|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
No to w takim razie musisz porozmawiać z mężem
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każda wizyta przebiega w następujący sposób: 1. "Gdzie masz ciapy". Za każdy razem pada pytanie, dlaczego nie noszę ciapów, bo mi zmarzną nogi. Za każdym razem odpowiadam, że nienawidzę ciapów, że mi ciepło, że mamy w domu ogrzewanie podłogowe więc podłoga ma temperaturę mojego ciała. Nie pomaga, ale ja na dzień dobry już jestem wkurzona. 2. "A wiesz, że..." I tu najświeższe plotki od koleżanek z kółka różańcowego i sąsiadek. Plotki są tak okropne, dotyczą tak intymnych spraw innych ludzi, że nie jestem w stanie ich słuchać. Za każdym razem jej przerywam i mówię, co mnie to nie interesuje i nikomu do tego, jak żyją inni ludzie. Najbardziej lubi obmawiać swoją rodzinę. 3. "Ja wam nic nie mówię, ale.." I tu padają dobre rady. Na szczęście mój pies zawsze na nią szczeka więc wiem, kiedy się zbliża. I wtedy szybko gonię do łazienki i biorę dłuuugą kąpiel. Jak nie zdążę, to mam karną godzinkę ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- To jego matka, więc nie mogę mu zabronić zapraszania jej do siebie do domu. Nie wyobrażam sobie jej ubliżyć, jakoś musze przeboleć jej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Koniec tego narzekania, idę do sklepu po coś na obiad. Strasznie zgłodniałam. Pa pa
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1504 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I całkowicie zgadzam się z Tobą- dr Nowak z prędkością światła przeleciał wszystkie te tematy :/ Ja już rodziłam, a czuję niedosyt, a co dopiero dziewczyny, które zostaną mamami po raz pierwszy... Najbardziej po macoszemu omówił chyba połóg- bo tylko o kp, a przecież tu też są stany zagrażające nie tylko zdrowiu, ale i życiu- np. krwotok... Mnie to niestety spotkało, na szczęście dzień wcześniej była u mnie położna i uczuliła, co może się wydarzyć. Co do Engerixu- my z Małżem też chcieliśmy go kupić. Poradzę się w tej sprawie jeszcze pediatry, do której chodzimy z Olą. Ta dr jest też epidemiologiem- później podzielę się opinią ![]() Aha- we wtorek idę do mojej gin. Może pozwoli mi pójść na ćwiczenia? ![]() I jeszcze co do sklepu- niestety, nie mają w stacjonarnym wszystkiego, co znajduje się na stronie :/ Ale mam nadzieję, że będzie akurat to, co chcesz zakupić ![]() Cytat:
Cytat:
Dada uczulały Córę, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. Aha Crystal- z Lidla czytałam dobre opinie o pieluszkach Toujours. Lecę do lekarza Miłego dnia
Edytowane przez Uliczkaz Czas edycji: 2015-01-14 o 15:08 |
|||
|
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jedynie przez USG
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu porozmawiajcie z mężem i ustalcie wspólny kompromis, aby te wizyty nie były nachalne i częste. Na pewno się dogadacie
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem.. Kupiłam te pepcowe ale 5 sztuk potem. Poszlam do innego sklepu i były te same o złotówkę droższe.
Kupilam nożyczki dla malucha szczotkę do włosków majty podkłady ceratki na łóżko płyn do kąpieli baby dream rossmana i krem do pielęgnacji z tej samej firmy. W sumie wydalam na wszystko ok 60zl.. Bylam w dzieciowym i pościel - taka brzydka aż 180zl!szooook to już na allegro są piękniejsze! Koszul nie kupiłam bo po 30zl były a te same najtańsze na all po 17 zł wiec zamówię na alegroszu.. Troszkę mi lżej na duszy ze coś mam ale kondycja moja ma wiele do życzenia. Podczas zakupów strasznie mi brzuch ciążyl masakra toczylam się przez miasto aż wstyd ;/ a plecy to mi zaraz odpadna. A teraz mały mnie głowa tłucze po pipci w środku bo czuję takie pyk pyk..
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kondycha też strasznie kiepska, jakieś zadyszki mam i zmęczenie ogólne. Nawet nie chce mi się jechać po "poranne" zakupy na obiad i w ogóle poruszać się trochę. A te "pyk pyk" na początku były słodkie. Teraz raczej mnie denerwują, bo zdarzają się najczęściej wieczorem, gdy jestem wyssana z energii, a wtedy malutka wykazuje największą aktywność i te pykanie...
|
|
|
#1511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie winię go za to, bo był tak wychowany, jego mama często mówi do domowników: a rzuć gdzie chcesz, co się będziesz pierdołami stresować... i tym sposobem są tak nauczeni wszyscy od tż, że nie przywiązują wagi do ciągłego porządku. A ja dostaję cholery jak widzę bajzel ale nie poddam się, będę tż tak długo uczyć, aż się nauczy i koniec. Tym bardziej, że trzeba potem dobre wzorce dzieciom przekazywać ale teściowa już mi nie raz dogryzła, że jej syn jest pod pantoflem...a ja się pytam pod pantoflem? Bo powinien po sobie sprzątać? Co za głupie podejście![]() Cytat:
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek, słoiczków i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.
http://allegro.pl/domowy-podgrzewacz...950954997.html http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832275.html http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...976898142.html Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2015-01-14 o 11:47 |
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tout-petit-fille;49750514]Ja też miałam robioną kanałówkę i 3 wypełnienia jakiś miesiąc temu, ale ja z tych, które uwielbiają wizyty u stomatologa
haaahaaha przypomniałaś mi o tym, co się wczoraj stało- układałam skarpetki i jedne były jakieś niezidentyfikowane. Niby czarne i w rozmiarze TŻ, ale z jakiegoś dziwnego materiału, jakby takiego puchowego. No bardziej mi pasowały do damskich. Żeby się za długo nie głowić pytam go czy kojarzy czyje mogą to być skarpetki, bo jakieś takie dziwne. Oświecił mnie, że to ja mu kupiłam, gdy byliśmy ostatnio u moich rodziców.. Cytat:
Za to mój ojciec jest taki, że jak nie ma podane to sobie nie weźmie. Z głodu by umarł. Mama zawsze wszystko mu szykuje, a on z łaską przychodzi i zjada. Najlepiej jakby jeszcze było przeżute. Też mnie to do szału doprowadza. Bo jak ja ugotuje obiad po prostu mówię, że jest gotowy w garnkach. Czy weźmie sobie jego sprawa, to nie ja będę chodziła głodna. Cytat:
Moja teściowa mieszka 120 km od nas i nie ma prawa jazdy także wizyt niezapowiedzianych nam nie składa. Teraz pewnie zobaczymy się z rodzicami TŻ dopiero jak urodzę.
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Ja również dostałam podgrzewacz, ale raczej z niego korzystać nie będę. Pamiętam z resztą, że siostra też z podgrzewacza nie korzystała, stał sobie i zbierał kurz.
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam zdjęcie koleżance, wstawię więc i tu
![]() My z Niki na dzień przed rozpoczęciem 32tc Od przodu i z bokensa: brzuńko 14 stycznia 2015 (1).jpg brzuńko 14 stycznia 2015.jpg
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dostać podgrzewacz od brata ale nie wiem czy będę używała...
Dziewczyny a smoczki to jakie kupujecie? Takie 0-6msc? Ile sztuk? Widziałam aventa 2 szt za 27zl...to dużo ? Mam też butelki ale bez skoczków - skąd mam wiedzieć jaki smoczek kupić? Są jakieś srednice czy coś? Nic nie wiem heh
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także nie martw się, bo może jeszcze wszystko się wyrówna. A nawet jeśli nie, to może nie będzie źle.Któraś tu już pisała to, że pól sukcesu to dobre nastawienie i pojawienie się z uśmiechem na porodówce, bez obaw.
|
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez TZ mamusia wszystko za niego robiła, ale na szczęście pracował poza domem i sam się musiał wtedy ogarnąć. Jak już zamieszkalismy razem nawet nie mieliśmy okazji sie docierac, bo jakoś tak naturalnie wychodzi, że się wszystkim dzielimy. Jedynie ja się nie wtrącam do auta, a za to wszystko załatwiam z serii dokumentów, opłat, wybierania jakiś dupereli do mieszkania czy np dla maluszka.
A co do kanapek, to u nas się wszyscy znajomi z tego śmieją. Bo jak plotkowałyśmy z dziewczynami o lamowaniu, to mówiłam, że ja lubie najbardziej rano i o tej porze dnia mogłabym codziennie, wiec te jak usłyszały, że wstaje i robię mężowi kanapki to stwierdziły, że nie za darmo I tak u nas kanapki sa synonimem lamowania![]() Dziewczyna a oprócz tych bella mama i majtek siateczkowych bierzecie do szpitala zwykłe bawełniane plus zwykłe podpaski większe? Co do tetrowych w pepco to ja macałam, ale się nie zdecydowałam. Za to mam z tesco kolorowe i te są bardzo fajne w dotyku.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z moich obserwacji różnią się dziurką
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za smoczki Dr Brown's 2 szt płaciłam na pewno mniej niż 20zł. Cytat:
Dobry synonim kanapki
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
smv ja smoczki z aventa najtaniej na allegro znalazłam 7zł za sztukę. Kupiłam 0-6msc, są tez takie dla noworodków 0-2msc, ale chyba niepotrzebny wydatek.
Gratki za zakupy, zobaczysz jak ci sie humor poprawi jak w domu zaczniesz je przeglądać - ja bym mogła cały czas rzeczy dla małej przeglądać
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
nusiekowa
dziękujemyLecę wreszcie kupić coś do jedzenia, bo na 16:30 SR a czas zasuwa ![]() Do później
|
|
#1528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do smoczków to kupiłam 0-6 z nuka 2 sztuki, zobaczymy jak się sprawdzą i potem tż będzie dokupywać jak będą potrzebne A butelkę kupiłam na razie jedną, ale taką szerszą z aventu i już miała smoka. Dziewczyny a jak wygląda załatwianie formalności po urodzeniu dziecka? 1.TŻ musi jechać zgłosić ten fakt do USC? 2.Akt urodzenia jest od ręki czy się czeka? 3.A gdzie się załatwia PESEL? 4.I jeszcze zgłoszenie do ubezpieczyciela jak ktoś ma ubezpieczenie grupowe o wypłatę świadczenia, czy coś jeszcze poza tymi punktami? Jestem kompletnie zielona w tym temacie...
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to ze mam butelek 4 sztuki bo chrzesnicy ale są bez smoka i nie wiem jakie smoki kupić tzn chodzi o srednice tych silikonów na dole bo dziurka wiaodmo musi byc malutka, ale na razie sie wstrzymuje z kupowaniem smoka do butelki jak bede KP.
o a smoczki z aventa faktycznie tanio na all...
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
wstalam i nadrabiam!
![]() marcia45 Biore siateczkowe i bawelniane, i biore podpaski na noc kilka sztuk, moze sie przydadza a jak nie to na pozniej do domu ![]() smv za zakupy mi tez ciezko jak pospaceruje, brzuch jak kamien, a d.... boli jak nie wiem :/debraM nie placzemy , pojdzie szybko wszystko jak z gorki Rossi dbaj o siebie odpoczywaj i nie ruszaj sie bozena_87 za wizyte i sliczne zakupy ![]() morful udanych zakupow a ty jestes kochana w zaginionych bo dawno nie pisalas i nie wiedzielismy czy sie jeszcze odezwiesz ![]() Tepsa za 34 tydzien ![]() marta24171 dziekuje troche wczesnie ale jak cos mialoby sie zdarzyc to TZ nie musza szukac po calym mieszkaniu naszych rzeczy emily863 ja mam podgrzewacz ale sama bym nie kupila, a mama znalazla w uzywanych wyglada jak nowy z dobrej firmy typu avent, wiec wykorzystam i zobacze czy sie przyda czy nie ![]() Uliczkaz dziekuje dobrze wiedziec bo chcialabym je kupic i wyprobowac ![]() żona_marcina Rozmawialam dzis z TZ o tym zelu, chcialby zebym kupila, ale powiedzialam ze najpierw spytamy mojego gina, czy praktykuja to czy szkoda wydawac pieniedzy, bo polozna bedzie zajeta czyms innym niz zeby pamietac o zaaplikowaniu mi zelu co do tesciowej, wspolczuje.... tez czlowiek, ale nachodzic codziennie, to mozna byc zmeczonym od tego.... papalinka Nie jem kochana, bo wymiotuje, a od jajek to juz z daleka od samego zapachu musze biec do toalety szybciutko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

?

. W końcu położna z tego szpitala mi go pokazała. Tego żelu się nie wmasowuje, tylko wprowadza aplikatorem do pochwy już przy skurczach rozwierających.
Zupełnie nie spodziewałam się, że tyle osób przyjdzie. Ale wczorajszy wykład nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę, że mógł jakoś więcej powiedzieć o porodzie czy połogu. Za to dzisiejszy doktor starał się powiedzieć jak najwięcej. Szkoda tylko, że tak stronniczy był. Ani 1 złego słowa na temat szczepionek. Muszę jednak jeszcze o to popytać w innych miejscach. Planowałam kupić engerix, a tu dzisiaj powiedział, że to nie ma sensu.
Najbardziej po macoszemu omówił chyba połóg- bo tylko o kp, a przecież tu też są stany zagrażające nie tylko zdrowiu, ale i życiu- np. krwotok... Mnie to niestety spotkało, na szczęście dzień wcześniej była u mnie położna i uczuliła, co może się wydarzyć. 
Przynajmniej tak było jak szykowałam się do porodu 3 lata temu... może coś się zmieniło ale wątpie. Trzeba sobie go samemu kupić a kosztuje ok 200zł a i nie każda położna potrafi robić odpowiedni masaż.

mi tez ciezko jak pospaceruje, brzuch jak kamien, a d.... boli jak nie wiem :/