Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 11:23   #1921
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
hahaha i do tego kapok, poduszki powietrzne w wanienkach itp, przecież tam się nie leje wody po brzwegi ani nie trzyma nikt dziecka 3m nad pow. wody
ale się nie śmieje, co jak ja zdziwaczeje po porodzie? i sama tak rtobić będę
mam nadzieję, że nam to nie grozi moja mama jakoś nie zdziwaczała, a ma 4 dzieci i 5 wnucząt i nigdy się nie w*****a ze złotymi radami tylko szanowała wybory innych i to, że każdy musi się w życiu nauczyć

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ooo jakbym widziała moją teściową w akcji! Tylko, że moja teściowa twierdzi, że ona będzie musiała mi dużo pomóc bo ja nie miałam do czynienia z małymi dziećmi i NA PEWNO NIE DAM sobie sama rady! Normalnie tak mi ciśnienie skoczyło jak to usłyszałam, że mogłabym ją udusić! Uważa, że jeśli nie ona to dziecko będzie nie wykąpane, nie pojedzone i nie przewinięte bo przecież JA TEGO NIE POTRAFIĘ! ona z góry zakłada, że ja nic nie umiem i w ogóle chyba najlepiej jakbym jej oddała dziecko po porodzie i tylko wpadała go odwiedzić
ehhhhh, to może kiedyś ją zapytaj: To może ja oddam Wam nasze dziecko i czasem wpadnę w odwiedziny? Taki humor z przekąsem powinien jej dać coś do zrozumienia

Cytat:
aaa i witam się z wami w 30 tygodniu
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:23   #1922
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dla teściowejona już miała swój czas, a Ty na pewno będziesz potrafiła, przyjdzie instynkt i jak coś to pomału, ale wszystkiego się nauczymy
Ale wiesz wkurza mnie to, że zakłada od razu że sobie nie dam rady.... A ja właśnie na złość jej udowodnię jej, że daje sobie radę i nie potrzebuje jej pomocy i głupich rad zresztą mi wiele nie potrzeba, żeby ją wyrzucić z domu jak mnie wkurzy... Poza tym ona też nie miała do czynienia z małymi dziećmi, a swoje wychowała i jakoś im krzywdy nie zrobiła
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:27   #1923
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=Lila_17;49389053]
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
O tym czopie sluzowym nie slyszalam nic Czyli jak on wypadnie to porod moze nastapic w ciagu dwoch tygodni ale nie koniecznie w ten sam dzien
Slyszalam cos o pieluszce tetrowej i kapaniu maluszka, zeby sie nie wystraszylo kontaktu z woda, na poczatku. ale zeby owijac itd
Jest jeden sposob dla wystraszonych rodzicow, na youtubie pokazywali ze przez pierwsze dni kiedy wszystko dla rodzicow jest nowe, mozna obmywac porzadnie maluszka na macie do przewijania i nie trzeba kapac, moze pomysl nie najlepszy, ale za to bezpieczny, i dla bojacych sie rodzicow Bylabym wsciekla gdyby moj TZ nie mogl wykapac maluszka albo przewinac czy ubrac, przytulic, w koncu to tata, rodzice sa najwazniejsi a nie inni wszechwiedzacy, jezuuu za drzwi mi z takimi

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Takich z "dobrymi" radami będzie mnóstwo, aż przypomniała mi się moja teściowa, jak jej córka urodziła i jej mąż wziął syna do odbicia to myślałam, że teściowa padnie zaczęła lamentować, że tak nie wolno, że w poduchy i wyżej i już, a nie brać na ręce przy ubieraniu małego wyszła bo jej się słabo robiło, jak patrzyła jak to robią, ale później uświadomili ją, że czasy się zmieniły
slabo to mi sie robi jak slysze o takiej tesciowej ale one chyba maja to do siebie, bo moja babcia tez strasznie narzeka na zone mojego ojca, jak to dziecko wychowuja, jak kapali, co je, na wszystko a ja jej zawsze mowie, ze kazdy robi po swojemu, i zeby sie nie wtracala, a ona na to, bo ja 7 dzieci wychowalam, to co ona moze wiedziec

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
tak mi położna mówiła, że jak czop odejdzie, to poród może się zacząć od tego dnia lub w ciągu maks. do 2 tygodni.
A jeśli chodzi o pieluchę tetrową, to tak często kładzie się na nią maluszka we wodzie, ale nie robi kokon wokół całego ciała dziecka, zresztą jak kto chce i woli, w każdym razie nie można odsuwać mężczyzny od razu zakładając, że sobie nie poradzi. I tego się będę trzymać ostatnio z tż rozmawialiśmy, że nie chcemy podawać Małej cukru i soli do jakichkolwiek obiadków, czy deserków, tak długo jak się da, a już na pewno w 1 roku życia, na co teściowa przywiozła mi 12 słoiczków zrobionych przez nią owocowych deserków. Otworzyłam jeden specjalnie żeby spróbować, sama słodycz, aż mnie zemdliło! i mówię, żeby więcej nie robili, bo nie chcę Małej cukru podawać, a ona z fochem jak zwykle i z tekstem, że jestem niepoważna i będę wszystkiego dziecku zabraniać.
dobrze wiedziec ja z tetra tak bede robic, ale nie zadnego owijania itd hihi,
Wogole nie mozna odsuwac mezczyzny od jego dziecka , odsunac co najwyzej mozna reszte rodziny, jesli dzialaja w ten sposob..... Ja tez nie zamierzam dawac dziecku cukru i soli do potraw , i to jak najdluzej sie da Twoja tesciowa do lekarza trzeba wyslac dzieciecego zeby jej troche potlumaczyl moze wtedy zrozumie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:27   #1924
lesyeux
Zadomowienie

Hej

witam sie i ja. dziisja zero planów na obiad, na spędzenie dnia...
zapowiada sie nuda
ale jutro wreszcie wizyta
z rana wykonam badania krew/mocz
po nich spotykam sie ze znajomymi( święto lasu )
potem odbieram wyniki i jadę do ginki

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A ile razy robi się badania na toxo w ciąży?
wczoraj u Nas na szkole rodzenia. babka mówiła, ze w każdym trymestrze powinno się wykonać badanie. i nie ma reguły, czy już sie toxo przechłodziło itp.
a często lekarze, nie zdają sobie sprawy. pytają a czy ma Pani kotka, pieska itp. i nie zlecają. a powinno się je wykonywac więcej niz 1 raz. bo to bardzo ważne badanie. ja w ciazy mam zrobione juz II raz. 1 raz zleciła mi dr a drugi raz robiłam dla włąsnego bezpieczeństwa i dziecka.
Położna też stwierdziła, ze wykrycie choroby nie jest niczym strasznym. odpowiednie leki itp. dają prawie 100% pewności na urodzenie zdrowego dziecka

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
koleżanka brała jakieś tabletki z nacią pieruszki i jej pomagało

sprawdzałam na mojej magicznej liscie: to zioła jakie można PIĆ w ciąży na puchniecie to pokrzywa
( napar z pokrzywy ma umiarkowane działanie moczopędne, pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu)

Crystal sprawdzaj sobie ciśnienie, jak mas zmozliwosć. a powiedz, duzo pijesz??
Nam położne mówiły ze 1,5 l płynów ma nam starczyć w ciągu dnia
i mamy wliczyć w to, kawę, herbatę, kakao, zupę, soki ( wszystko co jest płynne) oczywiscie dla mnie to jakis KOSMOS
bo jak mnie ciągle suszy to wypijam wiecej. ale babeczki, które puchną muszą kontrolować ilość spożywanych płynów w ciągu dnia

Cytat:
jedyny zapach jakiego nie moge zniesc to jajka

omomom mogłabym jeść jajka na twardo najlepsze
Stary 2014-12-18, 11:28   #1925
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

ehhhhh, to może kiedyś ją zapytaj: To może ja oddam Wam nasze dziecko i czasem wpadnę w odwiedziny? Taki humor z przekąsem powinien jej dać coś do zrozumienia

Jak tylko do mnie powie coś takiego to zaraz jej się odgryzę a to co wam pisała to ona nie do mnie powiedziała, tylko do mojej mamy mi dupę obrabiała :/ i jeszcze sądziła naiwna, że mi mama nie powtórzy tego

Stary 2014-12-18, 11:29   #1926
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ooo jakbym widziała moją teściową w akcji! Tylko, że moja teściowa twierdzi, że ona będzie musiała mi dużo pomóc bo ja nie miałam do czynienia z małymi dziećmi i NA PEWNO NIE DAM sobie sama rady! Normalnie tak mi ciśnienie skoczyło jak to usłyszałam, że mogłabym ją udusić! Uważa, że jeśli nie ona to dziecko będzie nie wykąpane, nie pojedzone i nie przewinięte bo przecież JA TEGO NIE POTRAFIĘ! ona z góry zakłada, że ja nic nie umiem i w ogóle chyba najlepiej jakbym jej oddała dziecko po porodzie i tylko wpadała go odwiedzić
Tez słyszałam podobne teksty i oczywiście miałam je głęboko w poważaniu

Crystal z tą walką o swoje prawa podczas porodu to różnie bywa łatwo planować na sucho ale będąc tam to czasami akcja toczy sie nie do końca jak byśmy chcieli. Ja po kilku godzinach ciężkiego porodu, masakrycznych partych marzyłam aby synek był juz na świecie, do tego doszedł lęk o jego zdrowie i moje potrzeby poszły na drugi plan. Zmęczona i wykończona w danym momencie pewnie zgodzilabym sie na duzo by tylko synek był po drugiej stronie. Tez musiałam być cięta i niestety wspominam to bardzo zle ale wtedy były rzeczy ważniejsze... Na szczescie szycie było ze znieczuleniem, bo chyba zeszlabym z tego fotela

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:30   #1927
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie moja mama bierze dwa tygodnie wolnego a TŻ tydzień, ale może uda mu się więcej.

Zakochałam się http://bobomio.pl/komplet-poscieli-l...s#!prettyPhoto

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:31   #1928
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja się tym wcale nie martwię, zmiartwieniem to może być jedynie zdrowie mojego Bobaska, żeby żadnych komplikacji przy porodzie nie było
a na wyjście owszem, "do świata" wyjść ładnemu trzeba, ale na pewno nie w dniu porodu mnie to i tak poród zaskoczy na pewno, choćby był idealnie w terminie albo nawet i po tej dacie taki jestem szałaput

a na piękny wygląd jeszcze czas będzie, odwiedziny wszystkich znajomych i rodziny, wtedy się będziemy z Małą stroić
Ja zamierzam wyjsc w dresach, bede raczej zmeczona, i nie bede myslala o zrobieniu makijazu, wlosow, i zakladaniu rajstop w dniu wyjscia ze szpitala

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
aaa i witam się z wami w 30 tygodniu
za 30 tydzien
Stary 2014-12-18, 11:31   #1929
EdithS
Zadomowienie

TŻ kuzyn ma ślub na początku maja i my już powiedzieliśmy, że to czy przyjdziemy, zależy od tego jak ja dojdę do siebie po porodzie i czy z Małą będzie wszystko ok, kiedy w ogóle urodzę. Osobiście nie chciałabym 2 miesięcznego dziecka, albo niespełna dwumiesięcznego zabierać do takiej gromady ludzi, hałasu na sali, świateł itd. Więc tak ustaliliśmy z tż, że może do kościoła pojedziemy i na obiad tylko i wrócimy, albo sam kościół, albo wcale. Na to teściowa też oburzona, bo przecież ona chce się pochwalić wnuczką przed całą rodziną! Rozumiecie to? Ważniejsze pierdy niż zdrowie Maluszka no i jak tu się mają jej złoty rady odnośnie podejścia do dziecka???????
Stary 2014-12-18, 11:33   #1930
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

zapowiada sie nuda

wczoraj u Nas na szkole rodzenia. babka mówiła, ze w każdym trymestrze powinno się wykonać badanie. i nie ma reguły, czy już sie toxo przechłodziło itp.
a często lekarze, nie zdają sobie sprawy. pytają a czy ma Pani kotka, pieska itp. i nie zlecają. a powinno się je wykonywac więcej niz 1 raz. bo to bardzo ważne badanie. ja w ciazy mam zrobione juz II raz. 1 raz zleciła mi dr a drugi raz robiłam dla włąsnego bezpieczeństwa i dziecka.
Położna też stwierdziła, ze wykrycie choroby nie jest niczym strasznym. odpowiednie leki itp. dają prawie 100% pewności na urodzenie zdrowego dziecka

sprawdzałam na mojej magicznej liscie: to zioła jakie można PIĆ w ciąży na puchniecie to pokrzywa
( napar z pokrzywy ma umiarkowane działanie moczopędne, pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu)

i mamy wliczyć w to, kawę, herbatę, kakao, zupę, soki ( wszystko co jest płynne) oczywiscie dla mnie to jakis KOSMOS
bo jak mnie ciągle suszy to wypijam wiecej. ale babeczki, które puchną muszą kontrolować ilość spożywanych płynów w ciągu dnia

ja Toxo miałam w ciąży robione już 3 razy ale mój doktorek ma na drugie imię "ZAPOBIEGLIWY" ale w sumie to lubię to w nim, bo lepiej zapobiegać niż leczyć

ja wypijam więcej niż 1,5 l płynów ale nikt mnie do tej pory nie pytał ile pije przez dzień

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Ja zamierzam wyjsc w dresach, bede raczej zmeczona, i nie bede myslala o zrobieniu makijazu, wlosow, i zakladaniu rajstop w dniu wyjscia ze szpitala

za 30 tydzien
dziękuję

Stary 2014-12-18, 11:33   #1931
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz wkurza mnie to, że zakłada od razu że sobie nie dam rady.... A ja właśnie na złość jej udowodnię jej, że daje sobie radę i nie potrzebuje jej pomocy i głupich rad zresztą mi wiele nie potrzeba, żeby ją wyrzucić z domu jak mnie wkurzy... Poza tym ona też nie miała do czynienia z małymi dziećmi, a swoje wychowała i jakoś im krzywdy nie zrobiła
No wlasnie one tez kiedyś nie miały do czynienia z małymi dziećmi i dały rade a my juz sobie nie poradzimy? Śmieszne podejście

Synek

Stary 2014-12-18, 11:34   #1932
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

zapowiada sie nuda

fuuuu jajka
Pije duzo tak do 1,5 l gdzies bedzie z herbatami, ale glownie wode pije nie mam cisniomierze ale lekarz zawsze mowil na wizycie kontrolnej ze dobre wychodzilo
Stary 2014-12-18, 11:34   #1933
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamierzam wyjsc w dresach, bede raczej zmeczona, i nie bede myslala o zrobieniu makijazu, wlosow, i zakladaniu rajstop w dniu wyjscia ze szpitala [
rajstopy? ja teraz to bym już najchętniej skarpetek nie ubierała, bo coraz batdziej męczące jest zginanie i schylanie się. rajstopki to może założę na sylwestra, hahaha a co jak szaleć to chociaż z fajerwerkami razem

i współczuje takich teściowych, mi moja bardzo dogadza także jestem farciarą, narazie obie przyszłe babcie zapowieziały, że przyjdą dopiero wtedy, jak zadzwonimy, wcześniej się wtrącać nie będą, także dla mnie ideeealnie oby nic się w tej kwestii nie zmieniło i żeby zdania nie zmieniły hahaha

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-18 o 11:36
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:35   #1934
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Jak tylko do mnie powie coś takiego to zaraz jej się odgryzę a to co wam pisała to ona nie do mnie powiedziała, tylko do mojej mamy mi dupę obrabiała :/ i jeszcze sądziła naiwna, że mi mama nie powtórzy tego

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie moja mama bierze dwa tygodnie wolnego a TŻ tydzień, ale może uda mu się więcej.

śliczny komplet, w ogóle ta nowa kolekcja jest taka delikatna, bardzo ładna, stonowana, podoba mi się w wersji dla dorosłych też
Stary 2014-12-18, 11:35   #1935
smv
Zakorzenienie

Macie jakieś potwory nie teściowe. Moja teściowa to taka kobiecina ze się nic nie odzywa... Ma dwoje wnuków i boi się je na ręce brać.. Tzn jedno ma już 5 lat a drugie 10 miesięcy i żadnego na ręce nie weźmie bo się boi. Jak kiedyś w żarcie powiedziałam ze na nast wakacje pojedziemy z TŻ na wakacje a jej dziecko podrzucę to była tylko odp "Tak na pewno się zaopiekuje..." więc ja jej na to "to co nie popilnujesz dziecka??".... Taka babcia..
W ogóle moi tesciowie nic się nie odezwa nie zaprosza takie mruki są. Grunt ze się nie wcinaja w nasze życie gorzej z moja mama która lubi wiedzieć co u nas ale ja w przeciwieństwie do TŻ nie uważam ze się wtrąca. Jest opiekuńcza po prostu heh
Stary 2014-12-18, 11:35   #1936
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
TŻ kuzyn ma ślub na początku maja i my już powiedzieliśmy, że to czy przyjdziemy, zależy od tego jak ja dojdę do siebie po porodzie i czy z Małą będzie wszystko ok, kiedy w ogóle urodzę. Osobiście nie chciałabym 2 miesięcznego dziecka, albo niespełna dwumiesięcznego zabierać do takiej gromady ludzi, hałasu na sali, świateł itd. Więc tak ustaliliśmy z tż, że może do kościoła pojedziemy i na obiad tylko i wrócimy, albo sam kościół, albo wcale. Na to teściowa też oburzona, bo przecież ona chce się pochwalić wnuczką przed całą rodziną! Rozumiecie to? Ważniejsze pierdy niż zdrowie Maluszka no i jak tu się mają jej złoty rady odnośnie podejścia do dziecka???????
hehe moi znajomi byli na weselu z 3 tygodniowym dzieckiem i siedzieli coś do 1 w nocy mi to żal było tego maleństwa, z mężem baliśmy się że głuche będzie przez tą głośną muzykę no ale nic jej nie jest ale każdy rodzic postępuję wg swoich zasad i nie można tego krytykować ja nie wzięłabym 3 tygodniowego dziecka na wesele i to do 1 w nocy, ale oni nie widzieli w tym nic złego...

Stary 2014-12-18, 11:35   #1937
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne priorytety ma Tesciowa niech zdjęcie malenstwa pokaże, tez bedzie dobrze

Synek

Stary 2014-12-18, 11:36   #1938
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
zdjecie jej dajcie malutkiej jak sie urodzi niech sie chwali fotą.... wiadomo ze zdrowie najważniejsze !I tak zrobicie po swojemu -ehhhhh te teściówki
Stary 2014-12-18, 11:37   #1939
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Moj TZ planowal w lipcu jechac pod namioty, pozniej to przemyslal i stwierdzil ze to nie najlepszy pomysl, nie z malym dzieckiem nie zdecydowalabym sie juz w maju na wesele, zwlaszcza z takim malenstwem, ktore byc moze bedzie sie balo jeszcze dzwiekow halasow, na weselu jest muzyka glosna, alkohol, ludzie krzyczacy do siebie. U nas wesela to tylko sa w restauracjach bez muzyki itd. to jeszcze mozna zrozumiec, ale co z tego jesli w trakcie jedzenia bede musiala przeprosic i wyjsc z malenstwem bo zacznie plakac bo pieluszka mokra, czy jesc bedzie chcialo, to nie trwa godzine
Stary 2014-12-18, 11:38   #1940
smv
Zakorzenienie

No nieźle.. Ludzie są dziwni i tyle pf.. Sorry będziecie siedzieć x godzin i patrzeć na ludzi co się bawią a ty z cycem na wierzchu bo trza się pochwalić. Choreeee
Stary 2014-12-18, 11:38   #1941
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tez słyszałam podobne teksty i oczywiście miałam je głęboko w poważaniu

Crystal z tą walką o swoje prawa podczas porodu to różnie bywa łatwo planować na sucho ale będąc tam to czasami akcja toczy sie nie do końca jak byśmy chcieli. Ja po kilku godzinach ciężkiego porodu, masakrycznych partych marzyłam aby synek był juz na świecie, do tego doszedł lęk o jego zdrowie i moje potrzeby poszły na drugi plan. Zmęczona i wykończona w danym momencie pewnie zgodzilabym sie na duzo by tylko synek był po drugiej stronie. Tez musiałam być cięta i niestety wspominam to bardzo zle ale wtedy były rzeczy ważniejsze... Na szczescie szycie było ze znieczuleniem, bo chyba zeszlabym z tego fotela
masz racje ale chyba warto cos zaplanowac, niz jechac rodzic bez zadnej wiedzy i dac sobie odebrac to co nam sie nalezy....

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

piekna posciel
Stary 2014-12-18, 11:39   #1942
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
hehe moi znajomi byli na weselu z 3 tygodniowym dzieckiem i siedzieli coś do 1 w nocy mi to żal było tego maleństwa, z mężem baliśmy się że głuche będzie przez tą głośną muzykę no ale nic jej nie jest ale każdy rodzic postępuję wg swoich zasad i nie można tego krytykować ja nie wzięłabym 3 tygodniowego dziecka na wesele i to do 1 w nocy, ale oni nie widzieli w tym nic złego...
troszkę wcześnie jak na pierwsze imprezki ja to patrzeć nie mogę jak po galeriach się tłuką z takimi noworodkami, a przecież to zbiorowisko bakterii wszelakich
Stary 2014-12-18, 11:44   #1943
EdithS
Zadomowienie

No właśnie, jak mi znowu zacznie gadać o tym weselu to ją zgaszę tekstem, ze jej zdjęcie Małej uszykuję!!! Dzięki Dziewczyny!
Smv to zazdroszczę Ci, że masz spokój w tym temacie, ja jak słyszę, że teściowa dzwoni, to już się wewnętrznie stresuję. Moja to nie dość, że się narzuca to jeszcze przeinacza słowa i dopowiada historie, które potem trzeba prostować powiedziałam jej przez telefon, że w niedzielę damy znać, czy w święta przyjedziemy do nich, w zależności od tego jak ja się będę czuć, bo boję się przez tą szyjkę i rozwarcie, że jak zacznie się coś dziać to od nich do szpitala mam 150km. Następnego dnia zadzwoniła siostra tż i mówi: Słyszałam że w 1święto przyjeżdżacie, to fajnie!
Jak tu nie zabić
Stary 2014-12-18, 11:47   #1944
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie na weselu był dwumiesięczny maluszek. Ale nie siedział w wózku na sali. Mieli wynajęty pokój w którym z maleństwem siedziała babcia. A Rodzice wybawili się. Co jakiś czas mama szła zobaczyć co z małym. Ja mam w przyszłym roku jakieś 6 wesel. Zaczynamy w czerwcu ślubem mojej siostry, na którym jestem świadkową. I zrobimy tak samo, będzie pokój i będzie babcia.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:49   #1945
lesyeux
Zadomowienie

co do wyglądu podczas porodu
zaintrygował mnie zakup : tusz do rzęs wodoodporny

sama pomyślałam , ze super sprawa
ale teraz po dłuższym zastanowieniu to jednak rezygnuję z zkaupu.

Nie wyobrażam się potem :P mając go na rzęsach

Przy mega skurczach, gdzie walę głową w ścianę, gryzę poduszkę, wciskam w nią twarz ( niekontroluje ruchów), chodzę oblewać sie prysznicem(para ) , pocę się i płaczę, na bank go pościeram... lub jak jest na tyle wytrzymały, posklejają mi się na bank te rzęsy - wtedy to masakra będzie hehehe

nie tylko ja będę wyglądała jak potwór ale i pościel i poduszka którą gryzę
więc skreślam jednak jego zkaup
Stary 2014-12-18, 11:49   #1946
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, jak mi znowu zacznie gadać o tym weselu to ją zgaszę tekstem, ze jej zdjęcie Małej uszykuję!!! Dzięki Dziewczyny!
Smv to zazdroszczę Ci, że masz spokój w tym temacie, ja jak słyszę, że teściowa dzwoni, to już się wewnętrznie stresuję. Moja to nie dość, że się narzuca to jeszcze przeinacza słowa i dopowiada historie, które potem trzeba prostować powiedziałam jej przez telefon, że w niedzielę damy znać, czy w święta przyjedziemy do nich, w zależności od tego jak ja się będę czuć, bo boję się przez tą szyjkę i rozwarcie, że jak zacznie się coś dziać to od nich do szpitala mam 150km. Następnego dnia zadzwoniła siostra tż i mówi: Słyszałam że w 1święto przyjeżdżacie, to fajnie!
Jak tu nie zabić
nie martw się! moja też tak ma, do każdego mówi to co jej pasuje ile wypowiedzi tyle wersji ma
na szczęście mój mąż jest taki, że jego wkurza jak tak głupio gada i on ją oficjalnie prostuje z wypowiedziami

Stary 2014-12-18, 11:50   #1947
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tu nie zabić
Fajnie, bo ja nie ruszylabym sie z domu majac problemy z szyjka.... jej ta twoja tesciowa to najukochansza wiedzma na swiecie ogolnie nie jestem za tym zeby jechac teraz dwie godziny do rodziny meza na swieta, bo mi zwyczajnie nie wygodnie w samochodzie, a jeszcze powrot w ten sam dzien 20 osob w domu itd. Pojade ale jakbym miala wybor zostalabym w domu chetnie
Stary 2014-12-18, 11:56   #1948
ojustyna
Zadomowienie

dziewczynki święta świętami, ale my przede wszystkim, ja to chyba nawet nie bedę sie męczyć przy stole, siedzenie do dla mnie udręka, więc zapewne szyko pójdę sobie poleżeć
Stary 2014-12-18, 12:16   #1949
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jak odejdą to pędem do szpitala pojadę, na pewno nie będę czekała... Bo gdzieniegdzie jest napisane że można ileś czasu odczekać.
Jak wody odejdą to od razu do szpitala, bez czekania na skurcze
Cytat:
dla TZ
no mam nadzieje sie nie spieszyc bo lezec na lozku szpitalnym a w domu posiedziec to wiadomo co lepsze
70 km to bardzo duzo. U nas nie mozna wybierac szpitali i kliniki, mialam do wyboru tylko tu gdzie mieszkam, lub w okolicach najblizszych.
Wiem, ze wykonuja rutynowo, ale czy wiesz ze mozesz sie nie zgadzac, a jesli to zrobia to im grozic sadem Czesto nacinaja bo chca przyspieszyc tym porod. A to wcale nie jest takie dobre dla kobiety. Ja wiem, ze jesli nie bedzie potrzeby nie natna mnie, chociaz wydaje mi sie ze mam nie elastyczne krocze, i moge przez to byc nacieta. Gorzej z zszywaniem, bo lekarzom tez sie spieszy, i nie daja znieczulen, czesto sie o tym slyszy. U nas niestety tez jesli chodzi o zszywanie. Ja zamierzam walczyc o swoje. Jestesmy ludzmi a nie zwierzetami tak samo jesli porod przebiega prawidlowo, nie moga odbierac mamom tej chwili trzymania dziecka na piersi, jesli wszystko jest dobrze.
U mnie w szpitalu nie nacinaja krocza rutynowo, a rodze w Polsce. I to się potwierdza, bo moja siostra nie została nacieta i moja przyjaciolka tez nie. W szpitalu NIC nie mogą zrobić bez Twojej zgody, nawet Cię dotknąć. Chyba, że istnieje bezpośrednie zagrożenie życia. Z tym, że na początku podpisuje się mnóstwo papierów i zgód i często kobieta nawet nie wie, że podpisała na coś zgodę. Ból i emocje robią swoje

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Spakowalam prezenty

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Skromnie w tym roku

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:20   #1950
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Jak wody odejdą to od razu do szpitala, bez czekania na skurcze

U mnie w szpitalu nie nacinaja krocza rutynowo, a rodze w Polsce. I to się potwierdza, bo moja siostra nie została nacieta i moja przyjaciolka tez nie. W szpitalu NIC nie mogą zrobić bez Twojej zgody, nawet Cię dotknąć. Chyba, że istnieje bezpośrednie zagrożenie życia. Z tym, że na początku podpisuje się mnóstwo papierów i zgód i często kobieta nawet nie wie, że podpisała na coś zgodę. Ból i emocje robią swoje

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Spakowalam prezenty

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Skromnie w tym roku
ale jak pieknie popakowane a te butelki alkoholowe to wpadly mi w oko na pierwszy plan hi hi
tez racja, a jak jestes w szoku, to na wszystko sie zgadzasz raczej. My to przekichane mamy troche
No moja mama mi mowila ze byla nacinana, ale miala znieczulenia wiec nic nie czula, a jednak tyle sie tego czyta, i to przeraza jedna wielka niespodzianka nas czeka, i nic nie mozemy przewidziec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości