Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 09:44   #2941
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, najważniejsze aby przy porodzie nie ściskać mięśni twarzy, bo automatycznie jak się ściska twarz to u dołu też się robi zacisk!! Położna nam mówiła, aby rozmawiać z partnerem, ruszać buzią, cokolwiek byle tylko przy skurczu dodatkowo nie spinać twarzy.
I robiliśmy ćwiczenie, które faktycznie to udowodniło, także laski gadać i nawijać, jak zawsze
Mój Tż wie, że ma mnie ciągle o coś pytać przy porodzie, zagadywać, pewnie w praktyce wyjdzie gorzej, bo zaniemówi, ale warto spróbować Może akurat będzie lepiej
Moj TZ bedzie pajacowac Zawsze pajacuje,glupio gada, i robi glupie miny, zeby rozproszyc zle moce Moze mi w tym pomoze zeby sie nie spinac..... nawet ostatnio mi powiedzial ze to bedzie jedyny dzien w zyciu kiedy moge miec niepohamowana sile, i trzymac go za reke z calej sily, albo wbijac mu paznokcie w rece z bolu, pocieszyl mnie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:49   #2942
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moj TZ bedzie pajacowac Zawsze pajacuje,glupio gada, i robi glupie miny, zeby rozproszyc zle moce Moze mi w tym pomoze zeby sie nie spinac..... nawet ostatnio mi powiedzial ze to bedzie jedyny dzien w zyciu kiedy moge miec niepohamowana sile, i trzymac go za reke z calej sily, albo wbijac mu paznokcie w rece z bolu, pocieszyl mnie
mój też gorzej jak będzie mnie tak wkurzać to go przepędze z sali heheh
ale się okaże jak będzie mnie denerwować to niech spada , bo on tak lubi właśnie popajacować;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:51   #2943
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu,ale od kilku dni męczy mnie myśl, że mała będzie miała owiniętą pępowinę na szyji strasznie się tego boję
Moja Mała na ostatnim USG miała pępowinę przy samej buziuniu (przez co oczywiście znowu standardowo nie mogłam twarzyczki zobaczyć, no nic będzie mi to dane dopiero w marcu, za to leżała w rozkroku i czym innym się przepięknie pochwaliła ). No i jak lekarz powiedział o tej pępowinie też się wystraszyłam...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:52   #2944
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek
Smv ,super że się wyjaśniło i chociaż tym się nie musisz przejmować.

Crystal, ja miałam tak opuchnięte nogi, że miałam wrażenie, że mi skóra pęknie i strasznie bolały, nie wiedziałam co z nimi zrobić. Ale na szczęście,póki co mam to za sobą a pomogło mi picie pokrzywy jeśli napar z samej pokrzywy takiej kupionej w zielarskim to się rzadziej pije a herbatkę piję codziennie oprócz tego, że jest zdrowa,świetnie wpływa na skórę,paznokcie,włosy to jeszcze jest smaczna. Polecam wypróbować

Z krótkim spaniem to już tak będzie dziewczyny. Nasze organizmy zaczynają się przygotowywać do dzidziusiowego wstawania.

Nie wiem czemu,ale od kilku dni męczy mnie myśl, że mała będzie miała owiniętą pępowinę na szyji strasznie się tego boję
Nie boj sie tego kochana, nie myslimy tak
Ale pamietajmy zeby nie dac sie z lekarzami, szczegolnie wy w Polsce, jak bedziecie czuly jakis niepokoj, czy cos, krzyczec na lekarzy. Znam przypadek mojej przyjaciolki w Polsce, w dniu porodu czula ze jest cos nie tak, lekarze ja olewali, podczas porodu, itd. poszla do ordynatora, tego co kieruje tym wszystkim, i nagadala mu tam porzadnie, lekarze zostali zmuszeni do zbadania ja i dziecka, i szybko na cc. Gdyby nie to, nie wiadomo jak by to sie skonczylo i dla niej i dla dziecka, wierze ze napewno wszystkie trafimy na dobrych lekarzy, ale wiecie pajace tez tam pracuja wiec jak cos to nie dajcie im sie.....
To pokrzywe mozna pic? no to ja sobie zakupie na dniach , ale w saszetkach, jak tylko bede w sklepie

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
niesttey natury nie uświadczę, tylko rossman mi został

oby żeby nie było później, ze mnie zaczną rugac za złą taktyke oddychania bo się pewnie jeszcze bardziej zestresuję i będą jaja
obys znalazla w rosmannie

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam się po śniadanku i z czekoladą w ręce a obok goraca cytryna
witaj
Stary 2015-01-20, 09:53   #2945
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek

Crystal, ja miałam tak opuchnięte nogi, że miałam wrażenie, że mi skóra pęknie i strasznie bolały, nie wiedziałam co z nimi zrobić. Ale na szczęście,póki co mam to za sobą a pomogło mi picie pokrzywy jeśli napar z samej pokrzywy takiej kupionej w zielarskim to się rzadziej pije a herbatkę piję codziennie oprócz tego, że jest zdrowa,świetnie wpływa na skórę,paznokcie,włosy to jeszcze jest smaczna. Polecam wypróbować

Z krótkim spaniem to już tak będzie dziewczyny. Nasze organizmy zaczynają się przygotowywać do dzidziusiowego wstawania.

też się tego boję ,ale wierzę że bedzie ok bo musi inaczej być nie może
ja już bym chciała być po porodzie w sumie i bym mogła wam napisać ze wszystko jest okej...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-20, 09:54   #2946
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mój też gorzej jak będzie mnie tak wkurzać to go przepędze z sali heheh
ale się okaże jak będzie mnie denerwować to niech spada , bo on tak lubi właśnie popajacować;p
Tez mnie czasem tym denerwuje, ale on sie nie poddaje, i dalej pajacuje, wiec oby mial sily do mnie podczas porodu Przy jednym juz byl 8 lat temu, to wie jak to wyglada...
Stary 2015-01-20, 10:01   #2947
niunia_ona
Zakorzenienie

kurde jaka ja jestem głupia o losie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-20, 10:14   #2948
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Mamusie,

ja dziś zaczynam 35tc - szok
wieczorkiem wizyta u gina, już się nie mogę doczekać czego się dowiem! Na pewno coś mi przepisze, bo od kilku dni męczę się z infekcją, smarowałam Clorimazolum, ale nie przyniosło ulgi ciekawe co to i skąd

crystal25 ostatnio mi położna mówiła, że jak mnie w ciąży cokolwiek boli i jest uciążliwe, a czuję ruchy dziecka regularnie, to są to przeważnie nowe dolegliwości ciążowe. Ale wiadomo, jak coś nie daje spokoju, to lepiej zbadać, jak się dziś czujesz?

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj byłam u gin i na ip!
Jakos te ruchy nie dawały mi spokoju. Że są tak małe w stosunku do wczesniejszych. I zaszłam do ginki i akurat nikogo nie było. I mówie jej o ruchach,że jest ich mniej. A ona że tak może byc ale zaprasza na usg. I robi mi przepływy i robi i robi i robi i mówi,że mogły by byc mniejsze. Wziełazrobiła mi ciśnienie zmierzyła i było 190na 200. na drugiej rece miałam 160 na 90.napisała skierowanie do szpitala.
Pojechałam sie spakowac do domu.
I na szpital. Tam oczywiscie mordy personelu pokrzywione
Położna wezwała dr i ten zlecił ktg.
Miałam je robione 1 raz w życiu.
Ktg wzorowe!!! Zero skurczy, a serduszko super bije
A moje ciśnienie 124na 75

I o co chodzi.....:con fused:
Wróciłam do domu.odpoczywam.:confused :

Nic mi nie jest najadłam sie strachu...
Mam mierzyc ciśnienie.
Ale nie żałuje że poszłam spr co i jak.
jejku Kochana, jak dobrze, że wszystko ok. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś na IP

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

skończyłam zamówienia, ponad 1000 zł poszło ale do wyprawki brakuje już tylko materacyka i łóżeczka
piękne zakupy!!!

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Dzisiaj helen miała juz zdjęta maseczkę ale sie ucieszyłam i tlen tylko wpuszczany do inkubatora i kamgurowalismy sie tez bez maseczki ale jyz pod koniec dnia dr powiedziała ze zakładają maseczkę zeby sie nie przemęczyla a jutro znowu bez. Załącznik 5890293

Na zdjęciu tylko sonda została do mleczka

Dzisiaj w inkubatorze obok pojawiło sie nowe dziecko, z 35 tyg ale tsk patrzę i mysle ale olbrzym. Normalnie ogromny. A on tylko ok 3kg ważył napatrzyłam sie na takie kruszynki i moja Helen wydaje sie juz byc dla mnie duża i taki kontrast mnie uderzył
jaka piękna

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Właśnie ja też ledwo żyję aż jakoś mi słabo..

Zadzwoniłam do kadr i co... W PZU sobie nazwiska mojego nie zmienili matoly jedne.. No i mam zaraz mieć telefon bo babka ma tam zadzwonić. Uff.. Ułożyło mi! Chociaż jedna sprawa!

Magiusa czyli kupowałas od razu większą kolderke?
kochana, co za pech, niech to teraz ładnie prostują i Cię przepraszają, powinny te kadrowe się bać, to ich perfidny błąd, a mam wrażenie, że jak się wchodzi do kadr we firmach to tam zawsze siedzą babska, które olewają pracownika już wzrokiem, mają się za kogoś lepszego. Takie mam doświadczenie, nie lubię tego działu

Cytat:
Dzieńdoberek

położna mi mówiła, że większość maluchów rodzi się owiniętych pępowiną wokół szyi, tylko o tym się tak głośno nie mówi...

Cytat:
Dziewczyny, najważniejsze aby przy porodzie nie ściskać mięśni twarzy, bo automatycznie jak się ściska twarz to u dołu też się robi zacisk!! Położna nam mówiła, aby rozmawiać z partnerem, ruszać buzią, cokolwiek byle tylko przy skurczu dodatkowo nie spinać twarzy.
I robiliśmy ćwiczenie, które faktycznie to udowodniło, także laski gadać i nawijać, jak zawsze
Mój Tż wie, że ma mnie ciągle o coś pytać przy porodzie, zagadywać, pewnie w praktyce wyjdzie gorzej, bo zaniemówi, ale warto spróbować Może akurat będzie lepiej
dziękujemy za złotą radę. Ja się tylko boję, czy będę umiała to wszystko wykonać...

debraM jaka pomysłowa jesteś! Sukienka super!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:16   #2949
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A mi to oddychanie brzuchem jakoś tak samo wychodzi Nie muszę się nad tym skupiać. Może ja tak zawsze oddychałam

MaMusKA29 - a u was ospy nie ma? Bo u nas wszędzie teraz
szaleje...
ospa była u nas jakoś na początku września i zdarzyły się dwa przypadki w listopadzie, ale moja córka naszczęście nie złapała, ale za to szaleje rotawirus i zapalenie krtani
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:17   #2950
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja juz nie wiem jak one wygladaja, nawet stojac przed lustrem widze jak mam spuchniete, wiem ze to normalne ale powiem o tym lekarzowi i tak Nie ma dnia ani godziny zeby nie byly opuchniete, a jak pochodze z godzine poza domem, to wygladaja jakby ktos mnie skopal w tym miejscu
Mój lekarz od jakiegoś 20tc zawsze maca moje kostki Pyta czy nie puchną itp. Ale u mnie z tym spokój. Za to z pępkiem to mam często bóle, mimo ze Mała tam nie kopie. to chyba rozciagająca sie skóra, powiększająca sie macica.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:20   #2951
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:

skończyłam zamówienia, ponad 1000 zł poszło ale do wyprawki brakuje już tylko materacyka i łóżeczka
dużo!
Stary 2015-01-20, 10:21   #2952
smv
Zakorzenienie

masakkra ale mnie mdli, tak mi nieodbrze nie wiem czy to z tego ze jestem niewyspana niemilosiernie czy moze cos mi zaszkodzilo- zjadlam od rana 3 kromki jogurt i jablko...bleeeee.
ide sie przespac troszke.
szwagier mowil ze ponoc u mnie w szpitalu to w ogole nie pomagaja panie polozne przy karmieniu piersia...

wczoraj a raczej dzis w nocy czytalam troche o kp i chyba sie jednak boje ze nie bede umiala i ze to boli i w ogole...stracha mam.

tz mowil ze jakby cos bylo nie tak ze ktos na mnie nakrzyczy to mam mu mówic wszystko on boruty narobi ze beda kolo mnie skakac...heh oby tak nie bylo ze beda krzyki..

dzis sie dowiedzialam ze kolezanka co miala termin na zeszly poniedzialek dalej nie urodzila-siedzi na oddziale i czeka...masakra ;P
Stary 2015-01-20, 10:31   #2953
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, ale ja mam takie czarne myśli, że ta pępowina będzie tak'2 razy owinięta i to tak blisko łożyska, że jak wyjdzie to będzie podduszona to chyba przez to, że jest obrucona cały czas główką w dół i bregdensa odstawia kręcąc się cały czats w okół własnej osi. Aż będę musiała zapytać o to na wizycie.

Niunia to tak jak moja. Śmiałam się, że mam nadzieję, że jak wyjdzie to nie będzie tak chętna do świecenia tą częścią ciała.

Te hippy są jeszcze w marketach.

Mon9 życzę Ci jaknajwięcej przyjemności z zakupów

Crystal w sklepie dostaniesz w postaci herbaty mniami, tak do picia. Ja kupiłam ostatnio z dodatkiem trawy cytrynowej. Przepyszna ale to w biedrze, a u was chyba nie ma.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:31   #2954
kasia_adm
Rozeznanie

Dziewczyny z ta owiniętą pępowiną to spokojnie, nie ma co się denerwować na zapas. Mój syn był takim zdolnym wierciuchem, że zawinął się wokół szyi i wokół tułowia. Urodziła go SN, tylko pępowinę przecięła położna od razu jak złapała go w dłonie. Teraz pytam lekarza, gdzie pępowina. Ale Mała to leniuszek i nie zmienia pozycji.
Nie ma sie co martwic, wierzyć że będzie dobrze. Ale też ufać swojej intuicji.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:34   #2955
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, ale ja mam takie czarne myśli, że ta pępowina będzie tak'2 razy owinięta i to tak blisko łożyska, że jak wyjdzie to będzie podduszona to chyba przez to, że jest obrucona cały czas główką w dół i bregdensa odstawia kręcąc się cały czats w okół własnej osi. Aż będę musiała zapytać o to na wizycie.

Niunia to tak jak moja. Śmiałam się, że mam nadzieję, że jak wyjdzie to nie będzie tak chętna do świecenia tą częścią ciała.

Te hippy są jeszcze w marketach.

Mon9 życzę Ci jaknajwięcej przyjemności z zakupów
W
Crystal w sklepie dostaniesz w postaci herbaty mniami, tak do picia. Ja kupiłam ostatnio z dodatkiem trawy cytrynowej. Przepyszna ale to w biedrze, a u was chyba nie ma.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:40   #2956
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
kurde jaka ja jestem głupia o losie
nie pisz tak o sobie ;P

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie,

wieczorkiem wizyta u gina, już się nie mogę doczekać czego się dowiem! Na pewno coś mi przepisze, bo od kilku dni męczę się z infekcją, smarowałam Clorimazolum, ale nie przyniosło ulgi ciekawe co to i skąd

crystal25 ostatnio mi położna mówiła, że jak mnie w ciąży cokolwiek boli i jest uciążliwe, a czuję ruchy dziecka regularnie, to są to przeważnie nowe dolegliwości ciążowe. Ale wiadomo, jak coś nie daje spokoju, to lepiej zbadać, jak się dziś czujesz?

jejku Kochana, jak dobrze, że wszystko ok. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś na IP

piękne zakupy!!!

jaka piękna

kochana, co za pech, niech to teraz ładnie prostują i Cię przepraszają, powinny te kadrowe się bać, to ich perfidny błąd, a mam wrażenie, że jak się wchodzi do kadr we firmach to tam zawsze siedzą babska, które olewają pracownika już wzrokiem, mają się za kogoś lepszego. Takie mam doświadczenie, nie lubię tego działu

położna mi mówiła, że większość maluchów rodzi się owiniętych pępowiną wokół szyi, tylko o tym się tak głośno nie mówi...

dziękujemy za złotą radę. Ja się tylko boję, czy będę umiała to wszystko wykonać...

wow 35
dziekuje dzis czuje sie dobrze, nic mnie nie boli , wczoraj mnie to troche wystraszylo, ale wychodzi na to ze syneczek pokopal wczoraj mamusie i stad byl ten bol byc moze

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Witajcie Mamusie,

piękne zakupy!!!

jaka piękna

wow 35
dziekuje dzis czuje sie dobrze, nic mnie nie boli , wczoraj mnie to troche wystraszylo, ale wychodzi na to ze syneczek pokopal wczoraj mamusie i stad byl ten bol byc moze
Stary 2015-01-20, 10:45   #2957
olajakzam
Raczkowanie

nouvelle super to lozeczko! no i teraz nie wiem czy takiego nie zamówić zamiast w ikei?
Stary 2015-01-20, 10:47   #2958
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewuszki proszę mi się nie martwić na zapas!!
Żadna z nas nie wie, jak przebiegnie jej poród, kp i macierzyństwo, więc nie ma co gdybać, tylko czekać na ten WSPANIAŁY moment!! Będzie co ma być, nieważne jak- damy radę!
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 11:41   #2959
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam was mamuśki
Mon9- jejku jaka z Helenki śliczna pannica rośnie

ostatnio zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek, bo na żadym usg nie widziałam jego buźki, jak byłam w pierwszej ciąży i miałam w 28 tc usg 4d to córka pięknie pozowała i jak się urodziła wyglądała tak samo jak na usg,
Laseux- ja muszę mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie bo na początku miałam 170/100, ale teraz to mam max 135/72 a zazwyczaj to książkowe 120/75, jeśli mogę poradzić to kup lepiej ciśnieniomierz naramienny bo daje lepsze pomiary niż ten nadgarstkowy, co prawda jest droższy ale może poszukaj na allegro jakąś promocję, ja swój kupiłam w lidlu jak była promocja za ok 70 zł

Magiusa jak tak synek, mam nadzieję że lepiej
Moja już zaczyna pociągać nosem, mąż już mnie poinformował że bliźniaczki u Martynki w grupie wczoraj tak kaszlały że myślał że płuca wyplują, kurcze mam nadzieję że córa nie złapie nic poważnego bo od września miała już 3 antybiotyki,a za tydzień dzień babci i dziadka ma w przedszkolu i balik, jak tylko coś się zacznie to przetrzymam ją w domu, oj boję się co to będzie jak się mały urodzi
Moja też odkąd poszła do zerówki wiecznie kaszelek-katarek. Mam nadzieje że po wycięciu migdałka będzie duuuużo lepiej-tak nam laryngolog obiecał.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Dziewuszki proszę mi się nie martwić na zapas!!
Żadna z nas nie wie, jak przebiegnie jej poród, kp i macierzyństwo, więc nie ma co gdybać, tylko czekać na ten WSPANIAŁY moment!! Będzie co ma być, nieważne jak- damy radę!
Masz rację,a przy tak dużej grupie wsparcia jak mamy tutaj na wizazu to pokonamy każde trudności. Będzie dobrze nie my pierwsze i nie my ostatnie.

Ja wczoraj widziałam kosmetyki Hippa w realu - całą kolekcje

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

[QUOTE=EdithS;49843676]Witajcie Mamusie,

Trzymam kciuki za wizytę

A ja powiesiłam pranko i tak siedzę i coś bym zjadła tylko co? sama nie wiem na co mam ochotę?

Dziewczyny czy któraś z Was miała robione już ten GBS, na czym to badanie polega?

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-20 o 11:43
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 11:59   #2960
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Mamusie,

za 35 tc powodzenia na wizycie i daj znać co tam u maluszka

debraM super sukienka
smv dobrze, że wszystko się wyjaśniło szkoda tylko, że ciągle masz jakieś stresy przez tą swoją pracę
nouvelle2 super zakupy a tą poduszeczkę do wózka to chyba tak na przyszłość zamówiłaś?? bo ja się nie znam, ale chyba na początku dziecko na płasko leży?
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 11:59   #2961
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś z Was miała robione już ten GBS, na czym to badanie polega?
Ja miałam jakiś wymaz z kanału szyjki, ale to chyba jeszcze nie było na to. Przynajmniej na karcie z wynikiem nie ma tego skrótu i trochę za wcześnie by to było. Bo to chyba jakoś przed porodem robią? A na ostatniej wizycie lekarz nic nie pobierał. Następną mam w 36 tygodniu, więc może wtedy.

Zjadłam drugie śniadanko i myślę co sobie zrobić na obiad. Może dla odmiany makaron z kurczakiem i szpinakiem

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-20 o 12:01
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 12:06   #2962
luzna25
Zadomowienie

mon9 jaką śliczną masz córunię i bardzo dzielną tak słodko i niewinnie wygląda na zdjęciu ucałuj ją od nas
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 12:17   #2963
kruszynkaa88
Rozeznanie

Przyszedł wózek i cieszę się jak dziecko już wsadziłam kocyk i misia i stoi w pokoju mąż wróci z pracy i powie, że jestem nienormalna ok idę obiad szykować
Stary 2015-01-20, 12:29   #2964
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja już wstałam

Mon Helnen poprostu cudo, taka malutka i krucutka, aż chcę ją się wziąść na recę i mocno przytulić A resztę wyprawki już macie? Poza wózkiem?

Ja nie mam upranej ani jednej rzeczy, ale jak mama przyjedzie jeszcze kilka ciuszków podokupujemy i czekam na proszki, pościel, kocyki. Wszystko zamówione.
Nouvelle bo też się zastanawiałam nad tego typu torbą, ale co jak TZ będzie wychodził na spacer, to wtedy bez torby czy inną kupujesz, czy i tak z tą?

Smv nie może być tak, że Twoje pieniądze znikną, przecież to bezprawie by było. Nawet jakbyś nie dopilnowała zmiany nazwiska. Dużo masz stresów przez ta pracę.

Ja kupiłam 120x90, ale teraz troche załuje, bo np w home and you jest fajna pościel na przecenie, taka miła w dotyku na 135x100. A bym właśnie podwijała.

Co do wiesiołka i liści malin. Ja z SR pamietam, że położna mówiła, że od 35 tyg raz dziennie herbatkę i 2 razy dziennie olej z wiesiołka. Jutro znów idę to potwierdze, bo widzę, że u nas zdania podzielone.
w sumie nie zastanawiałam się nad tym trudno, będzie wychodził z tą torbą, przecież i tak będzie przyczepiona do wózka

u mnie od rana ciąg dalszy remontu, mąż szlifuje łazienkę a ja próbuje jakoś ogarnąć w sypialni, ale chyba póki co się nie da. Trzeba poczekać na koniec remontu.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
nouvelle super to lozeczko! no i teraz nie wiem czy takiego nie zamówić zamiast w ikei?
mi spodobało się ze względu na cenę a poza tym mała zmieści się w nim przynajmniej do 4 roku życia

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
za 35 tc powodzenia na wizycie i daj znać co tam u maluszka

debraM super sukienka
smv dobrze, że wszystko się wyjaśniło szkoda tylko, że ciągle masz jakieś stresy przez tą swoją pracę
nouvelle2 super zakupy a tą poduszeczkę do wózka to chyba tak na przyszłość zamówiłaś?? bo ja się nie znam, ale chyba na początku dziecko na płasko leży?
tak, na przyszłość wzięłam, bo kosztowała tylko 29 zł, więc dorzuciłam do zamówienia, żeby w przyszłości za przesyłkę dodatkowo nie płacić

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 12:38   #2965
nusiekowa
Wtajemniczenie

koleżanka z sali (35 tydzien) przyjęta przez wysokie ciśnienie będzie miec cesarkę w piatek ! Jej ciśnienie zaczelo wplywac na ciśnienie małego i musza ciaze zakończyć. Jejjjj zczniemy sie zaraz sypać

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Przyszedł wózek i cieszę się jak dziecko już wsadziłam kocyk i misia i stoi w pokoju mąż wróci z pracy i powie, że jestem nienormalna ok idę obiad szykować
Super!!! Gratulacje kochana!!!
Stary 2015-01-20, 13:10   #2966
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Poprosimy fotki z lokatorem w środku

Ugotowałam zupkę pomidorową i teraz siedzę i czytam o nianiach elektronicznych. Sama nie wiem na co się zdecydować. Nie chciała bym zbyt drogiej ale żeby miała dość spory zasięg i nie trzeszczała. Monitoru żadnego nie potrzebuję, bo może i to jest duże udogodnienie ale od razu cena dużo wyższa.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-20 o 13:37
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:31   #2967
kruszynkaa88
Rozeznanie

Wózeczek
Montowałam tylko gondolę
z Filipem na pokładzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image (2).jpg (111,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image (4).jpg (117,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gfgf.jpg (119,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2015-01-20, 13:37   #2968
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Wózeczek
Montowałam tylko gondolę
z Filipem na pokładzie
fajny, zgrabniutki ale co Ty tam za browary trzymasz na komodzie dziecięcej?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:40   #2969
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
fajny, zgrabniutki ale co Ty tam za browary trzymasz na komodzie dziecięcej?
hahahaha no jak to co, na dobry sen
Puste puszki mężusia
Stary 2015-01-20, 13:43   #2970
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
hahahaha no jak to co, na dobry sen
Puste puszki mężusia
tez mi się rzuciły w oczy;p

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości