![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Paulina u mnie w szpitalu rodzi się dzieci nawet 4,5 kg sn
![]() ![]() ![]() Tiera nie smuć się ![]() ![]() Fiorella gratuluję 38 tc ![]() Zanet tylko czesta zmiana mleka podobno tez nie jest dobra tak slyszalam ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Paulina ja tez sie strasznie boje, tez mam niski prog bolu, ale nie mamy wyjscia ![]() ![]()
#2013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kumpela ma takiego żółwia, ju taki większy jest, co siedzi w akwarium częściowo wypełnionym wodą i trochę pływa a trochę siedzi na kamieniach. Żółw ma ostre zęby, w rękę bierze go tylko mąż, żeby go co jakiś czas z glonów szczotką wyszorować. Karmią go mrożonymi sercami wołowymi, zmielonymi, w kostkach mrożonych, specjalne z zoologicznego. W lato śmierdzi od niego okrutnie, najlepiej byłoby zmieniać mu wodę co drugi dzień, ale nikomu się nie chce. Świątek piątek czy niedziela, żółw z rana stuka w szybkę, bo chce jeść. Małe żółwiki są z pewnością urocze, taki duży (nie wiem ile ma lat) jest groźny, bo moze palca odgryźć. Jednka nie znam się na żółwiach, widziałam go kilka razy. Dzieci nie są już nim zainteresowane. My teraz kupiliśmy akwarium 40l, dwie rybki welonki i dwa glonojady.
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anuszkatak, dostalam antybiotyk w kroplowce, poerwsze co to wlasnie to mi podpieli
![]() |
#2016 |
Rozeznanie
|
Wychodzimy do domu jupi
![]() ![]()
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
no to leżysz na moim łożu :P
zadowolona jesteś ze szpitala ? ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Wtajemniczenie
|
Dziecko mi się nie rusza w brzuchu, ale położyłam się, zjadłam trochę ptasiego mleczka i czekam. Póki co katuje syna bajkami, jak nic się nie zmieni, to za pół godziny pojedziemy kontrolnie na ktg.
#2019 |
Zakorzenienie
|
a to mój mały 3-tygodniowy śmieszek
![]() zdjęcie zrobione jak próbowałam ją wybudzić do cyca ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziwne, w nocy i nad ranem właśnie pokarm jest najbardziej treściwy. Może chce tego właśnie? No to powodzenia w domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O szczepieniach można tu: http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_...n/default.aspx
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja ją rano przystawiam po kilka razy, w odstępach dosłownie 30minotowych albo i mniejszych...dopomina się, a mam wrażenie że niewiele jej leci, bo krótki ssie.. Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w nocy to samo? To ja mam zepsute dziecko ![]() A polozna powiedziala ze jak pokarm bedzie tresciwszy to te przerwy sobie wydluzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bywa, że budzi się sama na karmienie, nawet mniej niż po 2 h, a bywa że muszę ją rozbudzać. Najlepiej rozbudza się ją przewijaniem ![]() Ale zawsze staram się ją odkładać do łóżeczka, jak już jest przysypiająca albo właśnie już twardo śpi. Czasem tez mam wrażenie, że sobie robi smoczka z piersi. Położna kazała pobudzać ją do ssania, miziając palcem pod bródką. Faktycznie jak się tak pomizia, to zaczyna ssać...ale nie zawsze słychać przełykanie ![]() Mnie lekarka skróciła przerwy z 3h na 2h z racji, że mała nie osiągnęła jeszcze wagi takiej co powinna już mieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Wtajemniczenie
|
Zanet dzidzia juz taka duza
![]() Tak ze szpitala jestem zadowolona, Martwie sie ze nie mam mleka ![]()
#2028 |
Rozeznanie
|
Kasia, a poprzednie ciąże ile po tp rodziłaś ?
kurde dziewczyny to już zaawansowane matki... ale dobrze..poczytam i się czegoś dowiem o karmieniu od Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie czuje jak najgorsza matka siedze i rycze... Dziecko mi zasypia zpadniete od placzu... Nie wiem co robie zle, on nie jest glodny i wyda sie najadac tym co zje tylko chce smoczka - cyca ale ja tak nie dam rady |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
Anuszka, Manieczka teraz kojarzę że jakiś czas temu w śnie prowadziłam wozek z synkiem... To juz nie wiem co z tym moim proroctwem
![]() ![]() Martha zasnęła ??? Nic nie pisze.... hmmmm Żanet cieszę się że mimo wszystko jest progres ![]() Jaka ona śliczniutka ![]() Manieczka, masz rację, że maleństwo będzie juz z nami i tylko to mnie trzyma przy zyciu i sprawia, że nie uciekam gdzie pieprz rośnie przed bólem porodowym.... Pomimo tej rwy któa mi potwornie dokucza cały czas chciałabym jednak rodzić sn a nie cc.... ale czas pokaże. Viola sie waha co do cc... wg mnie poród sn i takie wyściskanie przez kanał rodny jest niezwykle istotne dla maluszka.... oczywiście pod warunkiem, ze nie ma komplikacji typu niewłaściwa pozycja, owinięcie się pepowiną czy inne tego typu akcje....
#2031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pieluszki wkładają do tego plastykowego wózeczka i jak zabierają i widzą, że brakuje to dokładają, przeważnie po kąpieli, ale jest tyle sztuk, że raczej nie brakuje. Ja odkładałam na parapet, bo mi przeszkadzały i ciągle miałam dokładane i wróciłam jeszcze z zapasem do domu ![]() Jakby się dziecko pobrudziło to wystarczy powiedzieć, że się chce coś do ubrania to dają bez słowa. Położnych nie jest za dużo, ale wszystkie bardzo miłe były. Silesianna trzymam kciuki, żeby to jakoś poszło, bo tyle się męczysz. Mogli by Ci coś podać, albo rozważyć tą cesarkę, bo to już tyle trwa. Ja juz myślałam, że będziezz miała Jerza w ramionach. Magdula super nie ma jak w domu ![]() Paulina tak jak pisze Anuszka nie masz już wyboru, ale jak pojedziesz na porodówkę to zobaczysz jak Ci ten czas minie i niedługo będziesz to tylko wspominać, a tego bólu to już się naprawdę nie pamięta. Każda potem mówi, że nie było tak źle.
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
Magdula super że wychodzicie
![]() ![]() Kostka nie możesz tak mówić.... nawet mysleć !!!!!! Jesteś najlepszą matka na świecie dla swojego bąbla !!!! Daj Wam czasu a wszystko się ułoży i złapiecie rytm ![]()
#2033 |
Zadomowienie
|
Kostka ja też ostatnio siedziałam i ryczałam jak mały przez 4 godziny chciał cyca, bo innaczej ryk, a jak nie mogłam się wykąpać a czułam, że już naprawdę tego potrzebuje a tyłek mi skiśnie, ani zjeść kolacji, ale czasami są chwile zwątpienia i nie możemy się załamać. Wiem, że jesteś niewyspana, bo też padałam już, ale może on potrzebuje trochę czasu poprostu i mu się to ustabilizuje. Jak chcesz się wyspać to prześpij się w łóżku razem z nim np w dzień niech sobie ciągnie to Ci trochę ulży i poczujesz się lepiej.
#2034 | ||||||||
Rozeznanie
|
hejka, wstaaaaałaaaaam w końcu:d do południa kamiennym snem
![]() teraz sie ogarniam ![]() Cytat:
![]() ![]() zobaczymy jak to będzie!;0 jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie pociesze Cie ale welonki to też małe smierdziele ![]() ![]() przechodziłam przez to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Esti ty jeszcze tutaj? śniło mi się ze urodziłas ![]() Co robimy na obiad, bo nie mam koncepcji zadnej:P
![]() |
#2035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, myślałyście już nad antykoncepcją po porodzie? Bo ja już się zastanawiam i mam mętlik w głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
Anetka pierwsza ciaza 7 dni po tp, druga 4 po tp...
Magdula fajnie, ze wychodzicie do domu!
#2037 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
Indra dzięki za opinię, właśnie facet w zoologicznym to samo nam powiedzial... no nic... na razie nic innego im nie kupię, najwyzej za rok czy dwa pomysli sie o piesku moze...
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze jeszcze pewnie sie pojawi ![]() A polog to kazda pewnie roznie prechodzi..ale jesli uwazasz ze za skapy, powiedz lekarzowi, niech oceni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę zabrać się za ryżowo-ziemniaczaną i spaghetti, bo mnie noc zastanie i jeszcze spadną na mnie gromy, że za późno jeść mężowi daję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.