Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 22:39   #1741
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No...
Somersby sączę
Takie jazdy po somersby? :p
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja od strony Blanki zawsze zamykam, tzn tak mam ustawione. Spryciara łapie mi za klamkę podczas jazdy.
Ja mam zablokowane tak w drzwiach wewn-ta blokadą
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

No na pewno, pisąłam że jestem już uprzedzona, bo się swego czasu yle komentarzy na różne rzeczy usłyszłam że szkoda gadać. Czy robię , czy nie robię, za dużo gadam, nie odzywam si e itp itd.

za wage Kajtusia
Co do Świat i Tż ciężka sparawa, a Teściowa oprócz Was ma jeszcze innych domowników/gości?

Moja też praktycznie nie mówi, palcem pokazuje i coś tam po swojemu. Chodzi na palcach, nie lubi jak jej śpiewam ale na razie z niczym tego nie łączę. trzymam kciuki żeby w końcu udało się zdiagnozować i żeby wyszło że wsyztsko ok.
My mamy dobrych znajomych których synek jest pół roku starszy od Antosia. Praktycznie nie mówi-jedynie co słyszę to wciąż na Wszytsko co nie po mysli- reaguje krzykiem i płaczem. No i jedyne co wypowiada (przynajmniej w naszym towarzystwie) to "oj nie". Do tego nie jestem w stanie nawiązać z nim kontaktu wzrokowego. Tak jakby to co się do niego mówi przelatwalo gdzieś obok. Jedyne czym się bawi to auta. Rodzice są zadowoleni bo "zaczyna interesować się ksiazeczkami". Ja tego specjalnie nie zauważyłam. No ale wiadomo ze widzę tylko część z tego jak jest. To bliscy znajomi ale w kwestii dziecka robią dziwne rzeczy. Ona szczycila się zawsze ze do południa ma Wszytsko zrobione łącznie z obiadem i sprzątaniem. Ale dziecko odkąd umiało siedzieć-sadzane było w foteliku przed tv i mama tylko donosiła paluszki. Teraz wiecej biega wiec nie siedzi tak w foteliku ale tv gra non stop i jest wręcz zahipnotyzowany. No i faktycznie -często chodzi na palcach. ona mówi ze poczeka do 3 r z. Jeśli mowa się nie rozwinie wtedy pójdzie do lekarza. Jej t. Co chwilę jej mówi ze może to autyzm ale ona puszcza to mimo uszu. Ja wiec nie chce się wracać bo ludzie różnie reaguja-ale ja udałabym się już dawno do specjalisty. Chłopiec jest starszy pół roku od Antonia-ale rozwojowo jest wg mnie rok do tyłu. No ale cóż ja mogę. ..
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hm poradzcie mi. Fundacja pyta czy mogą dac moje dane TVP panorama bo chcieli by mnie (i jeszcze jedną Krakowska mamę) zaangażować do reportażu.
Bierz to!! Super. Bardzo się ciesze
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
BOKEH- B. tez mleko pije w nocy, czasami zarząda nawet dwóch butelek po 200 ml..... Ja nie mam pojecia skąd mu sie to bierze, przeciez juz bywalo ze SPAŁ i nie jadł, a nawet jak nie spał to jesc nie wołał. A teraz bez opamiętania wciaga.... Jeszcze bym zrozumiala jakby w dzien sie nie najadał, ale on zupy np potrafi zjesc wiecej niz tz i je normalnie:
-sniadanie- co sobie zazyczy: płatki, jajecznica, kanapki z róznosciami, i wtym stylu
-drugie sniadanie- przewaznie serek/jogurt z kajzerką (wkrusza sobie osródkę to serka)
-obiad dwudaniowy, z tym, ze miedzy pierwszym a drugim daniem jest przerwa
jak wróce to około 17 daje owoca albo kisiel chce
-kolacja- zalezy co chce: kanapki, tosty, parówki itp
-przed spaniem- mleko okoł 220ml
no i w nocy butla albo i nawet dwie.....
Ooo o faktycznie ma apetyt
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie jakąs sałatkę. Byle by sie prawie sama robiła.
Mieliśmy robić z ananasem, ale okazało się że moja mam robi.
Odpada jarzynowa bo tą robi teściowa.
I brak pomysłu. Niby w necie tego tyle, ale jakoś nic mi nie pasi
Oczywiście na Święta.
Z tunczyka warstwowa i pyszna tez jest z łososia warstwowa.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Lenova, ja popieram zdanie Meneq A pytałąm kiedyś - nie masz możliwości zrezygnować i wrócić w ciągu 5ciu lat?? Ja tak zrobiłam, do 2016 mam czas, żeby ew. się zdecydować na powrót. Takie coś chyba by było najlepsze??
No właśnie pytanie-może któraś się zna. Powinnam bronić mgr w 2011 r. Odroczylam to na rok ale olalam temat. To od kiedy mogę liczyć te 5 lat na powrót. Od 2011 r.?

No dobra nadrobilam. .pocytowalam ale nikogo nie ma idę spać.

P.s. jakiś pomysł na prezent dla babci tz ?W zeszłym roku dostała ciepłe góralskie kapcie. .a w tym nie mam pomyslu a czasu mało.
A ja i kupiłam sobie mega milusi piękny komin-tylko zimy nie ma a on ciepły-UWAGA CHWALE SIĘ Choc pewnie na zdjęciu nie widać nic.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-12-19 o 22:47
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:44   #1742
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

O się nie dodało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1419029069869.jpg (47,1 KB, 51 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-12-19, 22:47   #1743
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Disney animator? Piekne sa i wlasnie roszpunka mi sie marzy. Ale to za jakis czas, choc cena baaardzo atrakcyjna. A pocahontas wyglada jak moja przyszla bratowa.

Wyjde zaraz z siebie. Dziecko nie dosc ze nie chce zasnac, to wylalo cala butelke 0.5l picia na lozko. Wyrzucila zawartosc 3 szuflad z nasza bielizna i ogolnie robi wszystko by mnie z rownowagi wyprowdzic..
nie animator, my first princess
Stary 2014-12-19, 22:54   #1744
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
LEOŚ, gapa ze mnie, WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANY!
Leosiu ode mnie i Michałka moc życzeń!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ale cudo!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

To chyba dobrze, że możesz komuś pomóc?

----------------------
Dziewczyny wiecie co, parę dni temu zaginęła u nas młoda dziewczyna, w biały dzień szła na zakupy i nie doszła na nie. Rozpoczęły się poszukiwania, fundacja Itaka itp. Dzisiaj się okazało, że dziewczyna została odnaleziona.... bez narządów wewnętrznych. Musiał to zrobić ktoś kto się na tym zna. Przecież zwykły człowiek nie jest w stanie wyciąć nerki czy płuca czy wątroby. Trzeba się na tym znać! mało tego, dzisiaj doszło do porwania kolejnej dziewczyny, a trzecia zdołała uciec. Wszystko dzieje się w biały dzień , w centrum miasta. Dziewczyny ja normalnie się boję o swoje życie. Przecież tyle razy chodzę gdzieś sama.... swoją drogą to straszna znieczulica panuje na świecie, nikt tym porwanym dziewczynom nie pomógł Zobaczcie jak kwitnie czarny rynek narządów To okropne!
Fewciu, a nie jest to czasem urban legend? Mam nadzieję że jest... Pare lat temu w moim mieście też takie wieści chodziły, oczywiście nieprawdziwe

Cytat:
Hm poradzcie mi. Fundacja pyta czy mogą dac moje dane TVP panorama bo chcieli by mnie (i jeszcze jedną Krakowska mamę) zaangażować do reportażu.
Chętnie bym Cię zobaczyła w TV

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
DEBRAH, jasna sprawa!!!!

FEWCIU, masakryczne jest to o czym piszesz.....

Ja tez sie zamykam jak jade gdzies dalej, bo po wiosce to wiadomo, ze nie. Ale w nocy obowiązkowo mam zamkniete.

Co do nocy- spałam 5 godz? mój dziec nie odpuszcza, o napisze Wam:
22.15- mały zasnął
23.30- ja sie położylam (po ogarnieciu siebie i z grubsza kuchni zeby mi talerze same nie wyszly)
1.45- pobudka, zażądał herbatki, potem 40 min noszenia w kocyku, zasnął
- 4.30- pobudka, zaządał mleka, potem ni z tego ni z owego rozhisteryzował sie tak, ze przez kwadrans nic nie docierało, potem jakos ugładzilam, wyprzytulałam, dał sie przekonac, ze nie bedziemy sie nosic w kocyku tylko polezymy na łożku
-5.45- dziecko zasnęło
- 5.50- zadzwonił mój budzik
kurtyna
(przysnelo mi sie busie)
O matko współczuję! Teraz doceniam jak Miś pięknie mi śpi.

Cytat:
no właśnie tego się boję, że się pogryzie i myslę teraz o białym lub jasnym szarym, bo trzeba pamiętac tez ze to małe pomieszczenie jest, a mam dość cemną podłogę.
Ogólnie jestem tym etapem zmęczona już, nie jestem zadowolona z siebie i chyba bym bardziej pomyślała nad koncepcją teraz, bo nie wiem czy mi za ciemno nie wyjdzie. No nie mam tego zmysłu, żeby ocenić czy ok będzie jak jeszcze nie widzę efektu. Dopiero PO a wtedy to już trochę późno jest na zmianę.

Jak będę dokupywać stół to myślę albo nad całym białym albo łączonym z drewnem. Bo biały mi się taki bezpieczny i ożywający pomieszczenie wydaje.
No ale zrobiłam sobie ten fiolet w aneksie i kamień szary między szafkami (które będą białe) to będę musiała jakoś to teraz zgrać i żyć z tym, chociaż paruje mi już głowa od myślenia nad tym.
Za ciężkie to dla mnie, ja bym zleciła komuś kto by mi rozrysował w programie graficznym, jak widzę efekt to mogę sobie zmieniać, a tak na sucho to
Automatycznie współczuję tego Silver, bo ona ma więcej metrów do urządzenia (ale tylko w kwestii remontu to współczucie występuje;p)
No schrzanię pewnie i mi wyjdzie wiocha i za ciemno
Cytat:
Bokeh : na razie nidyrydy za duży tam jest burdel.
Może jak poskręcane będą szafki i przyjedzie blat + płyta ( w poniedziałek/wtorek)

Zaczynam żałować tego fioletu bo się muszę teraz pod to za bardzo układać, ale jakoś muszę teraz ogarnąć. Salonów tam nie będzie bo mieszkanko malutkie i budżet skromny, ale jednak jak ktoś ma " to wyczucie" to ze wszystkiego zrobi " to coś". Mi tego trochę brak.
Nic nie żałuj, fiolet zawsze możesz przemalować, a meble ciężej wymienić! Nic na siłę do fioletu nie dopasowuj Ja mam biały stół z ikei (dzięki bogu w tym roku wprowadzili do oferty i obniżyli cenę i uwielbiam go! W kolorze drewna u mnie tylko prawdziwe drewno, czyli podłoga i blat w kuchni. Pamiętaj że odcienie brązu też lubią się gryźć. Zrób sobie taką neutralną bazę, a szalej z kolorami w dodatkach, które łatwo zmienić.
Ciemna podłoga fajna, ale tylko ją zrób ciemną jak małe pomieszczenie. Fajnie że kuchnia biała! Kocham białe kuchnie Pochwal się proszę jak już coś będzie wiać, może uda mi się coś doradzić jak zechcesz.

Dobrej nocy, padam, chora jestem i dziś miałam kilka godzin szkolenia w pracy. Czeka mnie jeszcze egzamin z urzędu dozoru technicznego
Paaa
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 23:19   #1745
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Idę spać

Stary 2014-12-19, 23:48   #1746
nafiyqa
Zakorzenienie

FEWCIU, tez mi ta sprawa z rzekomymi narzadami smierdzi...

Kuba pierwszy raz od daaaaaawna przelozony do lozeczka, ciekawe ile pospi w nim :P

Dobranoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 05:42   #1747
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tadaaaam!!! Sobota, wolne, 4dni przed swietami a Lejdi co? Od 6 trase biegu znaczy Pozdro!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 06:30   #1748
nafiyqa
Zakorzenienie

Ehhh gdzie te czasy, gdzie spalismy do 9...
Dzis o 6 Kuba byl chetny do zabawy, udalo mi sie go na godzine spacyfkowac, a i tak nieprzytomna jestem...

Stary 2014-12-20, 07:03   #1749
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49411111]Insolito, odpowiedziałam PW wiesz co, jeśli u dziecka kompletnie nic na autyzm nie wskazuje - to da się to po 5 minutach określić, serio. Po prostu... wprawne oko widzi różne zachowania ze spektrum od razu i tyle.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziekuje wszystkim w imieniu Leosia za pamiec i piekne zyczenia.Wlasnie godz temu poszli goscie bo dzis robilismy imprezke.Splakalam sie bo to moje dziecko tak swiadomie przezywalo uroczystosc az piszczal na widok sztucznych ogni na torcie a swieczki dmuchal kilka razy.Postaram sie jutro wkleic zdjecia bo dzis padam na pyszczek.Zarwalismy wczoraj nocke z tz bo mielismy firmowa wigilie w takiej exclusive restauracji ze szok kazdy mialswojego kelnera nigdy nie bylam w takim miwjscu i myslalam ze bede sie zle czuc ale czasem fajnie poczuc sie jak vip hihi Marinka byla z nami bo nie chcialam podawac jej pokarmu przez butelke ale przespala caly wieczor.

debrah powodzenia za reportaz mam nadzieje ze juz podjelas decyzja

evel na pewmo jakaja ma policystyczne jajniki kilka moich kolezanek tez ma a czemu pytasz

Pstruku Lady prowadzi jakas grupe i pewnie za to ma $$ ale jak cos to pewnie mnie popraei

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

insolito ufff spokojniejsza??

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Czekam na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam sie po drzemce

nancy dla glodomorka
U nas tez w tym temacie o wieeele lepiej.
Kuba zjada dwudaniowy obiad w zlobku, a w domu jeszcze jeden ze mna

Dojrzalam, zeby pojsc do fryzjera, jutro ide ciachnac co nieco i juz dygaaam, chyba bardziej niz przed dentysta... Malo kiedy wychodze zadowolona z ciecia.

We wtorek zamowilam choinke, dostalam nr przewozowy , ale do dzis nie dojechala.
Chyba zapomnieli o mnie
za jedzenie Kuby

Trzymie kciuki za fryzjera

Piotrek zasnął wczoraj o 19 wstał dziś o godz 7.20, bez żadnej pobudki Tylko trochę się wiercił dopóki się przy nim nie położyłam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:04   #1750
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tadaaaam!!! Sobota, wolne, 4dni przed swietami a Lejdi co? Od 6 trase biegu znaczy Pozdro!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

a ewulkaaa 4 dni przed świętami, sobota, wolne, od 6 30 siedzi w pracy i nalicza wunagrodzenia, tudzież liczy trzynastki

żeby nie było wątpliowści - oczywiście bezpłatnie, w ramach pomocy charytatywnej :/
również pozdrawiam!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-12-20 o 07:08
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:08   #1751
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, szukam tego posta, w ktorym SZAJA polecala EWULCE zabawki dla Ani, kilka dni temu to bylo, nie kojarzycie moze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 07:24   #1752
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, szukam tego posta, w ktorym SZAJA polecala EWULCE zabawki dla Ani, kilka dni temu to bylo, nie kojarzycie moze?

Kojarzymy , ale też nie mogę znaleźć

Mówiłam już, że chyba mamy imię wybrane dla malucha?

Stary 2014-12-20, 07:26   #1753
Delicjanka
Zakorzenienie

Lenova, wiem co czujesz, sama zrezygnowałam z 2 kierunku(ciągnęłam równolegle z pedagogiką, tylko ze w wawie) po III semestrze, chyba najbardziej mnie zdołowało to, że nie mogłam ogarnąć paru przedmiotów słuchowych (ang) za poprawkę musiałam bulić 1000zł... i akurat wtedy byłam bardzo pokłócona z tztem, podjęłam tą decyzje sama o rezygnacji i ...czasem żałuje. Bo wiem, że teraz byłoby lepiej. No ale te dojazdy, kasa, ciągłe nadrabianie, stres o jakieś zapytanie itd.. przeżywałam to co Ty, I WIEM że jeśli byłabym w zgodzie z tztem wtedy, to skończyłabym te studia, bo on by mnie jakoś zmotywował, no kazałby mi. Tak samo było z prawem jazdy, ja już sie chciałam poddać, ale on nie popuściłby i jestem mu wdzięczna. No i nasze awantury są ciągle, bo ja sie poddaje...nie umiem pokonać pewnych przeszkód....

Szkoda tych 4 lat. Ale przetrzymaj.

Mój tzt teraz poszedł na elektrotechnike zaocznie, no poszedł, jest mu to bardzo potrzebne do pracy, papierek.

Amelka jeszcze spi,moje porządki świąteczne poszły w piź.dziec! wczoraj nam przywieźli drzwi wewnętrzne nie będzie złotej kurtyny już do wc:brzy dal:

Pstryku, miałam się wczoraj odnieść, tak troche to małomyśle może pod względem, gdyby coś sie stało... ale wiesz co, tyle się nasłuchałam i boje się, boje się jak stoje na światłach, ze zaraz mi jakiś pajac wpadnie do samochodu, najbardziej sie boje parkingów w CH. wtedy to na szybkosci sie zamykam... niestety, ale czasy są okrutne...

Poza tym Amelka łapieciagle za klamke. ;p

Nawijka, no ja wczoraj prawie plakalam po wyjsciu od fryzjera, spierniczyła mi grzywke troche;/ ale ladnie scieniowala no i sporo scielam.. ;p ale i tak mam długie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:41   #1754
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
[/B]

kurcze, ale to az dziwne, w jedna strone ok , w druga masakra. z tz (niby ) ok z toba takie a(tra)kcje.... a wracaliscie kiedys z mala oboje?

ooooooooooo!
Wracalismy, taka sama akcja jak ze mna sama. Ja musze miec dla niej zawsze cale wyposazenie( picie, cos do jedzenia, najlepiej jeszcze klauna do zabawiania ;/) a tz bez zarcia potrafi szybko i spokojnie z nia wrocic... Gdzie przypominam moj tz to nerwus i krzykacz, wiec chyba przy takim czlowieku powinna byc nerwowa? Nie kocha mnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Brawo!!

Piszesz że B. je co sobie zażyczy. To znaczy że on Ci mówi co chce zjeść? Daria je to co jej dam. Sama od siebie by nie powiedziała że woli np parówke a nie serek

Nie pisałam jak było na wizycie. Usg wyszło trochę gorzej niż ostatnio ale to moze zalezec od tego ze np duzo pila i duzo moczu miala w nerce... Musimy dalej sie kontrolować i mieć nadzieję ze operacja nie bedzie potrzebna rosi:

Co do lekarza,napisałam wyżej.
A płytki wybrane panele też
U nas to jest na zasadzie, ze pokazuje malej co moge jej dac a ona albo krzyczy nieeee albo nic nie mowi i sie usmiecha Wtedy wiem, ze to zje najprawdopodobniej, a nie wyrzuci.

Dziewczyny przecie pisalam wczoraj, ze grupa szukajaca tej babki z Fewci miasta ZDEMENTOWALA na swoim fb plotki o znalezieniu ciala. To tylko plotki. Szukaja nadal. Ale i tak dziwne, szla na zakupy bez torebki i dokumentow?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 07:45   #1755
Delicjanka
Zakorzenienie

Jakie ciasta robicie, HELP, nie mam pomysłu:/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 07:50   #1756
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jakie ciasta robicie, HELP, nie mam pomysłu:/
Jak zwykle sernik i może to ILLUSION ale ze śliwkami bo wychodzi boskie

Stary 2014-12-20, 07:55   #1757
litllesweetangel
Lurker ;)

Deli nie robie, kupuje

A wlasnie co do zamykania drzwi w aucie. Kiedys interesowalam sie zyciem w RPA i tam w wiekszosci miast trzeba miec nawet zamkniete drzwi w samochodzie, bo np stojac na swiatlach moga normalnie ukrasc auto i zrobic kuku.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 08:02   #1758
insolito
Zadomowienie

Deli, ją polecam kostkę cappuccino z blog moje wypieki. Pisze z tel dlatego linka nie wsta.wiam

Stary 2014-12-20, 08:17   #1759
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Deli, ją polecam kostkę cappuccino z blog moje wypieki. Pisze z tel dlatego linka nie wsta.wiam
aaaaa wczoaj się nad tym ciastem zastanawiałam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-20, 08:28   #1760
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nawijek, masz

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post49380275
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 09:55   #1761
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hania spała od 18.45 do 7.30

hje Hania wczoraj na usneła przy jedzeniu koło 18;p sądzę, że jakby zansęła to spała by do rana;p

neti fajny komin i lepiej Ci w brązie

insolito jakie imię wybraliście?

Deli my robimy pijaka, jakiś sernik i 3bita

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 10:00   #1762
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

My właśnie rozpoczęliśmy długie rodzinne wolne, tzn ja to wiadomo, że mam wolne ale mąż ma urlop aż do 6 stycznia

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Napisał dlugiego posta i mi zezarlo jeszcze raz
MaJumi z odstawieniem wygladalo tak ze zbieralam sie 3 tyg i nie moglam ale to ja nie byłam gotowa, w ostatnim czasie zaniklo mi mleko wiec Julo ssal wiecej zeby cos poleciało w ogóle, tlumaczylam dluzszy czas ze uu musza odpoczac ale bez reakcji a w zeszla niedziele podjęliśmy decyzje zakleilam sutki plastrami i tlumaczylam ze uu sa zmeczone chore w dzien bylo ok zagladal kilka razy , w nocy lulal go tzno 5 rano zazadal mamy i uu i tu byl placz moze z 10 min i juz nie usnol ale zajelismy sie czym innym i przez kilka dni w dzien zagldal czy mam plasterki robil cacy cacy calowal i mowil dziekuje a w nocy raz, od soboty zajrzal raz w niedziele i raz w poniedziałek , teraz w dzien mowi mama cycusie ma i bez zagladania sie obywa wiec chyba jestesmy odstawieni , bylo mi bardzo ciezko nawet myslalam o karmieniu dwojki ale udalo sie bez problemow, jak nakleilam plasterki pierwszy raz to plakalam wiec to ja miałam większy problem , trzymam kciuki zeby u Was tez bylo bez problemow
Dzięki wielkie A możesz mi jeszcze napisać czy Julek zasypiał przy piersi na noc i na drzemke? Bo u nas tak jest i o ile o usypianie nocne się nie boję tak biorąc pod uwagę że Mała już teraz czasem rezygnuje z drzemki i wiem że bez piersi trudno jej się wyciszyć to boję się że odbiorę sobie narzędzie do uspania jej w dzień i odstawienie będzie się równało z brakiem drzemek... Jak to wyglądało u Was?

Insolito i Ezzo, będę wdzięczna również za Wasze doświadczenia z odstawianiem

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o! i to jest argument na TAK aby to cos kupic!
No coż Starałam się wymienić wszystkie zalety A serio ładnie wychodzi

Cytat:
No pewnie że się decyduj!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Witajcie

Zupa ugotowana,Kuba spi.
Powiem Wam,ze Kuba JE, jestem zszokowana,jakie ilosci. Wczoraj pol miski krupniku, na drugie 1,5 plastra duszonego schabu,4 spore lyzki kaszy peczak, polowe glowki brokula i z 10 lyzek surowki z marchwi i jablka. Moj tz do wieczora nie mogl zebrac szczeny z podlogi
Nie chcę nic mówić ale u nas gwałtowna zmiana że Julka zaczęła jeść duże ilości a nie pojedyncze gryzy pokryło się z moim zajściem w ciążę A że Wy też kp...

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
zaraz ponadrabiam.... ale powiedźcie mi czy jest tutaj jakaś mamusia która borykała się z PCOS?
Ja nie mam typowego PCOS ale mam skłonności. Co tam?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Teraz pytanie na szybko mam, jakie materace dla babli kupujecie? Znalazlam w rozm.takim jak lezanka (80x200) gryka pianka kokos i sie zastanawiam, czy by nie kupic? Bo ogolem spoko to materac jest wiec nie wiem czy jest sens kombinowac z jakimis lateksowymi itd? Jak myslicie?
Gryka kokos wcale nie są takie dobre bo są twarde. Najlepszy lateks ale może być też piankowy, ja teraz kupiłam piankowy w Ikei, 14cm wysoki, może za jakiś czas kupię lepszy jak będzie odpieluchowana i nie będą się przydarzać nocne wpadki z przesikaniem. Ważna jest wysokość, im wyższy tym lepszy.
Ta firma Hevea, co Mała wklejała też ma bardzo dobre opinie.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Współczuję

Byliśmy u neurologa, niby najlepszy w mieście, po 5 min obserwacji zdecydowanie wykluczył autyzm
I tego się trzymaj

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A wiecie jak trudno żyć z tym że przed każdym weekendem ma się za przeproszeniem sraczke ze stresu,że nie śpi się choć powinno,że przed każdym zjazdem mam ochotę się zrzygać ze stresu,że muszę brać dwie magiczne tabletki by móc drżącym głosem ledwo wykrztusić z siebie prezentację. Jest mi z tym ciężko i dlatego właśnie nie obchodzą mnie te lata które straciłam i pieniądze. Tak szłam na pierwszy rok z założeniem że chce,czemu? Bo myślałam że pomogę sobie i ojcu . Głupie założenie i to moja zguba.
Kierunek jednak ciekawy owszem. Ale czuje się tam jak tępak że choćbym siedziała nad książką rok to i tak dostanę 3,5 bo pamięć jak u 80tki. Czuje się jak głupek bo jak jest jakieś zadanie badawcze czy coś do napisania to wypytuje wszystkie koleżanki żeby mnie poinstruowały. To mnie najbardziej zniechęca,że nie mam z tego ŻADNeJ radości.
Tak Debrah masz rację zawsze wycofuje się z trudnych sytuacji...
Ale idę jutro do szkoły ,nie rezygnuje bo MąŻ mi KAŻE studiować ,także idę na skazanie bo pan i władca rozkazuje. Swoją drogą zablokował mi wizaż na kompie
Słuchaj, moim zdaniem zastanów się co chcesz robić w przyszłości i to Ci pomoże podjąć decyzję. Może warto nie rzucać ale zdać teraz sesję zimową żeby te przedmioty już mieć zaliczone a potem zrobić znów przerwę? Tak żebyś póki co była z Blanką a jak ona pójdzie do przedszkola żebyś mogła skończyć studia i zacząć pracę?
Chyba że w ogóle planujesz się zająć zarobkowo rzeczami które będziesz mogła robić w domu np rękodzieło, to wiadomo, że studia niepotrzebne. Ja Cię rozumiem, bo teraz ucieka Ci czas który mogłabyś spędzać z Blanką, i życie domowe daje Ci mnóstwo satysfakcji (mi również ). Ale pomyśl też o tym że jak Blanka pójdzie do przedszkola / szkoły to już będziesz całe dnie w domu sama i samo sprzątanie/gotowanie pewnie Cię aż tak nie uszczęśliwi. A mama która siedzi w domu i tylko czeka aż dziecko wróci z pracy to nie jest dobry pomysł. I nie chodzi tylko o zarobki ale o to żebyś miała coś swojego. I moim zdaniem to powinno być decydujące, co chcesz robić w przyszłości i czy te studia Ci w tym pomogą.

Insolito, jakie imię ?
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:13   #1763
hope01
Zakorzenienie

W BIEDRZE ZABAWKI- 30%. Kupilam Mlodemu te gary za 27 zl

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 12:33   #1764
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
My kupiliśmy 2 opakowania puzzli gigant za 13.99. Mamy od 2 dni jedne z Peppa i mała jest zachwycona, pięknie układa jak na puzzle 36 elementów. A poniżej jej dzieło.

Ma jeszcze 50 zł z funduszu prezentowego od dziadka to jak znajdę w innej biedrze te gary to jej kupię. Teraz już ich nie było w ten biedrze

Cytat:
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 12:59   #1765
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja już po pracy. Ale do wieczora chyba będę sprzątać (o ile Daria mi pozwoli, tż jest w pracy więc jestem z nią sama). Okna muszę umyć, ale w szafkach sprzątać nie będę bo tak naprawdę zwisa mi to. Za niedługo się stąd wyprowadzamy więc nie będę przesadzać a dziś jest jedyny dzień kiedy mogę posprzątać. Jutro jeszcze jakieś zakupy a potem pracuję cały pon i cały wtorek więc nie będzie na NIC już czasu.
Przystroję coś żeby trochę świątecznie było.
Jeszcze włosy muszę pofarbować dziś.
Będę wieczorkiem jak Daria zaśnie.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-20 o 13:00
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 15:17   #1766
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzieki Szaja

Chrzestnym przypomnialo sie, ze nie wiedza co kupic Kubie na prezent
Dalam kilka propozycji, ale po entuzjazmie na dzwiek slowa "ciastolina" skumalam, ze chyba bedzie to :P

I dobrze, bo nasza juz lekko przyschnieta

Wrocilam od fryzjera.
Nooo i wyszlo tak, jak chcialam!
A czy mi pasuje to juz inna bajka

Uprzedzajac - zdjecia nie wstawie, bo mi wyprostowala wlosy na Jezusa :P generalnie jest dobrze, 20cm poszzzzloooo!

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

misia, ale ten pijak fajnie wyglada!!
Z jakiego przepisu robisz?

Stary 2014-12-20, 15:22   #1767
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My kupiliśmy 2 opakowania puzzli gigant za 13.99. Mamy od 2 dni jedne z Peppa i mała jest zachwycona, pięknie układa jak na puzzle 36 elementów. A poniżej jej dzieło.

Ma jeszcze 50 zł z funduszu prezentowego od dziadka to jak znajdę w innej biedrze te gary to jej kupię. Teraz już ich nie było w ten biedrze
omg moja 2elementowych nie układa w nosie ma gratulacje!

Cytat:
Dzieki Szaja

Chrzestnym przypomnialo sie, ze nie wiedza co kupic Kubie na prezent
Dalam kilka propozycji, ale po entuzjazmie na dzwiek slowa "ciastolina" skumalam, ze chyba bedzie to :P

I dobrze, bo nasza juz lekko przyschnieta

Wrocilam od fryzjera.
Nooo i wyszlo tak, jak chcialam!
A czy mi pasuje to juz inna bajka

Uprzedzajac - zdjecia nie wstawie, bo mi wyprostowala wlosy na Jezusa :P generalnie jest dobrze, 20cm poszzzzloooo!
widzę, że ty jak ja lubisz mocne cięcie

Ja teraz mam do brody włosy, korci mnie, by zrobić short cut
http://www.essence.com/sites/default...ed_article.jpg tylko przy dłuższych włosach
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 15:39   #1768
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja bym chciala to zrobic: http://coolinarnastrefa.blogspot.com...-murzynki.html kiedys u kolezanki jadlam. Poeeezjaaaaaaaaa!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49417805]
widzę, że ty jak ja lubisz mocne cięcie

Ja teraz mam do brody włosy, korci mnie, by zrobić short cut
http://www.essence.com/sites/default...ed_article.jpg tylko przy dłuższych włosach[/QUOTE]
Wooooow! Odwazysz sie?

Ja mam cos takiego: http://3.bp.blogspot.com/-OjM1RGnFhH...0/long-bob.png

Stary 2014-12-20, 15:43   #1769
Konto usunięte

Nawijko, pewnie, ja nieraz asymetrię robiłam, ale taką typową - jedna strona krótka, druga dłuższa. Wchodziłam do fryzjera z czarnymi włosami, wychodziłam blond. No różne takie Uwielbiam!
Aczkolwiek wygodniejsze dłuższe włosy

Taaak! macie rację! pożarłam się tuż przed świętami z mężem W sumie o pierdoły, po nitce do kłębka poszło no i powiedziałam mu, że może przyprowadzić z powrotem dziewczynki a sam nie wracać. Pfff.
Stary 2014-12-20, 16:07   #1770
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49418039]Nawijko, pewnie, ja nieraz asymetrię robiłam, ale taką typową - jedna strona krótka, druga dłuższa. Wchodziłam do fryzjera z czarnymi włosami, wychodziłam blond. No różne takie Uwielbiam!
Aczkolwiek wygodniejsze dłuższe włosy

Taaak! macie rację! pożarłam się tuż przed świętami z mężem W sumie o pierdoły, po nitce do kłębka poszło no i powiedziałam mu, że może przyprowadzić z powrotem dziewczynki a sam nie wracać. Pfff.[/QUOTE]
Co racja to racja - szczegolnie przy dzieciach

Ehhh Wielkie wojny o glupoty - kocham to

Sluchajcie, sa jeszcze w Biedrze te dzemy 100% owocow? Byl taki kwaskowy porzeczkowy, przydalby mi sie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości