Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 09:54   #3421
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Sory ale serio chcialo wam sie liczyc i sprawdzac te zabawki?

Rozje.bala mnie babka w PUPie, zadala pytanie czy wysylam sama cv hahahha nie ☠☠☠☠a czekam, az PUP znajdzie mi prace nie proponujac zadnej oferty odkad tam chodze :mur :

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:57   #3422
Debrah
Zakorzenienie

Little : ja.listę robiłam z głowy nie jest jakas długa więc bez problemu.
Za to z.ciekawości policzylam książeczki: Ale wszystkie totalnie i te na potem I te cienkie I obrazki dla malucha, i cienkie jak talię gazetki 'bob budowniczy " w każdym.razie wyszło mi 47 sztuk + 2 które dostanie teraz czyli 49
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:01   #3423
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Napisałam w k.

Marsi i Iffonka trzymam za Was kciuki! Szczęśliwego rozwiązania!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:06   #3424
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszły mi te leginsy co zamówiłam i sweter narzutka który kupiłam dzięki bonowi z allegro - jestem bardzo zadowolona Już strasznie dawno nie kupiłam nic dla siebie, miłe to uczucie
potwierdzam w ciągu dwóch dni wydałam na all sprezentowane mi od rodziców 5 stow

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Mój tż mnie zastrzelił. poszedł z listą do sklepu, dzwoni, że ma koper zapisany i się pyta jak to wygląda, bo jest natka pietruszki i koper w sklepie i on nie wie które ma wziąć On bardzo często gotuje dlatego przeżyłam szok, że takich rzeczy nie wie
o losie mój nie gotuje (poza wodą w czajniku), ale na wsi wychowany i nie zapomne jak wysłałam go na ogródek po pora a on mi szczypiorek przyniósł

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a co do włoskow to nasz kompecik strzyże znajoma, w domu u nas, wczoraj właśnie była-Leoś uwielbia jak mu się robi ciach ciach
co ja bym za to dała, jak ide do fryzjerki z małym to jest darcie w niebogłosy, wyszarpuje sie, bije, gryzie, masakra..... nie pomagają tłumaczenia, nic......
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Aż mi głupio, jak piszecie o tych wszystkich prezentach... W ogóle mnie to nie kręci. Pola jako mikołajkowy dostanie ciuchy po prostu, od dziadków pewnie jakieś drobiazgi. Na gwiazdkę drewnianą zabawkę będę chciała znaleźć i na urodziny książki pewnie jakieś.
u nas tez bez szału w tym temacie: ode mnie dostanie zestaw ksiązeczek z arosa, które zamawiałam ostatnio-jakies 10 sztuk, od tzta garaz Wadera policyjny http://allegro.pl/wader-kid-cars-3d-...759269708.html no i pewnie cos od tesciów i chrzestnych ale sie nie pytali wiec niespodzianka bedzie, od moich rodziców kase to mu włoze do skarbonki to na mikołaja a na urodziny jeszcze nie wiem, pewnie cos wsiowo-farmowo-zwierzecego bo szał w tym temacie nie mija, moze jakis kombajn
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:14   #3425
hope01
Zakorzenienie

Meneq przerąbane ... każdy z każdej strony
Misiael super że wyniki ok

Ja też mam robić zabawkowy risercz ?
-książki i książeczki
-skrzynka aut i pojazdów
-wiaderko z Duplo
-klocki z wadera
-arka z Lidla
- 2x puzzle
-4x układanki
-jakieś miśki ale ja bardzo się bronię przed kupowaniem mu miśków, bo wiem jak to pokój może zawalić
-ciuchcia-pchacz (wiem że TZta siostra ze swoim chopakiem kupili mu pod choinkę quada [do odpychania] więc po świętach ciuchcię pakuję i chowam na strych - i tak już maława na niego
-pudełko zabawek z Jajka NIespodzianki - po mnie
-skrzynka przeróżnych zabawek którymi bawi się od czasu do czasu
-naczynka
-telefon grający z FP
-Farma z FP
-traktor ze zwierzątkami

Chyba tyle - do świąt

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Little nie liczyłam - z głowy

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Debrah fajne uczucie tak się cieszyłam jak sobie ostatnio spodnie kupiłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:20   #3426
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić w praktyce i że czasowo nie trwa wieki ale spróbuje,wyjścia nie mam
potwierdzam, zrobienie mleka w taki sposób to góra 15 sekund

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

W temacie NOCNIKA u nas dalej to samo.. Czyli Młody wie o co chodzi, ale bardzo często za cholerę nie da sobie zdjąć pampa i założyć spodni. Jak tak robię to się wydziera, kładzie i chce pampa. Ale jest tez tak że założymy portki, kontrolujemy i sika na nocnik. Za to kupsztala nie zrobi. Zawsze leci po pampersa jak chce kupę i nie wiem jak to zmienić
No i jeszcze SMOCZEK. Na noc w ogóle nie daje. Zasypia bez. Natomiast w ciągu dnia są problemy bo nie chce zasnąć bez, no to się pokłada, przewraca może zmęczenia i wtedy się łamię i daje. To dosłownie w sekundę odlatuje. I wyciągam z buzi i chowam do szafki.

Z tej okazji (smoczkowej) rewelacje po wizycie u t. Cytuję: "Jak to mu smoczka nie dajesz już?! Ty jesteś nienormalna?! Przecież on jest jeszcze za malutki, żeby mu smoczka zabrać!"
Poza tym skrytykowała dość chamsko "oni są ☠☠☠☠☠☠☠nięci" moich rodziców że z Bombą na spacer długi poszli. A za chwilę dodała "ale mnie to gówno obchodzi".

Zabije ją kiedyś.
Dzizaz, chyba tą małpę sklęła na czym świat stoi
Co do nocnika, jak sobie Bartulo umysli to siada w ubraniu i ze smiechem wołą siiiiiii, jak chce go posadzic rozebranego to ucieka i nic z tego, postepem jest to ze jak zrobi kupsztala w pampersa to przychodzi i mówi "kuka" bo do tej pory to cisza była dopoki nie poczułam ale o nocnikowaniu to jeszcze nie marze w najblizszym czasie
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nieprzytomna jestem powiem Wam, że przychodzę do pracy, myję naczynia przychodzi prezes, robię mu kawę i na rano to wszystko, siedzę sobie 2-3h nic nie robiąc, czekam aż księgowa lub prezes rzucą mi do biura jakieś papiery i wsio, potem nagle robi się młyn i ledwo się wyrabiam do 15.30 wkurzające trochę, ale jeszcze nie wszystkiego mnie tam nauczyli więc mam nadzieję, że będę miała co robić ogółem mega mi się podoba
witaj w klubie moje dzieko chodzi spac okolo 22, a ja zanim ogarne siebie i dom to sie robi dobrze po połnocy, a wstaje przed 6, wczoraj to po prostu padłam ak przecinak, nawet nie zarejestrowalam jak tz z pracy wrócil

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
boszzz... nie mam na nic czasu Mam kryzys związany z pracą - szef palant - wydaje się mu że ma niewolników, a nie pracowników szukam nowej pracy bo psychicznie wysiadam
ludzie to debile
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej kochane, melduje na szybko ,że u mnie dzień pełen wrażeń
Leo w nocy popłakiwał,że oczko boli,odbieram go z przedszkola a ten cały zapuchnięty
nie chcieli mnie przyjąć do lekajrza ale siostra TZ zadzwoniła, powiedziala,że ja jutro do szpitala jadę i od zmysłów odchodzę- nagle miejsce się znalazło a mnie intuicja nie zawiodła- ropne zapalenie anyybiotyk do oczu
pokazałam też plamy powiedziała,że nie wyklucza bielactwa mamy się tym zająć po porodzie
to tyle ode mnie
kochana, zdrówka dla Leosia i to na razie TYLKO przypuszczenia,nie dołuj sie Ty juz na oddziale?

Cytat:
Szaja : mama ma parę magnesow na lodówkę i młoda odkryła : jest szał tak jak z naklejkami, możesz mi polecić jakieś fajne magnesy ?
Fajne są Z boikido, drewniane Ale może coś polecisz?
magnesy u nas juz passe

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

a ja wam powiem,że źle się czuję póki co w tej pracy
co za pipy, przeciez nie parzysz tam kawy tylko jestes odpowiedzialna za kase i to tylu osób, to do jasnej anielki powny byc bardziej wyrozumiałe

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

i jestem szczęśliwa bo wyniki tarczycowe mi wyszły idealne
super, brawo

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka ma gorączkę , 38,8 ale spada po podaniu leku.
A ja sama, mąż dziś na tygodniowe szkolenie pojechał
Mam nadzieję że jej przejdzie i nie będę musiała do lekarza. Ona się tak teraz boi lekarzy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
zdrówka dla Zuzki

SILVER, ja bym sobie w zyciu tatuazu nie zrobiła, boje sie bólu, poza tym średnio sie z nim widze, taka ze mnie tradycjonalistka bardziej ale gratuluje odwagi i brawa dla Darii za odpieluchowywanie
Stary 2014-11-18, 10:24   #3427
nafiyqa
Zakorzenienie

MALA, jestem, milo, ze pytasz
Czytam wszystko, ale cos nie moge sie do kupy zebrac, by pisac.
Kuba w zlobku, a ja zamiast cos robic to sie lenie... i jeszcze wieksze wyrzuty sumienia mam.

SYLWIA, pytalas o zlobek. Od poczatku listopada chodzimy

Kuba tez raczej malo zabawkowy. Niewiele kupujemy, bo zainteresowania brak.
Chociaz ostatnio wiecie czym sie zajal?
Hulą kulą oglada jakby ja pierwszy raz na oczy widzial!

Z tych, ktore lubi to: klocki, puzzle, naklejki wielo, wszelkie autka i koparki, ksiazeczki, ciastolina.
Reszta moze nie istniec, bo i tak woli miski, garnki kuchenne, mopa, odkurzacz, itp.
Nadal kocha przelewac, przesypywac, przekladac, itp.

Trzymam kciuki za nasze ciezaroweczki

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-11-18 o 10:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:38   #3428
hope01
Zakorzenienie

Ja się staram mu na bieżąco segregować zabawki. Jak się czymś w ogóle nie bawi tu w domu, to ma to u moich rodziców i tam się bawi
Nie chcę mu zagracić pokoju. Ja miałam multum zabawek. Właśnie u rodziców po sprzątaniu strychu czekają na mnie 4 worki, które chce przepatrzeć czy coś dla Młodego się znajdzie. Moja mama mi nagminnie zabawki kupowała, bo ona sama nie miała..

Stary 2014-11-18, 10:44   #3429
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No i kurde, duuużo za dużo mi się widzi Ale ciężko coś wyrzucić, bo młoda ma tak, że się czymś interesuje, potem to idzie w odstawkę i przez miesiąc znowu czymś, ale potem zaś wraca do tego wcześniejszego...
u nas identyko, pozbyłam sie jedynie typowo niemowlecych grzechotek, czy popierdólek ale np oball nadal rządzi

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mamy te same gary, zgadzam sie sa rewelacyjne. my mamy jesczze taki kosz do tego. ile to juz razy kubson wyrzucal je na schody to nie zlicze i absolutnie NIC im nie jest. tez kupilam za pare gorszy w zwyklym zabawkowym

gender, gender jak nic
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej
Jutro rano stawiam się na oddział jako kobieta przeterminowana trzymajcie mocno kciuki. Może będę mieć tam neta to będę pisać na bieżąco. Chyba ze nie macie ochoty czytać o moich około porodowych przypadlosciach.

marsi jestem z toba myslami
trzymam mmocno kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcje

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę. Nie mam na nic czasu, bo Domcia przestała spać w dzień, a na noc zaczęła zasypiać ok 22-23 Ja wtedy też już padam. Skąd ona bierze tyle siły??? Ma na pewno więcej energii ode mnie
oszczędzaj sie kochana

Cytat:
Ostatnie mi się przypomniało :.drewniane cymbalki: tz zakupił razem z klockami kiedyś bo ja przecież mówiłam że drewniane zabawki są fajne... tylko ze one... nic nie robią, poza tym że ładne to jakby w nie nie uderzyć to nadal wydają z.siebie "pusto~ drewniany " odgłos.... mógł kupić drewnianą łyche i też by było :P
faceci my tez mamy cymbalki, ale drewiana jest tylko oprawa a tak to blaszane te płytki i powiem Ci, ze jak małego natchnie to wali az uszy puchną , wiec nie wiem co lepsze
Cytat:

A w ogóle : mogę zarzucić psychologiczny wątek? W jaki sposób 'pozbywacie " się zabawek dziecka, tych z których wyrosło? Jak planujecie? Pytanie zwłaszcza do tych które mają też starsze dzieci jak Szajka?
normalnie zbieram jak widze ze olewa od długiego czasu a potem na tablice wystawiam
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Juz wczoraj mialam Wam powiedziec; przez moment mialam nadzieje, ze Yae sie odstawila od uu. Kilkakrotnie podchodzila i mowila "opi (uu) pa pa". Niestety wieczorem jej sie odmienilo.
moze jeszcze jej sie "uwidzi''
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz pusciły mi nerwy przy usypianiu, nie krzyczałam ani nic ale też nie maiłą siły w niskończoność powtarzać całowania wszytskich części ciała i układania wszystkich miśków 1500 razy.
Dostałam takiego bólu w boku ze nawet oddychac ledwo co mogłam, przetwawałam z tym bólem kapanie,karmienie i usypianie do 21, dalej nie dałam rady i powiedział głośniej że koniec wygłupów i pora na psanie, Tż widocznie usłyszał bo biegiem przyleciał mnie zastapić.
Ból mi do tewj pory nie przeszedł, ledwo żyję, do jakiegoś lekarza muszę chyba iść. Mama mówi że to jajanik mnie boli od chodzenia boso po zimnej podłodze??
jajnik to raczej na dole by był a nie w boku... moze pęcherzyk?

Cytat:

A o rodziców, to szczerze mnie zamurowało, wqrwiłam się, powiedziałam że oni decydują o tym co robią i zaczęłam Dawida ubierać, nie wiem czy TZ w ogóle to słyszał, ale powiedziałam mu, że kolejnej takiej sytuacji nie wytrzymam i jeżeli się nadarzy, a on nic nie powie, nie zrobi, to się skończą przyjazdy do jego matki. Jak będzie chciał, to niech jeździ sam. Dawida mu tam nie dam. Tym bardziej, że jak zostawał pod jej i siostry jego opieką to by zabawiany przy kopmie i teraz jak przyjeżdzamy to pierwsze, co leci do pokoju. Więc kazałam go zamykać na klucz i jeśli robi pady na ziemie bo "on chce" to trudno. Ja nie ustąpię, a on się uspokoi - to ta do Dawida "babcia Cię puści". Ode mnie usłyszała kategoryczne NIE i jak przyjeżdzamy pokój zamknięty, Dawid pojojczy i przestaje i idzie się bawić autami. Można? Można.

Chciałam się pochwalić tzn TZ wczoraj powiedział że jest dumny ze mnie. bo: Dawid wczoraj sobie uroił, że tata koniecznie musi dosunąć szafę do ściany bo szpara jest a byc nie może ale się nie da, bo listwa trzyma. No i irytacja jego rosła, aż w końcu wpadł w histeriozę i to taką, że darcie na caly blok pady na ziemię, chciałam do kapieli go wziąć, to spodnie tak 3mał, że po pachy wciągnął, ściągłam w końcu,pampa to on prawie na pół rozerwał ale wsadziłam do wanny - przy czym nagle sie pokazało że syn potrafi już sam z niej wyjść ale wrócił tam z moją pomocą, zaczęłam przytulać mówić, że zrobimy dużo piany i czy mogę z nim się kąpać, no to zaczął się przesuwać, żeby mi miejsce zrobić i się uspokoił TZ mi później powiedział, że on by chyba nie wytrzymał i zaczął wrzeszczeć razem z nim i że nie sądził że się uspokoi

Dawid przespał noc u siebie w pokoju pięknie, wstał później niż my
gratuluje opanowania, mnie czasami nerwy puszczają i hukne na małego.... potem mi przykro i rycze..... i masz rację- stanowczo do t. bo inaczej to by na głowe weszla.....

Cytat:
Jeszcze jedno, piszecie o slodyczach a wiecie z czym my mamy problem? Nie z rodzina a z obcymi: ludzie spotkani na spacerze, panie przy kasie w supermarkecie, kelnerzy w knajpie, ostatnio nawet taksowkarz, wszyscy chca dawac Yae slodycze. Normalnie juz mam dosc, kazde wyjscie z domu wiaze sie ze stresem.
o kurczaki, nowosc, u nas nie spotkałam sie z czyms takim..... jak młody od rodziny dostaje słodycze to chowam w szafce a potem sie dokarmiam endorfinami od wielkiego dzwonu mu dam jakiegos cukierka ale na tym koniec

Jak tak wszystkie zabawkowo to i ja zrobie liste:
-kon na biegunah, duuuuuuuzy na pol pokoju http://allegro.pl/kon-konik-na-biegu...767121437.html
- pierdyliard figurek zwierzęcych
- traktor z przyczepą
- 3 kopary róznej wielkosci
- cięzarówa do transportu zwierząt
- samolot duzy z wyjmowanymi elementami i ludzikami
- kierownica rajdowca
- ciuchcia z odgłosami-
- piesek FP z piosenkami
- fotel Bob budowniczy
- pufa żabka, ale uzywa jej do skakania
- 2 mega wielkie miski, kilkanascie mniejszych w tym NAJULUBIENSZY królik z którym spi i wszedzie jezdzimy- ostatnio zabrany nawet do biedry na zakupy
- kostka edukacyjna- ale słuzy juz głownie jako przechowywacz na akcesoria dla zwierząt (pasniki, jedzenie, itp)
- samochód zdalnie sterowany (pammietny prezent z zeszłych mikolajek, ale powoli sie do niego dziec przekonuje)
- ze 20 ksiązeczek roznego typu, ale przewaznie juz z tekstem
- skrzynia taka http://allegro.pl/duzy-pojemnik-na-z...755502035.html pełna róznych pierdół, małych samochodzików, ludzików itp
- małe opakowanie zwykłych kolcków do budowy
- 2 małe szmaciane piłki- w domu gra
- jakies pisaki, kredki
- zabawki podwórkowe umyte i schowane w garazu stoją: 2 rowerki, ze 4 ciężarówki i plastikowy kosz z piaskonicowymi przyborami
Generalnie chciałabym mu kupic moze znikopis na urodziny i jak gdzies dorwe to farmę dużą dla tych zwierząt, a jak nie dorwe to moze u stolarza zamówie na klocki szału nie ma, puzzli jeszcze nie kupowałam.

Byłam wczoraj w biedrze przed pracą, raczej z pustym portfelem, a tu Dady dwupak, dzisiaj podjechalam przed pracą zrobic zakupy i co? Brakło piątek

Gdzie FEWCIA?

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-11-18 o 10:46
Stary 2014-11-18, 10:48   #3430
hope01
Zakorzenienie

Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy są wśród nas maluchy które posiadają samochód elektryczny? Jeśli tak, to jaki? Bo dla mnie to mega wydatek by był, ale mój ojciec sie uparł że kupi Młodemu.

2. Macie sokowirówkę? Jaką?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Fewcia pisała w k.

Sylwietta ale promo na Dady jak kupisz dwie paczki, to płacisz dwa złote mniej

Stary 2014-11-18, 10:52   #3431
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
u nas identyko, pozbyłam sie jedynie typowo niemowlecych grzechotek, czy popierdólek ale np oball nadal rządzi

gender, gender jak nic
trzymam mmocno kciuki za szybką i jak najmniej bolesną akcje

oszczędzaj sie kochana

faceci my tez mamy cymbalki, ale drewiana jest tylko oprawa a tak to blaszane te płytki i powiem Ci, ze jak małego natchnie to wali az uszy puchną , wiec nie wiem co lepsze

normalnie zbieram jak widze ze olewa od długiego czasu a potem na tablice wystawiam

moze jeszcze jej sie "uwidzi''
jajnik to raczej na dole by był a nie w boku... moze pęcherzyk?

gratuluje opanowania, mnie czasami nerwy puszczają i hukne na małego.... potem mi przykro i rycze..... i masz rację- stanowczo do t. bo inaczej to by na głowe weszla.....

o kurczaki, nowosc, u nas nie spotkałam sie z czyms takim..... jak młody od rodziny dostaje słodycze to chowam w szafce a potem sie dokarmiam endorfinami od wielkiego dzwonu mu dam jakiegos cukierka ale na tym koniec

Jak tak wszystkie zabawkowo to i ja zrobie liste:
-kon na biegunah, duuuuuuuzy na pol pokoju http://allegro.pl/kon-konik-na-biegu...767121437.html
- pierdyliard figurek zwierzęcych
- traktor z przyczepą
- 3 kopary róznej wielkosci
- cięzarówa do transportu zwierząt
- samolot duzy z wyjmowanymi elementami i ludzikami
- kierownica rajdowca
- ciuchcia z odgłosami-
- piesek FP z piosenkami
- fotel Bob budowniczy
- pufa żabka, ale uzywa jej do skakania
- 2 mega wielkie miski, kilkanascie mniejszych w tym NAJULUBIENSZY królik z którym spi i wszedzie jezdzimy- ostatnio zabrany nawet do biedry na zakupy
- kostka edukacyjna- ale słuzy juz głownie jako przechowywacz na akcesoria dla zwierząt (pasniki, jedzenie, itp)
- samochód zdalnie sterowany (pammietny prezent z zeszłych mikolajek, ale powoli sie do niego dziec przekonuje)
- ze 20 ksiązeczek roznego typu, ale przewaznie juz z tekstem
- skrzynia taka http://allegro.pl/duzy-pojemnik-na-z...755502035.html pełna róznych pierdół, małych samochodzików, ludzików itp
- małe opakowanie zwykłych kolcków do budowy
- 2 małe szmaciane piłki- w domu gra
- jakies pisaki, kredki
- zabawki podwórkowe umyte i schowane w garazu stoją: 2 rowerki, ze 4 ciężarówki i plastikowy kosz z piaskonicowymi przyborami
Generalnie chciałabym mu kupic moze znikopis na urodziny i jak gdzies dorwe to farmę dużą dla tych zwierząt, a jak nie dorwe to moze u stolarza zamówie na klocki szału nie ma, puzzli jeszcze nie kupowałam.

Byłam wczoraj w biedrze przed pracą, raczej z pustym portfelem, a tu Dady dwupak, dzisiaj podjechalam przed pracą zrobic zakupy i co? Brakło piątek

Gdzie FEWCIA?

U nas mimo, ze nie je, to wie, ze do jedzenia i trzeba stawac na glowie, zeby sytaucje ogarnac. A niestety rozdaja tak nieatrakcyjne slodycze, ze chetnych na nie nie ma. Chociaz nie powiem, mamy lokalna knajpe rybna, prowadzona przez uroczego pana i on zawsze dogadza Yae a to startym jablkiem, wlasnorecznie zrobionym sorbetem czy frytkami, ale cala reszta to smieciowe jedzenie i nie podoba mi sie "kupowanie" malych klientow
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:55   #3432
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sory ale serio chcialo wam sie liczyc i sprawdzac te zabawki?

Rozje.bala mnie babka w PUPie, zadala pytanie czy wysylam sama cv hahahha nie ☠☠☠☠a czekam, az PUP znajdzie mi prace nie proponujac zadnej oferty odkad tam chodze :mur :
roz☠☠☠ała baba system nie liczylam, z glowy podałam, non stop o jakąs sie potykam to znam na pamiec

Cytat:
Ja się staram mu na bieżąco segregować zabawki. Jak się czymś w ogóle nie bawi tu w domu, to ma to u moich rodziców i tam się bawi
Nie chcę mu zagracić pokoju. Ja miałam multum zabawek. Właśnie u rodziców po sprzątaniu strychu czekają na mnie 4 worki, które chce przepatrzeć czy coś dla Młodego się znajdzie. Moja mama mi nagminnie zabawki kupowała, bo ona sama nie miała..
ale Ci dobrze
Cytat:
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy są wśród nas maluchy które posiadają samochód elektryczny? Jeśli tak, to jaki? Bo dla mnie to mega wydatek by był, ale mój ojciec sie uparł że kupi Młodemu.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Fewcia pisała w k.

iiiiiii to dupa a nie promo
Sokowirówke macie http://allegro.pl/okazja-sokowirowka...767144874.html
spełnia swe zadanie

o jaki samocód elektryczny ci chodzi?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
U moich rodziców to ma zabawki po moim bracie, jakies samochdoziki, pierdólki, ostatnio mama jeszcze ze strychu zniosła taką minii stacje benzynową i był szał, zastanawiam sie nad kupnem
Stary 2014-11-18, 10:59   #3433
hope01
Zakorzenienie

Sylwia o taki na akumulator, co dzieciak sobie w nim jeździ

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

o właśnie paczałowałam na tą sokowirówkę muszę jakąs w końcu kupić, bo chcę Młodemu naturalne soki podawać, zresztą ja np prędzej wypiję niż zjem dzienne zapotrzebowanie na owoce i warzywa a wiem, że będzie pił, bo kuzyn dla swojego syna kupuje takie po dwadzieścia parę złotych świeżo wyciskane soki i mój Młody doił jak smok. A ja wolę sama robić, niż wydawać taką kasę, gdzie za tydzień to właśnie mam już z tego sokowirówkę, co on na soki wydaje

Stary 2014-11-18, 11:03   #3434
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

o właśnie paczałowałam na tą sokowirówkę muszę jakąs w końcu kupić, bo chcę Młodemu naturalne soki podawać, zresztą ja np prędzej wypiję niż zjem dzienne zapotrzebowanie na owoce i warzywa a wiem, że będzie pił, bo kuzyn dla swojego syna kupuje takie po dwadzieścia parę złotych świeżo wyciskane soki i mój Młody doił jak smok. A ja wolę sama robić, niż wydawać taką kasę, gdzie za tydzień to właśnie mam już z tego sokowirówkę, co on na soki wydaje
Chyba Antoś Neti taki ma
Stary 2014-11-18, 11:06   #3435
sylwietta1988
Zakorzenienie

demotywatory.pl/4409817

a propos wyglądu
taką spodnice http://allegro.pl/pikowana-spodnica-...724025588.html
kupiłam sobie ostatnio na potancówke andrzejkową i mam takie buty http://allegro.pl/botki-vinceza-r14-...722297893.html
bedzie pasowac?
do tego gładka bluzka z rękawem włozona w spódnice
Stary 2014-11-18, 11:12   #3436
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Lekarz nic Ci nie pomoze. Z tego co piszesz, to nie wiadomo od czego temp.

Jednak pojechałam. Osłuchał i jest ok.
Powiedział , że to przeziebienie wirusowe . Cokolwiek to znaczy.
Dał Neosine, lipomal i wsio.
Gorączka dalej jest, czyli organizm walczy.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:15   #3437
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

no powiem Ci szczerze: reklamówka jabłek i marchewki i mozna tak codziennie ja w ciazy to codzienne robiłam z dwóch kilo jablek sok w sumie teraz tez bym mogła ale na razie bazowalismy na domowych kompotach

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
czyli dobrze, ze pojechalas, niech sie mała kuruje
moja znajoma niedawno była z synkiem w szpitalu dwa tygodnie bo zlekcewazyła objawy typu katar i kaszel i poszło na wirusowe zapalenie płuc- wykryte dopiero po przeswietleniu....
Stary 2014-11-18, 11:24   #3438
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

czyli dobrze, ze pojechalas, niech sie mała kuruje
moja znajoma niedawno była z synkiem w szpitalu dwa tygodnie bo zlekcewazyła objawy typu katar i kaszel i poszło na wirusowe zapalenie płuc- wykryte dopiero po przeswietleniu....

Właśnie dlatego pojechałam, bo już słyszałam o kilku takich przypadkach zapalenia płuc. A Zuza nic nie ma, ani kataru, ani kaszlu tylko gorączka.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:58   #3439
szklanka19
Zadomowienie

Iffonka, Marsi powodzenia i czekamy na wieści!

Little PUPy to coś koszmarnego, na samą myśl, że pewnie kiedyś znowu tam zawitam robi mi się niedobrze

Aga zdrówka dla Zuzi!

Meneq chciałabyś już skończyć kp?

Sylwia fajna ta spódnica i wg mnie będzie ok

Mała ja nie mam pomysłu bo też muszę być z Ewą w nocy, kiedyś mój mąż mógł ją uspokoić i zasypiała znowu, jak się obudziła w nocy, teraz nie ma takiej opcji

Ewik witaj w moim świecie bezdrzemkowe dni i późne zasypianie a tak serio to mam nadzieję, że Domci się odwidzi, bo kto jak kto, ale Ty powinnaś dużo odpoczywać

Silver super sobie Daria radzi bez pieluchy aż jestem w szoku jak czytam jak niektóre dzieci wołają bo u nas to daleka droga do tego

Ja myślę, że nie mamy jakoś dużo zabawek, w każdym razie nie mamy ani jednej, którą Ewa nie byłaby w jakimś tam stopniu zainteresowana. Ale dużo mamy książeczek, nawet bardzo dużo teraz na szybko przeliczyłam to wyszło mi 50 tych co są teraz na półce plus 59 w kartonie, do wymiany za jakiś czas i nie wiem czy powinnam się przyznawać ile znowu kupiłam. A ile mam w planie kupić... No i ostatnio na topie Plastusiowy Pamiętnik

Byliśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta. Mamy jeszcze dwa zabiegi, potem w lutym kontrola i dalsze decyzje. No i dobrze byłoby zapisać Ewę na naukę pływania i kupić rowerek biegowy... I pytanie, czy Wasze dzieci wspinają się po małpim gaju?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:04   #3440
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Little PUPy to coś koszmarnego, na samą myśl, że pewnie kiedyś znowu tam zawitam robi mi się niedobrze

Aga zdrówka dla Zuzi!

Mała ja nie mam pomysłu bo też muszę być z Ewą w nocy, kiedyś mój mąż mógł ją uspokoić i zasypiała znowu, jak się obudziła w nocy, teraz nie ma takiej opcji

Ewik witaj w moim świecie bezdrzemkowe dni i późne zasypianie a tak serio to mam nadzieję, że Domci się odwidzi, bo kto jak kto, ale Ty powinnaś dużo odpoczywać

Silver super sobie Daria radzi bez pieluchy aż jestem w szoku jak czytam jak niektóre dzieci wołają bo u nas to daleka droga do tego

Ja myślę, że nie mamy jakoś dużo zabawek, w każdym razie nie mamy ani jednej, którą Ewa nie byłaby w jakimś tam stopniu zainteresowana. Ale dużo mamy książeczek, nawet bardzo dużo teraz na szybko przeliczyłam to wyszło mi 50 tych co są teraz na półce plus 59 w kartonie, do wymiany za jakiś czas i nie wiem czy powinnam się przyznawać ile znowu kupiłam. A ile mam w planie kupić... No i ostatnio na topie Plastusiowy Pamiętnik

Byliśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta. Mamy jeszcze dwa zabiegi, potem w lutym kontrola i dalsze decyzje. No i dobrze byłoby zapisać Ewę na naukę pływania i kupić rowerek biegowy... I pytanie, czy Wasze dzieci wspinają się po małpim gaju?
Tak większość samodzielnie zrobi.
Stary 2014-11-18, 12:18   #3441
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ksiązek u Was jak w bibliotecepo małpim gaju moze nie bo nie mamy raczej mozliwosci wyjsc do bawialni, ale za to po siatkach, ogrodzeniach czy drabinach- koncertowo ostatnio tz wieszał małemu karminik na słupie przed domem to dziec wlazł za nim na 4 szczebel i sie bezczelnie śmiał

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

uhuhuhu,własnie sie dowiedziałam, ze o 15 mam do oprowadzenia wycieczkę 27 żołnierzy jak to dobrze, ze zrobiłam rano perfekt makijaz
Stary 2014-11-18, 12:41   #3442
hope01
Zakorzenienie

Sylwietta żołnierzy powiadasz...

Jakajaka jak tam?

Stary 2014-11-18, 12:45   #3443
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwietta żołnierzy powiadasz...

Jakajaka jak tam?
Sasasasa
Stary 2014-11-18, 12:46   #3444
Debrah
Zakorzenienie

My ostatnio dumaliśmy, że eeee te schodki przy zjeżdżalni to wysokie, chyba sama nie wyjdzie, a zjeżdżalnia też jakaś taka stroma chyba.... w trakcie dumań dziecko wbiegło po schodach i zjechało krzycząc "źjedziam! pać!" a my z tż
No cóż.

Sylwia : fajne gdybym miała nogi do takiej spódnicy to bym sobie kupiła.

Ja zakupiłam wtedy :
1. http://allegro.pl/luzny-sweter-kardi...772139774.html (beżowy) właśnie "za bon"
i
2. http://allegro.pl/zara-spodnie-legin...756896240.html - wiem, że drogawe, ale w sklepie chyba 99 o ile dobrze pamiętam - a znam te legi, są porządne w sensie takim, że się nie mechacą ( ma je moja siostra) więc są na bardzo długo, nic się totalnie nie dzieje.
Stary 2014-11-18, 12:49   #3445
sylwietta1988
Zakorzenienie

A Marsi juz pewnie na oddziale?

ale piździawica na dworze wyskoczyłam naprzeciwko po tortille to mnie wygwizdało na lewą stronę, czyżby zima?

A jeszcze pytanie mam: macie pomysł dlaczego młody mi sie okropnie po brzuchu drapie? Nie ma krost, potówek, zaczerwienień żadnych, plam ani nic w tym stylu. Nie zmienialam proszku ani płynu do prania ani do kąpieli. Nie je non stop nabiału albo jajek. To o co kaman?
Stary 2014-11-18, 12:50   #3446
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
robię tak samo i póki co nic nie sprzedaje. wszystko czeka u Rodziców na strychu
Cytat:
Mam jeszcze dwa pytania:

Fewcia pisała w k.

o a co do sokowirówki to też przeglądam bo chce kupić i ta mi w oko wpadła- http://allegro.pl/sokowirowka-zelmer...790134277.html opinie ma dobre
Cytat:
demotywatory.pl/4409817

a propos wyglądu
taką spodnice http://allegro.pl/pikowana-spodnica-...724025588.html
kupiłam sobie ostatnio na potancówke andrzejkową i mam takie buty http://allegro.pl/botki-vinceza-r14-...722297893.html
bedzie pasowac?
do tego gładka bluzka z rękawem włozona w spódnice
podoba mi się spódniczka bardzo!
Cytat:
oby szybko przeszło
Cytat:

Aga zdrówka dla Zuzi!

tak

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:51   #3447
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
My ostatnio dumaliśmy, że eeee te schodki przy zjeżdżalni to wysokie, chyba sama nie wyjdzie, a zjeżdżalnia też jakaś taka stroma chyba.... w trakcie dumań dziecko wbiegło po schodach i zjechało krzycząc "źjedziam! pać!" a my z tż
No cóż.

Sylwia : fajne gdybym miała nogi do takiej spódnicy to bym sobie kupiła.

Ja zakupiłam wtedy :
1. http://allegro.pl/luzny-sweter-kardi...772139774.html (beżowy) właśnie "za bon"
i
2. http://allegro.pl/zara-spodnie-legin...756896240.html - wiem, że drogawe, ale w sklepie chyba 99 o ile dobrze pamiętam - a znam te legi, są porządne w sensie takim, że się nie mechacą ( ma je moja siostra) więc są na bardzo długo, nic się totalnie nie dzieje.
fajne swetrzysko
no cóz, ja nóg modelki nie mam ale stwierdziłam, ze co sobie będę żałowac a tż cymbał nie dal mi w niej na wybory isc
Amelka odważna panna
Stary 2014-11-18, 13:01   #3448
Debrah
Zakorzenienie

Pomocy ! Czy Dulux fiołek alpejski : https://www.google.pl/search?q=dulux...%82ek+alpejski
pasuje do także duluxa greckiej chałwy ?
http://images.otostyl.com/cache_imag...580d4c_214.jpg
i biały sufit??? help help?
Stary 2014-11-18, 13:11   #3449
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Pomocy ! Czy Dulux fiołek alpejski : https://www.google.pl/search?q=dulux...%82ek+alpejski
pasuje do także duluxa greckiej chałwy ?
http://images.otostyl.com/cache_imag...580d4c_214.jpg
i biały sufit??? help help?
jak masz wzornik kolorów to zobacz sobie,czy są mniej wiecej w jednym poziomie, wtedy pasowalyby idelanie odcieniem

Zawijam sie do jakies roboty bo na razie to tylko pozorowalam, ze pisze tekst

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Szaja, albo któras z Was zorientowana w temacie- jaka ma byc obecnie wielkosc jednostek wit D. dl dzieci?
Stary 2014-11-18, 13:14   #3450
Debrah
Zakorzenienie

Mi się wydaje. ze Szaja o 1000 pisała ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości