Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 23:19   #3151
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Elvira kurde trzymam kciuki,oby nie. Powiedz im jutro o tym...
Będzie dobrze musi

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:20   #3152
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was kupowala wanienke z ikei? Podobno ona jest mala dla dziecka max 2 mce - szwagierce polozna tak powiedziala. Nie widzialam jej na zywo, czy któraś z was to ma i powie mi ile ma cm dlugosci?
Ja mam zamiar kupic. Ze wzgledu na cene i na to ze wyglad nie swiadczy o typowej wanience i pozniej moze posluzyc do czegos innego.. no i ze wzgledu na tasmy antyposlizgowe w srodku

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:26   #3153
allgoodthings
Zadomowienie

simone i linda trzymam kciuki

heffitka mam tę wanienkę, ale nie wydawała mi się mała. Rzeczywiście w sklepach widziałam większe ona jest trochę innego kształtu niż reszta hm sama nie wiem . Na szczęście nie jest droga.

fashion ja z tż też mamy swoje pieniądze. Tż płaci mieszkanie, paliwo, większe zakupy typu: łóżko dla nas, łóżeczko. Ja staram się robic codzienne zakupy, zakupy dzidziusia, chemia i swoje wydatki. Chociaż mi często nie starcza :/ ale musimy w końcu przyjrzeć się naszym wydatkom, bo wiem że dużo kasy przepuszczamy. Ja nie noszę przy sobie gotówki, najwięcej chyba 10 zł, wszędzie płacę kartą i potem boję się wchodzić na konto. Dużo jedzenia marnujemy niestety, staramy się kupować tyle ile zjemy, ale nie zawsze wychodzi...

pytanie innej kategorii. Coś mnie zaczęło swędzieć na dole :/ nie ma żadnej wysypki, zaczerwienienia itp. smaruję alantanem maścią i przynosi chwilową ulgę. Co mogę jeszcze spróbować? tantum rosa do przemywania może być? Zawsze mi się coś dzieje jak jeszcze daleko do wizyty u gin :/
Stary 2014-11-19, 23:31   #3154
ellyunia
Wtajemniczenie

Myszunia na początku bio oilem ale po tym jak tzcycki popękały stwierdziłam ze nie bede wywalać kolejnych 60zl na oliwkę która tylko ładnie pachnie.
Aktualnie kończę baby dream i mam załatwione boki brzucha, uda, tzycochy, i teraz na dole brzucha szramka wylazla a miałam nadzieje ze chociaż brzuch zostanie nienaruszony ehhh...

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:52   #3155
Montanka
Rozeznanie

Nie pojechałam na ip, bo nic sie nie dzieje. Śluz biały, troche ciągnący, ale czerwonych nitek, czy innych kolorów brak Jutro obserwacji ciąg dalszy. Poza tym, jak przeczytałam post czarnejdamy, to mi sie przypomniało, że kiedys gin mi mówiła, że tak może byc z ta moja nadżerką. Mam nadzieje, że to tylko jakies strachy, bo średnio mi się chce rodzić juz teraz, ale powiem Wam, że powera dostaliśmy z mężem. Białe ubranka, pieluchy i ręczniczki juz się suszą, a w pralce jasne kolory dochodzą Teść podwiózł ochraniacz, przybornik, poszewki i rożek i to też już wyprane razem z minky się suszy. A jeszcze kilka godzin temu weny nie miałam Mąż nawet pokończył takie drobnostki w pokoiku

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Totalnie mnie ten ból w kroku irytuje. ..
Czuję się jakbym zrobiła szpagat i to byłyby efekty uboczne po nim.
Ja też tak czuję i do tego znów zaczęła bolec mnie bardzo blizna po nacięciu. Chyba tam sie nieźle poszerza wszystko
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Montanka do zaparzania kora dębu tyle ze z saszetek mozna przeciez zrobic okład
ok, rozumiem. Myslałam, że to jakieś chusteczki nawilżane, czy coś takiego Niezły pomysł
Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
No macie racje PL a UK to spora różnica

a tak wogóle to się musimy pokazać jak "rośniemy" :P hehe (33)
zgrabniutko

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
pare dni temu miałam 123, zaraz zobaczę jak jest, teraz zaczyna chyba rosnąć znowu i zobaczyłam że brzuch na dole mi pęka
Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Mi się takie coś zdarza od nadżerki. Nieraz pojedyncze niteczki a nieraz krwawię mocniej (np. czasem po badaniu, zdarza się po stosunku). Nadżerkę mam od kilku lat tylko, że teraz wszystko jest "rozpulchnione" i bardziej ukrwione i stąd to krwawienie i niteczki.
Olśniło mnie, jak to przeczytałam. Pamiętam nawet rozmowę z gin na ten temat, bo ja mam nadżerkę. Pojawiła się po poronieniu i łyżeczkowaniu w zeszłym roku.
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
juz jestem po usg.
Pojechaliśmy na zwyczajne usg sprawdzić wymiary córci... Pani wszystko nam pokazywała tłumaczyła, mierzyła malutka.
Mała waży ok 2260g praktycznie wszystko jest ok, przepływy w mózgu, narządach, sprawdziła jeszcze raz kostkę nosowa, co do główki to jest okrągła (bedzie miec bardziej okragla buzie)i to coś normalnego bo na to ma też wpływ ułożenie główką w dół.
Na sam koniec sprawdziła serduszko (okazuje sie ze jest Dr n. med. echokardiografii i kardiologii prenatalnej) i doszukała się w sercu "umiarkowanej niedomykalnosci TV" (zastawki serca) powiedziała ze to nie jest wada ale trzeba zrobić za ok 2 tyg echo serduszka tak kontrolnie

jakoś tak płakać mi się chce niby ok a jednak nie na 100%. Gdybyśmy nie pojechali to byśmy nawet o tym nie wiedzieli Mam zamiar pokazać to usg mojemu prowadzącemu. Nigdy więcej nie pójdę na usg do tego gina co robił mi usg!
Kochana, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Montanka-a może to ten żylak (bo chyba u Ciebie był?)
u mnie, ale mam nadzieję, że to nie on choc nie powiem, piecze i boli w tym miejscu tam w środku
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić....odebrałam dzisija wyniki powtórnej glukozy, musiałam powtórzyć bo poprzednie nieznacznie przekroczyły normy, ale lekarz miał wątpliwości co do rzetelnosci wykonania i mówił żebym powtórzyła....i wszytsko jest idealnietak się cieszę, pierwsza pozytywna wiadomość związana z moim zdrowiem od dłuższego czasu.
Asia, a kiedy robiłaś powtórkę? tzn. w którym tyg?

Misia, a mówią, że krążek można nawet samemu sobie poprawiać? I nie sprawzają, co tam słychać?

Myszunia, myślałam dziś o Was. Też Cie męczy bido. Niech już chociaż ten grudzień będzie..

Linda, dobrze, że się odezwałaś. Idź spokojnie do tego szpitala, będziecie tam pod dobra opieka na pewno. Trzymam mocno kciuki za Was i życzę dobrych cukrów. Odzywaj się czasem.

Eirene, Fashion, nieźle macie poplanowane wydatki. My niestety do tych rozrzutnych należymy. Jak nie moja karta, to męża idzie w obrót i tak na zmianę, choć zwykle każdy ma raczej swoją przy sobie. Podziwiam bardzo takie osoby, które mają jakiś system zarządzania budżetem domowym.

No nic. Dojem swoją ostatnia kolacje i spadam spać. Dobrej nocki
Stary 2014-11-19, 23:53   #3156
allgoodthings
Zadomowienie

ellyunia sprawdź masaż gąbką albo rękawicą pod prysznicem. Może kolejne nie wyjdą.

mi pojawiły się narazie na udach ale to z 2 małe. brzuch się trzyma, ale raczej nie uniknę. Piersi za dużo nie urosły więc też są całe. odpukać
Stary 2014-11-20, 00:42   #3157
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

hej jak tam ..zakupy pewnie juz w fuinale .Laktatory kupowalyście ??
Ja się ciesze moj synek ma już 11 tyg

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 06:51   #3158
Montanka
Rozeznanie

Ostatnia prawie stąd poszłam i pierwsza się dziś witam A kiedy będzie czas na mój sen?
Stary 2014-11-20, 06:54   #3159
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja to spać nie moglam normalnie. .
Próbuję zasnąć raz jeszcze, bo dopiero u mnie 5:54.
Młody się wierci ciągle.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 07:45   #3160
simonee
Zakorzenienie

Linda, Allgood, Montanka dzięki
Wszystko jakoś się pouklada i będzie ok z serduszkiem.

Dusiolka patrzyłam na moje leukocyty i nic nie wskazuje abym miała w ostatnim czasie infekcje. W 21tc serduszko było ok.

Elvira bardzo Ci kibicuje abyście wytrzymali jeszcze kilka tygodni. Oby ten wyrostek udało się podleczyc aż do przynajmniej 38tc

Kingatez nie mogłam spać i jestem juz na nogach.

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-20 o 07:47
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:26   #3161
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej

Ja się dziś obudziłam z bólem gardła, tak do pary do kataru i chyba sobie zaraz głowe odstrzele

montanka ja miałam taki śłuz podbarwiony ostatnio po pobraniu materiału do gbs, ale gin mówiła, ze tak może być.

simone jestem pewna, ze mimo wszystko jest dobrze, nie martw się, zeby dzidzius się nie denerwował

Ja mam w brzuchu 103.

A jeśli chodzi o wydatki, to my mamy wspólne konto. ok 400-500zł idzie na paliwo. Jakieś 200zł tygodniowo wydajemy na zakupy (robimy zakupy raz w tygodniu na cały tydzień no i wiadomo ze jakieś świeże pieczywo czy coś co się skończy dokupujemy, albo jak mamy ochote na cos)- tak więc ok 1000zł idzie na jedzenie, chemie itp. ok 1000zł idzie na wszystkie opłaty (mieszkanie, opłaty, telefony, tv itp). Tak więc też za bardzo nie ma z czego odłożyć.

dobra ide sie położyć, bo kiepsko sie czuje.
i jak smarkam to mi się brzuch napina

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-11-20 o 08:38
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:43   #3162
Maritxell
Zadomowienie

hejka pobiłam dzis swój ciążowy rekord- 12 godz. snu z tylko 1 przerwa na siusiu

Linda odezwij się czasem jak będziesz miała chwilę, trzymamy kciuki!

Heffitka ja też mam tę wanienkę. Może faktycznie nie jest wielka, ale na pewno nie na 2 miesiące tylko. Przecież brzdąca i tak nie kładziesz do niej "luzem" tylko trzymasz, więc nie zajmujesz całej wanienki. Spokojnie, na pewno posłuży więcej, a za taka kasę to nawet nie będzie serce bolało jak trzeba będzie wymienić chyba

Ellyunia marne to pocieszenie, ale jak maja wyleźć rozstępy to i tak będa. Ja mam sporo sprzed ciązy, więc nawet nie zwracam uwagi na cycki, czy pośladki czy są jakies nowe. jedyne co to brzuch pod lupą niemalże oglądam, bo to jedyny nieskażony obszar u mnie Stosuje na przemian Mustelę i oliwkę Babydream.

Zapisałam się na wtorek na usg prywatnie, nie wytrzymałabym do połowy grudnia do wizyty u mojego doktorka w szpitalu. Doczekać się nie mogę
Stary 2014-11-20, 08:46   #3163
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Linda bedzie dobrze, oczywiście trzymam kciuki

Heffitka ja mam wanienkę z ikei i wcale nie jest mała, u mnie położne zachęcają do zakupu bo super sie sprawdza i kosztuje całe 18zl
Nie powiem ci ile ma cm bo leży na strychu a nie chce mi sie tam wchodzić

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Tyle to maja niektóre gondolę wózków
Wierze ze jest super na poczatku ale co dalej jak dziecko wyrośnie? Np jak bedzie mialo wiecej niz pol roku. Od razu do duzej wanny przenosicie?
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:52   #3164
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez heffitka8004213
Dziewczyny czy ktoras z was kupowala wanienke z ikei? Podobno ona jest mala dla dziecka max 2 mce - szwagierce polozna tak powiedziala. Nie widzialam jej na zywo, czy któraś z was to ma i powie mi ile ma cm dlugosci?
eee, uzywamy do dzis, syn waży 13kg i mierzy ponad 90cm
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:56   #3165
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
hejka pobiłam dzis swój ciążowy rekord- 12 godz. snu z tylko 1 przerwa na siusiu

Linda odezwij się czasem jak będziesz miała chwilę, trzymamy kciuki!

Heffitka ja też mam tę wanienkę. Może faktycznie nie jest wielka, ale na pewno nie na 2 miesiące tylko. Przecież brzdąca i tak nie kładziesz do niej "luzem" tylko trzymasz, więc nie zajmujesz całej wanienki. Spokojnie, na pewno posłuży więcej, a za taka kasę to nawet nie będzie serce bolało jak trzeba będzie wymienić chyba

Ellyunia marne to pocieszenie, ale jak maja wyleźć rozstępy to i tak będa. Ja mam sporo sprzed ciązy, więc nawet nie zwracam uwagi na cycki, czy pośladki czy są jakies nowe. jedyne co to brzuch pod lupą niemalże oglądam, bo to jedyny nieskażony obszar u mnie Stosuje na przemian Mustelę i oliwkę Babydream.

Zapisałam się na wtorek na usg prywatnie, nie wytrzymałabym do połowy grudnia do wizyty u mojego doktorka w szpitalu. Doczekać się nie mogę
Owszem wymiana nie będzie bolec ale chodzi mi o to ze chyba bede musiala kupić stelaz bo na podlodze wanienki nie poloze (na krzeselkach tez jakos nie widze) no i ten stelaz nie bedzie pasowal juz do większej wanny. A te stelaze kosztuja 3 razy drozej niz wanna :-P
Poza tym ja nie lubie za dużo trzymac w piwnicy wiec chcialam kupic juz 1 wanne a potem jak dzidzia bedzie chodzić bedzie się w normalnej wannie kapac
Chodzi mi tylko i wyłącznie o praktyczność
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:04   #3166
Maritxell
Zadomowienie

ja zamierzam do razu do wanny go później z kąpielą eksmitować
Stary 2014-11-20, 09:44   #3167
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
dziś nawet sie wyspałam, w końcu eh...

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
[/COLOR]jeśli o mnie chodzi to w poniedziałek kładę się do szpitala na 3 - 4 dni na te sterydy. Mój gin też kazał iść, bo szalejące cukry mogą skończyć się decyzją o wcześniejszym zakończeniu mojej ciąży. Oby do tego 37 tyg. nie było to konieczne [/COLOR]
kochana trzymaj się
i jak będziesz mogła dawaj znać co i jak

Cytat:
Myszunia na początku bio oilem ale po tym jak tzcycki popękały stwierdziłam ze nie bede wywalać kolejnych 60zl na oliwkę która tylko ładnie pachnie.
Aktualnie kończę baby dream i mam załatwione boki brzucha, uda, tzycochy, i teraz na dole brzucha szramka wylazla a miałam nadzieje ze chociaż brzuch zostanie nienaruszony ehhh...
kurcze a miałas wcześniej jakieś rozstępy?
bo ja miałam i boję się ze znowu mi więcej wywali dlatego smaruję się 2xdziennie ale nie wiem czy mi się uda ich uniknąć

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ja to spać nie moglam normalnie. .
Próbuję zasnąć raz jeszcze, bo dopiero u mnie 5:54.
Młody się wierci ciągle.
ale że Ty nie możesz spać?
ostatnio sen jak kamień ktoś miał

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
szalona

heffitka, moja znajoma jak synuś zaczął im siedziec to do dużej wanny się z nim przenieśli, nie kupowali drugiej wanienki mimo że ta z Ikiei jeszcze dobra była
Stary 2014-11-20, 09:47   #3168
smerfetka2808
Zakorzenienie

patrzcie co machnęłam wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141119_153037.jpg (130,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-11-20, 10:20   #3169
simonee
Zakorzenienie

Rozstępy jak mają wyjść to wyjdą nic na nie nie pomoże ja mam "pamiatke" z okresu dojrzewania, rozstępy na pośladkach, udach, biodrach i piersiach ale już od dobrych 13 lat nie są tak widoczne.

Ellyunia ja mojemu powiedziałam ze jak wyjdą mi rozstępy na brzuchu to idę na laser! I nie żartuje.

Smerfetka jakie ładne

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-20 o 10:21
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:31   #3170
bajlaga
Zadomowienie

Witajcie
dzisiaj to ja zdycham na jelita...skurczybyki nawet mam nie chcę wiedzieć jak bolą te porodowe, ała

simonee na pewno wszystko będzie dobrze

smerfetka ale super

LindaC trzymam kciuki, by było ok
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:39   #3171
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Nigdy nie ufam ludziom w ich teorie ze np przy zarobkach 3tys maja dom bez kredytu;d
Dusiolka my z mezem nie zarabiamy kokosow. Mąż jest budowlancem i jego pensja nie jest stala ale zalezy od zlecen, czasem ma prace a czasem nie. Trudno nawet okreslic ile srednio miesiecznie zarabia. Jednak majac te swiadomosc zawsze mamy odlozona kase na gorsze dni.
I pomimo tego dalismy rade i mamy swoj domek bez kredytu, ktorego pewnie i tak bysmy nie dostali. Fakt mielismy swoja dzialke i bardzo duzo zrobilismy sami. Wprowadzilismy sie tez w stan deweloperski jak to okreslamy, ale wolelismy swoje szare sciany niz mieszkanie u tesciow. Pobralismy sie 2010 a w 2013 zamieszkalismy na swoim nie majac nawet plytek w lazience czy kuchni. Teraz pomalu wykanczamy wnetrze, ale i tak jest super.
Tylko ze od slubu nie bylismy na wakacjach. Zawsze priorytetem byl nasz dom i wszystkie pieniazki ida w niego. Nie jestesmy rozrzutni, ale tez nie sknerowaci, wolimy zaprosic znajomych do siebie niz wychodzic do klubu (mamy przeciez dziecko).
Ludzie z miasta chca miec dom raz dwa a ci ze wsi buduja latami i w koncu go maja (bez kredytu). Ja jestem ze wsi i ucze mojego meza innego spojrzenia na kase i rozne rzeczy, bo widze ze on patrzy na to wszystko inaczej, tzn patrzyl...
Wiec sorry ale nikt mi nie powie, że sie nie da.

Edytowane przez kika198513
Czas edycji: 2014-11-20 o 10:42
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:40   #3172
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

jeśli o mnie chodzi to w poniedziałek kładę się do szpitala na 3 - 4 dni na te sterydy. Mój gin też kazał iść, bo szalejące cukry mogą skończyć się decyzją o wcześniejszym zakończeniu mojej ciąży. Oby do tego 37 tyg. nie było to konieczne

3mam kciuki, wszytsko będzie dobrze, dbaj o Was i pisz jak będziesz miała chwilę

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Nie pojechałam na ip, bo nic sie nie dzieje. Śluz biały, troche ciągnący, ale czerwonych nitek, czy innych kolorów brak Jutro obserwacji ciąg dalszy. Poza tym, jak przeczytałam post czarnejdamy, to mi sie przypomniało, że kiedys gin mi mówiła, że tak może byc z ta moja nadżerką. Mam nadzieje, że to tylko jakies strachy, bo średnio mi się chce rodzić juz teraz, ale powiem Wam, że powera dostaliśmy z mężem. Białe ubranka, pieluchy i ręczniczki juz się suszą, a w pralce jasne kolory dochodzą Teść podwiózł ochraniacz, przybornik, poszewki i rożek i to też już wyprane razem z minky się suszy. A jeszcze kilka godzin temu weny nie miałam Mąż nawet pokończył takie drobnostki w pokoiku

Asia, a kiedy robiłaś powtórkę? tzn. w którym tyg?

dobrze, że u Ciebie się uspokoiło, oby to był tylko incydent
pierwsze badanie glukoza robiłam w 27 tc, powtórkę w 30 tc, a dlaczego pytasz?
po pierwszym miałam normę nieznacznie przekroczoną - 142, na czczo było ok,

teraz wszystkie wyniki - na czczo, po 1 h i po 2 h mam dużo poniżej normy.

wyniki: na czczo - 76, 31
po 1 h - 129
po 2 h - 105

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
patrzcie co machnęłam wczoraj
cudna zdolniacha jesteś

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Witajcie
dzisiaj to ja zdycham na jelita...skurczybyki nawet mam nie chcę wiedzieć jak bolą te porodowe, ała
biedna 3maj się jakoś.

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-11-20 o 11:11
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:45   #3173
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Dusiolka my z mezem nie zarabiamy kokosow. Mąż jest budowlancem i jego pensja nie jest stala ale zalezy od zlecen, czasem ma prace a czasem nie. Trudno nawet okreslic ile srednio miesiecznie zarabia. Jednak majac te swiadomosc zawsze mamy odlozona kase na gorsze dni.
I pomimo tego dalismy rade i mamy swoj domek bez kredytu, ktorego pewnie i tak bysmy nie dostali. Fakt mielismy swoja dzialke i bardzo duzo zrobilismy sami. Wprowadzilismy sie tez w stan deweloperski jak to okreslamy, ale wolelismy swoje szare sciany niz mieszkanie u tesciow. Pobralismy sie 2010 a w 2013 zamieszkalismy na swoim nie majac nawet plytek w lazience czy kuchni. Teraz pomalu wykanczamy wnetrze, ale i tak jest super.
Tylko ze od slubu nie bylismy na wakacjach. Zawsze priorytetem byl nasz dom i wszystkie pieniazki ida w niego. Nie jestesmy rozrzutni, ale tez nie sknerowaci, wolimy zaprosic znajomych do siebie niz wychodzic do klubu (mamy przeciez dziecko).
Ludzie z miasta chca miec dom raz dwa a ci ze wsi buduja latami i w koncu go maja (bez kredytu). Ja jestem ze wsi i ucze mojego meza innego spojrzenia na kase i rozne rzeczy, bo widze ze on patrzy na to wszystko inaczej, tzn patrzal...
Wiec sorry ale nikt mi nie powie, że sie nie da.
Uwielbiam takie historie, suuuper u nas niestety w grę wchodziło tylko mieszkanie na kredyt. No i mamy teraz 2 kredyciki i piękne opłaty, nawet nie napiszę ile nam zostaje na życie, bo niektóre z Was tyle na paliwo wydają ale żyjemy sobie, mamy co jeść, ale nie mamy żadnych oszczędności. Akurat się tak przydarzyło, że w tej chwili nie mam pracy, a ciąża za bardzo planowana nie była, więc będę musiała potem szybko coś znaleźć, ale nie wyobrażam sobie tego...

AsiaW
Stary 2014-11-20, 10:48   #3174
ewka555
Zakorzenienie

cześć.

mało się ostattnio udzielam bo humor mam taki do d. że szkoda gadać.
hormony chyba osiągają apogeum nieprzewidywalności i tak wczoraj ryczałam, poźniej się śmiałam a na koniec pokłóciłam się z tż.
Jeszcze teściowa mnie tak wkurza, że mam ochotę jej coś zrobić..

ale podczytuję Was cały czas.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Uwielbiam takie historie, suuuper u nas niestety w grę wchodziło tylko mieszkanie na kredyt. No i mamy teraz 2 kredyciki i piękne opłaty, nawet nie napiszę ile nam zostaje na życie, bo niektóre z Was tyle na paliwo wydają ale żyjemy sobie, mamy co jeść, ale nie mamy żadnych oszczędności. Akurat się tak przydarzyło, że w tej chwili nie mam pracy, a ciąża za bardzo planowana nie była, więc będę musiała potem szybko coś znaleźć, ale nie wyobrażam sobie tego...

AsiaW
no to bajlaga mamy podobną sytuacje tyle ze my zostalismy przypieci do muru i kredyt był na "już teraz szybko" bo tesciowa chce mieszkanie sprzedać...
zeby bylo lepiej - na poczatku ciazy zostalam zwolniona, jak szef się dowiedzial, ze bede miala dziecko
takze musialam szybko nowej pracy szukac...
i szybko pewnie do pracy będę musiała wrócic
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:52   #3175
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:

AsiaW
my też mamy mieszkanie na kredyt i tylko 50 metrowe, ale ja jestem szczęśliwa, że na swoim, ze na krótko po slubie itp.

Nam tez niewiele zostaje na życie, teraz taka sytuacja, że niewiele udaje nam się odłożyc, ale będzie lepiej, wierzę w topracę oboje mamy, z tym ze ja dość skomplikowaną sytuację z nią, więc kasa jak jestem na L4 a później na macierzyńskim - marna, no cóż, bywa, damy radę nie my jedyni

a te maluchy wynagrodzą nam wszystko

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
cześć.

mało się ostattnio udzielam bo humor mam taki do d. że szkoda gadać.
hormony chyba osiągają apogeum nieprzewidywalności i tak wczoraj ryczałam, poźniej się śmiałam a na koniec pokłóciłam się z tż.
Jeszcze teściowa mnie tak wkurza, że mam ochotę jej coś zrobić..

ale podczytuję Was cały czas.

też tak mam ostatnio, w nocy kiepsko śpię, każdy mój dzień wygląda podobnie, nie mam sił ani energii na zmiany, zdrowie też różnie, ale wierzę że to chwilowe

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:54   #3176
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Kika nie wiem nic o waszych zarobkach i nie chce wiedziec,nie wiem ile wyniósł Wasz dom, ja patrzę na domy rzędu 500tys bo pewnie nasz bedzie tyle kosztował. No i jak ktos ma dwoją działkę to juz odchodzi koszt ok. 60tys. Patrząc na to ze ktos mieszka z tesciami czyli o wiele mniejsze koszty życia ponosi to nawet jesli przy zarobkach na rodzine by zarabiałby 4tys i 2,5 by odkładał to w rok jest 30tys odłożone , mnożymy przez 3lata przykładowe jak Wy i mamy 90tys. Nie wiem czy jest jakis projekt ktory by tyle kosztował nawet w stanie deweloperskim. Aha i mowiac o kosztach całkowitych mam na mysli stan gdzie jest wszystko juz zrobione.

Kończę temat.

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-20 o 11:00
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:56   #3177
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
my też mamy mieszkanie na kredyt i tylko 50 metrowe, ale ja jestem szczęśliwa, że na swoim, ze na krótko po slubie itp.

Nam tez niewiele zostaje na życie, teraz taka sytuacja, że niewiele udaje nam się odłożyc, ale będzie lepiej, wierzę w topracę oboje mamy, z tym ze ja dość skomplikowaną sytuację z nią, więc kasa jak jestem na L4 a później na macierzyńskim - marna, no cóż, bywa, damy radę nie my jedyni

a te maluchy wynagrodzą nam wszystko

też tak mam ostatnio, w nocy kiepsko śpię, każdy mój dzień wygląda podobnie, nie mam sił ani energii na zmiany, zdrowie też różnie, ale wierzę że to chwilowe
"każdy dzień wygląda podobnie" ..dokładnie też to czuję. ale nawet jak mam zaproszenie do znajomych, to średnio chce mi się wychodzić. dziwna się zrobiłam...
ale co się dziwić, że nic się nie chce, wcześniej pracowałam w biurze pon-pt 8-16 i sob-niedz w innym miejscu 9-19 (w weekendy jak mi się chciało dodatkową kaskę zarobić) a teraz fajnie na tym l4 wypoczywam, ale już mnie trochę nosi szczerze mówiąc.
i do tego czuję się nieatrakcyjna ostatnio, w nic się nie mieszczę, ostatnie spodnie zaczęły mnie cisnąć (a mialam chyba 4 pary ciazowych), ubieram się całkiem nie tak jak bym chciala, marzy mi się założyć sukienkę, koszulę, marynarkę, szpilki. ale cóż.

ale właśnie. nie mogę się już mojej Kruszynki doczekać i ta myśl nastraja mnie pozytywnie
pomarudziłam Wam, sory...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:56   #3178
kika198513
Raczkowanie

Cytat:

AsiaW
Bedzie dobrze, byleby tylko zdrowie bylo a wtedy zawsze sie jakos da rade
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:58   #3179
bajlaga
Zadomowienie

Wiecie, ja znam przypadki, że ludzie żyją za jedną wypłatę z trójką dzieci i to nie jest żadna patologia, nikt z głodu nie umiera, każdy czysty, dobrze ubrany...ja niekiedy mam załamania jak sobie poradzimy... mi nigdy niczego nie brakowało, Tż żył jako kawaler niezbyt oszczędnie... i teraz wszystko się zmieniło teraz chcę wprowadzić jakiś system wydatków w końcu, by wiedzieć ile możemy wydać, na co idą niepotrzebnie pieniądze... Tż będzie chodził do pracy z buta, gdy zamieszkamy u siebie więc jakaś oszczędność będzie:p choć średnio Go widzę jak wstaje wcześniej, by iść piechotą

koniec narzekania, skurczybyki się uspokoiły trochę i mogę się zrelaksować jakiś film bym obejrzała...
Stary 2014-11-20, 11:00   #3180
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy i uzywamy Kornik mały zbój siedzi w niej po prostu, a wanienkę mamy włożoną w wanne. Kąpaliśmy go w zwykłej wannie, ale to w lato, teraz jest chłodniej to wolę szybko go opluskać w wanience.
Cytat:
Ale kalafiorek jestem :-P pisze na stronie 71 cm długości, 43 cm szerokosci i 20 cm głębokości ;-) to naprawde ona posluzy tylko 2 miesiace?
wyżej wyjaśniłam.

Montanka w Hiszpanii kierują się zasadą "ręce precz od krocza".
W tamtej ciąży zbadali mnie tylko raz wewnętrznie.

LindaC, elvira oby do 37 tygodnia ciąży.

Jestem z TZ na scieżce wojennej od wczoraj i mam humor z pupy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości