Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 16:38   #4321
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Obowiązkowo powiedz, często wada wzroku jest wskazaniem cięcia cesarskiego. A to już lekarz zdecyduje czy jest na tyle duża, że nie powinno się rodzić naturalnie.

Co do wagi, ja startowałam z ciążą z 45 kg. Zawsze tyle ważyłam, ale ja jestem drobna, więc jak szkieletor nie wyglądam . Teraz kilogramy też powoli lecą do góry. A tym jak po porodzie będę wyglądała akurat najmniej się przejmuję, co ma być to będzie, jak to się mówi przyjmie się na klatę

Na podwieczorek zrobiłam gofry z brzoskwinią zjadłam 4 sztuki.
o jaaaa, jad dawno gofrów nie jadłam!!!

Cytat:
Napisane przez HannaMaria Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, rzadko się odzywam ale codziennie Was czytam. Jakis czas temu się przedstawiałam. Kilka rzeczy chciałam z Wami poruszyć. Po pierwsze lewatywa...nie sądzicie że lepiej załatwić tą sprawę w toalecie po lewatywie którą niektóre rodzące robią w domu sobie same, niż wypróżnić się pod siebie podczas parcia? to się podobno często zdarza. Mnie to przeraża bo ja to nawet jestem zawstydzona podczas zwykłego badania ginekologicznego a co dopiero w takiej sytuacji...
Druga sprawa: Słyszałyście o elektrostymulatorze Tens do porodu? Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? U mnie w miescie można wypożyczyć i tak się zastanawiam czy to ma sens.
i jeszcze jedno: często u Was czytam że kupujecie ciuszki dla maluszków w lumpeksach. Odkryłam ostatnio fajny serwis dzieciociuszek.pl. Mają ciuszki po cenach lumpeksowych. Inny serwis "szafka.pl" też fajny ale wymagają opłaty weryfikacyjnej 9 zł. Zobaczcie sobie, myslę że warto.
Ps: fajnie że jesteście, czytanie Was to mój obowiązkowy punkt dnia
a jak można zrobić lewatywę w domu? kupić właśnie jakieś czopki?
Zapraszamy Cię do dyskusji z nami i częstszych wypowiedzi na forum, Twoje zdanie też jest ważne, jak każdej Mamusi, może wiele nauczymy się od Ciebie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:40   #4322
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że się oczyszczę przed porodem (naturalnie), a jak nie to też poproszę o lewatywę, chociaż będę mieć ten "komfort" podczas porodu
ja też poprosze o lewatywe, pewnie nie mogłabym się skupić na porodzie zpełnym brzuchem, a jak by cos wyskoczyło to bym sie chyba pod ziemię zapadła
była dziś któras w lidlu po bodziaki dla bąbli?ja kupiłam w sumie dwie pary i spodenki z weluru nawet jak będą na raz to cena 18 zyla mnie nie przeraża
Stary 2014-11-17, 16:41   #4323
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
udane zakupy
a teraz chwalic sie prosze ubrankami [COLOR="Silver"]
To nie na moje nerwy robienie zdjęć, przynajmniej nie na dzisiaj narazie wszystko w kartonach i reklmówkach, dopiero po praniu w dzieciowym proszku i prasowaniu może natchnie mnie na robienie fotuuuuniek
Stary 2014-11-17, 16:44   #4324
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak można zrobić lewatywę w domu? kupić właśnie jakieś czopki?
A nie ma jakiś takich sprzętów w aptekach?? Ja w domu nie odważyłabym się zrobić sobie sama

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:46   #4325
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja też poprosze o lewatywe, pewnie nie mogłabym się skupić na porodzie zpełnym brzuchem, a jak by cos wyskoczyło to bym sie chyba pod ziemię zapadła
była dziś któras w lidlu po bodziaki dla bąbli?ja kupiłam w sumie dwie pary i spodenki z weluru nawet jak będą na raz to cena 18 zyla mnie nie przeraża
Ja juz na sali porodowej leżałam pod ktg to wyszłam do łazienki ( jest zaraz obok) i mnie pogoniło, wzięłam prysznic i dalej na wyrko cierpieć personel jest przyzwyczajony do takich wpadek rach ciach pod tyłkiem ci wymienia i jest ok.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:50   #4326
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Hej Wam
Mnie dzisiaj TŻ zaciągnął do lekarza bo obydwoje mamy problemy z żołądkiem i okazało się, że to coś bakteryjnego :< mam zleconą dietę i zwolnienie z zajęć do piątku - wykorzystam i będę chodzić tylko na kolokwia.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Chcąc nie chcąc myślę że położne namówia na lewatywe.. Ja tez się zdecyduje na to cudo
Co. Do. Nakładek to wiem że są ale uwierzcie mi ze jak deska brudna i brzydko mówiąc POSZCZANA to nakładka nie pomoże i Małysz wraca do łask
Swoją drogą niektóre kobiety nie potrafią zadbać o higienę nawet w miejscu publicznego użytku.. Fuj
W związku z ciążą częściej chodzę siusiu i bardzo często są to toalety publiczne. W głowie mi się nie mieści jaki syf potrafią za sobą babki zostawić i czasem się zastanawiam, czy sobie nie wymyślają konkursów która bardziej osika deskę czy więcej razy nie spuści po sobie wody... Nie mówiąc o kulturalnym wyrzucaniu podpasek czy tamponów. Mam nadzieję, że w szpitalu trafię na jako-takie warunki bo jak się jakiegoś miejsca brzydzę to się tam nie załatwię

A co do lewatywy też się raczej zdecyduję jeżeli mój organizm sam się nie oczyści chociaż nie wiem jak to jest ale póki co bardziej porodu wyczekuję niż się go boję
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:51   #4327
marta24171
Rozeznanie

Hej wpadam się tylko przywitać.

Jestem po wizycie, z małą wszystko dobrze, nadal ułożona pośladkowo, usg nie miałam, ale dostałam skierowanie na glukozę także teraz muszę zadzwonić do laboratorium i się z nimi umówić. Od początku ciąży 4,8 kg na plusie myślę ,że nie jest źle. Ciśnienie miałam tylko przy górnej granicy i mam sobie w domu mierzyć i kontrolować.

Cały weekend milczałam bo mi się córcia rozchorowała. Od nocy z soboty na niedzielę walczę z nawracającą wysoką gorączką, ale jesteśmy już po wizycie u lekarza i dostała antybiotyk i mam nadzieje,że będzie już lepiej.

Zajrzę do Was jeszcze wieczorem jak Maja pójdzie spać i nadrobię wszystkie posty.buźki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 16:56   #4328
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj w miałam problem z internetem i nie mogłam kupic nic na Allegro ale za to w nocy spać nie mogłam i internet juz smigal w związku z tym czekam na kocyk i kostkę z minky

Chyba przeziębienie mnie dopada, łamie mnie w kościach i cos gardło boli

Super, ze wizyty udane oby tak dalej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:58   #4329
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja juz na sali porodowej leżałam pod ktg to wyszłam do łazienki ( jest zaraz obok) i mnie pogoniło, wzięłam prysznic i dalej na wyrko cierpieć personel jest przyzwyczajony do takich wpadek rach ciach pod tyłkiem ci wymienia i jest ok.
heh domyslam sie, ze sa "przygotowani" na takie akcje, nie mniej zakładam, ze u mnie poród będzie czysty, piękny i pachnacy ciekawe jak wyjdzie w praniu
Stary 2014-11-17, 17:02   #4330
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A nie ma jakiś takich sprzętów w aptekach?? Ja w domu nie odważyłabym się zrobić sobie sama
nie wiem, bo czopek to jeszcze sobie sama włożę ale inny sprzęt to już nie, nie będę ryzykować ani na sobie próbować, to wolę poprosić w szpitalu

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie, z małą wszystko dobrze, nadal ułożona pośladkowo, usg nie miałam, ale dostałam skierowanie na glukozę także teraz muszę zadzwonić do laboratorium i się z nimi umówić. Od początku ciąży 4,8 kg na plusie myślę ,że nie jest źle. Ciśnienie miałam tylko przy górnej granicy i mam sobie w domu mierzyć i kontrolować.

Cały weekend milczałam bo mi się córcia rozchorowała. Od nocy z soboty na niedzielę walczę z nawracającą wysoką gorączką, ale jesteśmy już po wizycie u lekarza i dostała antybiotyk i mam nadzieje,że będzie już lepiej.

Zajrzę do Was jeszcze wieczorem jak Maja pójdzie spać i nadrobię wszystkie posty.buźki
za wizytę, zdrówka dla córci

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Hej Wam
Mnie dzisiaj TŻ zaciągnął do lekarza bo obydwoje mamy problemy z żołądkiem i okazało się, że to coś bakteryjnego :< mam zleconą dietę i zwolnienie z zajęć do piątku - wykorzystam i będę chodzić tylko na kolokwia.

W związku z ciążą częściej chodzę siusiu i bardzo często są to toalety publiczne. W głowie mi się nie mieści jaki syf potrafią za sobą babki zostawić i czasem się zastanawiam, czy sobie nie wymyślają konkursów która bardziej osika deskę czy więcej razy nie spuści po sobie wody... Nie mówiąc o kulturalnym wyrzucaniu podpasek czy tamponów. Mam nadzieję, że w szpitalu trafię na jako-takie warunki bo jak się jakiegoś miejsca brzydzę to się tam nie załatwię

A co do lewatywy też się raczej zdecyduję jeżeli mój organizm sam się nie oczyści chociaż nie wiem jak to jest ale póki co bardziej porodu wyczekuję niż się go boję
wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj w miałam problem z internetem i nie mogłam kupic nic na Allegro ale za to w nocy spać nie mogłam i internet juz smigal w związku z tym czekam na kocyk i kostkę z minky

Chyba przeziębienie mnie dopada, łamie mnie w kościach i cos gardło boli

Super, ze wizyty udane oby tak dalej
hej, wizytujesz jeszcze w Pl? pokaż koniecznie zakupy z minky i nie daj się chorobie
Stary 2014-11-17, 17:10   #4331
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
co robisz na obiad? ja nie mam zadnego pomyslu na dzis a powinnam niedlugo zaczac cos robic bigos jem za nim moj TZ wroci z pracy bo on nie cierpi tego zapachu hahahahaha

Ajjj ja sie zdenerwuje zaraz, wlasnie robie problem roku Nie wiem jakie kosmetyki sobie kupic do makijazu, znaczy sie jakiej firmy.... Kupuje zawsze z jednej ale chcialam zmienic, sprobowac czegos nowego, a to co bym chciala to za drogie
robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).
Myślał, ze jest zabawny, ale naprawdę nie zjadł, nie smakowało mu
a ja zjadłam pół blaszki takie dobre.

a niech spada na szczaw. jutro je jajko sadzone. nie będę mu dogadzać, jak nie docenia
a jak dalej nie podoba ię to do restauracji niech zmyka

[QUOTE=kruszynkaa88;489666 59]
Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość

Ja przed ciąża byłam fit, ćwiczyłam, schudłam 10kg w 3 miesiące, nakupowałam nowe ciuchy rozmiar S i wszystkie M wyrzuciłam...a tu ciąża mogłam to przeczuć, bo przecież świadomiw się nie zabezpieczaliśmy, ale skąd mogłam wiedzieć że to tak nagle pyknie i dupa, po porodzie będę odwiedzać lumki po jakies sukienki na lato, bo moze na kolejne lato wroce to mojej S
to tak jak ja schudłam 20 kg i to mnie dobija.. bo JOJO goni mnie wielkimi krokami mam nadzieję, ze zatrzymam się na mojej magicznej wadze ciała, której jeszcze nigdy nie przekroczyłam. a po urodzeniu córci dietka

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za odpowiedzi

Noszę soczewki -6.25, -6.5 zależy od firmy, ale w badaniu komputerowym wychodzi mi więcej. Chociaż jak bym miała wybierać wolałabym wzrok bez zmian i poród naturalny, ale muszę mieć pewność że tak na pewno będzie, dlatego na wizycie zagadam do mojego lekarza na ten temat
Konieczna wizyta u okulisty

często jest, ze zbyt duza waga kwalifikuje do CC. mniejsza wada nie dyskfalifikuje do porodu SN.
czesto jednak, powodem CC jest odklejajaca się siatkówka.
Ja mimo minimalnej wady -1,0 i -0.75 na własną rękę udam się na konsultacje do pana okulisty, by później nie płakać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 17:11   #4332
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Mi siostra upolowała w Lidlu brązowy, misiowy kombinezon. Podobno nie jest zbyt gruby, ale na koniec marca i kwiecień w zupełności wystarczający.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:15   #4333
lesyeux
Zadomowienie

Dziewczynki, a ja mam pytanie odnośnie prasowania.
czy na prawdę wszystko trzeba wyprasować dotyczy rzeczy dzieciaczka?
nawet nie pogięte rzeczy ?

czemu to służy. bo ja to mogłabym nie mieć żelazka
Stary 2014-11-17, 17:16   #4334
emily863
Zadomowienie

A ja dzisiaj w końcu wzięłam się za szycie literek. Mimo że robię tylko trzy to i tak żałuje, że nie mam maszyny, ale jeszcze tylko jedna.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:17   #4335
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mi siostra upolowała w Lidlu brązowy, misiowy kombinezon. Podobno nie jest zbyt gruby, ale na koniec marca i kwiecień w zupełności wystarczający.
jestem bardzo ciekwawa jak Ci się bedzie widział, mi zupełnie nie przypadł do gustu bedę na coś używanego polowała
Stary 2014-11-17, 17:20   #4336
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).
Myślał, ze jest zabawny, ale naprawdę nie zjadł, nie smakowało mu
a ja zjadłam pół blaszki takie dobre.

a niech spada na szczaw. jutro je jajko sadzone. nie będę mu dogadzać, jak nie docenia
a jak dalej nie podoba ię to do restauracji niech zmyka
gdyby mój tak powiedział to zaproponowałabym bardzo stanowczo, żeby on zrobił następny obiad i nie kiwnęłabym palcem, niech siedzi w kuchni, wymyśla i pichci
nie denerwuj się ja lubię takie zapiekanki, w ogóle uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią...
Stary 2014-11-17, 17:29   #4337
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ja mam pytanie odnośnie prasowania.
czy na prawdę wszystko trzeba wyprasować dotyczy rzeczy dzieciaczka?
nawet nie pogięte rzeczy ?

czemu to służy. bo ja to mogłabym nie mieć żelazka
ja też żelazka osobiście praktycznie wcale nie używam, ale czego się nie robi dla swojego dziecka, trzeba bedzie zacząć

prasować po 'lewej' stronie żeby ubranko było mięciutkie i nic nie gryzło i nigdzie nie podrażniało bejbusiów naszych

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
jestem bardzo ciekwawa jak Ci się bedzie widział, mi zupełnie nie przypadł do gustu bedę na coś używanego polowała
Ostatnio widziałam te w h&m na promocji, tzn -30% tam są fajne misiakowwate ale i na lumpach można złowić cuda, moja mama wytrzasnela taki cudowny mięciusi bialusi za niecale 10 zł takie też misiowaty
Stary 2014-11-17, 17:31   #4338
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez HannaMaria Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, rzadko się odzywam ale codziennie Was czytam. Jakis czas temu się przedstawiałam. Kilka rzeczy chciałam z Wami poruszyć. Po pierwsze lewatywa...nie sądzicie że lepiej załatwić tą sprawę w toalecie po lewatywie którą niektóre rodzące robią w domu sobie same, niż wypróżnić się pod siebie podczas parcia? to się podobno często zdarza. Mnie to przeraża bo ja to nawet jestem zawstydzona podczas zwykłego badania ginekologicznego a co dopiero w takiej sytuacji...
Druga sprawa: Słyszałyście o elektrostymulatorze Tens do porodu? Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? U mnie w miescie można wypożyczyć i tak się zastanawiam czy to ma sens.
i jeszcze jedno: często u Was czytam że kupujecie ciuszki dla maluszków w lumpeksach. Odkryłam ostatnio fajny serwis dzieciociuszek.pl. Mają ciuszki po cenach lumpeksowych. Inny serwis "szafka.pl" też fajny ale wymagają opłaty weryfikacyjnej 9 zł. Zobaczcie sobie, myslę że warto.
Ps: fajnie że jesteście, czytanie Was to mój obowiązkowy punkt dnia
na szkole rodzenia położna opowiadała nam, że to bardzo fajna sprawa, a wypożyczenie kosztuje grosze. Muszę się dowiedzieć czy gdzieś u mnie jest taka możliwość

a co do podczytywania ja też na początku tak miałam, że tylko czytałam, a teraz już nie wyobrażam sobie żeby się nie przywitać z rana

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

gratulację za udaną wizytę zdrówka dla córki

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w końcu wzięłam się za szycie literek. Mimo że robię tylko trzy to i tak żałuje, że nie mam maszyny, ale jeszcze tylko jedna.
Cytat:
gdyby mój tak powiedział to zaproponowałabym bardzo stanowczo, żeby on zrobił następny obiad i nie kiwnęłabym palcem, niech siedzi w kuchni, wymyśla i pichci
nie denerwuj się ja lubię takie zapiekanki, w ogóle uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią...
też bym powiedziała, żeby następnym razem sobie sam zrobił nie dość, że się namęczyłaś to jeszcze takie teksty, wkurzyłabym się

ja dzisiaj kupiłam kocyk i prześcieradło w biedronce. Kocyk może nie jakiejś super jakości, ale bardzo przyjemny w dotyku. Nie będzie to na pewno mój jedyny, a do wózka czy samochodu na pewno się przyda

napina mi się i twardnieje jakoś dziwnie brzuch, ale na razie nic sobie nie wkręcam, nie chcę bez sensu się martwić...
Stary 2014-11-17, 17:33   #4339
mon9
Zakorzenienie

A ja myślałam ze prasuje sie maluszkowi ciuszki po to zeby wszystkie zarazki pozabijać
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 17:45   #4340
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja myślałam ze prasuje sie maluszkowi ciuszki po to zeby wszystkie zarazki pozabijać
hehe ja tak do tej pory sądzę a tu macie fragment artykułu na ten temat:

"Jeśli suszysz pranie w łazience bez okna (zwykle ma słabą wentylację), w dziecięcych ciuszkach mogą rozwijać się pleśnie. Nie zawsze też pralka w 100 proc. wypłukuje z materiału resztki detergentu. Wysoka temperatura żelazka działa jak sterylizator. Prasowanie zabija bakterie, alergeny i roztocza, które zdążą osiąść na materiale po praniu."
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:47   #4341
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam te w h&m na promocji, tzn -30% tam są fajne misiakowwate ale i na lumpach można złowić cuda, moja mama wytrzasnela taki cudowny mięciusi bialusi za niecale 10 zł takie też misiowaty
mama cud moja też potrafi takie rzeczy wygrzebac, że głowa mała, ten z h&m podoba mi się, ale cena już mniej
Stary 2014-11-17, 17:51   #4342
kruszynkaa88
Rozeznanie

Ale mam sycącą kolacyjkę w piekarniku
Grzanki- ser i szynka pokrojona w kostkę, dodać majonez, wymieszać wszystko, nałożyć na kanapki i zapiec
Uwierzcie mi- takie zwykłe, a takie pyszne
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:55   #4343
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja po wizycie uff. Cukier w normie. Blisko za niskiego cukru ale jest ok. Wszystkie wyniki tez ok. Obyło się bez usg. Za miesiąc ma być wytrzymam. Ważne ze czuje ruchy. Waga poszła 1.7 od ostatniej wizyty wiec bardzo się ciesze ze jednak nie przytyłam tych 2 kg. Teraz trzeba się pilnować ze słodyczami xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 17:56   #4344
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Grzanki- ser i szynka pokrojona w kostkę, dodać majonez, wymieszać wszystko, nałożyć na kanapki i zapiec
Może spróbuję: mam starty ser,szynkę konserwową i majonez....
Tylko jeszcze chwila bo się teraz mandarynkami objadłam
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:59   #4345
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja po wizycie uff. Cukier w normie. Blisko za niskiego cukru ale jest ok. Wszystkie wyniki tez ok. Obyło się bez usg. Za miesiąc ma być wytrzymam. Ważne ze czuje ruchy. Waga poszła 1.7 od ostatniej wizyty wiec bardzo się ciesze ze jednak nie przytyłam tych 2 kg. Teraz trzeba się pilnować ze słodyczami xd
super, że z Wami wszytsko wporządku ja mam wizytę jutro i pewnie dostanę skierownie na cukier, dzis odmówiłam sobie słodkiego
Stary 2014-11-17, 18:04   #4346
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
ja dokładnie tak samo myślałam dla siebie właściwie nie prasuję, więc będę musiała się przeprosić z deską i żelazkiem ale te małe śliczne ciuszki to będzie przyjemność

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
wyobaziłam to sobie i od razu zachciało mi się jeść

Cytat:
za wizytę! super, że wszystko ok! a z wagą to chyba idealnie więc nie masz się co martwić
Stary 2014-11-17, 18:06   #4347
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja dokładnie tak samo myślałam dla siebie właściwie nie prasuję, więc będę musiała się przeprosić z deską i żelazkiem ale te małe śliczne ciuszki to będzie przyjemność

wyobaziłam to sobie i od razu zachciało mi się jeść

za wizytę! super, że wszystko ok! a z wagą to chyba idealnie więc nie masz się co martwić
No waga idealna chyba he xd ciesze się choć bym wolała jednak 1 kg niż 1.7 ale wymyślam wiem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:08   #4348
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
za wizytę

Dziewczynki z tym prasowaniem, to Wam powiem, że wyprasowałam ciuszki najmniejsze i kręgosłup po godzinie stania z żelazkiem już dawał się we znaki... także prasowanie wszystkiego będę musiała robić na raty,a ciuszki niemowalków prasuje się równie długo jak ubrania dorosłych
Stary 2014-11-17, 18:27   #4349
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja tez od zawsze myślałam, że w tym prasowaniu chodzi o zabicie zarazków i chyba faktycznie tak jest;-)

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Ale mam dzisiaj beznadziejny nastrój. Pewna ważna sprawa nie ułożyła się po mojej i tzta myśli i musze się z tym oswoić. a na dodatek ta wieczna szaruga za oknem doprowadza mnie do szału. I tęsknię za tz, nie widzieliśmy się już 5 tygodni

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:27   #4350
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hehe ja tak do tej pory sądzę a tu macie fragment artykułu na ten temat:

"Jeśli suszysz pranie w łazience bez okna (zwykle ma słabą wentylację), w dziecięcych ciuszkach mogą rozwijać się pleśnie. Nie zawsze też pralka w 100 proc. wypłukuje z materiału resztki detergentu. Wysoka temperatura żelazka działa jak sterylizator. Prasowanie zabija bakterie, alergeny i roztocza, które zdążą osiąść na materiale po praniu."

A jednak
Cytat:
za wizytę

Dziewczynki z tym prasowaniem, to Wam powiem, że wyprasowałam ciuszki najmniejsze i kręgosłup po godzinie stania z żelazkiem już dawał się we znaki... także prasowanie wszystkiego będę musiała robić na raty,a ciuszki niemowalków prasuje się równie długo jak ubrania dorosłych

Ja ostatnio prasowałam siedząc na piłce gumowej lepsze niż stanie

Dziewczyny macie juz te skurcze przepowiadające Braxtona? Ja dzisiaj juz z 20 minimum miałam https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości