|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
A mi właśnie szwagierka zadzwoniła, że w sobotę przywiozą nam wyprany wózek i fotelik do samochodu, cieszę się, chyba będzie stać w pokoju, bo nie ma gdzie, chyba, że go na te 3 miesiące do dziadka wywiozę, ma dużo miejsca w mieszkaniu. Cieszę się
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
zjadlam sniadanie i.... i przez to najchetniej poszlabym sobie jeszcze spac ale nie wypada
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam fajny post z karuzelkami DIY, może któraś z Was zainspiruje się do zrobienia czegoś samodzielnie: http://wronek.pl/karuzela-dla-niemow...0-mobilow-diy/
U mnie nad łóżeczkiem zawisną własnoręcznie zrobione pompony tiulowe, a ewentualną muzyczkę-kołysankę puszczę z pozytywki albo z neta ![]() tout petit fille szczerze współczuję przeprawy z ZUS, bo u mnie jest to samo... O tyle dobrze, że u mnie tą sprawą zajął się tata i ja tylko papiery podpisuję, bo bym psychicznie nie wyrobiła, strasznie dużo nerwów mnie to kosztuje. Tyle, że u mnie postępowanie się już zakończyło i wydali niekorzystną dla mnie decyzję. Więc lądujemy w sądzie, bo oczywiście będę się odwoływać |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi ze warto, sama polowe swoich zakupow mam z Holandii... i jestem bardzo zadowolona Co wpadam do mamy na weekend, to obskakujemy wszystkie sklepy za zakup lozeczka sliczne jest |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy musieli kupić
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- wystaw na tablice.pl czy olx nie znam dokladnej nazwy teraz a napewno ktos kupi
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was, od czasu do czasu, z krzaka
![]() Mon9, jestem wstrząsinęta Waszą historią, mocno trzymam za Was kciuki. Masz wybitnie silną córę! Dzielna Helena! MaMusKA29, nie martw się. Jakby cokolwiek się działo, to by Ci założyli szew na szyjkę. Moja szyjka miała 1,7 cm (szew założony w 16 tc). Chciałabym mieć taką długaśną jak Ty ![]() strch jest wielki, ale nikt by Cię nie wypuścił bez passera lub szwu, gdyby było bardzo źle Leżenie nie jest fantastycznym stanem, ale jak mus to mus. Cytat:
ale tu się nie zgodzę. wszelkie dokarmianie nie jest fajne, gdy chcemy karmić piersią (wiem to, bo mój syn był 5 dób w inkubatorze i wtedy był po prostu karmiony butelką; potem to jest walka o kp, a nie naturalny proces). dzieci to leniuszki - szybko przyzwyczajają się do używania kilku mięśni (przy mm) i nie chcą używać kilkudziesięciu (jak przy kp). jeśli mieć coś w razie W, to lepiej pojedynczą saszetkę z Rossmanna lub małą buteleczkę z porcyjką z apteki. nie ma czegoś takiego jak "nie ma tyle mleka by wykarmić". jest. jest tyle ile maluszek potrzebuje. noworodki mają tyciunie żołądeczki. tak jak Mon9 pisze - każda kropla siary, mleczka - drogocenna
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-11-20 o 14:13 Powód: lit. |
|
|
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra kiedyś z takich filcowych kuleczek jak są na pierwszej fotce robiła bransoletki, korale i kolczyki.
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butelki kupilam 3 z roznymi dziubkami z bebe confort bo byla promocja, a swoja cene maja nie mala, i zobaczymy czy bedziemy musieli zmieniac czy nie, na poczatek wystarczy
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolor też mi nie podchodzi, ale mimo to się cieszę, bo jednak to bardzo duża oszczędność dla nas, a ten jest tylko po 1 dziecku użyty, więc funkcjonuje bardzo dobrze
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez robilismy skromnie i takie na ktore nas stac bez brania kredytow, i nie zalujemy niczego, pomimo tego ze chcielismy cos wiecej, ale wiadomo pieniazki..... |
|
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
novuelle2 karuzele piękne, chętnie bym zrobiła, tylko nie mam na czym jej zawiesić, bo nie mam takiego haka na suficie i nie mam długiego stabilnego badylka do przymocowania na łóżeczko...
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my mielismy skromnie, ok 20 osob, i nie bylo zadnego jeczenia, bo byli sami najblizsi, rodzice, rodzenstwo, i przyjaciele
|
|
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kremu na sutki polecam purelan z medeli, ma swoja cene, ale u nas cieszy sie bardzo dobra opinia ten krem, wiec chyba warto jesli chcemy kp, i dwie kolezanki ktore rodzily to tez go kupowaly, i krem pomogl. ![]() Powiedz mi do czego jest tantum rosa po porodzie? Nie mam zielonego pojecia naprawde, a jesli jest to potrzebne chetnie bym poszukala zamiennika u mnie i zakupila
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wesele również było skromnie i fajnie zorganizowane
![]() Mielismy obiad na 25 osób, akurat był to maj, więc kwitły piękne bzy. Naścinaliśmy z TŻ i moimi rodzicami mnóstwo bzu i wstawiłam do dzbanów, wszędzie pięknie pachniało. Kieckę kupiłam taką, żebym mogła w niej jeszcze pośmigać, była kremowa, krótka i piękna. Uczesałam i umalowałam się sama, welon miałam siostry. Bukiet i przypinkę do butonierki dla TŻ też zrobiłam sama. I wiecie co..? jestem dumna jak paw, bo wyszło mega!!! I nie zrobiliśmy skromnego weselicha z tego powodu, że nie mieliśmy kasy. Zrobiliśmy to dlatego, że byliśmy ze sobą 11 lat razem i nie musieliśmy robić żadnej pokazówy, bo ślub był naszym marzeniem dla spojenia miłości. A duże wesela zaczynają już męczyć tym bardziej, że wcześniej w wielu ślubach naszych znajomych braliśmy udział. W zasadzie każdy z naszej paczki pobierał się od 7 lat wstecz do niedawna
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, że kp jest w głowie. Jak bardzo chcesz, to na pewno będziesz
Kp jest... tanie (a w zasadzie nie generujące kosztów) , wygodne i nie potrzeba gadżetów ale wymaga samozaparcia na początku....
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w klinice cale szczescie mleko sie dostaje, jesli sa problemy takze tym sie martwic nie bede.... ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
I tak sie nad nia zastanawialam, i dokupic dodatkowo swiatelka i muzyke, jak to w karuzelach typowych wszystko jest
|
||
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, a ja mam takie pytanko, zapisała któraś z Was przepis na tę miksturę bogatą w żelazo, coś tam z natką pietruszki itd.
Bo chyba dziś ją zrobię, bo żelazo słabo mi się przyswaja z tabletek, a ta mikstura jest ponoć świetna.To nadrabiam, co tam naskrobałyście
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek jest tylko na jakis okres czasu , a jakby nie patrzec jest on bardzo fajny ze zdiecia, i naprawde szkoda by bylo jakbyscie chcieli jednak zmieniac.... zainwestuj w kocyk dla maluszka do wozka tym sobie mozesz odbic ))---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Twoich wypowiedzi wywnioskowałam, że masz już doświadczenie kp. Podzielisz się z nami wszelkimi radami? rzeczywiście mleko matki zaspokaja przez pierwsze miesiące życia niemowlaka? A teściowa powiedziała mi, że zrobiła mi w słoiczkach pełno deserków z owoców i to miło z jej strony, ale ona dodała do nich cukier, a ja z kolei chciałabym cukier wprowadzić najpóźniej się da... przecież pierwszych pokarmów dla dziecka się nie przyprawia, np. zupek z warzywek i mięska ani solą, ani pieprzem i tak samo nie trzeba niczego docukrzać. A dostajemy od teściów czasem ich dżemy własnej roboty i kompoty, to ja nie daję rady, takie słodkie są. I coś czuję, że tu na tym polu też się nie dogadamy, bo oni nie rozumieją czyjegoś zdania...
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolor spoko, fajnie, że taki zgaszony, a nie oczo*ebny różCytat:
|
||
|
|
|
#386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przyda się na pewno Tak rozmawiacie o ślubach - fajna sprawa - chciałabym jeszcze raz to przeżyć Miałam bukiet z guzików i broszek - sama sobie robiłam stoi - już 2 lata - jeszcze nie usechł Kupiłam pościel w home&you http://home-you.com/pl/sypialnia-pos...eindeer-2.html na żywo o wiele ładniejsza Byłam w galerii Katowickiej jakoś we wrześniu - jak się wtedy zrobiło zakupy za 300 zł to 100 zł było do odebrania na karcie podarunkowej i teraz ją wykorzystałam - dopłaciłam 50 zł i mam pościel świąteczną
|
|
#388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba chciałabym spróbować zrobić karuzelę z pomponów tiulowych, tż chciał nawet takie bombki na choinkę![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() a bukiet, o którym piszesz też strasznie pomysłowy
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu 9 miesiecy jeczymy co lepsze a co gorsze, co nam sie marzy a jak zobaczymy nasze male skarby to o reszcie zapomnimy one nam zaslonia te nasze latanie po zakupach dla nich....
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od dziś mam postanowienie pić go codziennie, mam nadzieję, że smak ujdzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

zjadlam sniadanie i....
i przez to najchetniej poszlabym sobie jeszcze spac ale nie wypada

Co wpadam do mamy na weekend, to obskakujemy wszystkie sklepy
sliczne jest
. Mnie piersi swędzą tak okropnie i muszę pomyśleć o wkładkach laktacyjnych bo coraz bardziej zaczyna lecieć siara. W sumie od 20 tyg się pojawiła ale teraz to już masakra 

od dziś mam postanowienie pić go codziennie, mam nadzieję, że smak ujdzie