Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 14:28   #691
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hehe niezła agentka z Ciebie zazdroszczę Ci w sumie, bo niestety mój Tż by mi nie uwierzył, niestety nie jest aż tak naiwny a czasem to by się przydało, aby nie zagłębiał się w wydatki dla dziecka
A to dopiero początek wydatków
Stary 2015-01-11, 14:35   #692
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Piękne, bo mam takie same półśpiochy a też żakiecik to na jaki rozmiar?

Ja się muszę rozejrzeć za jakimiś dresikami, bo jak będzie cieplutko to mam zamiar malutką ubrać w dresik przykryć kocykiem i powinno wystarczyć. Kto to wie jaka pogoda zacznie się w marcu?
żakiecik na 74, chciałam na 68, ale nie było
Ja dresiki kupowałam w h&m, w tej opcji 3 za 2 (to jest stała oferta)

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-11 o 14:37
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:37   #693
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A to dopiero początek wydatków
no właśnie nawet nie chce myśleć ile będziemy wydawać jak zacznie chodzić już do przedszkola i szkoły bo oświata to skrzynka bez dna
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:38   #694
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wpisz sobie w allegro Ikea Lidan to są identyczne jak moje.
co do tych wydatków dzieciowych. Mój tż kompletnie się nie orientuje w cenach akcesoriów dla dzieci, dlatego też jak mu powiedziałam, że torby do wózka zaczynają się od 300 wzwyż to uwierzył Oczywiście nie nadużywam jego naiwności, ale kilka wydatków tak przeforsowałam

masz bardzo pomysłowego teścia

oglądałam te legginsy na 5-10-15 i też mi się spodobały

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------
mój się nie da niestety nabrać, zawsze jak mam jakiś pomysł z zakupem, to mój tż zaraz sprawdza w necie jakie są możliwości zakupu, gdzie największy wybór, a tym samym widzi ceny
a pomysłów teścia boję się jak już tylko słyszę: mam niespodziankę

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
taki wybrałam udało mi się kupić torbę do szpitala

Dzień dobry dziewczyny jak się dziś macie?
ładne zakupy!

Cytat:

Czy miałyście kiedyś takie uczucie jakby dziecko Was drapało albo szczypało?? Bo pierwszy raz takie coś odczuwam jakby właśnie drapanie, czy coś i takie lekkie mrowienie w tym miejscu?
Co ten mój synek tam kombinuje?

a i w ogóle straciłam apetyt wczoraj ledwo zjadłam bułkę na śniadanie, trochę obiadu i jeden jogurt i w ogóle nie odczuwałam głodu. A wcześniej to jadłam parę razy dziennie i ciągle byłam głodna ciekawe co mi się tak odmieniło
a może to skóra Ci się napina i stąd takie odczucie? Ja nie miałam podobnych odczuć, jedynie to ból kilkugodzinny np na jajnikach, ale jak pobujałam kilka razy biodrami to Mała się przesuwała.
A co do apetytu ja zauważyłam, że zmniejszyłam znowu porcje, jak na początku ciąży, bo jak się najem do syta, to zaraz mam mdłości, niedobrze mi. I znowu nie mam ochoty na mięso i wędliny, jadam na chlebie tylko sery (białe, topione, żółte) i dżemy. Na początku ciąży też tak miałam. Może coś się znowu zmienia w końcówce
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:41   #695
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
nouvelle2 Podrzucisz linka do tej pościeli ??
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12298041

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
hehe niezła agentka z Ciebie zazdroszczę Ci w sumie, bo niestety mój Tż by mi nie uwierzył, niestety nie jest aż tak naiwny a czasem to by się przydało, aby nie zagłębiał się w wydatki dla dziecka
ma to niestety też swoje słabsze strony, bo z podjęciem wszelkich decyzji zostaję praktycznie sama Muszę ogarnąć, który materac wybrać, jaki wózek najlepszy, jakie szczepionki...

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Noo, nam odpada łazienka bo jej nie mamy na górze
Ale kiedyś trzeba będzie zrobić, nie wiem tylko kiedy znajdziemy na takie rzeczy czas
Najbardziej mi się marzy taka ekipa jak z amerykańskich programów gdzie burzą dom i stawiają nowy w bodajże 5 dni to znaczy tego nie muszą burzyć ale w dwa dni robią wykończenie, idealnie
Lubiłam te programy chociaż te domy zawsze wydawały mi się mało trwałe, jak z kartonu.

Stary 2015-01-11, 14:44   #696
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale to cudownie brzmi
podziel się przepisem
Proszę bardzo:

Sprawdzony przepis na pyszne ciacho czekoladowe: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...late-loaf-cake

na to wyłożę pokrojone banany, na wierzch dam masę czekoladową (poszłam na łatwiznę):

I na to wszystko masa mascarpone:
Kubeczek mascarpone 250g zmiksowany z 250ml śmietany 30%

Jak mnie poniesie, posypię wiórkami kokosowymi.

ciacho już w piekarniku

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:46   #697
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

a może to skóra Ci się napina i stąd takie odczucie? Ja nie miałam podobnych odczuć, jedynie to ból kilkugodzinny np na jajnikach, ale jak pobujałam kilka razy biodrami to Mała się przesuwała.
A co do apetytu ja zauważyłam, że zmniejszyłam znowu porcje, jak na początku ciąży, bo jak się najem do syta, to zaraz mam mdłości, niedobrze mi. I znowu nie mam ochoty na mięso i wędliny, jadam na chlebie tylko sery (białe, topione, żółte) i dżemy. Na początku ciąży też tak miałam. Może coś się znowu zmienia w końcówce
może to napinanie tylko inne niż do tej pory chociaż to czułam kilka minut a teraz już wszystko wróciło do normy i teraz mały wypina się z drugiej strony może po prostu zmieniał pozycję

może coś się zmienia już na tym etapie z jedzeniem, bo na dobrą sprawę to nawet na nic nie mam ochoty. Jak wcześniej chodziło za mną, "a bo bym sobie zjadła tortille, czy jajecznice" to teraz mogłabym nic nie jeść

Stary 2015-01-11, 14:49   #698
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u nas pokoik będzie szaro-miętowy + białe mebelki już się nie mogę doczekać
chociaż jak ostatnio pomyślałam, że łóżeczko i komodę z przewijakiem biorę do nas do sypialni, to pokoik małej będzie stał prawie pusty
ale przynajmniej będę miała więcej czasu na dopieszczenie, bo teraz nie wiem czy kasy wystarczy

co do obiadu to u mnie dzisiaj najlepszy- przywieziony gotowy od mamusi
wrzuć koniecznie fotki jak skończycie U nas w pokoju małej też nie będzie łóżeczka i przewijaka. Ten pokój to będzie taki dorosły, będzie tam biurko, mała kanapa itd. Założenie było takie, że ma być on wspólny dla Zosi i siostrzeńca. Ostatecznie stanęło na tym, że pokój będzie tylko Zosi, a siostrzeńcowi zrobimy tam tylko 'kącik szkolny' + troche zabawek w pudłach Meble będą spadkowe, bo szkoda teraz kasy na nowe, skoro i tak za 3-4 lata mamy nadzieję się wybudować

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Proszę bardzo:

Sprawdzony przepis na pyszne ciacho czekoladowe: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...late-loaf-cake

na to wyłożę pokrojone banany, na wierzch dam masę czekoladową (poszłam na łatwiznę):

ciacho już w piekarniku
o boże, kobieto.......!

Stary 2015-01-11, 14:52   #699
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

ma to niestety też swoje słabsze strony, bo z podjęciem wszelkich decyzji zostaję praktycznie sama Muszę ogarnąć, który materac wybrać, jaki wózek najlepszy, jakie szczepionki...
a no właśnie każdy patrzy tylko na plusy danej sytuacji chociaż mój tż to często też zwala na mnie podejmowanie decyzji, np. wózek wybrałam sama bo stwierdził, że to ja częściej będę go używać on tylko pojechał ze mną do sklepu, popatrzył na parę istotnych dla niego rzeczy (opony, amortyzacja, składanie stelaża itp.) i tak ja musiałam podjąć decyzję, a przyznam się że ja ogólnie jestem niezdecydowana w przypadku rzeczy które nam mają dłużej służyć

a skoro już napisałaś o szczepionkach to czym planujesz szczepić?? engerixem czy euvaxem?? bo mi położna poleca engerix i sama nie wiem:/

Stary 2015-01-11, 14:59   #700
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a no właśnie każdy patrzy tylko na plusy danej sytuacji chociaż mój tż to często też zwala na mnie podejmowanie decyzji, np. wózek wybrałam sama bo stwierdził, że to ja częściej będę go używać on tylko pojechał ze mną do sklepu, popatrzył na parę istotnych dla niego rzeczy (opony, amortyzacja, składanie stelaża itp.) i tak ja musiałam podjąć decyzję, a przyznam się że ja ogólnie jestem niezdecydowana w przypadku rzeczy które nam mają dłużej służyć

a skoro już napisałaś o szczepionkach to czym planujesz szczepić?? engerixem czy euvaxem?? bo mi położna poleca engerix i sama nie wiem:/
my będziemy kupować engerix, bo w szpitalu u mnie szczepią euvaxem, ona ma domieszkę rtęci. Niby położna mówiła, że wcale niekorzystnie nie działa, ale nie będziemy ryzykować i dostarczymy engerix do szpitala
Stary 2015-01-11, 15:01   #701
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

mój chyba nawet nie wie, że wózki posiadają takie rzeczy jak amortyzacja czy różne rodzaje kół no, ale ciężko żeby po 13h ciężkiej pracy wisiał ze mną na telefonie i omawiał szczegóły wózka

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

energix. tylko muszę się dowiedzieć, jak to u nas wygląda organizacyjnie

Stary 2015-01-11, 15:01   #702
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
my będziemy kupować engerix, bo w szpitalu u mnie szczepią euvaxem, ona ma domieszkę rtęci. Niby położna mówiła, że wcale niekorzystnie nie działa, ale nie będziemy ryzykować i dostarczymy engerix do szpitala
a w engerixie nie ma rtęci? czy jest mniej go? pytam bo ogólnie zielona jestem w temacie szczepionek

Stary 2015-01-11, 15:02   #703
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Hejka i ja się witam w niedzielne przedpołudnie.
U nas też w nocy tak wiało że córci zjeżdżalnia wyrwała się z ziemi i znalazła się jakieś 100 metrów dalej. Masakra

U mnie na obiadek dzisiaj spaghetti wedle życzenia córki - ona w ogóle to makaronikowa dziewczyna.
Ja się ostatnio zrobiłam makaroniara ogromna i do dzisiejszego obiadu też chciałam wcisnąć makaron ale codzienne jedzenie makaronu to chyba przesada

Cytat:

a i w ogóle straciłam apetyt wczoraj ledwo zjadłam bułkę na śniadanie, trochę obiadu i jeden jogurt i w ogóle nie odczuwałam głodu. A wcześniej to jadłam parę razy dziennie i ciągle byłam głodna ciekawe co mi się tak odmieniło
Nie wiem skąd się to bierze ale ja np. wczoraj skubnęłam trochę jajecznicy na śniadanie, później poszliśmy z TŻ na obiad i musiał po mnie dokończyć porcję i wieczorem wcisnęłam banana i to tyle na cały dzień. Za to dzisiaj apetyt mam umiarkowany a zdarzają się dni, że mogłabym chodzić i jeść wszystko co mi w ręce wpadnie

Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12298041

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Lubiłam te programy chociaż te domy zawsze wydawały mi się mało trwałe, jak z kartonu.
No, szczyt finezji budowlanej to nie był ale w niektórych stanach przy łagodnym klimacie takie domki są wystarczające w polskich realiach niestety tego nie widzę

Cytat:
Proszę bardzo:

ciacho już w piekarniku
Oo, wpadamy do Ciebie na deser
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:05   #704
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
kto zaprosi i zrobi ciasto 3 bit? takie z lodówki??
A ja ostatnio 1/4 tortownicy wyrzuciłam. Robiłam na sylwka, wtedy nikomu się slodkiego nie chciało, a póżniej akurat dwa dni nikogo u nas nie było to tylko sami jedlismy. A bałam sie dłużej trzymać bitą śmietane.

Cytat:
zapraszam^^

Nawet mnie nie straszcie remontem, my mamy możliwość rozpoczęcia dopiero w lutym i niby tego nie dużo, bo powierzchnię mamy niewielką ale trzeba wymienić podłogi + w kuchni i jednym pokoju odmalować ściany + nowe meble i boję się, że to się rozciągnie w nieskończoność
i nie wiem jak ogarnąć studia, remont i końcówkę ciąży
My musimy zamówić szafy i zabudowy do pokoju, przedpokoju i łazienki a jak juz je zrobią to zaczynamy kłaść cegłę na ściane i pewnie to luty będzie.

Cytat:
Hejka i ja się witam w niedzielne przedpołudnie.
U nas też w nocy tak wiało że córci zjeżdżalnia wyrwała się z ziemi i znalazła się jakieś 100 metrów dalej. Masakra

U mnie na obiadek dzisiaj spaghetti wedle życzenia córki - ona w ogóle to makaronikowa dziewczyna.
To ja mogę przybić rękę z Twoją córką, same makarony bym jadła. Szkoda, że one tuczące.

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
taki wybrałam udało mi się kupić torbę do szpitala

Dzień dobry dziewczyny jak się dziś macie?
Świetny ten fotel, też bym go chciała. Ciekawe czy kiedys go przecenią.

Wróciliśmy do domu. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:05   #705
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
mój chyba nawet nie wie, że wózki posiadają takie rzeczy jak amortyzacja czy różne rodzaje kół no, ale ciężko żeby po 13h ciężkiej pracy wisiał ze mną na telefonie i omawiał szczegóły wózka

energix. tylko muszę się dowiedzieć, jak to u nas wygląda organizacyjnie
a to jest trochę usprawiedliwiony i można mu to wybaczyć

widzę, że dużo osób decyduje się na engerix. Podobno u mnie w szpitalu lekarz wypisuje receptę na engerix (jeśli rodzic chce) idzie się do apteki w szpitalu, kupuję szczepionkę i od razu szczepią więc nikomu nie robią problemu z wyborem innej szczepionki. A chyba też nie przekonują do tej co oni posiadają

Stary 2015-01-11, 15:06   #706
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
a w engerixie nie ma rtęci? czy jest mniej go? pytam bo ogólnie zielona jestem w temacie szczepionek
Z tego co mi wiadomo to w obu szczepionkach jest rtęć ale w engerixie jest jej mniej. A kwestia szkodliwości raczej nie ujawni się od razu bo rtęć zostanie po prostu zmagazynowana w organizmie i chyba dlatego niektórzy przekonują, że to przecież nie szkodzi.
Stary 2015-01-11, 15:08   #707
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
z tego co nam położna opowiadała, to Engerix już dawno zmienił skład szczepionki i nie zawiera rtęci i tylko w Polsce w szpitalach pozostał Euvax, który ma śladowe ilości rtęci. Tak samo mówiła, że jak się wykupi 5w1 (te późniejsze szczepionki), to one są też bez rtęci.We wtorek u mnie będzie to ją podpytam dokładnie.
Stary 2015-01-11, 15:08   #708
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie Ode mnie wlasnie pojechala rodzinka, taka szkoda, bo z nimi tak fajnie Duzo wczoraj chodzilam, a dzis boli mnie d.... doslownie A dzis wstalam o 12, patrze a tu naczynia umyte, siostra spac nie mogla i umyla wszystko z kolacji, to byl szok dla mnie, bo ona do sprzatania to ostatnia jest

nouvelle2 Jest brzuszek , tak go chowasz pod ubraniami ze nie widac i jaka wysportowana! jakie fajne zakupy

smv Pieknie Mi wczoraj mama przywiozla jakis 4-opak z pudelkiem z lidla , pudelko sie bardzo przyda na chusteczki

marcia45 nie przejmuj sie, mam ten sam problem milo, ze kupuje, ale nie wszystko mi sie podoba, ale nie mowie tego, biore i wkladam do szafy i tak ja bede pozniej moje dziecko ubierac wiec to bez znaczenia, jak chce niech kupuje, chociaz mowilam ze razem moglysmy sie wybrac na duze zakupy

lesyeux jest brzuszek No nareszcie Pieknie napisalas a ja na siebie ciagle narzekam Pytalas o mnie dziekuje

magnifica Super body Duzo mam ubranek z disneya, uwielbiam je

Carrollyn witaj

mamad kochana corka Ostatnio corka TZ jak przyjechala na weekend do nas, to weszla najpierw do pokoju gdzie sa rzeczy maluszkowe i zdziwiona pyta a gdzie jej braciszek my sie na siebie spojrzelismy z minami, na zasadzie jakie to slodkie

87marta87 sliczna koldra Myslalam zeby ja kupic na ebayu w te serduszka

nusiekowa dasz rade, lekko nie bedzie, ale dobrze ze chociaz was uprzedzili. a wykupic nie mozna jesli ktos bardzo chce

dziewczynazgitara fikaj fikaj, bo po porodzie nie bedziemy mogly hihi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:11   #709
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to w obu szczepionkach jest rtęć ale w engerixie jest jej mniej. A kwestia szkodliwości raczej nie ujawni się od razu bo rtęć zostanie po prostu zmagazynowana w organizmie i chyba dlatego niektórzy przekonują, że to przecież nie szkodzi.
acha dziękuję za odpowiedź czyli wychodzi na to, że nie ma konkretnych badań na temat szkodliwości, którejkolwiek. Pewnie dopiero za parę lat okaże się czy decyzja była słuszna, czy nie

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
z tego co nam położna opowiadała, to Engerix już dawno zmienił skład szczepionki i nie zawiera rtęci i tylko w Polsce w szpitalach pozostał Euvax, który ma śladowe ilości rtęci. Tak samo mówiła, że jak się wykupi 5w1 (te późniejsze szczepionki), to one są też bez rtęci.We wtorek u mnie będzie to ją podpytam dokładnie.
aaa to jak ją podpytasz to daj znać, bo nie ukrywam, że dla mnie temat szczepionek jest bardzo istotny zwłaszcza, że nie chce się kierować opiniami w internecie, bo pewnie w połowę to w ogóle nie powinno się wierzyć. Zwłaszcza, że lepiej zasięgnąć fachowej wiedzy niż tej internetowej dlatego proszę napisz forum co Ci powiedziała położna

Stary 2015-01-11, 15:14   #710
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
byłam na Kamieńskiego właśnie Tak sie teraz zastanawiam że trzebaby do trzebnicy się przejechać. Tepsa ty chyba w Trzebnicy bedziesz rodzić co nie? Mozesz cos wiecej powiedziec o tym szpitalu?
tak planuję rodzic, ale nic Ci na ten temat na chwilę obecną nie powiem, jutro jadę ze znajomymi położnicami się spotkac to z nimi pogadam w każdym razie o ZZO możesz zapomnieć jeste nowoczesna i świeżo wyremontowana sala do porodu rodzinnego z piłkami i chyba wanną, ale to dopiero za tydzien planuję się tam wybrac i to jeszcze sama
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nie mam bladego pojęcia. jutro będąc w szpitalu u swojego lekarza zapytam. wydaje mi się ,ze oni specjalnie mówią żeby nastawić się na brak znieczulenia ,zeby anestezjolog nie latał co chwile na oddział (bo szpital należy do jednych z najbardziej przepełnionych).:confused : Bo ogólnie wiem że znieczulają na Kamieńskiego.
o fak:/ nie brzmi ciekawie, ale znajoma 5 miesiecy temu rodziła na Kamińskiego i byłą bardzo zadowolona, zresztą 3 dzieci tu urodziła i nie narzekała. Ostatni poród to CC może dlatego nie ma na co narzekać
Cytat:
Niki i ja witamy się z Wami 31 tc

Załącznik 5882562
Cytat:
bardzo mi się podoba to nasze nowe słówko- lamowanie
mi tez się podoba
mamy przewijak kolejna rzecz do przodu
Stary 2015-01-11, 15:16   #711
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Mnie się takie rzeczy obiły o uszy ale nigdzie nie widziałam konkretnie podanych informacji, więc nie wiem w którą wersję wierzyć. Jak się czegoś dowiesz to daj proszę znać

Cytat:
acha dziękuję za odpowiedź czyli wychodzi na to, że nie ma konkretnych badań na temat szkodliwości, którejkolwiek. Pewnie dopiero za parę lat okaże się czy decyzja była słuszna, czy nie
Nie no, jest dużo badań dotyczących negatywnego wpływu kumulacji metali ciężkich w organizmie mnie chodzi o pogląd, że skoro szczepionka nie szkodzi w krótkim czasie od szczepienia to znaczy, że nie szkodzi w ogóle bo tak nie jest.
Stary 2015-01-11, 15:17   #712
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

aaa to jak ją podpytasz to daj znać, bo nie ukrywam, że dla mnie temat szczepionek jest bardzo istotny zwłaszcza, że nie chce się kierować opiniami w internecie, bo pewnie w połowę to w ogóle nie powinno się wierzyć. Zwłaszcza, że lepiej zasięgnąć fachowej wiedzy niż tej internetowej dlatego proszę napisz forum co Ci powiedziała położna
ok, podpytam i napiszę na sr ta babeczka, która szczepi u nas dzieciaczki w szpitalu twierdzi, że nie ma różnicy między tymi szczepionkami. Ale z kolei tż ciocia, która pracuje z noworodkami chorymi powiedziała nam, że mamy wykupić engerix.
Stary 2015-01-11, 15:18   #713
monika 1985
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny , jakiś czas temu któraś z was pisała, że są w Biedrze takie koszule ciążowe na wyprzedaży , ja szczerze mówiąc nie trafiłam na taką jedyne co udało mi się kupić to okrycie kąpielowe z myjką za 8 zł dla maluszka też na wyprzedaży, nie wie któraś z was gdzie we Wrocławiu jest taka Biedra gdzie taką koszulę można kupić bo cholera bardzo ładne są i 10zl to naprawdę jak za free
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:20   #714
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

U nas też wiało jak cholera. Teraz już spokojniej. Ja wstawiłam dwie pralki i uprałam kolorowe ubranka dla małej i pieluchy. Teraz się suszą i prasowanie. Powiecie, że jestem nienormalna, ale od zawsze uwielbiam prasowanie

Nawet jak będziesz karmić to zawsze można ściągnąć pokarm i mama może podać z butli Co do samego faktu pozostawienia może być gorzej
Ja też uwielbiam prasowac
Stary 2015-01-11, 15:21   #715
tout-petit-fille
Zadomowienie

rosiek zapraszam Kupiłam kilka dni temu ekspres do kawy, więc napijemy się jakiejś słabej latte do ciacha

nouvelle2 mój też nie ogarnia tematu wózków. Musimy sobie wyznaczyć konkretny dzień, pojechać, zobaczyć ciekawe modele, kupić na miejscu albo znaleźć na necie. Konkretnie

Cytat:

Ja swoją drogą też muszę podrążyć temat szczepionek.. W środę mam spotkanie SR, więc popytam położną co sądzi w ogóle o szczepionkach i co ewentualnie poleca.

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-01-11 o 15:29
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:34   #716
crystal25
Zakorzenienie

nusiekowa zabilabym za to TZ Moj wczoraj chcial przyjsc jak usypialam i film ogladac bez sluchawek na komputerze, to zabronilam a to juz 2 w nocy byla

tout petit fille slicznie i za 31 u mnie dzis 30 tydzien 2 dzien sie zaczal o boziuuuu mniej niz 10 tyg. przeraza mnie to

nusiekowa wklucie nie boli, przy tych bolach co sa, to wkucie to jest nic

papalinka siostra moja dzis do mnie ze moje kostki wygladaja jak u slonia a ostatnio byly gorsze niz dzis, ale to przez te moje wczorajsze dlugie spacery

rosiek ja robie filety z kurczaka w sosie curry, w szybkiej wersji do ryzu, fileta kroje w kawalki, smaze na masle, dodaje przypraw, a na koncu smietany i curry i jest pyszne

lesyeux W tygodniu bede robic sernik na zimno z truskawkami i galaretka, to zapraszam a dzis to nic tylko batoniki w miseczce sa i kawalek ciasta z jablkami pieczonymi zostal

EdithS dziekuje ze pytasz spuchniety, ale zawiazuje sobie takie rajtuzki na glowe z dwiema butelkami z zimna woda ( troche zamrozona ) a pozatym je juz normalnie i nie czuje bolu, az jestem w szoku myslalam ze bedzie gorzej a duzo jogurtow mu nakupowalam i lodow
zabijmy twojego tescia a twoj TZ nic na to nie mowi hihi ? bo moj to by sie zawstydzil i nagadal zeby nic takiego nie przywozili Wczoraj robilam schabowe i ziemniaczki zapiekane w smietanie z czyms tam pyszny taki koktajl, a ja moze kiedys sie dorobie takiego miksera do koktajli chcialabym

anetas13 mamy taka sama torbe kupilam ja trzy lata temu w tesco

magnifica Ja nie cierpie Mam cala szafe do prasowania juz
Stary 2015-01-11, 15:34   #717
emily863
Zadomowienie

Ja chyba czegoś nie rozumiem jeśli chodzi o te szczepionki. Wchodzę na stronę Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, czytam o szczepionce Euvax przeciwko WZW i widzę takie informacje o składzie:

Co zawiera szczepionka EUVAX B
- Substancją czynną szczepionki jest antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wątroby typu B
(HBsAg)* 10 mikrogramów
adsorbowany na wodorotlenku glinu, uwodnionym 0,25 miligrama Al3+
*otrzymywany na drodze rekombinacji DNA w komórkach drożdży (Saccharomyces cerevisiae)
- Ponadto szczepionka zawiera: potasu diwodorofosforan, disodu wodorofosforan, sodu chlorek,
wodę do wstrzykiwań.

Gdzie ta rtęć?

Info z http://urpl.gov.pl/system/drugs/dki/...a_pacjenta.pdf

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-11 o 15:36
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:35   #718
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę bardzo:

ciacho już w piekarniku

aaaa teraz będę myśleć chyba tylko o tym cieście
chyba się wproszę na kawałek

widzę, że zaczął się temat szczepionek, muszę się w to zagłębić i dowiedzieć się jakie podają u mnie w szpitalu...tylko najpierw wypadałoby wybrać szpital
Stary 2015-01-11, 15:41   #719
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
magnifica Ja nie cierpie Mam cala szafe do prasowania juz
Możesz podrzucić mnie, chętnie poprasuje
Stary 2015-01-11, 15:47   #720
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz podrzucić mnie, chętnie poprasuje
bardzo chetnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości