|
|
#2491 |
|
Przyczajenie
|
Jak wyglądają ,Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
Ze względu ze zostałam narzeczoną w Sylwestra 2014/2015
![]() Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? Gdzie odbyły sie wasze zaręczyny i jak wyglądały ?! ![]() czekam z wielką ciekawością na wasze odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Przyczajenie
|
Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe?
Ze względu ze zostałam narzeczoną w Sylwestra 2014/2015 chce sie podzielic z wami tym wszystkim
Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? Gdzie odbyły sie wasze zaręczyny i jak wyglądały ?! czekam z wielką ciekawością na wasze odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zaszynszylowana
|
Dot.: Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Ja tez
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wyglądają?Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe?
TŻ zabrał mnie na weekend do hotelu mieszczącego się w pałacu i tam się oświadczył. Pierścionek jest bardzo delikatny, taki jak lubię- żółte złoto z diamentem.
Ty sprawdziłaś/ zapytałaś ile kosztował Twój pierścionek o_O? Bo ja nie. I szczerze powiedziawszy wcale nie jestem tego ciekawa.
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz będziemy musieli kupić jeszcze obrączki
|
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
taki temat już jest
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post49849811 |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w domu nie noszę, bo w domu mi wszystko przeszkadza.
|
|
#2499 |
|
Japońska rzepa
|
łączę wątki
|
|
#2500 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za komplementy pierścionkowe jak i dłoniowe. Na lewej ręce mam okrutnie krzywy palec, od grania na instrumentach klawiszowych i strunowych chyba, bo nauczyciel też miał tak dziwnie wygięty. Tak, to Aimor. Tż bardzo chwialił sklep, że bardzo szybko wysłali. Zmienialiśmy potem rozmiar i też szybko się uwinęli. Cytat:
Powiem szczerze, ze ja przez dłuuuższą chwilę myślałam, że to jest białe złoto, dopiero gdy obróciłam na drugą stronę zauważyłam. Zresztą, to były takie emocje, że na pierścionek na początku nie zwróciłam uwagi, nawet na to, że rozmiar za duży. Nie rzuca się w oczy ten kolor złota z powodu tych diamencików, ale myślę, że żółte w jakiś sposób je eksponuje, bo daje większy kontrast.Cytat:
. Przykra sytuacja , ale tak jak pisały dziewczyny, większy problem stanowiłoby dla mnie, to że TŻ tak totalnie olał moje zdanie chociażby w kwestii tego uczulenia..Cytat:
Edytowane przez kotzdzisiu Czas edycji: 2015-01-21 o 08:55 |
||||||||
|
|
|
|
#2501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czułam że coś się święci bo to było zbyt piękne :p i oświadczył mi się wieczorem właśnie przy tym rozpalonym kominku pierścionek wrzucalam kilka str wcześniej a cena mnie nie interesuje
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nic nie podejrzewałam że chce się oświadczyć taka niedomyślna jestem |
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj rozmawiałam z Tżtem na temat jego wyboru. Powiedziałam, że przykro mi, że się tak zachował, bo to w końcu symbol na całe życie i powinien przede wszystkim mnie odpowiadać. Przeprosił i stwierdził, że popełnił głupotę, w szczególności w zakresie tego srebrnego, że niby nie pomyśłał, że może mnie aż tak uczulić... No nie wierzę mu, ale przynajmniej widziałam, że szczerze przeprasza...
Co do drugiego, powiedział, że możemy iść wymienić i razem wybrać... Ale ja szczerze już nie chcę. Taki wybrał, taki niech zostanie. Jest ładny, choć cienki... Najwyżej kiedyś przerobię go odrobinę, żeby szyna była grubsza.. |
|
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak macie uczulenie na nikiel, a bardzo marzycie o pierścionku z białego złota to rozwiązaniem może być białe złoto palladowe, które nie uczula (zwane jest nawet szlachetnym białym złotem)
mój pierścionek jest z takiego złota i nie jest on tak biały jak białe złoto z dodatkiem niklu pokryte rodem (czyli standardowy zabieg w tym przypadku), ale wygląda bardzo ładnie - ma delikatną złotą poświatę, a brak warstwy rodu sprawia, że nic się z niego nie ściera. Jak się zestawi je ze srebrem to widać różnicę. Moja obrączka też będzie z takiego złota Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2015-01-21 o 10:03 |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Żona Gargamel
|
Ja pierścionek zakładam tylko jak wychodzę z domu, a pierwszym odruchem po powrocie jest włożenie go z powrotem do pudełka
Chucham i dmucham
|
|
|
|
|
#2509 |
|
lubi eks swojego męża
|
Dot.: Jak wyglądają ,Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675369
|
|
#2510 | |||||
|
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie zgodzę się z częścią komentarzy - że kobieta chce poczuć się droga, cenna, i że po cholerę jej zwykły pierścionek. może jakaś kobieta chce, ja na przykład nie chcę i jestem w stanie zrozumieć mężczyznę, który takiej kobiety też nie chce. i dla mnie gardzenie pierścionkiem zaręczynowym bo jest zbyt zwyczajny też jest niskie i niedojrzałe, i niemiłe. to jest prezent, zazwyczaj wybrany z uwagą i dany z serca, jest też poświęceniem (bo ktoś za niego zapłacił i nie pozwolił sobie wtedy na coś innego). stwierdzenie, że jest zbyt zwykły jest dla mnie żenujące. prezent z okazji podjęcia decyzji o wspólnym życiu na zawsze dla mnie z definicji nie może być zwykły, jakikolwiek by nie był. oczywiście, jak widać, jestem w tym poglądzie osamotniona jednak chciałam zasygnalizować, że autor nie jest w tym podejściu odosobniony, ale widocznie wybrance jego serca znacznie bliżej do wyżej przedstawionych opinii, ewidentnie dużo bardziej popularnych.należy się z tym pogodzić albo przemyśleć decyzję.
|
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
patrząc na niego zawsze miałabym tę chwilę w pamięci. Natomiast nie mam takich wspomnień raczej z innymi pierścionkami w mojej kolekcji Jednak zawsze twierdziłam też, że cena pierścionka powinna być dobrana do majętności portfela. Bo jak facet ma kupę pieniędzy, a kupi wybrance srebrny pierścionek to też jest niezbyt fajne. Albo jak zafunduje sobie najnowszy model telefonu, a ukochanej kupi pierścionek zaręczynowy za 200zł
|
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
popieram po całości
|
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Również zgadzam sie z wypowiedziami Hanako i Stella
![]() Są rzeczy ważniejsze od pierścionka. Jedna moja przyjaciółka nie dostała pierścionka zaręczynowego i jakoś z tego powodu nie rozpaczała a z mężem są szczęśliwym małżeństwem. Pierścionek dostała znacznie później, już po ślubie. Druga moja przyjaciółka powiedziała swojemu narzeczonemu, że ona biżuterii nie lubi nosić zatem nie chce pierścionka. Mało tego, jak brali nie tak dawno ślub nawet obrączek nie mieli, bo po prostu oboje stwierdzili, że są im zbyteczne i nie będą tego nosić. Jedyną biżuterie jaką dostała od męża, bo stwierdziła, że może jednak coś czasami by ubrała do głębokiego dekoltu to wisiorek. Pierścionek to tak naprawdę tylko świecidełko, kawałek metalu z kamyczkiem, który ani nas nie przytuli, ani z nami nie porozmawia. Najważniejsze w oświadczynach jest ta druga osoba.
![]() Edytowane przez popfia Czas edycji: 2015-01-21 o 20:53 |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I wcale się nie dziwię, że chłopakowi zrobiło się niemiło.. Postawcie się w jego sytuacji i pomyślcie jak wy byście się czuły.. A co do ściągania - ja swój ściągam do spania, kąpieli i mycia naczyń a na noc ląduje w pudełeczku, w którym leżał, gdy mój TŻ mi się oświadczył Strasznie na niego uważam i nie chcę, by się zniszczył ![]() Mój jest z cyrkoniami, ale czy czegoś mu przez to brakuje? Jak powiedziałam mojemu P., że jest to w sumie najtańszy kamień, to mu się trochę smutno zrobiło, bo myślał, że mi się nie podoba :P 20150121_202609[2].jpg
__P+P_____________________ Ślub 11.06.2016Potterhead forever Edytowane przez Gubasia93 Czas edycji: 2015-01-21 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ALe to chyba zależy co kto lubi: jedni będą woleli błyszczeć, drudzy na co innego przeznaczą pieniądze. Samo życie. Dla jednych pamiątką zaręczynową niech będzie pierścionek, dla innego nawet może być i rower (gdzieś wyczytalem że ktoś tak dostal) także co kto lubi
|
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201608212239 Czas edycji: 2015-01-21 o 22:56 |
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo to pierścionek nie wygląda biednie ani śmiesznie- więc uszy do góry, nawet jeśli masz trochę grubsze palce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

odkladam go do pudeleczka, bo tam najbezpieczniej 

taka niedomyślna jestem

popieram po całości