|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
zrob mala dietke, uwazaj co jesz przez kilka dni, i bedzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
ja juz raczej stroju nie zaloze, bo wychodza mi na brzuszku, z boku najpierw wyszly to jeszcze tak nie plakalam hihi
|
||
|
|
|
#3722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc z ciuszkami wyglada na ttoze jest ok kwestia tylko wyprania ich w proszku dla dzidziusia
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alunia, piękne te ciuszki tout-petit-fille, bardzo ładne to łóżeczko ![]() aaakarolina, piękne rzeczy dla malucha dostałaś ![]() rypka85, witaj meganka, piękny brzusio crystal, nie zazdroszczę rozstępów ![]() smv, lesyeux, łączę się z Wami w bólach ja jaż chcę, żeby to się skończyło...dzięki, dziewczyny, za wsparcie nie chcę się za bardzo nastawiać, bo nie chciałabym się zawieść, jakby jednak to wszystko się rozleciało, ale mam nadzieję...kurcze, mam stracha, że nie zdążymy ze wszystkim ubranka jak ubranka, głównie z sh kupujemy, ale jak sobie przypomnę, że musimy jeszcze laktator kupić, wanienkę z akcesoriami, kosmetyki, wszystko do torby i nosidełko, żebym się za każdym razem nie tłukła z wózkiem, jak będę wychodzić z psem na spacer plus jeszcze ze 20 pieluch wielorazowych to mi słabo![]() wczoraj rozpakowałam te wszystkie torby i pudła... mam za dużo rzeczy i za mało wieszkaków. 3 worki z ciuchami idą do oddania komuś, a i tak ledwo zmieściłam się w szafie, na jeden wieszak przypadły średnio 3 ciuchy, a ja najchętniej i tak poszłabym na zakupy
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Michru nie martw sie u mnie tez brakuje wanienki, wozka, torby do szpitala, koszuli nocnej itp itd:/ biorę sie od poniedziałku za zakupy
Pytanie do dziewczyn jaka wanienke kupujecie taki kombajnnczy osobno wanienke z przewijakiem?tyle jest tego ze zgupialam
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
widziałyście taką formę leżaczka? fajnie wygląda, ale raczej to taki gadżet tylko
http://allegro.pl/lezaczek-worek-do-...761405567.html
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Już mi lepiej. Dwa palce i już mi lżej...
![]() Nie bede nic smażonego już jesc, masz racje crystal Zaraz przyjedzie grandziaż Tż z pracy
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie one draznia, ze pokazalam ostatnio TZ, i glupio zaczelam mowic, ze zobacz jak twoja zona bedzie teraz wygladac.... ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
zakupy to duzy stres jak dla mnie, niby nie wiele zostalo do kupienia a jednak jeszcze trzeba podokupywac....ale dwa razy pojde po sklepach pochodze i sie kupi takze nie martwmy sie Ja musialabym zrobic porzadek w szafie, ale wtedy wieksza polowa poszlaby do wyrzucenia a mi tak ciezko zawsze wyrzucac bo wmawiam sobie ze jeszcze to czy tamto zaloze kiedys hihi
|
||
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponoć te kombajny efektowne, podreczne ale minus mała wanienka
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo tanio na allegro, u nas sa ale ponad 400 zl wychodzi za taki.
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już upiekłam biszkopt na tort,zrobilam galaretkę z truskawkami i siedzę.Mnie też Tż też wkurza od rana i efektem naszej kłótni mam wysprzatane całe mieszkanie. Za 2 godziny jadę na usg,wieczorem napiszę relację. Miłej sobotki życzę.buźki papa
|
|
#3733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kloccie sie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Kazda z nas bedzie sexi mamusia ![]() Ohh.... chetnie bym zrobila takie zabiegi jesli uslysze ze istnieja ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tepsa, ja się nawet nie martwię tym, że tego i tego nie mamy, bo jestem dzieckiem internetu - czego nie mam to zaraz zamówię. ale czeka nas jednorazowy wydatek na pieluszki i wkłady do nich a to wyjdzie ponad 400zł crystal, będzie dobrze z tymi rozstępami. wychodzą to wychodzą, niestety jedna z rzeczy na jakie nie ma się większego wpływu. smaruj się dalej, wydaje mi się, że mimo wszystko dzięki temu wyjdzie ich mniej niż bez tego i mniejsze marta24171, powodzenia na wizycie Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2015-01-03 o 13:12 |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
W srode mam wizyte u ginekologa
a w piatek TZ ma zabieg pod narkoza u chirurga dentysty, czuje ze to bedzie ciezki weekend w czwartek do polnocy moze tylko jesc, w piatek nic, a w weekend i po weekendzie tylko rzeczy pitne i zimne i lod z zamrazalnika jak najwiecej dopoki nie poczuje sie lepiej.Chociaz pojade z nim i poczekam te kilka godzin gdzie tam bede mogla czekac, z kawa w reku ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
wierze, ze dzieki kremom wyjdzie mniej niz wyszloby gdybym nie dbala o skore ![]() u mnie polowa szafy to rzeczy w ktorych nigdy nie chodzilam, albo zalozylam dwa trzy razy ale tak szkoda sie ich pozbywac ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Mamusie, a czy was malenstwa kopia bardzo teraz Bo moje od sylwestra jakos sie zmienilo.... i czesciej czuje takie rozpychanie sie czy wypychanie, niz kopniecia w ciagu dnia.
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wsparcie mu się przyda po takim zabiegu. mam nadzieję, że później szybko dojdzie do siebie.ja kopnięcia czuję głównie nad ranem, wczesnym rankiem, a potem wieczorem i jak się kładę już spać. a tak, w ciągu dnia, to głównie się wypycha albo nawet siedzi cicho. ale to już przed sylwestrem. zresztą teraz to już maluchy mają coraz mniej miejsca, więc powoli przestają wariować i odstawiać dzikie harce. jasne, że inaczej jak się w ogóle nie dba o skórę. rozstępy potrafią iść jak oczko w rajstopach, ale z dobrym nawilżeniem mamy jakąś szansę przynajmniej ![]() nie wiem, jak Ty, crystal, ale ja powinnam mieć osobną garderobę na miarę gwiazd hollywoodzkich
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2015-01-03 o 13:31 |
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa dotyczące brzuszka <cmok> u nas zakrętu dalej nie można złapać - dzis imieniny bratowej TŻ-a , jutro nasza pierwsza rocznica <love>
Jeszcze musze mojego chrześniaka z prezentem gwiazdkowym nawiedzić bo miał anginę i nie byłam u niego. A 6.01 trzech króli i imieniny naszego Kacpra ( bratanka TŻ) ehhh Oddechu po swietach i nowym roku nie można złapać ;/ dodatkowo od 14.01 rozpoczyna nam sie remont łazienki ( potrwa pewnie z 2-3 tyg) dobrze ze na dole u teściów jest prysznic bo cieżko by było ... Dziewczyny jakie łóżeczka drewniane polecacie ? Nie moge na wątku wypalać kto jakie ma ;D |
|
|
|
#3738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do kopniaków to moja Maluda albo mnie mocno kopie, rownież się w brzuszku przeciąga bo czasami w dwóch strasznie odległych od siebie miejscach mnie dotyka na raz i czasem mam koło pępka tak wystającą kulkę, że brzuch wygląda jak trójkąt, i nie wiem czy to Jej głowka czy pupka ![]()
|
|
#3739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihihi ciezko widze ten weekend ale dziekuje jak znam zycie, bedzie ryczec z bolu jak dziecko, ale nie dziwie sie jemu To nie jestem sama myslalam ze tylko u mnie tak maluszek przestal szalec troche sie zmartwilam bo to dopiero 29 tydzien, wiec jeszcze ma czas na szalenstwa w moim brzuszku. ale jak piszesz tak to znaczy ze jest dobrze Jeszcze 2 miesiace i troszke i ile moge to postaram sie dbac wlasnie zrobilam kolekcje kremow, olejkow, i musze dokupic zel pod prysznic w olejku, i peelingi jeszcze , i moze jakas szorstka gabke ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() odpocznij troche ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Ja jestem ciekawa czy zobacze u siebie, cos wystajacego z brzuszka.... Jak narazie, to zamiast kopac czuje jak sie rozciaga wyciaga, i wypina dosc czesto, a coraz rzadziej kopniecia, a jak juz je czuje to sa jakies dziwnie przymulone, nie tak mocne jak wczesniej. a moj pepek to sie tak schowal przez ciaze, ze nawet palca do niego nie wloze
|
|||
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
moja pokazuje już twój temperament, stuka puka non stop, ja się pytam czy ona wogle śpi? brzusio to mi cały podskakuje, tak się wierci moja wiercipiętka, może twoje bobo będzie spokojne, a nie taki mały szałaputek ot co :P
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny nasze maluszki to już nie takie maluszki i miejsca coraz mniej mają przez co już nie mogą tak fikać. Ja mam wrażenie, że moja to ciągle brekdance na głowie odstwia, tak się kręci i pięty mi wciska to w żebra to w żołądek a głowę wwierca w pipkę, aż wszystko boli.
Nie załamujcie się rozstępami! Próbujcie się akceptować, taka nasza dola skoro pragnęłyśmy maleństwa to gdzieś musi ono urosnąć. A żeby się zmieściło to musi rozciągnąć skórę. One i tak później zbledną. Nie martwcie się, bo na prawdę nie ma o co. Będziecie pięknymi mamuśkami. A u mnie z tymi nogami to nhe puchnięcie, tylko dopadło mnie zespół niespokojnych nóg i przez to spać nie mogę. Mówię wam to jest coś okropnego! Niestety na to pomagają tylko leki, których nie można w ciąży brać. |
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Crystal zdecydowanie częściej czuje mala jak sir na mnie wyzywa kopie, skacze, często zasnac nie moge przez jej gimnastyke
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
My dzis zlozylismy lozeczka... zajmuja prawie cala sciane w naszej sypialni
jeszcze troche i moje skarby beda tam spaly
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
oooo jak słodko
)) ty to jesteś podwójna szczęściara, za jednym razem i z głowy już porodya ja jak zwykle poszłam i przepadłam, nawet w biedronce na oglądaniu badziewia schodzi mi godzinka ^^ ale mam mate bambusową i koszyczek na pieczywo, po 1 zł chociaż tyle radości skoro innych zakupów narazie nie robimy
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-03 o 15:13 |
|
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
OjustynaNo z glowy, to fakt, choc od dawna juz wiem, ze bedzie CC, wiec jeszcze dlugo nie bedzie mi dane poznac co to porod SN, o ile w ogole
|
|
#3746 | ||
|
Zadomowienie
|
hmm nazwa? kółko dmuchane do pływania
tu z allegro pierwsza lepsza aukcja http://allegro.pl/kolko-kolo-dmuchan...921590893.html nie mówię, że taki rozmiar tylko bardziej chce Ci zaprezentować dokładnie o co mi chodzi w zwykłym sklepie też takie kupisz ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
coś tego typu http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...795253665.html w sklepie stacjonarnym koło mnie upatrzyłam sobie taką za 53 złote co mi się podobała ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#3747 |
|
Raczkowanie
|
luzna a wydawalo mi sie, ze slyszalam kiedys, ze jesli minie odpowiednio dlugi okres miedzy kolejnymi ciazami, to jest to mozliwe
ale oczywiscie moge sie mylic
|
|
#3748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam kiedy ona śpi ![]() TEPSA co do rozstępów ... Wiem jak bolą pierwsze 'straty' ale nie mamy na to wpływu ![]() Ja jestem pogodzona ze swoimi śladami, które pieszczotliwie nazywam souvenirami ![]() Kochane powiedzcie gdzie Wy robiłyście skupy takie jak wkładki laktacyjne, podkłady porodowe, olbrzymie podpaski, majtki porodowe itp. Zrobiłam rozeznanie i rozpiętości cenowe są ogromne: na samych wkładkach laktacyjnych i podkładach (każde po jednej sztuce) zaoszczędzę 35 zł wybierając najtańszy sklep. Może Wy znacie coś jeszcze tańszego ??
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tylko lekarz mówił, że jak jest w pierwszej ciąży CC to w drugiej też, bo przeważnie boją się że pęknie macica. Ale możesz mieć rację, że po długim odstępie czasu można rodzić SN. Pewnie wiele zależy od lekarza na którego się trafi bo jak to w Polsce co lekarz to inna opinia
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- meganka, piękny brzusio
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

zrob mala dietke, uwazaj co jesz przez kilka dni, i bedzie lepiej 

ja juz raczej stroju nie zaloze, bo wychodza mi na brzuszku, z boku najpierw wyszly to jeszcze tak nie plakalam hihi 
obawiam sie ze po porodzie trzeba bedzie sie wziasc za siebie 

nie chcę się za bardzo nastawiać, bo nie chciałabym się zawieść, jakby jednak to wszystko się rozleciało, ale mam nadzieję...

Alicja i Piotruś