Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-20, 11:43   #2401
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie strasz! A ja się cieszyłam, że u mnie skóra i na piersiach i na brzuszku i na udach taka ładna jędrna.

A używacie jakiś preparatów specjalnych zapobiegających rozstępom? Ja na razie tylko oliwkę, ale chciałam na allegro zamówić ten reklamowany palmers na brzuch, bo u nas w aptekach nie ma.
Ja uzywam palmersa ( nie lubie tego zapachu ) , wczesniej uzywalam jeszcze oliwki, planuje kupic w styczniu mustelle uzywam peelingi do ciala, glownie nakladam na piersi brzuch i uda, ale tez sie skonczyl i ciezko mi bedzie tu znalesc gdzie mieszkam
I pomimo ze mi juz wychodza planuje smarowac sie do konca i po porodzie tez Moze gdybym sie nie smarowala, wyszloby wiecej kto wie...

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-20 o 11:44
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 11:43   #2402
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasz! A ja się cieszyłam, że u mnie skóra i na piersiach i na brzuszku i na udach taka ładna jędrna.

A używacie jakiś preparatów specjalnych zapobiegających rozstępom? Ja na razie tylko oliwkę, ale chciałam na allegro zamówić ten reklamowany palmers na brzuch, bo u nas w aptekach nie ma.
Palmersa dostaniesz nawet i w Rossmannie ja się smaruje czym popadnie, najpierw był palmers przeciw rozstępom, teraz zwykły, na zmianę z neutrogeną i oliwką, takie sobie robie urozmaicenia
Stary 2014-12-20, 11:46   #2403
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Od dzisiaj zaczynam pichcenie w kuchni muszę to rozłożyć na pare D i aby Wigilii całej nie spędzić przy garach.

Meganka mi rozstepy wyszły pare dni przed tp rodzilam tydzien pozniej
a ja postanowilam ze zrobie rybke po grecku i salatke jarzynowa i zjem za nim pojade do tesciow bo u nich juz nic nie rusze....
Stary 2014-12-20, 11:48   #2404
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a ja postanowilam ze zrobie rybke po grecku i salatke jarzynowa i zjem za nim pojade do tesciow bo u nich juz nic nie rusze....
Aż takie okropieństwa serwują?
Stary 2014-12-20, 11:52   #2405
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Palmersa dostaniesz nawet i w Rossmannie ja się smaruje czym popadnie, najpierw był palmers przeciw rozstępom, teraz zwykły, na zmianę z neutrogeną i oliwką, takie sobie robie urozmaicenia
To dobrze wiedzieć Ja mam do Rossmana spory kawałek, a samochód u mechanika i nie chce mi się leźć na pieszo. Ale w poniedziałek się przejadę. Gdyby nie ta beznadziejna pogoda to bym się dziś przeszła, ale lenistwo górą i nosa mi się nie chce z domu wystawiać

Crystal25 ja peelingi też, a że i przed ciążą miałam schizę na tym punkcie, żeby wiecznie się peelingować i balsamować to teraz dla mnie raj
Stary 2014-12-20, 11:55   #2406
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Aż takie okropieństwa serwują?
Serwuja glownie owoce morza, ktorych ja i tak nie jadam, wina do dan.... dwa lata temu dostalam zupe z obiadu, bo jeszcze nikt nie wiedzial ze ja nie jadam takich rzeczy, a ja tez nie wiedzialam jak wygladaja tu swieta
Za to rok temu u mojej mamy, to moj TZ niczego prawie nie ruszyl

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
To dobrze wiedzieć Ja mam do Rossmana spory kawałek, a samochód u mechanika i nie chce mi się leźć na pieszo. Ale w poniedziałek się przejadę. Gdyby nie ta beznadziejna pogoda to bym się dziś przeszła, ale lenistwo górą i nosa mi się nie chce z domu wystawiać

Crystal25 ja peelingi też, a że i przed ciążą miałam schizę na tym punkcie, żeby wiecznie się peelingować i balsamować to teraz dla mnie raj
dla mnie tez Bede szukac na dniach peelingow, bo zwariuje bez nich uwielbiam je wcierac w siebie, kiedy sobie leze w wannie
Stary 2014-12-20, 12:05   #2407
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Od dzisiaj zaczynam pichcenie w kuchni muszę to rozłożyć na pare D i aby Wigilii całej nie spędzić przy garach.

Meganka mi rozstepy wyszły pare dni przed tp rodzilam tydzien pozniej

Kurcze tak na sam koniec to juz w ogóle dobijające - człowiek sie cieszy ze nie ma a tu jeden dwa dni i brzuch cały w rozstepach . Moja kolezanka tak miała i takie jej okropnie duze i bordowe wyszły na bokach brzucha ;( teraz po 2 latach ma juz delikatnie różowe ale widac je bardzo ;/

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Ok dziewuszki ja : prysznic , golonko i zbieram sie na wizyte zobaczyc mojego skarba
Buźka ;*
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 12:14   #2408
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Serwuja glownie owoce morza, ktorych ja i tak nie jadam, wina do dan.... dwa lata temu dostalam zupe z obiadu, bo jeszcze nikt nie wiedzial ze ja nie jadam takich rzeczy, a ja tez nie wiedzialam jak wygladaja tu swieta
Za to rok temu u mojej mamy, to moj TZ niczego prawie nie ruszyl

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

dla mnie tez Bede szukac na dniach peelingow, bo zwariuje bez nich uwielbiam je wcierac w siebie, kiedy sobie leze w wannie
fuuujś, mi owoce morza w większości śmierdzą blee powiedz że chcesz pierogi z grzybami i tyle ! niech spełnią zachciankę ciężarnej

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Kurcze tak na sam koniec to juz w ogóle dobijające - człowiek sie cieszy ze nie ma a tu jeden dwa dni i brzuch cały w rozstepach . Moja kolezanka tak miała i takie jej okropnie duze i bordowe wyszły na bokach brzucha ;( teraz po 2 latach ma juz delikatnie różowe ale widac je bardzo ;/

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Ok dziewuszki ja : prysznic , golonko i zbieram sie na wizyte zobaczyc mojego skarba
Buźka ;*
koniecznie zdaj relacje zaraz po wizycie
Stary 2014-12-20, 12:17   #2409
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
fuuujś, mi owoce morza w większości śmierdzą blee powiedz że chcesz pierogi z grzybami i tyle ! niech spełnią zachciankę ciężarnej

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

koniecznie zdaj relacje zaraz po wizycie
Oni nie wiedza co to sa pierogi dlatego zrobie rybke i salatke i zjem za nim do nich wyrusze hihi

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

Buźka ;*
daj znac po wizycie 3mam kciuki
Stary 2014-12-20, 12:17   #2410
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Oni nie wiedza co to sa pierogi dlatego zrobie rybke i salatke i zjem za nim do nich wyrusze hihi
weź ze sobą, niech zobaczą co to są rarytasy i będziesz mogła na miejscu sobie podjeść
Stary 2014-12-20, 12:23   #2411
crystal25
Zakorzenienie

a ja wypij kawke, ubiore sie w koncu, i ruszam szukac prezentow swiatecznych dla dzieciaczkow, mniej wiecej wiemy co kupic, bo podpytalismy kazdego

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
weź ze sobą, niech zobaczą co to są rarytasy i będziesz mogła na miejscu sobie podjeść
Wyjatkowo szwagierka TZ robi swieta wiec bedzie tez jej rodzina ok 20 osob , nie chce byc nie mila wytrzymam hihi
Kolacja tutaj rozpoczyna sie o 20.00 dopiero
Powiem ci, ze na slubie mielismy dania polskie i francuskie , moja rodzina nie cierpi ich jedzenia, a rodzina TZ nie cierpi naszego Oczywiscie kazdy probowal wszystkiego zeby nie bylo hihi
Zawsze jak do tescia jade na obiad, to robi specialnie ziemniaki dla mnie do obiadu wiec nie jest zle... bo wie ze u nas sie czesto je do obiadu.....za to oni ziemniaki jedza raz na rok

najszczesliwsza jestem kiedy jade do mojej mamy, ona zawsze ugotuje to co lubie najbardziej, jeszcze sie pyta na co mam ochote hihi a mezowi robi pizze z piekarnika albo lasagnie gotowa

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-20 o 12:24
Stary 2014-12-20, 12:37   #2412
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Mamusie,

dziś znowu wietrznie i niemiło na dworze. Helenka pokopała mnie po jajnikach do 3 nad ranem. Mieli przyjechać do nas dziś goście w odwiedziny i zadzwonili, ze przyjadą jutro, bez żadnego konkretnego powodu, trochę mnie to wkurzyło, bo musimy znowu jutrzejszy dzień do nich dostosować, nie lubię jak ktoś zmienia zdanie na ostatnią chwilę, no ale tak czasem bywa.
Co do rozstępów to ja mam na pośladkach już z okresu dojrzewania i kilka małych na biuście mi wyszło w ciąży, na szczęście od spodu że tak to określę, jakby pod piersią

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Życzę Ci spełnienia marzeń, najlepiej tych, które skrywasz najbardziej
I poproszę kieliszek
ps. Nasza Ola miała urodzić się 19.12, ale trochę się pospieszyła Sentyment do daty jednak pozostał

U mnie też nastrój nieciekawy... jakoś nieszczególnie czuję nadchodzące święta...
mam nadzieję, że będzie trochę lepiej.

Buziaki
mam nadzieję, że te nastroje nas opuszczą. Ja wczoraj puściłam sobie kolędy Preisnera (uwielbiam je), popłakałam się kilka razy, pomyślałam trochę o życiu i chyba się oczyściłam

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Światełka są białe a nie niebieskie
przepiękna choinka

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej
My też dzisiaj po wizycie.
Zosia pozostaje nadal Zosią
Dzisiaj mamy już 28 t0d .Bubcia od ostatniej wizyty podwoiła swoją wage.ma 1079g.wg tabelki i dr waga ok.drobna jest malutka moja ale w normie.
Ostatnio tp był na 7 marzec a teraz na 18 marzec a wgom 13 marzec o co ho??
dr dopiero wizyte wyznaczyła na 27styczeń.
Szyjka dłuuuuga.
Hemoglobina 12,9
Ale mocz mam okropny
Mam bakterie, leokocyty,erytrocyty,fosf orany, oraz liczne pasma śluzu przepisała mi dr furagine3x2+wit.C.
Oby pomogło....

A tak poza tym wszystko gra
A wg Was waga OK? bo w porównaniu do waszych dzieciaczków wag to moja Zosia to kruszynka
za wizytę!!!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie-wszystko jest oki -młody waży 1360g -doktor powiedział ze idealna waga na ten tydzien-wszystkie parametry ok,szyjka też oki. A oto i Oskar
gratulu ję!!

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Oooo Wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń

Cieszę się, że wszystko dobrze

WoW! Jaki duży Mnie się dzisiaj lekarz spytał czy ja I trym

Ja już też po wizycie. Dzisiaj zaczynam 31tydzień i Maleńka waży 1338g Obróciła się główką do dołu

śliczności! za wizytę!
Niektóre z Was piszą o małej wadze dziecka, a ja już Wam wspominałam, że mam w drugą stronę, ostatnio ważyła 1400, boję się co będzie 30.12

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
DebraM jaka ładna pannica. Ten smog dolatuje chyba też do wawy, bo celluit to mój straszny problem. Normalnie ratowały mnie bańki chińskie, bo skłonność oddziedziczyłam po mamie Żeby zeszło po ciąży.
I gratki za laktator, jetes mistrzynia okazji, taniej niż używany I wózek super, widziałam w sklepie
Może my dziś ubierzemy choinke, co najmniej idziemy do znajomych na wigilie, więc zaraz sie biorę za rybę i pierniki.

Wiecie,że mojemu TZ zeskanowali karte do konta(Pan który dzwonił mówił, że w bankomacie pewnie lub sklepie podczas płatności) i ktoś ją próbował użyć zagranicą na sume 890 nie pamietam w jakiej walucie. A ze dzien wczesniej robilismy o 22 zakupy w biedronce koło nas to transakcja i karta została zablokowana. Ale zdziwieni byliśmy strasznie.

Byłam na wizycie, od dziś zaczynam l4. Następna wizyta 9.01, teraz też macie tak często(jutro zaczyna 30 tydz)? Miałam białka w moczu, dostałam antybiotyk i w poniedziałek mam iśc na badanie i zaraz zadzwonić z wynikiem do lekarza. Poza tym mamy iść na te usg 28-32 tydz. Wczoraj usg nie było, więc się nie pochwalę ile mała ważyła.
wreszci e l4, odpocznij sobie, bo się należy!
Ale przygoda z tą kartą, dobrze, że tak się skończyło, jak to dziś trzeba uważać...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 12:47   #2413
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjęć córy i wózka

Cytat:
DebraM jaka ładna pannica. Ten smog dolatuje chyba też do wawy, bo celluit to mój straszny problem. Normalnie ratowały mnie bańki chińskie, bo skłonność oddziedziczyłam po mamie Żeby zeszło po ciąży.
I gratki za laktator, jetes mistrzynia okazji, taniej niż używany I wózek super, widziałam w sklepie

Byłam na wizycie, od dziś zaczynam l4. Następna wizyta 9.01, teraz też macie tak często(jutro zaczyna 30 tydz)? Miałam białka w moczu, dostałam antybiotyk i w poniedziałek mam iśc na badanie i zaraz zadzwonić z wynikiem do lekarza. Poza tym mamy iść na te usg 28-32 tydz. Wczoraj usg nie było, więc się nie pochwalę ile mała ważyła.

Może to głupie co napiszę, ale ... ja wcześniejszą ciążę straciłam w 9 tygodniu i zaraz po poronieniu cały cellulit, który już zdążył się pojawić w trakcie tamtej ciąży znikł... na szczęście jego brakiem nie zdążyłam się nacieszyć

Za poprawę wyników Tak, teraz wizyty są z reguły częściej

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mi wczoraj jeszcze lekarz powiedzial ze mam duzo wód płodowych-mieszcza sie w normie ale trzeba kontrolowac....no i zrobilam wczoraj cos czego nie powinnam....zaczelam czytac w google z czeo to wynika....i strasznie sie wystraszylam... TŻ na mnie nakrzyczal ze czytam bzdury i ze lekarz móiwil ze ilosc jest w normie ale górnej. Mam nadzieje ze na nast wizycie 12 stycznia wód nie przybędzie a ubędzie-strasznie zaczełam sie martwić....smutno mi....tak bardzo chce by z malutkim bylo wszytsko dobrze

cudeńko niesamowite że mozna tak maleństwo podejrzeć

Nie ma co czytać
Ja chyba jako jedyna tutaj mam pępowinę dwunaczyniową (powinny być 3) i też się naczytałam o wadach serca, nerek i innych strasznych rzeczach, a jest wszystko dobrze i niepotrzebne były te nerwy. Też się nie denerwuj tym bardziej, że nie masz powodu

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Pewnie, że dają i to całkiem konkretne także bardzo dziękuję za pomysł śliczna masz córeczkę

Witajcie w ten pochmurny poranek. Ja wcinam jajko na miękko i potem spadam na lumpy, do makro i leroya
Też się nie spodziewałam takich rabatów cieszę się, że pomogłam
Dziękuję
Udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcia! za wizytę!

ja nie pospałam za dużo, ale to pewnie dlatego, że idę dziś obejrzeć moją malutką wizyta o 13 więc proszę o kciuki
Zaciskam
Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Pojechałam na parapetówkę, wróciłam o 2 nad ranem. Super się bawiłam.

fajniutka. Mój też lubi leżeć z nogami na główce

Miłych zakupów, ja mam jeszcze jedną propozycję dla Ciebie - http://www.fabrykawafelkow.pl/lampki...dland-rex.html
I nie było powodów do strachu, super, że się wybawiłaś
Mała nie dość, że rączkami się zasłaniała to jeszcze właśnie nóżki na głowę zakładała. Akrobatka mała

Haha nouvelle, ale będziesz miała kolekcję
Cytat:
Boski A gdzie kupowałaś? I ile kosztował? Bo chyba mi gdzieś to umknęło w wątku
Nie umknęło, nie pisałam o cenie. 3780 w 4kids.com.pl
Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej Podczytuję wątek (i tak mam z 5 stron do nadrobienia), ale ogólnie jak przyleciałam do Polski, to ciągle w biegu i nie miałam kiedy pisać. Znalazłam lokatora do mieszkania, porobiłam trochę zakupów. Nadal nie wiem co z łóżeczkiem wrrr. Chciałabym takie do przerobienia dla starszaka potem i żeby było w kolorze dopasowanym do tej komody:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...345/#/80178607
Za chiny nie mogę nic sensownego za rozsądną cenę znaleźć. Podoba mi się Sundvik z Ikei - ale kurcze te kolory... Może mi coś podpowiecie?
Poza tym kwestia powrotu do Niemiec nam się posypała :/ Chłopak, z którym mój TŻ miał wracać po Nowym roku ma problemy zdrowotne i nie będzie jechał. A ma duży samochód i mieliśmy zabrać tobołki. Do samolotu bez szans to załadować, bo wózek, nosidełko, kartony, pełno pierdół... :/ Szukam czegoś na blabla, ale lipa.
Co do zakupów to właśnie pokupowałam trochę ubranek, karuzelkę do łóżeczka, matę, poduszkę do karmienia, laktator, butelki, cała siata z apteki heh. Sporo tego, tu jest znacznie taniej. No i patrzymy za łóżeczkiem i materacem, ale to można kupić w DE w sumie.
Poszukacie usług przewożących rzeczy. Brat Tż'a tak wysyła duuuże paczki, bo dużo taniej wychodzi niż pocztą. Trzymam kciuki żeby gładko poszło
Cytat:
śliczny ten Stokke. Też jestem ciekawa ceny
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hehehe nieźle ja wczoraj byłam w pracy ze zwolnieniem i jedna laska się mnie zapytała jak się czuję po porodzie a ja jej mówię, że rodzę za 2,5 miesiąca na co ona "a ja już myślałam, że urodziłaś bo tak dobrze wyglądasz"

co do wizyty to gratuluję mój jeszcze miednicowo ułożony
Haha, no niezła laska
Ja za 8 dni już 8 miesiąc zaczynam ale ten czas leci.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Miłego dnia, ja uciekam na miasto a potem przygotowuję małą imprezkę- parapetówkę
Udanej imprezki

Chyba gdzieś mi wzięło resztę cytatów :/

Meganka, ja u p. Agnieszki N.B. byłam na usg I i II trymestru, dodatkowo u innej lekarki robiłam echo serduszka, a na usg III trymestru byłam u Wiechecia, bo mam blisko
za wizytę

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 13:26   #2414
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
zakochałam się w tym wózku

jaka śmieszna muszelkowa torba

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 13:26   #2415
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny ja już po. Wszystko jest ok Iga jest dalej Igą, wielkoludem nie będzie, waży teraz 1191 g, ale pani doktor.powiedziała, że jest w normie, a ja jej ufam
także niunia nie ma się co martwić, po prostu będziemy miały mniejsze dzieciaczki
poza tym wszystkie pomiary dobre, szyjka zamknięta i długa, mogę wszystko robić normalnie i chodzić na ćwiczenia
kolejne usg 24 stycznia więc nie będę musiała długo czekać
może później uda mi się wstawić zdjęcia, chociaż śpię dziś u rodziców i nie wiem czy mają kabelek...
ale fajnie przed świętami usłyszeć takie dobre wiadomości
Stary 2014-12-20, 13:38   #2416
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek

Pojechałam na parapetówkę, wróciłam o 2 nad ranem. Super się bawiłam.

Nie wiem dlaczego, ale ostatnio boję się jeździć w nocy samochodem. W dzień mogę jechać nawet na drugi koniec Polski

Teraz czekam aż mąż wróci z firmowego śledzika

fajniutka. Mój też lubi leżeć z nogami na główce

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Też mi się podobał, ale u mnie nigdzie nie mogłam go obejrzeć na żywo. To chyba najlżejszy wózek jaki znalazłam - coś około 6 kg

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Miłych zakupów, ja mam jeszcze jedną propozycję dla Ciebie - http://www.fabrykawafelkow.pl/lampki...dland-rex.html
tu już chyba by moje dziecko dostało króliczego oczopląsu
Nie wiem czemu, ale strasznie mi się te króliki podobają

super, że impreza się udała. Ja też jak ostatnio poszłam w tango, to wróciłam po 5

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

ja miałam próbkę palmersa i on w kontakcie ze skórą straszny zapach miał nie wiem czemu tak się działo, ale śmierdziało jak zepsuty samoopalacz, z tym że to dopiero kilka h po posmarowaniu

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Hejo
Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjęć córy i wózka

Może to głupie co napiszę, ale ... ja wcześniejszą ciążę straciłam w 9 tygodniu i zaraz po poronieniu cały cellulit, który już zdążył się pojawić w trakcie tamtej ciąży znikł... na szczęście jego brakiem nie zdążyłam się nacieszyć

Za poprawę wyników Tak, teraz wizyty są z reguły częściej

Nie ma co czytać
Ja chyba jako jedyna tutaj mam pępowinę dwunaczyniową (powinny być 3) i też się naczytałam o wadach serca, nerek i innych strasznych rzeczach, a jest wszystko dobrze i niepotrzebne były te nerwy. Też się nie denerwuj tym bardziej, że nie masz powodu

Też się nie spodziewałam takich rabatów cieszę się, że pomogłam
Dziękuję
Udanych zakupów

Zaciskam

I nie było powodów do strachu, super, że się wybawiłaś
Mała nie dość, że rączkami się zasłaniała to jeszcze właśnie nóżki na głowę zakładała. Akrobatka mała

Haha nouvelle, ale będziesz miała kolekcję

Nie umknęło, nie pisałam o cenie. 3780 w 4kids.com.pl

Poszukacie usług przewożących rzeczy. Brat Tż'a tak wysyła duuuże paczki, bo dużo taniej wychodzi niż pocztą. Trzymam kciuki żeby gładko poszło

Dziękuję

Haha, no niezła laska
Ja za 8 dni już 8 miesiąc zaczynam ale ten czas leci.

Udanej imprezki

Chyba gdzieś mi wzięło resztę cytatów :/

Meganka, ja u p. Agnieszki N.B. byłam na usg I i II trymestru, dodatkowo u innej lekarki robiłam echo serduszka, a na usg III trymestru byłam u Wiechecia, bo mam blisko
za wizytę
Ty dałaś tyle za cały zestaw????!!!! matko jedyna jak tanio jednak jak się chce, to ładnie można utargować cenę

Stary 2014-12-20, 13:49   #2417
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ja już po. Wszystko jest ok Iga jest dalej Igą, wielkoludem nie będzie, waży teraz 1191 g, ale pani doktor.powiedziała, że jest w normie, a ja jej ufam
także niunia nie ma się co martwić, po prostu będziemy miały mniejsze dzieciaczki
poza tym wszystkie pomiary dobre, szyjka zamknięta i długa, mogę wszystko robić normalnie i chodzić na ćwiczenia
może później uda mi się wstawić zdjęcia, chociaż śpię dziś u rodziców i nie wiem czy mają kabelek...
Super!! Gratuluję udanej wizyty W końcu mamy dziewczynki, więc mogą być drobniutkie
Cytat:
Ty dałaś tyle za cały zestaw????!!!! matko jedyna jak tanio jednak jak się chce, to ładnie można utargować cenę
Za cały zestaw? Za to co na zdjęciu Wózek = spacerówka (krzesełko) + gondola + stelaż + osłonka przeciwdeszczowa gondoli + osłonka przeciwdeszczowa spacerówki + moskitiera do spacerówki + torba na zakupy (ta dolna). Do tego dokupiliśmy torbę pielęgnacyjną (górna), uchwyt na kubek, fotelik samochodowy, bazę i wanienkę ale ta reszta dodatkowo płatna

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-12-20 o 13:51
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 14:08   #2418
nouvelle2
Zakorzenienie

wróciłam z lumpów, trochę zaszalałam. Ale dzisiaj były tak śmieszne ceny, że żal było nie brać takich cudeniek

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Super!! Gratuluję udanej wizyty W końcu mamy dziewczynki, więc mogą być drobniutkie

Za cały zestaw? Za to co na zdjęciu Wózek = spacerówka (krzesełko) + gondola + stelaż + osłonka przeciwdeszczowa gondoli + osłonka przeciwdeszczowa spacerówki + moskitiera do spacerówki + torba na zakupy (ta dolna). Do tego dokupiliśmy torbę pielęgnacyjną (górna), uchwyt na kubek, fotelik samochodowy, bazę i wanienkę ale ta reszta dodatkowo płatna
to rewelacyjna cena
nam się stokke crusi bardzo spodobał, ale nie chcemy tyle kasy na wózek wywalać, maksymalnie 4000 zł sobie przeznaczyliśmy na ten cel
(a najlepiej tak żeby się w 3,5 zamknąć)
Tylko, że ja fotelika ani adapterów nie kupuję, bo fotelik już mam po siostrzeńcu

Stary 2014-12-20, 14:36   #2419
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
wróciłam z lumpów, trochę zaszalałam. Ale dzisiaj były tak śmieszne ceny, że żal było nie brać takich cudeniek[COLOR="Silver"]
chwal się, co upolowałaś?
Stary 2014-12-20, 14:45   #2420
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dziękuje kochane-juz czytać nic nie będe-nast wizyta 12 stycznia więc zobaczymy

ja dziś juz rano byłam w galerii dokupowałam ostatnie prezenciory Wszystkie mam juz popakowane i czekają pod choinką

Tż mazia pokoik młodego-kupiłam mu serniczek i piwko-taka kochana jestem

A teraz ide coś mieszkanko ogarnąć

Miłego dzionka mamuśki
Stary 2014-12-20, 14:51   #2421
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
chwal się, co upolowałaś?
jak wypiorę wszystko, to wkleję fotki

Stary 2014-12-20, 15:40   #2422
Misiata
Raczkowanie

hej. czy jest tutaj ktoś kto spodziewa się bliźniąt? bo ja tak i zastanawiam się czy jest jakaś pokrewna dusza będzie parka.
Misiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 15:44   #2423
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiata Pokaż wiadomość
hej. czy jest tutaj ktoś kto spodziewa się bliźniąt? bo ja tak i zastanawiam się czy jest jakaś pokrewna dusza będzie parka.
jest jedna podwójnie szczęśliwa i też z parką w brzusiu --> rona masz nową koleżanke
Stary 2014-12-20, 15:47   #2424
marcia45
Zadomowienie

Nam się dziś udało załapać na usg III trymestru Wszystko w normie, pani doktor stwierdziła prawidłowy rozwój narządów żeńskich, więc TZ nie miał co marudzić i pojechaliśmy do galerii i malutka dostała sukieneczke i body z kappahla Waży 1450, ma długie nóżki i ułożona jest główką do dołu.

I negocjuje wózek, trzymajcie kciuki

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 15:51   #2425
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się dziś udało załapać na usg III trymestru Wszystko w normie, pani doktor stwierdziła prawidłowy rozwój narządów żeńskich, więc TZ nie miał co marudzić i pojechaliśmy do galerii i malutka dostała sukieneczke i body z kappahla Waży 1450, ma długie nóżki i ułożona jest główką do dołu.

I negocjuje wózek, trzymajcie kciuki
Kappahl pokazuj co kupiliście!

a z kim negocjujesz, z tż czy ze sklepem?
bo ja też dziś jestem w trakcie negocjacji i z jednym i z drugim

Stary 2014-12-20, 16:00   #2426
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh te ciazowe problemy - dodatkowe kilogramy , cellulit a u mnie jeszcze zaparcia - potrafię po 3-4 dni nie wypróżniać sie Ratują mnie jedynie czopki - wszystkie naturalne- domowe sposoby niestety nie - a uwierzcie próbowałam juz chyba wszystkiego ;(
kochana moje uda są dosłownie przeorane cellulitem:/oczywiscie pewnie ciezko bedzie z nim walczyć po porodzie, ale zakładam, że spacery z wózkiem mi pomogą
Cytat:

jaka malutka dama
Cytat:

za odpoczynek na l4, ja mam wizytę w poniedziałek i równiez planuję pociągnąć do marca l4.
Cytat:
za wizytę
Cytat:
Napisane przez Misiata Pokaż wiadomość
ojej podwójne szczęscie rona też się spodziewa bliźniaków
ja witam z przeziebieniem tak uważałam, że wczoraj od koleżanki bakterie przyciągnełam, kicham, prycham, smarkam i wale głową w ścianę. Ale bylismy na szybkich zakupach i chyba mamy upatrzony wózek w końcu padło na mutsy evo, igo równiez testowaliśmy ale za dużo rzeczy nam się telepało no to padło na evo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (11,2 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-12-20, 16:01   #2427
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
kochana moje uda są dosłownie przeorane cellulitem:/oczywiscie pewnie ciezko bedzie z nim walczyć po porodzie, ale zakładam, że spacery z wózkiem mi pomogą

jaka malutka dama

za odpoczynek na l4, ja mam wizytę w poniedziałek i równiez planuję pociągnąć do marca l4.

za wizytę

ojej podwójne szczęscie rona też się spodziewa bliźniaków
ja witam z przeziebieniem tak uważałam, że wczoraj od koleżanki bakterie przyciągnełam, kicham, prycham, smarkam i wale głową w ścianę. Ale bylismy na szybkich zakupach i chyba mamy upatrzony wóżek w końcu padło na mutsy evo, igo równiez testowaliśmy ale za dużo rzeczy nam się telepało no to padło na evo
oooo, też na niego patrzyłam, właśnie w tej limitowanej wersji
My jednak zdecydowaliśmy się na Igo, ale raczej w wersji klasycznej

na przeziębienie gorąca herbata z sokiem imbirowym i dużą ilością cytryny ;-)

Stary 2014-12-20, 16:12   #2428
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, też na niego patrzyłam, właśnie w tej limitowanej wersji
My jednak zdecydowaliśmy się na Igo, ale raczej w wersji klasycznej

na przeziębienie gorąca herbata z sokiem imbirowym i dużą ilością cytryny ;-)
dla małża igo bylo za niskie, ma 193 cm wzrotu i niestety się garbił przy wóżku, a obiecał mi chodzić na spacery
herbata plus leże jak śledź w łóżku i odpoczywam, marzy mi sie fervex
Stary 2014-12-20, 16:13   #2429
87marta78
Zadomowienie

Rany dziewczyny, czy Was ciąża tez tak rozleniwiła jak mnie? Zawsze byłam bardzo aktywną osobą, a teraz najprostszych prac nie chce mi się robić Czytam codziennie co u Was, a nawet nie chce mi się pisać, choć wstawiacie takie fajne rzeczy i oczywiście śliczne zdjęcia maluszków
Jak pomyślę, że muszę w poniedziałek iść na badania rano, a później do doktorka z wynikami, to już mi się nie chce :/
Ledwo udało mi się zmobilizować dziś i popakować prezenty, posprzątać w domu i zrobić obiad... Ehhhhh energioo Wracaj!!!!!!
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-20, 16:33   #2430
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dla małża igo bylo za niskie, ma 193 cm wzrotu i niestety się garbił przy wóżku, a obiecał mi chodzić na spacery
herbata plus leże jak śledź w łóżku i odpoczywam, marzy mi sie fervex
a to nawet nie wiedziałam, że w evo ta rączka jest wyższa. U nas to akurat nie problem, bo tż jest średniego wzrostu-178cm, także można powiedzieć, że jest dość uniwersalny
w jakiej kolorystyce wybraliście evo? w tej, co na fotce?

mnie zawsze fervex w połączeniu z gripexem maxem stawiał w jeden dzień na nogi

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny, czy Was ciąża tez tak rozleniwiła jak mnie? Zawsze byłam bardzo aktywną osobą, a teraz najprostszych prac nie chce mi się robić Czytam codziennie co u Was, a nawet nie chce mi się pisać, choć wstawiacie takie fajne rzeczy i oczywiście śliczne zdjęcia maluszków
Jak pomyślę, że muszę w poniedziałek iść na badania rano, a później do doktorka z wynikami, to już mi się nie chce :/
Ledwo udało mi się zmobilizować dziś i popakować prezenty, posprzątać w domu i zrobić obiad... Ehhhhh energioo Wracaj!!!!!!
ja mam to samo, od tygodnia zabieram się za sprzątanie... kompletnie NIC mi się nie chce
chociaż Ty i tak dużo dziś zrobiłaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości