Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 11:19   #2041
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Katerina tak to to badanie , jest zapis akcji serca dziecka i czynności skurczonej macicy
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:21   #2042
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Karoloo ja tez mam tą kurtke i czuje się jak w worku ,ale ... wyjścia nie mam muszę do stycznia się w niej turlac.
No właśnie wyjścia nie mamy No trudno przeżyje to jakoś

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
LindaC istny poligon, pamiętam te czasy wrrr,
dobrze, że teściowa pracuje w przychodni to wchodzimy tylami tzn raz sie zdażyło na razie.
Mi przez dobrych pare lat zajęło pojęcie, że u lekarza można być przyjętym w sposob cywilizowany, przychodzisz na godzinę, poczekalnia pusta, no może kilka osób czeka, siedzisz, czytasz magazyn, muzyczka w tle, stress free.
Przychodzi lekarz wola po nazwisku i bez zapasów wchodzisz do gabinetu, czemu w Polsce tak się nie da

zrobilam muffiny kokosowe

no i kupilismy wózek phil&teds navigator, podwójny
W Polsce się da ale tylko i wyłącznie w prywatnych przychodniach. A gdyby to samo wprowadzić w zwykłych też nie byłoby problemu- telefonicznie się umawiasz, przychodzisz na daną godzinę i lekarz woła po nazwisku tylko trzeba chcieć.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:21   #2043
simonee
Zakorzenienie

Katerina to jest właśnie to badanie ale nie wiem czy z przyciskiem na ruchy dziecka. Pójdę to zobaczymy
Stary 2014-11-14, 11:21   #2044
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, jaki bedziesz mieć?
Mothercare Xpedior Royal Blue Colour

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:22   #2045
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina jak rodzisz to nawet KTG podłączaja aby patrzeć co ile skurcze i tętno twoje i dziecka.
nie miałam nic podłączone, tylko sprawdzała tętno tym doplerem czy jak to sie nazywa, bo cały czas siedzialam w wodzie.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:26   #2046
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie miałam nic podłączone, tylko sprawdzała tętno tym doplerem czy jak to sie nazywa, bo cały czas siedzialam w wodzie.
A w wodzie to inaczej widzę. Ja byłam na normalnym labour ward

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 11:26   #2047
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Katerina tak to to badanie , jest zapis akcji serca dziecka i czynności skurczonej macicy
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Katerina to jest właśnie to badanie ale nie wiem czy z przyciskiem na ruchy dziecka. Pójdę to zobaczymy
aha, zaś mam problem z nazewnictwem
Stary 2014-11-14, 11:27   #2048
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde to tylko ja w Wigilię kupuje ?
Po prostu Ty jako jedyna pomyślałaś już o prezencie świątecznym

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:28   #2049
Kinqaa
Zakorzenienie

Najlepsze - jak mialam te dwa pasy KTG to mloda tak kopala w to,ze ciagle spadalo i polozna co chwile musiala mi poprawiać

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Po prostu Ty jako jedyna pomyślałaś już o prezencie świątecznym
Tz mi zrobi prezent pod choinkę

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 11:29   #2050
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.

Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-(
kochana trzymam kciuki, żeby było wszystko OK!

Cytat:
Wczoraj kolezanka krora robi doktorat mowi ze wyczytała w publikacjach naukowych ze kobiety w ciazy które łykała paracetamol cześciej rodzą dzieci z zachowaniami porównywalnymi z ADHD..gorzej rozwinięty układ nerwowy,zaburzenia motoryczne i komunikacyjne.. czyli jednak nie tak bezpieczny jak sie wszystkim wydawało..
pytanie tylko jaka była próba i jaka jest dawka graniczna. ale sure im mniej prochów tym lepiej niemniej nie zawsze się da.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
bry totalnie nie wyspana przez męża (pierdział całą noc i nie dało się wytrzymać w tym smrodzie) i teściową (od 3 nad ranem darła ry.ja)

biedna.

uwaga pytanie paranoiczki.

kurczę wczoraj dopadł mnie przeokropny ból koło pępka - był niestety rytmiczny, powtarzający się co jakiś czas, szczególnie jak wstawałam była masakra. Ból był ostry, tak jak by coś od środka rozrywało mi pępek. Z jednej strony czułam Młodego tam ale z drugiej przestraszyłam się regularnością tego bólu. Z szyjką kilka godzin wcześniej było wszystko OK. Dziewczyny, czy to mogły być skurcze (tylko przy pępku?) czy po prostu ból od ewentualnie rozciągającej się skóry czy buszującego Młodego?
Stary 2014-11-14, 11:32   #2051
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
A w wodzie to inaczej widzę. Ja byłam na normalnym labour ward
ja właśnie dlatego epiduralu nie chciałam, zeby w wodzie być, ale na Ktg bylam z 4 razy, każda wizyta po kilka godzin siedzenia na twardym krześle, raz poprosiłam o dokumenty i zakomunikowalam, ze wychodze bo juz nie dam rady siedzieć kolejną godzine
Mam nadzieję, ze tym razem tam nie trafię

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

suszarka miałam tak w 1 ciąży, dr mówiła, ze to przepuklina, przeszło.
Stary 2014-11-14, 11:33   #2052
misia332
Zakorzenienie

Hej.

jestem strasznie przeziębiona, biorę antybiotyk i zdycham

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:34   #2053
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka podczas zwykłej rozmowy z kolezanka nie domagałam sie takich konkretnych danych :d
Stary 2014-11-14, 11:52   #2054
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp co do wymiarów główki

W przyszła środę mam usg, sprawdzimy wymiary jeśli się da.

Elvira trzymam kciuki aby wszystko było ok daj znać jak coś ci powiedzą.

Dusiolka jeśli będziesz mieć KTG 26.11 to daj znać i napisz jak trzeba się zachowywać (np czy można się ruszać, rozmawiac) i ile trwało.

Na początku grudnia jedziemy do jeszcze jednego szpitala na wizję lokalną szpital prywatny troche za miastem ale blisko nas z dobrym (szybkim) dojazdem. Zapowiadają się świetne warunki sale 2 os z łazienkami i szafkami (nie trzeba dawać rzeczy do depozytu) znieczulenie na nfz i mam wybór sn czy cc.
Ale luksusy Z pasami ktg nie wolno chodzić. Rozmawiać możesz
Cytat:
Montanka wit b complex mozesz brac wiecej bo ogólnie kazdy ma ich niedobory a wit c normalnie,zalezy w jakiej dawce kupisz
dzięki
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej.

No to zdrówka.
Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
kochana trzymam kciuki, żeby było wszystko OK!

pytanie tylko jaka była próba i jaka jest dawka graniczna. ale sure im mniej prochów tym lepiej niemniej nie zawsze się da.

biedna.

uwaga pytanie paranoiczki.

kurczę wczoraj dopadł mnie przeokropny ból koło pępka - był niestety rytmiczny, powtarzający się co jakiś czas, szczególnie jak wstawałam była masakra. Ból był ostry, tak jak by coś od środka rozrywało mi pępek. Z jednej strony czułam Młodego tam ale z drugiej przestraszyłam się regularnością tego bólu. Z szyjką kilka godzin wcześniej było wszystko OK. Dziewczyny, czy to mogły być skurcze (tylko przy pępku?) czy po prostu ból od ewentualnie rozciągającej się skóry czy buszującego Młodego?
Na skurcze to nie wyglądało. Może faktycznie coś z przepukliną.

Katerina, gratuluję zakupu
Stary 2014-11-14, 12:04   #2055
TOMORROW
Zakorzenienie

na pewno kogoś mi wcięło, bo więcej Was miałam pocytowane

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
a ja lubię motoryzację i często lubię oglądać programy typu "Fani czterech kółek"
motoryzacji jakoś szczególnie nie lubię, ale Fanów oglądam i jeszcze Top Gear (ale to z mężem, sama nie włączam )
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dziewczyny ją tak ją szybko. Można w ciąży myć głowę nizoralem? Mam lupiez i tak mnie swedzi głową że zadrapie sie chyba do strupow.
w sumie substancja sama w sobie nie jest obojętna, aczkolwek nie wiadomo ile jej tam przechodzi do krwi; siostra stosowała w I trym. na dużą powierzchnię ciała-lekarz kazał (na łupież pstry)

Myszunia19, mmgi-oby się Wam dzieciaczki jeszcze poprzekręcały

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
no i dupa to już nie rozumiem, czemu jedni dentyści mówią inaczej
w sumie ja też nie kumam, bo czytałam to rozporządzenie, ale może i mi się uda
olena90 - za wizytę

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ja miałam mieć wczoraj badania, ale też zapomniałam kupić pojemnik i przełożyłam na dzisiaj
ja na samym początku nakupiłam dużo tych pojemników i teraz tylko wyciągam, jak jest potrzeba
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

kika ja piore co prawda w Dzidziusiu, ale po praniu lekki zapach jest. Jak wyschnie to się ulatnia, ale nie wiem jak w Loveli.
jeszcze nie prałam w Dzidziusiu, ale w całym pokoju już teraz strasznie pachnie, mimo, że jeszcze nie odpakowany jest
Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
kurczę wczoraj dopadł mnie przeokropny ból koło pępka - był niestety rytmiczny, powtarzający się co jakiś czas, szczególnie jak wstawałam była masakra. Ból był ostry, tak jak by coś od środka rozrywało mi pępek. Z jednej strony czułam Młodego tam ale z drugiej przestraszyłam się regularnością tego bólu.
mnie boli, jak mały buszuje strikte pod pepkiem, tym bardziejm, że to nie jest kopniak i ucieczka, tylko napiera z uporem maniaka-brzuch jakby pączkuje wtedy, w ogóle wczoraj coś ciężko mi było wieczorem na brzuchu, ledwo się ruszałam

dziewczyny, co piją czerwoną herbatę-mam nadzieję, że macie na myśli prawdziwą czerwoną, a nie Red Slim Tea?

coś miałam pisać, ale zapomniałam
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:08   #2056
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Hej.

o jejciu, zdrówka życzę

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-14, 12:11   #2057
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

chodzę jak zombie
mała w przedszkolu, byłyśmy u surdopedagoga - jakoś dzisiaj dobrze ćwiczyła
A ja zaraz wychodzę.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Ligota taka zła Moja Sis miała tam jechać ale bliżej nam było do Zabrza
oj tak, Ligota dla mnie to ostateczność i zło, mała jak miała miesiąc trafiła na neonaologię z podejrzeniem zapalenia płuc. I wiesz co, nie mogłam być z własnym dzieckiem. Mogłam siedzieć w poczekalni od 12-19 (po wykłuceniu się od 9 do 19). Moje mleko było wylewane, specjalnie była karmiona przed moim przyjściem mlekiem mm, nie mogłam jej przytulić, jak nakarmiłam musiałam od razu odłożyć. Nauczyły moje dziecko na siłę smoczka. Była to dla mnie trauma.
Cytat:

Wczoraj kolezanka krora robi doktorat mowi ze wyczytała w publikacjach naukowych ze kobiety w ciazy które łykała paracetamol cześciej rodzą dzieci z zachowaniami porównywalnymi z ADHD..gorzej rozwinięty układ nerwowy,zaburzenia motoryczne i komunikacyjne.. czyli jednak nie tak bezpieczny jak sie wszystkim wydawało..
chyba coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Tak Smerfetka Twoje lenistwo było moją motywacją
nie zrobiłam rocznego zapasu. potrzebuję jeszcze wanienki, termometru, pościeli, ochraniacza do łóżeczka i małego kocyka i mogę rodzić . U tego sprzedawcy kupiłam wszystko co uznałam że będzie mi potrzebne w normalnych ilościach. kupiłam pieluchy tetrowe, waciki, butelki, smoczki, przewijak, prześcieradła i jeszcze masę innych rzeczy. A zakupy musiałam podzielić na dwie części bo koszyk okazał się za mały. W sumie to kupiłam masę pierdów, ale jak zebrać to wszystko do kuy to zawsze uzbiera się pokaźna sumka.
o się tak mówi, ale tutaj coś, coś tam i kasa leci
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

krew i siuśki oddane, ale masakra z tymi ludźmi w poczekalni i im starszy wiek, tym mniej empatii niestety
chciałam być pierwsza, żeby tż za dużo do pracy się nie spóźnił, to byliśmy pod przychodnią o 6:30, wpuściła mnie do środka Pani co sprząta, bo jest tam normalnie dzwonek przy wejściu. Punkt siódma otworzyli ośrodek i wpuścili ludzi co czekali na zewnątrz, a nie dzwonili chyba żeby ich wpuścić. I do punktu pobrań podeszły 3 starsze kobiety i mówią do mnie: "no to na to by wyglądało że my trzy, a Pani czwarta w kolejce, bo my czekałyśmy na zewnątrz" mówię Wam podałam powiedziałam, skąd wiedzą czy nie czekam od wczoraj, poza tym chyba - sądząc po ich wieku pamiętają jeszcze czasy kiedy w PRLU wszędzie w kolejkach wisiała kartka że kobieta w ciązy jest uprzywilejowana jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki

po pobraniu krwi poprosiłam Panią pielęgniarkę o pojemniczek na mocz, mówiąc że zapomniałam z domu (już oszczędziłam jej opowiadania że mam ze sobą litrowy słoik z pełnowartościowym, zalecanym moczem nocnym i chcę tylko przelać ) na co ona mówi do mnie żebym nasikała i wślizgnęła się i im podała. Tak też uczyniłam, ale jak tylko zbliżyłam się do drzwi, to kolejna starsza Pani jakaś, która doszła - że jak to tak, tam ktoś jest i kolejka obowiązuje no padłam po raz drugi i wychodząc aż do widzenia nie powiedziałam kolejce, choć tak jestem z domu nauczona

a mój mąż kiedyś uczestniczył w takiego typu scyscji w kolejce do pobrania krwi, gdzie jedna starsza Pani się wykłócała że ona pierwsza - to jakiś młody koleś skomentował w punkt całą sytuację : "A gdzie się Pani tak śpieszy, seriale dopiero po południu lecą"
co za przygody
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
rozmawiałam z naszym sprzedawcą przez telefon. Bardzo miły pan. Powiedziałam panu, że jest naszym polecanym sprzedawcą i że wszystkie robimy u niego zakupy i jesteśmy bardzo zadowolone. Na co pan ogromnie się ucieszył, dziękował milion razy, powiedział że będzie miał teraz bardzo miły piątek i powiedział że za taką informację dorzuci mi coś ekstra. Więc dziewczyny zamawiając od niego możecie wspominać mu o forum, na którym to jest polecany i może też będzie dawał miłe niespodzianki.
ja też dostałam gratis od niego, jak kupowałam rzeczy dla córki. Był o gryzak domek. Ulubiony gryzak małej
Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
Lilijka, a wiesz gdzie bedziesz rodzic ? Katowice ?
Ja w Siemianowicach Śląskich (już drugi raz). A to dlatego, że rodziłam tam córę, miałam w tym szpitalu lekarza (już nie pracuje tam, bo miał poważną chorobę), wiem czego spodziewać się po lekarzach i położnych (one są rewelacyjne), mają mini oddział neonatologiczny, leżałam tam na ginekologi zachowawczej, jak miałam robioną laparoskopię (elkauteryzację - po 5 wkłuć do jajników i sprawdzenie drożności), urodził się tam mąż i mój ojciec, a do tego jako mała dziewczynka leżałam tam na ówczesnym oddziale oparzeniowym.
Jednak gdyby nie Siemianowice, to wybrałabym Kolejowy w Ligocie, albo właśnie Bogucice.
Cytat:
Hej.

zdrówka

Katerina w niektórych przychodniach tak jest, ale to jeszcze rzadkość... niestety
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:17   #2058
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Simonee ja miałam usg wg OM 31t 1d, wymiary:
BPD 79,5mm (odp 30t 3d)
OFD 106,3m (odp. 33t 2d)
Za to wymiary brzuszka odpowiadają 28 i 29 t

A jak u Ciebie?

Suszarka też mnie wczoraj wieczorem bolał pępek Ale nie wiem o co chodzi

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:17   #2059
allgoodthings
Zadomowienie

a ja po wizycie :/ nie mierzyliśmy dzidziusia, ja 3 kg od ostatniej wizyty. Ale szyjka mi się skróciła do 3 cm. Lekarz mówi, że jak jest 2.5 to bardzo źle. dostałam luteine 2x2 dopochwowo i leżeć i oby do 36 tc donosić. Dobrze, że już prawie całą wyprawkę mam... i mi teraz smutno, coś muszę zjeść dobrego.
następna wizyta 5.12. a i na posiewie bakterie wyszły, ale takie co są w górnych drogach oddechowych i muszę powtórzyć badanie. Może tż mi nachuchał... hehehe

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-11-14 o 12:19
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:49   #2060
LindaC
Wtajemniczenie

spokojnie allgoodthings

z moich koleżanek co miały taką sytaucję jak Twoja, że po 30 tc miały skróconą szyjkę, a nawet rozwarcie, to każda! przenosiła ostatecznie

oczywiście też leżały, do tego dużo luteiny, nawet w kroplówkach czy cuś, magnezu, no i dzieciaki ostatecznie urodziły się w 41 lub 42 tc

zdrówka, będzie dobrze!
Stary 2014-11-14, 12:59   #2061
nuna2
Zakorzenienie

mako właśnie miałam pisac, że nizoral nie bardzo

alb zdrówka dla was!! Najważniejsze, że jesteście razem

elvira cholender, że dopadło Cię akurat teraz... jakby była operacja to potem chyba tylko cc czy jak??

co do ospy-ja bym posyłała już normalnie bo kontakt itak miał

brawa za wszystkie wizyty i kciuki, zeby się maleństwa wyobracały

allgood 3 cm to jest krótka szyjka Ja myślałam, że normalna u nas luteina jest do 34tyg potem idzie w odstawkę.
Jak widać-co lekarz to opinia.
Stary 2014-11-14, 13:03   #2062
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja po wizycie :/ nie mierzyliśmy dzidziusia, ja 3 kg od ostatniej wizyty. Ale szyjka mi się skróciła do 3 cm. Lekarz mówi, że jak jest 2.5 to bardzo źle. dostałam luteine 2x2 dopochwowo i leżeć i oby do 36 tc donosić. Dobrze, że już prawie całą wyprawkę mam... i mi teraz smutno, coś muszę zjeść dobrego.
następna wizyta 5.12. a i na posiewie bakterie wyszły, ale takie co są w górnych drogach oddechowych i muszę powtórzyć badanie. Może tż mi nachuchał... hehehe
kurcze 2,5 cm to źle Ja mam 2cm od dwóch wizyt i mój gin mówi że jest idealnie
3 cm to ja miałam na starcie

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-11-14 o 13:04
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:04   #2063
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko co do łupieżu do Sproboj moze szampon z pokrzywy ogranicz cukry w jedzeniu i moze zaopatrz sie w wit b complex

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Albo zwiększ w diecie przyjmowanie cynku
Stary 2014-11-14, 13:11   #2064
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
na pewno kogoś mi wcięło, bo więcej Was miałam pocytowane

motoryzacji jakoś szczególnie nie lubię, ale Fanów oglądam i jeszcze Top Gear (ale to z mężem, sama nie włączam )

w sumie substancja sama w sobie nie jest obojętna, aczkolwek nie wiadomo ile jej tam przechodzi do krwi; siostra stosowała w I trym. na dużą powierzchnię ciała-lekarz kazał (na łupież pstry)

Myszunia19, mmgi-oby się Wam dzieciaczki jeszcze poprzekręcały

w sumie ja też nie kumam, bo czytałam to rozporządzenie, ale może i mi się uda
olena90 - za wizytę

ja na samym początku nakupiłam dużo tych pojemników i teraz tylko wyciągam, jak jest potrzeba

jeszcze nie prałam w Dzidziusiu, ale w całym pokoju już teraz strasznie pachnie, mimo, że jeszcze nie odpakowany jest

mnie boli, jak mały buszuje strikte pod pepkiem, tym bardziejm, że to nie jest kopniak i ucieczka, tylko napiera z uporem maniaka-brzuch jakby pączkuje wtedy, w ogóle wczoraj coś ciężko mi było wieczorem na brzuchu, ledwo się ruszałam

dziewczyny, co piją czerwoną herbatę-mam nadzieję, że macie na myśli prawdziwą czerwoną, a nie Red Slim Tea?

coś miałam pisać, ale zapomniałam
Ja pije lisciasta czerwona herabte kupiona na wage w swiecie herbaty ;-)
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:13   #2065
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
mnie mówiła, że 2,5 to na granicy normy i też dostałam wtedy luteinę 2 x 100 mg i zalecenia oszczędzania się, ale straszenia nie było, tylko wtedy kazała przyjść po 1 tyg i po 2 tyg i zmian dalszych nie było w szyjce
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:16   #2066
simonee
Zakorzenienie

Ellyunia nie pamiętam bo opis jest u gina ale w środę idę do innej gin na usg żeby sprawdziła wymiary bo mała ma chyba dużą główkę.

Montanka ja to nie mam szczęścia bo chciałam rodzic tam gdzie jest mój gin czyli w szpitalu miejskim, jest malutki i po prawie całkowitym remoncie wiec laski walą drzwiami i oknami z tego powodu jest ciągły brak miejsc. Znalazłam fajna alternatywę i mam nadzieje ze skorzystam.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Allgood może luteina pomoże
Stary 2014-11-14, 13:27   #2067
dusiolka
Zakorzenienie

Po wynikach hemoglobina z 10,9 skoczyła do 11,7! Nie no sukces ;d niedługo osiągnę normę ;p
Stary 2014-11-14, 13:29   #2068
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
chodzę jak zombie
mała w przedszkolu, byłyśmy u surdopedagoga - jakoś dzisiaj dobrze ćwiczyła
A ja zaraz wychodzę.

oj tak, Ligota dla mnie to ostateczność i zło, mała jak miała miesiąc trafiła na neonaologię z podejrzeniem zapalenia płuc. I wiesz co, nie mogłam być z własnym dzieckiem. Mogłam siedzieć w poczekalni od 12-19 (po wykłuceniu się od 9 do 19). Moje mleko było wylewane, specjalnie była karmiona przed moim przyjściem mlekiem mm, nie mogłam jej przytulić, jak nakarmiłam musiałam od razu odłożyć. Nauczyły moje dziecko na siłę smoczka. Była to dla mnie trauma.
Osz ciuu no to się nie dziwie, że tak reagujesz na Ligotę. Chociaż pewnie jakieś podstawy do tego mają- niestety

All oszczędzaj się

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-11-14, 13:33   #2069
ewka555
Zakorzenienie

ehhhh ale sie zdenerwowałam okropnie :/
czekamy z tż od tygodnia na przelew spory, pani w kadrach pon i wt miala wolne, wiec zapowiedziala ze w srode tego nie zrobi bo nie ma czasu, wczoraj nie zrobila, dziisiaj tez nie i juz nie zrobi...
a ja mam spooory wydatek zaplanowany na DZIŚ.
Kasa powinna być już TYDZIEN TEMU, a bedzie moze we wtorek.
ale jestem zła ;///

a pani siedzi w biurze i pije kawke ..i w nosie ma wszystko.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:39   #2070
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka to kupic teraz z oszczędności czy cos ,a kasa przeciez wleci nawet za tydz,

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jaki śpiący dzien..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości