Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 12:13   #1201
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
czuje się ignorowana.. więc pewnie znów nie będę pisać tylko czytać bo po co;/ dalej nie zmieniona na 1 stronie... a moje pytania bez odpowiedzi.. ehh zbieram się niedługo na wizytę... i dół dopada bo jutro mama wyjeżdża za granicę i nam przykro, że jej nie będzie jak malutka się urodzi;/ chyba że zechce poczekać na babcię
nouvelle która może coś edytować jest trochę zajęta przygotowaniem do ślubu, który ma w sobotę i poza tym chyba dopadła ją jelitówka więc pewnie dlatego tego nie zmieniła. Trochę cierpliwości i zrozumienia
a może pytanie bez odpowiedzi, bo żadna nie zna na nie odpowiedzi? bo ja często jak nie znam jakiejś odpowiedzi to siedzę cicho

a jaka jest szansa, żeby malutka poczekała na babcie? ile by to było po terminie??

edit: ooo widzę, że odpisałam Ci a potem poszłam nadrabiać i napisałam to samo co inne dziewczyny
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2015-01-13 o 12:20
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:22   #1202
smv
Zakorzenienie

O rety zjadłam zupę z ogromną ilością kluskow i tak mi brzuchal wywalilo ze masakra. Musze się spać położyć bo mi oczy lecą...
Stary 2015-01-13, 12:22   #1203
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ale miałam ciężką noc chyba z wrażenia nie mogłam zasnąć, a i mała niestety nie spała. Chyba, że ona śpi - tylko jak śpi to się tak rusza - może ma zespół niespokojnych nóg?

teraz już będzie tylko lepiej
dziękuję obyś miała rację

ubawiłaś mnie tym zespołem niespokojnych nóg

Stary 2015-01-13, 12:26   #1204
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie ma problemu A jak Ci kazali liczyć? Bo mi położna w przychodni mówiła, żeby było 10 ruchów od godziny 9 do 21. Choć moja mała uaktywnia się głównie wieczorami. Gin mówił, że to normalne i żeby nie panikować i liczyć ruchy jak dziecko nie śpi i się nie stresować.
Ja też mam liczyć 10 ruchów od 9 do 21. Mój na razie wyrabia się w pół godziny

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:26   #1205
JoaMro
Raczkowanie

To ja odpiszę, bo też nie lubię jak moje posty giną w tłumie.

Cytat:
witajcie!
pierwszy raz zamowiłam na gemini, zawsze tak długo realizuja zamowienie???;/ bo juz chyba z tydz a odpisali ze wysla dopiero we środe no a od weekendu czeka mnie pranie bo jeszcze wszystkich ubranek nie zwiozłam...
jutro wizyta
Ja zamawiałam na gemini raz i moje zamówienie przyszło dość szybko, ale czaem niektóre rzeczy apteka musi zamówić z hurtowni, to może to jest przyczyną zwłoki.

Cytat:
mój wynik posiewu

Organizmy:
Lp. Organizm Wzrost Ilość Szczep
1. Enterococcus spp. POJEDYNCZE 10^2 -
2. Staphylococcus spp. POJEDYNCZE 10^2

wie ktoś czy groźne????;/
Ja miałam do tej pory wszystkie posiewy jałowe (miałam dwa w szpitalu, jak mi się szyjka skróciła) i wydaje mi się, że w posiewie nie powinno być żadnych bakterii więc pewnie dostaniesz antybiotyk. Ale nie wiem tego na pewno. Jeśli chodzi o bakterie, to myślę, że jak na "tę okolicę" dość typowe i jest ich niewiele, więc chyba nie należy panikować.
Stary 2015-01-13, 12:26   #1206
kasia.
Rozeznanie

hej laseczki

meganka, hottie Bardzo się cieszę że u Was w porządku, oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
piękny brzuszek i faworki wyglądają pysznie też w fashion house kupowałaś?

Pokażę Wam moją trójkę
o jakie słodziutkie

Jak Was czytam, to chyba jestem szczęściarą bo czuje się świetnie, spać mogę, nie sikam w nocy, nic mnie nie boli, czuję się nawet lpiej niż 2-3 tyg temu, ciekawe jak długo

Kupiłam w realu małej skarpetki grzechotki soxo po 5zł, trochę przesłodzone ale co tam zakupiłam również czapeczki do kąpieli bawełniane po 2 zł każda, na inne rzeczy nie patrzyłam,ale chyba warto się przejechać jak któraś ma potrzebę i możliwość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skarpetki.jpg (30,5 KB, 3 załadowań)

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:28   #1207
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a nie masz żadnej aplikacji w telefonie, czy konta na belly? jak bym miała liczyć za każdym razem to bym się umordowała
Faktycznie muszę ułatwić sobie liczenie, bo już się gubię.

Stary 2015-01-13, 12:30   #1208
kasia_adm
Rozeznanie

Tak piszecie o ruchach i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Moja Mała jest ułożona pośladkowo, tzn siedzi sobie i głowka pod żebrami a pupcia i nóżki na dole. Czuję jej ruchy raczkami i to sporo, wypychanie główki też. Najmniej czuję jak rusz nóżkami i tak się zastanawiam czy nie za mało nimi fika??? Może są tam na dole dlatego mniej to odczuwam??? Pewnie spytam o to lekarza za tydzień, co by się nie stresować i nie wymyślać niepotrzebnie.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:30   #1209
żona_marcina
Rozeznanie

A w ogóle to przed chwilą listonosz przyniósł mi brakujące materiały na rożek. Teraz będzie wielkie szycie
I przy okazji wypytywał o mojego psa, bo jego sąsiadowi zginął niedawno podobny piesek. Facet ma mnie za złodzieja kundelków

Stary 2015-01-13, 12:36   #1210
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Jak Was czytam, to chyba jestem szczęściarą bo czuje się świetnie, spać mogę, nie sikam w nocy, nic mnie nie boli, czuję się nawet lpiej niż 2-3 tyg temu, ciekawe jak długo

Kupiłam w realu małej skarpetki grzechotki soxo po 5zł, trochę przesłodzone ale co tam zakupiłam również czapeczki do kąpieli bawełniane po 2 zł każda, na inne rzeczy nie patrzyłam,ale chyba warto się przejechać jak któraś ma potrzebę i możliwość
ciesz się tym stanem, że czujesz się świetnie bo nigdy nie wiadomo jak długo potrwa

szkoda, że mam tak daleko do realu bo chętnie bym pokupowała coś, ale więcej na benzynę wydam niż zaoszczędziłam bym na tych rzeczach

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Tak piszecie o ruchach i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Moja Mała jest ułożona pośladkowo, tzn siedzi sobie i głowka pod żebrami a pupcia i nóżki na dole. Czuję jej ruchy raczkami i to sporo, wypychanie główki też. Najmniej czuję jak rusz nóżkami i tak się zastanawiam czy nie za mało nimi fika??? Może są tam na dole dlatego mniej to odczuwam??? Pewnie spytam o to lekarza za tydzień, co by się nie stresować i nie wymyślać niepotrzebnie.
nie wiem czy Cię to uspokoi, ale mój jest tak samo ułożony i też czuję często jak wypycha główką, boksowanie rączkami też często czuje tak po boku poniżej pępka, a kopniaki nogami czuje sporadycznie raz na jakiś czas tylko czuje nóżki więc chyba to normalne jest

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A w ogóle to przed chwilą listonosz przyniósł mi brakujące materiały na rożek. Teraz będzie wielkie szycie
I przy okazji wypytywał o mojego psa, bo jego sąsiadowi zginął niedawno podobny piesek. Facet ma mnie za złodzieja kundelków
ooo to jak uszyjesz to wrzucaj fotkę i chwal się dziełem

Stary 2015-01-13, 12:37   #1211
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Mój ciągle zmienia pozycje i faktycznie w zależności od ułożenia czuję ruchy bardziej, lub mniej

Stary 2015-01-13, 12:39   #1212
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ciesz się tym stanem, że czujesz się świetnie bo nigdy nie wiadomo jak długo potrwa

szkoda, że mam tak daleko do realu bo chętnie bym pokupowała coś, ale więcej na benzynę wydam niż zaoszczędziłam bym na tych rzeczach

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

nie wiem czy Cię to uspokoi, ale mój jest tak samo ułożony i też czuję często jak wypycha główką, boksowanie rączkami też często czuje tak po boku poniżej pępka, a kopniaki nogami czuje sporadycznie raz na jakiś czas tylko czuje nóżki więc chyba to normalne jest

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

ooo to jak uszyjesz to wrzucaj fotkę i chwal się dziełem
Dziękuję, pewnie ze mnie uspokoiłaś. To pewnie normalne, ale jak zaczyna się za dużo rozmyślać to głupoty przychodzą do głowy
Stary 2015-01-13, 12:43   #1213
meganka18
Rozeznanie

Stworzyłam specjalnie taki wątek, ale chyba został usunięty, choć byłoby to co najmniej dziwne, bo wymieniłam wiele sklepów i firm, a wiedzę zaczerpnęłam od koleżanki, która sie interesuje się brafittingiem

Wrzucam adresy:

Sklepy z dobrymi stanikami do karmienia:
www.intimo4you.com
www.bieliznakrakow.pl
www.dopasowana.pl
www.ewa-michalak.pl
www.mambra.pl
www.dobrana.pl
www.adore.pl
www.salonbielizny.eu
karoline.pl
www.bradea.pl
www.lamujer.pl
www.brafiteria.pl
www.bra-dreams.pl

Adresy stron z wypowiedziami o karmnikach:

Lobby Biuściastych - tutaj zwłaszcza dział o karmnikach,
stanikomania.blox.pl,
biusciaste.prv.pl,
balkonetka.pl - tu jest też dział na forum, Bra Swap, na którym dziewczyny odsprzedają staniki w bardzo dobrych cenach.
stanikowamapa.blox.pl
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:43   #1214
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję, pewnie ze mnie uspokoiłaś. To pewnie normalne, ale jak zaczyna się za dużo rozmyślać to głupoty przychodzą do głowy
rozumiem Cię, bo też tak mam że za dużo czasem rozmyślam i czytam i od razu widzę u siebie objawy większości chorób

skoro 2 osoby tak mają to musi to być normalne a w piątek mam wizytę to jeszcze upewnię się u gina to Ci napiszę co mi powiedział

Stary 2015-01-13, 12:45   #1215
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa i kciuki .
Dzis na KTG nie było żadnego skurczu zapis idealny - przechodzę na magnez w tabletkach i jezeli po badaniu w czwartek bedzie waszystko dobrze wracamy do domu u mojej gin mam wizyte pózniej 21.01 wiec jak wyjdę 15.01 to jakoś dotrzymam - ważne zeby malec przybierał na wadze !

Mam do Was wielką prośbę podacie mi jakis namiar na sklep internetowy z koszulami ciazowymi i staniczkami do karmienia ? Musze zrobić zakupy w necie - pliss ;*
no to super, oby tak dalej!
Ja kupiłam 2 koszule Italian Fashion u tego allegrowicza http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13359967

Właśnie położna wyszła. Wizyta bardzo miła, uczyła mnie oddychać podczas skurczy i mówiła, żeby delikatnie ćwiczyć mięśnie kegla. Potem opowiadała kiedy przyjechać do szpitala, jak już się zacznie
Serduszko Małej biło ślicznie!
Zapytałam ją o te szczepienia, ale powiedziała mi, że to temat na kolejne spotkanie, które zrobi mi 30.01, a dziś fazy porodu, bo ma dużo do powiedzenia, a czasu coraz mniej. Więc zapytam ją o szczepienia tego 30.01 Dał mi listę, co zabrać do szpitala, więc dziś zacznę pakować torbę. No i wychodząc powiedziała: jak się zacznie poród, proszę przyjechać z pozytywnym nastawieniem - to więcej niż połowa sukcesu
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:53   #1216
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem Cię, bo też tak mam że za dużo czasem rozmyślam i czytam i od razu widzę u siebie objawy większości chorób

skoro 2 osoby tak mają to musi to być normalne a w piątek mam wizytę to jeszcze upewnię się u gina to Ci napiszę co mi powiedział
Dzięki, pytać zawsze można.
W ogóle to jestem zaskoczona w tej ciąży wiem zawsze gdzie Mała jest. Nie ruszyła się z miejsca od 12 tc. Z synem do końca było różnie fikał niesamowicie, ciagle był z innej strony. Nawet w już w trakcie porodu lekarz nie mógł się nadziwić co on wyprawia.
Ciekawe czy Mała obróci się do porodu i czy poczuję to? Czytałam że w tym ułożeniu, po 30tc czuję się tą zmianę położenia nawet boleśnie. Moj lekarz mówi ze mamy czas i wszystko sie jeszcze może zmienić.
Wiem, że na pewno nie zgodzę sie na Sn w ułożeniu pośladkowym, bo podobno są lekarze którzy podejmują takie próby.
Stary 2015-01-13, 12:57   #1217
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak moj maly byl ulozony posladkowo to tez jak bym go mniej czulamialam wrażenie ze malo co sie rusza, tetaz sie obrócił i daje czadu po zebrach, ale nie liczę ruchow, bo sa takie godziny ze ani razu sie nie poruszy a czasem zastanawiam sie czy nie ma ADHD
Stary 2015-01-13, 12:57   #1218
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyn za duzo mi sie tekstu skopiowało jakieś dziewczyny co dodatka taki wpis na innym watku
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 12:59   #1219
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję obyś miała rację

ubawiłaś mnie tym zespołem niespokojnych nóg
zostanie tancerką albo sportowcem, gdzieś będę musiała tą jej energię spożytkować

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
hej laseczki

meganka, hottie Bardzo się cieszę że u Was w porządku, oby tak zostało

o jakie słodziutkie

no to pozazdrościć , chociaż poza dwiema ostatnimi nocami to też dobrze sypiam i nie wstaję w nocy

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
pochwal się jak uszyjesz koniecznie
Stary 2015-01-13, 13:06   #1220
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Jak moj maly byl ulozony posladkowo to tez jak bym go mniej czulamialam wrażenie ze malo co sie rusza, tetaz sie obrócił i daje czadu po zebrach, ale nie liczę ruchow, bo sa takie godziny ze ani razu sie nie poruszy a czasem zastanawiam sie czy nie ma ADHD
Też nie liczę ruchów, zwracam tylko uwagę na to w jakich godzinach jest najbardziej aktywna i czy za dużych przerw nie ma. Wyczulam się na jakieś nietypowe zmiany. I udąło mi się znaleźć sposób żeby ją obudzić, gdy za długo nie daje znać Paskudna matka, ale to mnie uspokaja. Kładę się na lewym boku i opieram rękę wzdłuż ciała na prawym boku. Tam ma główkę, przeszkadza jej ciężar mojej reki i zaraz się porusza
Stary 2015-01-13, 13:08   #1221
papalinka83
Zakorzenienie

Chyba się muszę wyżalić, choć nie lubię Właśnie się okazało, że mój tż od czwartku przez 8 tygodni będzie miał w pracy szkolenie 3 godziny dziennie PO PRACY dzień w dzień to jest fajne szkolenie, a zresztą i tak nie ma wyjścia, musi iść, ale można mieć tylko 1 nieobecność, skończy się 3 dni przed moim TP i do tego czasu będę właściwie non stop sama I ryczeć mi się chce normalnie, bo Ola nie śpi ostatnio w ogóle. Dziś już tż padł, bo ostatnio on w nocy z nią siedział, więc ja ją przejęłam i siedziałyśmy od 2-5 rano i dopiero wtedy zasnęła jeszcze na godzinę. Nie je nic, też jest walka żeby cokolwiek w nią wcisnąć oprócz mleka. A ja się kiepsko czuję ostatnio coraz bardziej, boli mnie brzuch, plecy i już nawet nie będę pisać co jeszcze i jak się okaże w poniedziałek, że mi się skraca dalej szyjka i będę musiała leżeć, to chyba się zastrzelę. A jeszcze w soboty mam studia i wiem, że sama chciałam... ehh. No i doła mam no

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Właśnie położna wyszła. Wizyta bardzo miła, uczyła mnie oddychać podczas skurczy i mówiła, żeby delikatnie ćwiczyć mięśnie kegla. Potem opowiadała kiedy przyjechać do szpitala, jak już się zacznie
Serduszko Małej biło ślicznie!
Zapytałam ją o te szczepienia, ale powiedziała mi, że to temat na kolejne spotkanie, które zrobi mi 30.01, a dziś fazy porodu, bo ma dużo do powiedzenia, a czasu coraz mniej. Więc zapytam ją o szczepienia tego 30.01 Dał mi listę, co zabrać do szpitala, więc dziś zacznę pakować torbę. No i wychodząc powiedziała: jak się zacznie poród, proszę przyjechać z pozytywnym nastawieniem - to więcej niż połowa sukcesu
A co ci mówiła o oddychaniu? Bo ja już kurcze nie pamiętam, jak to było, a trzeba by poćwiczyć coś

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 13:13   #1222
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość

Pokażę Wam moją trójkę
Super rodzinka bracia zapewne nie mogą się doczekać

Cytat:
czuje się ignorowana.. więc pewnie znów nie będę pisać tylko czytać bo po co;/ dalej nie zmieniona na 1 stronie... a moje pytania bez odpowiedzi.. ehh zbieram się niedługo na wizytę... i dół dopada bo jutro mama wyjeżdża za granicę i nam przykro, że jej nie będzie jak malutka się urodzi;/ chyba że zechce poczekać na babcię
a Ty a Ty nie czuj sie tak.
Zapewne nouvelle jak tylko wejdzie poprawi wszystko

a właśnie, cos za długo jej nie ma !!!!!!!!!!!!!!!
oby te rozwolnienie nie przerodziło się w nic innego
halo halo ?? odezwij sie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa i kciuki .
Dzis na KTG nie było żadnego skurczu zapis idealny - przechodzę na magnez w tabletkach i jezeli po badaniu w czwartek bedzie waszystko dobrze wracamy do domu u mojej gin mam wizyte pózniej 21.01 wiec jak wyjdę 15.01 to jakoś dotrzymam - ważne zeby malec przybierał na wadze !

Mam do Was wielką prośbę podacie mi jakis namiar na sklep internetowy z koszulami ciazowymi i staniczkami do karmienia ? Musze zrobić zakupy w necie - pliss ;*
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Hej. moja ułożona tak samo ja czuję kopniaki nóżkami w dole. ale za to nie czuję wypychania główki i pukania rączkami a Ty czujesz
uważam, ze to taka uroda wszytsko na pewno jest ok
teraz te ruchy są inne. bardziej wypychanie, kręcenie, i kopniaki mocniejsze. ale nie juz takie akrobacje jak wczesniej
ważne, ze się rusza i daje o sobie znać

a ja umyłam łazienke lśni
i mam mega leniaaa
a obiad trza robic....
Tż juz zaglada na mnie co ja robię:P bo pewnie głodny chłopina

Pisałam, do babeczki, to wóżek w drodze jutro lub w czwartek bedzie

a jutro robię klik enter na allegro i kupuje już wsyztskoooooooooo.

i z Tż jedziemy na zakupy do dziecięcego
Listę zakupów już mam. jeszcze ja przepiszę ładnie i w drogę jutrzejszego dnia

a wczoraj na lumpkach. kupiłąm Zosi kurteczkę za 7 zł
Stary 2015-01-13, 13:13   #1223
ewka5891
Zakorzenienie

Papalinko rozumiem Ciebie doskonale, tez całymi dniami jesteśmy z synem sami w domu ratuje mnie to, że synek w nocy dobrze spi.
Mam nadzieje, że uda sie to jakos dobrze dla Ciebie zorganizować

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 13:14   #1224
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Chyba się muszę wyżalić, choć nie lubię Właśnie się okazało, że mój tż od czwartku przez 8 tygodni będzie miał w pracy szkolenie 3 godziny dziennie PO PRACY dzień w dzień to jest fajne szkolenie, a zresztą i tak nie ma wyjścia, musi iść, ale można mieć tylko 1 nieobecność, skończy się 3 dni przed moim TP i do tego czasu będę właściwie non stop sama I ryczeć mi się chce normalnie, bo Ola nie śpi ostatnio w ogóle. Dziś już tż padł, bo ostatnio on w nocy z nią siedział, więc ja ją przejęłam i siedziałyśmy od 2-5 rano i dopiero wtedy zasnęła jeszcze na godzinę. Nie je nic, też jest walka żeby cokolwiek w nią wcisnąć oprócz mleka. A ja się kiepsko czuję ostatnio coraz bardziej, boli mnie brzuch, plecy i już nawet nie będę pisać co jeszcze i jak się okaże w poniedziałek, że mi się skraca dalej szyjka i będę musiała leżeć, to chyba się zastrzelę. A jeszcze w soboty mam studia i wiem, że sama chciałam... ehh. No i doła mam no

A co ci mówiła o oddychaniu? Bo ja już kurcze nie pamiętam, jak to było, a trzeba by poćwiczyć coś
Współczuje, to rzeczywiście nazbierało Ci się teraz na końcówce obowiązków i zmartwień.
A córka z jakiegoś powodu konkretnie ma takie problemy?
Stary 2015-01-13, 13:15   #1225
crystal25
Zakorzenienie

wstalam wyspalam sie jem sernik z truskawkami i nadrabiam! Dziekuje za odpowiedzi co do ubranek i koszul ! Bardzo mi to ulatwia pakowanie i zakup koszul mam nadzieje ze brzuszek szybko dojdzie do siebie po porodzie Ktoras z mamus pisala o pasie poporodowym, myslalam zeby go kupic narazie sobie o nim czytam bo widze duzo przeciwnikow jak i zwolennikow

aneta_s13 to zdiecie wyglada magicznie!

olajakzam Nikt nie ignoruje Co do wynikow lab. ktore podalas nie mam pojecia, i pewnie nie tylko ja, stad brak odpowiedzi. jesli chodzi o 1 strone napisz na pw do nouvelle, wiadomosci szybka tutaj gina, i widze ze nouvelle wciaz nie ma. I nie doluj sie, sama mieszkam w innym kraju, i z nikim nie rozmawiam w moim jezyku, a najwazniejsza rodzina czyli mama i siostra tez w innym kraju sa, a TZ czesto mnie zostawia w delegacjach, wiec siedze jak kolek w pustym domu

meganka18 dobrze ze juz jest lepiej!

Hottie07 Moze poprostu mala ma duzo energii w sobie i taka bedzie po porodzie

żona_marcina a moze to on chcial ukrasc waszego pieseczka bo taki fajny?
Co do daty porodu, ja mam wpisane 20 do 27. 20 jako normalny termin a 27 to niby wywolanie porodu jesli synek sam nie zechce wyjsc, mi tez ciagle sie myli liczenie, ale zawsze patrze na ostatnie usg bo tam mam wpisana date albo odejmuje od 20 marca. idzie sie pogubic.

Rossi Nic mi nie dolega takiego ani nie dolegalo, a gdybym cokolwiek poczula to szybko na IP. I w d.... bym miala ze przyjmuje z laska, moj synek jest wazniejszy od idiotow pracujacych w klinikach czy szpitalach. Daj znac po wizycie a pozatym to witaj

zielone oko to bedzie najpiekniejszy prezent na swiecie

anyolek za wizyte
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 13:16   #1226
EdithS
Zadomowienie

Położna mi powiedziała jeszcze, że od 37tc, jak już ciąża jest donoszona, można spokojnie lamować (to info dla Mamuś, które teraz z jakiś przyczyn nie mogą) i jest to szansa na rozwinięcie akcji porodowej, ale też nie na każdy organizm działa.
Jeśli teraz coś by się zaczęło dziać:
-pęknięcie pęcherza
-plamienie
-regularne skurcze
-brak ruchów dziecka
to zaraz jechać do szpitala!
Jeśli natomiast wody odejdą po 37tc, a nie są zielone i ruchy dziecka są nadal wyczuwalne, to wziąć sobie prysznic i poczekać na bóle, które wcale od razu nie muszą przyjść. Można spokojnie po paru godzinach dopiero jechać do szpitala.
Bezwzględnie jechać po 37tc do szpitala jeśli:
-odeszły wody i są zielone
-występuje krwawienie
-brak ruchów dziecka
-regularne skurcze, które nie przechodzą, ale nasilają się i występują w krótszych momentach

Pewnie to już wiecie, ale pomyślałam, że napiszę
Aha i położna mówiła, że chodzenie godzinami ma sens dopiero jak już są skurcze regularne, bo wtedy szybciej mięknie i skraca się szyjka, ale jak akcja porodowa się nie zaczęła to maratony nawet nie pomogą, więc męczenie się specjalne by wywołać poród nie przynosi efektów.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 13:17   #1227
crystal25
Zakorzenienie

Nouvelle Panna z welonem nam sie rozchorowala
Stary 2015-01-13, 13:19   #1228
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Ja tez sie czasem zastanawiam czy moj synek tez nie ma ADHD kopie matke jak szalony a co lepsze kopie tez siostre i lezy sobie na niej wylozony a ona biedna z podkurczonymi nozkami musi sie gniezdzic na dole nawet pani doktor na usg mowila, ze chlop to sieumie ustawic!
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 13:22   #1229
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja tez sie czasem zastanawiam czy moj synek tez nie ma ADHD kopie matke jak szalony a co lepsze kopie tez siostre i lezy sobie na niej wylozony a ona biedna z podkurczonymi nozkami musi sie gniezdzic na dole nawet pani doktor na usg mowila, ze chlop to sieumie ustawic!
Swoją droga to ciekawe czy jak się urodzą to też taki mały rządziciel będzie Moze siostra go ustawi
Stary 2015-01-13, 13:22   #1230
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
żona_marcina a ja mam nadzieję urodzić w dzień, bo są wg mnie lepsi lekarze na dyżurze niż w nocy też będę się bać, czy tż zdąży po mnie przyjechać, ale mam nadzieję, że tak.
Crystal25 wyjazd Twojego tż dojdzie do skutku, czy wymodliłyśmy scenariusz idealny??
Mój tż ma jechać na 5dniowe szkolenie do Niemiec pod koniec lutego, jestem zła i się martwię, bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zacznę wtedy rodzić więc teraz zaklęcia kierujcie na szefa mojego tż
Wlasnie mialam wam sie pochwalic, ze dzis TZ mial spotkanie z szefami, i do wyjazdu nie dojdzie, bo maja tam konflikty znowu!!!!!
Ale jest tez minus ;p do konca lutego bedzie pracowal na miejscu a pozniej w innym miescie, ale we Francji, tylko ze to bedzie tez kilka godzin jazdy do rodzacej, ale lepsze to niz 4 tys. km Wymodlilyscie mi scenariusz idealny kochane moje czarownice Juz rzucam czary na tego szefa Oby mu sie jednak odwidzialo to szkolenie robic dla twojego tz
a jak daleko od domu, ile km?
Bo moj TZ jak pojedzie to jakies 3 do 4 godzin ode mnie, to wierze ze zdazy. Wiesz nogi w warkoczyk lancuchem obwiazac i zaczekamy co
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości