|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
a może pytanie bez odpowiedzi, bo żadna nie zna na nie odpowiedzi? bo ja często jak nie znam jakiejś odpowiedzi to siedzę cicho a jaka jest szansa, żeby malutka poczekała na babcie? ile by to było po terminie?? ![]() edit: ooo widzę, że odpisałam Ci a potem poszłam nadrabiać i napisałam to samo co inne dziewczyny
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 Edytowane przez luzna25 Czas edycji: 2015-01-13 o 12:20 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
O rety zjadłam zupę z ogromną ilością kluskow i tak mi brzuchal wywalilo ze masakra. Musze się spać położyć bo mi oczy lecą...
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obyś miała rację
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
To ja odpiszę, bo też nie lubię jak moje posty giną w tłumie.
Cytat:
Ja miałam do tej pory wszystkie posiewy jałowe (miałam dwa w szpitalu, jak mi się szyjka skróciła) i wydaje mi się, że w posiewie nie powinno być żadnych bakterii więc pewnie dostaniesz antybiotyk. Ale nie wiem tego na pewno. Jeśli chodzi o bakterie, to myślę, że jak na "tę okolicę" dość typowe i jest ich niewiele, więc chyba nie należy panikować.
|
|
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
meganka, hottie Bardzo się cieszę że u Was w porządku, oby tak zostało Cytat:
Jak Was czytam, to chyba jestem szczęściarą bo czuje się świetnie, spać mogę, nie sikam w nocy, nic mnie nie boli, czuję się nawet lpiej niż 2-3 tyg temu, ciekawe jak długo Kupiłam w realu małej skarpetki grzechotki soxo po 5zł, trochę przesłodzone ale co tam zakupiłam również czapeczki do kąpieli bawełniane po 2 zł każda, na inne rzeczy nie patrzyłam,ale chyba warto się przejechać jak któraś ma potrzebę i możliwość
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie muszę ułatwić sobie liczenie, bo już się gubię.
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie o ruchach i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Moja Mała jest ułożona pośladkowo, tzn siedzi sobie i głowka pod żebrami a pupcia i nóżki na dole. Czuję jej ruchy raczkami i to sporo, wypychanie główki też. Najmniej czuję jak rusz nóżkami i tak się zastanawiam czy nie za mało nimi fika??? Może są tam na dole dlatego mniej to odczuwam??? Pewnie spytam o to lekarza za tydzień, co by się nie stresować i nie wymyślać niepotrzebnie.
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to przed chwilą listonosz przyniósł mi brakujące materiały na rożek. Teraz będzie wielkie szycie
![]() I przy okazji wypytywał o mojego psa, bo jego sąsiadowi zginął niedawno podobny piesek. Facet ma mnie za złodzieja kundelków
|
#1210 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, że mam tak daleko do realu bo chętnie bym pokupowała coś, ale więcej na benzynę wydam niż zaoszczędziłam bym na tych rzeczach ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
raz na jakiś czas tylko czuje nóżki więc chyba to normalne jest ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Stworzyłam specjalnie taki wątek, ale chyba został usunięty, choć byłoby to co najmniej dziwne, bo wymieniłam wiele sklepów i firm, a wiedzę zaczerpnęłam od koleżanki, która sie interesuje się brafittingiem
Wrzucam adresy: Sklepy z dobrymi stanikami do karmienia: www.intimo4you.com www.bieliznakrakow.pl www.dopasowana.pl www.ewa-michalak.pl www.mambra.pl www.dobrana.pl www.adore.pl www.salonbielizny.eu karoline.pl www.bradea.pl www.lamujer.pl www.brafiteria.pl www.bra-dreams.pl Adresy stron z wypowiedziami o karmnikach: Lobby Biuściastych - tutaj zwłaszcza dział o karmnikach, stanikomania.blox.pl, biusciaste.prv.pl, balkonetka.pl - tu jest też dział na forum, Bra Swap, na którym dziewczyny odsprzedają staniki w bardzo dobrych cenach. stanikowamapa.blox.pl |
|
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro 2 osoby tak mają to musi to być normalne a w piątek mam wizytę to jeszcze upewnię się u gina to Ci napiszę co mi powiedział
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam 2 koszule Italian Fashion u tego allegrowicza http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13359967 Właśnie położna wyszła. Wizyta bardzo miła, uczyła mnie oddychać podczas skurczy i mówiła, żeby delikatnie ćwiczyć mięśnie kegla. Potem opowiadała kiedy przyjechać do szpitala, jak już się zacznie ![]() Serduszko Małej biło ślicznie! Zapytałam ją o te szczepienia, ale powiedziała mi, że to temat na kolejne spotkanie, które zrobi mi 30.01, a dziś fazy porodu, bo ma dużo do powiedzenia, a czasu coraz mniej. Więc zapytam ją o szczepienia tego 30.01 Dał mi listę, co zabrać do szpitala, więc dziś zacznę pakować torbę. No i wychodząc powiedziała: jak się zacznie poród, proszę przyjechać z pozytywnym nastawieniem - to więcej niż połowa sukcesu
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to jestem zaskoczona w tej ciąży wiem zawsze gdzie Mała jest. Nie ruszyła się z miejsca od 12 tc. Z synem do końca było różnie fikał niesamowicie, ciagle był z innej strony. Nawet w już w trakcie porodu lekarz nie mógł się nadziwić co on wyprawia. Ciekawe czy Mała obróci się do porodu i czy poczuję to? Czytałam że w tym ułożeniu, po 30tc czuję się tą zmianę położenia nawet boleśnie. Moj lekarz mówi ze mamy czas i wszystko sie jeszcze może zmienić. Wiem, że na pewno nie zgodzę sie na Sn w ułożeniu pośladkowym, bo podobno są lekarze którzy podejmują takie próby.
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam wrażenie ze malo co sie rusza, tetaz sie obrócił i daje czadu po zebrach, ale nie liczę ruchow, bo sa takie godziny ze ani razu sie nie poruszy a czasem zastanawiam sie czy nie ma ADHD
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyn za duzo mi sie tekstu skopiowało jakieś dziewczyny co dodatka taki wpis na innym watku
|
|
|
|
#1219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostanie tancerką albo sportowcem, gdzieś będę musiała tą jej energię spożytkować ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paskudna matka, ale to mnie uspokaja. Kładę się na lewym boku i opieram rękę wzdłuż ciała na prawym boku. Tam ma główkę, przeszkadza jej ciężar mojej reki i zaraz się porusza
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1222 | |||
|
Zadomowienie
|
Super rodzinka
bracia zapewne nie mogą się doczekać ![]() Cytat:
nie czuj sie tak. Zapewne nouvelle jak tylko wejdzie poprawi wszystko a właśnie, cos za długo jej nie ma !!!!!!!!!!!!!!! oby te rozwolnienie nie przerodziło się w nic innego ![]() halo halo ?? odezwij sie Cytat:
![]() Cytat:
ja czuję kopniaki nóżkami w dole. ale za to nie czuję wypychania główki i pukania rączkami a Ty czujesz uważam, ze to taka uroda wszytsko na pewno jest ok ![]() teraz te ruchy są inne. bardziej wypychanie, kręcenie, i kopniaki mocniejsze. ale nie juz takie akrobacje jak wczesniej ![]() ważne, ze się rusza i daje o sobie znać a ja umyłam łazienke lśni i mam mega leniaaa a obiad trza robic.... Tż juz zaglada na mnie co ja robię:P bo pewnie głodny chłopina ![]() Pisałam, do babeczki, to wóżek w drodze jutro lub w czwartek bedziea jutro robię klik enter na allegro i kupuje już wsyztskoooooooooo.i z Tż jedziemy na zakupy do dziecięcego Listę zakupów już mam. jeszcze ja przepiszę ładnie i w drogę jutrzejszego dnia ![]() a wczoraj na lumpkach. kupiłąm Zosi kurteczkę
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko
rozumiem Ciebie doskonale, tez całymi dniami jesteśmy z synem sami w domu ratuje mnie to, że synek w nocy dobrze spi. Mam nadzieje, że uda sie to jakos dobrze dla Ciebie zorganizować
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A córka z jakiegoś powodu konkretnie ma takie problemy?
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
wstalam wyspalam sie jem sernik z truskawkami i nadrabiam!
Dziekuje za odpowiedzi co do ubranek i koszul ! mam nadzieje ze brzuszek szybko dojdzie do siebie po porodzie Ktoras z mamus pisala o pasie poporodowym, myslalam zeby go kupic narazie sobie o nim czytam bo widze duzo przeciwnikow jak i zwolennikow ![]() aneta_s13 to zdiecie wyglada magicznie! olajakzam Nikt nie ignoruje Co do wynikow lab. ktore podalas nie mam pojecia, i pewnie nie tylko ja, stad brak odpowiedzi. jesli chodzi o 1 strone napisz na pw do nouvelle, wiadomosci szybka tutaj gina, i widze ze nouvelle wciaz nie ma. I nie doluj sie, sama mieszkam w innym kraju, i z nikim nie rozmawiam w moim jezyku, a najwazniejsza rodzina czyli mama i siostra tez w innym kraju sa, a TZ czesto mnie zostawia w delegacjach, wiec siedze jak kolek w pustym domu meganka18 dobrze ze juz jest lepiej! Hottie07 Moze poprostu mala ma duzo energii w sobie i taka bedzie po porodzie żona_marcina a moze to on chcial ukrasc waszego pieseczka bo taki fajny? ![]() Co do daty porodu, ja mam wpisane 20 do 27. 20 jako normalny termin a 27 to niby wywolanie porodu jesli synek sam nie zechce wyjsc, mi tez ciagle sie myli liczenie, ale zawsze patrze na ostatnie usg bo tam mam wpisana date albo odejmuje od 20 marca. idzie sie pogubic. Rossi Nic mi nie dolega takiego ani nie dolegalo, a gdybym cokolwiek poczula to szybko na IP. I w d.... bym miala ze przyjmuje z laska, moj synek jest wazniejszy od idiotow pracujacych w klinikach czy szpitalach. Daj znac po wizycie zielone oko to bedzie najpiekniejszy prezent na swiecie anyolek za wizyte
|
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Położna mi powiedziała jeszcze, że od 37tc, jak już ciąża jest donoszona, można spokojnie lamować (to info dla Mamuś, które teraz z jakiś przyczyn nie mogą) i jest to szansa na rozwinięcie akcji porodowej, ale też nie na każdy organizm działa.
Jeśli teraz coś by się zaczęło dziać: -pęknięcie pęcherza -plamienie -regularne skurcze -brak ruchów dziecka to zaraz jechać do szpitala! Jeśli natomiast wody odejdą po 37tc, a nie są zielone i ruchy dziecka są nadal wyczuwalne, to wziąć sobie prysznic i poczekać na bóle, które wcale od razu nie muszą przyjść. Można spokojnie po paru godzinach dopiero jechać do szpitala. Bezwzględnie jechać po 37tc do szpitala jeśli: -odeszły wody i są zielone -występuje krwawienie -brak ruchów dziecka -regularne skurcze, które nie przechodzą, ale nasilają się i występują w krótszych momentach Pewnie to już wiecie, ale pomyślałam, że napiszę ![]() Aha i położna mówiła, że chodzenie godzinami ma sens dopiero jak już są skurcze regularne, bo wtedy szybciej mięknie i skraca się szyjka, ale jak akcja porodowa się nie zaczęła to maratony nawet nie pomogą, więc męczenie się specjalne by wywołać poród nie przynosi efektów.
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle Panna z welonem nam sie rozchorowala
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kopie matke jak szalony a co lepsze kopie tez siostre i lezy sobie na niej wylozony a ona biedna z podkurczonymi nozkami musi sie gniezdzic na dole nawet pani doktor na usg mowila, ze chlop to sieumie ustawic!
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze siostra go ustawi
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest tez minus ;p do konca lutego bedzie pracowal na miejscu a pozniej w innym miescie, ale we Francji, tylko ze to bedzie tez kilka godzin jazdy do rodzacej, ale lepsze to niz 4 tys. km a jak daleko od domu, ile km? Bo moj TZ jak pojedzie to jakies 3 do 4 godzin ode mnie, to wierze ze zdazy. Wiesz nogi w warkoczyk lancuchem obwiazac i zaczekamy co |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

bo ja często jak nie znam jakiejś odpowiedzi to siedzę cicho 

Szymuś- mój skarbek <3

bo chętnie bym pokupowała coś, ale więcej na benzynę wydam niż zaoszczędziłam bym na tych rzeczach 

innego
rozumiem Ciebie doskonale, tez całymi dniami jesteśmy z synem sami w domu
ratuje mnie to, że synek w nocy dobrze spi. 
więc teraz zaklęcia kierujcie na szefa mojego tż