Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 13:14   #3331
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Kurcze jak czasem patrzę na wasze zdjecia to wydaje misie ze to my mamy mniej zabawek
Co do włosków Oliwki to miała już dwa razy obcinane i teraz nie ma już wogóle takich niemowlęcych włosków, i chyba przed swiętami jeszcze raz odwiedzimy fryzjera.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:21   #3332
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurcze jak czasem patrzę na wasze zdjecia to wydaje misie ze to my mamy mniej zabawek
Co do włosków Oliwki to miała już dwa razy obcinane i teraz nie ma już wogóle takich niemowlęcych włosków, i chyba przed swiętami jeszcze raz odwiedzimy fryzjera.
ja obcięłam Hanię miesiąc temu maszynką nie do zera oczywiście, ale w końcu rosną Jej porządne, sztywne włosy nie taki puch jak miała.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:22   #3333
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh- ja też mam takie wrażenie ale co zrobić jak mój woli zabawy z patykiem, malować, grać i tańczyć
jak go zapytałąm co chce dostać od mikolaja to powiedział,że perkusje i lizaka
Hania- cudna

Ifka- super efekt i zabawek macie naprawdę mega

Inoslito, dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia dobrze,że mogłam się wyżalić

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-11-17 o 13:25
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:23   #3334
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wczorajszy dialog podczas przebierania-
T: Tosia powiesz kupa?
Tosia: Pipa!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Delicjanka, bardzo współczuję sytuacji żłobkowej

Nawijka, dla Ciebie też buziaki

Marsi, trzymasz się jakoś? Może Leoś tak płakała, bo wiedział, że w domu jesteś, a jak Cię nie będzie to bez problemu zaśnie w ramionach Tż ? Nie miej wyrzutów sumienia, przecież Marinka to też błogosławieństwo dla Leo. Ja sobie tak tłumaczę, jak mam jakieś rozterki.

Iffka, ładna kuchnia Piotruś też mam mniej zabawek

Mój tż mnie zastrzelił. poszedł z listą do sklepu, dzwoni, że ma koper zapisany i się pyta jak to wygląda, bo jest natka pietruszki i koper w sklepie i on nie wie które ma wziąć On bardzo często gotuje dlatego przeżyłam szok, że takich rzeczy nie wie

Ifwka piękna kuchnia

Bokeh śliczna Hania

dziewczyny, doradźcie
chodzi o odpieluchowywanie Kuby, czy Wasze dzieci też tak mają, że kiedy robią kupę to się chowają i w ogóle nawet nie można na nie patrzeć, czy mówić bo od razu wrzask? Kuba ma tak od jakiegoś czasu, potem nie daje się w ogóle przebrać, co prawda niby ostatnio jest trochę lepiej bo jest mniejszy wrzask ale i tak jest bardzo niezadowolony i to wyraża np jak podejdę do niego za wcześnie to mnie odpycha i piszczy. Nie wiem, czy to normalne
tż oczywiście twierdzi, że trzeba go wysadzać, t. wymyśla, żeby kupę z pieluchy wrzucać do nocnika, powiem Wam, że już sama nie wiem, co robić. Widzę, że Kuba nie jest jeszcze gotowy, żeby sygnalizować swoje potrzeby ale nie chcę też czegoś przeoczyć. W ogóle w jaki sposób oswajacie je z nocnikiem/potrzebami fizjologicznymi?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:23   #3335
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wyskakuje ten konkurs jak chciałam zdjecie Hani wyświetlić.
Buty mam z Bartka śniegowce, i w smyku kupiłam takie fioletowe traperki i myślę że zimę obskoczymy.
Wrzucam Wam fotkę Oli jak bawi się przy stoliku.
I jedno zdjęcie jak wygląda grafika w kuchni.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja obcięłam Hanię miesiąc temu maszynką nie do zera oczywiście, ale w końcu rosną Jej porządne, sztywne włosy nie taki puch jak miała.
Ja Amelce dzis rano podcinalam grzywke na spiocha obudziła się w polowie;> tak więc połowe grzywki ma krotką a połowe długą, dobrze ze nosi palemke

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:24   #3336
marsi11
Zakorzenienie

a co do włoskow to nasz kompecik strzyże znajoma, w domu u nas, wczoraj właśnie była-Leoś uwielbia jak mu się robi ciach ciach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:32   #3337
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Ifwka piękna kuchnia

Bokeh śliczna Hania

dziewczyny, doradźcie
chodzi o odpieluchowywanie Kuby, czy Wasze dzieci też tak mają, że kiedy robią kupę to się chowają i w ogóle nawet nie można na nie patrzeć, czy mówić bo od razu wrzask? Kuba ma tak od jakiegoś czasu, potem nie daje się w ogóle przebrać, co prawda niby ostatnio jest trochę lepiej bo jest mniejszy wrzask ale i tak jest bardzo niezadowolony i to wyraża np jak podejdę do niego za wcześnie to mnie odpycha i piszczy. Nie wiem, czy to normalne
tż oczywiście twierdzi, że trzeba go wysadzać, t. wymyśla, żeby kupę z pieluchy wrzucać do nocnika, powiem Wam, że już sama nie wiem, co robić. Widzę, że Kuba nie jest jeszcze gotowy, żeby sygnalizować swoje potrzeby ale nie chcę też czegoś przeoczyć. W ogóle w jaki sposób oswajacie je z nocnikiem/potrzebami fizjologicznymi?
Miałam cię o to pytać - czy przeszło?
A jak poczekasz chwilkę, jak on na pewno skończy?
Zawsze taka sama reakcja?
Sygnalizuje ci jak już zrobił? gdybyś np ty olała temat, że nie zauważyłaś?

U nas mówi że robi kupkę, i jak zrobi, jak zapytam czy już to albo przytakuje albo mówi "eście" .
Dziś po sikaniu powiedziała, że siusiu było, pielucha jest mokra, poszła po nową, że "Ama siamia zmieni pielu" , ja miałam tylko siedzieć i patrzeć, rozebrała się sama całkiem, wsadziła między nóżki, trochę pomogłam z zapinaniem.
My obecnie też beznocnikowe, nawet nie wiem gdzie nocnik jest,w jakim kartonie więc pewnie nie prędko jakaś zmiana przyjdzie.

To, że jest zawstydzony i się chowa jak robi kupkę to norma na tym etapie, zastanawiam się tylko jak można pomóc z tym przebraniem..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:47   #3338
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Ale ze mnie sierota, zapomniałam pogratulować dzieciaczków Mice i Insolito gdyby ode mnie zależało czy mam mieć chłopca czy dziewczynkę to bym nie wiedziała Widzę same plusy i z posiadania synka i córki, także wg mnie super, że to jednak losowa sprawa

Marsi, Iffonka mężowie sobie na pewno poradzą, a dzieci inaczej się zachowują jak mama jest w pokoju obok, a inaczej jak wiedzą, że mamy nie ma. Aczkolwiek rozumiem rozterki, sama bym takie miała

Bokeh ale Hania ma cudny kącik

Ifwka świetnie ta naklejka wygląda! No i Oliwka taka już duża

Nancy u nas Ewa też nie chce się przebierać, używamy fortela na zasadzie "pokażemy pieskowi/kotkowi/krówce jak się zmienia pieluchę" i wtedy idzie chętnie i niestety nie woła, że zrobiła, w ogóle brudna pielucha jej nie przeszkadza :/
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 13:48   #3339
Debrah
Zakorzenienie

A ja chyba wezmę ten domek - napisałam do sprzedawcy czy będzie jeszcze wystawiać.
Bo myślę, że jest bardzo ładny i przystępna cena.
Wymiary też jak na moje możliwości są chyba ok.

Cieszę się Bokeh że go znalazłaś bo ja szukałam kiedyś i z drewnianych widziałam same mega drogie na które nie mam aż tyle $
http://allegro.pl/drewniany-domek-dl...767561177.html
Stary 2014-11-17, 14:04   #3340
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

bokeh no rozpłynęłam się
a masz je całkowicie zsunięte?

silver brawa dla Dari!

Ifwka ile macie zabawek i jakie włoski już ma fajne Oli

Tak całkowicie na najmniejszy rozmiar nie wiem co zrobić z tymi dodatkowymi częściami materacu :p chyba jakiś fotel z nich zrobię hah

Ifwka no jeśli porównujesz do kogoś kto ma więcej no to wiadomo ale u nas to właściwie jest wozek drewniany konik bujany, duplo, klocki takie duże plastikowe, worek przytulanek, i taka wieża z pudełek do układania. A teraz od rodziców moich dostanie kolejkę z ikei no i coś od nas. Czy to mało? Serio pytam bo nie wiem ile dziecko powinno mieć do dobrego rozwoju. Ja zawsze staram się mało mieć ale może to zle..

Czekam na dostawę Arosa i już się doczekać nie umiem😃 nie wiem jak się opanuje żeby nie dać Hani...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-17, 14:10   #3341
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Tak całkowicie na najmniejszy rozmiar nie wiem co zrobić z tymi dodatkowymi częściami materacu :p chyba jakiś fotel z nich zrobię hah

Ifwka no jeśli porównujesz do kogoś kto ma więcej no to wiadomo ale u nas to właściwie jest wozek drewniany konik bujany, duplo, klocki takie duże plastikowe, worek przytulanek, i taka wieża z pudełek do układania. A teraz od rodziców moich dostanie kolejkę z ikei no i coś od nas. Czy to mało? Serio pytam bo nie wiem ile dziecko powinno mieć do dobrego rozwoju. Ja zawsze staram się mało mieć ale może to zle..

Czekam na dostawę Arosa i już się doczekać nie umiem😃 nie wiem jak się opanuje żeby nie dać Hani...

To my mamy :
* trochę misiów dostanych (ode mnie jest 1)
* 3 komplety duplo
* klocki clemmy ale już chyba się pozbędę
* klocki wafle ( ale schowane są)
* lalę dzidziusia i większą z włosami (też dostane ) i wózek plastkowy różowy z pepco od babci (t)
* kredki (liczy się?)
* 2 kubeczki ciastoliny
* KSIĄŻECZKI
* naklejki wielo 1x
No i nie wiem czy jeszcze coś? Chyba mało, bo w sumie misiami się nie bawi, są na komodzie. Jednego bierze na spacer.
Więc zostają klocki, naklejki, lala z wózkiem, kredki, książeczki.

Mało, w normie, nie wiem??

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Właśnie, zapomniałam się zapytać jak to jest z tymi łóżkami rosnącymi, materac jest w zestawie czy nie? i co się dzieje z tym materacem, jak to jest skonstruowane?
Stary 2014-11-17, 14:30   #3342
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

[/COLOR]Właśnie, zapomniałam się zapytać jak to jest z tymi łóżkami rosnącymi, materac jest w zestawie czy nie? i co się dzieje z tym materacem, jak to jest skonstruowane?
podpinam się pod pytanie..interesuje mnie na jakie długości można to łóżko ustawić-bo chyba sa jakieś pułapy. nie że na dowolną. No i jak jest z materacem-cały , w częściach-składany???

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

co do ilości zabawek- to nasz ANtonio ma podobnie. Ale z uwagi że jest jeden pokój. Ostatnio sprzątnełam cześć i naszcześćie można się teraz jakoś ruszyć teraz pytanie gdzie wstawić stolik no i ewentualnie jakś szafkę/półke na zabawki??? Pomysły??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 14:37   #3343
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ot to caly nasz pokój. ..ewentualnie stolik w kuchni mogę postawić. . No ale to tak dziwnie bo jak będziemy się bawić w pokoju. ...
Krzesełko do karmienia chyba wyjedzie bo ostatnio wogole go nie używamy.wiec ten kąt może być na stolik.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1416231268386.jpg (45,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416231284006.jpg (49,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416231298033.jpg (46,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416231309890.jpg (45,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416231338402.jpg (42,1 KB, 25 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 14:41   #3344
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam cię o to pytać - czy przeszło?
A jak poczekasz chwilkę, jak on na pewno skończy?
Zawsze taka sama reakcja?
Sygnalizuje ci jak już zrobił? gdybyś np ty olała temat, że nie zauważyłaś?

U nas mówi że robi kupkę, i jak zrobi, jak zapytam czy już to albo przytakuje albo mówi "eście" .
Dziś po sikaniu powiedziała, że siusiu było, pielucha jest mokra, poszła po nową, że "Ama siamia zmieni pielu" , ja miałam tylko siedzieć i patrzeć, rozebrała się sama całkiem, wsadziła między nóżki, trochę pomogłam z zapinaniem.
My obecnie też beznocnikowe, nawet nie wiem gdzie nocnik jest,w jakim kartonie więc pewnie nie prędko jakaś zmiana przyjdzie.

To, że jest zawstydzony i się chowa jak robi kupkę to norma na tym etapie, zastanawiam się tylko jak można pomóc z tym przebraniem..
bardzo długo po zrobieniu kupy jest taki "niedotykalski" nawet jak wiem, że już na pewno zrobił. Na moje oko to on się tego ewidentnie wstydzi i przez to tak się zachowuje. Jak zrobi siku to łapie się za pieluchę i woła "nunu".
Jakbym nie reagowała dość długo (np jak jestem w kuchni a on zrobił w pokoju) to przyjdzie i pokaże, że zrobił (choć też nie zawsze) ale z przebraniem się i tak jest problem.
Stary 2014-11-17, 14:43   #3345
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hmmm... no u mnie jest krzesełko uczydełko, stolik edukacyjny, dwa pchacze wózek z lalą, miśków pełno ( ale to wszystko stere po mnie albo po Młodej), rakieta i garnek, pociag fp, klocki clemmy, no i teaz samochodziki, figurki z kinder niespodzianek i lalki typu barbie, puzzle, kredki i takie tam. Może wrażenie ze dużo jest bo to gabarytowe zabawki.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-11-17, 14:45   #3346
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo długo po zrobieniu kupy jest taki "niedotykalski" nawet jak wiem, że już na pewno zrobił. Na moje oko to on się tego ewidentnie wstydzi i przez to tak się zachowuje. Jak zrobi siku to łapie się za pieluchę i woła "nunu".
Jakbym nie reagowała dość długo (np jak jestem w kuchni a on zrobił w pokoju) to przyjdzie i pokaże, że zrobił (choć też nie zawsze) ale z przebraniem się i tak jest problem.
Też mi się wydaje ze chodzi o wstyd. Płacze biedak przy tym przewijaniu ? Zastanawiam się jak to.rozgryźć
Stary 2014-11-17, 14:52   #3347
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się wydaje ze chodzi o wstyd. Płacze biedak przy tym przewijaniu ? Zastanawiam się jak to.rozgryźć
staram się, żeby nie płakał zwykle czymś go zajmuję Niestety z różnym skutkiem czasem się udaje a czasem już na sam widok pieluchy i chusteczek jest płacz. Tłumaczę cały czas niestety chyba moje tłumaczenia nie docierają

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

w ogóle, czy uważacie, że przekładanie kupy z pieluchy do nocnika ma sens?
Stary 2014-11-17, 14:56   #3348
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
staram się, żeby nie płakał zwykle czymś go zajmuję Niestety z różnym skutkiem czasem się udaje a czasem już na sam widok pieluchy i chusteczek jest płacz. Tłumaczę cały czas niestety chyba moje tłumaczenia nie docierają

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Wydaje mis ie że to nie ma sensu.
Ja wyszadzam zawsze po spaniu i jak widzę ze się denerwuje. Kupe mamy zawsze do nocnika a siku to różnie. Ale właśnei z kupą mamy ostatnio problem, 4 dni nic albo takie 2-3 malutkie twarde bobki, widac że z bólem, kupiłam w aptece syrop jakiś na zaparcia i spoko, i od wczoraj znowu nic. Dodam ze dieta się nie zmieniła, dużo pije, je dużo jabłek i innych owoców, odstawiłam banany i sok marchewkowy, i już nie wiem jak jej pomóc??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-11-17, 15:00   #3349
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, dla mnie to zbyt zmieszany komunikat i nie jest czytelny ze nocnik jest kolejnym etapem po pieluszce bo pielucha nadal jest na pupie i tam robi kupę, no i jakim komunikatem to.opatrzyć 'kupę dałam do nocnika bo tam się robi? " no czyli W pieluszce jak zrobi to to zle? Jakoś ja nie jestem przekonana, przekombinowane to jakieś
Stary 2014-11-17, 15:01   #3350
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mis ie że to nie ma sensu.
Ja wyszadzam zawsze po spaniu i jak widzę ze się denerwuje. Kupe mamy zawsze do nocnika a siku to różnie. Ale właśnei z kupą mamy ostatnio problem, 4 dni nic albo takie 2-3 malutkie twarde bobki, widac że z bólem, kupiłam w aptece syrop jakiś na zaparcia i spoko, i od wczoraj znowu nic. Dodam ze dieta się nie zmieniła, dużo pije, je dużo jabłek i innych owoców, odstawiłam banany i sok marchewkowy, i już nie wiem jak jej pomóc??
u nas po spaniu się nie da, bo zwykle jak wstanie to jakieś 15-20 min dochodzi do siebie przy uu, w tym czasie zwykle robi siku. Posadzenie go na nocnik zaraz po wstaniu = niezadowolenie.
Może śliwki?
Stary 2014-11-17, 15:02   #3351
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
u nas po spaniu się nie da, bo zwykle jak wstanie to jakieś 15-20 min dochodzi do siebie przy uu, w tym czasie zwykle robi siku. Posadzenie go na nocnik zaraz po wstaniu = niezadowolenie.
Może śliwki?
U nas tak samo, zawsze po spaniu jest uu.
Stary 2014-11-17, 15:03   #3352
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, dla mnie to zbyt zmieszany komunikat i nie jest czytelny ze nocnik jest kolejnym etapem po pieluszce bo pielucha nadal jest na pupie i tam robi kupę, no i jakim komunikatem to.opatrzyć 'kupę dałam do nocnika bo tam się robi? " no czyli W pieluszce jak zrobi to to zle? Jakoś ja nie jestem przekonana, przekombinowane to jakieś
no właśnie dla mnie to też taki mieszany komunikat ale wg wszechwiedzącej to na pewno pomoże przy odpieluchowaniu :/
ja się dodatkowo boję, że takie zachowanie jeszcze bardziej pogłębi Kuby wstyd...

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-11-17 o 15:05
Stary 2014-11-17, 15:07   #3353
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dla mnie to też taki mieszany komunikat ale wg wszechwiedzącej to na pewno pomoże przy odpieluchowaniu :/
Przepraszam za skojarzenie brzydkie Ale to mi się od razu skojarzyło z uczeniem małego kotka siusiania do kuwety
Nie przekonuje mnie, ale niech się może wypowiedzą te które mają sukcesy nocnikowe bo ja akurat zielona jestem.
Stary 2014-11-17, 15:12   #3354
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Silver brawa dla Darii pokaz wzor

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Zapisałam się na 5 grudnia
Zrobię sobie tatuaz na łopatce,takie coś

a potem za 2 miesiące napis na nadgarstku, taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eee.jpg (19,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ttt.jpg (37,1 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-11-17, 15:27   #3355
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
a co do włoskow to nasz kompecik strzyże znajoma, w domu u nas, wczoraj właśnie była-Leoś uwielbia jak mu się robi ciach ciach
U nas za fryzjera robię JA
Oski przy końcówce ucieka jak zaczynają go uwierać włosy

Dziś przyszły mi jego buciki,mój nowy pędzel i woski z Yanke
ahhhh piękny dzień

Dziewczyny nie macie pomysłu odnośnie naszego problemu który opisywałam??
Ania-już kiedyś prosiłam żeby robił mu czasem w nocy mleko (wtedy jeszcze nie było histerii) ale nie wiem ku**wa skąd to się wylęgło bo twierdzi że nie będzie umiał i przecież lepiej zrobię ja. Poza tym na czas kiedy pójdzie do szpitala to mleka mu nie będzie mógł robić a właśnie na tym polega problem że nie wiem jak to mam sama ogarnąć

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Dziewczyny czy tylko mi wyświetla starą godzinę na forum?
Jak sie wyloguje to jest taka jak być powinna a jak jestem zalogowana to jest o godzine dalej,już mnie to irytuje,jak to ustawić?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 15:36   #3356
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia od Michałka i nowej domowniczki Proszę nie zwracajcie uwagi na burdelos w tle, wkrólestwie małego bałaganiarza...
Kocham rude koty! Tylko naszego to tak z 3 razy więcej jest

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Kilka dni temu była pełnia-powiedzcie mi czy wasze dzieci to odreagowały? U nas noce były masakryczne wtedy,nawet na mleko sie budził gdzie nie pije go już spory czas.Minęła pełnia,minęły kiepskie noce (aaaaaaaaaaale nie są nadal idealne,żeby nie było )
Tak, kiedyś już pisałam, zresztą ja sama też tak mam.

Cytat:
Dzisiaj tylko jedna pobudka w nocy a wcześniej porządne z Tż, więc czuję sie nawet wypoczęta.
Nijak mi się to nie łączy

Cytat:
Mamy dziewczynek - będziecie coś kupować w lidlu??
Chyba chodziło Ci o zabawki? Bo ja tylko ciuchy: dwupak legginsów, dwupak bluzek, ogrodniczki. Ale mama chce Poli na gwiazdkę tą tablicę dwustronną kupić.

Cytat:
przyjmują mnie we wtorek, cc w czwartek więc to już dwa dni a tam na weekend raczej mnie nie wypuszcza wiec najpredzej w poniedziałek wyjdę
no chyba,że cc będzie w srode to wtedy taaaak
A mnie perfidnie w niedzielę wypuścili

Cytat:
Mikakrólikowa specjalnie dla Ciebie- powiedziałaś o granacie, akurat mialam w domu i to co mój maly wyprawiał, szczególnie 30 sekunda

Dobre było!

Cytat:
moj TZ przed chwilą mi oznajmił,że jemu nie pasuje,że będę rodzić w przyszłym tygodniu i wogóle czy ze szpitala może odebrać mnie we wtorek a nie w poniedziałek bo ma ważny projekt do skończenia
pieprznęłam drzwiami i nie chce go oglądać, normalnie tak mnie wqrwił,że aż mnie dławi ze złości
jak zaczne rodzic to nawet mu nie powiem
Nie no MArsi, do przyszłeogo roku już poczekaj, lepiej przecież po świętach na spokojnie rodzić!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Moje dziecko SPI w nocy juz cztery noce z rzedu zasypia w okolicach 22, nie żąda piciu (od dawna juz w nocy nie je), budzi sie rano w okolicach 7-8 bez jednego stekniecia
Oby mu zostało

Cytat:
Sylwietta- jak to zrobiłaś?? coś się zmieniło? hm czy po prostu wyrósl?
Albo się już do sytuacji przyzwyczaił Tzn. że w nocy już nie odreagowuje braku mamy.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziaøa!
dupa, nie dziaøa
w wordzie mi dziala, "w internecie" nie,
nie wiem o co biega :/
To już chyba tylko wyłączenie i włączenie strony int. pomoże, przynajmniej ja tak robię

Aż mi głupio, jak piszecie o tych wszystkich prezentach... W ogóle mnie to nie kręci. Pola jako mikołajkowy dostanie ciuchy po prostu, od dziadków pewnie jakieś drobiazgi. Na gwiazdkę drewnianą zabawkę będę chciała znaleźć i na urodziny książki pewnie jakieś.

na szybko nadrobiłam, korzystając z półgodzinnej drzemki młdoej, spadam
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 15:47   #3357
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam za skojarzenie brzydkie Ale to mi się od razu skojarzyło z uczeniem małego kotka siusiania do kuwety
Nie przekonuje mnie, ale niech się może wypowiedzą te które mają sukcesy nocnikowe bo ja akurat zielona jestem.
no właśnie dla mnie tak samo to wygląda :/

kurczak w piekarniku, Kuba wchodzi i mówi "pi pi"
Stary 2014-11-17, 16:07   #3358
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny, doradźcie
u nas też był okres chowania się czy to za łóżko, za firankę itd. potem jakoś przeszło, ale np jak robiła nie można było Jej dotknąć. także mi się wydaję, że na odpieluchowanie Kuba nie jest gotowy.
a rady teściowej z tym przekładaniem kupy bez sensu
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja Amelce dzis rano podcinalam grzywke na spiocha obudziła się w polowie;> tak więc połowe grzywki ma krotką a połowe długą, dobrze ze nosi palemke
moja sobie grzecznie siedziała w foteliku do karmienia a ja Ją maszynką goliłam
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zapisałam się na 5 grudnia
Zrobię sobie tatuaz na łopatce,takie coś

a potem za 2 miesiące napis na nadgarstku, taki
strasznie mi się podobają te pierwsze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:26   #3359
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie macie pomysłu odnośnie naszego problemu który opisywałam??
Ania-już kiedyś prosiłam żeby robił mu czasem w nocy mleko (wtedy jeszcze nie było histerii) ale nie wiem ku**wa skąd to się wylęgło bo twierdzi że nie będzie umiał i przecież lepiej zrobię ja. Poza tym na czas kiedy pójdzie do szpitala to mleka mu nie będzie mógł robić a właśnie na tym polega problem że nie wiem jak to mam sama ogarnąć

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A goraca woda w termosie i chłodna w butelce i trzymać to w pokoju gdzie śpi, zamiast iść do kuchni ????
Ja mam podgrzewacz. I stoi w pokoju gdzie Zuzka śpi. Ale Tobie chyba nie opłaca się już kupować skoro tyle czasu nie pił mleka

Nie mam pojęcia dlaczego nagle mógł zacząc domagać się mleka w nocy.

Nancy u nas też był etap chowania się w jakiś kąt jak szła kupa. I nie można przeszkadzać. Teraz już się nie chowa.
Przekładanie kupy z pieluchy do nocnika uważam za bezsens.
Ja sobie dałam spokój z nocnikiem. Jak zrobi kupę w pieluchę to pokazuje Zuzce. A ona mówi beee i tyle.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Aż mi głupio, jak piszecie o tych wszystkich prezentach... W ogóle mnie to nie kręci. Pola jako mikołajkowy dostanie ciuchy po prostu, od dziadków pewnie jakieś drobiazgi. Na gwiazdkę drewnianą zabawkę będę chciała znaleźć i na urodziny książki pewnie jakieś.

My Zuzce kupiliśmy 2 małe prezenty na Mikołaja. Pod choinkę już nie kupujemy nic.
I też jakoś nie mam parcia na to. Zresztą z kasą cienko.
Dziadki kupili jakiś wózek z lalą, ale to nas tylko o tym poinformowali.
Chrzestnej powiedziałam żadnych zabawek, kup skarpetki bo brakuje.
A drugą cicocię o piżamkę poprosiłam.
Generalnie mówię żadnych zabawek bo i tak się tym nie bawi.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-11-17 o 16:23
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:27   #3360
LadyWhisper
Zakorzenienie

mała weszłam specjalnie, zeby napisać to, co Aga
jak jedziemy do mojej mamy to też woda gorąca w termosie, zimna w buli i tylko dolewam gorącej do butli i włala, plus odmierzone miarki mleka w jakimś słoiczku. Zrobienie zajmuje dosłownie 3sekundy.

Silver - gdzie tatuaż robisz??? w sensie w którym studio
mi się o tyle jaskółki nie podobają, że po prostu niestety ale całe mnóstwo ludzi ma je teraz

mi się marzy konkretna praca od tej pani aż się boję do niej napisać, bo nie wiem co zrobię, jak mi odmówi
https://www.facebook.com/martalipinski1

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-11-17 o 16:30
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości