Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 13:43   #1891
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
bardzo ładny!!!
A widzieliście go na żywo też? On ma taką dwufunkcyjną gondolę jak dobrze widzę? Czyli jest głębokim wózkiem, a można gondolę jakby zgiąć i obniżyć i jest spacerówka tak?
Tak widzielismy na zywo, specjalnie pojechalismy do producenta. Wozek jest 3w1. Gondole mozn zginac, podnosic pod glowka, ogolnie tyle jakis zlozen, guziczkow, ze dzis jak wrocimy ze SR to bede sie bawic Jestem zadowolona zarowno z obslugi, jakosci jak i wzgledow estetycznych, a reszta wyjdzie w praniu jezdzeniu

Edytowane przez dziewczynazgitara
Czas edycji: 2015-01-15 o 13:50
dziewczynazgitara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:46   #1892
luzna25
Zadomowienie

Dziewczyny mam taką sprawę ale w ogóle nie ciążową tylko wakacyjną

szukam rodzicom i ich znajomym domku letniskowego dla 5 osób. Obojętne gdzie: Międzyzdroje, Jastrzębia Góra, Jarosławiec czy Władysławowo- coś tego typu. Może któraś z Was wynajmowała taki domek letniskowy i mogłaby polecić coś fajnego i nie daleko od morza.

Przepraszam, że tak odbiegłam od tematu, ale co roku wybór jakieś domku przyprawia mnie o mdłości
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:49   #1893
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

szukam rodzicom i ich znajomym domku letniskowego dla 5 osób. Obojętne gdzie: Międzyzdroje, Jastrzębia Góra, Jarosławiec czy Władysławowo- coś tego typu. Może któraś z Was wynajmowała taki domek letniskowy i mogłaby polecić coś fajnego i nie daleko od morza.

Przepraszam, że tak odbiegłam od tematu, ale co roku wybór jakieś domku przyprawia mnie o mdłości
Kurcze nie pomoge z domkiem, ale po Twoim wpisie sie rozmarzylam....ahhh morze, slonce, piasek mmmm
Stary 2015-01-15, 13:52   #1894
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Tak widzielismy na zywo, specjalnie pojechalismy do producenta. Wozek jest 3w1. Gondole mozn zginac, podnosic pod glowka, ogolnie tyle jakis zlozen, guziczkow, ze dzis jak wrocimy ze SR to bede sie bawic Jestem zadowolona zarowno z obslugi, jakosci jak i wzgledow estetycznych, a reszta wyjdzie w praniu jezdzeniu
super
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 14:00   #1895
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, śpicie na lewym boku? Położna zalecała by nie uciskać na żyłę główna i by uniknąć opuchlizny. Tż odkąd się o tym dowiedział jak żandarm potrafi mnie w nocy przeturlać na drugą stronę.

Kurcze, współczuję kłopotów ze zgagą i rewelacjami żołądkowymi. Mnie na szczęście to omija. Zobaczymy jak długo bo to już 33 tydzień - nie wiadomo kiedy zleciało.

Postanowiłam od poniedziałku iść na zwolnienie by jeszcze przed maluchem napisać magisterkę. Zobaczymy czy pozwoli
Ja się staram spać na lewym boku i w większości mi wychodzi ale jak mi przestaje być wygodnie to leżę na prawym...i chyba wszystko dalej jest ok

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kasia adm współczuję ci kochana. Lez i Odpoczywaj!
Co do. Spania na lewym boku w szpitalu gin powiedział ze to bzdura ze mogę spać jak chce.. A ja już się i tak przyzwyczaiłam na lewym to tak śpię.. Mi pomaga poduszka rogal taki duuuuzy wiec się nie przeturlam . Ale oczywiście śpię tez na płasko i prawym boku-nie dajmy się zwariowac..
Ja wróciłam z zakupów. Kupiłam 1op pieluch dada technik dla małego

A wiecie co-szwagierka męża dala nam ciuchów po swoim dziecku, ręczniki rożek i na koniec powiedziała - jak wam mały wyrośnie to oddacie mi to ja komuś dam... To co kurde mam pozaznaczać które ciuchy są od niej?! Mój TŻ mówi żeby to olać nic nie oddawać a mi się głupio zrobiło no bo jak to tak.... ;/
Eeee...troche dziwna szwagierka. W sumie jak oddaje komuś cuchy to bym w życiu nie pomyślała by prosić o zwrot później...

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Moj synek raczej nie do końca jest świadomy, ze bedzie miał rodzeństwo. Tłumaczymy mu, ze bedzie braciszek, pokazujemy zdjecia małych dzieci, dotyka brzucha ale jest jeszcze za mały aby wiedzieć co sie wydarzy za dwa miesiące.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Mądra dziewczynka
Mój też nie. Będzie miał ledwo 21 miesięcy...tak więc on niby też wie, że jest dzidzia w brzuchu mamy, że za kilka miesięcy będzie miał w domu swojego własnego prywatnego kumpla, ale myślę, że nie do końca kojarzy o co chodzi.
Ja akurat jestem za prezentem bo miałam okazję obserwować kilka mam co dzieci rodziły w niedługim odstępie i mimo tłumaczenia zazdrość się spora pojawiała i taki prezent od brata czy siostry niejeden raz łagodził obyczaje.
Ale oczywiście zgadzam się, że na pierwszym miejscu to uwaga i czułość rodziców robi swoje.
Z ciekawostem które przeczytałam i może jako światełko dla każdej mamy podwójnej to powiem, że czytałam pewną książkę dot.pojawienia się rodzeństwa i było tam napisane, że często rodzice dopóki nie pojawi się dziecko nr.2 widzą w tym pierwszym, że jest małe, obiecują sobie, że będą o nie tak samo dbać i zwracać uwagę. A nagle jak się rodzi drugie to wszystkie postanowienia szlag trafia bo nagle w porównaniu z tym drugim to pierwsze się wydaje takie duże i dorosłe i mimo obietnic z dnia na dzień nagle rosną wobec niego oczekiwania, ma się mniej cierpliwości etc.
Więc ku przestrodze...zwróćcie na to uwagę po pojawieniu się szkraba. Mnie to bardzo uczuliło bo sama teraz mówię, że D. będzie dalej otoczony taką samą uwagą i opieką a po przeczytaniu pomyślałam sobie, że kurcze może tak być...teraz obietnice a później nagle będzie mi się wydawało że synek mający niecałe 2 latka to już taki dorosły....

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
A planujesz bardzo szybko rodzić?

.
haha....szczerze to chętnie bym tak zaplanowała Ale u mnie również poród nr 1 był bardzo długi bo aż 21 godzin. Z tym, że w sumie rodziłam na przełomie 37/38 tc...po cichu więc liczę, że jeśli tym razem może donoszę dłużej lub przenoszę i do tego jest to drugi poród to może uda mi się szybciej...

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Kurcze napisałam taaaką długą wiadomość i mi skasowało.

Mam pytanie do mam, które mówią, że nie będzią stosować oliwek. Ja też zamierzałam w ogóle nie stosować ale wczoraj położna pokazała nam masażyk, który wydał mi się strasznie rozczulający, i chyba będę jednak używać małej ilości tych oliwek, oczywiście nie tak żeby dziecko było świecące. No chyba że będzie bardzo suche, wtedy będę stosować normalnie. Myślałyście o takich masażykach?
Pewnie mówisz o masażu Shantala. Cudowna rzecz i polecam każdej mamie Do tego uspokajająca....my ogólnie też nie stosowaliśmy oliwek ale z racji wykonywania tego masażu zaczęliśmy używać odrobiny oliwy z oliwek - tak nam polecano, że najzdrowiej

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoro już pierzecie i prasujecie to policzcie ile macie ubranek w każdym rozmiarze. Głównie 56-68

Bo ja nie wiem, czy mam ich dużo czy mało. Objętościowo w rozmiarze 56-80 mam 3 szuflady komody Ikea Malm
Ja zostawiłam sobie po 6-8 sztuk w rozmiarze od 56 do 68 ( większych póki co nie przejrzałam) a resztę sprzedałam.
I w tych rozmiarach mam zostawione po takiej ilosci sztuk nast.ciuszki
- body długie
- body krótkie
- koszuleczki
- półśpiochy
- śpioszki z dł.rękawem
- śpioszki z krótkim rękawem

Patrząc jak rosło moje pierwsze dziecko to pewnie do 3-4 mies. życia będę przechodziła na 74 i planuję podobną konfigurację. Generalnie ja bardzo długo nie stosowałam żadnego zestawu składającego się ze spodenek.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 14:04   #1896
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a gdzie taka fajna cena?
Ja je kupiłam w takim dziwnym dyskoncie Czerwona Torebka, który u mnie jest i gazetce zobaczyłam że od dzisiaj maja mieć je w tej cenie, więc poszłam choć niezbyt lubię ten sklep i kawałek do niego mam. Jeśli chodzi o jakość to szału nie ma, ale dziecięca kurteczka czy bluza też dużo nie waży. Wczoraj porównując ceny znalazłam też dziecięce wieszaki na allegro 25 szt za 7 zł+ o ile dobrze pamiętam 9,50 zł wysyłka.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 14:22   #1897
marcia45
Zadomowienie

Wróciłam ze spaceru.

Co do prezentu dla rodzenstwa - ja jak mama szła do szpitala rodzić moją siostre, dostałam prezent od rodziców taka lale wyzsza ode mnie. Żeby było mi mniej smutno jak mamy nie będzie. jak było nie pamiętam bo miałam 1,5 roku, ale lalę dostanie Zuza w spadku bo jest w bardzo dobrym stanie.

Co do zwrotu ciuszków. U nas Zuza bedzie pierwszym dzieckiem w najblizszej rodzinie, oboje z TZ mamy tylko młodsze rodzeństwo i na pewno jak któreś z nich będzie miało dzieci - zapewne pierwszy będzie brat TZ, to co będzie nie zniszczone, a będą chcieli to im damy. Ale miło by było gdyby później nam zwrócili to co się nie poniszczy, bo jak moja siostra będzie rodzić, tez bym chciała jej coś dać i wspomóc w wyprawce. Tym bardziej, że sporo nowych rzeczy mała już od niej dostała. Oczywiście jak cos sie zniszczy to trudno, ale czemu mieliby oddawać jakimś nieznanym nam osobą rzeczy których np nie uda im się wykorzystac a dostali od nas. Takie jest moje zdanie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 14:23   #1898
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Super najwieksy wydatek macie z głowy

Tak piszecie o odleglosciach rodziców/teściów od Was. U mnie Tz dojeżdża codziennie do pracy ok 110 km w jedną stronę wiec jak cos zacznie dziać to muszę prosić innych o pomoc. W poprzedniej ciazy Tz sie śmiał, ze mam zakaz rodzenia od poniedziałku do czwartku (w piątki szybciej kończył). Na szczescie urodziłam w sobote ciekawe jak bedzie tym razem
o boże 110 km?? no to naprawdę musisz urodzić w weekend

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja je kupiłam w takim dziwnym dyskoncie Czerwona Torebka, który u mnie jest i gazetce zobaczyłam że od dzisiaj maja mieć je w tej cenie, więc poszłam choć niezbyt lubię ten sklep i kawałek do niego mam. Jeśli chodzi o jakość to szału nie ma, ale dziecięca kurteczka czy bluza też dużo nie waży. Wczoraj porównując ceny znalazłam też dziecięce wieszaki na allegro 25 szt za 7 zł+ o ile dobrze pamiętam 9,50 zł wysyłka.
dzięki bardzo, muszę popatrzeć na allegro, bo wieszaków mam tylko kilka niestety

byłam w sklepie zobaczymy czy się zbiorę do sprzątania jeszcze
Stary 2015-01-15, 14:54   #1899
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/showitem/description/4976916755.html
to ja sie pochwale kupilsmy dzis wozek. Nasz model to nr 10 szary z elementami zieleni. My kupilismy bezposrednio od producenta, ale wystawia tez na allegro. Dostalismy mnostwo gratisow: rozek, torbe, parasolke, jakies ochraniacze, detki heh, moskitiery i inne cuda na kiju radocha jakbym sobie Mercedesa sprawila
chcesz być na liście wózkowej ze swym mercedesem?

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
kornelia
jak ładnie zaraz dopiszę

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
o boże 110 km?? no to naprawdę musisz urodzić w weekend

dzięki bardzo, muszę popatrzeć na allegro, bo wieszaków mam tylko kilka niestety

byłam w sklepie zobaczymy czy się zbiorę do sprzątania jeszcze
to możesz zrobić tak jak ja Kupić coś w Kappahl (kilka postów wcześniej wklejałam info o kolejnej promocji) i poprosić Panią żeby Ci zapakowała więcej wieszaków U mnie bardzo chętnie dają

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

dziewczyny zaraz dostanę szału.... zaraz mnie coś k* rozerwie Moja siostra ma być moją świadkową za dwa dni, więc będzie siedziała koło mnie i ogólnie siłą rzeczy będziemy mieć bliski fizyczny kontakt. Dziś w nocy jej kumpela trafiła do szpitala, a ta radośnie poleciała ją odwiedzić do ...... ZAKAŹNEGO!!
no przecież chyba mnie coś rozniesie jak coś złapię, to jej nigdy nie daruję....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 15:18   #1900
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

jak ładnie zaraz dopiszę

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

to możesz zrobić tak jak ja Kupić coś w Kappahl (kilka postów wcześniej wklejałam info o kolejnej promocji) i poprosić Panią żeby Ci zapakowała więcej wieszaków U mnie bardzo chętnie dają

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

dziewczyny zaraz dostanę szału.... zaraz mnie coś k* rozerwie Moja siostra ma być moją świadkową za dwa dni, więc będzie siedziała koło mnie i ogólnie siłą rzeczy będziemy mieć bliski fizyczny kontakt. Dziś w nocy jej kumpela trafiła do szpitala, a ta radośnie poleciała ją odwiedzić do ...... ZAKAŹNEGO!!
no przecież chyba mnie coś rozniesie jak coś złapię, to jej nigdy nie daruję....

ehhh nie dziwię się, że się zdenerwowałaś brak myślenia ze strony Twojej siostry
mam nadzieję, że nic nie złapała i nic Ci nie podaruje!

dzięki za pomysł odnośnie wieszaków miałam już nic nie kupować, ale może jednak
Stary 2015-01-15, 15:22   #1901
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

jak ładnie zaraz dopiszę

Nie wiem jak to na zakaźnym, ale oby jej nie wpuścili
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 15:43   #1902
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to na zakaźnym, ale oby jej nie wpuścili
to jest ogólnie szpital zakaźny, więc pewnie takie oddziały otwarte dla odwiedzających też są ale przecież w całym budynku panuje jedna wielka zaraza

Cytat:
ehhh nie dziwię się, że się zdenerwowałaś brak myślenia ze strony Twojej siostry
mam nadzieję, że nic nie złapała i nic Ci nie podaruje!

dzięki za pomysł odnośnie wieszaków miałam już nic nie kupować, ale może jednak
ja chciałam jechać i zobaczyć co tam mają, ale nie mam dziś auta, a tata akurat gdzieś jedzie, więc też mi nie pożyczy

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

gdybyście szukały, to w Kappahlu były fajne 'dresowe' kocyki (raczej dziewczęce) za ok. 20-25 zł po obniżce. Dobrej jakości

Stary 2015-01-15, 15:44   #1903
asiulek8
Wtajemniczenie

Teraz do zakaźnych można bez problemu wejść. Bo sama do babci chodziłam jak leżała chora na sepsę. Ale nie byłam w ciąży

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-15 o 21:18
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 15:50   #1904
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

kurcze, no też bym była zła... czy będziesz mieć z nią bliski kontakt fizyczny czy dalszy to tak samo można się czymś zarazić.
Stary 2015-01-15, 16:12   #1905
marcia45
Zadomowienie

Brzuch mnie boli i mam mega twardy od rana. Brałam nospe i nie przeszedl. Dzwonilam do gin, kazał jechac na ip. Czekam na TZ, bo wraca z pracy i jedziemy. Chyba to nic poważnego? Trochę sie zdenerwowałam.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 16:13   #1906
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Brzuch mnie boli i mam mega twardy od rana. Brałam nospe i nie przeszedl. Dzwonilam do gin, kazał jechac na ip. Czekam na TZ, bo wraca z pracy i jedziemy. Chyba to nic poważnego? Trochę sie zdenerwowałam.
to dobrze, że jedziecie na IP, trzymaj się Kochana, ściskam mocno
Stary 2015-01-15, 16:17   #1907
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby to nie było nic powaznego

Nouvelle masz prawo być wkurzona, siostra jakas niepowazna mogła sie wstrzymać z odwiedzinami

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 16:27   #1908
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego, ale lepiej jechać i sprawdzić! daj znać później

ja miałam jechać na gimnastykę, ale nie chce mi się wychodzić z domu :/ ale poćwiczę w domu, już wyjęłam piłkę i coś porobię
Stary 2015-01-15, 16:28   #1909
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno to nic poważnego - ale lepiej sprawdzić trzymaj się i odezwij się co tam u was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 16:38   #1910
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze robicie z tym IP. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

widzę, że myślicie podobnie o tej sytuacji z siostra. Juz myślałam, że to ja może jestem jakaś przewrazliwiona. Tak się nie robi....

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Zosine kąty z wolna nabierają kształtu aranżacja tak na szybko, do zdjęcia tylko

Stary 2015-01-15, 16:41   #1911
marta24171
Rozeznanie

Uffff w końcu udało mi się do Was dotrzeć

Moja córcia znowu chora tym razem uszko. Już mam dosyć tej pogody, tego że rodzice przyprowadzają chore dzieci do szkoły. Mam nadzieję że jak wytniemy jej ten trzeci migdałek to będzie poprawa, przynajmniej tak nam lekarz powiedział.

Ale mam nadrabiania 14 stron uwielbiam Was czytać. Córcia rysuje, TŻ poszedł na imieniny do taty więc mam chwilkę wolnego więc na co go najlepiej wykorzystać jak nie na czytanie Was.
Stary 2015-01-15, 16:41   #1912
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

widzę, że myślicie podobnie o tej sytuacji z siostra. Juz myślałam, że to ja może jestem jakaś przewrazliwiona. Tak się nie robi....

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Zosine kąty z wolna nabierają kształtu aranżacja tak na szybko, do zdjęcia tylko

ślicznie

u mnie to jeszcze daleko w polu jesteśmy ale zdecydowaliśmy, że jako, że mała i tak będzie na początku z nami w sypialni to aż tak się nie spieszymy z tym jej pokojem i będziemy jeszcze wykańczać po jej urodzeniu. Wolę kupić to co chcę i mi się podoba niż teraz tak na szybko
Stary 2015-01-15, 16:42   #1913
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Nie przejmuj sie takim gadaniem, ona swoją szansę w wymyślaniu imion juz miała, teraz Wasza kolej. W zyciu wszystkim nie dogodzisz
Ah wkurzyłam się wtedy, ale szczerze mówiąc zatkało mnie bo ona nigdy tak się nie zachowywała... całe szczęście, że moi rodzice się nie wtrącają... Mama nawet uznała, że każda matka wie co dla jej dziecka najważniejsze i że jest pewna, że sobie świetnie poradzę

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Moja mama ostatnio pwoiedziała ,ze planuje tydzien wolnego na Marzec Zapytałam sie przekornie czy gdzieś wyjeżdża-odpowiedziała ze bierze wolne by mi pomóc Wytłumaczyłam jej że jak będe potrzebowała pomocy to dam znać i nie chce by przesiadywała u mnie cały tydzień bo sama chce się swego dziecka nauczyć! Nosz kurcze! Nie bedzie łatwo ojjj nie bedzie
Ja w sumie cieszę się, że mama będzie przyjeżdżała, zawsze będzie mi raźniej i będę mogła poradzić się chociażby odnośnie karmienia piersią itp.

Cytat:
nie martw się kochana, ja też ostatnio usłyszałam (od cioci), że takie dziwne imię daję dziecku... nie dogodzisz wszystkim, a to Twoje dziecko a nie ich
Dzięki za pocieszenie, od tamtej pory jednym uchem wpadam, drugim wypada

Cytat:
W szkole rodzenia mówiono nam, żeby nie stosować emolientów, a przynajmniej nie codziennie, jeśli dziecko ma zdrową skórę. Bo one są przeznaczone przede wszystkim dla dzieci z AZS, z suchą, szorstką czy łuszczącą się skórą. Tak samo nie stosować codziennie kremów czy balsamów, jeśli dziecko nie ma problemów skórnych.
Ja będę kąpać młodego w płynach Babydream i Hipp.
Co do parafiny (wszelkich oliwek) to jestem jej ogromną przeciwniczką
Ale np w oliwce babydream i hipp nie ma parafiny, jesteś przeciwna jakiemuś konkretnemu składnikowi w oliwkach ?

Cytat:
Teściowe potrafią doprowadzić do szału.
Moja na pewno będzie próbowała się wtrącać, ale jej nie pozwolę.

Niestety w zeszłym roku zmarł teść i mój mąż uważa, że żeby mamie nie było smutno to musimy ją częściej zapraszać i pozwolić jej uczestniczyć w naszym życiu. Raz nawet zaproponował, żeby z nami zamieszkała, ale dałam mu jasno do zrozumienia, że w tym domu będzie mieszkała albo teściowa albo ja. Teraz opowiada jej o wszystkim co nas dotyczy, nawet gdzie wychodzimy, po co, z kim.
Kurcze, współczuję, ale z jednej strony to dobrze o nim świadczy- jest opiekuńczy i nie chce żeby mama czuła się samotna. A Twój mąż ma rodzeństwo ? Może udało by się żeby spędzała czas też z innymi członkami rodziny.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O imię dla dziecka chyba każda miała przejście z rodzicami/teściami. U nas też komentarze były, bo Jagoda to będą na nią Jadźka wołać. To powiedziałam, dopóki któreś z nich nie użyje tego "zdrobnienia" to nikt nie będzie tak na nią wołał. Teściowa chyba nie wierzyła, jak jej powiedziałam czy imię wybrane. Dopiero z miesiąc czy dwa później znowu zapytała, to powiedziałam że nic się nie zmieniło i że Jagódka będzie. Nosem pokręciła i tyle. Każdy kto ma dzieci miał okazje się wykazać nad imieniem dla swojego. Ale ludzie są tacy, że uwielbiają komentować i zawsze coś wtrącą.

Twoja tylko tydzień, moja zapowiedziała dwa tygodnie. Ale dobrze niech bierze może trochę odpocznę

Kurdę jak ja bym chciała już mieszkać z TŻ sama. Zamknęłabym drzwi i tyle! A tak to codziennie o coś jakieś problemy. Codziennie rano jak wstaję słyszę tylko "jak się czujesz? boli cię coś? jak cukier? kiedy masz badania?" stały zestaw. Ja nie wiem, jakbym co najmniej wyglądała tak jakbym schodziła z tego świata... Rozumiem, że się przejmują, ale... Musiałam się wyżalić.
Właśnie nie spodziewałam się, że teściowa tak zareaguje... nikt inny tak się nie sprzeciwiał a wręcz bym powiedziała awanturował...

Cytat:
dzień dobry

czy wszystkie już piorą i tylko ja zostałam z niewypranymi?
Ja nie piorę bo nie mam jeszcze co prać Termin mam na koniec marca, pokój dla małego będę miała wolny jakoś pod koniec lutego i wtedy zamierzam prać i prasować, tylko torbę do szpitala postaram się skompletować wcześniej.

Cytat:
Hmmm mi się często brzuch robi twardy, ale nie boli. Jak zmienię pozycję/pochodzę do przechodzi szybko, nic na to nie biorę.
Oby to nic złego, trzymam kciuki

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 16:43   #1914
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Moja córcia znowu chora tym razem uszko. Już mam dosyć tej pogody, tego że rodzice przyprowadzają chore dzieci do szkoły. Mam nadzieję że jak wytniemy jej ten trzeci migdałek to będzie poprawa, przynajmniej tak nam lekarz powiedział.

Ale mam nadrabiania 14 stron uwielbiam Was czytać. Córcia rysuje, TŻ poszedł na imieniny do taty więc mam chwilkę wolnego więc na co go najlepiej wykorzystać jak nie na czytanie Was.
zdrówka dla córci
Stary 2015-01-15, 16:44   #1915
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

nie pomogę, byliśmy w lipcu w Trójmiescie ale we dwójkę i zatrzymaliśmy się w hostelu
Cytat:

jak ładnie zaraz dopiszę

ojej ale bym sie wkurzyła, oby nic nie przytargała
Cytat:
oby wszytsko było w porządku
Stary 2015-01-15, 16:45   #1916
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą, jedź i to jak najszybciej, każdy niepokojący objaw w III trymestrze to wizyta na IP. Będzie dobrze.
Stary 2015-01-15, 16:47   #1917
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie

u mnie to jeszcze daleko w polu jesteśmy ale zdecydowaliśmy, że jako, że mała i tak będzie na początku z nami w sypialni to aż tak się nie spieszymy z tym jej pokojem i będziemy jeszcze wykańczać po jej urodzeniu. Wolę kupić to co chcę i mi się podoba niż teraz tak na szybko
My też jesteśmy daleko w polu. To tylko na zdjęciu tak wygląda, bo reszta pokoiku to jedno wielkie pobojowisko

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Zdrówka dla córeczki u nas jest to samo, siostrzeniec co chwila wlecze coś z przedszkola, najczęściej mamy w domu angine

Stary 2015-01-15, 17:01   #1918
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Pewnie mówisz o masażu Shantala. Cudowna rzecz i polecam każdej mamie Do tego uspokajająca....my ogólnie też nie stosowaliśmy oliwek ale z racji wykonywania tego masażu zaczęliśmy używać odrobiny oliwy z oliwek - tak nam polecano, że najzdrowiej

Patrząc jak rosło moje pierwsze dziecko to pewnie do 3-4 mies. życia będę przechodziła na 74 i planuję podobną konfigurację. Generalnie ja bardzo długo nie stosowałam żadnego zestawu składającego się ze spodenek.
Ja kupiłam gazetę M jak mama i tam jest cały ten masaż Shantala fajnie opisany razem z fotkami.

A co do tego rozmiaru to jak najbardziej się z Tobą zgodzę, byłam wczoraj u koleżanki i jej synek 23 stycznia skończy 4 miesiące i nosi ciuszki w rozmiarze 74, a urodził się za wagą nie całe 2800.
Stary 2015-01-15, 17:02   #1919
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

ale stylówka
Stary 2015-01-15, 17:08   #1920
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
http://allegro.pl/showitem/description/4976916755.html
to ja sie pochwale kupilsmy dzis wozek. Nasz model to nr 10 szary z elementami zieleni. My kupilismy bezposrednio od producenta, ale wystawia tez na allegro. Dostalismy mnostwo gratisow: rozek, torbe, parasolke, jakies ochraniacze, detki heh, moskitiery i inne cuda na kiju radocha jakbym sobie Mercedesa sprawila
Śliczny taki zgrabny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości