Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 12:47   #3091
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Perse Pisałaś, że A. wkłada palec do buzi- nam logopeda powiedziała, że to wynik cc i brak kp- w ten sposób masuje sobie usta, policzki. Może warto by było mu masaż robić?

Iza
Dajecie coś na ząbkowanie?

Hope
Jak już ogarniesz kącik dla Maluszka to się pochwal Jak się czujesz?

Rena
Mnie przy S. nie przerażała pierwsza kąpiel, można się nauczyć yt, ale przystawianie do piersi, ciężko wychwycić co i jak z filmików.
Smaruje Dentinoxem i daje ibum.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:11   #3092
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Barbie Kupowałam w Cocodrillo Lubię ciuchy z tej firmy..
A masuję robiąc rowerek lub kolistymi ruchami jak tarcza zegara
Może BioGaia by pomogła? Zastanawiam się nad taką kuracją

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
gdzie robiłaś zamówienie?
przystawiam kiedy tylko sobie chłopak zażyczy. czasem kilka razy w ciągu godziny a czasem co kilka godzin. .
A myślałam, że tylko mój F. taki cycocholik
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 13:43   #3093
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz.
Czuję się dobrze. Czasami mnie tylko lekko muli.
Byłam już na pierwszej wizycie ale bez USG,dostałam tylko skierowanie na Betę. Wyszła 7564, więc chyba wszystko ok. Teraz w poniedziałek będę się umawiać na koleją wizytę na NFZ, a 13 stycznia mam jeszcze wizytę prywatną, którą umówiłam sobie jeszcze przed świętami.
który to już tc??

Cytat:
Rena Swoje dziecko, a ''obce'' inna bajka.
wiem wiem i wydaje mi się, że śmielej się ze swoim dzieckiem obchodzi

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:33   #3094
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
który to już tc??
Dopiero 6 tydzień.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2015-01-04 o 15:34
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 16:41   #3095
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie może spróbuj podawać probiotyk?
I może skoro już blw to podaj mu jabłko, śliwki?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:51   #3096
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja jutro wysyłam moje zgłoszenie+próbki do dkms. Chciałabym zostać dawcą
Ja też jestem zarejestrowana. Pięknie by było zostać kiedyś dawcą

Cytat:
Potwierdzam

Reniu dziękuję za wstawienie zdjęcia na szczęście już znalazłam sposób, żeby przelewać fotki z telefonu na kompa

Ania przez ostatni tydzień przybrała 150g
Dla porównania wcześniej: 3 tyg - 200g, 6 tyg - 350g. Wg siatki jest nadal jeszcze na 3 centylu, ale wiem, że teraz będzie już tylko lepiej.
Oczywiście dokarmiam. Raz dziennie, po 60ml. Jestem zatem żywym dowodem na to, że jednak jest coś takiego jak "chude mleko".
A teraz czekam na baty i pały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie000.jpg (23,8 KB, 31 załadowań)

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2015-01-04 o 17:54
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:53   #3097
pikaso
Zadomowienie

Zapraszam na podwieczorek: ciasto z czerwonej fasoli i inkę z mlekiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0907.jpg (88,0 KB, 9 załadowań)
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 19:03   #3098
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

Czegos nie doczytalam czy skad ten pomysl z usuwaniem?juz mialas wynik ponownej cytologii? Bo jak nie i mi tu piszesz czarne scenariusze to zaraz ukrece bacik na ciebie
Nie no nie mam jeszcze wyników, ale jakoś tak wydaje mi się że diagnoza się potwierdzi.
Cytat:

a w załączniku mała Waderkowa Anulka - ten uśmiech zrobił mi dziś dobry dzień
Sliczna!!!!
Cytat:
jakoś nie widzę potrzeby...no nie wiem...
Daj sobie jeszcze czas na podjęcie decyzji! Z reszta, nie ważne jak, ważne aby szczęśliwie.
Cytat:
w związku z tym, że dziś taki fajny dzień postanowiłam coś wreszcie zrobić - cokolwiek - wyszło ciasto i sałatka wiejska zapraszam na drożdżowca z rodzynkami, żurawiną, orzechami i jabłkami + kawka/mleko czy co tam lubicie
A ja zribiłam melbę! Tak mi się chciało

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 19:04   #3099
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zarejestrowana. Pięknie by było zostać kiedyś dawcą

Potwierdzam

Reniu dziękuję za wstawienie zdjęcia na szczęście już znalazłam sposób, żeby przelewać fotki z telefonu na kompa

Dla porównania wcześniej: 3 tyg - 200g, 6 tyg - 350g. Wg siatki jest nadal jeszcze na 3 centylu, ale wiem, że teraz będzie już tylko lepiej.
Oczywiście dokarmiam. Raz dziennie, po 60ml. Jestem zatem żywym dowodem na to, że jednak jest coś takiego jak "chude mleko".
Ania jest cudowna

Stary 2015-01-04, 19:05   #3100
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbie Kupowałam w Cocodrillo Lubię ciuchy z tej firmy..
A masuję robiąc rowerek lub kolistymi ruchami jak tarcza zegara
Może BioGaia by pomogła? Zastanawiam się nad taką kuracją
też lubię tę firmę, mam kilka rzeczy kupionych w SH.
na razie spróbuję naturalnymi metodami z zaparciem. muszę trochę swoją dietę zmienić i spróbuję go dopajać i zobaczę jak się rozwinie sytuacja.
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie może spróbuj podawać probiotyk?
I może skoro już blw to podaj mu jabłko, śliwki?
dobry pomysł, ale nie bardzo mu smakuje jabłko. może jutro upiekę.
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
cieszę się, że przybiera
Stary 2015-01-04, 20:11   #3101
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49582362]Tylko ja chciałam (trochę za radą dziewczyn, a trochę też sama na to "wpadłam") mu dawać trochę więcej przed drzemką do jedzenia, no i przede wszystkim coś ciepłego po spacerze. A wyszło gorzej niż było Po drzemce ma drugie. A dziś nawet i drugiego nie chciał [/QUOTE]
rozumiem, my tak mamy spacer, zupa, sen i drugie danie. Jeśli nie ma zupy to banan przed snem. Mi się wydaje że po śnie jest głodniejsze ale może się mylę. Tylko daje mu 15 minut na rozbudzenie

Cytat:
hmm ja miałam takie doświadczenie jak i Ty wiec na sr nie chodziłam.
Pierwsza kąpiel była okropna bo mimo że zaliczałam pierwsze kąpiele moich siostrzenic to siostra się uparła że mi musi pomóc. Ja byłam zła, TŻ zestresowany a ona zaferowana. bleee
druga kąpiel była cudowna i spokojna.
Co do swojego dziecka jest dużo gorzej, bo jak coś się dzieje, lub czegoś nie wiesz to nie masz wyjścia, jesteś jedyną która ma wiedzieć lub się dowiedzieć. A cudze oddajesz matce i niech sobie radzi
jednak moim zdaniem doświadczenie życiowe jest dużo lepsze niż w sr na lalkach. Mimo to żałuje ze nie chodziłam właśnie ze względu na poznanie położnych, szpitala, kp po cc itp.
no i na porodówce dostałam opieprz że nie chodziłam

Waderka śliczna jest moze i chude ale jak widać przybiera

Dziewczyny ja raczej nie jestem terrorystka laktacyjną ale dziś kuzynka mi podziękowała za to że tak ją namawiałam do kp, że nie odpuszczałam, a ona ze stresu a później już z wygody chciała się poddać. Wczoraj odstawiła mm bo mała coraz częściej się wybudza i ładnie ssie oraz przybiera na wadze i zostawiła jedną butelkę na odciągane mleko w razie wyjść także jestem dumna

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 20:11   #3102
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Może to tylko przejściowe kłopoty z brzuszkiem, wynikające z niedojrzałości układu pokarmowego?
Uwielbiam ich body, niektóre bodziaki w których S. uczył się czołgać, raczkować są śnieżnobiałe W stanie idealnym, więc teraz jak widzę promocję to kupuję bez zastanowienia kilka sztuk w większych rozmiarach, podobno tylko spodnie mają kiepskiej jakości.

Waderko Śliczna jest Ania

Agatko
Odezwij się jak będziesz mogła

Dobija mnie pogoda, S. zachowuje się ostatnio jak zwierzę w klatce, ciężko z nim w domu wytrzymać
Stary 2015-01-04, 20:35   #3103
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
rozumiem, my tak mamy spacer, zupa, sen i drugie danie. Jeśli nie ma zupy to banan przed snem. Mi się wydaje że po śnie jest głodniejsze ale może się mylę. Tylko daje mu 15 minut na rozbudzenie

hmm ja miałam takie doświadczenie jak i Ty wiec na sr nie chodziłam.
Pierwsza kąpiel była okropna bo mimo że zaliczałam pierwsze kąpiele moich siostrzenic to siostra się uparła że mi musi pomóc. Ja byłam zła, TŻ zestresowany a ona zaferowana. bleee
druga kąpiel była cudowna i spokojna.
Co do swojego dziecka jest dużo gorzej, bo jak coś się dzieje, lub czegoś nie wiesz to nie masz wyjścia, jesteś jedyną która ma wiedzieć lub się dowiedzieć. A cudze oddajesz matce i niech sobie radzi
jednak moim zdaniem doświadczenie życiowe jest dużo lepsze niż w sr na lalkach. Mimo to żałuje ze nie chodziłam właśnie ze względu na poznanie położnych, szpitala, kp po cc itp.
no i na porodówce dostałam opieprz że nie chodziłam

Waderka śliczna jest moze i chude ale jak widać przybiera

Dziewczyny ja raczej nie jestem terrorystka laktacyjną ale dziś kuzynka mi podziękowała za to że tak ją namawiałam do kp, że nie odpuszczałam, a ona ze stresu a później już z wygody chciała się poddać. Wczoraj odstawiła mm bo mała coraz częściej się wybudza i ładnie ssie oraz przybiera na wadze i zostawiła jedną butelkę na odciągane mleko w razie wyjść także jestem dumna
Super ze kuzynce tak idzie

Wysłane z mojego GT-S5830i

Stary 2015-01-04, 21:01   #3104
zebrawpaski
Zakorzenienie

waderka- cieszę się, że waga Ani idzie w górę, śliczna dziewczyneczka

fiol, BERBIE- od początku miałyście taką częstotliwość "kuponów" u dzieci?
Tosia robiła kuuupy kilka -kilkanaście razy na dobę , od tygodnia 2-3 na dobę, dzisiaj prawie nic więc mam wizję bolącego brzucha jutro

iza- przedłużyli Ci umowę? jak ręka?

rana- nie chcesz zostać w domu?

kto teraz na kolejce do porodu???

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2015-01-04 o 21:03
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:15   #3105
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nie no nie mam jeszcze wyników, ale jakoś tak wydaje mi się że diagnoza się potwierdzi.
Kochana nie wolno Ci tak myśleć! Ja mocno trzymam kciuki za to, żeby diagnoza się nie potwierdziła

Więcej się ładną nocką nie pochwalę - dzisiejsza noc plus prawie cały dzień to było coś strasznego płacz i moje zgrzytanie zębów... Małą chyba boli brzuszek bo puszcza strasznie głośno bąki i jest niespokojna całą noc na piersi wisiała, w ciągu dnia to samo - już nawet zostawiałam jej pierś i sama przysypiałam ze zmęczenia. Dopiero późnym popołudniem sytuacja się ustabilizowała. Co ja mam robić? jak jej pomóc?

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:19   #3106
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Więcej się ładną nocką nie pochwalę - dzisiejsza noc plus prawie cały dzień to było coś strasznego płacz i moje zgrzytanie zębów... Małą chyba boli brzuszek bo puszcza strasznie głośno bąki i jest niespokojna całą noc na piersi wisiała, w ciągu dnia to samo - już nawet zostawiałam jej pierś i sama przysypiałam ze zmęczenia. Dopiero późnym popołudniem sytuacja się ustabilizowała. Co ja mam robić? jak jej pomóc?
pić melisę, dużo melisy pić

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-01-04, 21:19   #3107
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

pisałam ostatnio z komórki i nie wiem, chyba nic nie poszło więc jeszcze raz. w końcu byliśmy w nocy w dyżurnej przychodni z J. temp cały czas rosła, jak tż wrócił z pracy J. cały się trząsł, nagle miał ponad 39 a ja żadnych czopków, które mogłabym mu dać. leżał, wołał mnie, wypił łyka wody i szybko wróciło, więc już nic nie dawałam mu. w przychodni leżał na kanapie i tylko oczami lekko poruszał, ale zbadany osłuchany i... nic. po drodze kupiliśmy nurofen, w domu zapodaliśmy, a J. dalej leżał, i leżał.. ok 2 gorączka w końcu spadła i się zaczęło: am.. am.. am! AAAAMMMMMM!!!! dałam połowę porcji kaszy, zjadł, napił się i wściekał do 3, potem padł na 3 godziny, także prawie nie spał w nocy, w dzień nie chciał zasnąć i nie mam pojęcia jak wytrzymał do kolejnego wieczora, bo my ledwo, ale maruder straszny był. wczoraj na noc znowu temp, trochę ponad 38, ale nic nie dostał i sama spadła, przespał noc, jest marudny, gryzie palce, ale żadnego kataru, kaszlu, nic takiego. dziś na wieczór już nie miał temp. Jutro idziemy do pediatry.
Jak na złość nasza przychodnia od stycznia nieczynna do odwołania, nie podpisali umów
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:30   #3108
zebrawpaski
Zakorzenienie

monika-biedny Jakub, mam nadzieję, że się dostaniecie jutro gdzieś do lekarza, idziecie prywatnie? może rano warto byłoby zrobić szybkie badanie moczu żeby już coś wiedzieć?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-01-04, 21:32   #3109
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
waderka- cieszę się, że waga Ani idzie w górę, śliczna dziewczyneczka

fiol, BERBIE- od początku miałyście taką częstotliwość "kuponów" u dzieci?
Tosia robiła kuuupy kilka -kilkanaście razy na dobę , od tygodnia 2-3 na dobę, dzisiaj prawie nic więc mam wizję bolącego brzucha jutro

iza- przedłużyli Ci umowę? jak ręka?

rana- nie chcesz zostać w domu?

kto teraz na kolejce do porodu???
Umowy mam co tydzien

Reka juz dobrze całkowicie zagojona.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pisałam ostatnio z komórki i nie wiem, chyba nic nie poszło więc jeszcze raz. w końcu byliśmy w nocy w dyżurnej przychodni z J. temp cały czas rosła, jak tż wrócił z pracy J. cały się trząsł, nagle miał ponad 39 a ja żadnych czopków, które mogłabym mu dać. leżał, wołał mnie, wypił łyka wody i szybko wróciło, więc już nic nie dawałam mu. w przychodni leżał na kanapie i tylko oczami lekko poruszał, ale zbadany osłuchany i... nic. po drodze kupiliśmy nurofen, w domu zapodaliśmy, a J. dalej leżał, i leżał.. ok 2 gorączka w końcu spadła i się zaczęło: am.. am.. am! AAAAMMMMMM!!!! dałam połowę porcji kaszy, zjadł, napił się i wściekał do 3, potem padł na 3 godziny, także prawie nie spał w nocy, w dzień nie chciał zasnąć i nie mam pojęcia jak wytrzymał do kolejnego wieczora, bo my ledwo, ale maruder straszny był. wczoraj na noc znowu temp, trochę ponad 38, ale nic nie dostał i sama spadła, przespał noc, jest marudny, gryzie palce, ale żadnego kataru, kaszlu, nic takiego. dziś na wieczór już nie miał temp. Jutro idziemy do pediatry.
Jak na złość nasza przychodnia od stycznia nieczynna do odwołania, nie podpisali umów
Biedny JA powiedzieli z czego ta goraczka?

Wysłane z mojego GT-S5830i

Stary 2015-01-04, 21:43   #3110
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
monika-biedny Jakub, mam nadzieję, że się dostaniecie jutro gdzieś do lekarza, idziecie prywatnie? może rano warto byłoby zrobić szybkie badanie moczu żeby już coś wiedzieć?
prywatnie idziemy. mocz mamy w planach, ale nie wiem czy J. zechce siknąć do kubeczka mamy morfologię i lekko podwyższone crp, to z soboty, ale morfo w porównaniu z tą sprzed chyba 2 tygodni zdecydowanie gorsza.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Biedny JA powiedzieli z czego ta goraczka?
nie, bo nie wygląda na nic. widocznych oznak infekcji brak (obejrzane uszy, gardło, osłuchany), na 3-dniówkę też nie wygląda. morfologia robiona w sobotę więc jeszcze lekarz jej nie widział.
Stary 2015-01-04, 21:44   #3111
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana nie wolno Ci tak myśleć! Ja mocno trzymam kciuki za to, żeby diagnoza się nie potwierdziła

Przeprasuj tetrę żelazkiem i połóż na brzuszku. W chwilach kryzysu u nas pomaga jazda samochodem..
Stary 2015-01-04, 21:45   #3112
anitaxas
Zadomowienie

Rena poszukaj w swojej okolicy szkoły rodzenia, czasami nie ma przyszpitalnych, ale są prywatne. Ja bardzo polecam. Powiem tak: Ty jako nauczycielka wiesz doskonale że na egzamin trzeba się odpowiednio przygotować, a przecież poród i opieka nad nowo narodzonym dzieckiem to chyba najważniejsze egzaminy w życiu więc warto się odpowiednio przygotować. Wiadomo, że doświadczenie jakie posiadasz będzie pomocne, ale o porodzie się można naprawdę wiele dowiedzieć o jego etapach i o tym co robić żeby pomóc sobie i dziecku, no i wiele innych ważnych rzeczy o karmieniu piersią, o połogu, pielęgnacji itp. Z perspektywy czasu stwierdzam, że udział w sk to powinien być obowiązkowy punkt na liście wyprawkowej

Pani, Monika zdrowia dla Waszych chłopaków!!!!

Barbi jak Krzyś wcina marchewkę gotowaną to niestety zwiększa ryzyko zaparć.

Jojla nie wiem co doradzić.. a może ją brzuszek boli? Obyście pospały w nocy!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:50   #3113
ewel28
Rozeznanie

Monika obserwuj czy nie pojawiają cie krostki bo jesteśmy z tego samego województwa i moja Laura właśnie przechodzi chorobę Bostońska jak zresztą kilkoro dzieci z rodziny Wszystko zaczęło się od wysokiej gorączki, której nie mogliśmy niczym zbić a później krosty na buzi, dłoniach i stopach
Stary 2015-01-04, 21:50   #3114
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Z perspektywy czasu stwierdzam, że udział w sk to powinien być obowiązkowy punkt na liście wyprawkowej

zgadzam się, rena SR super sprawa

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbi jak Krzyś wcina marchewkę gotowaną to niestety zwiększa ryzyko zaparć.
no właśnie jak z tą marchewą jest bo kiedyś słyszałam też teorię, że reguluje przemianę materii (?!)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-01-04, 21:57   #3115
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Przeprasuj tetrę żelazkiem i połóż na brzuszku. W chwilach kryzysu u nas pomaga jazda samochodem..
Jojla - tak, jeśli to brzuszek by był to ciepłe okłady pomocne, u mnie jeszcze pomagało położenie E. na mnie (ciało do ciała) czyli na golasa przykryte np. kocykiem tak leżałyśmy często gdy płakała a ja nie wiedziałam dlaczego. U nas takie seanse wyciszały małą.

Cytat:
no właśnie jak z tą marchewą jest bo kiedyś słyszałam też teorię, że reguluje przemianę materii (?!)
U nas gotowana marchew ma właściwości zastalające koope.

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2015-01-04 o 22:00
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 21:58   #3116
zebrawpaski
Zakorzenienie

ewel- jak Laura to znosi? aż mnie ciało zaczęło w momencie swędzieć....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-01-04, 22:05   #3117
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
ewel- jak Laura to znosi? aż mnie ciało zaczęło w momencie swędzieć....
Przez dwie doby miała gorączkę i nie mogła spać, najgorsza była noc sylwestrowa (dobrze, że mieszkamy z moimi rodzicami bo sama nie dałabym rady) później zaczęło wysypywać krostami, ale i tak w miarę mało ich jest i sama mówi żeby jej kremem smarować Już jej na szczęście przechodzi Nikomu nie życzę żeby dziecko przez to przechodziło bo to straszna choroba
Stary 2015-01-04, 22:05   #3118
Maga83
Zakorzenienie

Monika oby u lekarza się wyjaśniło co to
Eweljak Laura przechodzi przez tą chorobę? Co to w ogóle jest? Bo jakiś czas temu też słyszałam że u nas była

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 22:10   #3119
zebrawpaski
Zakorzenienie

ewel- oby szybko krosty zeszły i małej nie dokuczało

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2015-01-04, 22:16   #3120
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Monika obserwuj czy nie pojawiają cie krostki bo jesteśmy z tego samego województwa i moja Laura właśnie przechodzi chorobę Bostońska jak zresztą kilkoro dzieci z rodziny Wszystko zaczęło się od wysokiej gorączki, której nie mogliśmy niczym zbić a później krosty na buzi, dłoniach i stopach
po jakim czasie te krostki? gorączka zaczęła się w piątek późnym popołudniem i w nocy, potem w dzień nie i na wieczór znowu ale już słabsza i bez leków się obyło, krostki jakieś delikatne miał na rękach ale to ze 2-3 dni przed temperaturą, już nie ma, poza tym nic.
biedna, zdrowia!

Cytat:
surowa. gotowana zatwardza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości