Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 12:56   #721
Strobiluska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
A gdzie na Fuercie byłaś? My spaliśmy w Caleta de Fustes ale jeździliśmy po całej wyspie, w końcu wielka nie jest wróciłabym tam kiedyś, gdyby nie fakt, ze leci się tam 5,5 godz a ja nienawidzę latać

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:56   #722
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
też tak maaaam... i właśnie wcinam płatki w mleku

kurcze może i myślę egoistycznie, ale nie chce żeby po ciaży moje ciało było inne niż teraz jest lubie siebie taką jaką teraz jestem...
dziewczyny które mają już bombla, albo i wiecej Wasze ciała różnia/różniły się od tych przed pierwsza ciażą? czy udało Wam sie wrócić do formy?

ja właśnie jak przestałam kp ( 14 mcy miała córa) to wróciłam do moich 57 kg ... teraz zaczynam chyba z wagą 59/60 (się przytyło w pracy) i już się boję .... ciało mam takie samo, bo sporo cwiczyłam, ale teraz ... już etap lenia sie wlączył i .... boje sie myslec co bedzie dalej i skad wezme siły :P

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:02   #723
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Fajnie, że Masz jakieś porównanie. Ja pierworodka jestem i chciałabym z10-12 kg przytyć. Wzrost i waga przed ciążą ma na to wpływ ile się przytyje ?
Raczej nie, zależy wszystko od diety.

Ja ważyłam 58kg (169cm), teraz ważę 65kg.
Ale wtedy miałam bardzo dużo ruchu, chodziłam po TŻ do pracy, na zakupy codziennie, na uczelnię (40min) też spacerem, teraz nie mam tyle ruchu co wtedy.

Za to jeśli chodzi faktycznie o zależność wagi do przytycia, to nie ma reguły. Znajoma dużo ważąc (ok 90 kilka) przy niskim wzroście i pilnując wagi z dietetykiem przytyła...6kg w ciągu całej ciąży (co było zdrowe i dla niej i dla dziecka). Za to inna ważąc 50 przytyła 25...i szybko zgubiła .
Wielka niewiadoma.

Ja się boję tylko że więcej niż 14 przytyję, an ie chciałabym.

"Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.
Osoby z normalną wagą (BMI 20–26) – przytyją od 11,5 do 16 kg.
Przy nadwadze (BMI 26) – zaleca się najmniejszy przyrost wagi 7–11 kg."

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

A co do ciała, moje było fajniejsze po ciąży niż przed. Duże piersi, waga po 5tyg spadła do 55kg (przed ciążą 58). Normalnie laska
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:05   #724
fuertka88
Rozeznanie

Trochę sobie ponadrabiam

Cytat:
To musi mieć podpisaną umowę z laboratorium , a nie z NFZ ?
Z tego co zrozumiałam w labie to tak

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja 1usg mialam w 5t6d i widzialam bijace serduszko ale moj kropek malutki byl

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
A usg to przez powłoki brzucha czy dopochwowo mialyscie?

dopochwowo
Podejrzewam, że dopiero od 12 tc będzie przez brzuch...

Cytat:
Widzę ze brak mnie w tabelce;(
W jakiej tabelce ? Bo jesteś na naszej liście mamusiek

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
a powiedzieliście już najbliższym? my po czerwcu jesteśmy bardzo ostrożni, jeszcze nikt nie wie, poczekamy na wizytę poniedziałkową i zobaczymy...
, najbliższa rodzina dowiedziała się jakieś 1.5 tyg temu

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Byłam na USG i mi świeczki w oczach stanęły
8mm, serduszko Coś pięknego ciąża młodsza - 6tydzień i 5 dzień
Super!

Cytat:
Dziewczyny myślicie ze dam radę w maju jechać do pl na wesele kuzynki? Bardzo bym chciała ze względu na babcie. na weselu kuzyna nie byłam bo nie dostałam urlopu ( ślub był w swieta Bożego narodzenia) i babcia była smutna ze rodzina nie w komplecie. Byłam pewna ze pojadę i juz jej powiedziałam a tu psikus jestem w ciazy a wesele w połowie maja. Sukienkę która kupiłam schowam i kupie najwyżej jakas na miejscu jesli sie uda pojechać
Jeśli będziesz się dobrze czuła to jedź

Ja co prawda mam wesele na miejscu, ale jakieś 3-4 tyg przed tp mam być świadkową na ślubie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Witam
jestem już po pierwszej wizycie. fasolka potwierdzona, serducho bije ale wg USG termin przesunięto na 6.07. Podobno mam sie niczym nie martwić
Super!

Niczym się nie martw, wszystko zależy od usg lekarza i pomiarów.

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Eh, wiecie co, szkoda mi nerwow na tych ludzi... o, z Krakowa jesteście? To moze mamusiowe spotkanko?
Ja też jestem chętna!
Co prawda do Krk mam jakieś 1-1.5h drogi ale to nie problem

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z wizyty, TŻ zasypiał na poczekalni tak długo trwało a lekarz taki...mega ucieszony!
Nasza mini pchełka rośnie dobrze, ma 3mm, serduszko też bije ładnie. Wg usg poród na 8.07., wg om jak już pisałam na 10.07.
Dostałam już jakąś wyprawkę przyszłej mamy i za 4tyg kolejna wizyta.

Też już chcę zobaczyć moją kropkę!

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
A gdzie na Fuercie byłaś? My spaliśmy w Caleta de Fustes ale jeździliśmy po całej wyspie, w końcu wielka nie jest wróciłabym tam kiedyś, gdyby nie fakt, ze leci się tam 5,5 godz a ja nienawidzę latać
Byliśmy w Costa Calma, ale wypożyczyliśmy auto i zwiedziliśmy całą wyspę + popłynęliśmy na Lanzarote.

Fakt trochę długi lot, ale ja tam lubię latać
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:05   #725
cicha1990
Rozeznanie

jezu nie straszcie mnie;< ja przy wzroscie 169 waze 52 i jak mi przyjdzie przytyc 18 kg to ja sie chyba zalamie tym bardziej ze na l4 jestem i wiadomo mniej ruchu jedzenie blabla robia swoje. o matko boje sie:P
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:08   #726
jesuismagnifique
Raczkowanie

W ogóle nie ukrywam, że miałam bardzo fajną położną w 1 ciąży. Tzn...była dość wredna .
Sprawdzała mi wagę co 4tyg...i jak jakoś odbiegała od normy (w górę, to wiedziała, że podjadałam za dużo słodyczy i mi kazała przez następne 4tyg nadrabiać marchewką ) i ja posłuszna byłam bo mi nawciskała, że to wszystko dla zdrowia malucha

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Dzisiaj się rozczuliłam, bo przy porządkach znalazłam moje 1 usg Synka i kartę ciąży
Stary 2014-11-18, 13:18   #727
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!
Oczywiście nie wytrzymałam i poszłam przed chwilą prywatnie do innego ginekologa, blisko mojego domu. Pani doktor zrobiła mi usg - Dzidzius jest i bije mu serduszko!!! Widziałam na własne oczy. Podobno to nie 7 a 6 tydzień. Wynikami bety mam się zupełnie nie przejmować bo rządzi usg.

Wiadomo, że jeszcze po drodze różne rzeczy moga się wydarzyć, zwłaszcza w 1 trymestrze ale dzisiaj jestem uspokojona. W srode mam wizyte u mojej doktor prowadzacej ( z która notabene udało mi się skontaktować - powiedziała, że beta faktycznie słabo rośnie ale że wiążące jest usg) i wtedy też będę miała robione usg.

I teraz się zastanawiam, czy takie częste robienie usg nie szkodzi Dzidziusiowi?
Bardzo się cieszę, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki? Dalej bolą? Bo mnie w sumie przestał
Czasami pod wieczór mnie boli

Cytat:
Napisane przez brillance nuit Pokaż wiadomość
Dziękuję za trzymanie kciuków. Stresowałam się przed samą wizytą okropnie, ale ciąża przebiega prawidłowo, widziałam serduszko i jestem przeszczęśliwa 7t2d, termin porodu tak jak pisałam 6. lipca 2015. Kolejna wizyta we wtorek, jak zrobię badania to mam przyjść z wynikami

Cytat:
Uwaga, uwaga, uwaga...
WSZYSTKO W PORZĄDKU. badania mam w normie, muszę tylko kwas foliowy łykać. Wizytę mam 1ego grudnia i wtedy powinno być serduszko <3

Strasznie się cykałam i miałam paranoje, że zero objawów i pęcherzyk za mały. Otóż..okazało się, że to nie była wielkość pęcherzyka (0,2 mm), ale przecinka! Kropek jest już przecinkiem! Strasznie się bałam, że będę miała puste jajeczko, ale już wszystko w normie, uff. ) Jestem w 6 albo 7 tygodniu ciąży, ciężko stwierdzić, ze względu na mój fruwający cykl. Termin: 10 lipca plus/minus 10 dni. ))

No i nie mam toxo, więc odetchnęłam i znowu tulę mojego kota.

Jezu, dziewczyny, taki ciężar z serca. Wczoraj na uczelni miałam pierwsze mdłości. Myślałam, że puszczę pawia pod ławkę.

Cytat:
Dziewczyny, następne święta już spędzimy z naszymi Maleństwami

Cytat:
Napisane przez stayin Pokaż wiadomość
Hej!

Można dołączyć?

Termin porodu mam na 1 lipca. To moja druga ciąża. Jestem mamą 17 miesięcznego urwisa. Rodzeństwo pojawi się na jego drugie urodzinki

W poniedziałek byłam na pierwszej wizycie u lekarza. Fasolka miała 3,5mm i była mniejsza o tydzień niż wskazuje termin z miesiączki. Ale mam dłuższe cykle więc się nie przejmuję. Serduszko pięknie biło. Kolejna wizyta 1 grudnia mam zlecone badania z krwi, ale to wiedziałam, że mnie czeka. Wszystko robię prywatnie, bo moja lekarka na NFZ ma kolejki parę miesięcy do przodu,a w poczekalni się później siedzi po 3h.

Mamy w domu 3 letnią czekoladową labradorkę. Zareagowała super na syna i nie wyobrażam sobie oddania jej nikomu nawet na pierwsze dni z dzieckiem w domu. Tym bardziej, że mogłaby być wtedy bardziej zazdrosna o dziecko...
Witamy

Cytat:
Dziewczyny, masakra 4 dni miałam wyjęte z życia.... Tyle łez, co ja wylałam, to normalnie powinnam dupę skopać temu poprzedniemu ginowi, który mi powiedział, ze jajo jest puste.... Dziś byłam u swojej ginki i widać serduszko oficjalnie potwierdzam, jesteśmy w 6tc i mamy 4 mm następna wizyta 5/12. Cieszę się jak głupia, tylko podbrzusze trochę boli...
Wspaniała wiadomość!!!

Cytat:
w 17/18tc też można się pomylić na usg z płcią (znam 3 przypadki) więc chyba nigdy do końca nie można być pewnym
Z tego co słyszałam to mój lekarz pomylił się do tej pory z 1-2 razy i musiał kupić tej osobie wózek/przemalować pokój maluszka

Nam w pierwszej ciąży zaznaczył na usg płeć i powiedział do męża, że jeśli urodzi się dziewczynka to ma przyjść z reklamacją i kupi nam wózek Ale się nie pomylił I z tego co wiem to jeśli nie jest pewny to po prostu nie mówi.

Mój lekarz się nie pomylił, ale u znajomych inni lekarze tak i potem było, że na wizycie X jest chłopiec, a po kolejnej wizycie, że jednak dziewczynka

Cytat:
Gdyby któraś z Was nabrała już niespożytej chęci na zakup czegokolwiek dla "groszka" to na agito jest jakaś promo:

http://www.agito.pl/feretti-spiworek....html?cid=5259

i to nawet bardzo dobra
U nas taki śpiworek się nie sprawdził ale za to otulaczek z mootherhood tak No i zwykły rożek, a potem kołderka-kocyk minky.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2014-11-18 o 13:59
Stary 2014-11-18, 13:22   #728
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
jezu nie straszcie mnie;< ja przy wzroscie 169 waze 52 i jak mi przyjdzie przytyc 18 kg to ja sie chyba zalamie tym bardziej ze na l4 jestem i wiadomo mniej ruchu jedzenie blabla robia swoje. o matko boje sie:P
Będzie dobrze!
A może podpytaj mamę ile ona z Tobą przytyła w ciąży

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dziewczyny sprawdźcie skrzynki zaproszenia do klubu wysłane!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-18, 13:27   #729
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!
A może podpytaj mamę ile ona z Tobą przytyła w ciąży

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dziewczyny sprawdźcie skrzynki zaproszenia do klubu wysłane!
ze mna to malo przytyla bo ja urodzilam sie w 30tygodniu i z tego co pamietam mowila ze nie wiele bylo po niej widac;p a w pierwszej ciazy nie wiem ile przytyla ale spytam chociaz mama inna figure ma niz ja ale rozeznam sie:p
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:38   #730
jesuismagnifique
Raczkowanie

U nas rożek się nie sprawdził, tzn jako "podkład" bo jak mały robił kupy to zmieniałam prześcieradła co trochę...a tak to rożek prałam i kolejny. Otulacz fajna sprawa, ale syn nie przepadał za nim, mam gdzieś dwa...tylko gdzie?

Co do figury mamy, to ciężko chyba trafić z podobieństwem, bo moja duuuużo przytyła w ciąży a jak widać ja nie bardzo.

To bardzo indywidualna sprawa, ale ja choć się tym przejmowałam to przyznam - jak poczułam ruchy malucha a potem w 36tc ciąży usłyszałam, że mam trochę leżeć i nie "sportować się" to maluch był ważniejszy niż to że leżę tyjąc i zapomniałam w ogóle o swojej figurze.
Stary 2014-11-18, 13:41   #731
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Super, że nie jestem sama . Jem jak opetana co godzinę-dwie. Boję się , że bardzo dużo przytyje , ale jak ciągle mnie skręca to przecież glodzic się nie będę.
Mam nadzieję, że to przejdzie niedługo..
Ja jestem bardzo głodna, ale jak otwieram lodówkę to od razu biegnę do łazienki.

Cytat:

My nie mamy i nie bedziemy mieli slubu kościelnego, nie zamierzamy go brać ale dziecko będziemy chrzcili. I jest mi obojętne, jaki proboszcz dokona tego sakramentu, moze nawet taki z Koziej Wólki... podobno jak im się powie, że w takim razie w ogóle dziecko nie będzie chrzczone to szybko zmieniają zdanie.
My z mężem mamy tylko ślub cywilny. Z chrztem nie powinno być problemu, wydaje mi się, że wszystko zależy od wysokości zachęty, niestety.

Cytat:
Ja dzisiaj byłam w pracy bo musiałam jeszcze kilka spraw pozałatwiać, a L4 zaniosłam wczoraj. Wszyscy każą mi wypoczywać.
Mi gin kazał zrobić: odczyn Coombsa, vdrl, HBs antygen +p/ciała, mocz, morfologia, glukoza, cytomeglia IgG IgM, toxoplazmoza IgG IgM, TSH, a-TPO fT, anty-HCV, anty-HIV, różyczka IgG, ospa wietrzna IgG. Zapłaciłam 490 złotych
Mnie przepisali:
-grupe krwi
-mocz
-morfologia
-glukoza
-TSH
-anty HCV
-HIV
-VDRL
-Toksoplazmoza- IgG i IgM
-różyczkę IgG i IgM.

Muszę mentalnie się przygotować do pobierania krwi, panicznie się tego boję .

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 13:57   #732
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi, jakie mialyscie objawy przez pierwsze tygodnie??
Strasznie chciało i chce mi się spać oraz często latam do wc Poza tym kilka razy miałam zgagę i mdłości

Cytat:
Pytanie: Co można dać w prezencie na chrzest, jeśli jest się ojcem chrzestnym? ^^
Mój synek na chrzciny dostał głównie pieniądze, a z rzeczowych prezentów: biblię malucha (x3 ), różaniec i obraz malowany na płótnie.

Szatkę i świecę kupowaliśmy sami

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość

---
Miłego dnia
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2014-11-18 o 13:59
Stary 2014-11-18, 14:06   #733
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
agunineczka- nie wszystko regularnie najwyzej jeden przed w ta lub w ta ale nie wiecej.
ja tez mam wilczy apetyt caly czas siedze i ruszm tylko "gębą" ;D

no to trzymam kciuki, oby to tym razem @ przestawiła fasolka!
Cytat:
Raczej nie, zależy wszystko od diety.

Ja ważyłam 58kg (169cm), teraz ważę 65kg.
Ale wtedy miałam bardzo dużo ruchu, chodziłam po TŻ do pracy, na zakupy codziennie, na uczelnię (40min) też spacerem, teraz nie mam tyle ruchu co wtedy.

Za to jeśli chodzi faktycznie o zależność wagi do przytycia, to nie ma reguły. Znajoma dużo ważąc (ok 90 kilka) przy niskim wzroście i pilnując wagi z dietetykiem przytyła...6kg w ciągu całej ciąży (co było zdrowe i dla niej i dla dziecka). Za to inna ważąc 50 przytyła 25...i szybko zgubiła .
Wielka niewiadoma.

Ja się boję tylko że więcej niż 14 przytyję, an ie chciałabym.

"Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

A co do ciała, moje było fajniejsze po ciąży niż przed. Duże piersi, waga po 5tyg spadła do 55kg (przed ciążą 58). Normalnie laska
oooo to ja tak poproszę!

Jaaa dziewczyny ale pędzicie z tymi postami! Siedziałam chwilę nad projektowaniem fotoksiażek dla rodziców, a tu tyyyle nadrabiania
Stary 2014-11-18, 14:19   #734
Aviskowa
Zadomowienie

Dziękuje za dopisanie mnie do grupy.

Cytat:
Mnie Ginka powiedział, że powinnam przytyć maksymalnie do 8 kg.

Stary 2014-11-18, 14:31   #735
Strobiluska
Zadomowienie

A ja mam megaglupie pytanie.... dostalam zaproszenie do klubu i nie umiemgo zaakceptowac jak to sie robi..?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:34   #736
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam megaglupie pytanie.... dostalam zaproszenie do klubu i nie umiemgo zaakceptowac jak to sie robi..?
Jak otworzysz zaproszenie i zejdziesz na dól to masz zaakceptuj zaproszenie lub anuluj. Klikasz na zaakceptuj.

Stary 2014-11-18, 14:52   #737
aga00100
Raczkowanie

Również dziękuje za dopisanie do grupy .O co chodzi z tym klubem?Jestem nowa na Wizażu i średnio się orientuje co i jak .Jak odpisujecie , że cytujecie kogoś post piszecie swój komentarz i od razu inny cytat i komentarz? co do terminu porodu to wg. obliczeń z kalkulatora z neta to 19 lipiec.Jutro pójdą jednak na tą wizytę do ginekologa skręca mnie z ciekawości.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:56   #738
ja_dalia
Wtajemniczenie

Gratuluje wszystkim mamusiom po wizytach !!!! Super wiedzieć ze serduszko bije a fasolka rośnie Juz nie mogę doczekać sie swojej wizyty, z tz odliczamy niecierpliwie dni by zobaczyć serduszko naszego maleństwa

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Również dziękuje za dopisanie do grupy .O co chodzi z tym klubem?Jestem nowa na Wizażu i średnio się orientuje co i jak .Jak odpisujecie , że cytujecie kogoś post piszecie swój komentarz i od razu inny cytat i komentarz? co do terminu porodu to wg. obliczeń z kalkulatora z neta to 19 lipiec.Jutro pójdą jednak na tą wizytę do ginekologa skręca mnie z ciekawości.
Pod postem , w prawym dolnym rogu masz "cytuj" .... Ja otwieram wszystkie cytuj w nowej karcie i wklejam pod 1wsza odpowiedzia na cytat... Tak masz wszystkie odp w 1 wiadomości Klub jest miejscem gdzie możemy szczerze porozmawiać, bo żadna z osób spoza nie ma tam dostępu... Wiec można sie dzielić prywatnymi rzeczami bez obaw ze wyjdą poza nasze grono... Z poprzednimi mamusiami mamy taki klub na facebooku bo tam czesto bywamy, wiec ja znów do wizażu musze sie przyzwyczaić Pamiętacie gdzie trzeba kliknąć by na wątku pokazala sie ostatnia przeczytana wiadomość????

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2014-11-18, 16:01   #739
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Pod postem , w prawym dolnym rogu masz "cytuj" .... Ja otwieram wszystkie cytuj w nowej karcie i wklejam pod 1wsza odpowiedzia na cytat... Tak masz wszystkie odp w 1 wiadomości Klub jest miejscem gdzie możemy szczerze porozmawiać, bo żadna z osób spoza nie ma tam dostępu... Wiec można sie dzielić prywatnymi rzeczami bez obaw ze wyjdą poza nasze grono... Z poprzednimi mamusiami mamy taki klub na facebooku bo tam czesto bywamy, wiec ja znów do wizażu musze sie przyzwyczaić Pamiętacie gdzie trzeba kliknąć by na wątku pokazala sie ostatnia przeczytana wiadomość????
Ojej ale po co tak? Pomiędzy cytuj a odpowiedź masz wielocytuj zaznaczasz wielocytuj przy wszystkich a na ostatnim cytuj i Ci się wszystkie w jednym poście załączą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 16:05   #740
ja_dalia
Wtajemniczenie

Sikorka rzeczywiście.. zapomniałam ze tak tez sie da

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2014-11-18, 16:38   #741
ewelina1988_20
Rozeznanie

Hejka juz wkrótce trzeba sie zabrać za świąteczne porządki, moze byc cieżko z moim szkrabem ale dam radę za rok na swieta bede mieć dwoje lobuziakow
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:39   #742
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mnie przepisali:
-grupe krwi
-mocz
-morfologia
-glukoza
-TSH
-anty HCV
-HIV
-VDRL
-Toksoplazmoza- IgG i IgM
-różyczkę IgG i IgM.

no to prawie te same badania, z małą różnicą. Ja nie robiłam grupy krwi bo miałam zrobioną wcześniej. Pobrali mi 4 próbki, z czego 2 duże.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:42   #743
sagarmathaa
Raczkowanie

Cześć,
Wychodzi na to że mogę dołączyć się do tego grona Tydzień temu pierwszy test z bardzo bladą drugą kreseczką - myślę - chyba mi się przewidziało he he, za kilka dni powtórka i tu już miałam pewność. W przyszły wtorek wybieram się do gina. Termin gdzieś po 20.07.14.

Edytowane przez sagarmathaa
Czas edycji: 2014-11-18 o 17:44
sagarmathaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:45   #744
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sagarmathaa Pokaż wiadomość
Cześć,

Wychodzi na to że mogę dopisać się do tego grona Tydzień temu pierwszy test z bardzo bladą drugą kreseczką - myślę - chyba mi się przewidziało he he, za kilka dni powtórka i tu już miałam pewność. W przyszły wtorek wybieram się do gina. Termin gdzieś po 20.07.14.

Witaj
A jak sie czujesz? Pierwsza ciąża? Napisz cos o sobie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:52   #745
sagarmathaa
Raczkowanie

Pomyliłam chodziło mi o rok 2015 he he. Pierwsza ciąża i to grubo po 30 stce, więc mam duużo wątpliwości jak to będzie. Samopoczucie super, jak narazie zero dolegliwości
sagarmathaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:59   #746
201608010929
Konto usunięte

Dziewczyny, będziecie robiły babyshower? Ja nie, ale popatrzcie jaki piekny tort na tę okazję znalazłam w sieci - na trzecim zdjęciu pod tym linkiem

http://livingdoll.blogg.no/141269633...abyshower.html
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 18:01   #747
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, będziecie robiły babyshower? Ja nie, ale popatrzcie jaki piekny tort na tę okazję znalazłam w sieci - na trzecim zdjęciu pod tym linkiem

http://livingdoll.blogg.no/141269633...abyshower.html
Masakra czego to ludzie nie wymyślą
Ja też nie będę robić, myślę, że w PL się to jeszcze nie przyjęło. Przynajmniej u mnie w regionie się z tym nie spotkałam (choć szkoda bo podoba mi się idea:P)
Stary 2014-11-18, 18:08   #748
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Masakra czego to ludzie nie wymyślą
Ja też nie będę robić, myślę, że w PL się to jeszcze nie przyjęło. Przynajmniej u mnie w regionie się z tym nie spotkałam (choć szkoda bo podoba mi się idea:P)
o fuuuuuuuuuuuuu
no ja też robić nie będę, też ze względu na to, że nie ma po prostu takowej tradycji w moim najbliższym otoczeniu.. a szkoda
Kurna laski.. bylam dzisiaj o 7 rano na badaniach... a wyników jak nie było w necie tak nie ma :/ zawsze do tej 17, 18 godz. były... robiłam w luxmedzie
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 18:08   #749
aneczkkaa
Zakorzenienie

ło jejku ale nas przybywa Witajcie

Prośba do reszty nie czytajcie po kryjomu , ujawniajcie się
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 18:08   #750
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez sagarmathaa Pokaż wiadomość
Pomyliłam chodziło mi o rok 2015 he he. Pierwsza ciąża i to grubo po 30 stce, więc mam duużo wątpliwości jak to będzie. Samopoczucie super, jak narazie zero dolegliwości
To tak jak u mnie, na razie nic nie czuję. No może brzuch dziś trochę pobolewa.
Oby jak najpóźniej nas dopadły przykre objawy
No i też się boję jak to będzie, człowiek już przywykł do życia bez zobowiązań

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości