Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 19:55   #1921
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

dziewczyny, nareszcie gotowe! jeszcze tylko czekam na firankę (ma być po nowym roku) i muszę jakoś doprowadzić do porządku regały, bo narazie wsadziłam jak leciało i nie wygląda to zbyt dobrze

chwalę się zatem, a nadrobię jutro, bo jestem w trakcie sprzątania i gotowania świątecznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój1.jpg (87,7 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój2.jpg (54,1 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój3.jpg (85,5 KB, 74 załadowań)

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:58   #1922
marsi11
Zakorzenienie

deli o rany ale zjadlabum sledzia.... moge tylko pomarzyc

a jak to jest z kp i grzybami????? bo kiedys cos mi sie obilo o uszy ze grzyby nie przechodza do mleka???

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:00   #1923
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o tym samym pomyslalam piszac do meneq

-----------
nina, marsi (szaja) - bylyscie na bilansie 2latka? jak to wyglada? o co pytaja?
z Agatką ja mam pediatrę fajną, to pewnie też inaczej - no ogólnie zdrowie, ważenie, mierzenie, ale też i jak mowa, czy potrafi imię, czy wskazuje na sobie (lub na kimś, jeśli nie chce na sobie) części ciała, pokazanie ile ma lat (D. pokazuje), wykonywanie poleceń właśnie (czy rozumie, czy słyszy), Agatkę pytała, czy potrafi stanąć na 1 nodze a ja nawet nie wiedziałam, w gabinecie próbowała dopiero. Dlatego teraz D. już ćwiczę

Pamiętajcie, że bilans to wasz interes, nie dostajecie wezwania, jest na to czas 3 miesiące od skończenia 2 urodzin.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Julku nasz kochany! Mnóstwo zdrówka, uśmiechu i radości!!!!

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Neti A dziękuję, lepiej dzisiaj. Miała tylko raz po południu gorączkę, więc w porównaniu do ostatnich dwóch dni to mało. Kaszel ma duży Ale humor już lepszy. I zaczęła jeść. Chyba była głodna bo na raz zjadła pół woreczka ryżu, kawałek pieczonej piersi wielkości dłoni dorosłego człowieka I dwie duże łyżki surówki z sałaty lodowej i pomidora z oliwa z oliwek. Także jest lepiej
Nooo właśnie, najlepsze urodzinowe życzenia dla Juleczka dzielnego!

jak chłop wrąbala

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostalam skierowanie na pilna konsultacje neurologiczna przez te zawtotu glowy co ostatnio Wam wspominalam do tego doszlo zaburzenie rownowagi i wzroku zawroty mam teraz coraz czesciej nawet kilka razy na h moj gin sie wystraszyl powiedzial ze trzeba wykluczyc zawalenie tetnic szyjnych oby to tylko efekt uboczny po znieczuleniu no zalamana jestem

oby to przemęczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

I Szaja jak myślisz za praktycznie 9 miesięcy przedszkole nas czeka bije się z myślami czy w tym roku dac Julka do przedszkola czy poczekać rok i chyba integracyjne nas czeka bo części nie umiemy i chyba nie opanujemy
Byłam ostatnio złożyć papiery do PP o opinie WWR żeby na marzec na zapisy do przedszkola mieć i co kilka miesięcy się czeka na badanie możemy nie zdarzyć

O kurczę lepiej sprawdź o co chodzi , za życzenia dziękujemy

czemu za 9mcy? aaa, fakt, bo wy rocznikowo inaczej :/

słuchaj, a masz możliwość do prywatnej poradni? zdecydowanie szybsze terminy zapewne badań, prywatne też orzeczenia respektowane mają prawo dawać

i czekaj, macie jeszcze czas - aczkolwiek... chybabym integracyjne wybrała, idź gadać, że jest orzeczenie o niepełnosprawności, idź z młodym pokazać go, żeby widzieli że dziecko będzie, że na pewno orzeczenie będzie, to miejsce będzie klepnięte w grupie integracyjnej

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie-moje dziecko już dwie godziny siedzi samo i się bawi jednym i tym samym. ..
a co to? fajne!

Cytat:
moj mlody mnie dzis zaskoczyl rano wyrecytowal mi pol "lokomotywy" nie uczylam go na pamiec dzieci niesamowocie chlona

Mam pytanie do posiadaczy Pana Pierdziolki cz 1 i 2 czytacie dzieciom te niecenzurowane wierszyki? p.s jestem fanem pana pierdziolki to wierszyki z mojego dziecinstwa a Leo od kilku dni nic innego nie chce czytac

patrz, dawno nie czytałam ale ukochanym wierszem Agatki jest "Poszedł żuczek za chałupkę... "
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:06   #1924
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nafiqa o dzizas jakie Ty masz piekne wlosy powiesz mi jak je pielegnujesz????

Julek kpchanie duzo radosci i zeby Twoj piekny usmiech z buzki nigdy nie schodzil!

Dzejkob i Tobie kochanie sto lat bo tu oficjalnie nie pisalam.Calujemy z Leosiem

Dziewczyny dostalam skierowanie na pilna konsultacje neurologiczna przez te zawtotu glowy co ostatnio Wam wspominalam do tego doszlo zaburzenie rownowagi i wzroku zawroty mam teraz coraz czesciej nawet kilka razy na h moj gin sie wystraszyl powiedzial ze trzeba wykluczyc zawalenie tetnic szyjnych oby to tylko efekt uboczny po znieczuleniu no zalamana jestem

To mnie zmartwilas trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze!
Stary 2014-12-22, 20:10   #1925
Debrah
Zakorzenienie

Kurczę wstawiliśmy kanapę i tak teraz kminię jak to wszystko tam pomieścić ( to co muszę), eh.
A dziewczyny wy macie płyty indukcyjne? zadowolone jesteście z tego? ja nie miałam dotąd, teraz pierwszy raz ( na mieszkaniach elektryczne były, nienawidzę).
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:22   #1926
marsi11
Zakorzenienie

czyzby zbyszek z rolnik szuka zony wstawil sobie zeba???

Stary 2014-12-22, 20:25   #1927
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

SZAJA to magnesy. Są świetne. Co prawda niektóre elementy malutkie- wiec na razie w podróży niebardzo-ale w domu jest szał. http://www.tchibo.pl/magnetyczna-ukl...400052619.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 20:29   #1928
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Kolejna godzina. ...a dziecko nie myśli o spaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1419280122246.jpg (57,5 KB, 36 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:30   #1929
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49442278]z Agatką ja mam pediatrę fajną, to pewnie też inaczej - no ogólnie zdrowie, ważenie, mierzenie, ale też i jak mowa, czy potrafi imię, czy wskazuje na sobie (lub na kimś, jeśli nie chce na sobie) części ciała, pokazanie ile ma lat (D. pokazuje), wykonywanie poleceń właśnie (czy rozumie, czy słyszy), Agatkę pytała, czy potrafi stanąć na 1 nodze a ja nawet nie wiedziałam, w gabinecie próbowała dopiero. Dlatego teraz D. już ćwiczę

Pamiętajcie, że bilans to wasz interes, nie dostajecie wezwania, jest na to czas 3 miesiące od skończenia 2 urodzin.

Nooo właśnie, najlepsze urodzinowe życzenia dla Juleczka dzielnego!

jak chłop wrąbala

oby to przemęczenie

czemu za 9mcy? aaa, fakt, bo wy rocznikowo inaczej :/

słuchaj, a masz możliwość do prywatnej poradni? zdecydowanie szybsze terminy zapewne badań, prywatne też orzeczenia respektowane mają prawo dawać

i czekaj, macie jeszcze czas - aczkolwiek... chybabym integracyjne wybrała, idź gadać, że jest orzeczenie o niepełnosprawności, idź z młodym pokazać go, żeby widzieli że dziecko będzie, że na pewno orzeczenie będzie, to miejsce będzie klepnięte w grupie integracyjnej

a co to? fajne!

patrz, dawno nie czytałam ale ukochanym wierszem Agatki jest "Poszedł żuczek za chałupkę... " [/QUOTE]

Tak my rocznikowo wczesniej i tak mysle od jakiegoś czasu co zrobić, z poradnia nie wiedziałam że są porywatne musze poszukać w okolicy , ale najpierw do przedszkola pójdę wypytac co i jak jak kiepskie bedzie tu mamy jedno integracyjne to chcialabym edukacje wlanczajaca co mi kiedys linka dawałas gdzieś bliżej domu, ale tu raczej poczekalabym do 3,5 roku
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:40   #1930
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nawijko jak Kuba? Cudnie wyglądasz
A bo ja nie mówiłam, że Wigilię mam ostatecznie u t.? cudnie wręcz, ale moja mama nie omieszkała przyjąć zaproszenia mojej kuzynki -tej z którą się nie odzywała pod koniec wakacji, jak była sprawa z moimi rodzicami, którą opisywałam w k. Do gardeł sobie skakały, a teraz do Wigilii siądą. TZ mój powiedział że on po domach łaził nie będzie, matka jasno że robota jej odpada. Wiecie.. u nas w domu dawno prawdziwych świąt nie było, ale teraz to apogeum - ja totalnie czuję się przez nią olana. Wiedziała że mamy na Wigilii być i taki numer..Moja t. jest ☠☠☠☠☠☠☠nięta, ale nie powiem ... ona często mi matkę zastępowała..

W czwartek wrąbałam w siebie całą butelkę wina. Wygarnęłam wszystko TZtowi. Wszyściutko, łącznie z tym, że zaczynam myśleć o byłym i go z nim porównywać. Obiecał sie poprawic i powiedział że on sobie sprawy nie zdaje często co mówi. Wczoraj wypucował całą kuchnie

Z moją siostrą byli u neurochirurga w Krakowie. Poprzednim razem nie odtworzyła się cała płyta z badania. Tym razem obejrzał całość...
DOminika ma nie jedną, a dwie torbiele w tym niedorozwój móżdżku.. I prawdopodobnie ta druga, poprzednio pominięta torbiel powoduje ucisk, który z kolei powoduje ataki epileptyczne.. Ma mieć jeszcze robiony rezonans. Jeśli diagnoza się potwierdzi, to długie leczenie nas czeka.

Dawid pięknie załatwia się już na.. nakładkę! Szybko mu to z kopyta poszło! Pampers tylko na drzemkę i na noc! no i na długie wyjścia, bo jednak się boje, że się zachce, a jak go teraz na polu odsikam?
Dobrze, kaszle tylko w nocy, nie wiem co jest grane :/

Trzymam kciuki, zeby poprawilo sie z TZ, bo wiem jakie to trudne dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
NAWIJKO, bom zapomniała, ale sie wylaszczylas
Ach

Cytat:
nafiqa o dzizas jakie Ty masz piekne wlosy powiesz mi jak je pielegnujesz????

Julek kpchanie duzo radosci i zeby Twoj piekny usmiech z buzki nigdy nie schodzil!

Dzejkob i Tobie kochanie sto lat bo tu oficjalnie nie pisalam.Calujemy z Leosiem

O, kurcze, to powaznie...
Bedzie dobrze

Co do wlosow - miejsca malo, by opisac co z nimi robie

Generalnie przed kazdym myciem (co 2-3dni) nakladam oleje albo maski z olejami/nafta/polproduktami/itp. Po kazdym myciu odzywka/maska. W skore glowy tez wcieram rozniste substancje.
Nie chodze spac w mokrych, nie szarpie, regularnie podcinam koncowki. Czasochlonne to wszystko, ale mam na tym punkcie pi er dolca

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurczę wstawiliśmy kanapę i tak teraz kminię jak to wszystko tam pomieścić ( to co muszę), eh.
A dziewczyny wy macie płyty indukcyjne? zadowolone jesteście z tego? ja nie miałam dotąd, teraz pierwszy raz ( na mieszkaniach elektryczne były, nienawidzę).
Dlaczego?

Ide robic ciasto, musze miec na jutro coś wkupnego, bo pierwszy raz w pracy bede sama samiusieńka na moim stanowisku

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-12-22 o 20:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:43   #1931
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nawijko, zapewne za gorąco i/lub powietrze zbyt suche. Nawilż mocno.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:46   #1932
LadyWhisper
Zakorzenienie

hejo

Juleczku kochany sto lat maleństwo!!!

Nasze dziecię wróciło do etapu zasypiania w ....huśtawce)) chyba się przyzwyczaić nie może do nowego łóżka, za to jak już zaśnie to śpi właściwie do rana

Marsi kciuki!!!

zdjęcia zaraz obejrzę w przeglądarce

Meneq ale numer masakra żeby takie maleństwa już szkolić

Dziewczyny dostałam dzisiaj mega propozycję biegową i....dupa blada, bo nie mam żadnego papierka. Muszę jak najszybciej wybrać się na jakąś instruktorkę bo zależy im na mojej osobie bardzo bardzo więc szukam i muszę na już skombinować 1500zł masakejro

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:49   #1933
Debrah
Zakorzenienie

Bo strasznie długo się wszystko gotuje na elektrycznej , porównując gazową którą miałam wcześniej, no i prąd żre
Indukcja podobno lepsza, się zobaczy...
Stary 2014-12-22, 20:56   #1934
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah indukcyjne są super ja żałuję, że wzięliśmy gazową tutaj ale robiliśmy wsio po kosztach a przy indukcyjnej byśmy musieli siłę doprowadzić no i wiadomo, indukcja kosztuje. Także nast razem brałabym indukcję

Stary 2014-12-22, 21:01   #1935
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, nareszcie gotowe! jeszcze tylko czekam na firankę (ma być po nowym roku) i muszę jakoś doprowadzić do porządku regały, bo narazie wsadziłam jak leciało i nie wygląda to zbyt dobrze

chwalę się zatem, a nadrobię jutro, bo jestem w trakcie sprzątania i gotowania świątecznego

Piękny pokoik

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ide robic ciasto, musze miec na jutro coś wkupnego, bo pierwszy raz w pracy bede sama samiusieńka na moim stanowisku
No właśnie !! Jak w pracy ??? Bo chyba nie pisałaś, albo przeoczyłam

100 latek dla Julka i Kubusia :party :
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:03   #1936
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah indukcyjne są super ja żałuję, że wzięliśmy gazową tutaj ale robiliśmy wsio po kosztach a przy indukcyjnej byśmy musieli siłę doprowadzić no i wiadomo, indukcja kosztuje. Także nast razem brałabym indukcję

Ja musiałam na prąd coś bo nie ma gazu tutaj, tzn nie chciałam doprowadzać.
A nie chciałam też elektrycznej zwykłej, skoro już robiłam całą instalację, znaczy prąd - to siła też jest, dlatego wybór padł na indukcję.
Szukałam takiej w miarę taniej , znaleźliśmy z garnkami w gratisie (tzn wiadomo wliczone w cenę) elektroluxa więc wyszła nie tak drogo.

Ewulka : ładnie, dopieszczone dodatkami, dla mnie trochę za dużo różowego ale już tu była dyskusja o pokojach dziecka i wiem, że kolorowe trafiają w Twój gust. I Ania ma na pewno radochę!
No właśnie, pokaż nam ją, dawwnoo jej nie było.

Co do magnesów : Są w pepco teraz takie tabliczki - z jednej strony magnetyczna i do niej chyba 70? magnesów, (niektóre malutkie) i pisak, z drugiej zwykła kredowa i 3 kredy dołączone są. 29.90zł - fajna - polecam, Mała dostała od t.
T. się wahała między tą tablicą a kuchnią - dzięki Bogu zadzwoniła do mnie i różową straszność z plastiku zamieniła na tablicę!
Stary 2014-12-22, 21:26   #1937
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki!!!!!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49442278]z Agatką ja mam pediatrę fajną, to pewnie też inaczej - no ogólnie zdrowie, ważenie, mierzenie, ale też i jak mowa, czy potrafi imię, czy wskazuje na sobie (lub na kimś, jeśli nie chce na sobie) części ciała, pokazanie ile ma lat (D. pokazuje), wykonywanie poleceń właśnie (czy rozumie, czy słyszy), Agatkę pytała, czy potrafi stanąć na 1 nodze a ja nawet nie wiedziałam, w gabinecie próbowała dopiero. Dlatego teraz D. już ćwiczę
[/QUOTE]

podejrzewam ze u nas to bedzie raczej po lebkach moj to lekarz rodzinny, nie pediatra, no ale zobaczymy... czyli generalnie z opisu nic strasznego, do przejscia idziemy jutro

Cytat:
czyzby zbyszek z rolnik szuka zony wstawil sobie zeba???

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:29   #1938
marsi11
Zakorzenienie

nafiqa a co wcierasz?? jantara? podaj mi dla przykladu jakich kosmetykow uzywadz szampon maska? sorry ale naprawde mnie zachwycily Twoje wlosy

Stary 2014-12-22, 21:29   #1939
LadyWhisper
Zakorzenienie

ano pewnie, jak dla mnie indukcja super t. ma i naprawdę chwali

Hope jakaś Ty młodziutka!!!
ładnie Ci!!!

Ewulka ślicznie w pokoiku!!! Świetna naklejka!
Chociaż ja się już kolorami u Pietraszka nasyciłam i jak będziemy się przeprowadzać to planuję zrobić taki pokoik Bokehowej Hani

Nawijko, ależ masz przepiękne włosy!!!!!!! też się kiedyś interesowałam tymi olejami cudami, ale się jednak nie wzięłam za to, a siano mam na głowie okropne. Tyle, że wywaliłam wszelkie szampony i odżywki z sls i innymi bajerami, widzę duuuuuuuuuużą poprawę, no ale wiadomo to nie to, ja w ogóle mam kręcone włosy ale nikt nie potrafi mnie dobrze ściąć i one mi się za cholerę nie układają, musiałabym naprawdę poświęcić kupę czasu i kasy, żeby je doprowadzić do porządku a wiadomo, szybciej i łatwiej sięgnąć za prostownicę

idę spać, buziaki lejdis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 21:48   #1940
s i l v e r
Zakorzenienie

ależ się wku&*%$#$%^&&*łam!! Jutro t. miała być do Darii. Dziś dzwoni do męża, że ona nie przyjedzie bo....NIE!
Dziś cały dzień moi rodzice byli z Darią.Ja jutro miałam być cały dzień w pracy i tż też. Panikę w pracy zrobiłam i jedna koleżanka (bardzo jej jeszcze raz w tym miejscu dziękuję ) się ze mną zamieniła i jutro mam nockę ale nie było innego wyjścia ehhh...

Zabić to mało........

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
dziekujemy za wszytkie zyczenia!!!!
Kuba dzis oczywiscie nie spal w dzien a na noc poszedl dopiero przed 22. szok! no ale tyle dzis mial wrazen wiec i nie dziwota
wszystko sie udalo, dziecie z prezentow mega zadowolone. szal na traktorek ze zdjecia (od t.ów) i na mate wodna ogolnie bylo baaardzo fajnie - bo to takie pierwsze swiadome urodziny
a najlepsze, pytam sie go dzis rano (po raz pierwszy)
- co bedziemy dzis spiewac na twoich urodzinach? Sto...?
-koski

:

Cytat:
wiecie co?

wczoraj oddałam Ani smoczka. I CZUJĘ, że zrobiłam dobrze. Ona nie była na odmoczkowanie gotowa, czekałam 3 (!) tygodnie, ale widziałam jak się męczyła, jak jej tego brakowało, jak pojawiły nam się problemy z zasypianiem, ssanie własnej wargi (!), paluszka albo kocyka... To nie był ten czas. Trochę mnie męczą te jej zęby, ale uważam że na jej etapie rozwojowym to po prostu jest jej potrzebne.

I wiecie co jeszcze? O dziwo! Moaj teściowa pochwaliła moje zachowanie! Nie, że to nie wychowawcze, tylko że to dobrze że tak patrzę na potrzeby Anusi. Miło mi się zrobiło.
Myślę ,że dobrze zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

Kubusiu, Juleczku wszystkiego co najlepsze chłopaki!::

fewciu biedna Blaneczka, ucałuj Ją

Lenova
tulę

my zaraz wyjezdzamy do moich Rodziców na całe dwa tygodnie. a 27 przylatuje moja Sis, także będzie mnie mniej
Udanego pobytu
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Z moją siostrą byli u neurochirurga w Krakowie. Poprzednim razem nie odtworzyła się cała płyta z badania. Tym razem obejrzał całość...
DOminika ma nie jedną, a dwie torbiele w tym niedorozwój móżdżku.. I prawdopodobnie ta druga, poprzednio pominięta torbiel powoduje ucisk, który z kolei powoduje ataki epileptyczne.. Ma mieć jeszcze robiony rezonans. Jeśli diagnoza się potwierdzi, to długie leczenie nas czeka.

Dawid pięknie załatwia się już na.. nakładkę! Szybko mu to z kopyta poszło! Pampers tylko na drzemkę i na noc! no i na długie wyjścia, bo jednak się boje, że się zachce, a jak go teraz na polu odsikam?
Kciuki za zdrowie siostry

I brawo za ładne sikanie. Daria też sika do ubikacji korzystając z nakładki ,ale też tak jak Wy dalej na drzemkę, na noc i na dłuższy spacer z pieluchą. Jak zacznie się wiosna to rzucimy te pieluchy całkiem w cholerę
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dobrze, ze okien nie myłam, bo tak leje, ze bym sobie w brodę pluła za zmarnowany czas

miłego
A ja umyłam
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Neti A dziękuję, lepiej dzisiaj. Miała tylko raz po południu gorączkę, więc w porównaniu do ostatnich dwóch dni to mało. Kaszel ma duży Ale humor już lepszy. I zaczęła jeść. Chyba była głodna bo na raz zjadła pół woreczka ryżu, kawałek pieczonej piersi wielkości dłoni dorosłego człowieka I dwie duże łyżki surówki z sałaty lodowej i pomidora z oliwa z oliwek. Także jest lepiej
Dobrze ,że apetyt ma buziak dla ślicznotki
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
U nas świątecznie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Bonus wczorajszy tort niespodzianka u dziadków
ale super!
Cytat:
moj mlody mnie dzis zaskoczyl rano wyrecytowal mi pol "lokomotywy" nie uczylam go na pamiec dzieci niesamowocie chlona

Mam pytanie do posiadaczy Pana Pierdziolki cz 1 i 2 czytacie dzieciom te niecenzurowane wierszyki? p.s jestem fanem pana pierdziolki to wierszyki z mojego dziecinstwa a Leo od kilku dni nic innego nie chce czytac

hope, ładnie Ci w tym kolorku
nawijko, piękne włosy masz

Juleczku kochany wszystkiego najlepszego

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-22 o 21:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:53   #1941
Lenova
Wtajemniczenie

Juleczku stoooooo laaaaat !!!!!!!!!!!

Ewulka-piękny pokoik <3

Fewciu-super, że już lepiej !

Ja z racji tego, że się tak emocjonowałam studiami i się "uczyłam"dopiero dziś zaczęłam przygotowania do świąt i jestem padnięta .
A i dziś przywiozłam sobie już prezent gwiazdkowy - śliczną małą sunię syberiankę husky <3 Jest przepiękna a charakter ma jak Blanka-bawić ,tulić i jeść

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Przepis na sprawdzony blok pliiiiiis !!!!!!!!!:p rosi:
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:54   #1942
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulko fajny pokoik taki radosny przez te naklejke.

Silver wcale Ci sie nie dziwie, ze sie w☠☠☠☠ilas! Dlatego mimo wszystko ciesze sie ze zlobka, ze nie bedziemy od nikogo zalezni tak jak bylo wczesniej i t. wykiwala nas...

Mielismy dzis z tzem romantyczna kolacje w kfc
Kupilam dla faceta mamy pasek w Badurze za 50 zl

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 22:15   #1943
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ładnie

Pozjadało mi dużo cytatów a nie pamiętam

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Dobranoc
Stary 2014-12-22, 22:23   #1944
nancykenator
Zakorzenienie

STO LAT DLA KUBUSIA I JULKA

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
my mamy, jestem baaaardzo zadowolona
niby trzeba mieć specjalne garnki ale u nas sprawdzają się też zwykle emaliowane.
Cytat:
Dobrze, kaszle tylko w nocy, nie wiem co jest grane :/

Trzymam kciuki, zeby poprawilo sie z TZ, bo wiem jakie to trudne dla Ciebie

Ach

O, kurcze, to powaznie...
Bedzie dobrze

Co do wlosow - miejsca malo, by opisac co z nimi robie

Generalnie przed kazdym myciem (co 2-3dni) nakladam oleje albo maski z olejami/nafta/polproduktami/itp. Po kazdym myciu odzywka/maska. W skore glowy tez wcieram rozniste substancje.
Nie chodze spac w mokrych, nie szarpie, regularnie podcinam koncowki. Czasochlonne to wszystko, ale mam na tym punkcie pi er dolca

Dlaczego?

a powiedz, czy jest szansa mieć takie przy lekko falujących/kręcących się włosach?
Cytat:
ano pewnie, jak dla mnie indukcja super t. ma i naprawdę chwali

Hope jakaś Ty młodziutka!!!
ładnie Ci!!!

Ewulka ślicznie w pokoiku!!! Świetna naklejka!
Chociaż ja się już kolorami u Pietraszka nasyciłam i jak będziemy się przeprowadzać to planuję zrobić taki pokoik Bokehowej Hani

Nawijko, ależ masz przepiękne włosy!!!!!!! też się kiedyś interesowałam tymi olejami cudami, ale się jednak nie wzięłam za to, a siano mam na głowie okropne. Tyle, że wywaliłam wszelkie szampony i odżywki z sls i innymi bajerami, widzę duuuuuuuuuużą poprawę, no ale wiadomo to nie to, ja w ogóle mam kręcone włosy ale nikt nie potrafi mnie dobrze ściąć i one mi się za cholerę nie układają, musiałabym naprawdę poświęcić kupę czasu i kasy, żeby je doprowadzić do porządku a wiadomo, szybciej i łatwiej sięgnąć za prostownicę

idę spać, buziaki lejdis
dokładnie :/
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Juleczku stoooooo laaaaat !!!!!!!!!!!

Ewulka-piękny pokoik <3

Fewciu-super, że już lepiej !

Ja z racji tego, że się tak emocjonowałam studiami i się "uczyłam"dopiero dziś zaczęłam przygotowania do świąt i jestem padnięta .
A i dziś przywiozłam sobie już prezent gwiazdkowy - śliczną małą sunię syberiankę husky <3 Jest przepiękna a charakter ma jak Blanka-bawić ,tulić i jeść

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Przepis na sprawdzony blok pliiiiiis !!!!!!!!!:p rosi:
ojaaaaaa
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ewulko fajny pokoik taki radosny przez te naklejke.

Silver wcale Ci sie nie dziwie, ze sie w☠☠☠☠ilas! Dlatego mimo wszystko ciesze sie ze zlobka, ze nie bedziemy od nikogo zalezni tak jak bylo wczesniej i t. wykiwala nas...

Mielismy dzis z tzem romantyczna kolacje w kfc
Kupilam dla faceta mamy pasek w Badurze za 50 zl
zazdroszczę, mój tż jest tak leniwy (ja zresztą też), że nawet do maca nie chce nam się wchodzić, tylko tż jedzie do mac drive i źremy w domu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 22:43   #1945
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jakie ciasta robicie, HELP, nie mam pomysłu:/
Ja robię 3bita, mama zrobiła sero-makowiec, orzechowca, szarlotkę i dwie babki.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Oczywiscie tza pewnie ominie... Tak jak jelitowka ostatnio
Złego diabli nie biorą

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w nocy chcę zrobić uszka z grzybami, mrozicie na surowo? Bo ja nigdy w życiu jeszcze nie mroziłam takich rzeczy, a że to porcja dla t. to musi być idealna
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49428423]Szklanko, musisz najpierw na deseczce tak ułożyć, by się nie stykały, dopiero jak już będą mocno zimne, sztywne - można do woreczka razem, inaczej się skleją.[/QUOTE]
Dokłądnie tak

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pozdejmowałam dziś wszystkie firany i zasłony w domu,poprałam,powieszałam nowe, w międzyczasie zrobiłam naleśniki,później obiad,puściłam jeszcze dwie pralki z ciuchami,pofarbowałam mamie włosy i baterie mi siadły Pozostałą "siłę" (o ile to stosowne słowo w tym przypadku ) wykorzystałam na kąpiel. Wróciłam i padłam.
I ja właśnie dlatego wszystko rozłożyłam w czasie, bo sobie nie wyobrażam jechać potem ze wszystkim w 3 dni

Cytat:
Poli mówię częęęsto przy gonitwie "Idzie misiu z daleka", bo tej dłuższej wersji nie znałam, a barddzo jej się podoba. A jak czytam inne, to tak jak przy wszystkich innych wierszykach - najpierw się śmieje, a potem zamyka mi książkę.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
zazdroszczę, mój tż jest tak leniwy (ja zresztą też), że nawet do maca nie chce nam się wchodzić, tylko tż jedzie do mac drive i źremy w domu
A my już po drodze w samochodzie wszystko zżeramy

Sto lat dla wszystkich świętujących

Pięknie macie wystrojone mieszkania! Ewulko, pokój bardzo fajny

Hope, wg mnie w tym kolorze Ci ładniej

Pola spała w nocy (z przerwą 6-7.30) od 23 do 10.30
Ogólnie myślałam, że bez drzemek wcześniej będzie chodziła spać, a tu lipa, od ponad tygodnia ciągniemy zazwyczaj 8-22 Dobrze, że chociaż noce w miarę ładnie przesypia, bo bym chyba nie wydoliła...

Jestem przerażona tym, co piszecie o umiejętnościach Waszych dzieci... Po nowym roku zaraz idziemy na ostatnie szczepienie + bilans i od razu poproszę o skierowanie do neurologa.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-12-22 o 23:00
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 22:50   #1946
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nafiqa a co wcierasz?? jantara? podaj mi dla przykladu jakich kosmetykow uzywadz szampon maska? sorry ale naprawde mnie zachwycily Twoje wlosy

Jantara bardzo lubie!
Tyle ze ja jestem typem testera, wiec zamiast zostac dozywotnio przy czyms sprawdzonym to szukam szukam szukam.
Lubie tez kuracje Joanny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
Ostatnio przed myciem wcieram: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cym-wlosy.html bardzo mi przypasowal!

Teraz testuje wcierke z rosyjskich kosmetykow: http://ladyinpurplee.blogspot.com/20...acniajacy.html

Wcieram tez domowe napary np z kozieradki albo oleje indyjskie typu Sesa.

Jesli chodzi o szampon to byle jaki Lubie Alterre z Rossmanna, Barwe, Malwe.
Na wizazu jest trend, zeby stosowac szampony delikatne typu Hipp czy Babydream, ale ja mam pozniej masakre z rozczesaniem wlosow, poza tym szybciej mi sie przetluszczaja, wiec stosuje niepolecane przez wielu szampony z SLS.
Uwazam, ze szampon jest od mycia, a od wzmocnienia odzywka/maska, wiec to do nich przykladam wieksza wage (poza tym szampon trzymany na wlosach max minute czy dwie nie zrobi jakiejs szczegolnej krzywdy).

Maski
lubie :
- Kallosa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html
- Garnier Oleo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
- Gloria: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html
- Scandic bananowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nana-mask.html
- Biovax makadamia: (od pstryczkowego szwagra ) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html

Co ciekawe - im bardziej ubogi sklad tym u mnie lepiej sie spisuje :P

Cytat:

idę spać, buziaki lejdis
Nooo przestancie, az tak to nie!!

Ty nie masz kiedy paciać wlosow, bo bieganie Ci w glowie

Ja prostowalam 7 lat
Teraz tez czasem przejade, ale w wyjatkowych sytuacjach, bo nie lubie takich plaskaczy jak to sie czlowiekowi odmienia!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a powiedz, czy jest szansa mieć takie przy lekko falujących/kręcących się włosach?

Takie tzn jakie?
Czesto wlosy faluja jak sa suche, slabo odzywione, itp. Albo z drugiej strony - gdy je nawilzysz, moga zaczac bardziej sie krecic. Wszystko trzeba sprawdzic na sobie.

Ale generalnie falujace/krecace sie wlosy raczej nie uzyskaja gladkosci wlosow prostych...

Boszzz, jakie leniwce: mdleje:
Ja to lubie sobie wyjsc, tylko gdzie

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-12-22 o 23:12
Stary 2014-12-22, 22:54   #1947
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Jantara bardzo lubie!
Tyle ze ja jestem typem testera, wiec zamiast zostac dozywotnio przy czyms sprawdzonym to szukam szukam szukam.
Lubie tez kuracje Joanny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
Ostatnio przed myciem wcieram: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cym-wlosy.html bardzo mi przypasowal!

Teraz testuje wcierke z rosyjskich kosmetykow: http://ladyinpurplee.blogspot.com/20...acniajacy.html

Wcieram tez domowe napary np z kozieradki albo oleje indyjskie typu Sesa.

Jesli chodzi o szampon to byle jaki Lubie Alterre z Rossmanna, Barwe, Malwe.
Na wizazu jest trend, zeby stosowac szampony delikatne typu Hipp czy Babydream, ale ja mam pozniej masakre z rozczesaniem wlosow, poza tym szybciej mi sie przetluszczaja, wiec stosuje niepolecane przez wielu szampony z SLS.
Uwazam, ze szampon jest od mycia, a od wzmocnienia odzywka/maska, wiec to do nich przykladam wieksza wage (poza tym szampon trzymany na wlosach max minute czy dwie nie zrobi jakiejs szczegolnej krzywdy).

Maski
lubie :
- Kallosa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html
- Garnier Oleo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
- Gloria: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html
- Scandic bananowy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nana-mask.html
- Biovax makadamia: (od pstryczkowego szwagra ) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html

Co ciekawe - im bardziej ubogi sklad tym u mnie lepiej sie spisuje :P

Nooo przestancie, az tak to nie!!

Ty nie masz kiedy paciać wlosow, bo bieganie Ci w glowie

Ja prostowalam 7 lat
Teraz tez czasem przejade, ale w wyjatkowych sytuacjach, bo nie lubie takich plaskacz jak to sie czlowiekowi odmienia!

Takie tzn jakie?
Czesto wlosy faluja jak sa suche, slabo odzywione, itp. Albo z drugiej strony - gdy je nawilzysz, moga zaczac bardziej sie krecic. Wszystko trzeba sprawdzic na sobie.

Ale generalnie falujace/krecace sie wlosy raczej nie uzyskaja gladkosci wlosow prostych...

Boszzz, jakie leniwce: mdleje:
Ja to lubie sobie wyjsc, tylko gdzie
boskie cudne masz włosy, zresztą miałam Ci już o tym powiedzieć po naszym wakacyjnym spotkaniu

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-12-22 o 22:59
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 23:11   #1948
nafiyqa
Zakorzenienie

Zajelam sie wlosami i zapomnialam Ci Aga odpisac

Jesli chodzi o prace, to bardzo mi sie podoba!
Chociaz jest tez dosc stresujaca, bo obsluguje ponad 100 pracownikow, wiec ciagle cos sie dzieje. Nie mam kiedy po tylku sie podrapac, ale plusem jest to, ze czas biegnie jak szalony i nawet sie nie obejrze, kiedy juz musze wychodzic.

Sama praca jest typowo biurowa czyli odbieranie telefonow, maili, wysylka i odbior poczty, kurierow, wklepywanie faktur, praca z umowami, zleceniami i innymi dokumentami. Kasa tez niezla.
Takze poki co jestem naprawde zadowolona Bylebym tylko dala rade
Mialam sie nie dowiedziec, bo nie chcieli mnie straszyc, ale pracownik z innego dzialu sie wygadal.
Poprzednia osoba, ktora znalezli miala ponad miesiac szkolenia i na drugi dzien po tym jak zostala sama przy biurku nie przyszla do pracy
Mnie rzucaja troszke na gleboka woda po 10 dniach szkolenia, ale nie zamierzam uciekac POKI CO

Nie wiem czemu jeszcze nie spie skoro za 6h wstaje!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-12-22 o 23:13
Stary 2014-12-23, 06:53   #1949
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Nswijko a kozieradke moge w ciazy stosowac chyba tak ? chetnie wroce do wcierki tylko pewnie z systematycznoscia gorzej bedzie
Wlosy masz boskie ,ja mysle o obcieciu moich kudlow

Hje a co cie niepokoj u Poli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Tak sie pozarlismy z tz o 5 rano ze szok wyc mi sie chce chya swiat nie bedzie ,:sly:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 07:11   #1950
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ale pogoda. Leje i leje. Dziś zrobię na oknach ozdoby ze sztucznego śniegu. Sama sobie zrobię śnieg używała któraś tego ? Bo ja pierwszy raz i nie wiem czy wyjdzie.
Jestem w szoku ile Wy ciast pieczecie! U mnie w rodzinie nie piecze sie tyle. Ja wogole. Po pierwsze nie przepadam za ciastami. Po drugie, w święta jest tyle jedzenia , że jakbym miała opychac sie jeszcze ciastem to chyba bym pękła
A po trzecie, nie mam na to czasu przez pracę
Czy tylko ja mam takie zdanie?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-23 o 07:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości