|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co na obiad? U mnie znów szczawiowa. Uzaleznilam sie
|
|
|
#903 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A sierota ze mnie... wczoraj patrzyłam na stronie s oxo i patrzę że 19-21 to największy rozmiar, szkoda że w niemowlakach patrzyłam ![]() Ja Amelce teraz kapcie normalne kupiłam i nie chce w nich chodzić, tzn. chodzi ale zaraz siada, zdejmuje i próbuje założyć stając na głowie ![]() mostly już dziewczyny napisały co i jak, i ja się zgadzam z nimi. Jest jeszcze kwestia tego, że takie bawialnie z reguły są dla starszych dzieci - przynajmniej tak w regulaminach piszą - i ja tam wolę iść w tygodniu jak nie ma takich tłumów, bo zdaję sobie sprawę, że mojemu dziecku w takim tłumie może stać się krzywda, już nie mówię specjalnie, ale niechcący. Tak samo na placu zabaw, pilnuję, żeby się nie napatoczyła jakiemuś starszakowi pod nogi - owszem biega i korzysta z czego może ale pilnuje JEJ, a nie innych dzieci. Zresztą, dla mnie nie ma tłumaczenia, że ona jest młodsza i inni mają na nią uważać i ona wszystko może. A jeszcze takie dziecko tak się może przejąc Twoją reprymendą, że Ci jeszcze napyskuje ![]() Cytat:
Ale też bym nie chciała cc bez powodu.Gratulacje 8 miesiąca ![]() Cytat:
i zdrówka dla Was No my po szczepieniu, mała waży 10,5kg, i ma niby 83cm, ale mierzone cm krawieckim, więc chyba trochę zawyżone zwłaszcza, że na roczek miała 78 parę dni temu ja przy ścianie mierzyliśmy to 80 wyszło i taka jest moja wersja ![]() Słyszałyście coś o nowej szczepionce na menigokoki? Tzn. nowej w sensie oprócz tamtej co jest od dawna, teraz jest jeszcze jakiś nowy typ. I czy szczepicie na żółtaczkę pokarmową? Bo mówiła, żeby się zastanowić, zwłaszcza jak się wyjeżdża do Afryki.
|
|
#904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Słyszeliście i mieliście nawet szczepi, ale cena mi to z głowy wybiła ![]() Szczepionka jest na meningokoki typu B, czyli te najbardziej popularne szczepy. Mój pediatra mówi, ze warto - najbardziej z tych wszystkich, ale jak na razie jest poza moim zasięgiem cenowym ![]() A wyjeżdżasz? Kurcze...jedno z moich marzeń ![]() A tak serio, to chyba zaszczepimy, bo Bartek w ramach nowej pracy będzie do Indii jeździł, więc i czterowalnetną młody na meningokoki dostał i to WZW mu fundniemy, bo nie wiadomo co Tatuś przywiezie |
|||
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
LULA fajne!
Masakra! Dopiero teraz Nina na drzemce a zazwyczaj idzie ok 11. Zjadła rosół caly talerz i wyla dalej, przepchnela mlekiem 180 i dopiero usnęła. .. nie wiem jak można tyle jeść. Ona dziś do 13 zjadla więcej niż ja wczoraj za caly dzień. Xhyba wraca do zdrowia i nadrabia kcal... ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- KAHUNIA faktycznie 5cm to duży skok ![]() No moi rodzice młodego nie planowali. Malo kto planuje urodzic dziecko w wieku 44lat. W ogole jest nas czworo a tylko jeden brat byl planowany, ten drugi w kolejności, bo chcieli mieć parkę
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te menigokoki koło 400zł mówiła i dwie dawki, z tego co póki co czytam, to dopiero weszła u nas - i to mnie trochę martwi. A co do wyjazdu to nie wiem jeszcze gdzie nas wywieje, miały być Włochy teraz weszła opcja z Turcją, a może być tak, że nie pojedziemy nigdzie. Dlatego póki co zgłębię temat i zobaczymy.
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Misia jeszcze raz gratuluję piękny opis ![]() Cytat:
Idealne dzieci heheJa nie poradzę, bo mamy rtęciowy, tylko. |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podeszła zmierzyć, poszła wpisać do książeczki i się wróciła, bo wyszło jej mniej niż ostatnio No teraz już przy ścianie ją będę w domu mierzyć i kreseczki stawiać
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie chce się użalać, szukam pozytywów!
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meningokoki kosmiczne, ale ten mój polecał Z tym, że słyszałam, że trzy dawki ![]() Aha
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tusi dzisiaj robię makaron z sosem warzywnym, jakoś tak nie mam innej weny:/ a potem spróbuję ten budyń zrobić na podwieczorek![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- a szcepiła któraś z was na ospę?ile w ogóle Verilux kosztuje?
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A menigokoki, po 5 miesiącu już dwie dawki są, wcześniej 3, to może dlatego tak Ci mówił wcześniej.
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2015-01-12 o 13:59 |
|
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i rosol z wczoraj Cytat:
i skromnie stwierdze ze jestem ich najbardziej udanym dzieckiem
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jej, ale mój Filip marudny, ciągle by płakał i na rękach był, i tak od kilku dni... eh
Jeszcze dziś dzwonili z przychodni, że mamy zgłosić się na szczepienie. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie przedluzyli umowy?
Cytat:
Maciej dziś je z nami szczawiowa i bigos ![]() Jutro robię kurczaka w sosie brzoskwiniowym z ryżem. A na resztę tygodnia nie ma weny
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia chciałabym być taką kuchareczką jak Ty, ja to nie mam kompletnie pomysłów
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O trzech dawkach, to akurat nie mój, tylko NFZowski mi mówił, ale teraz - jak byłam ostatnio na szczepieniach, na których nie zaszczepiłam Żuka Że podobno ta nowa właśnie w trzech występuje, ale nie weryfikowałam tego u swojego.
|
|
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Misiu piękny opis
Kornel to wymarzony starszy brat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez chce tak robic ale nie moge sie za to zabrać.
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie, z drugiej strony to może i pozytywne bo może mniej tragedii by się zdarzało gdyby sąsiedzi reagowali a nie udawali ze nie słysza ale nie z tekstem żeby wreszcie uspokoić dziecko......Mogła się zapytać czy coś się dzieje itd a nie z pretensjami :/Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ja chce szczepić na ospę ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Robiłam przed południem ten budyn jaglany.... Nie dość że Ola mi wyla pod nogami jak obieralam pomarańcze to jeszcze później jej nie smakował dość dużo tego wyszło, musze jak coś robić mniejsze porcję
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w pracy i wpierniczam parówki z suchą bułką... źle ze mną
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie sie czy można na wychowawczym po prowadzeniu działalności pobierać zasiłek wychowawczy z opieki społecznej?
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa na logikę tak. Szczególnie ze możesz iść na wychowawczy po dzialalnosci
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
nephelim89
To ja w takim razie rękę na zgodę wyciągam, bo nikogo urażać nie pragnę ani za odmienność poglądów obrażać czy karać nie chcę. Po prostu lubię dyskutować Ciekawią mnie ludzie, ich opinie i pobudki, którymi się kierują podejmując takie a nie inne decyzje. Różnorodność w tej materii jest fajna. I że mamy inne zdanie też ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
MMR też przed nami. Odwlekam jak mogę, bo mam obawy jak przed każdym szczepieniem. Z tym, że teraz to chyba żywe wirusy idą... i nie wiem jak syn zniesie. Poza tym to wycie za każdym razem ... |
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dodalo mi posta.
Bylam w opiece sie pytać i ta kobieta powiedziała ze moge złożyć wniosek ale ona wyda decyzję odmowna, bo jej zdaniem nie można samego siebie wyslac na urlop wych. No i moge potem sie odwolać od tej decyzji ale ze załatwiania jest masa to nie wiem czy warto za tym latac. Ona chyba powinna najlepiej sie na tym znać. Dla mnie jest nielogiczne to co ona mówi bo przeciez w zusie figuruje jako osoba na urlopie wychowawczym.
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ja wlasnie tak postąpiłam w zeszłym tygodniu. Chociaz tyle ze składki emerytalne lecą. Dobra dodałyście mi siły i zawalczę z nia bo cos tu nie gra.
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka ale ona jak da decyzję odmowna to musi napisać na jakiej podstawie. Wiec może Cię zbyla a jak będzie musiała oficjalna decyzję dać to będzie ok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

nasz tez ala garniturek z nexta miał ale jak go na rękach trzymałam to spodnie jak za krótkie wyglądały

[/RIGHT]

współczuję jej :p na pewno żelazne nerwy musi mieć 

a jak się o ciąży dowie to będzie mi gratulować i mnie całować :/ hehe
: Kiedyś jeszcze mi się dziecko skurczyło