Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 11:24   #1501
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Mąż ją ciągle zaprasza na herbatę.[COLOR=silver]
No to w takim razie musisz porozmawiać z mężem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:28   #1502
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ale chociaz wtedy jak on sam jest w domu?
Ja ogólnie nie za bardzo mam o czym rozmawiać z teściową wiec słabo znosilabym takie częste wizyty. Choc moja to leniwa jest i nie chciałoby sie jej tak czesto tylka ruszać.
Moja nie oczekuje, że będę prowadziła z nią dialog, tylko słuchała co mówi.
Każda wizyta przebiega w następujący sposób:
1. "Gdzie masz ciapy".
Za każdy razem pada pytanie, dlaczego nie noszę ciapów, bo mi zmarzną nogi.
Za każdym razem odpowiadam, że nienawidzę ciapów, że mi ciepło, że mamy w domu ogrzewanie podłogowe więc podłoga ma temperaturę mojego ciała. Nie pomaga, ale ja na dzień dobry już jestem wkurzona.
2. "A wiesz, że..."
I tu najświeższe plotki od koleżanek z kółka różańcowego i sąsiadek. Plotki są tak okropne, dotyczą tak intymnych spraw innych ludzi, że nie jestem w stanie ich słuchać. Za każdym razem jej przerywam i mówię, co mnie to nie interesuje i nikomu do tego, jak żyją inni ludzie.
Najbardziej lubi obmawiać swoją rodzinę.
3. "Ja wam nic nie mówię, ale.."
I tu padają dobre rady.

Na szczęście mój pies zawsze na nią szczeka więc wiem, kiedy się zbliża. I wtedy szybko gonię do łazienki i biorę dłuuugą kąpiel. Jak nie zdążę, to mam karną godzinkę

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No to w takim razie musisz porozmawiać z mężem
To jego matka, więc nie mogę mu zabronić zapraszania jej do siebie do domu. Nie wyobrażam sobie jej ubliżyć, jakoś musze przeboleć jej wizyty

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Koniec tego narzekania, idę do sklepu po coś na obiad. Strasznie zgłodniałam. Pa pa

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:29   #1503
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostałam od męża w prezencie. Mam nadzieję, że położne będą wiedziały jak go użyć. W końcu położna z tego szpitala mi go pokazała. Tego żelu się nie wmasowuje, tylko wprowadza aplikatorem do pochwy już przy skurczach rozwierających.
Oglądałam to na filmikach i czytałam, także jakby co to je pouczę
tylko obyś trafiła w czasie porodu właśnie na tą położną, która pokazywała ten żel
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:29   #1504
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
uliczkaz, o justyna Oj na sali nie miałyśmy szans się spotkać, albo siedziałyśmy obok siebie i nic nie wiedziałyśmy Zupełnie nie spodziewałam się, że tyle osób przyjdzie. Ale wczorajszy wykład nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę, że mógł jakoś więcej powiedzieć o porodzie czy połogu. Za to dzisiejszy doktor starał się powiedzieć jak najwięcej. Szkoda tylko, że tak stronniczy był. Ani 1 złego słowa na temat szczepionek. Muszę jednak jeszcze o to popytać w innych miejscach. Planowałam kupić engerix, a tu dzisiaj powiedział, że to nie ma sensu.
uliczkaz co prawda nie testowałam, ale te z tesco maja świetne opinie w necie, więc planuję wypróbować i jeszcze z happy, pampersy mam na 3 miejscu, bo podobno często uczulają
dobrze, że już czujesz się lepiej

Pisałyście o stanikach. Trafiłam ostatnio na fajną stronę z pięknymi modelami, do tego mam możliwość przymierzenia na miejscu przed kupnem, a to mnie dodatkowo przekonuje Mogłabym szukać czegoś tańszego, ale chcę się czuć sexy mamą i bielizna mi w tym pomoże
może któryś z tych, musze jeszcze dokładniej pooglądać.
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Shake-Milk.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...a-Letizia-.php.
Faktycznie, przyszło baaaardzo dużo osób I całkowicie zgadzam się z Tobą- dr Nowak z prędkością światła przeleciał wszystkie te tematy :/ Ja już rodziłam, a czuję niedosyt, a co dopiero dziewczyny, które zostaną mamami po raz pierwszy... Najbardziej po macoszemu omówił chyba połóg- bo tylko o kp, a przecież tu też są stany zagrażające nie tylko zdrowiu, ale i życiu- np. krwotok... Mnie to niestety spotkało, na szczęście dzień wcześniej była u mnie położna i uczuliła, co może się wydarzyć.
Co do Engerixu- my z Małżem też chcieliśmy go kupić. Poradzę się w tej sprawie jeszcze pediatry, do której chodzimy z Olą. Ta dr jest też epidemiologiem- później podzielę się opinią
Aha- we wtorek idę do mojej gin. Może pozwoli mi pójść na ćwiczenia?
I jeszcze co do sklepu- niestety, nie mają w stacjonarnym wszystkiego, co znajduje się na stronie :/ Ale mam nadzieję, że będzie akurat to, co chcesz zakupić

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Uliczkaz - ja na początek kupiłam pampersy te w białych opakowaniach. Ale chyba przetestuję też te inne trochę tańsze. Kupię po małej paczuszce jeszcze różnych i zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Co do pieluch to ja zamíerzam używać pampersów tych białych i dady biedronkowej, dobre opinie mają.
Powodzenia na usg. Mocne kciukí za poprawę
Ja na pewno kupię dwa małe opakowania chyba właśnie Premium care i tych z tesco. W razie uczulenia od razu po ręką będziemy mieli drugie ;-)
Dada uczulały Córę, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. Aha Crystal- z Lidla czytałam dobre opinie o pieluszkach Toujours.

Lecę do lekarza
Miłego dnia

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2015-01-14 o 15:08
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:30   #1505
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Mąż ją ciągle zaprasza na herbatę.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Dzięki za pocieszenie.
Tylko jak sprawdzić, czy mu jeszcze bardziej nie urosła ta główka. Trzeba by zrobić kolejne USG chyba
jak ją zaprasza to niech sobie z nią siedzi

no jedynie przez USG

Stary 2015-01-14, 11:32   #1506
emily863
Zadomowienie

Cytat:
nie znam chyba faceta, który sika na siedząco

Mnie drażni strasznie jak facet nie opuszcza deski po sobie, na szczescie mojego Tzta nauczyłam tej prostej czynności
Mój sika tak, ale to dlatego że kibelek jest dosyć nisko i wysokiemu facetowi wygodnie wcale nie było na stojąco. A ja choć pedantyczna nie jestem to za nabrudzenie na deskę czy wokół to bym zabiła chyba. Ale dobrze, że oboje lubimy porządek to się ścigamy nawzajem za różne rzeczy. Ostatnio nie mogę zrozumieć wieszania ręcznika byle jak skoro ma wieszaczek do tego, ale już jest lepiej. Ale jakby byli tacy idealni jak my to znaczyłoby że z babami wzięłyśmy ślub
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:33   #1507
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Żel jest 'luksusem' Przynajmniej tak było jak szykowałam się do porodu 3 lata temu... może coś się zmieniło ale wątpie. Trzeba sobie go samemu kupić a kosztuje ok 200zł a i nie każda położna potrafi robić odpowiedni masaż.
Mówisz o tym samym co ma żona_Marcina? Może też czegoś takiego poszukam.

Cytat:
nie znam chyba faceta, który sika na siedząco

Mnie drażni strasznie jak facet nie opuszcza deski po sobie, na szczescie mojego Tzta nauczyłam tej prostej czynności
Mój tak siusia, bo też mnie wqrzała ta deska, ale to tylko u nas w domu

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:36   #1508
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
To jego matka, więc nie mogę mu zabronić zapraszania jej do siebie do domu. Nie wyobrażam sobie jej ubliżyć, jakoś musze przeboleć jej wizyty
nie chodzi o to, żeby jej nie zapraszał, tylko chodzi o ograniczenie jej wizyt. Na przykład raz na tydzień czy coś. Moja teściowa też miała taki nawyk ciągle przyłazić (i to przeważnie jak jeszcze nie wstałam) lub bez zapowiedzi. Teraz już ją nauczyłam kultury. Raz odbiła się od drzwi, bo właśnie wychodziłam i wcale nie miałam zamiaru zrezygnować ze swoich planów to teraz dzwoni i pyta czy może przyjść na kawę

po prostu porozmawiajcie z mężem i ustalcie wspólny kompromis, aby te wizyty nie były nachalne i częste. Na pewno się dogadacie

Stary 2015-01-14, 11:40   #1509
smv
Zakorzenienie

No i jestem.. Kupiłam te pepcowe ale 5 sztuk potem. Poszlam do innego sklepu i były te same o złotówkę droższe.
Kupilam nożyczki dla malucha szczotkę do włosków majty podkłady ceratki na łóżko płyn do kąpieli baby dream rossmana i krem do pielęgnacji z tej samej firmy. W sumie wydalam na wszystko ok 60zl..
Bylam w dzieciowym i pościel - taka brzydka aż 180zl!szooook to już na allegro są piękniejsze!
Koszul nie kupiłam bo po 30zl były a te same najtańsze na all po 17 zł wiec zamówię na alegroszu..

Troszkę mi lżej na duszy ze coś mam ale kondycja moja ma wiele do życzenia. Podczas zakupów strasznie mi brzuch ciążyl masakra toczylam się przez miasto aż wstyd ;/ a plecy to mi zaraz odpadna.
A teraz mały mnie głowa tłucze po pipci w środku bo czuję takie pyk pyk..
Stary 2015-01-14, 11:44   #1510
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No i jestem.. Kupiłam te pepcowe ale 5 sztuk potem. Poszlam do innego sklepu i były te same o złotówkę droższe.
Kupilam nożyczki dla malucha szczotkę do włosków majty podkłady ceratki na łóżko płyn do kąpieli baby dream rossmana i krem do pielęgnacji z tej samej firmy. W sumie wydalam na wszystko ok 60zl..
Bylam w dzieciowym i pościel - taka brzydka aż 180zl!szooook to już na allegro są piękniejsze!
Koszul nie kupiłam bo po 30zl były a te same najtańsze na all po 17 zł wiec zamówię na alegroszu..

Troszkę mi lżej na duszy ze coś mam ale kondycja moja ma wiele do życzenia. Podczas zakupów strasznie mi brzuch ciążyl masakra toczylam się przez miasto aż wstyd ;/ a plecy to mi zaraz odpadna.
A teraz mały mnie głowa tłucze po pipci w środku bo czuję takie pyk pyk..
No i extra- pochodziłaś sobie, odświeżyłaś się i zajęłaś czas. I przy okazji masz trochę potrzebnych rzeczy

Moja kondycha też strasznie kiepska, jakieś zadyszki mam i zmęczenie ogólne. Nawet nie chce mi się jechać po "poranne" zakupy na obiad i w ogóle poruszać się trochę.
A te "pyk pyk" na początku były słodkie. Teraz raczej mnie denerwują, bo zdarzają się najczęściej wieczorem, gdy jestem wyssana z energii, a wtedy malutka wykazuje największą aktywność i te pykanie...

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:44   #1511
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Złoty medal dla niego. Mój musiałby być chyba bardzo pijany, żeby odważyć się na taki wyczyn. Wszystko jestem w stanie znieść (bardziej lub mniej spokojnie oczywiście) ale bałaganu w domu już nie. Mój nawet nauczył się siusiać na siedząco, żeby przypadkiem nie pobrudzić kibelka
ja też nie cierpię bałaganu w domu, od małego byłam uczona, że każda rzecz ma swoje miejsce i jak coś biorę to to później na miejsce odkładam, a mój tż przy mnie się tego uczy od kilku lat, teraz już jest poprawa znaczna, ale jak go poznałam, to rano potrafił szukać portfela przed wyjściem do pracy, bo zawsze był rzucany w inne miejsce i on oczywiście nie pamiętał gdzie nie winię go za to, bo był tak wychowany, jego mama często mówi do domowników: a rzuć gdzie chcesz, co się będziesz pierdołami stresować... i tym sposobem są tak nauczeni wszyscy od tż, że nie przywiązują wagi do ciągłego porządku. A ja dostaję cholery jak widzę bajzel ale nie poddam się, będę tż tak długo uczyć, aż się nauczy i koniec. Tym bardziej, że trzeba potem dobre wzorce dzieciom przekazywać ale teściowa już mi nie raz dogryzła, że jej syn jest pod pantoflem...a ja się pytam pod pantoflem? Bo powinien po sobie sprzątać? Co za głupie podejście Ale się wyżaliłam, sorry

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Bo ja ogólnie jestem pro-rodzinna Jakby się tak zastanowić to pomysł wcale nie jest zły ale się uśmiałam
ja też się uśmiałam, zaraz po przebudzeniu, a szkoda że to tylko sen, bo kupowałam od Ciebie wózek i strasznie mi się podobał
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:45   #1512
emily863
Zadomowienie

A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek, słoiczków i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.
http://allegro.pl/domowy-podgrzewacz...950954997.html

http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832275.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...976898142.html

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-14 o 11:47
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:48   #1513
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.

http://allegro.pl/show_item.php?item=497689 8142&msg=Obserwujesz+tę+o fertę.<br+%2F>%0ANie+prze gap+jej+zakończenia.+Usta w+przypomnienie+w+zakładc e+<i><a+href%3D"%2Fmyacco unt%2Fwatch.php">Trwające <%2Fa><%2Fi>.&watched=1&m sgtoken=2588db2f0d2284939 d6df5b28ebc72fd553da4b654 bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0
ja dostałam jakiś od siostry, nawet jeszcze dokładnie nie obejrzałam, ale siostra mówiła mi, że ani razu nie użyła, więc nie wiem czy mi się przyda
Stary 2015-01-14, 11:52   #1514
asiulek8
Wtajemniczenie

[QUOTE=tout-petit-fille;49750514]Ja też miałam robioną kanałówkę i 3 wypełnienia jakiś miesiąc temu, ale ja z tych, które uwielbiają wizyty u stomatologa Uwielbiam ten stan naprawiania ząbków, ale to też zboczenie zawodowe.

haaahaaha przypomniałaś mi o tym, co się wczoraj stało- układałam skarpetki i jedne były jakieś niezidentyfikowane. Niby czarne i w rozmiarze TŻ, ale z jakiegoś dziwnego materiału, jakby takiego puchowego. No bardziej mi pasowały do damskich. Żeby się za długo nie głowić pytam go czy kojarzy czyje mogą to być skarpetki, bo jakieś takie dziwne. Oświecił mnie, że to ja mu kupiłam, gdy byliśmy ostatnio u moich rodziców..

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Ja zwalam wszystko ze stolika kawowego, nakładam koco-ręcznik wielki i miękki i jaaazdaa. Nie chce mi się kupopwać deski do prasowania, bo wtedy trzeba będzie stać. A tak siedzę przed TV i jadę żelazkiem;P

Śliczne ubranka. I godna waga synusia

Teraz najważniejsze jest, żeby za szybko nie urodzić. Więc luz i nie stresuj się za bardzo. Dla malucha ważniejsze jest jego zdrowie, niż te wszystkie bibeloty w domu wokół

Nie ma męczenia się! Mój TŻ jeszcze niedawno też mówił że wraca z pracy zmęczony, jak kazałam mu dokańczać nasze mieszkanie, bo mamy dużo do zrobienia jeszcze.
Nie było dla mnie żadnych wymówek. Ma wykrzesać z siebie resztki sił i zasuwać, bo potem przy małej nie będzie mi stawiał i gładził ścian. Sama to robiłam przed ciążą, nawet jak z pracy wracałam i nie było przebacz.
Więc teraz został z tym sam i ma się wykazać. Tak biedaka zjechałam, że przez dwa dni odpuścił sobie pracę (sam sobie jest szefem) i zasuwał w domu. Dziś po południu wraca i leci dalej.

To samo z kanapkami rano- dorosły jest i musi wiedzieć, że aby nie być głodnym, musi do pracy zrobić sobie kanapki.

Czy wyobrażacie sobie, że oni wstają rano i robią nam kanapki do pracy? Albo sprzątają po nas skarpetki czy naczynia, które sobie zostawiłyśmy wieczorem i przed pójściem spać nie włożyłyśmy do zmywarki? Nie! Tylko my baby jesteśmy takie dziwne, że robimy sobie wyrzuty.
Matki rozpieszczają synów i potem żony swoich mężów, a oni sobie to wykorzystują.

Kocham mojego TŻ, jesteśmy ze sobą 13 lat razem, mieszkamy wspólnie od 8 czy tam 9 lat (ja mam "dopiero" ledwo skończone 27, TŻ starszy o 7 lat, więc zaczęłam z nim być jeszcze jako gówniara), ale od zawsze tresowałam go do tego, że nie będę jego służką i on to we mnie uwielbia. Zawsze powtarza, że kocha mój zadziorny charakterek. I on dzięki temu jest mega ogarnięty i nie waży się nawet na mnie huknąć, krzyknąć czy obrazić. Dotarliśmy się na maxa.

Oczywiście obiadki gotuję i podstawiam ppod nos, bo kocham gotować i uwielbiam jeść. I uwielbiam dzielić się jedzeniem

smv i dobrze, że jedziesz na zakupy, nie ma co zamulać w domu i się martwić. Sprawa z dyrektorką rozwiąże się w czasie, teraz i tak nic nie poradzisz
Tetry z pepco odobno beznadzieja- ja kupowałam w hurtowni, ale domówię jeszcze przez allegro.
Co do "wychowywania" mężów. W święta byliśmy u mojej babci (która z zasady nienawidzi mężczyzn, nie wiem czemu, pomijam fakt że ma syna i córkę, syn to mój tata). No i zbieramy się do wyjścia, ja siadam i zakładam buty. A ona do mnie "co Ty robisz??!! Takie rzeczy to mąż ma robić!! Bo męża to trzeba sobie wychować i to nie po ślubie a przed, bo po to może być już za późno." Oczywiście mój TŻ stał obok. Spojrzeliśmy się na siebie wymownie i zero komentarza. Ogólnie babcia przez swoją tyranię jest skłócona z całą swoją rodziną od X lat, zmarnowała życie swojej córki, bo się okazała podatna na jej rozkazy, nakazy i zakazy. Dzięki czemu nie ma własnej rodziny, tylko żyje pod dyktando babci.
Za to mój ojciec jest taki, że jak nie ma podane to sobie nie weźmie. Z głodu by umarł. Mama zawsze wszystko mu szykuje, a on z łaską przychodzi i zjada. Najlepiej jakby jeszcze było przeżute. Też mnie to do szału doprowadza. Bo jak ja ugotuje obiad po prostu mówię, że jest gotowy w garnkach. Czy weźmie sobie jego sprawa, to nie ja będę chodziła głodna.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Dzięki za pocieszenie.
Tylko jak sprawdzić, czy mu jeszcze bardziej nie urosła ta główka. Trzeba by zrobić kolejne USG chyba
A nie będziesz miała jeszcze USG przed porodem?
Moja teściowa mieszka 120 km od nas i nie ma prawa jazdy także wizyt niezapowiedzianych nam nie składa. Teraz pewnie zobaczymy się z rodzicami TŻ dopiero jak urodzę.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:53   #1515
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ja również dostałam podgrzewacz, ale raczej z niego korzystać nie będę. Pamiętam z resztą, że siostra też z podgrzewacza nie korzystała, stał sobie i zbierał kurz.

Stary 2015-01-14, 11:57   #1516
tout-petit-fille
Zadomowienie

Zrobiłam zdjęcie koleżance, wstawię więc i tu
My z Niki na dzień przed rozpoczęciem 32tc

Od przodu i z bokensa:

brzuńko 14 stycznia 2015 (1).jpg

brzuńko 14 stycznia 2015.jpg

Stary 2015-01-14, 11:57   #1517
smv
Zakorzenienie

Ja tez mam dostać podgrzewacz od brata ale nie wiem czy będę używała...
Dziewczyny a smoczki to jakie kupujecie? Takie 0-6msc? Ile sztuk? Widziałam aventa 2 szt za 27zl...to dużo ?
Mam też butelki ale bez skoczków - skąd mam wiedzieć jaki smoczek kupić? Są jakieś srednice czy coś? Nic nie wiem heh
Stary 2015-01-14, 11:58   #1518
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki za pocieszenie.
Dla pocieszenia napiszę, ze mój syn cała ciąże miał główkę większą i tak do samego porodu. Mój poród trwał 7h, nacinana byłam, czego absolutnie nie poczułam, zagoiło się tez super. Główka dala rade, a reszta to już zupełnie gładko Także nie martw się, bo może jeszcze wszystko się wyrówna. A nawet jeśli nie, to może nie będzie źle.
Któraś tu już pisała to, że pól sukcesu to dobre nastawienie i pojawienie się z uśmiechem na porodówce, bez obaw.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 11:58   #1519
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek, słoiczków i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...976898142.html
Ja kupiłam, trafiła się okazja to wzięłam. My mieszkamy na piętrze to jak coś by trzeba było podgrzać w nocy na szybko nie będę musiała latać po schodach. Albo jak będę sama z Jagódką pod pachą

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-14, 12:00   #1520
marcia45
Zadomowienie

U nas tez TZ mamusia wszystko za niego robiła, ale na szczęście pracował poza domem i sam się musiał wtedy ogarnąć. Jak już zamieszkalismy razem nawet nie mieliśmy okazji sie docierac, bo jakoś tak naturalnie wychodzi, że się wszystkim dzielimy. Jedynie ja się nie wtrącam do auta, a za to wszystko załatwiam z serii dokumentów, opłat, wybierania jakiś dupereli do mieszkania czy np dla maluszka.

A co do kanapek, to u nas się wszyscy znajomi z tego śmieją. Bo jak plotkowałyśmy z dziewczynami o lamowaniu, to mówiłam, że ja lubie najbardziej rano i o tej porze dnia mogłabym codziennie, wiec te jak usłyszały, że wstaje i robię mężowi kanapki to stwierdziły, że nie za darmo I tak u nas kanapki sa synonimem lamowania

Dziewczyna a oprócz tych bella mama i majtek siateczkowych bierzecie do szpitala zwykłe bawełniane plus zwykłe podpaski większe?

Co do tetrowych w pepco to ja macałam, ale się nie zdecydowałam. Za to mam z tesco kolorowe i te są bardzo fajne w dotyku.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:01   #1521
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a smoczki to jakie kupujecie? Takie 0-6msc? Ile sztuk? Widziałam aventa 2 szt za 27zl...to dużo ?
Mam też butelki ale bez skoczków - skąd mam wiedzieć jaki smoczek kupić? Są jakieś srednice czy coś? Nic nie wiem heh
Pytasz o smoczki do butelek? To te najmniejsze, nie wiem jakie tam mają oznaczenie chyba 0+ albo właśnie 0-6. ale popatrz na allegro sa tansze, zwłaszcza jak zamawiasz u jednego sprzedawcy inne rzeczy. Ja tak zrobiłam.
Stary 2015-01-14, 12:03   #1522
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
To da się kupić butelki bez smoczków?
Z moich obserwacji różnią się dziurką

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-14, 12:06   #1523
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Butelkę i smoczki kupowałam w hurtowni, tam pytałam o rozmiar. Standardowo do butelek zamieszczają podobno smoczki większe, a na sam początek potrzebne są z maleńką dziurką. Nie pamiętam oznaczenia, możliwe, że "zerówki". z butelką były bodajże "jedynki".
Za smoczki Dr Brown's 2 szt płaciłam na pewno mniej niż 20zł.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U nas tez TZ mamusia wszystko za niego robiła, ale na szczęście pracował poza domem i sam się musiał wtedy ogarnąć. Jak już zamieszkalismy razem nawet nie mieliśmy okazji sie docierac, bo jakoś tak naturalnie wychodzi, że się wszystkim dzielimy. Jedynie ja się nie wtrącam do auta, a za to wszystko załatwiam z serii dokumentów, opłat, wybierania jakiś dupereli do mieszkania czy np dla maluszka.

A co do kanapek, to u nas się wszyscy znajomi z tego śmieją. Bo jak plotkowałyśmy z dziewczynami o lamowaniu, to mówiłam, że ja lubie najbardziej rano i o tej porze dnia mogłabym codziennie, wiec te jak usłyszały, że wstaje i robię mężowi kanapki to stwierdziły, że nie za darmo I tak u nas kanapki sa synonimem lamowania

Dziewczyna a oprócz tych bella mama i majtek siateczkowych bierzecie do szpitala zwykłe bawełniane plus zwykłe podpaski większe?

Co do tetrowych w pepco to ja macałam, ale się nie zdecydowałam. Za to mam z tesco kolorowe i te są bardzo fajne w dotyku.
Zwykłe majtki też biorę, na wszelki wypadek 3 szt. Zwykłych podpasek już nie, powinny chyba wystarczyć poporodówki.

Dobry synonim kanapki

Stary 2015-01-14, 12:08   #1524
marcia45
Zadomowienie

smv ja smoczki z aventa najtaniej na allegro znalazłam 7zł za sztukę. Kupiłam 0-6msc, są tez takie dla noworodków 0-2msc, ale chyba niepotrzebny wydatek.
Gratki za zakupy, zobaczysz jak ci sie humor poprawi jak w domu zaczniesz je przeglądać - ja bym mogła cały czas rzeczy dla małej przeglądać

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 12:11   #1525
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

ja zabieram oprócz tych typowo poporodowych podpasek, takie zwykłe na noc co są. Przynajmniej kilka, resztę zostawię w domu to Tż jakby co podrzuci. Z pierwszego porodu pamiętam, że po 3 dniach krwawienie osłabło i zwykłe podpaski z powodzeniem dawały radę, a na pewno to wygodniejsze. Z synem byłam 5 dni po porodzie w szpitalu, wiec teraz gdyby się przedłużyło to kilka sztuk wezmę sobie.
Stary 2015-01-14, 12:17   #1526
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Od przodu i z bokensa:

Załącznik 5885304

Załącznik 5885305
jaka ładna mamusia brzuch superowy
Stary 2015-01-14, 12:25   #1527
tout-petit-fille
Zadomowienie

nusiekowa dziękujemy

Lecę wreszcie kupić coś do jedzenia, bo na 16:30 SR a czas zasuwa
Do później

Stary 2015-01-14, 12:40   #1528
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Od przodu i z bokensa:

Załącznik 5885304

Załącznik 5885305
Tout Ty z zawodu jesteś modelką? Bardzo ładnie wyglądasz, ciąża Ci służy!!!!!!!

Cytat:

no właśnie też się zastanawiam odnośnie podpasek, ale chyba kupię w razie czego, jak nie użyję, to jak wróci @ to się nie zmarnują. A gatki bawełniane wezmę na pewno

Co do smoczków to kupiłam 0-6 z nuka 2 sztuki, zobaczymy jak się sprawdzą i potem tż będzie dokupywać jak będą potrzebne A butelkę kupiłam na razie jedną, ale taką szerszą z aventu i już miała smoka.

Dziewczyny a jak wygląda załatwianie formalności po urodzeniu dziecka?
1.TŻ musi jechać zgłosić ten fakt do USC?
2.Akt urodzenia jest od ręki czy się czeka?
3.A gdzie się załatwia PESEL?
4.I jeszcze zgłoszenie do ubezpieczyciela jak ktoś ma ubezpieczenie grupowe o wypłatę świadczenia, czy coś jeszcze poza tymi punktami?
Jestem kompletnie zielona w tym temacie...
Stary 2015-01-14, 12:41   #1529
smv
Zakorzenienie

chodzi mi o to ze mam butelek 4 sztuki bo chrzesnicy ale są bez smoka i nie wiem jakie smoki kupić tzn chodzi o srednice tych silikonów na dole bo dziurka wiaodmo musi byc malutka, ale na razie sie wstrzymuje z kupowaniem smoka do butelki jak bede KP.

o a smoczki z aventa faktycznie tanio na all...
Stary 2015-01-14, 12:46   #1530
crystal25
Zakorzenienie

wstalam i nadrabiam!

marcia45 Biore siateczkowe i bawelniane, i biore podpaski na noc kilka sztuk, moze sie przydadza a jak nie to na pozniej do domu

smv za zakupy mi tez ciezko jak pospaceruje, brzuch jak kamien, a d.... boli jak nie wiem :/

debraM nie placzemy , pojdzie szybko wszystko jak z gorki

Rossi dbaj o siebie odpoczywaj i nie ruszaj sie a mieszkanie niech TZ robi

bozena_87 za wizyte i sliczne zakupy

morful udanych zakupow a ty jestes kochana w zaginionych bo dawno nie pisalas i nie wiedzielismy czy sie jeszcze odezwiesz

Tepsa za 34 tydzien

marta24171 dziekuje Mozna sie powoli pakowac troche wczesnie ale jak cos mialoby sie zdarzyc to TZ nie musza szukac po calym mieszkaniu naszych rzeczy

emily863 ja mam podgrzewacz ale sama bym nie kupila, a mama znalazla w uzywanych wyglada jak nowy z dobrej firmy typu avent, wiec wykorzystam i zobacze czy sie przyda czy nie

Uliczkaz dziekuje dobrze wiedziec bo chcialabym je kupic i wyprobowac

żona_marcina Rozmawialam dzis z TZ o tym zelu, chcialby zebym kupila, ale powiedzialam ze najpierw spytamy mojego gina, czy praktykuja to czy szkoda wydawac pieniedzy, bo polozna bedzie zajeta czyms innym niz zeby pamietac o zaaplikowaniu mi zelu co do tesciowej, wspolczuje.... tez czlowiek, ale nachodzic codziennie, to mozna byc zmeczonym od tego....

papalinka Nie jem kochana, bo wymiotuje, a od jajek to juz z daleka od samego zapachu musze biec do toalety szybciutko
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości