|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Incognito gratuluję wizyty
![]() I z jednej strony dobrze, że gin reaguje na ciśnienie, nie ma co bagatelizować A ja zmusiłam się do wstania z łóżka, pozmywałam bo już 3 dni nie zmywane, ogarnęłam kurze, wstawiłam pranie. Idę włosy umyć bo nie myłam już 4 dni ![]() Strasznie mnie bolą piersi, są takie twarde yyyy
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
hmmm... bolące piersi to chyba nowość...
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze SR
szok tyle czasu Spotkania mialy byc po 2h a my sie tak potrafimy zagadac, ze od 15-do teraz bylismy ![]() po drodze wjechalismy do mc donalda bo ani mi sie obiadu robic nie chcialo,a przed wyjsciem nie jedlismy bylo o planie porodu, pakowaniu torby moj maz mnie wsypal,ze mam 3 przygotowane a tu na liscie 6 pozycji dla mamy i 6 dla dziecka :O nie mozna zadnych lizakow itd tylko woda w trakcie porodu na wypadek cc potem mielismy zaj . ruchowe jej ale mam zastygniete miesnie ale dobrze sie po nich czuje teraz sie polozylam by mlodego poczuc, bo przez cala SR malo sie ruszal tez go pewnie wymeczyly te cwiczenia w srode poroooooooooood :P ide was nadrabiac
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka w sumie to mnie sutki bolą, aż się boję jak ja niby dziecko mam przystawiać
![]() Aga Właśnie o Tobie myślałam, że coś długo Cię nie ma ![]() Fajnie, że szkoła rodzenia super,a torby będziesz redukować?
|
|
#2885 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Śliczny materiał a gdzie kupiłaś? Ja mam w planie uszyć prześcieradełko, pokrowiec na pierzynkę i kocyk Minki ![]() Uszyłam już sama firanki dla małego i jestem w trakcie szycia baldachimu |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jak mam dwie paczki podkladow- wezme jedna :P bo w szpitalu ponoc jest duuuuzo bez ograniczen aaa i Magda jakby co to szczepia Engerixem wiec lepszym niz to gowno Euvax. cos tam zminimalizuje mam wziete 5 koszul to wezme 2-3 i reszte maz bedzie dowozil:P hehehe ale praktyka 3 toreb jest dobra Pani mowi porodowa-pobyt mama-pobyt dzidzi ![]() od tych cwiczen bola mnie ramionaaaaaaaaa bede miala zakwasy na bank
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
ja przepakowalam przed chwilą torbę małego bo dokupiłam w tesco fajne pajacyki 2 szt za 21zl.
Ewa fajny ten materiał w kotki. 114 zazdroszcze mc donalda- ja mam 30km do najblizszego i musialam zadowolic sie lasanią z tesco.
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2015-01-03 o 19:19 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... a dzidziusiowe rzeczy pakujecie do torby od wozka??... takie na ramie?.. czy mniejsza podrozna?.. bo myslalam ze spakuje nas obie w jedna, ale bedzie raczej ciezko..
A wozek mam od kuzynki po jej coreczce.. na szczescie wyglada, jak nowka sztuka niesmigany.. jest piekny.. i ta skorka.. nigdy nie bylam przekonana do bialych wozkow, ale po zobaczeniu tego juz jestem zakochana... ![]() Ewka, wspolczuje dolegliwosci.. ![]() Aga, ubije Cie za tego mcdonaldsa... no jak zyc teraz?!... pod diody Cie!... szybko urodzisz... ![]() Inco, super ze z malym wszystko ok..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2015-01-03 o 19:32 |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Meire męża na grudziadzka wyślij doc donalda
Ja mam 2torby jedna dyza dla małej i walizka dla mnie... Widzę juz mine położnych ale kurde jak niby mniej mam wziąć?
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie ja nie chcialam wygladac spakowana jak na tygodniowy pobyt w spa.. no ale nie dam rady w jednej torbie sie zgarnac...
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za info o mc donaldzie ale jesli Cie to pocieszy, to znow jestem glodna
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapakowałam nas w jedną torbę i wiecie co, tak sobie teraz myślę, że będzie mi nieporęcznie... sama już nie wiem
Bo może położne będą chciały rzeczy i kosmetyki dla małego do siebie
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, zdrówka dla Ciebie
Inco, gratuluję wizyty z ciśnieniem to dobrze, ze Twój gin chce kontrolować ja mam nadzieję, ze siebie i dzidzię spakuję do jednej torby |
|
|
|
#2894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki kolorek ??Cytat:
![]() a jaki kolorek ? kolejny fajny wozio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wizyta super, brawo dla Mlodego Wszystko dobrze, a Twoj lekarz dobrze robi, ze cie polozy chyba na ten oddzial....![]() fajne zakupy dzis poczyniliscie ![]() Cytat:
A jaki model i kolor ?![]() Nooo bo chwalic sie babeczki kolorkami ,a co
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff, Rodzice właśnie pojechali. Padam.
Przywieźli obiad Także rodzinnie zjedliśmy. Dodatkowo Mama porobiła nam obiad na 3 dni do słoików więc mamy labę A no i najadłam się chrustów i innych ![]() A teraz siedze z nogami w misce, bo już mam taką wieczorną tradycję ![]() Plecy bolą, brzuch twardy, Niunia jakaś dziś leniwa... Pewnie przez to moje zakichane ucho, ale na szczęscie już mi lepiej. Mój mąż pyta co dziś oglądamy?! Mówi weź tam do koleżanek z "łajzazu""łizazu" napisz co dziś oglądają |
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i jeszcze do Madzi z racji,ze rodzimy w tym samym szpitalu:
mozna miec swoja koszule do porodu, ale moga dac tez szpitalna, jak nie bedzie odpinana na biuscie, to oni i tak po porodzie ja podciagaja wysoko ![]() ciuszki dla bejbi mozna tez brac szpitalne nie wkladaja wenflonu na wejsciu,tylko dopiero jak jest potrzebny najczesciej do oksytocyny przy porodzie lozyska w 80procentach udaje im sie uchronic krocze < ale w ta bajke nie wierze
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami sie zastanawiam, jak ja to wszystko z Zuza ogarnelam...
MaladT, a powiedz mi... zabierasz swoje pampki dla Malej?.. bo u nas chyba daja, no nie?.. Dobrze, ze w poniedzialek bede sie umawiac na spotkanie z polozna.. to zapytam, jak sie ogarnac z tymi torbami...
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twoja Aga z łajzazu poleca Ci wczoraj ogladanego "polowanie na łowce" < bardzo polecaaaaaaaaaam ![]() a my dzis ogladamy prawdopodobnie " The equalizer"
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój czasami mówi: "albo koleżanki z wizażu albo ja" ![]() My dziś oglądalismy "udając gliniarzy" dla mnie niezbyt fajny, ale mój mąż się śmiał od początku do końca filmu ![]() zjadłabym chrusty, oj zjadłabym.... ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Aga, o czym jest " The equalizer" ? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a ja tez mam nadzieje spakowac sie w jedna,w dodatku mala
najwyzej maz mi dowiezie reszte w razie w ilonka widze ze Ciebie taka niemoc ogarnela jak mnie az mi wstyd bo moj maz wszystko robi,ja nie mam na nic sily |
|
|
|
#2901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
zaczniemy od łowcy, bo Denzela mąż nie bardzo lubi. Ola, Twój też biorę pod uwagę
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie , zgrzeszyłam. Zjadłam chipsy z Biedronki i mam wyrzuty sumienia
Idę za to zrobię sobie kawę zbożową i zjem jabłko. |
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
bardzo fajny
![]() podobał mi się Cytat:
ale jeśli macie możliwość - zobaczcie sobie: "za jakie grzechy dobry boże?" fantastyczna francuska komedia nabijają się sami z siebie ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- a na Stopklatce jest Pulp Fiction, więc może dzisiaj klasyka? ![]() z resztą nie wiem kiedy TZ skonczy pracować, bo od kilku godzin siedzi i klepie w klawiaturę... |
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Ja coś czuję, że dziś znów bedzie problem z zaśnięciem
Ewek pieluchy kupowałam w sklepie, także nie kojarzę żadnych takich o których piszesz. A ten laktator to masakra była. Dziś mój mąż wypróbowywał na sobie mój laktator |
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem zła
Co prawda nie chciałam iść do kina z okazji naszej rocznicy ślubu ale to nie zwalnia Tż z kupienia kwiatów czy czekoladek i mam focha. Wiedziałam ze tak będzie i sama też olałam cały ten dzień. Zuzka ma więcej fantazji od Tż. Zapakowała nam po czekoladzie i cukierku w torebki, kazała włączyć muzykę i zatańczyć jak na weselu i dała potem prezenty A taniec był taki odbębniony tylko dla niej po takim zachowaniu Tż
|
#2906 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=1141655;49579002]Ładny
A jaki kolorek ??ABC ladnyy,ale chyba bym brala Babydesign ze wzgledu na niekubelkowa spacerowke ![]() a jaki kolorek ? Ten kolorek mi się podoba, tylko kwadratowa spacerówka mi się nie podoba i temu sie wacham :/
|
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny! Pewnie dobrze, że skontrolują to ciśnienie, ale już widzę jak ono poszybuje w szpitalu. A w domku tak spokojnie. No i jedzenie będzie mi musiał M dowozić, bo na szpitalnym wikcie pewnie cukry by powariowały. Grunt, że z Małym wszystko OK
Pytałam, czy coś zapowiada jakiś szybszy poród - nic, wszystko długie, zamknięte i bez czynności skurczowej.Jak M skręci wszystko to cyknę fotki i się pochwalę ![]() Ewek - super materiał. Ja jeszcze pościeli nie mam. Znaczy mam prześcieradełka jedynie a nad kołderką się zastanawiam, czy ona czy śpiworek. Aga - faktycznie, może 3 torby to fajne rozwiązanie. Na razie planowałam dwie. Sobie kupiłam torbo-worek z Insomni, a Małemu ma M kupić. Asik - mój M odpowiada, że dziś nie wie jeszcze co oglądamy, ale poleca nasze sylwestrowo-posylwestrowe "Menu": "Prince of Persia. Piaski czasu" i maraton z "Back to the Future". Mi się podobało "Pod słońcem Toskanii", ale M na tym przysnął. Wszystko w zasadzie starej daty, ale fajne - ja nie mogę teraz oglądać nic z kina ambitnego, egzystencjalnego itd., bo za bardzo przeżywam Chociaż ze mną to łatwo, bo ja bym mogła co drugi dzień "Ojca Chrzestnego" oglądać
|
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaraz zaczynamy a ten Za jakie grzechy.... - mamy na jutro ![]() D:[QUOTE=anielkaaa75;4957961 9] Cytat:
A spacerówka... no wygodna dla dzidzia powinna byc ![]() Ok ide ogladac
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Biala ja polecam Szopena na w razie "w". Co do dwojki po prostu jestem uprzedzona przez kolezanki poza tym mam tam endo i tak jak sama lekarka jest super funkcjonowanie rejestracji, nie wiem ile juz razy nie bylo mojej karty i badan, laboratorium to mega porazka gdzie czeka sie po 2h i wlasnie tam pani rozwalila mi zyle mowiac ze mam kruche a pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo. Ogolnie jestem na nie i nie zaryzykowalabym wybrania sie tam.
Moglabys mi napisac w jakiej cenie jest opieka poloznej przy porodzie w PF. Gdyby synio skierowal sie ku wylotowi chetnie sama rozwaze te mozliwosc. Jak cos pozalatwiasz prosze pisz koniecznie. Ja laseczki fatalnie sie dzis czulam z tymi dusznosciami i wiecie jeszcze co? Po obiedzie cukier 162. Masakra!!! Po kurczaku z ryzem, ktory nie raz juz jadlam. Cos mi cukier zaczal swirowac. Za to po kolacji 96... Jeszcze paski mi sie koncza, a wizyta w czwartek...
|
#2910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Zuzia kochana
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Spotkania mialy byc po 2h a my sie tak potrafimy zagadac, ze od 15-do teraz bylismy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nigdy nie bylam przekonana do bialych wozkow, ale po zobaczeniu tego juz jestem zakochana... 
no jak zyc teraz?!... pod diody Cie!... szybko urodzisz... 

Co prawda nie chciałam iść do kina z okazji naszej rocznicy ślubu ale to nie zwalnia Tż z kupienia kwiatów czy czekoladek