Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 09:49   #601
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

U nas tez dziś pięknie. Jak mały wstanie to jedziemy na basen przy okazji testować pieluchy huggies do wody

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 09:51   #602
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas tez dziś pięknie. Jak mały wstanie to jedziemy na basen przy okazji testować pieluchy huggies do wody
super, bawcie się dobrze
ja od pół roku nie otworzyłam paczki i nie wypróbowałam
Stary 2014-11-05, 09:54   #603
pszczoua
Zakorzenienie

Misia nie chodzilo mi o to ze nie masz prawa zwrocic uwagi. Ja tez chcialabym zeby ktos mi napisal - "sluchaj, ale to chyba robisz nie do konca dobrze. Ja na twoim miejscu postapilabym tak...". Ale wg mnie tekst ze agusiowata nie ma sie co dziwic ze dziecko woli panie ze zlobka od mamy byl zupelnie nie na miejscu i na pewno zrobi jej sie bardzo przykro jak to przeczyta bo nikt nie chce zle dla swojego dziecka. Czasem jest po prostu nieswiadomy ze popelnia bledy...
Stary 2014-11-05, 10:05   #604
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
super, bawcie się dobrze
ja od pół roku nie otworzyłam paczki i nie wypróbowałam
Zdam relacje czy się sprawdziły

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-05, 10:13   #605
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jaika słodki ten twój Kamilek
Fajnie miec syna

Jak leo wstanie jedziemy do mojej babci. W ogole nie wiem co on odczynia mi tu w nocy! Do drugiej prawie nie spalam bo tak sie rzucał, to chyba wynik spania w nie swoim łóżku. I to juz druga taka nocka a zanim zasnął to niezłą aferę zrobił na wieczór jak juz sie przyzwyczai do tego miejsca to bedzie trzeba wracać do domu chyba jakos niepewnie sie tu czuje, bo nawet do wc nie moge isc bez niego. No ale rozumiem to ze moze byc zagubiony.i pewnie w nocy to przeżywa...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 10:25   #606
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mnie tez dlatego ciagle mam naturalne. Ale nie powiem - kusi czasem jakaś zmiana
Zmiana tez mnie od dawna kusi, ale ze względu na ilośc siwych, zmiana zmienia się w koniecznośc Bo jakoś "platyna" na włosach do pasa mi nie leży

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ostatnio podczytuję, ale nie mam jakoś weny na pisanie. A dzisiaj kiepsko się czuję, prawie zemdlałam na spacerze z Olą. A poza tym mamy drugiego zęba
Zdrowia życzę, a zęba gratuluję

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wypatrzyłam u Kornela dwie górne czwórki, że się przebijają

miałam sie domyśleć, że księciowi na zime będą potrzebne rękawiczki do pracy i jechać do sklepu i kupić, bo przecież nie łaska powiedzieć ani poprosic.

Eeeej... jak możesz by taka niedomyślna ? Od września powinnaś już dziergac szaliki i skarpety dla Lubego

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
z resztą o czym pisać- mam doła przez pracę...powoli trzeba coś szukać innego bo wykończę się tam psychicznie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Część. Żyje ale kiepsko. Wczoraj spadł mi potas dostalam kroplowke i wypuścili mnie do domu. DIs cały dzień to samo. Jestem u teściowej. Czuje się tragicznie. Albo to stres albo przeszło w nadczynność. Mam wysoki puls, czuje niepokój, kołatanie serca i nie mam czym oddychać.
Bez sensu.
Nie zasmiecam juz wątku.
No co Ty, nie zaśmiecasz
Zdrowia duuuużo

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Czeeeee doopeczki
Ale jestem styrana ale już prawie środa

VEA graty za nóżki i fotelik. też mamy minikida a najlepsze jest to że kupiliśmy starą toyote corolle żebym miala czym do roboty jeździć i jak w niej jest fotelik to pasażer z przodu ma dużo wiecej miejsca niż jak byl w skodzie octavii która wydaje się o wiele większa

UWAGA POLECAM
Od kilku dni zaczytuje się w temacie: www.dzikiedzieci.pl
Czeeee

Kurcze, na Toyotę mnie nie stac Ale w Roomsterze też fajnie wchodzi

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 10:25   #607
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc. Wstalam .... Oddycham

Tesciowa doprowadza mnie do szału.

Nena to co zamiescilas- dzikie dzieci to opis rodzicielstwa bliskości czyli najbardziej mi bliskiej relacji z dzieckiem.
Pomimo ze nadal wielu psychologów poleca karne jeże i inne metody od czapy to ja z całego serca polecam to.

Agusiowata trochę ruszył mnie wczorajszy twwoj post o panelach. Proponuje ci skupić się nie na ograniczaniu dziecka w odkrywaniu a zabezpieczaniu przestrzeni przed zniszczeniem. Pochowany drogie wazony, w miejscu gdzie się bawi rozloz puzzle piankowe albo jakąś mate. Watpie żeby twoim celem było wychowanie dziecka które nie będzie ciekawe świata. Wiec się wyluzuj bo takie ograniczanie źle wpływa na rozwój. No chyba ze chodzivo wychowanie zahukanego, wystraszonego dziecka z absolutnym brakiem pewności siebie. Bo obawiam się ze panele to nie jedyna taka rzecz i będzie ich jeszcze co najmniej milion
Super

A powiedz jak to mądrze i bez szkody dla Młodego zrobic? Granice wg. mnie powinny jakieś byc, i rzucanie ciężkimi/kruchymi rzeczami po prostu może by dla niego niebezpieczne - zrzucił już sobie dosyc ciężką zabawkę na nogę - efekt mega siniak, rzucił też pokrywka do garnka, która stłuczona mogła go pokaleczyc. Chciałabym jakoś nauczy, że są rzeczy, którymi się rzuca i są takie, którymi absolutnie nie wolno. Tylko jak?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I tez mnie wzruszają chwile jak nad ranem Miłosz budzi się i mnie wola a później się wtula we mnie
Jak wracam z pracy to biegnie do drzwi z otwartym dziobkiem, całuje i wola mama i jeszcze czasem jak po mnie przyjeżdżają do pracy to cala drogę do domu jest dialog: Miłosz wola "mama" , ja mu odpowiadam "Miłoń" i tak cala drogę
Haaa... Janek też tak do mnie biegnie, uwielbiam ten moment

Cytat:
x1000 słodziaki z Was
Oj tak, Angelikada, ja bardzo przeżywałam,kiedy Kamilek już nie chciał się przytulać, a był takim przylepką. Miał wtedy ok 10 lat. Już nie chciał siadać na kolanach, nie dawał buziaków. Jak miał ok 12 lat, to poprosił mnie, żebym przy kolegach już nie mówiła Kamilek, tylko Kamil i zapytał, czy może też przy kolegach mówić mamo, a nie mamusiu W domu do tej pory mówi mamusia, tatuś No i teraz ma znowu ten wiek, kiedy częściej się przytula, a nawet w przypływie euforii, jestem noszona na rękach Mój mały Kamilek jest już ode mnie o głowę wyższy

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

Nie mam weny, a mam roboty sporo... nie pisze, bo nie ma co

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 10:36   #608
mariiasia
Zadomowienie

hej

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 10:42   #609
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
życzę i Tobie przytulaśnego synka
dziekuje mam nadzieje że kiedyś się doczekam i synka
Stary 2014-11-05, 10:48   #610
pszczoua
Zakorzenienie

Hmm vea ja tez sie nad tym zastanawiam. Tlumacze do znudzenia ze nie wolno bo zrobi sobie krzywde ale jak grochem o sciane :-D Mysle ze nasze dzieci naucza sie na bledach - na pewno jak Zuk mial tego siniaka to jakas lekcje z tego wyciagnal Przed upadkami/guzami nie uchronimy naszych dzieci a mysle ze "doswiadczalnie" naucza sie ze niektore zabawy moga sie zle dla nich skonczyc. Jest takie powiedzenie - "Jak sie nie przewroci to sie nie nauczy" i ja sie tego trzymam Nie asekuruje mego dziecka jakos nadmiernie, ewentualnie zwracam uwage slownie
Stary 2014-11-05, 10:59   #611
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Witam tak późno.

Pocytowałam i mi padł lapek, ale już nie mam siły się wracać, na oczy ledwo widzę. Zarypana dzisiaj byłam,że hej...

byłyśmy u lekarza, na szczęście osłuchowo ok. mamy jakiś syrop na s, nie flegaminę...wyła, ale o wiele mniej niż ostatnio, pani doktor mówiła,że dzielna hahaha

no ale mam zagwozdkę, bo w sumie tempki nie ma, jutro będziemy w domu, ale myślicie,że w środę już można wyjść skoro nie ma tempki?mam ważne rzeczy w urzędach do załatwienia, nie mam jej z kim zostawić

Tassia foch o groch, też jestem zazdrosna:P
dobrze,że z maleństwem ok

moja na ostatniej wizycie miała guza na czole i zadrapania w 3 miejscach na buzi, też się zastanawiałam co nas lekara pomyśli
Motylku, co do kaszlu, to nam lekarz powiedział,że osłuchowo też czysto i to infekcja wirusowa,dlatego nic nie daje ;/ Maja nadal kaszle,a ja nie wiem co jej mam podac Oprocz tego nie ma innych objawów. I bądź tu mądry człowieku :/

Cytat:
Idę dziś do lekarz w końcu Przeziębienie utrzymuje mi się już 2 tyg. Od 5 dni katar się nasilił i zmienił kolor na żółty Kaszel nie przechodzi, ale przynajmniej już nie boli w klatce jak kaszlę. Gorączki nie ma i nie było.
Zdrówka Kochana
Cytat:
Zdrowia kochana

Tak

welcome back

Dziewczyny jak kupujecie buty na zimę to aktualny rozmiar czy większe? Bo chce kupić za tydzień małemu buty takie za kostkę a ze wydam kupę kasy to nie chce żeby były na 2 miesiące
Ja kupiłam Julce rozmiar 4 w Next. Są większe i pewnie do konca lutego w nich pochodzi (prawdopodobnie )

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Inwersja, oj, zapewniam Cię, że to nie jest takie proste jak piszesz Po pierwsze dobierasz sobie jaki procent ma mieć dekoloryzator, trzeba wiedzieć na które partie na jak długo nakładać i kiedy zmywać. A potem farba i to też wyższa szkoła jazdy.
Masz rację,to nie jest takie proste jakby się wydawało

Cześć kobietki

Maja chodzi z kaszlem, JUlka zaczęła dzisiaj( idziemy z nią dzisiaj do lekarza), mnie wzięło wczoraj i ogólnie żyć- nie umierać! Powiedzcie mi,jeżeli lekarz swierdzi,że oskrzela czyste,to podawać coś jej na własną rękę? Mai nic nie przepisał i normalnie szlag mnie trafia jak słyszę ten kaszel

Oprócz tego zrobiła się taka afera w Uk związana z samochodami na zagranicznych rejestracjach,że właśnie jesteśmy na etapie kupna nowego samochodu .. i że tak powiem musimy to zrobić na dniach,bo niestety każdego dnia słyszę,że coraz więcej aut zostaje zabieranych lawetą ,do tego wysokie kary,itp. Jednym słowem masakra. Kolejny wydatek,ale niestety mogliśmy sie z tym liczyć...
Aa,no i z lepszych wiadomości- robimy dach!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

tassia Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 11:11   #612
pszczoua
Zakorzenienie

Czarna, a moze inhalacje z soli fizjologicznej?
Stary 2014-11-05, 11:17   #613
misia332
Zakorzenienie

Tutaj kazde zwrocenie uwagi jest atakiem.

Dziekuje za wszystko, caluje mocno i uciekam stad.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:20   #614
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Czarna, a moze inhalacje z soli fizjologicznej?
NIgdy nie stosowałam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:33   #615
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

who's next?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-05, 12:06   #616
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Zdam relacje czy się sprawdziły
koniecznie zdaj foto-relację
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jaika słodki ten twój Kamilek
Fajnie miec syna

Jak leo wstanie jedziemy do mojej babci. W ogole nie wiem co on odczynia mi tu w nocy! Do drugiej prawie nie spalam bo tak sie rzucał, to chyba wynik spania w nie swoim łóżku. I to juz druga taka nocka a zanim zasnął to niezłą aferę zrobił na wieczór jak juz sie przyzwyczai do tego miejsca to bedzie trzeba wracać do domu chyba jakos niepewnie sie tu czuje, bo nawet do wc nie moge isc bez niego. No ale rozumiem to ze moze byc zagubiony.i pewnie w nocy to przeżywa...
Leoś też będzie taki, zresztą chyba każdy synuś to przytulasek dlatego się mówi synuś mamusi
Co do nowego miejsca, to śpisz z Leosiem w jednym łóżku?
Cytat:

Misiaku, nie fochaj zostań i nie uciekaj

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Czarna zdróweczka dla dziewczynek
Stary 2014-11-05, 12:42   #617
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja kiedys chciałam wytrzymać dłużej z naturalnymi żeby też bardziej wypłowiały mi te farbowane, ale masakra, jak ja widzę te siwe pasma to mnie aż trzęsie
mam to samo, a farba leży na parapecie w łazience już chyba z 2 miesiące i czeka na swój czas
Cytat:
Część. Żyje ale kiepsko. Wczoraj spadł mi potas dostalam kroplowke i wypuścili mnie do domu. DIs cały dzień to samo. Jestem u teściowej. Czuje się tragicznie. Albo to stres albo przeszło w nadczynność. Mam wysoki puls, czuje niepokój, kołatanie serca i nie mam czym oddychać.
Bez sensu.
Nie zasmiecam juz wątku.
zaśmiecaj zaśmiecaj. martwimy się wszystkie o Ciebie
duuuużo zdrówka dla Was!
Cytat:
przez te nasze choróbska to już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam na basenie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-11-05, 12:46   #618
bajka1807
Zakorzenienie

oj laski laski, wyjdzcie z domu i wydajcie troche kasy, od razu wam lepiej bedzie
nie ma sie co spinac, jedne pisza tak, drugie inaczej, czasem lepiej, czasem gorzej. kazdemu moze sie zdarzyc. wiec Misia nie odchodz

ja dzis wydalam troche grosza i od razu humor lepszy, a po ostatniej rozmowie z mama czulam sie jak kupa gnoju wiec zawiozlam Blanke do przedszkola i pojechalam z Amelką na zakupy. kupilam kurtko plaszcz, dwie pary spodni, buty, torebke, a jak Amela zasnela poszlam zrobic hybryde w manicure express, a to wszystko w 2 h tak to ja moge tz pewnie bedzie mnie zadowolony jak zobaczy stan konta, no ale...

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/.../stitched-coat
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:54
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:59   #619
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj laski laski, wyjdzcie z domu i wydajcie troche kasy, od razu wam lepiej bedzie
nie ma sie co spinac, jedne pisza tak, drugie inaczej, czasem lepiej, czasem gorzej. kazdemu moze sie zdarzyc. wiec Misia nie odchodz

ja dzis wydalam troche grosza i od razu humor lepszy, a po ostatniej rozmowie z mama czulam sie jak kupa gnoju wiec zawiozlam Blanke do przedszkola i pojechalam z Amelką na zakupy. kupilam kurtko plaszcz, dwie pary spodni, buty, torebke, a jak Amela zasnela poszlam zrobic hybryde w manicure express, a to wszystko w 2 h tak to ja moge tz pewnie bedzie mnie zadowolony jak zobaczy stan konta, no ale...

popieram i brawo za zakupy!

dziewczyny luzujcie majtory

mój mały wielki cud

72--65--->62

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 13:02   #620
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Zauważyłam, że Ty łatwą ręką wydajesz kasę, ja też Za cholerę nie nauczę się oszczędzać Ile mam tyle wydam
Stary 2014-11-05, 13:11   #621
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam, że Ty łatwą ręką wydajesz kasę, ja też Za cholerę nie nauczę się oszczędzać Ile mam tyle wydam
niestety tak jest, ale sukcesem jest ze nie kupilam nic dla dzieci nie no, ja bede oszczedzac, ale teraz akurat nie mam totalnie sie w co ubrac, mam same letnie rzeczy i tak nie kupilam tego po co glownie poszlam, czyli jakies bluzki, bluzy, sweter czy cos ale nadrobie jak tz przyjedzie, bo on akurat tez musi sie przygotowac do zimy w norwegii wiec tez kasy pojdzie, a jak ja cos dorzuce to nie zauwazy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-11-05, 13:13   #622
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
niestety tak jest, ale sukcesem jest ze nie kupilam nic dla dzieci Nie no, ja bede oszczedzac, ale teraz akurat nie mam totalnie sie w co ubrac, mam same letnie rzeczy i tak nie kupilam tego po co glownie poszlam, czyli jakies bluzki, bluzy, sweter czy cos Ale nadrobie jak tz przyjedzie, bo on akurat tez musi sie przygotowac do zimy w norwegii wiec tez kasy pojdzie, a jak ja cos dorzuce to nie zauwazy
:d
Stary 2014-11-05, 13:25   #623
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Motylku, co do kaszlu, to nam lekarz powiedział,że osłuchowo też czysto i to infekcja wirusowa,dlatego nic nie daje ;/ Maja nadal kaszle,a ja nie wiem co jej mam podac Oprocz tego nie ma innych objawów. I bądź tu mądry człowieku :/

Zdrówka Kochana
Ja kupiłam Julce rozmiar 4 w Next. Są większe i pewnie do konca lutego w nich pochodzi (prawdopodobnie )

Masz rację,to nie jest takie proste jakby się wydawało

Cześć kobietki

Maja chodzi z kaszlem, JUlka zaczęła dzisiaj( idziemy z nią dzisiaj do lekarza), mnie wzięło wczoraj i ogólnie żyć- nie umierać! Powiedzcie mi,jeżeli lekarz swierdzi,że oskrzela czyste,to podawać coś jej na własną rękę? Mai nic nie przepisał i normalnie szlag mnie trafia jak słyszę ten kaszel

Oprócz tego zrobiła się taka afera w Uk związana z samochodami na zagranicznych rejestracjach,że właśnie jesteśmy na etapie kupna nowego samochodu .. i że tak powiem musimy to zrobić na dniach,bo niestety każdego dnia słyszę,że coraz więcej aut zostaje zabieranych lawetą ,do tego wysokie kary,itp. Jednym słowem masakra. Kolejny wydatek,ale niestety mogliśmy sie z tym liczyć...
Aa,no i z lepszych wiadomości- robimy dach!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

tassia Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki
No to nad trzy to czeka.Wszystko byłoby ok,gdyby nie te kosmiczne ceny za ubezpieczenie:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-11-05, 13:31   #624
ja-ika
Zakorzenienie

Hej Dodi jak Helenka?
Stary 2014-11-05, 13:35   #625
Brydzia_
Zakorzenienie

no tak wiedziałam że lepiej będzie nic nie pisać

misia ktoś Ci zwrócił uwagę i się obrażasz... o co ?
to ciekawe jak agusiowata się czuje po tekście że dziecko woli przedszkole

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:44   #626
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dodi jak Helenka?
Hej,hej.A ok,dzięki.Zaczyna tuptac,na razie ode mnie do męża,ale już kilka kroczków zrobiła.Jeszcze nigdy nie widziałam jej tak uradowanej z czegoś,co zrobiłaA jak Emilka?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-11-05, 13:46   #627
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no tak wiedziałam że lepiej będzie nic nie pisać

misia ktoś Ci zwrócił uwagę i się obrażasz... o co ?
to ciekawe jak agusiowata się czuje po tekście że dziecko woli przedszkole
żłobek
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-11-05, 13:50   #628
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hmm vea ja tez sie nad tym zastanawiam. Tlumacze do znudzenia ze nie wolno bo zrobi sobie krzywde ale jak grochem o sciane :-D Mysle ze nasze dzieci naucza sie na bledach - na pewno jak Zuk mial tego siniaka to jakas lekcje z tego wyciagnal Przed upadkami/guzami nie uchronimy naszych dzieci a mysle ze "doswiadczalnie" naucza sie ze niektore zabawy moga sie zle dla nich skonczyc. Jest takie powiedzenie - "Jak sie nie przewroci to sie nie nauczy" i ja sie tego trzymam Nie asekuruje mego dziecka jakos nadmiernie, ewentualnie zwracam uwage slownie

a co do pogrubionego - mam bardzo luzne podejscie do wychowania dzieci i duzo moga same. takze spadac z kanap, wchodzic do pudelek z klockami itd. oczywiscie - nie robia pod moim okiem nic co by im zagrażało nadmiernie. ot - przewroci sie, poboli, przestanie, nauczy sie. tak samo uczylam jazdy na rowerze wrtura - najpierw nauczylismy sie wsiadac i zsiadac oraz jaksie asekurowac, potem jak startowac i jezdzic. inaczej wsiadlby, ja bym latała z kijem za nim i zanim by sie nauczyl to ja bym płuca wypluła. nie dla mnie to. nie dla mnie prowadzanie dziecka po domu całe dnie nawet jak nie chce (ma pchacz - jak chce to pcha ew postawie na nogi jak na kolanach pcha) - ja tam jestem za stara na takie cyrki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:52   #629
misia332
Zakorzenienie

po pierwsze nie obraziłam się.

po drugie napisałam, że uciekam bo tutaj to ostatnio albo lepiej nie pisać własnego zdania, albo głaskać kogoś po głowie, albo pisać o pierdołach.

po trzecie napisałam, że woli ŻŁOBEK a nie PANIE ZE ŻŁOBKA, a napisałam tak dlatego, że sama jako dorosła osoba wolałabym miejsce w którym mogę robić coś czego np. w domu robić nie mogę.

to tak samo jak niektóre starsze dzieci wolą np. być u babci bo tam mogą jeść słodycze a w domu nie, tak samo jak nastolatkowie wolą spędzać weekend u taty, bo on im pozwala na więcej niż mama i na odwrót. Chodziło mi tylko i wyłącznie o miejsce, a nie o osobę.

Sama jestem matką, NieIDealną, ale staram się postępować zgodnie ze swoimi przekonaniami. Decydując sie na dziecko zdawałam sobie sprawę z tego, że np. panele mogą się porysować, a ściany poburdzić od brudnych rączek... no cóż ręki dziecku nie odrąbie, tak samo jak i na panelach nie położe foli malarskiej, żeby sie nie rysowały, a ścian nie obłożę, żeby się nie brudziły.

Tak samo jak i wiem, że w moim domu juz nigdy nie będzie idealnego porządku, bo mam małe dziecko, a za chwilę drugie, ale z tego powodu nie zabronie mu rzucac tymi nieszczęsnymi klockami itp.

a teraz pytanie ( taaa jak trwoga to do Boga), Kornel ma 39 stopni gorączki. Dałam mu paracetamol 100 mg i syrop na kaszel, śpi już 3 h czy to normalne ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:57   #630
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
a teraz pytanie ( taaa jak trwoga to do Boga), Kornel ma 39 stopni gorączki. Dałam mu paracetamol 100 mg i syrop na kaszel, śpi już 3 h czy to normalne ?
Mój Filip jak bardzo gorączkował, to też spał długo i częściej
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości