Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 09:40   #1501
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Dzień dobry

nie mogę ostatnio rano się obudzić, spałabym i spała. Dziś ma przyjechać kurier z dostawą, więc musiałam wstać, bo jakoś głupio mi otwierać drzwi w piżamie
Chyba dziś upiekę pierniki
Aaaa i boli mnie żyła na lewej nodze...myślicie że wychodzi mi żylak???

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
podpytam ale wizyta dopiero w styczniu tak mysle
Ja widzialam ostatnia byla mojego TZ ze zdiec, i powiedzialam ze nie chce jej zobaczyc na oczy bo albo ja zabije albo jej podziekuje a niestety ale tutaj jest inna kultura, i TZ ex kobieta z ktora ma dziecko, no coz.... na przywitanie musze ja calowac w policzek..... kiedys mi zarzucila ze ja to chyba nie mam ochoty jej widziec, bo dawno mnie nie widziala, a zawsze razem przyjezdzamy po jego corke, to byl czas kiedy chorowalam akorat..... dziwnie, bo mowilam TZ ze w Polsce to raczej jest sie wrogo nastawionym do bylych Powiem szczerze ze nie cierpie kiedy musze ja widziec, ale z drugiej strony, nie zmienie tego.... maja wspolne dziecko, wiec to laczy na cale zycie, bo moj TZ napewno sie nie odsunie od dziecka jak to robi wiele tatusiow, z czego jestem szczesliwa ze ma takie podejscie

wierz mi, nie chcesz poznac zadnej bylej swojego partnera, bo bol jest wtedy wiekszy.....
myślę, że też miałabym takie podejście jak Ty,że wolałabym byłych żadnych nie widywać, chociaż znam ludzi, którzy się rozstali, a teraz się przyjaźnią i z ich nowymi połówkami też może to zależy od człowieka i przyczyny rozstania, nie wiem.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:50   #1502
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nouvelle mi musty się podobał na stronie, na żywo jedynie yen mode igo był fajny. Jedynie ale nam się kosmarnie nim jeżdziło, jakąś dziwną ma amortyzacje. I pod krawężniki ciężko go podbijać. Ale to moja i TZ subiektywna opinia. Co najmniej TZ powiedział, że tego nie bierzemy.

Alunia a czemu elektryczne normalnie nie? Ja taki kupiłam Myśliałam,że lepszy.

Wczoraj byłam na badaniach, też czekam na wynik tokso. W piątek wizyta Odliczam dni do l4 i ide do pracy a masakrycznie mi się nie chce. Ale wczoraj dobrze się czułam, to nadrobiłam troche prezenciorów.
o, dzięki za opinię właśnie tej skopanej amortyzacji się boję i na pewno go nie kupię bez wcześniejszego oglądania. A nie wiem czy będę miała taką okazję Joolza mogę brać w ciemno

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cos mnie dziwnie brzuch pobolewa a od 20:00 leże na kanapie. Łyknęłam nospe i do wyrka
Ja jeszcze żadnych większych zakupów nie mam, nic spisane. Pojade rodzić goła i wesoła
o kurczę, przeszło Ci?

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ooo, ja na promie czy na statku jakimkolwiek też miałabym problemy, choroba morska na 100%. Ostatnio w czerwcu jak leciałam samolotem to zbierało mi się na wymioty, potem okazało się, że już byłam w ciąży

Ja ten zapach uwielbiam z kolei przed ślubem kupiłam Si i też mi się podobał, a w ciąży nie mogę go używać
ja w pierwszym trymestrze żadnych perfum nie mogłam używać, bo od razu mnie mdliło. Teraz już jest ok

crystal udanych lumpkowych łowów

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
tak, mam go i polecam bo jest uroczy
piękny! Ja mam srebrną bransoletkę i pojedynczą skórzaną (gratis kiedyś była). Ale póki co mam skandalicznie mało koralików, zawieszek

A czy któraś z Was zdecydowała się na maść Lansinoh? Bo ja słyszałam, że jest rewelacyjna, tylko dosyć droga

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

dzień dobry wszystkim
Ja wstałam po 9, bo siostrzeniec mnie obudził. Muszę go nauczyć, że nie ma wchodzenia do mojej sypialni bez pukania
Teraz piję herbatę i niedługo biorę się za robienie obiadu i jakiegoś dziwnego ciasta na słono

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Dzień dobry

nie mogę ostatnio rano się obudzić, spałabym i spała. Dziś ma przyjechać kurier z dostawą, więc musiałam wstać, bo jakoś głupio mi otwierać drzwi w piżamie

myślę, że też miałabym takie podejście jak Ty,że wolałabym byłych żadnych nie widywać, chociaż znam ludzi, którzy się rozstali, a teraz się przyjaźnią i z ich nowymi połówkami też może to zależy od człowieka i przyczyny rozstania, nie wiem.
mi się zdarza otwierać drzwi w piżamie i maseczce na twarzy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:58   #1503
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Jak już ogarniesz to napisz ile masz ciuszków z poszczególnych rozmiarów.

No, idę na spacer, bo zaraz sie rozmyślę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ciesz się, że facet zna się na takich rzeczach jak nakładki, pieluchy itp. Mój z każdej lekcji SR wychodzi zdziwiony, ile taki maluch potrzebuje
dam znać oczywiście

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:04   #1504
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim
Ja wstałam po 9, bo siostrzeniec mnie obudził. Muszę go nauczyć, że nie ma wchodzenia do mojej sypialni bez pukania
Teraz piję herbatę i niedługo biorę się za robienie obiadu i jakiegoś dziwnego ciasta na słono

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

ja jakaś dziwna jestem pod tym względem, zamiast u siebie w domu czuć się komfortowo w każdej sytuacji, to nie zawsze potrafię, może to wynika z tego, że mama w dzieciństwie zawsze wmawiała mi i siostrom, że nie wypada nikomu otwierać drzwi w piżamie, chyba, że jest się chorym.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:08   #1505
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakaś dziwna jestem pod tym względem, zamiast u siebie w domu czuć się komfortowo w każdej sytuacji, to nie zawsze potrafię, może to wynika z tego, że mama w dzieciństwie zawsze wmawiała mi i siostrom, że nie wypada nikomu otwierać drzwi w piżamie, chyba, że jest się chorym.
to na pewno jesteś tak z domu nauczona
Ja niezapowiedzianym gościom nie wstydzę się otwierać w piżamie i w sumie moja mama robi to samo Co innego oczywiście ktoś wcześniej zapowiedziany.

Stary 2014-12-17, 10:25   #1506
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Hottie07, Luźna i DebraM ale nas Krakowianek się tu zebrało Widzę, że każda z nas zdecydowała się na Ujastek

Mam zamiar za kilka tygodni się tam przejechać i pooglądać co w trawie piszczy

Może nawet się tam spotkamy oby
10 stycznia jest dzień otwarty szpitala i szkoły rodzenia ja chyba wtedy idę pooglądać co i jak
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:26   #1507
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hej
Podczytałam sobie Was uff... coś często mi wizaż szwankuje :/

Co do laktatorów- dostanę od bratowej ręczny, gdyby nie to, pewnie kupiłabym dopiero jak zobaczyłabym problem z podawaniem pokarmu, wcześniej nie

Zamówienia z apteki też mnie już korcą, nawet na gemini już listę miałam, ale zrezygnowałam, bo w sumie wszystko jest w aptekach i chyba będę na bierząco kupować, nie wszystko naraz i nie będę kupować na zapas- szkoda kasy, jeśli np coś się nie przyda
a mam blisko rodziców i teściów pod nosem także zawsze ktoś mi coś kupi i podrzuci do szpitala Jedynie to kupię podpaski, jednorazowe majtasy i płyn do mycia okolic intymnych i tantum rosa. Jak zacznę w styczniu szkołę rodzenia, to może zmieni mi się zdanie, ale póki co na zapas nic nie kupuję

Aaaa dzisiaj przyjdzie kurierem moja komoda klupś dla maluszka Mężu po pracy będzie miał zadanie- skręcanie pewnie się już cieszy na samą myśl w pracy hehe
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:30   #1508
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dzisiaj mam wizytę na 16:00 i muszę odwieźć Olę do tżta do pracy, bo nie zdąży wrócić. A poza tym kupiliśmy malutką choinkę, bo dużej się boję przy dziecku, a poza tym i tak na całe święta jedziemy do moich rodziców

Cytat:
My w tym roku też w domu siedzimy na Sylwestra. Może kogoś zaprosimy, ale to nie na domowke, tylko raczej na taką posiadowke przy wódce i przekaskach. Nie mam siły organizować imprezy. Mamy wolny cały dom i prawdopodobnie siostrzenca do pilnowania. No i jeszcze 3 koty, które będą się bać
My też robimy domówkę, bo z naszej stałej ekipy sylwestrowej nikt nie ma z kim zostawić dziecka, ale myślę, że będzie wesoło, choć chętnie bym gdzieś wyszła, nie powiem, że nie

Cytat:
Czytam drugi raz książkę "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff i ciągle wyłapuję coś nowego.[COLOR="Silver"]
A ja mam i pierwszy rok i drugi i trzeci i muszę sprzedać, bo jakoś mi wyjątkowo nie podchodzi ta książka. W oczekiwaniu na dziecko przeczytałam 2 razy, a tych jakoś nie mogę, takie nieprzejrzyste są i te amerykańskie realia trochę za bardzo się rzucają w oczy
Cytat:
Ja już całkiem zgłupiałam z tymi laktatorami. Miałam kupować elektryczny na allegro używany, a teraz to już sama nie wiem.
Niby planuję karmić piersią i raczej będę z małym w domu przez pierwsze tygodnie, ale nigdy nic nie wiadomo.

Gdy leżałam w szpitalu urodził się chłopczyk, który nie umiał ssać piersi. Rozpaczliwie płakał z głodu całą noc, aż się serce krajało z żalu. Następnego dnia też bardzo płakał.. Ja w myślach klęłam personel, że nie dadzą dziecku ściągniętego mleka tylko tak je męczą
Nie wydaje mi się, żeby laktator mógł zaburzać ssanie piersi przez dziecko. Butelka może zaburzać, ale czemu laktator? Elektryczny i ręczny działają na laktację tak samo, tylko ręcznym trzeba się namachać. Ja laktatora używałam już w szpitalu, żeby pobudzić laktację dodatkowo, a potem tez używałam i dla mnie to jest konieczność

Crystal te nakładki na sutki nie każdemu służą, ja kupiłam jedne też na próbę i bardziej mnie w nich bolało niż bez. A co do maści to i tak ci się przyda na pewno, czy będziesz ich używać czy nie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:40   #1509
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Kochane właśnie zgrzeszyłam

Zjadłam porcję frytek i pół małej pizzy ale co najgorsze w tym wszystkim - dobrze mi z tym
Oj tam od czasu do czasu można

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
im blizej tym bardziej się boję;p ale muszę zmienić podjeście
będe musiała wnet ubranka posegregowac , bo mam ubranka do 2 lat juz ;p oczywiscie wyprac wyprasowac i zacząc szukać torby do szpitala bo mi to cięzko przychodzi pamięć już nie ta co kiedyś;p
haha od razu mi się przypomina jak teściowa opowiadała, że przywiózł mąż żonę na porodówkę z wielką walizką i się żegnają, a facet do teściowej "mam nadzieję, że uniesie pani walizkę" a teściowa do niego "ja nie, ale żona owszem"
Na SR położna też mówiła, żeby nie pakować torby jak na wakacje tylko to co naprawdę potrzebne, bo zawsze przecież tatuś dowiezie, w sumie racja

My sylwestra spędzamy w domu, może siostra tż z mężem wpadną i posiedzimy w czwórkę..

Co do prezentów to ja potrzebuję nowe żelazko , wczoraj moje mi klękło tŻ przebąkiwał coś o maszynce do golenia W tamtym roku dostał ode mnie portfel ale nie nosi bo mu się nie podoba A on notorycznie gubi kasę, ostatnio zgubił 100euro

Ja mam przeczucie, że rozpakuję się w połowie lutego, nie wiem czemu ale tak czuję..
W ogóle t fajnie by było jakby któraś podała swój nr telefonu, żeby napisać sms z wiadomością, że już po, bo wiadomo dostępu do neta nie każda będzie miała w szpitalu i w domu też czasem może być tak , że nie szybko zajrzy..
Co Wy na to?
Stary 2014-12-17, 11:12   #1510
smv
Zakorzenienie

Witajcie! Wrocilam z pracy w poniedziałek podpisuje te cholerna umowę. Wczoraj wieczorem jeszcze poryczalam z TŻ się gryzlam o to wszystko... Ale teraz czuję jakiś taki spokój. Mam nadzieje E chociaż umowa dobrze będzie spisana...

Wy tu o listach itp... A ja w lesie jestem hihi

Dziś na obiad pierogi z serem i szpinakiem - kupne bo Mi się robić nie chciało ;/ śpiąca jestem i w ogóle..
Stary 2014-12-17, 11:16   #1511
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już ogarniesz to napisz ile masz ciuszków z poszczególnych rozmiarów.

No, idę na spacer, bo zaraz sie rozmyślę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ciesz się, że facet zna się na takich rzeczach jak nakładki, pieluchy itp. Mój z każdej lekcji SR wychodzi zdziwiony, ile taki maluch potrzebuje
Troche pamieta, ma corke, i pomimo tego ze mial ja od poczatku tylko na weekendy tez musial wszystko w domu dla niej miec Ciesze i nie ciesze, bo czasami moj TZ sie zachowuje jakby wszystkie rozumy pozjadal i wie najlepiej ze czegos potrzebowac nie bede, albo koniecznie to a nie inne

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Dzień dobry

calkiem mozliwe, ale ja to nie moge

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
o, dzięki za opinię właśnie tej skopanej amortyzacji się boję i na pewno go nie kupię bez wcześniejszego oglądania. A nie wiem czy będę miała taką okazję Joolza mogę brać w ciemno

o kurczę, przeszło Ci?

ja w pierwszym trymestrze żadnych perfum nie mogłam używać, bo od razu mnie mdliło. Teraz już jest ok

crystal udanych lumpkowych łowów

piękny! Ja mam srebrną bransoletkę i pojedynczą skórzaną (gratis kiedyś była). Ale póki co mam skandalicznie mało koralików, zawieszek

A czy któraś z Was zdecydowała się na maść Lansinoh? Bo ja słyszałam, że jest rewelacyjna, tylko dosyć droga

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

dzień dobry wszystkim

dziekuje
zakupy udane nie kupilam sobie bielizny do szpitala, zostawilam to na nastepny miesiac, bo za duzo wydalam w lumpku i wczoraj ze stron internetowych zamowienia poszly.... wiec dosc narazie nawet znalazlam trzy bluzki ciazowe na siebie i dwie z napisem ciazowym
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:17   #1512
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hej
Podczytałam sobie Was uff... coś często mi wizaż szwankuje :/

Co do laktatorów- dostanę od bratowej ręczny, gdyby nie to, pewnie kupiłabym dopiero jak zobaczyłabym problem z podawaniem pokarmu, wcześniej nie

Zamówienia z apteki też mnie już korcą, nawet na gemini już listę miałam, ale zrezygnowałam, bo w sumie wszystko jest w aptekach i chyba będę na bierząco kupować, nie wszystko naraz i nie będę kupować na zapas- szkoda kasy, jeśli np coś się nie przyda
a mam blisko rodziców i teściów pod nosem także zawsze ktoś mi coś kupi i podrzuci do szpitala Jedynie to kupię podpaski, jednorazowe majtasy i płyn do mycia okolic intymnych i tantum rosa. Jak zacznę w styczniu szkołę rodzenia, to może zmieni mi się zdanie, ale póki co na zapas nic nie kupuję

Aaaa dzisiaj przyjdzie kurierem moja komoda klupś dla maluszka Mężu po pracy będzie miał zadanie- skręcanie pewnie się już cieszy na samą myśl w pracy hehe
ja listę na gemini mam już od dawna i co jakiś czas zmniejszam na niej ilość rzeczy. Myślę, że do lutego ją odpowiednio zredukuję i dopiero wtedy zamówię te najpotrzebniejsze rzeczy
pokaż później komodę ;-)

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Oj tam od czasu do czasu można

haha od razu mi się przypomina jak teściowa opowiadała, że przywiózł mąż żonę na porodówkę z wielką walizką i się żegnają, a facet do teściowej "mam nadzieję, że uniesie pani walizkę" a teściowa do niego "ja nie, ale żona owszem"
Na SR położna też mówiła, żeby nie pakować torby jak na wakacje tylko to co naprawdę potrzebne, bo zawsze przecież tatuś dowiezie, w sumie racja

My sylwestra spędzamy w domu, może siostra tż z mężem wpadną i posiedzimy w czwórkę..

Co do prezentów to ja potrzebuję nowe żelazko , wczoraj moje mi klękło tŻ przebąkiwał coś o maszynce do golenia W tamtym roku dostał ode mnie portfel ale nie nosi bo mu się nie podoba A on notorycznie gubi kasę, ostatnio zgubił 100euro

Ja mam przeczucie, że rozpakuję się w połowie lutego, nie wiem czemu ale tak czuję..
W ogóle t fajnie by było jakby któraś podała swój nr telefonu, żeby napisać sms z wiadomością, że już po, bo wiadomo dostępu do neta nie każda będzie miała w szpitalu i w domu też czasem może być tak , że nie szybko zajrzy..
Co Wy na to?
ja w zeszłym roku kupiłam portfel tżtowi. I to jest niesamowite, że on przez rok w ogóle się nie zniszczył! a tż nosi portfel w kieszeni spodni, więc teoretycznie powinien już być cały powyginany i wytarty. Weszłam do pierwszego lepszego sklepu z galanetrią w galerii i wzięłam. A to się okazał strzał w 10
Z tym numerem telefonu to jest dobry pomysł, tak też chyba jest na innych wątkach jakby co, to ja mogę być łącznikiem

Stary 2014-12-17, 11:19   #1513
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dzisiaj mam wizytę na 16:00 i muszę odwieźć Olę do tżta do pracy, bo nie zdąży wrócić. A poza tym kupiliśmy malutką choinkę, bo dużej się boję przy dziecku, a poza tym i tak na całe święta jedziemy do moich rodziców

My też robimy domówkę, bo z naszej stałej ekipy sylwestrowej nikt nie ma z kim zostawić dziecka, ale myślę, że będzie wesoło, choć chętnie bym gdzieś wyszła, nie powiem, że nie

A ja mam i pierwszy rok i drugi i trzeci i muszę sprzedać, bo jakoś mi wyjątkowo nie podchodzi ta książka. W oczekiwaniu na dziecko przeczytałam 2 razy, a tych jakoś nie mogę, takie nieprzejrzyste są i te amerykańskie realia trochę za bardzo się rzucają w oczy

Nie wydaje mi się, żeby laktator mógł zaburzać ssanie piersi przez dziecko. Butelka może zaburzać, ale czemu laktator? Elektryczny i ręczny działają na laktację tak samo, tylko ręcznym trzeba się namachać. Ja laktatora używałam już w szpitalu, żeby pobudzić laktację dodatkowo, a potem tez używałam i dla mnie to jest konieczność

Crystal te nakładki na sutki nie każdemu służą, ja kupiłam jedne też na próbę i bardziej mnie w nich bolało niż bez. A co do maści to i tak ci się przyda na pewno, czy będziesz ich używać czy nie
zgadzam sie co do masci I tak ja kupie, albo najwyzej zrabie mojego TZ, ze twierdzil ze nie potrzebuje, i bardzo sie przy tym upieral, a ja nie cierpie sytuacji, kiedy chce cos miec bo zdaje mi sie ze moge potrzebowac a on twierdzi inaczej, a pozniej i tak wychodzi na moje plastiki juz zamowione, wiec zobaczymy, moze mi podpasuja jesli bede ich potrzebowac, oby
Stary 2014-12-17, 11:19   #1514
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie! Wrocilam z pracy w poniedziałek podpisuje te cholerna umowę. Wczoraj wieczorem jeszcze poryczalam z TŻ się gryzlam o to wszystko... Ale teraz czuję jakiś taki spokój. Mam nadzieje E chociaż umowa dobrze będzie spisana...

Dziś na obiad pierogi z serem i szpinakiem - kupne bo Mi się robić nie chciało ;/ śpiąca jestem i w ogóle..
dobrze, że wreszcie sprawa z umową będzie jasna. super

Cytat:
Troche pamieta, ma corke, i pomimo tego ze mial ja od poczatku tylko na weekendy tez musial wszystko w domu dla niej miec Ciesze i nie ciesze, bo czasami moj TZ sie zachowuje jakby wszystkie rozumy pozjadal i wie najlepiej ze czegos potrzebowac nie bede, albo koniecznie to a nie inne

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

calkiem mozliwe, ale ja to nie moge

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

dziekuje
zakupy udane nie kupilam sobie bielizny do szpitala, zostawilam to na nastepny miesiac, bo za duzo wydalam w lumpku i wczoraj ze stron internetowych zamowienia poszly.... wiec dosc narazie nawet znalazlam trzy bluzki ciazowe na siebie i dwie z napisem ciazowym
pokazuj zakupy

Stary 2014-12-17, 11:29   #1515
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że wreszcie sprawa z umową będzie jasna. super

pokazuj zakupy
pokaze po obiedzie , najpierw znajde ladowarke do baterii od aparatu, i podladuje Moglabym w samym lumpku kupowac dla maluszka ale jednak do sklepu tez ciagnie bo tam mozna wybrac, a w lumpku to sie wyszukuje co jest ladne i jesli sie spodoba to biore
a piekne sukieneczki tam byly dla dziewczynek o matkoooo i ochraniacz na lozko czerwony w biale misie za grosze, sliczny, ale nie znam rozmiarow lozeczka , to d..... nie wzielam....
Stary 2014-12-17, 11:42   #1516
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Mu sobie pospalismy z synkiem do 10, żyć nie umierać

Dla mnie masc na poranione sutki była wybawieniem, teraz tez bede jakas mieć. Ocenisept tez miałam ale ani razu nie uzylam. Pępek ładnie sie zagoil i szybko odpadł.

Cytat:
Ja nie raz otwierałam kurierowi drzwi w szlafroku jestem u siebie i jeżeli kogos sie nie spodziewam to nie zwijam sie z łóżka skoro świt

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:53   #1517
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

No w końcu się doczekałaś

A powiedzcie mi jakie majtki kupujecie do szpitala? Jednorazowe czy wielo?
Bo zamawiam właśnie witaminy i od razu majtochy bym kliknęła..
Stary 2014-12-17, 11:54   #1518
crystal25
Zakorzenienie

moje skarby
moj aparat brzydkie zdiecia robi, kolory nijakie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4018.jpg (21,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4016.jpg (22,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4015.jpg (33,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4012.jpg (45,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4008.jpg (41,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4006.jpg (48,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4005.jpg (49,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4004.jpg (48,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4003.jpg (63,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4002.jpg (44,8 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-17 o 11:55
Stary 2014-12-17, 11:57   #1519
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

z siateczka, niby mozna przeprac ale ja raczej wyrzuce i bawelniane chce kupic zwykle gaciochy znajac mnie wezme i te i te, z siateczka wzielam to jest 5 sztuk w opakowaniu
Stary 2014-12-17, 11:57   #1520
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Dla mnie masc na poranione sutki była wybawieniem, teraz tez bede jakas mieć. Ocenisept tez miałam ale ani razu nie uzylam. Pępek ładnie sie zagoil i szybko odpadł.
Ja używałam octenissptu, ale nie odpadał ten pępek i nie odpadał, chyba z miesiąc w końcu kupiliśmy zwykły spirytus i w kilka dni było po sprawie
Cytat:

wielorazowe

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-12-17, 12:01   #1521
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
moje skarby
Super łowy

Cytat:
z siateczka, niby mozna przeprac ale ja raczej wyrzuce i bawelniane chce kupic zwykle gaciochy znajac mnie wezme i te i te, z siateczka wzielam to jest 5 sztuk w opakowaniu
Cytat:
Ja używałam octenissptu, ale nie odpadał ten pępek i nie odpadał, chyba z miesiąc w końcu kupiliśmy zwykły spirytus i w kilka dni było po sprawie

wielorazowe
Dziękuję
Stary 2014-12-17, 12:02   #1522
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
moje skarby
śliczne ubranka
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:10   #1523
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam po jednej paczce jednorazowych i wielorazowych z firmy BabyOno. Jakoś nie wyobrażam sobie, że w szpitalu będę mieć siłę na robienie przepierek więc wtedy zamierzam używać jednorazowych. Przy okazji z tej samej firmy od razu wzięłam wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:13   #1524
smv
Zakorzenienie

A to w aptece czy w jakiejś drogerii można dostać? W rossmanie widziałam 2 pary tych siatkowych za 9zl...na necie za 7.50 tyle ze bez przesyłki... Gdzie można kupić ewentualnie?
Stary 2014-12-17, 12:17   #1525
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Super łowy
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
śliczne ubranka
dziekuje
Stary 2014-12-17, 12:18   #1526
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam po jednej paczce jednorazowych i wielorazowych z firmy BabyOno. Jakoś nie wyobrażam sobie, że w szpitalu będę mieć siłę na robienie przepierek więc wtedy zamierzam używać jednorazowych. Przy okazji z tej samej firmy od razu wzięłam wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe.
Koleżanka mi mówiła, że ją jednorazowe poodparzały. Mi tż zabierał wieczorem do prania i rano przywoził świeże. Ja w pierwszych 2 dniach musiałam je zmieniać kilka razy dziennie, bo tak ze mnie ciekło niestety

A ogólnie to te majty kupowałam na allegro i nie wiem, gdzie jeszcze są

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-12-17, 12:21   #1527
emily863
Zadomowienie

Cytat:

wielorazowe
U mnie na warsztatach Mamo to ja położna mówiła, że z jakiś względów Octenisept jest teraz promowany do tego celu i znajduje się w zaleceniach dotyczących opieki nad noworodkiem choć działanie ma inne (inaczej goi się zadrapanie, rana a inaczej pępek). Powinno się zostawić pępek w spokoju i nie ruszać lub smarować spirytusem tak jak to pewnie każdej z nas robiono, a Octenisept wtedy gdy coś się zaczyna dziać np. ropieć.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:25   #1528
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Tez myślałam, żeby kupić po paczce takich i takich ale kupiłam ostatecznie dwie paczki wielorazowych z Canpol , najwyżej dokupie paczkę jednorazowych Podkłady kupiłam z Belli a wkładki laktacyjne z Tomme Tippe czy jak to się pisze

Cytat:
A to w aptece czy w jakiejś drogerii można dostać? W rossmanie widziałam 2 pary tych siatkowych za 9zl...na necie za 7.50 tyle ze bez przesyłki... Gdzie można kupić ewentualnie?
W aptece można, albo na allegro, w rossmannie też chyba widziałam.. Ja akurat składałam zamówienie na doz . pl i sobie zamówiłam z Canpola za 8zł z groszami za dwie sztuki
Stary 2014-12-17, 12:30   #1529
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mi się strasznie podobają teraz bransoletki od Swarovskiego StarDust, są pojedyncze i podwójne, ale zdjęcia w internecie nie oddają tego wow co na żywo
Też mi się one podobają, ale mam za chudą rękę i są dużo za duże na mnie

Ja już po pysznym śniadanku
Z tym śniadankiem jest taki problem, że jest tak pyszne, że chyba zaraz zrobię drugą taką porcję

Idę nadrabiać, co żeście naskrobały od samego rana

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:32   #1530
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Mi wychodzą żyły mocno w tej ciąży i nic mnie nie boli, ale pewnie u każdego jest inaczej

Pawełek 20.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości