Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 13:59   #751
elvira44
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Brawurka piateczka :p znowu my dwie taki opóźnione ruchy tez chyba ostatnie poczulysmy

Elvira a może zamów ta kurtkę z Asosa i wtedy zdecydujesz

Ja na razie chodzę w długich rozpinanych swetrach a i tak mi gorąco ciagle nawet nie chce myślec co by było ze mną latem w takim stanie.
Tez lubię chłodek do spania, nawet 16 stopni
Ten rok jest wyjątkowo ciepły, listopad a k codziennie po pół dnia mam okna pootwierane bo mi gorąco

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ostatnio natrafiłam na jakiegoś bloga,babka pisała ze dzidz w 31 tc ważył 1800g a w 39 tc 4500g
Wlasnie musze to przemyśleć. Narazie nie widze żebym jakos "rosła". Wszystkie ciuchy z przed ciazy na mnie wchodzą, poza zapięciem w pasie oczywiście. Ale ani ramiona ani nogi nie przytyły. Kolezanka zamówiła jakas ciazowa z new look wiec poczekam az jej przyjdzie i ja przymierze tez.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:04   #752
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Bajlaga mam tak samo,jak w mieszkaniu ustawi sie na 22st to ja budzę sie zgrzana jakbym Niewiadomo ile przebiegła.. Wole raczej chłód w mieszkaniu
ja jestem zmarźluchem okropnym, ale też wolę chłód i mieć na sobie sweter i koc, niż upał i latać w krótkich gatkach
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
a ja czasem linomag nie napisałam wcześniej? pomyłka
ano

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Chyba jako jedyna mam materac lateksowy ;p
ale sam lateks?
ja mam pianka-lateks-kokos
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:10   #753
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ellyunia no w sumie racja hehe

Lindus oj o niczym innym na dzień dzisiejszy nie marze jak o następnym piatku i w koncu zająć się zakupami dla maluszka

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:14   #754
Montanka
Rozeznanie

Lilova, ja będę używałam babydream, hipp zielona seria (mam oliwkę, jestem zachwycona składem), mam bepanthen i kilka innych maści takich bardziej aptecznych - linoderm itp.

Dziewczyny ubiór dziecka musicie dopasować do temperatury w Waszych domach. Sprawdzajcie po karczku i wyglądzie skóry . Jak zaczyna się robić taka marmurkowata, to znaczy, że za chłodno maluchowi.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Hej!
Mam nadzieję, że podczas porodu którejś podrzucę młodą hehe
No widzisz, może rozwiąże Ci się w ten sposób sprawa z Małą, jak zaczniesz rodzić.
[QUOTE=fashionaddicted;488 35275]
Ja też go dostalam dziś.
Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Ale paskudna pogoda

Umówiłam się na dzisiaj do diabetologa prywatnie, bo tam gdzie gin mi dał skierowanie przyjmą mnie dopiero 24 listopada a ja się tak schizuję, że postanowiłam umówić się jak najszybciej obojętnie gdzie byleby tylko ktoś mnie uspokoił i powiedział co mam robić Może jestem przewrażliwiona, ale w stresie robię różne dziwne rzeczy i mój to się nawet nie zdziwił tylko powiedział dobrze kochanie w takim razie pojadę z tobą
I dobrze zrobiłaś. A stosujesz dietę? DAj znać po wizycie.
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Montanka a pomyśleć, że dopóki pracowałam to nic mi nie dolegało (tzn tak uciążliwego), a teraz..... od poniedziałku sypię się jak stara
babcia
Organizm zaczyna szaleć
I jak czujesz ruchy?
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Mój też jeszcze na pewno w dół główeczkę skieruje.

Doczytałam, że Martusia i Montanka też macie tą cukrzycę. Polecam stronę www.słodkiemamy.edu.pl - opracowana przez lekarzy ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, który jest jednym z ważniejszych ośrodków badań nad tą przypadłością w Polsce. Na poczekalni spotykam dziewczyny dosłownie z całej Polski, z ogromnymi problemami, z pompami do podawania insuliny itp. Warto poczytać i się coś dowiedzieć Martusia - dobrze że umówiłaś się do lekarza prywatnie, wcześniej.......bo im wyższa ciąża tym cukrzyca lubi się pogłębiać niestety......
Hejka. Znam tą stronę. Niestety posiłki liczone kalkulatorem wybijały mi cukier i zaczęłam sama komponować sobie posiłki. Moją zmorą jest pieczywo. Niestety tylko probody nie wybija.. Póki co dieta daje radę - tfu, tfu
Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
Witajcie

tak sie sklada, ze wg wszystkich znakow na niebie i ziemi tez bede styczniowa mamusia 2015 porod przewidziany na 9 stycznia, jestem z Katowic
niedawno dopiero przestalam pracowac, wiec dopiero sie wdrazam we wszystkie tematy okolociazowe, przygotowania, zakupy, wyprawki, i caly ten emocjonujacy czas. dlatego chetnie poczytam rady bardziej doswiadczonych i przygotowanych mam.
dodatkowo od ok 2 tygodni wiem, ze borykam sie z cukrzyca ciazowa, takze choc nikomu jej nie zycze, dobrze wiedziec, ze nie jest sie sama...

Pozdrawiam Was zimowe pieknosci z brzuszkami !
Witaj. Ja też się męczę z cukrzycą
Stary 2014-11-07, 14:18   #755
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
sam lateksowy chyba najbezpieczniejszy Na FB jest grupa Mam z Wrocławia i jedna z nich wrzucała zdjęcia z opisem jak znalazła w materacu (z kokosem) swojego dziecka robaki

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:20   #756
ewka555
Zakorzenienie

LindaC, dzięki, alat miałam robiony, wynik był rewelacyjny...
ja nie wiem z kim się już zgłosić z tym puchnieciem, skoro dwóch ginekologów mówi, że to normalne, konsultowałam to też z ginekologiem na sorze i z neurologiem ...
do mojej rodzinnej nie pójdę, nie ma sensu, ona nie potrafi mi dobrać leków na grypę, kilka razy nawet przepisała mi leki, które mnie uczulają, mimo ze mowilam jej, na co uczulona jestem
wiec wydawało mi sie, ze jesli chodzi o takie ciazowe sprawy, to ttylko ginekolog z tym puchnieciem, a oni mi mowią, że nie mam się czym przejmować "obrzęki jak obrzęki - norma" ...mnie tylko martwi to, że w dzień jest w miare okej, a puchne w nocy, gdzie przecież po nocy powinno się wszystko normalizować...

Smerfetka dziekuje a nie chcialas zrobić sznureczkow do wiazania pod bródka ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:20   #757
nuna2
Zakorzenienie

Hej.

Kucze,ja to jeszcze nie wiem jakie kosmetyki będziemy brać małemu...Zobaczymy...Póki co sobie jutro muszę znaleźć buty zimowe...

My małej mamy materac gryka-pianka-kokos. Małemu pewnie też taki

Kurde dziewczyny... szyjka wróciła nie tam gdzie trzeba i dziś się przejechałam samochodem i znów skurcze A czeka mnie wyjazd 4 dniowy,tyle że będę mogła tam leżec... ech
Stary 2014-11-07, 14:20   #758
dusiolka
Zakorzenienie

Tomorrow tak, dokładnie taki mam : http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...edica-103.html
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:23   #759
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Tomorrow tak, dokładnie taki mam : http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...edica-103.html
Mam ten sam, tez medica, bo ta aloe vera mnie nie przekonywala

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Dusiolka a przyszedl Ci juz do domu? bo ja go jeszcze nie dostalam..

lateksowy podobno jest bardzo dobry z IKEI za 299 zl ktorys. Nie ogladalam bo jednak te Hevea bardziej mnie przekonaly.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:26   #760
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss tak juz dawno dostałam
Stary 2014-11-07, 14:27   #761
kleo111
Zakorzenienie

Hej
Zaplanowałam na dziś porządki i od rana wszystko szło z godnie z planem, do czasu aż nie wylałam na siebie wrzącej herbatyPoparzyłam sobie palce u nóg, niby nie dużo, ale ból jak cholera Na całe szczęście, że na brzuch mi nie poleciało...

Zaraz będę Was nadrabiać, bo wczoraj późno wróciliśmy do domu i juz nie miałam siły. Byliśmy w Tesco, kupiliśmy ten muzyczny gryzaczek z gazetki Do tego jeszcze czapeczki i buciki z zebrą, niedrapki, pieluchy, chusteczki nawilżone i ja kupiłam sobie papucie takie zabawne do szpitala/ Aaa i muszę Wam powiedzieć, że w Biedronce kupiłam świetny album dla dzieciątka za całe 12,99 zł (w załączeniu foto). Mój TŻ szukał ich z tydzien temu w naszej okolicy i nigdzie już nie było, bo ponoć "zeszły" pierwszego dnia, a tu proszę Chyba dopiero co je wyjęli, bo ja wzięłam 2 sztuki (jeden dla siostry pod choinkę), a po nas jakaś babka też 2

Przyszedł mi dziś gryzak żyrafka Sophie i powiem Wam, że to taka zwykła gumowa zabawka. Ładna, owszem, będzie fajnym gryzakiem, ale dobrze, że kupiłam ją z kuponem Allegro, bo plułabym sobie w brodę gdybym kupiła ją w pełnej cenie A i mojemu psu bardzo się spodobała, do tego stopnia, że siedzi przy komodzie na której ją położyłam, bo myśli, że to dla niego Gdyby się do niej dorwał, to podejrzewam, że rozgryzłby ją w pół godziny. Muszę więc na niego uważać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg album+naszego+dziecka+niebieski.jpg (45,5 KB, 6 załadowań)

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2014-11-07 o 15:27
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:28   #762
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej.

Kucze,ja to jeszcze nie wiem jakie kosmetyki będziemy brać małemu...Zobaczymy...Póki co sobie jutro muszę znaleźć buty zimowe...

My małej mamy materac gryka-pianka-kokos. Małemu pewnie też taki

Kurde dziewczyny... szyjka wróciła nie tam gdzie trzeba i dziś się przejechałam samochodem i znów skurcze A czeka mnie wyjazd 4 dniowy,tyle że będę mogła tam leżec... ech
Byłaś u gina? Kurczę..

Elvira szkoda, że jeszcze rozmyślasz nad kurtką. Ja już w swojej chodzę i zapomniałam o problemie.

Dziewczyny, a widziałyście te nowe wkładki laktacyjne babydream? Kupię na pewno na próbę, ale poczekam na promocję

Ktroa z Was kupowała wkładki Lansinoh?
Stary 2014-11-07, 14:35   #763
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Byłaś u gina? Kurczę..

Elvira szkoda, że jeszcze rozmyślasz nad kurtką. Ja już w swojej chodzę i zapomniałam o problemie.

Dziewczyny, a widziałyście te nowe wkładki laktacyjne babydream? Kupię na pewno na próbę, ale poczekam na promocję

byłam w srodę imam szyjkę tak do kitu ułożoną, że mam sięoszczędzać...tylko to było tak:
była do kitu ułozona,mały napierał ja miałam skurcze
potem przeszło na 1,5 msc szyjka poszła tak jak ma być,było super
teraz znów poszła jeszcze gorzej niż na początku i przy jakich kolwiek turbulencach czy wysiłku czuję
Stary 2014-11-07, 14:39   #764
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość

Ja

Cytat:
Brawurka piateczka :p znowu my dwie taki opóźnione ruchy tez chyba ostatnie poczulysmy
Ekhm, ja także z tych z łożyskiem z przodu

Lecę pooglądać firany, może coś zakupię
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:54   #765
smerfetka2808
Zakorzenienie

Linda, oj jak dobrze że w "tym stanie" nie zostaję sama

Dusiolka, jednak lateks zakupiłaś?

Lilijka, sorki że teraz Ci odpisuję ale oczywiście mój kalafior zwyciężył :/
co do przeziębienia to mam cały czas jakby zatkany nos ale nic mi nie leci z niego nie wiem co to jest, chyba że mamy za suche powietrze?
dobrze że Tobie puściło
jak nogi?
a co do Twojej sytuacji w szpitalu to masakra jakaś, padłabym tam chyba

Kleo, oj bidulko dobrze że to palce u stóp a nie brzuszek

ewka, zawsze mogę dorobić to nie problem a bawełnianą będę miała ze sznureczkiem na pewno 1 więc spoko

Nuna, oj

Ellyunia, ale pocieszyłaś

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Nunua, kochana uważaj na siebie wiem że przy córci ciężko ale musisz to jeszcze troszkę wytrzymać
Stary 2014-11-07, 15:01   #766
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka od poczatku w sumie mówiłam ze chce lateks jednak tym "naturalnym" nie ufam ;p
Stary 2014-11-07, 15:07   #767
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
hej.
witam się po wizycie...
ogólnie wszystko ok, mała jest nadal główką w dół i juz nie powinna się obrócić, szyjka długa, zamknięta, ale jak powiedziałam gin, że boli mnie w kroku, jakby się kości rozchodziły, to stwierdziła, że nic się nie rozchodzi, tylko mała jest niziutko i napiera na szyjkę. Gin powiedziała, że jak nie chcę szybciej urodzić, to mam leżeć, bo jak za dużo pochodzę, to mała się jakby obsuwa w dół...
gin nie mogła się przestać śmiać na usg, bo przed wizytą zjadłam prince polo i mała ciąglę buzią memlała zamykała i otwierała i chyba popijała te wody, no we dwie się z ginekolog śmiałyśmy
ja jestem +9kg w 33tc
następną wizytę mam 27.11 i wtedy robimy gbs, a potem 8.12

idę Was ponadrabiać, a potem może skoczę do jakiegoś ccc.
bo wiecie co ? kupiłam sobie we wrzesniu buty w ecco bo jakaś promocje dorwałam, w rozmiarze, który zawsze nosze i tak mi puchną nogi, że czasem nie moge ich wlozyc, albo jak je zaloze, to mi stopy dretwieja wiec kupie coś tanszego w ccc albo daichmanie na teraz.. - rozmiar wiekszy biore !

aaa no i termin z usg wychodzi mi na 15.12 a z om na 30.12 przeciez

fotki małej:
Bardzo się cieszę, że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
uwaga chwalę się

przyszła mi paczka ze smyka, skorzystałam z promocji i zamówiłam czapki dla małego
Swietne zakupy Ten komin pod szyjkę też kupiłam, ale kremowy, bo mi taki do kombinezonu i czapki będzie pasował

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kurcze nie mam czasu Was poczytac

Gratuluje wszystkich udanych wizyt
Mam nadzieje, ze humoru tez sie troszke poprawily:
I widze ze Dusiolka.sie odnalazla

Zalaczam zdjecie co moja mama dzisiaj kupila:p

Szykuje powoli do remontu i slucham strasznych narzekan meza, ze go oszukalam bo on myslal ze bedzie mniej roboty i ze sobie tego nie wyobraza;p
Słodka

Cytat:
Simonee ale ta cała doula czy jak jej tam to nie jest położna z wykształcenia?tylko ktos po jakimś kursie ?
Pozwolę się wtrącić, bo na SR miałam 1 zajęcia z doulą. A więc doule najczęściej nie mają (bo nie muszą mieć) ani wykształcenia medycznego, ani nie przechodzą specjalnych kursów. Raczej same zdobywają doświadczenie jako mamy. Czyli tak naprawdę każda z nas może zostać doulą

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad 2-gim imieniem dla małej.
że Zuzanna na pierwsze, to wiadomo, już tż się nie zgadza, żeby zmienić,
ale nie wiem co z drugim. nic nie pasuje, a nazwisko tez dlugie mamy.

Zuzanna Lena?
Zuzanna Liliana ?
Obie wersje bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Witam ranne ptaszki
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że kupiliśmy fotelik do samochodu zestaw z bazą recaro privia grafitowy. Mieliśmy kupić sam fotelik bez bazy na początek a bazę zamówić później, ale wysępiliśmy zniżkę 10% przy zakupie zestawu więc kupiliśmy za 1050 zł. A i poza tym że fotelik jest bardzo bezpieczny to ma 4 lata gwarancji - gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad zakupem

Wczoraj wieczorem pochłonęłam taką mieszankę, że sama się dziwię że się nie porzygałam najpierw mleko bananowe potem śledź w śmietanie a na koniec to wszystko popiłam spritem...
Gratuluję udanych zakupów Wow, to mieszanka naprawdę wybuchowa

Cytat:
Widzę ze ładnie obkupione w kosmetyki a ja jeszcze nie mam nic
Nie martw się, ja tez

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
http://m.asos.com/mt/www.asos.com/Ne...t_v_frompage=0

Znalazłam taka kurtkę ciazowa, zastanawiam sie nad oddaniem tej z hm.
Tylko wiesz ciekawe ile paczka z Asos będzie "szła", żebyś zdążyła w niej pochodzić. Ta z H&M nie jest brzydka, ale rzeczywiście jak się w niej źle czujesz to chyba nie będziesz w niej chodzić (ja np. tak mam)

Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
Witajcie

tak sie sklada, ze wg wszystkich znakow na niebie i ziemi tez bede styczniowa mamusia 2015 porod przewidziany na 9 stycznia, jestem z Katowic
niedawno dopiero przestalam pracowac, wiec dopiero sie wdrazam we wszystkie tematy okolociazowe, przygotowania, zakupy, wyprawki, i caly ten emocjonujacy czas. dlatego chetnie poczytam rady bardziej doswiadczonych i przygotowanych mam.
dodatkowo od ok 2 tygodni wiem, ze borykam sie z cukrzyca ciazowa, takze choc nikomu jej nie zycze, dobrze wiedziec, ze nie jest sie sama...

Pozdrawiam Was zimowe pieknosci z brzuszkami !
Witamy, witamy

Za 2 godzinki mamy jechać z TŻ bo płyny do prania i katarek, bo akurat są w promocji. Ciekawe tylko jak założę buta, najlepiej założyłabym japonki

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:12   #768
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, wiem ,ze chciałaś ale nie wiedziałam że juz go nabyłaś
Stary 2014-11-07, 15:15   #769
dusiolka
Zakorzenienie

Jutro jade pociagiem do rodzicow a mama tak panikuje ze szok;d jak zejdę z pociągu itp ;d niestety taka wycieczka mnie czeka bo wkoncu trzeba ogarnąć temat wozka,tz ma dyżur niespodziewany wiec plany sie posypały bo mieliśmy razem jechac normalnie autem ;p a potem moi rodzice z kolei wylatują wiec to ostatni termin na załatwienie ...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ewka Ty juz jechałam z dużym brzuchem pociagiem i da sie zejść normalnej?;p czy brzuch przysłania stopnie ?;p
Stary 2014-11-07, 15:18   #770
allgoodthings
Zadomowienie

dusiolka jak ja idę po zwykłych schodach to tych pod sobą nie widzę, więc ostrożnie.
Stary 2014-11-07, 15:22   #771
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro jade pociagiem do rodzicow a mama tak panikuje ze szok;d jak zejdę z pociągu itp ;d niestety taka wycieczka mnie czeka bo wkoncu trzeba ogarnąć temat wozka,tz ma dyżur niespodziewany wiec plany sie posypały bo mieliśmy razem jechac normalnie autem ;p a potem moi rodzice z kolei wylatują wiec to ostatni termin na załatwienie ...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ewka Ty juz jechałam z dużym brzuchem pociagiem i da sie zejść normalnej?;p czy brzuch przysłania stopnie ?;p
hahaha ;d przysłania, dlatego jakoś dziwnie bokiem schodziłam, trzymając się tej poręczy z boku no i zajęło mi to dłużej niż co niektórym babciom, ale nie było tak źle ;p
ja to się zawsze boję, że nikt nie będzie wychodził tymi samymi drzwiami co ja, bo nigdy nie umiem ich otworzyć
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:23   #772
dusiolka
Zakorzenienie

Tez normalnie mam te obawy dlatego zawsze ide do wyjścia tam gdzie ktos juz stoi ;d
Stary 2014-11-07, 15:44   #773
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
To ja tak mialam
Ciekawe od czego to zależy... Czy dawka za słaba czy odporność na znieczulenie
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
alb, simonee- pocieszyły mnie troszkę Twoje słowa, mam nadzieje że będę (będziemy) w szczęśliwej grupie kobiet, które nie poczują cc. Życzę aby i druga nerka Twojej Malutkiej okazała się zdrowa Co do Ujastku i Kliniki na Kopernika, ja muszę brać Kopernika, choć przyznam, że troszkę mnie denerwuje fakt, że priorytetem jest to, żeby każdy z grupy studentów dobrze wszystko widział troszkę boję się, że podczas cc też może to być priorytetem...... a przekonałam się już na usg i innych badaniach, no i te mądre pytania od studentów.....

ewka5555 - marsz do lekarza z tym puchnięciem, absolutnie nei chcę Cię straszyć (i wahałam się czy to pisać) ale puchnięcie może znamionować gestozę, a to nie byle co. Wystarczy zbadać krew na jakieś tam współczynniki wątrobowe i wszytko jasne. Oczywiście tfu tfu, oby to nie to.

smerfetka - ja też coś się nie mogę przemóc i zamówić tej wyprawki. Jakąś blokadę mam, a w sumie doczekać się tego nie mogłąm. Zamówiłąm tylko łóżeczko i materac i odłożyłam zakupy na jutro Ps/ piękne Artuś będzie miał łóżęćzko Mój Jan będzie musiał się zadowolić prostym Radkiem X, ale za to materac wybrałąm wypasiony antyalergiczny gryczano-kokosowy z Danpolu, to może brak urody łóżeczka mu on wynagrodzi
Też się boję tabunu studentów na obchodzie, nie wiem jakie tam są zwyczaje. Zastanawiam się czy można powiedzieć że sobie nie życzysz obecności studentów. Będę jeszcze rozmawiać z lekarzem to dopytam. Jakoś trzeba będzie przetrwać tych kilka dni w szpitalu

A co do łóżeczka to raczej dekoracja dla rodziców a dzieciaczkom to wszystko jedno byle by było wygodnie
Cytat:
Ja mam chyba piankowy po córce ale nie wiem dokładnie. Na pewno nie gryka-kokos bo też mnie nie przekonały.
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Hej
Zaplanowałam na dziś porządki i od rana wszystko szło z godnie z planem, do czasu aż nie wylałam na siebie wrzącej herbatyPoparzyłam sobie palce u nóg, niby nie dużo, ale ból jak cholera Na całe szczęście, że na brzuch mi nie poleciało...

Zaraz będę Was nadrabiać, bo wczoraj późno wróciliśmy do domu i juz nie miałam siły. Byliśmy w Tesco, kupiliśmy ten muzyczny gryzaczek z gazetki Do tego jeszcze czapeczki i buciki z zebrą, niedrapki, pieluchy, chusteczki nawilżone i ja kupiłam sobie papucie takie zabawne do szpitala/ Aaa i muszę Wam powiedzieć, że w Biedronce kupiłam świetny album dla dzieciątka za całe 12,99 zł (w załączeniu foto). Mój TŻ szukał ich z tydzien temu w naszej okolicy i nigdzie już nie było, bo ponoć "zeszły" pierwszego dnia, a tu proszę Chyba dopiero co je wyjęli, bo ja wzięłam 2 sztuki (jeden dla siostry pod choinkę), a po nas jakaś babka też 2

Przyszedł mi dziś gryzak żyrafka Sophie i powiem Wam, że to taka zwykła gumowa zabawka. Ładna, owszem, będzie fajnym gryzakiem, ale dobrze, że kupiłam ją z kuponem Allegro, bo plułabym sobie w brodę gdybym kupiła ją w pełnej cenie A i mojemu psu bardzo się spodobała, do tego stopnia, że siedzi przy komodzie na której ją położyłam, bo myśli, że to dla niego Gdyby się do niej dorwał, to podejrzewam, że rozgryzłby ją w pół godziny. Muszę więc na niego uważać
Też musiałam chować zabawki przed psem córka miała takiego pluszowego królika z pozytywką to psina aż piszczała koło łóżeczka bo nie mogła się do niego dostać
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:47   #774
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Alb i nie dokształcić Ci sie zwykły piankowy?
C
Co do studentów to pacjent musi wyrazić zgodę na ich obecność,nie mogą ot tak sobie wejsc.

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-07 o 15:49
Stary 2014-11-07, 15:49   #775
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
moja mama też się obudziła podczas operacji ale zobaczyli że ręką rusza i ją uśpili na nowo. masakra. dlatego ja się panicznie boję cc
ja też a po tych opowieściach jeszcze bardziej :strach-drzwi:
Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Tz mial kiedys operowane kolana i tez czul
też nie czułam, za to widziałam
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja juz sama nie wiem co myślec, ta z hm nawet po wymianie jest jakas duza, niby jeszcze urosnę ale powinnam juz w niech chodzic bo sie jest zimno a jeszcze nie moge. Spróbuje ja jeszcze przymierzyć na grubszy swetr. A mniejszych od S juz nie ma.
nie mają Xs?

Tż sie pochorowal całkiem i wrócił ranodo domu wiec mogłam jechać na wizyte u położnej sama
Po wizycie nic szczególnego, małe leży głową w dół i mam nadzieje, ze sie juz nie odwróci, także mialam racje czując czkawke nad Bożeną.
Pobrała mi krew dzis nadprogramowo, bo wg niej, wyglądam kiepsko.
A jak mam wyglądać jak syn 2 ostatnie noce urządza takie ryki, co godzinę trzeba wstawac a ma tylko katar.
Nast wizyta za 3tyg a po drodze jeszcze usg.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:55   #776
charliss
Zadomowienie

Cytat:
C
Co do studentów to pacjent musi wyrazić zgodę na ich obecność,nie mogą ot tak sobie wejsc.
ostatnio jakas rosjanka wygrala sprawe przed Trybunalem w Strasburgu w tej sprawie. ale wydaje mi sie ze w PL w szpitalu klinicznym nie musza miec zgody? w kazdym innym tak ale w klinicznym nie...
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:01   #777
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ostatnio jakas rosjanka wygrala sprawe przed Trybunalem w Strasburgu w tej sprawie. ale wydaje mi sie ze w PL w szpitalu klinicznym nie musza miec zgody? w kazdym innym tak ale w klinicznym nie...

Nie wiem jak to w klinicznym jest ale wydaje mi sie ze w każdym musza miec. Pamiętam jak mieliśmy zajęcia w szpitalu onkologicznym i babka musiała wyrazić zgodę na obecność studentów abyśmy mogli obserwować badanie.
Stary 2014-11-07, 16:17   #778
alb
Zadomowienie

Cytat:
C
Co do studentów to pacjent musi wyrazić zgodę na ich obecność.
Nie zauważyłam żeby się odkształcił, ale to jest taki trzywarstwowy i jedna strona jest dla noworodka a druga dla większych dzieci ale nie ma instrukcji do jakiej wagi czy coś, więc nie mam pewności czy uzywaliśmy go prawidłowo nie sądziłam że obsługa materaca może być taka skomplikowana

Co do studentów to poprzednio musiałam wyrazić zgodę, ale była tylko jedna studentka więc luz. A nie chcę całej widowni przy operacji albo obchodzie. Już wystarczy że przy innych pacjentkach trzeba się spowiadać czy był stolec itp jeszcze po cesarce przynajmniej nie zaglądają między nogi a męża to nie może być przy cesarce.
Linda, ilu tych studentów było przy badaniu?
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:33   #779
simonee
Zakorzenienie

Co do studentów to często jest tak ze w klinicznym ( u mnie w 2 szpitalach tak jest)dają papiery do podpisania i czasem ten podpis to jest warunek przyjęcia - takie rewelacje usłyszałam.
Dobrze ze szpital w którym będę rodzic jest malutki i nie będzie tam dzikiego stada studentów.
Aczkolwiek oni muszą się na kimś uczyć
Stary 2014-11-07, 16:34   #780
ellyunia
Wtajemniczenie

Dusiolka 400km pociągiem to wyzwanie, uważaj na siebie

Katerina a położna wymacala czy duże dziecko ? :p

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości