|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49483389]Tak, Aros jest super Nie musisz się rejestrować, wysyłka do paczkomatu, szybko i sprawnie, obsługa też bardzo miła.[/QUOTE]Teraz nawet na stacje Orlen |
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
W końcu znalazłam chwilę na opowiedzenie naszych świąt. Wigilia była umnie. Miałam 13 osób. Wszystko poszło ok, tylko mama się rozpłakała jak mój mąż jej życzenia złozył. Prezentów było masa. Moje dziecko zachwycone. W I dzień świat wszyscy zjechali się znów do mnie na 14. Posoedzieliśmy, posmialismy się. Potem pojechaliśmy z mężem do mojej koleżanki z pracy na "flaszkę". O północy wróciliśmy. Super było. Trochę się wyluzowałam. Wczoraj poszłam do mojej przyjaciółki bo mam tam chrześnicę. Miałam być chwilę, ale zabawiłam cały dzień i znów winka popiłam (dawno dwa dni pod rząd sobie nie wypiłam, w sumie to nie dawno tylko nigdy). Bawiłam się świetnie. Było mi to potrzebne. Mama wczoraj też poszła do koleżanki. A dziś ja sprzątałam troszkę w domu, a do rodziców przyjechali teście mojej siostry. A jutro mamy kolęde. Także święta uznaję za wyjątkowo udane! Mimo zmartwień! A.. i od mikołaja dostałam zegarek. Bardzo mi się podoba O taki http://www.zegarki.pl/produkty/2084/...a-16624-3.html (wylukałam mikołaja)
|
|
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super,że święta się udały ![]() ostatnio mam fazę na książki..polecacie coś wartego przeczytania? Lubię kryminały, akcję i w sumie wszystko co wciąga, nawet mam chęć przeczytać sagę harrego Pottera
|
|
|
#2614 |
|
Konto usunięte
|
Królewna z kryminałów polecam Larssona Millenium i Lackberg Czarną Serię
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49486356]Królewna z kryminałów polecam Larssona Millenium i Lackberg Czarną Serię
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]o, Millenium mam na liście do kupienia Lackberga dopisuję, dzięki
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po wizycie,słowem się nie odzewali o wczorajszych fochach Na roczek przyjda.Ehhh mega fałszywi ludzie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2617 |
|
Konto usunięte
|
Lackberg to ona
Camilla Iza Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
świetny
i piękny czas miałaś ![]() trylogia Miłoszewskiego http://www.empik.com/trylogia-krymin...4566,ksiazka-p
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
![]() Przepraszam, że sie nie odniose ale nieogarniam ![]() Witam nowa Aniolkową Mamę - bardzo mi przykro O koszmarnym porodzie i oporze mojego organizmu nie będę pisać bo to nieważne, choć gdyby nie jedna cudowna położna to by mnie trzymali pod oksy nie 16 a pewnie co najmniej 24h o ile bym tam w międzyczasie nie zeszła z tego świata z wycieńczenia... Po cc okazało się, że i tak nie miałam zbytnich szans na powodzenie sn. Moja królewna ważyła 3690g i ma 57cm, w związku z czym większość ubranek okazała się za mała Walczymy o kp, choć musimy się ratować mm Buziaki
|
#2620 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49486474]Lackberg to ona
Camilla Iza Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]aaa ile książek ma ta seria? Bo w necie różne pakiety ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
jak się czujesz po cc? Po jakim czasie dostałaś malutką?
|
|
|
#2621 |
|
Konto usunięte
|
Królewna 8 książek
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
piękne wymiary!
czekam na fotę ![]() ![]() ![]() no i jeszcze raz gratuluję! nie łatwe, ale skuteczne: odstawić butlę i dać szansę swojemu biustowi ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- kochana to dopiero początek. Po indukcji/cc trzeba dać czas piersiom. Moje zaskoczyły w 6 dobie Michała. i to ledwo zaskoczyły. Nawału nie doczekałam
|
|
#2623 |
|
Konto usunięte
|
jola super waga:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory ja też dostałam zegarek. Mój wymarzony
![]() Z książek polecam każda Stephena Kinga. Jolja cudowne wieści. Grunt ze w końcu się udało co do KP to pewnie klucz tkwi w silnej woli i częstym przystawianiu Ja po wstrętnym dole jakiego miałam przez ostatnie dni powoli wychodzę ze skorupy... Miałam dwie długie, i budujące rozmowy z Mężem. Bardzo mi pomaga, podtrzymuje na duchu... Jest bardzo dobry. Teraz gram z nim na konsoli żeby nie myśleć o naszej dziewczynce...
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się czujesz? Jak tz?
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Jojla gratulacje. Duża kobitka z twojej córeczki. Dobrze, ze już jesteście razem.
Witam nowe aniołkowe mamy. Trzymajcie się |
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Jola Gratuluję
Dziś robiłam ostatnie podejście do kawy. F. po niej bardziej pobudzony i prawie nie spał po południu Był wściekły z tego powodu.Robi się coraz bardziej kochany, uwielbia, pocałunki, tulenie i łaskotki, wtedy piszczy z radości. Jak robimy noski to chcę mnie ugryźć w nos
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.
Iza... kurcze to jakaś masakra z tymi teściami. Co za ludzie ![]() Jojla przystawiaj jak najczęściej Hehe Tyż jestem terrorystka laktacyjna Gratulacje kochana jeszcze raz! Berbie pięknie piszesz o Krzysiu ![]() A Maksiu od dziś w spacerówce... Smutno Jakbym wiedziała, że wczoraj ostatni spacerek w gondoli, to bym filmik nagrała Przespał cały spacer. Odrazu zasnął. Był zmęczony po nocy (obudził się o 00:30 i do 3 nie spal a potem budził się co godzinę). Dostałam wczoraj po południu marchewke, dzisiaj wygląda jako bałwanek Buli. W poniedziałek będę dzwonić i szukać alergologa jak najszybciej. |
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka witaj
ciekawą datę masz w opisie, taką pamiętną to ślub?Jojla to u Was dopiero druga doba, już dali butelkę? Mamy jeszcze zaczekać do wizyty szczepiennej, ale raczej nastawić się na dokarmianie. I jeśli chcę to już mogę powoli zacząć, np. raz dziennie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49482105] Kiedyś bardzo dużo łaziliśmy z TŻem, ale teraz on już zdziadział i ma zadyszkę, jednak ja wciąż chętnie wracam zewsząd na piechotę.[/QUOTE] ![]() O tak! Król rządzi
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Waderko Jak czesto karmisz? Może odciągaj i dokarmiaj swoim mlekiem. Najlepiej dostawiać w nocy, wtedy najtłustsze mleko
|
|
|
|
#2632 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49483166]Mnie już brakuje gór szaf... 5 wielkich pudeł po Pampach z za małymi ubrankami A., jego zabawki, z których wyrósł, za mała wanienka... Nie wiem, po co to trzymam, w końcu nie planujemy już dzieci...[/QUOTE] a moze to znak, że właśnie podświadomie planujesz ![]() Cytat:
Cytat:
poza tym mam ostatnio fazę na Majgull Axelsson Cytat:
dajesz dużo butli? często? i przede wszystkim czemu? słabo przybiera? płacze? pokaż jaki?
|
|
#2633 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w taki dzień Ci sie to przytrafiło Cytat:
już po pierwszej @ było wszystko ok u mnie, ale lekarka kazała nam jeszcze jeden cykl dla pewności odczekać [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49471257] Popłakałam się w kościele na "Lulajże Jezuniu" ![]() wszystko wraca i wszystko jest do bani ![]() [/QUOTE] ![]() ja całą msze przepłakałam, aż mi głupio było, ale nie dało sie powstrzymać Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
współczuję ciężkiego porodu, ale najważniejsze ze już jesteście razem Nie zacytowała mi sie Słodka ja też bardzo przeżyłam poznanie płci, nadal się nie pozbierałam właściwie...U mnie wszyscy, szczególnie mąż i mama starali się mnie pocieszać, ale i tak święta były smutne, wylałam bardzo dużo łez. Nie tak miało to po prostu wyglądać No ale trzeba się pozbierać i działać, nic innego nam nie zostało pozostało. Dzis byliśmy odwiedzić chrześniaka TŻa i jego siostrę bliźniaczkę (11 miesięcy) i zakochałam się w dzieciakach
|
|||||||
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
W nocy 2-3 karmienia, w dzień co godzinę, półtorej i długo, właściwie to cały dzień nam na tym schodzi. Sama ją biorę do karmienia, nie czekam aż będzie głodna. W nocy gorzej, bo jak śpi to za nic nie zachęcę do ssania, więc w nocy czekam na jej sygnał.
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie w szpitalu tak jak u jojli w 2 dobie dali butlę
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Ostatnio miałam kilka wyjść bez F. do dentysty na godzinkę
On jest chyba uzależniony od piersi. Smoka za nic w świecie nie weźmie Tż kupił kilka różnych i żadnego nie załapał, a kasa poszła w błoto![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Tu znalazłam coś http://www.hafija.pl/2012/05/karmien...lymom-com.html Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-12-27 o 21:49 |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedtem łapał o kształcie anatomicznym
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Taki mam :-D tadam :sly::thumbup:
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Przy stole świątecznym dowiedziałam się, że pewna ciotka z rodziny TŻta karmiła syna do ponad 4 lat
Potem miała mega problem z odstawieniem, sypała kwasek cytrynowy na sutki Chłopak ma teraz 190 wzrostu Mleko matki- najlepszy pokarm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Nie musisz się rejestrować, wysyłka do paczkomatu, szybko i sprawnie, obsługa też bardzo miła.[/QUOTE]

super,że święta się udały 
Na roczek przyjda.Ehhh mega fałszywi ludzie

Jak się czujesz? Jak tz?

Był wściekły z tego powodu.

już po pierwszej @ było wszystko ok u mnie, ale lekarka kazała nam jeszcze jeden cykl dla pewności odczekać