Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 11:46   #2011
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Wiecie co, włąśnie mnie ogarnął paniczny strach przed takim cierpieniem jak u Silesianny
Panicznie boję się, ze u mnie też tak będzie że będę się bez końca zwijać z bólu a postępu porodu nie będzie a znająć moje zas***ne szczęście i niski prób bólu to tak właśnie będzie
Ja nie chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz już nie ma odwrotu ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:48   #2012
manieczka1
Zakorzenienie

Paulina u mnie w szpitalu rodzi się dzieci nawet 4,5 kg sn a moj na malego tez sie nie zapowiada a sny sie podobno na odwrót czyta to może będzie chłopczyk
Tiera nie smuć się te głupie hormony...będzie dobrze
Fiorella gratuluję 38 tc
Zanet tylko czesta zmiana mleka podobno tez nie jest dobra tak slyszalam a musisz dokarmiac mm?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Paulina ja tez sie strasznie boje, tez mam niski prog bolu, ale nie mamy wyjscia pomysl o tym, ze maluszek bedzie z Wami na swiecie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:50   #2013
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Fiorella gratki ja dzis 41 tc zaczynam
Tiera będzie dobrze, kto da radę jak nie Ty popłakać sobie też trochę trzeba

My sobie pomyslelismy z malzem ze kupimy chlopakom zolwika wodnego... tylko sie zastanawiam czy on zadnych chorob nie roznosi? Mial ktos jakies doswiadczenia? To tak odbiegne od tematu ciazy i porodu :P
Wodny to jest taki co pływa jak rybka całkiem w wodzie, czy taki co siedzi w wodzie, ale wyłazi czasem na kamienie?

Moja kumpela ma takiego żółwia, ju taki większy jest, co siedzi w akwarium częściowo wypełnionym wodą i trochę pływa a trochę siedzi na kamieniach.
Żółw ma ostre zęby, w rękę bierze go tylko mąż, żeby go co jakiś czas z glonów szczotką wyszorować.
Karmią go mrożonymi sercami wołowymi, zmielonymi, w kostkach mrożonych, specjalne z zoologicznego.
W lato śmierdzi od niego okrutnie, najlepiej byłoby zmieniać mu wodę co drugi dzień, ale nikomu się nie chce.
Świątek piątek czy niedziela, żółw z rana stuka w szybkę, bo chce jeść.

Małe żółwiki są z pewnością urocze, taki duży (nie wiem ile ma lat) jest groźny, bo moze palca odgryźć. Jednka nie znam się na żółwiach, widziałam go kilka razy. Dzieci nie są już nim zainteresowane.

My teraz kupiliśmy akwarium 40l, dwie rybki welonki i dwa glonojady.
Stary 2014-11-05, 11:56   #2014
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Paulina u mnie w szpitalu rodzi się dzieci nawet 4,5 kg sn a moj na malego tez sie nie zapowiada a sny sie podobno na odwrót czyta to może będzie chłopczyk
Tiera nie smuć się te głupie hormony...będzie dobrze
Fiorella gratuluję 38 tc
Zanet tylko czesta zmiana mleka podobno tez nie jest dobra tak slyszalam a musisz dokarmiac mm?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Paulina ja tez sie strasznie boje, tez mam niski prog bolu, ale nie mamy wyjscia pomysl o tym, ze maluszek bedzie z Wami na swiecie
Nieco ponad tydzien obylo sie bez mm, ale od 3 dni poranki to jakas masakra. Mam wrazenie ze kilka godzin jest przy cycu z malymi przerwami a z cyca jakby niewiele lecialo. Pediatra powiedzial ze w chwilach kryzysu moge dokarmic. Jeszcze wczoraj wieczorem tez jakas masakra od 17.45 do 20.15 chyba... wiem ze w szpitalu pila Nan, wiec kupilismy tez i pierwsze dni w domu tez byla na nim i bylo ok, teraz nie wiem czy zoladek przyzwyczail Sie do mojego pokarmu i nie trawi mm... Hmmm...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:57   #2015
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Jaka cudna lezysz moze w sali nr 2 ? Tez bylam w zoltej sali i mialam lampe z boku
Tak na sali nr 2 na tym dostawionym lozku na przeciwko wejscia

Anuszkatak, dostalam antybiotyk w kroplowce, poerwsze co to wlasnie to mi podpieli
Stary 2014-11-05, 11:58   #2016
magdula87
Rozeznanie

Wychodzimy do domu jupi czekamy na wypisy i rodzinke
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:06   #2017
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Tak na sali nr 2 na tym dostawionym lozku na przeciwko wejscia
no to leżysz na moim łożu :P

zadowolona jesteś ze szpitala ?

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:08

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:07   #2018
Indra83
Wtajemniczenie

Dziecko mi się nie rusza w brzuchu, ale położyłam się, zjadłam trochę ptasiego mleczka i czekam. Póki co katuje syna bajkami, jak nic się nie zmieni, to za pół godziny pojedziemy kontrolnie na ktg.
Stary 2014-11-05, 12:08   #2019
Zanet84
Zakorzenienie

a to mój mały 3-tygodniowy śmieszek
zdjęcie zrobione jak próbowałam ją wybudzić do cyca uśmialiśmy się wtedy...chyba coś jej się śniło i takie minki robiła rozkoszne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141104_174100.jpg (25,0 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:09
Stary 2014-11-05, 12:08   #2020
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Bidulka, oby szybko ktos z personelu podjął jakies decyzje, żeby skrócić Ci cierpienia

hahahhaa tego jeszcze nie było

maleństwo, ale jeszcze podgoni, spokojnie

Paulina, może to znak? Znak, że dziewczynka będzie
A jakie ubranka, dodatki kupujecie, nie znając płci?

Jeszcze o szczepieniach

Macie jakieś rozpiski lub strony internetowe godne polecenia, gdzie mogłabym zobaczyć jakie szczepienia i kiedy są zalecane i jakie są dodatkowe?
W książeczce zdrowia jest rozpiska kiedy na co szczepić z tych podstawowych szczepień. Nie ma chyba meningo, pneumo i rota. W sieci są pewnie szczegółowe info co jak i kiedy

Cytat:
Nadusia praktycznie kazdorazowo je z 2 cycow, tak po 20 minut z kazdego. Zgodnie z zaleceniem poloznej do odbicia daje po pierwszym cycu, bo z tego je lapczywiej. Jak jej sie odbije daje do drugiego cyca. Chyba ze od razu placze to daje do odbicia po drugim cycu ale....ona rzadko odbija trzymam ja do 10 minut jak nie odbija to klade do lozeczka na boku. Niestety branie do odbicia tez ja rozbudza...no chyba ze jest najedzona ale wtedy czesciej mi usypia na ramieniu

O wilczku mowa....placze heh zaraz pora karmienia. Je tak co 2-2.5 h oczywiscie liczac od poczatku ostatniego karmienia.

Najgorsze poranki...od 4-5 rano marudzi co pol godziny, nie wiem czy mam mniej rano mleka
Dalam jej rano troche butli, ale ...chyba jej to mleko nie sluzy...trzeci raz zwrocila...mamy NAN pro 1.... Moze jakies inne polecicie? Chce miec cos na kryzysowe momenty...

dziwne, w nocy i nad ranem właśnie pokarm jest najbardziej treściwy. Może chce tego właśnie?

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Wychodzimy do domu jupi czekamy na wypisy i rodzinke
No to powodzenia w domu
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:09   #2021
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
mysle,ze dziewczyny się nie przestrasza hahahahahah

teraz to ja spokojna jestem, bo jeśli watek będzie trwal ze dwa tygodnie, to jest szansa, ze tutaj urodze

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

benetta a proszę bardzo , pozwolenie masz kochana!

paulina na pewno 7 się sprawdzi!!!!

a oto największe gadułki poprzedniego wątku : sasasasasa :

Top 10 gaduł :
Nazwa użytkownika Wiadomości czekoladka21 383 manieczka1 328 martha330 297 Kasia427 262 LolaMontez 224 Zanet84 193 ela_86 185 Indra83 184 anuszka21 177 aleksandrettaa 173
Hahaha, jestem tam, bo to przez moje niespanie
Oo nawet ja się zalapalam ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:10   #2022
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
zdjęcie zrobione jak próbowałam ją wybudzić do cyca uśmialiśmy się wtedy...chyba coś jej się śniło i takie minki robiła rozkoszne
Słodkości )

O szczepieniach można tu:

http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_...n/default.aspx

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:11   #2023
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

dziwne, w nocy i nad ranem właśnie pokarm jest najbardziej treściwy. Może chce tego właśnie?
właśnie też się zastanawiałam nad tym, bo wieczorem i w nocy się najada i potrafi spać 3h, a nad ranem....może jej brakuje już... ale w dzień jest w miarę ok już

tylko, że ja ją rano przystawiam po kilka razy, w odstępach dosłownie 30minotowych albo i mniejszych...dopomina się, a mam wrażenie że niewiele jej leci, bo krótki ssie..

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:12
Stary 2014-11-05, 12:11   #2024
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaa juz 3tygodnie. Zaraz skończy miesiąc a ja nawet jeszcze nie urodzę ;p
Stary 2014-11-05, 12:13   #2025
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Nadusia praktycznie kazdorazowo je z 2 cycow, tak po 20 minut z kazdego. Zgodnie z zaleceniem poloznej do odbicia daje po pierwszym cycu, bo z tego je lapczywiej. Jak jej sie odbije daje do drugiego cyca. Chyba ze od razu placze to daje do odbicia po drugim cycu ale....ona rzadko odbija trzymam ja do 10 minut jak nie odbija to klade do lozeczka na boku. Niestety branie do odbicia tez ja rozbudza...no chyba ze jest najedzona ale wtedy czesciej mi usypia na ramieniu

O wilczku mowa....placze heh zaraz pora karmienia. Je tak co 2-2.5 h oczywiscie liczac od poczatku ostatniego karmienia.

Najgorsze poranki...od 4-5 rano marudzi co pol godziny, nie wiem czy mam mniej rano mleka
Dalam jej rano troche butli, ale ...chyba jej to mleko nie sluzy...trzeci raz zwrocila...mamy NAN pro 1.... Moze jakies inne polecicie? Chce miec cos na kryzysowe momenty...
I po karmieniu zasypia sama nie placze ci w lozeczku? I sama sie budzi na karmienie co te 2-2,5 h?
I w nocy to samo?
To ja mam zepsute dziecko
A polozna powiedziala ze jak pokarm bedzie tresciwszy to te przerwy sobie wydluzy mnie sie wydaje ze on prostu nauczyl sie juz zasypiac z cycem w buzi..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:21   #2026
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
I po karmieniu zasypia sama nie placze ci w lozeczku? I sama sie budzi na karmienie co te 2-2,5 h?
I w nocy to samo?
To ja mam zepsute dziecko
A polozna powiedziala ze jak pokarm bedzie tresciwszy to te przerwy sobie wydluzy mnie sie wydaje ze on prostu nauczyl sie juz zasypiac z cycem w buzi..
Czasem zaśnie sama, a czasem marudzi i trzeba ją wziąć, ale zwykle marudzi jak jeszcze chce piersi. Co najśmieszniejsze, to są sytuacje jak przy piersi w zasadzie twardo już śpi (albo udaje ), więc ją zanoszę do łóżeczka, delikatnie odkładam przykrywam, cichaczem wychodzę z pokoju, przymykam drzwi...i co??...za 5 min budzi się i w płacz mała oszustka piersiowa :P

Bywa, że budzi się sama na karmienie, nawet mniej niż po 2 h, a bywa że muszę ją rozbudzać. Najlepiej rozbudza się ją przewijaniem

Ale zawsze staram się ją odkładać do łóżeczka, jak już jest przysypiająca albo właśnie już twardo śpi.

Czasem tez mam wrażenie, że sobie robi smoczka z piersi. Położna kazała pobudzać ją do ssania, miziając palcem pod bródką. Faktycznie jak się tak pomizia, to zaczyna ssać...ale nie zawsze słychać przełykanie to już inna bajka....

Mnie lekarka skróciła przerwy z 3h na 2h z racji, że mała nie osiągnęła jeszcze wagi takiej co powinna już mieć
Stary 2014-11-05, 12:28   #2027
LolaMontez
Wtajemniczenie

Zanet dzidzia juz taka duza
Tak ze szpitala jestem zadowolona,
Martwie sie ze nie mam mleka i kurde cos ten pológ skąpy :-/
Stary 2014-11-05, 12:29   #2028
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Kasia, a poprzednie ciąże ile po tp rodziłaś ?

kurde dziewczyny to już zaawansowane matki... ale dobrze..poczytam i się czegoś dowiem o karmieniu od Was
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:33   #2029
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
sliczna

Ja sie czuje jak najgorsza matka siedze i rycze...
Dziecko mi zasypia zpadniete od placzu... Nie wiem co robie zle, on nie jest glodny i wyda sie najadac tym co zje tylko chce smoczka - cyca ale ja tak nie dam rady
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:36   #2030
paulina119a
Zadomowienie

Anuszka, Manieczka teraz kojarzę że jakiś czas temu w śnie prowadziłam wozek z synkiem... To juz nie wiem co z tym moim proroctwem Już więcej wariantów nie mam

Martha zasnęła ??? Nic nie pisze.... hmmmm

Żanet cieszę się że mimo wszystko jest progres Będzie dobrze, tylko na pewno potrzeba na to więcej czasu.

Jaka ona śliczniutka

Manieczka, masz rację, że maleństwo będzie juz z nami i tylko to mnie trzyma przy zyciu i sprawia, że nie uciekam gdzie pieprz rośnie przed bólem porodowym.... Pomimo tej rwy któa mi potwornie dokucza cały czas chciałabym jednak rodzić sn a nie cc.... ale czas pokaże.
Viola sie waha co do cc... wg mnie poród sn i takie wyściskanie przez kanał rodny jest niezwykle istotne dla maluszka.... oczywiście pod warunkiem, ze nie ma komplikacji typu niewłaściwa pozycja, owinięcie się pepowiną czy inne tego typu akcje....
Stary 2014-11-05, 12:37   #2031
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Słodka buźka Mój też tak robi przez sen, już się nie mogę doczekać, aż tak naprawdę będzie się śmiał.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

sloneczko - powiedz mi kochana jeszcze - co brałaś dla malucha do szpitala i co było potrzebne dla niego na sali porodowej (czy nic)? Bo ja wiesz - byłam tam, przeżywałam to niby itp., ale jednak to była nieplanowany pobyt, także trochę inaczej, poza tym wyszłam bez malucha.
I powiedz mi - czy na położniczym w tym szafkach (tam gdzie jest miejsce do przewijania i ten zlew) są pieluchy jednorazowe ze szpitala czy latałaś po nie do położnych? Jak to wygląda od tej strony?
Na sali porodowej to nic. W sumie wogóle dla malucha potrzebne są chusteczki nawilżane, bo tego nie dają, niedrapki i pieluszki tetrowe jak ktoś chce, bo tego nie dają. No i kremu żadnego tam też nie dają, bo wedle nich przez 2 tyg nie powinno się dziecka niczym smarować.
Pieluszki wkładają do tego plastykowego wózeczka i jak zabierają i widzą, że brakuje to dokładają, przeważnie po kąpieli, ale jest tyle sztuk, że raczej nie brakuje. Ja odkładałam na parapet, bo mi przeszkadzały i ciągle miałam dokładane i wróciłam jeszcze z zapasem do domu
Jakby się dziecko pobrudziło to wystarczy powiedzieć, że się chce coś do ubrania to dają bez słowa. Położnych nie jest za dużo, ale wszystkie bardzo miłe były.

Silesianna trzymam kciuki, żeby to jakoś poszło, bo tyle się męczysz. Mogli by Ci coś podać, albo rozważyć tą cesarkę, bo to już tyle trwa. Ja juz myślałam, że będziezz miała Jerza w ramionach.

Magdula super nie ma jak w domu

Paulina tak jak pisze Anuszka nie masz już wyboru, ale jak pojedziesz na porodówkę to zobaczysz jak Ci ten czas minie i niedługo będziesz to tylko wspominać, a tego bólu to już się naprawdę nie pamięta. Każda potem mówi, że nie było tak źle.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:39   #2032
paulina119a
Zadomowienie

Magdula super że wychodzicie w domku będzie Wam najlepiej

Kostka nie możesz tak mówić.... nawet mysleć !!!!!! Jesteś najlepszą matka na świecie dla swojego bąbla !!!! Daj Wam czasu a wszystko się ułoży i złapiecie rytm
Stary 2014-11-05, 12:42   #2033
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
sliczna

Dziecko mi zasypia zpadniete od placzu... Nie wiem co robie zle, on nie jest glodny i wyda sie najadac tym co zje tylko chce smoczka - cyca ale ja tak nie dam rady
Kostka ja też ostatnio siedziałam i ryczałam jak mały przez 4 godziny chciał cyca, bo innaczej ryk, a jak nie mogłam się wykąpać a czułam, że już naprawdę tego potrzebuje a tyłek mi skiśnie, ani zjeść kolacji, ale czasami są chwile zwątpienia i nie możemy się załamać. Wiem, że jesteś niewyspana, bo też padałam już, ale może on potrzebuje trochę czasu poprostu i mu się to ustabilizuje. Jak chcesz się wyspać to prześpij się w łóżku razem z nim np w dzień niech sobie ciągnie to Ci trochę ulży i poczujesz się lepiej.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:48   #2034
Justana1984
Rozeznanie

hejka, wstaaaaałaaaaam w końcu:d do południa kamiennym snem
teraz sie ogarniam

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Dziękuję, opisałam tylko swoje odczucia, moze którejś pomoże.

Moim zdaniem w planach porodu o niektóre rzeczy nie powinno się pytać ani naciskać, pytanie o nacięcie: ok, ale o pobyt z dzieckiem zaraz po, to trudno określić.
Ja akurat dostałam syna na klatę natychmiast, ale nie na 2 h, na kilkanaście minut, ta skóra aksamitna coś pięknego, poza tym ja się dobrze czułam. Jak tylko mały się urodził, wszystko mineło jak ręką odjął, lezałam,bo mi kazali, ale po 3h poszłam normalnie sama do toalety. Wtedy pielęgniarki zapytały, czy chcę odpoczać i oddać dziecko pod ich opiekę i skorzystałam.
Dziewczyny, Silesianna na pewno, róznie się czuły, po krwotoku to nie wiem czy miałabym siłe i chęć na cokolwiek, albo po łyżeczkowaniu.
Niektóre rzeczy trudno określić wcześniej.

Jupiii
Gratulacje

Uroczo, prezenty od córeczki

Wreszcie ktoś mnie uwzględnił w grafiku
Ja mam termin w piątek!!!
no taka prawda, napisałaś to tak, że podnioslaś na duchu przynajmniej mnie
zobaczymy jak to będzie!;0 jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Lola
Kostka trzymaj sie i nie poddawaj. Laktacja sie rozbuja i bedzie troszke latwiej.
Esti ja tez juz mam dosc...szczegolnie, ze mojemu mezowi urlop leci, a tu cisza co rano budze sie z nadzieja, ze moze to dzis...z drugiej strony brak objawow mowi mi, ze raczej nie
współczuje Wam z tymi urlopami tżtów, moj może wziąć wolne w każdej chwili wiec jest to nielada pocieszające

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Pisałam do Silesianny. Wciąż skurcze ale rozwarcia brak. Przenieśli ją na patologię. Odezwie się jak.będzie miała chwilę.
Biedna Anulka, ta to sie namęczy;(

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was. Będziecie szczepić swoje maluchy na pneumokoki i rotawirusy??
ja nie wiem, muszę zagłębić się w temacie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Co do cesarki na życzenie to ja mając wybór całkiem serio bym ją rozważała. Każdy ma swoje lęki co do porodu. Ja owszem boję się bólu, pęknięć i tego czy sobie poradzę ale najbardziej boję się o Bułę. Przerażają mnie te wszystkie historie o dziecku podduszonym bo było owinięte pępowiną, o zanikaniu tętna. Niestety ale niejedna ciąża bez komplikacji skończyła się problemowym porodem i niepełnosprawnością czy nawet śmiercią dziecka. I choć wiem, że przechodzenie przez kanał rodny ma dla dziecka wiele plusów to jednak cc pozwala uniknąć wielu komplikacji dla dziecka. No ale wyboru nie mam więc staram się nastawiać pozytywnie na sn.
mam podobne odczucia ale również z bardzo wielu źródeł słyszałam że po sn dochodzi sie duzo szybciej do siebie i to jest głównym motywatorem, ze dam radę!

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Za mną kolejna nieprzespana noc. Dopiero jak Mar wrócił udało mi się zasnąć z nim na 3h. I - o rety! - miałam tyle porytych snów, że zastanawiam się, co z moją głową jest nie tak Najdziwniejszy był ten, w którym moja mama przyszła do mnie z wodzem afrykańskim i jego żoną, a między nimi na tylnych łapach szły dwa gigantyczne ciężarne buldogi francuskie. Pojawiły się u mnie po to, by mnie namaścić przed porodem
hahah ah te nasze sny

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
My teraz kupiliśmy akwarium 40l, dwie rybki welonki i dwa glonojady.
nie pociesze Cie ale welonki to też małe smierdziele dużo kupkają
przechodziłam przez to heheh

Cytat:
ale słooooooodziak!

Cytat:
sliczna

kochana będzie dobrze!!! A może daj mu normalnego smoka?

Esti ty jeszcze tutaj? śniło mi się ze urodziłas

Co robimy na obiad, bo nie mam koncepcji zadnej:P
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:49   #2035
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Słodziaczek przypomina sobie przez sen, jak to mamę po brzuszku kopała i się śmieje

Dziewczyny, myślałyście już nad antykoncepcją po porodzie? Bo ja już się zastanawiam i mam mętlik w głowie

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:49   #2036
Kasia427
Wtajemniczenie

Anetka pierwsza ciaza 7 dni po tp, druga 4 po tp...
Magdula fajnie, ze wychodzicie do domu!
Stary 2014-11-05, 12:50   #2037
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Jaaa juz 3tygodnie. Zaraz skończy miesiąc a ja nawet jeszcze nie urodzę ;p

No nigdy nie wiadomo
Stary 2014-11-05, 12:50   #2038
Kasia427
Wtajemniczenie

Indra dzięki za opinię, właśnie facet w zoologicznym to samo nam powiedzial... no nic... na razie nic innego im nie kupię, najwyzej za rok czy dwa pomysli sie o piesku moze...
Stary 2014-11-05, 12:53   #2039
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Zanet dzidzia juz taka duza
Tak ze szpitala jestem zadowolona,
Martwie sie ze nie mam mleka i kurde cos ten pológ skąpy :-/
Ja w szpitalu tez nie mialam wcale mleka....choc jak polozna przycisnela...dosc bolesnie....to jakas kropla sie pojawila...
Takze jeszcze pewnie sie pojawi

A polog to kazda pewnie roznie prechodzi..ale jesli uwazasz ze za skapy, powiedz lekarzowi, niech oceni
Stary 2014-11-05, 12:55   #2040
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ojejejuuuu Co za uśmiech rozkoszny!

Idę zabrać się za ryżowo-ziemniaczaną i spaghetti, bo mnie noc zastanie i jeszcze spadną na mnie gromy, że za późno jeść mężowi daję
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości