Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 03:44   #2491
marina95
Przyczajenie

Jak wyglądają ,Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)

Ze względu ze zostałam narzeczoną w Sylwestra 2014/2015 chce sie podzielic z wami tym wszystkim

Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe?
Gdzie odbyły sie wasze zaręczyny i jak wyglądały ?!

czekam z wielką ciekawością na wasze odpowiedzi
marina95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 03:50   #2492
marina95
Przyczajenie

Ze względu ze zostałam narzeczoną w Sylwestra 2014/2015 chce sie podzielic z wami tym wszystkim

marina95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 07:18   #2493
lenka990
Zaszynszylowana

Dot.: Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
W domu nie noszę, drażni mnie jak mam jakąkolwiek biżuterię na sobie, ale jak wychodzę prawie zawsze zakładam.
Tez tak mam. Jedynie niewielkie kolczyki mi nie przeszkadzają w domu. Ale z rak wszytsko musi byc sciagniete

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Mam to samo! odkladam go do pudeleczka, bo tam najbezpieczniej
Ja tez

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 07:44   #2494
Firithreiel
Raczkowanie

Dot.: Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe?

TŻ zabrał mnie na weekend do hotelu mieszczącego się w pałacu i tam się oświadczył. Pierścionek jest bardzo delikatny, taki jak lubię- żółte złoto z diamentem.
Ty sprawdziłaś/ zapytałaś ile kosztował Twój pierścionek o_O? Bo ja nie. I szczerze powiedziawszy wcale nie jestem tego ciekawa.

Blog ślubny- konkret z minimalną dozą pitolenia-zapraszam
Firithreiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:02   #2495
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kontento Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię zalamywać ale raczej już nie stanieje, co więcej biżuterie powinny podrożeć u wszystkich. Związane jest to z wysoką ceną dolara, a zapolprodukty jubiler placi wlasnie dolarem, czy jakoś to przeliczają. Ja mialem tez upatrzony, a jak przyszlo co do czego mam doplacić 5 % ceny. Przed Świętami są promocje że jak się za 500 kupi niektorzy dają 100 w bonie, nie wiem jak Twój ale możesz pokombinować.
No tak, wszystko drożeje. Mój pierścionek był z promocji, bo miał nietypowy rozmiar - chyba ten najmniejszy, mam paluszki jak mała dziewczynka.
Ale teraz będziemy musieli kupić jeszcze obrączki
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:05   #2496
agnieszka_2612
Zakorzenienie

taki temat już jest
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post49849811

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:08   #2497
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leobozenka Pokaż wiadomość
Nosicie swoje pierścionki cały czas?

Ja zauważyłam jedną rzecz. Pierścionek zaręczynowy ma pozytywny wpływ na związek, zawsze jak mnie coś irytuje w TŻ i mam ochotę się pokłócić (a jestem wybuchowa strasznie i najpierw mówię potem myślę) to patrzę na moje cacko, przypominam sobie jak prosił mnie o rękę i cała złość mija w kilka sekund
Noszę wciąż. Jedynie ściągam do spania/kąpieli/jak robię ciasto lub sprzątam

Stary 2015-01-21, 08:21   #2498
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja też w domu nie noszę, bo w domu mi wszystko przeszkadza.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:31   #2499
lolusl
Japońska rzepa

łączę wątki
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 08:54   #2500
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
piękny podobny do mojego, tylko mój jako główny kamień ma tanzanit
Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Sliczny, nie przesadzony, mimo, ze ma tyle 'swiecidelek'

PS. bardzo ladne masz dlonie, zgrabne palce
Cytat:
Napisane przez Sanya Pokaż wiadomość
Powtórzę się - jest piękny i bardzo ładnie wygląda na Twojej dłoni
(nie jest przypadkiem z aimora? bo mam taki w ulubionych zakładkach )
Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
kotzdzisiu, pięknie wygląda. Oglądałam taki (albo bardzo podobny) w Aimorze.

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Mam taki sam, tylko moj jest caly z bialego zlota gratulacje

Bardzo ladny

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
boski coś w taki deseń jak mój, ale mój jest w takiej fali jakby i z białego złota
Dziękuję za komplementy pierścionkowe jak i dłoniowe. Na lewej ręce mam okrutnie krzywy palec, od grania na instrumentach klawiszowych i strunowych chyba, bo nauczyciel też miał tak dziwnie wygięty. Tak, to Aimor. Tż bardzo chwialił sklep, że bardzo szybko wysłali. Zmienialiśmy potem rozmiar i też szybko się uwinęli.
Cytat:
tym razem żółte złoto (choć przez dłuuuugie lata twierdziłam, że w życiu takiego nie założę )
Załącznik 5891010
To chyba właśnie jest ten mój. Powiem szczerze, ze ja przez dłuuuższą chwilę myślałam, że to jest białe złoto, dopiero gdy obróciłam na drugą stronę zauważyłam. Zresztą, to były takie emocje, że na pierścionek na początku nie zwróciłam uwagi, nawet na to, że rozmiar za duży. Nie rzuca się w oczy ten kolor złota z powodu tych diamencików, ale myślę, że żółte w jakiś sposób je eksponuje, bo daje większy kontrast.
Cytat:
Napisane przez braunwater Pokaż wiadomość
Tak, ja wybralam sobie tanszy z cyrkonia i taki mi sie podobal.
wklejam zdjecia, ale sa one zrobione z bardzo duzym przyblizeniem, dlatego nawet nie widac jak jest maly... a jak zrobie z oddali to nawet nie zobaczycie
generalnie pierscinek bardzo ladny, ale za maly troszke...
Osttanio oglądałam zdjęcia z imprezy i mojego też oddali jakoś specjalnie nie widać. Jest cieniutki, ale mi akurat to się podoba, mogłabym mieć obrączkę ślubną niewiele szerszą od tego . Przykra sytuacja , ale tak jak pisały dziewczyny, większy problem stanowiłoby dla mnie, to że TŻ tak totalnie olał moje zdanie chociażby w kwestii tego uczulenia..
Cytat:
hmmm z mojego postu wynika, jakbym pisała o obrączce ślubnej i chyba o to ci chodzi? A mnie chodziło o to, że w obrączce pierścionka mam te diamenciki. Taka obrączka ślubna też by mi się marzyła - mierzyłam kiedyś koleżanki i do pierścionka wyglądała cudnie A pierścieniem i tak się pochwalę, bo chyba jeszcze tego nie zrobiłam Na żywo jest bardziej niebieski, bo to tanzanit, nie wiem czemu mój aparat robi go takiego fioletowego
Faktycznie bardzo podobny! Tylko Twój kamień centralny jest chyba większy. No i kolorowy.

Edytowane przez kotzdzisiu
Czas edycji: 2015-01-21 o 08:55
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 09:02   #2501
Tequila _ Sunrise
Raczkowanie

Cytat:
Tak, to Aimor. Tż bardzo chwialił sklep, że bardzo szybko wysłali. Zmienialiśmy potem rozmiar i też szybko się uwinęli.
Mój też jest z Aimor i moj narzeczony również bardzo chwalil sklep, on kupował na żywo nie przez neta ale powiedział ze kobieta była bardzo kompetentna i nie próbowała niczego wciskać na sile. No i mamy 20% bezterminowej zniżki na obrączki u nich
Tequila _ Sunrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 09:17   #2502
xevergreenx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marina95 Pokaż wiadomość

Mnie narzeczony zabrał w grudniu na wyjazd-niespodziankę do Zakopanego (jesteśmy z centrum PL). Zarezerwował duuży góralski apartament z kominkiem, na dworze leżało dużo śniegu i wszędzie były już porozwieszane świąteczne dekoracje czułam że coś się święci bo to było zbyt piękne :p i oświadczył mi się wieczorem właśnie przy tym rozpalonym kominku pierścionek wrzucalam kilka str wcześniej a cena mnie nie interesuje
Stary 2015-01-21, 09:21   #2503
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xevergreenx Pokaż wiadomość
Mnie narzeczony zabrał w grudniu na wyjazd-niespodziankę do Zakopanego (jesteśmy z centrum PL). Zarezerwował duuży góralski apartament z kominkiem, na dworze leżało dużo śniegu i wszędzie były już porozwieszane świąteczne dekoracje czułam że coś się święci bo to było zbyt piękne :p i oświadczył mi się wieczorem właśnie przy tym rozpalonym kominku pierścionek wrzucalam kilka str wcześniej a cena mnie nie interesuje
Też mieliśmy jechać do Zakopanego nawet apartament był upatrzony, ale jakoś się baliśmy zimą na sylwestra jechać tam i byliśmy w Kołobrzegu Ale ja nic nie podejrzewałam że chce się oświadczyć taka niedomyślna jestem

Stary 2015-01-21, 09:26   #2504
braunwater
Przyczajenie

Dzisiaj rozmawiałam z Tżtem na temat jego wyboru. Powiedziałam, że przykro mi, że się tak zachował, bo to w końcu symbol na całe życie i powinien przede wszystkim mnie odpowiadać. Przeprosił i stwierdził, że popełnił głupotę, w szczególności w zakresie tego srebrnego, że niby nie pomyśłał, że może mnie aż tak uczulić... No nie wierzę mu, ale przynajmniej widziałam, że szczerze przeprasza...
Co do drugiego, powiedział, że możemy iść wymienić i razem wybrać... Ale ja szczerze już nie chcę. Taki wybrał, taki niech zostanie. Jest ładny, choć cienki...
Najwyżej kiedyś przerobię go odrobinę, żeby szyna była grubsza..
braunwater jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 10:01   #2505
Ariada
Wtajemniczenie

Jak macie uczulenie na nikiel, a bardzo marzycie o pierścionku z białego złota to rozwiązaniem może być białe złoto palladowe, które nie uczula (zwane jest nawet szlachetnym białym złotem) mój pierścionek jest z takiego złota i nie jest on tak biały jak białe złoto z dodatkiem niklu pokryte rodem (czyli standardowy zabieg w tym przypadku), ale wygląda bardzo ładnie - ma delikatną złotą poświatę, a brak warstwy rodu sprawia, że nic się z niego nie ściera. Jak się zestawi je ze srebrem to widać różnicę. Moja obrączka też będzie z takiego złota

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2015-01-21 o 10:03
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 11:48   #2506
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Jak macie uczulenie na nikiel, a bardzo marzycie o pierścionku z białego złota to rozwiązaniem może być białe złoto palladowe, które nie uczula (zwane jest nawet szlachetnym białym złotem) mój pierścionek jest z takiego złota i nie jest on tak biały jak białe złoto z dodatkiem niklu pokryte rodem (czyli standardowy zabieg w tym przypadku), ale wygląda bardzo ładnie - ma delikatną złotą poświatę, a brak warstwy rodu sprawia, że nic się z niego nie ściera. Jak się zestawi je ze srebrem to widać różnicę. Moja obrączka też będzie z takiego złota
Takie mam

Stary 2015-01-21, 14:52   #2507
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Zdejmuję do kąpieli, mycia naczyń, czasem do mycia rąk, zawsze do spania, a tak to noszę na okrągło, a jak zapomnę to mi "łyso"
To tak jak ja

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 17:12   #2508
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja pierścionek zakładam tylko jak wychodzę z domu, a pierwszym odruchem po powrocie jest włożenie go z powrotem do pudełka Chucham i dmucham

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 18:11   #2509
Hanako
lubi eks swojego męża

Dot.: Jak wyglądają ,Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)

wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675369
Stary 2015-01-21, 18:40   #2510
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość
Bardzo słabe jest Twoje zachowanie. Nie dziwię się Twojej dziewczynie, że tak zareagowała, też byłoby mi przykro, gdybym została z taką rozbrajającą szczerością poinformowana, że dostanę pierścionek tańszy od tego, który mi się podobał. Rozumiem jej niezadowolenie, bo sama nie chciałabym cyrkonii na zaręczyny.
Cytat:

poza tym, po co takie podchody? Chcesz zobaczyć czy jest materialistką? Był na to czas przez X lat związku, nie uważasz?

Piszesz, że nie ma chyba znaczenia jaki pierścionek. Byłam raz w życiu świadkiem jak dziewczyna odmówiła przyjęcia zaręczyn bo pierścionek nie taki. Na wizażu też zdarza się czytać o tym, że dziewczyny nie są zadowolone z pierścionka.
Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
Kontento, bardzo słabe zachowanie z twojej strony. Dziewicznie sie nie dziwię.
Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
Ja też się jej nie dziwię. Natura kobiety jest złożona, mężczyźni mogą tego nie rozumieć. Zaręczyny to duża okazja (dla wielu kobiet poza ślubem najważniejsza) i pierścionek powinien być piękny i nie tani, z najmocniejszych materiałów, ponieważ przyjęło się, że to dowód miłości. Co innego jak się nie ma kasy i obie strony o tym wiedzą, wtedy idą na kompromis. Mój facet zarabia dużo, jednak nie chciałam żeby wydał na pierścionek przysłowiowe 3 wypłaty, bo 1. z czego byśmy żyli? 2. gdzie ja bym nosiła taki wielki diament? Ale on też proponował cyrkonię - bo podobna, bo gołym okiem nie poznasz i bo z cyrkoniami były ładniejsze modele pierścionków. Nosz kurde. Natura kobiety jest zawsze trochę próżna i zachłanna, w ten dzień chce wiedzieć, że jest wyjątkowa i droga swojemu mężczyźnie (nawet dość dosłownie droga).
Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Zgadzam się w zupełności. Zaprowadziłeś dziewczynę do jubilera, pokazałeś jaki jej kupisz, a potem mówisz jej, że go nie dostanie, a dostanie zwykły pierścionek z cyrkonią. Też byłabym zawiedziona na jej miejscu i też nie chciałabym pierścionka z cyrkonii. Dlaczego? Po co mi kolejny zwykły pierścionek
dla mnie z kolei odrzucenie oświadczyn bo pierścionek nie taki jak chciałam świadczy o materialistycznym podejściu i niedojrzałości, zwłaszcza, jeśli się wcześniej nie informowało czego się oczekuje - wtedy to nie podpada w żadnym miejscu pod paragraf "nie szanuje mojego zdania" i jest czystym widzimisię. oczywiście, pierścionek może się nie podobać, zawsze wtedy można o tym porozmawiać i go wymienić, czy rozwiązać problem w inny sposób, ale odrzucenie propozycji małżeństwa - bo chyba część dziewczyn zapomina, że to TYM właśnie są oświadczyny, a nie okazją do kupienia naprawdę wypasionego pierścionka - to jest spore przegięcie.

i nie zgodzę się z częścią komentarzy - że kobieta chce poczuć się droga, cenna, i że po cholerę jej zwykły pierścionek. może jakaś kobieta chce, ja na przykład nie chcę i jestem w stanie zrozumieć mężczyznę, który takiej kobiety też nie chce. i dla mnie gardzenie pierścionkiem zaręczynowym bo jest zbyt zwyczajny też jest niskie i niedojrzałe, i niemiłe. to jest prezent, zazwyczaj wybrany z uwagą i dany z serca, jest też poświęceniem (bo ktoś za niego zapłacił i nie pozwolił sobie wtedy na coś innego). stwierdzenie, że jest zbyt zwykły jest dla mnie żenujące.

prezent z okazji podjęcia decyzji o wspólnym życiu na zawsze dla mnie z definicji nie może być zwykły, jakikolwiek by nie był.

oczywiście, jak widać, jestem w tym poglądzie osamotniona jednak chciałam zasygnalizować, że autor nie jest w tym podejściu odosobniony, ale widocznie wybrance jego serca znacznie bliżej do wyżej przedstawionych opinii, ewidentnie dużo bardziej popularnych.

należy się z tym pogodzić albo przemyśleć decyzję.
Stary 2015-01-21, 20:02   #2511
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
dla mnie z kolei odrzucenie oświadczyn bo pierścionek nie taki jak chciałam świadczy o materialistycznym podejściu i niedojrzałości, zwłaszcza, jeśli się wcześniej nie informowało czego się oczekuje - wtedy to nie podpada w żadnym miejscu pod paragraf "nie szanuje mojego zdania" i jest czystym widzimisię. oczywiście, pierścionek może się nie podobać, zawsze wtedy można o tym porozmawiać i go wymienić, czy rozwiązać problem w inny sposób, ale odrzucenie propozycji małżeństwa - bo chyba część dziewczyn zapomina, że to TYM właśnie są oświadczyny, a nie okazją do kupienia naprawdę wypasionego pierścionka - to jest spore przegięcie.

i nie zgodzę się z częścią komentarzy - że kobieta chce poczuć się droga, cenna, i że po cholerę jej zwykły pierścionek. może jakaś kobieta chce, ja na przykład nie chcę i jestem w stanie zrozumieć mężczyznę, który takiej kobiety też nie chce. i dla mnie gardzenie pierścionkiem zaręczynowym bo jest zbyt zwyczajny też jest niskie i niedojrzałe, i niemiłe. to jest prezent, zazwyczaj wybrany z uwagą i dany z serca, jest też poświęceniem (bo ktoś za niego zapłacił i nie pozwolił sobie wtedy na coś innego). stwierdzenie, że jest zbyt zwykły jest dla mnie żenujące.

prezent z okazji podjęcia decyzji o wspólnym życiu na zawsze dla mnie z definicji nie może być zwykły, jakikolwiek by nie był.

oczywiście, jak widać, jestem w tym poglądzie osamotniona jednak chciałam zasygnalizować, że autor nie jest w tym podejściu odosobniony, ale widocznie wybrance jego serca znacznie bliżej do wyżej przedstawionych opinii, ewidentnie dużo bardziej popularnych.

Zgadzam się z większością nie odrzuciłabym zaręczyn jakbym dostała gorszy pierścionek niż sobie wymarzyłam czy pokazałam i nawet jakby wyglądał podobnie do innych to jednak by się od nich różnił, bo to jednak pierścionek zaręczynowy, z którym mój mężczyzna zapytał się czy zostanę jego żoną patrząc na niego zawsze miałabym tę chwilę w pamięci. Natomiast nie mam takich wspomnień raczej z innymi pierścionkami w mojej kolekcji Jednak zawsze twierdziłam też, że cena pierścionka powinna być dobrana do majętności portfela. Bo jak facet ma kupę pieniędzy, a kupi wybrance srebrny pierścionek to też jest niezbyt fajne. Albo jak zafunduje sobie najnowszy model telefonu, a ukochanej kupi pierścionek zaręczynowy za 200zł Nie trzeba na pierścionek odkładać miesiącami, ale niech jego cena pokaże partnerce, że mężczyzna jest gotowy dla niej z czegoś zrezygnować
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 20:22   #2512
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość

popieram po całości

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 20:50   #2513
popfia
Raczkowanie

Również zgadzam sie z wypowiedziami Hanako i Stella
Są rzeczy ważniejsze od pierścionka. Jedna moja przyjaciółka nie dostała pierścionka zaręczynowego i jakoś z tego powodu nie rozpaczała a z mężem są szczęśliwym małżeństwem. Pierścionek dostała znacznie później, już po ślubie. Druga moja przyjaciółka powiedziała swojemu narzeczonemu, że ona biżuterii nie lubi nosić zatem nie chce pierścionka. Mało tego, jak brali nie tak dawno ślub nawet obrączek nie mieli, bo po prostu oboje stwierdzili, że są im zbyteczne i nie będą tego nosić. Jedyną biżuterie jaką dostała od męża, bo stwierdziła, że może jednak coś czasami by ubrała do głębokiego dekoltu to wisiorek.
Pierścionek to tak naprawdę tylko świecidełko, kawałek metalu z kamyczkiem, który ani nas nie przytuli, ani z nami nie porozmawia. Najważniejsze w oświadczynach jest ta druga osoba.
2015: 47

Edytowane przez popfia
Czas edycji: 2015-01-21 o 20:53
popfia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 21:06   #2514
Gubasia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
A jak dla mnie to słabe jest zachowanie dziewczyny a nie Twoje. To jest tylko pierścionek, symbol jak dla mnie mógłby być ze srebra z maleńką cyrkonią i przyjęłam bym bez zastanowienia bo najważniejsza jest deklaracja dotycząca wspólnej przyszłości. Ale rozumiem że niekiedy błyskotka i jej cena są ważniejsze niż to co za nią idzie. Trzymaj się chłopaku i powodzenia a Twojej dziewczynie życzę więcej dystansu i poczucia humoru.
Ja też myślę, że zachowanie dziewczyny jest słabe..
I wcale się nie dziwię, że chłopakowi zrobiło się niemiło.. Postawcie się w jego sytuacji i pomyślcie jak wy byście się czuły..

A co do ściągania - ja swój ściągam do spania, kąpieli i mycia naczyń a na noc ląduje w pudełeczku, w którym leżał, gdy mój TŻ mi się oświadczył Strasznie na niego uważam i nie chcę, by się zniszczył

Mój jest z cyrkoniami, ale czy czegoś mu przez to brakuje? Jak powiedziałam mojemu P., że jest to w sumie najtańszy kamień, to mu się trochę smutno zrobiło, bo myślał, że mi się nie podoba :P

20150121_202609[2].jpg

__P+P_____________________
Razem od 09.03.2013

Zaręczeni od 03.05.2014
Ślub 11.06.2016

Potterhead forever

Edytowane przez Gubasia93
Czas edycji: 2015-01-21 o 21:10
Gubasia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 22:07   #2515
erk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gubasia93 Pokaż wiadomość
Mam identyczny

Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016

1cs

erk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 22:15   #2516
Gubasia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Mam identyczny
Z Yes, nie? Jest cudowny i bardzo wygodnie sie go nosi ♥

__P+P_____________________
Razem od 09.03.2013

Zaręczeni od 03.05.2014
Ślub 11.06.2016

Potterhead forever

Gubasia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 22:33   #2517
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Zgadzam się z większością nie odrzuciłabym zaręczyn jakbym dostała gorszy pierścionek niż sobie wymarzyłam czy pokazałam i nawet jakby wyglądał podobnie do innych to jednak by się od nich różnił, bo to jednak pierścionek zaręczynowy, z którym mój mężczyzna zapytał się czy zostanę jego żoną patrząc na niego zawsze miałabym tę chwilę w pamięci. Natomiast nie mam takich wspomnień raczej z innymi pierścionkami w mojej kolekcji Jednak zawsze twierdziłam też, że cena pierścionka powinna być dobrana do majętności portfela. Bo jak facet ma kupę pieniędzy, a kupi wybrance srebrny pierścionek to też jest niezbyt fajne. Albo jak zafunduje sobie najnowszy model telefonu, a ukochanej kupi pierścionek zaręczynowy za 200zł Nie trzeba na pierścionek odkładać miesiącami, ale niech jego cena pokaże partnerce, że mężczyzna jest gotowy dla niej z czegoś zrezygnować
O tak. Zgadzam się w szczególności z ostatnim zdaniem
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 22:41   #2518
kontento
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gubasia93 Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że zachowanie dziewczyny jest słabe..
I wcale się nie dziwię, że chłopakowi zrobiło się niemiło.. Postawcie się w jego sytuacji i pomyślcie jak wy byście się czuły..

A co do ściągania - ja swój ściągam do spania, kąpieli i mycia naczyń a na noc ląduje w pudełeczku, w którym leżał, gdy mój TŻ mi się oświadczył Strasznie na niego uważam i nie chcę, by się zniszczył

Mój jest z cyrkoniami, ale czy czegoś mu przez to brakuje? Jak powiedziałam mojemu P., że jest to w sumie najtańszy kamień, to mu się trochę smutno zrobiło, bo myślał, że mi się nie podoba :P

Załącznik 5891669
Za zaoszczędzone pieniądze pojechałbym na Waszym miejscu wycieczkę. To, że ktoś kupuje z cyrkonią nie oznacza że od razu jest skąpy. Też bym wolał w ten sposób postąpić, niż placić za kawalek blachy te kilka stów więcej.
ALe to chyba zależy co kto lubi: jedni będą woleli błyszczeć, drudzy na co innego przeznaczą pieniądze. Samo życie.
Dla jednych pamiątką zaręczynową niech będzie pierścionek, dla innego nawet może być i rower (gdzieś wyczytalem że ktoś tak dostal) także co kto lubi
kontento jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-21, 22:52   #2519
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kontento Pokaż wiadomość
Za zaoszczędzone pieniądze pojechałbym na Waszym miejscu wycieczkę. To, że ktoś kupuje z cyrkonią nie oznacza że od razu jest skąpy. Też bym wolał w ten sposób postąpić, niż placić za kawalek blachy te kilka stów więcej.
ALe to chyba zależy co kto lubi: jedni będą woleli błyszczeć, drudzy na co innego przeznaczą pieniądze. Samo życie.
Dla jednych pamiątką zaręczynową niech będzie pierścionek, dla innego nawet może być i rower (gdzieś wyczytalem że ktoś tak dostal) także co kto lubi
Mnie takie rozwiązanie nie przekonuje. Pierścionek zaręczynowy mam jeden w życiu, a na wycieczkę jeździmy z TŻ 3 razy w roku. Także gdybym miała do wyboru brylant lub cyrkonię i 365284 wyjazd nad morze, to wybieram brylant.

Edytowane przez 201608212239
Czas edycji: 2015-01-21 o 22:56
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 07:42   #2520
Firithreiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez braunwater Pokaż wiadomość
Jest ładny, choć cienki...
Najwyżej kiedyś przerobię go odrobinę, żeby szyna była grubsza..
Jeśli mnie zawodna pamięć nie myli, to wcześniej pisałaś że Twój pierścionek ma 3 mm grubości. Po przeczytaniu Twojego posta z ciekawości zmierzyłam swój... i obrączka ma cały 1 mm grubości Mimo to pierścionek nie wygląda biednie ani śmiesznie- więc uszy do góry, nawet jeśli masz trochę grubsze palce

Blog ślubny- konkret z minimalną dozą pitolenia-zapraszam
Firithreiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości