|
|
#3811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
|
|
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny,
weszłam tutaj godzinę temu zaryczana i jedyne na co miałam ochotę to do niego zadzwonić i powiedzieć, jak bardzo za nim tęsknię. Minął rok, a ja wciąż tęsknię.. Nie mam pojęcia co się z nim dzieje, czy kogoś ma... Ale nie powinno mnie to interesować. Jeszcze pewnie się dzisiaj nie raz rozryczę. Ale nie odkopię jego numeru, bo nie warto. Od kilku dni nie mogę się pozbierać, znalazłam coś, czego nigdy nie powinnam widzieć. Boli, ale nie mnie jedną i pewnie nie ostatnią.. Nie znam Was, ale dziękuję za to wszystko co tu napisałyście... |
|
|
|
#3813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
opowiesz nam swoją historię?
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny . Nie sądziłam ,że dzisiaj będę się wypowiadać na wątku o tym temacie . .
To ja z Nim zerwałam . . Wiedziałam ,że to nie moze juz dłużej tak trwać , ja studiuje , on pracuje , mieszkamy od siebie 150 km i widzimy sie czasami w weekendy , a tak to tylko pozostają nam esy . Przez ostatnie miesiące nic innego nie robimy tylko się kłócimy , nie było wspólnej imprezy ,żebyśmy się nie pokłócili , mało pisaliśmy a jak już pisaliśmy to tylko sie kłóciliśmy . Dopiero teraz zaczęłam używać czasu przeszłego ,bo nie jestem przyzwyczajona ,że MY to PRZESZŁOŚĆ . Mówiłam mu ,że jeżeli czegoś nie zmienimy to to się zakończy , tłumaczyłam , przez kilka godzin potem było ok i znów to samo . Kłótnie o byle co , o wszystko . . wczoraj nie wytrzymałam , musiałam to zakończyc . Mimo ,że serce dyktowało mi coś innego , postanowiłam posłuchać rozumu . Nie wiem czy dobrze zrobiłam . . ale wiem ,że jakbym tego nie zrobiła to dalej trwalibyśmy w tym związku , który coraz mniej go przypomina . Najgorsze jest to ,że ja go kocham . Kocham Go i teraz już mi go brakuje . . ;( nie wiem co mam robić . . |
|
|
|
#3815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opowiedz nam , co się stało. Przykro, że cierpisz, zwłaszcza że minęło sporo czasu i brak kontaktu powinien Ci pomóc. |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a teraz jestem stara panna z kotem![]() Anastasia, pewnie sie kochaliscie.Kiedys.Jak piszesz, ze ostatnimi czasy tylko klociliscie sie to chyba dobrze zrobilas zrywajac z tym chlopakiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
Spotykaliśmy się przez pół roku- wiem, krótko- ale zakochałam się. W zeszłym roku przed świętami spakował się i wyjechał do innego miasta- w moim nie przedłużyli mu umowy. Faktycznie był wtedy w trudnej sytuacji i w dodatku nie wyobrażał sobie związku na odległość. Kiedyś ktoś go porządnie skrzywdził i ciężko było mu komuś zaufać. Tak po prostu zerwał ze mną kontakt, co by było mi łatwiej o nim zapomnieć. Milion razy powtarzał, że nie chce mnie skrzywdzić i przepraszał, że musi to skończyć.
Bolało bardzo, zresztą same wiecie jak to jest. Minął jakiś czas, zaczęłam spotykać się z innymi, a potem przez przypadek trafiłam na jego numer. I znów męczyłam się zastanawiając co u niego. I tak co jakiś czas, kiedy próbuję kogoś poznać, mam w głowie jego. A kilka dni temu... przeglądając blogi trafiłam na jeden, na którym się zatrzymałam. Post, z zeszłego roku w którym opisywał jak to nic nie czuje. Nic, a spotyka się ze mną tylko dlatego, by miło spędzić czas i w końcu wszystko lepsze, od siedzenia samemu w domu. I ubolewał nad tym, że nie potrafi czuć. Zabolało mnie to, choć wiem, że to przeszłość. Wiem, że wyda się Wam to dziwne i nienormalne, ale ja chciałam... mu pomóc.. Chociaż pewnie on ma inną, a to ja sobie bardziej nie radzę. Przejdzie mi, to zawsze mija. Ale po prostu chyba musiałam się komuś wygadać
|
|
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny..
Znowu płaczę drugi dzień miałam ostatnio kilka poważnych i ważnych rozmów.. Zadawał mi pytanie czy byłabym w stanie wrócić do niego gdyby się postarał, po czym dodawał, że się boi wszystkiego ( po 6 latach!!! bycia razem). Zapytał czy mam jeszcze jakieś uczucia.. Chciałby abym była szczęśliwa bo wie, że zmarnował mi życie i marzenia ;( czasem dzwoni, albo piszę ( np w mikołajki) ale nie odpisuję. PO czym otrzymuję wiadomość na FB " przepraszam, że tęsknię" ![]() Jestem kompletnie bez sił. Znowu to wszystko wróciło. Jak żyć
|
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Załamka totalna.....po miesiącu od rozstania spotkałam go na ulicy. Przeszedł obok z kamienną twarzą, ale w pewnym momencie myślałam, że zrobi w tył zwrot jak mnie zobaczył.....a taki fajny dzień się zapowiadał. Meh
![]()
|
|
|
|
#3821 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie niedługo 3 miesiąc od rozstania po 4,5 roku związku. Przez ten czas przeszłam już wszelkie możliwe nastroje. To mój pierwszy post tutaj (yay! ), ale koczuję na wizażu od dawna i podczytuję wątek. Znalazłam tu wiele mądrych słów, które mi pomogły, dzięki dziewczyny. Ode mnie banalna rada, którą powtarza tu prawie każda - brak kontaktu. Trudna do zastosowania, ale najwięcej mi dała. Najlepsza zwłaszcza w beznadziejnych przypadkach, kiedy to ex był tym, który powiedział "cześć", lecz nadal okazjonalnie wypisuje różne bzdury. Każda taka rozmowa czy wiadomość rozwala. U mnie 100x lepiej odkąd ucięłam kontakty. Na dziś dzień mogę powiedzieć, że odzyskuję równowagę i wychodzę na prostą W końcu się ogarnęłam ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w waszym ogarnianiu Trzeba tylko troszkę czasu, potem te problemy się rozmyją i będzie znacznie łatwiej.
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie wiem co robić..
Ogólnie usunęłam już chyba każdy możliwy ślad po byłym - numer telefonu, zdjęcia z komórki wykasowałam, zdjęcia z albumu wyrzuciłam do kosza. Jakieś miśki od niego i jego rodziców schowałam do szafy, biżuterię mu oddałam. No, ale.. Mam jego siostrę w znajomych na fejsie. Zablokowałam dla niej oglądanie moich postów itd. Ale.. Myślę o tym czy jej nie wyrzucić ze znajomych. Tyle, że z nią nie miałam żadnych zatargów i nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało Co mam zrobić?
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3825 |
|
Przyczajenie
|
Nie musisz jej usuwać ze znajomych, możesz zablokować oglądanie treści od niej..
|
|
|
|
#3826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Głupio wygląda, jak mijasz kogoś na chodniku i udajesz, że się nie znacie, a nie jeśli usuwasz z grona osób mających dostęp do Twoich prywatnych danych.
|
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja po raz trzeci w tym wątku.
![]() Dwa wcześniejsze rozstania zakończyły się powrotem, ale teraz to ja zerwałam, bo już miałam dość i w sumie tylko tyle powiedziałam, gdy ostatni raz się widzieliśmy. Ale ja w sumie nie o tym. Nie rozumiem sama siebie, bo wcale się nie czuję jak po rozstaniu (a ja z tych uczuciowo-delikatnych i łatwo się przyzwyczajających), nie myślę o tym co robi, czemu się nie odzywa, po prostu NIC, jakby mnie to w ogóle nie obeszło. Rozstałam się z nim w zeszły czwartek i w sobotę już byłam na weekend w górach z koleżankami, które myślały, że będę upijać się z żalu i rozważać a tu zonk, nic takiego się nie stało. Pogadałam trochę o tym temacie, ale bez łez itp.Może jestem głupia, ale boję się, że może uderzy z jakimś opóźnionym zapłonem. i będę ryczeć w poduszkę np. za miesiąc. Czy któraś z Was tak miała po rozstaniu (z Waszej strony), że jedyne co poczuła to ulga?
|
#3829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam "opóźnionego zapłonu", nie płakałam, nie analizowałam, raz czy dwa zatęskniłam, ale jestem najszczęśliwsza na świecie Jeszcze o nim czasem pomyślę, ale nie w kategorii "nie mogę bez niego żyć" tylko "dla kogo ja straciłam tyle czasu". I już się z tego śmieję
|
|
|
|
|
#3830 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo narazie czuję się jakbym się wyrwała z klatki. mam energię i chęć do wszystkiego, uśmiecham się szeroko. Napisałam tutaj, bo dzisiaj koleżanka zapytała mnie czy ex się odzywał i w sumie wtedy do mnie dotarło, że dopiero co się rozstałam i to nie w moim stylu, żeby nie myśleć i zostawić poduszki bez śladów tuszu...
|
|
#3832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale znowu wracam do tego stanu i pomaga mi w tym mój nowy na razie tylko wirtualny znajomy i przyjaciółka.
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu nawet nie chodzi o to, że ja jakoś podglądam to co ona robi. Zablokowałam tablicę dla niej, żeby nie widziała co ja piszę. Ale chciałabym się pozbyć wszystkiego związanego z nim i pomyślałam, że może usunięcie jej będzie dobrym pomysłem. ![]() Ja tak nie umiem usuwać tych ludzi, haha Ale dzięki dziewczyny za pomoc
|
|
#3835 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ja bardzo Was proszę o zaprzestania obrażania innych użytkowników. To że ktoś ma dziwne według Was skojarzenia nie znaczy, że można go wyzywać.
|
|
#3836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam w toksycznym związku, dokładnie tak się czułam jak to wyżej opisałaś. Ale ten człowiek niszczył mnie psychicznie, więc to było normalne, że ryczałam w trakcie związku, a nie po
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie uslyszalam takiego slowa
Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-12-10 o 13:39 |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Śmieszą mnie faceci, którzy myślą, że dwie dziewczyny jadą za granicę się puszczać. Byłam w tym roku na wakacjach z koleżanką i na szczęście nie posiadam znajomych, którzy by czynili nam dziwne aluzje.
|
|
|
#3839 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale fakt, automatyczne kojarzenie słowa "Egipt" czy "Tajlandia" z seksturystyką jest niepokojące.Cytat:
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
O ile Tajlandię tak kojarzę, o tyle Egiptu wcale.. Cóż, widocznie dla mnie to kobiety mają więcej oleju w głowie i nie myślą kroczem.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

opowiesz nam swoją historię?

), ale koczuję na wizażu od dawna i podczytuję wątek. Znalazłam tu wiele mądrych słów, które mi pomogły, dzięki dziewczyny.
Trzeba tylko troszkę czasu, potem te problemy się rozmyją i będzie znacznie łatwiej.

Ogólnie usunęłam już chyba każdy możliwy ślad po byłym - numer telefonu, zdjęcia z komórki wykasowałam, zdjęcia z albumu wyrzuciłam do kosza. Jakieś miśki od niego i jego rodziców schowałam do szafy, biżuterię mu oddałam. No, ale.. Mam jego siostrę w znajomych na fejsie. Zablokowałam dla niej oglądanie moich postów itd. Ale.. Myślę o tym czy jej nie wyrzucić ze znajomych. Tyle, że z nią nie miałam żadnych zatargów i nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało
Co mam zrobić?
Nie miałam "opóźnionego zapłonu", nie płakałam, nie analizowałam, raz czy dwa zatęskniłam, ale jestem najszczęśliwsza na świecie