Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 10:34   #3031
lori20
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Haha mam to samo tak głodna ze aż niedobrze mi. U nas pogoda całkiem ok no niech wiosna przyjdzie juz. Brzuszek widać powoli a u was? Lori oj ty biedna a dziś juz dobrze się czujesz?
Dzisiaj nie jest aż tak źle, trochę mdli ale u mnie najgorsze są popołudnia i wieczory, najchętniej to był się kładła spać o 17 i spała do rana żeby przeczekać ten najgorszy czas Myślałam, że to będzie stopniowo ustępować, jutro zaczynam 10 tc a poprawy nie ma, już mnie to wykańcza.
Super że już u Ciebie widać brzuszek u mnie jeszcze niestety nic nie widać, chociaż w spodnie już się nie dopinam

Cytat:
Napisane przez 12mu05
a poza tym jestem równocześnie głodna i mnie mdli?!! macie takk?? dziwne uczucie
Oj też tak mam czasem z jednej strony jestem głodna, a z drugiej strony tak mnie mdli, że nic bym nie jadła

Cytat:
Napisane przez Olenka_24
Macie jakieś przeczucia dziewczyny ? ja na razie nie , choć mówię o lokatorze kropek a nie kropka np. :P
Przeczuć nie mam, ale mam nadzieję, że będzie dziewczynka
lori20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:39   #3032
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie spodnie juz dresy noszę i ciążowe jeansy. Właśnie bp się nie doponalam hehe. Ja właśnie siedzę z domowym shake z bananów. Mniam . Pomylam podłogi i odpoczywam
Stary 2015-01-21, 10:41   #3033
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jestem potwornie zmęczona, z 3 razy w nocy wstawałam, a zasnęłam dopiero po 3 Wstałam już po 8 i teraz mnie coś zmęczenie łapie, chyba położę się i zdrzemnę
Stary 2015-01-21, 10:41   #3034
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

A ja sie pochwale dzidziusiem moim, wczoraj nie miałam jakos czasu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1421833302.610363.jpg (97,0 KB, 26 załadowań)

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-01-21 o 10:43
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:43   #3035
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie spodnie juz dresy noszę i ciążowe jeansy. Właśnie bp się nie doponalam hehe. Ja właśnie siedzę z domowym shake z bananów. Mniam . Pomylam podłogi i odpoczywam

Ja po domu chodzę w spodniach od piżamy, bo najmniej mnie gniotą Ale najfajniej byłoby mieć jakieś dresy, masz rację Muszę sobie coś kupić.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Załącznik 5891158
Wow! ale już widać ładnie
Stary 2015-01-21, 10:43   #3036
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Oo roxana śliczna dzidzia.
Stary 2015-01-21, 10:45   #3037
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja po domu chodzę w spodniach od piżamy, bo najmniej mnie gniotą Ale najfajniej byłoby mieć jakieś dresy, masz rację Muszę sobie coś kupić.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Wow! ale już widać ładnie

Ja sobie kupiłam ostatnio w hm legginsy ciążowej super sprawa !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1421833481.430225.jpg (116,5 KB, 10 załadowań)

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-21, 10:47   #3038
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie jest aż tak źle, trochę mdli ale u mnie najgorsze są popołudnia i wieczory, najchętniej to był się kładła spać o 17 i spała do rana żeby przeczekać ten najgorszy czas Myślałam, że to będzie stopniowo ustępować, jutro zaczynam 10 tc a poprawy nie ma, już mnie to wykańcza.
U mnie jest identycznie... a wcześniej nie miałaś mdłości od rana do wieczora? Ja miałam cały dzień Dlatego teraz cieszę się, że jest poprawia i chociaż rano się nie męczę. No i liczę na to, że teraz będzie coraz lepiej i te wieczory też miną

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
No ja właśnie też w H&M wczoraj byłam, żaden inny sklep mi do głowy nie przyszedł. Śmieszne te spodnie, niby dżinsy, a wciągane na tyłek bez rozpinania... no i ten guzik tak niziutko, ale fakt jest, że nic nie uciska, boskie uczucie
Stary 2015-01-21, 10:50   #3039
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest identycznie... a wcześniej nie miałaś mdłości od rana do wieczora? Ja miałam cały dzień Dlatego teraz cieszę się, że jest poprawia i chociaż rano się nie męczę. No i liczę na to, że teraz będzie coraz lepiej i te wieczory też miną
Właśnie mi też powoli przechodzi na szczęście mi bywało i rano i wieczorem niedobrze. Roxie jak mówiłam śliczna dzidzia. 😍

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ja właśnie nie lubię leggonsow wole jeansy te ale zaś ciężko trafić ciążowe a jak trafię to mega drogie.
Stary 2015-01-21, 10:57   #3040
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej z rana ja na razie póki co się dobrze czuje. A mi się tez sny snily ale koszmary. Ze mnie porwali Turcy do burdelu i to z brzuchem masakra straszne. Ale bogu dzięki to tylko sen. Ja w 1 ciąży przytyłam kolo 15 kg teraz jestem ciekawa co będzie. Tez mam na słodkie smaki haha chleba z szynka wieki nie jadłam wole z dżemem albo Nutella. Ja na obiad ryż z kurczakiem robie taki fix mam mniam
Heh, mi się sny jeszcze nie zaczęła, ale baaardzo na nie czekam
Zawsze śniłam w kolorze, ale to co w ciąży miałam, to w ogóle bajka... full color, smaki, zapachy wszystko niesamowicie realne

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam w ten śnieżny dzień ładnie u nas napadało, za niedługo idziemy na zakupy bo lodówka pusta ale się w nocy bałam! Bartek wstał chwile po północy, zaraz zasnął a ja słyszę ze ktoś chodzi po korytarzu, ale to tak dziwnie było słychać jakby się podłoga zapadala od razu sobie ubzdurałam ze to duchy i zasnąć nie mogłam Haha
Śnieeeeeg
Ależ bym śniegu chciała

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
Ten czas strasznie mi się dłuży, pewnie przez to fatalne samopoczucie, wczoraj cały wieczór wymiotowałam. Rano mam zachcianki, a wieczorem... Czekam z niecierpliwością na wizytę, mam dopiero 10 lutego to jeszcze tyle czasu Dziewczyny super że macie już zachcianki, mnie dzisiaj od rana jakoś chipsy po głowie chodzą, a nie pamiętam kiedy ostatnio chipsy jadłam
Denerwuje mnie ta pogoda, ciągle szaro i pada, chyba mam jakiegoś dołka. Niech już będzie wiosna
Cześc
Też mam wizytę 10.02... to sobie razem poczekamy

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
ja też wczoraj miałam wizytę 2,9cm i widać rączki i nóżki CUDO!

a poza tym jestem równocześnie głodna i mnie mdli?!! macie takk?? dziwne uczucie

Taaak... mam na coś chcę, zrobię sobie i siedzę nad talerzem, bo z jednej strony chcę, a z drugie mdłości

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Dzięki za przyjęcie

Jestem w 12 tc. termin mam na 06.08
Na początku ciąży szok wielki - ja byłam święcie przekonana, że choroba mnie rozkłada i poranne mdłości są wynikiem wczesnego wstawania zrobiłam beta hcg (3 testy negatywne mi wyszły) i jednak ciąża. Po pierwszym szoku - wielka radość
Na szczęście dolegliwości mnie opuszczają. A tak to pełen repertuar - poranne mdłości, rozdrażnienie, spałam całymi dniami i najgorsze, czyli roztargnienie. Też tak macie/miałyście? Ja nie byłam w stanie wybrać kukurydzy i prawie płakałam w sklepie Czasami dopadają mnie wahania nastrojów i popłaczę sobie - nad rybą ostatnio. Niekiedy czuję się jak wariatka

Badania na szczęście wychodzą okej, mam lekką anemię i pilnuję diety. USG mam wyznaczone na 06.02 dopiero. Po cichu liczę na dziewczynkę

Dziewczyny, a Wy czynne zawodowo jesteście czy na zwolnieniu? Chodzicie na jakieś zajęcia dla ciężarnych?
Ja jestem na L4, i o ile wcześniej było to jak zbawienie tak teraz, gdy wracają mi siły i chęci do życia - zaczyna mnie powoli nosić
Cześc Mama

Budyń ciążowy się zaczyna Spoko, będzie gorzej Ja już rzeczy pracowe zaczęłam sobie zapisywac i to nawet te najprostsze, bo zapominam, kickam, etc...
A poryczałam się jak na Boże Narodzenie dzieci w radio czytały jakąś przypowieśc o tym jak drzewa poszły pokłoni się Dzieciątku. Oliwka zaszumiała liścmi i dała słodką oliwę, palma dała cień, a choince nie pozwoliły iśc, bo była mała, brzydka i kłująca... normalnie tak mi się żal drzewka zrobiła, że się poryczałam
Zajęcia sportowe super pomysł, są przecież dla ciężarówek, ale kurs językowy bym sobie podarowała - raz, ze nie będziesz mogła później wysiedziec, a dwa budyń zrobi swoje... i ze skupienia nici Mi świetnie za to szła nauka rzeczy manualnych - nauczyłam się robic na szydełku

A w ogóle byłam wczoraj przelotem u koleżanki, która ma miesięcznego synka i ... kurcze, już zapomniałam jakie małe dzieci są małe
Taki Słodziak, na kolanach się mieści cały, głównie śpi i robi śmieszne miny... Żabka taka malutka

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:04   #3041
SugarbabyLove
Zakorzenienie

No ja też widuje dzieciaki szwagierki one mają 4 miesiące i są juz takie prawie siedzące małe ale pulpety z nich haha. Czy wy czujecie już coś w brzuchu? Ja przelewanie bąbelki i blugotanie. Co do plakania ja racze często o byle co wczoraj o kurczaka ostatnio o nic. Haha straszne ale mój mąż to kochany jest mnie tuli i ociera łzy.
Stary 2015-01-21, 11:15   #3042
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Heeeeej
Ja już po kłuciu , krwi popłynęło sporo bo i badań dużo .. przyszliśmy wykąpałam syna, umyłam głowę wstawiłam zupę i siedze i nic nie robię .. w dupie mam z syf .. nie mam siły

Po południu rundka po babciach ...
tak mi się chce z domu wychodzić

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Kurcze pisze z tel.i mi zezarlo co jeszcze dopisac chcialam.
Daj znac co Ci lek.powie o tej malej ilosci miejsca.
A to dobrze kojarze,ze Tz z Toba i pomoze sie przeprowadzic? . Pakowanie no coz...przygotuj sie psychicznie i jakos pojdzie )))
Jutro przeprowadzka a ja dalej nic nie spakowałam , TŻet niby jest ale tym to akurat musze zajac sie sama , jego nie dopuszcze nie ma mowy
Jakaś taka rozlazła jestem ostatnio

Cytat:
Cześć Dziewczyny, można dołączyć?
Witaj kochana

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Macie jakieś przeczucia dziewczyny ? ja na razie nie , choć mówię o lokatorze kropek a nie kropka np. :P
U mnie chłopak na bank , Adasko bedzie mial brata Imię juz wymyslone .. o dziewczynce nawet nie mysle

Myślę że płeć poznam albo za 2 tygodnie (przy dobrych wiatrach) albo dopiero na nastepenj wizycie w 17 tygodniu
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:19   #3043
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Gratuluje wizyt.
Ja siedzę od wczoraj w domu nie dawałam rady w pracy. Wczoraj miałam mieć wizytę tyle na nią czekałam bo chciałam podejrzeć maleństwo sprawdzić czy wszystko ok i wziąść zwolnienie a wizyta odwołana bo lekarzowi coś wypadło. Jestem strasznie zła bo do pracy nie chodzę a zwolnienia nie mam a jutro na wizytę nie mam mnie kto zawieść a sama do samochodu teraz nie wsiadam bo mi tak się w głowie kręci. Mąż wczoraj wziął specjalnie wolne a jutro już nie może.

A jeszcze robiłam badania i wczoraj poszłam odebrać wyniki i się okazało że połowy nie ma. Zapłaciłam za wszystkie a połowy nie zlecili bo pielęgniarka nie spisała z drugiej strony skierowania
Dzisiaj kazały mi przyjść na pobranie ale nie dałam rady.

Nicole a Ty jak się czujesz? wracasz do pracy?

Piszecie o spodniach ciążowych ja tak schudłam że moje ukochane woski co były dla mnie obcisłe przed ciążą teraz są luźne. Wogóle wszystko zrobiło się za duże.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:20   #3044
MsLullaby
Zakorzenienie

Wy chcecie śnieg a ja już,chce żeby go nie było choć to pierwszy śnieg tej zimy, na chodnikach chlapa, śnieg sypie, my cali mokrzy, buty mi przemokły, teraz suszę wózek pod kaloryferem a Bartuś właśnie zasnął. Juz dziś nigdzie nawet nie wychodzę mi już mdłości opuszczają choć zupełnie jeszcze mi spokoju nie dały

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:29   #3045
fiona27
Zakorzenienie

Hej

No i jak zwykle, jak jestem to nikt nie pisze. Zaczyna się wieczór i ruch jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po wizycie w klinice... 64,5 mm dlugosc ciemieniowo- siedzeniowa i dzidzia wedlug usg jeden dzien starsza Lekarz mi napisal, ze tp 31.07... Zobaczymy jak to bedzie

Niespodziewajka gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez candy02 Pokaż wiadomość
Witajcie 😊 gratuluje udanych wizyt 😊 Ja tez juz po pierwszych prenatalnych. Dzidzia ma 62mm, ładnie przywitała się z rodzicami. Rozwija się prawidłowo 😊
Z usg wyszło, że jest starsza o jeden dzień, tp 31.07.
Mamy te same terminy
Wasze dzieciaczki starsze o dzień, a mój o 7 dni . Tak się zastanawiam czy nie zmieni mi się TP na 24.07, bo wg usg to za dwa dni zaczynam 15 tc, a nie 14
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Beatrix u mnie jutro zaczyna się 14 tydzień i na razie nic nie przytylam (ufff) z tym że ja nie wymiotowałam.
Obiecałam sobie że w tej ciąży postaram się pilnować z wagą. W poprzedniej w 8 miesiącu miałam 17kg i przestałam się później ważyć, ale podejrzewam że do 20 dobilam :p
Jesteśmy na tym samym etapie i ja przytyłam nie cały kilogram, więc też jestem zadowolona. Podobnie, jak Ty w pierwszej ciąży tyłam podobnie do Ciebie i bardzo chciałam teraz tego uniknąć. Zobaczymy jak długo nam się to uda

Cytat:
Cześć Dziewczyny, można dołączyć?
Witaj w naszych skromnych progach

Cytat:
GRATULUJE WIZYTY!! JAki już duży/DUŻA kla ski:
i zazroszczę wstępnego poznania płci : love:

i jeszcze DZIEWCZYNKA MODELKA : love:[COLOR="Silver"]
Na razie nie dziękuję, bo zobaczymy czy się sprawdzi

Wrzucę Wam fotkę do klubu to zobaczycie tą moją długonogą modelkę ( albo modela )

Cytat:
No i w końcu Wam troszkę poodpisywałam
JAk zapomniałam o jakiejś wizycie to przepraszam i GRATULUJĘ takich dużych Dzidziów

ja też wczoraj miałam wizytę 2,9cm i widać rączki i nóżki CUDO!

Oj te nasze dzieciaczki to już coraz bardziej przypominają prawdziwych ludzi, a nie kosmitów
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Też tak myślę. Mam całkiem inne smaki i moja skóra z młodym tak niewyglądała.

Brzuch już też lekko widac ale bardziej jak z.przejedzenia wygląda.
U nas mgła i snieg chwilami pada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To możemy sobie przybić piątkę, bo ja tak samo mam zupełnie inne smaki i skórę tez mam inną.
Może też szykuje się córeczka ?

Cytat:
O jeny ja to nie dopinam w spodniach sprzed ciąży już od jakiegoś 7 tc. Teraz tylko leginsy, ale spodnie ciążowe tez już czekają.
Cytat:
Ulala jaki fajny człowieczek

Tak Was czytam to chyba większość ma chłopców i teraz chciałaby córeczki
Jak ja Was doskonale rozumiem ...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

magdowe ale Ty się namęczysz kobieto, współczuje . No i co zrobisz ze zwolnieniem ? Idziesz do rodzinnego ?
Stary 2015-01-21, 11:31   #3046
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Wy chcecie śnieg a ja już,chce żeby go nie było choć to pierwszy śnieg tej zimy, na chodnikach chlapa, śnieg sypie, my cali mokrzy, buty mi przemokły, teraz suszę wózek pod kaloryferem a Bartuś właśnie zasnął. Juz dziś nigdzie nawet nie wychodzę mi już mdłości opuszczają choć zupełnie jeszcze mi spokoju nie dały

Często jest tak, ze chcemy mieć to czego nie mamy
Chociaż ja tam zimę lubie, jakos tak mnie nastraja poza tym chciałabym, zeby junior miał możliwość poszaleć na sniegu, widze ze mu brakuje

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-21, 11:34   #3047
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż ja tam zimę lubie, jakos tak mnie nastraja poza tym chciałabym, zeby junior miał możliwość poszaleć na sniegu, widze ze mu brakuje
Mój synek tez czeka na śnieg, a zwłaszcza na po to żeby jeździć na sankach

Ja osobiście czekam na wiosnę, słońce, bo wtedy to aż chce się żyć. Nie trzeba nosić stosu ubrań
Stary 2015-01-21, 11:34   #3048
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie cierpię zimy, kocham wiosnę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:39   #3049
fiona27
Zakorzenienie

Jak ktoś chce kupić ciśnieniomierz to w tą sobotę tj 24.01 w Lidlu są po 59 zł .
Stary 2015-01-21, 11:42   #3050
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Jak ktoś chce kupić ciśnieniomierz to w tą sobotę tj 24.01 w Lidlu są po 59 zł .

Teściowa kiedys kupiła to po miesiącu wydzwaniała do mnie, żebym jej swój pożyczyła bo jej sie popsuł, chociaż ja tam nie wiem, moze przypadek

Ja dostałam od mojej babci z philipsa, ma juz kilka lat a dalej śmiga jak nowiutki

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Ja nie cierpię zimy, kocham wiosnę

Ja tez kochan wiosnę natomiast zima mi nie przeszkadza zreszta lubie każda porę roku oprócz jesieni

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-21, 11:46   #3051
lori20
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj jestem potwornie zmęczona, z 3 razy w nocy wstawałam, a zasnęłam dopiero po 3 Wstałam już po 8 i teraz mnie coś zmęczenie łapie, chyba położę się i zdrzemnę
Pewnie zdrzemnij się kochana nie żałuj sobie teraz musimy dużo odpoczywać ja codziennie muszę sobie ucinać drzemkę po południu bo nie dałabym rady

Cytat:
Napisane przez roxana_lu
Jejku ale wyraźne zdjęcie cudny maluszek

Cytat:
Napisane przez Nicole _
Wiesz co też wcześniej miałam całe dnie mdłości, ale były jakby mniejsze i wtedy kończyło się tylko mdłościami, a teraz te wymioty mnie wykańczają. Mam nadzieję, że niedługo będziemy się lepiej czuły

vea7 to się naczekamy ale później będziemy się razem dzieliły wrażeniami
lori20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:49   #3052
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa kiedys kupiła to po miesiącu wydzwaniała do mnie, żebym jej swój pożyczyła bo jej sie popsuł, chociaż ja tam nie wiem, moze przypadek

Ja dostałam od mojej babci z philipsa, ma juz kilka lat a dalej śmiga jak nowiutki
To mnie trochę zasmuciłaś, bo miałam zamiar kupić
Stary 2015-01-21, 11:51   #3053
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie trochę zasmuciłaś, bo miałam zamiar kupić

Ale ty sie nie sugeruj moja (a w sumie to tesciowej) opinia żadnych innych wieści na ten temat nie mam

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-21, 11:53   #3054
fiona27
Zakorzenienie

DSC_0079.jpg
Stary 2015-01-21, 11:54   #3055
fiona27
Zakorzenienie

To i ja tu wrzucę moje dzieciątko
Stary 2015-01-21, 12:02   #3056
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

jak ja uwielbiam takie zdjęcia ))

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-21, 12:08   #3057
fiona27
Zakorzenienie

Trochę słabe jakościowo, bo zdjęcie ze zdjęcia i badanie było przez brzuch. Jak lekarz przeszedł na dopochwowe to bez porównania . Wszystko pięknie było widać. Nawet paluszki policzyć
Chciałam pokazać długaśne nogi mojego skarba
Stary 2015-01-21, 12:09   #3058
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
No piękny !

Cytat:
oj tak, ja też jestem fanką tych legginsów, nic nie ciśnie, wygodne

Cytat:
No ja też widuje dzieciaki szwagierki one mają 4 miesiące i są juz takie prawie siedzące małe ale pulpety z nich haha. Czy wy czujecie już coś w brzuchu? Ja przelewanie bąbelki i blugotanie. Co do plakania ja racze często o byle co wczoraj o kurczaka ostatnio o nic. Haha straszne ale mój mąż to kochany jest mnie tuli i ociera łzy.
Bliźniaki ma szwagierka ?

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Gratuluje wizyt.
Ja siedzę od wczoraj w domu nie dawałam rady w pracy. Wczoraj miałam mieć wizytę tyle na nią czekałam bo chciałam podejrzeć maleństwo sprawdzić czy wszystko ok i wziąść zwolnienie a wizyta odwołana bo lekarzowi coś wypadło. Jestem strasznie zła bo do pracy nie chodzę a zwolnienia nie mam a jutro na wizytę nie mam mnie kto zawieść a sama do samochodu teraz nie wsiadam bo mi tak się w głowie kręci. Mąż wczoraj wziął specjalnie wolne a jutro już nie może.

A jeszcze robiłam badania i wczoraj poszłam odebrać wyniki i się okazało że połowy nie ma. Zapłaciłam za wszystkie a połowy nie zlecili bo pielęgniarka nie spisała z drugiej strony skierowania
Dzisiaj kazały mi przyjść na pobranie ale nie dałam rady.

Nicole a Ty jak się czujesz? wracasz do pracy?

Piszecie o spodniach ciążowych ja tak schudłam że moje ukochane woski co były dla mnie obcisłe przed ciążą teraz są luźne. Wogóle wszystko zrobiło się za duże.
Strasznie Ci współczuję tych mdłości, mogłyby już Ci odpuścić

Cytat:
Hej

No i jak zwykle, jak jestem to nikt nie pisze. Zaczyna się wieczór i ruch jak nie wiem co

Mamy te same terminy
Wasze dzieciaczki starsze o dzień, a mój o 7 dni . Tak się zastanawiam czy nie zmieni mi się TP na 24.07, bo wg usg to za dwa dni zaczynam 15 tc, a nie 14

Jesteśmy na tym samym etapie i ja przytyłam nie cały kilogram, więc też jestem zadowolona. Podobnie, jak Ty w pierwszej ciąży tyłam podobnie do Ciebie i bardzo chciałam teraz tego uniknąć. Zobaczymy jak długo nam się to uda

Fiona mam nadzieję że nam się uda

A foto modelki cudne

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:30   #3059
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

hello!
za chwilę się wkurzę i wyjdę z siebie, trzeci raz mi się wszystko rozłącza

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Musze Wam napisac jaki mialam odjechany sen Jechalam z ciotka Jej autem(wygladalo troche jak autobus wycieczkowy), ktore bylo na....trawe. takze zanin ruszylismy(bylo tam sporo nieznanych mi osob) musielismy narwac tej trawy Przegonili nas pozniej po jakis gorach i jak juz weszlismy wyzej,na miejsce dookola pelno buszmenow. Ja z wielkim brzuchem 5 dni po terminie zaczynam rodzic. Wszyscy sie przygladaja ja przyjmuje jakies dziwne pozycje o w koncu Sama sobie odbieram porod! Dziecko spore,ale jakies niemrawe...potrzasam,pokl epuje i nagle zaczyna chrzakac i otwierac oczy. Miala wielkie,niebieskie oczy,dziewucha
ale śniłaś!
ja tez mam prawie co noc głupie sny, aż wstyd opowiadać

Cytat:
ja też wczoraj miałam wizytę 2,9cm i widać rączki i nóżki
rośnie Dzidzia! fajnie

Cytat:
Dzięki za przyjęcie

Jestem w 12 tc. termin mam na 06.08
Na początku ciąży szok wielki - ja byłam święcie przekonana, że choroba mnie rozkłada i poranne mdłości są wynikiem wczesnego wstawania zrobiłam beta hcg (3 testy negatywne mi wyszły) i jednak ciąża. Po pierwszym szoku - wielka radość
Na szczęście dolegliwości mnie opuszczają. A tak to pełen repertuar - poranne mdłości, rozdrażnienie, spałam całymi dniami i najgorsze, czyli roztargnienie. Też tak macie/miałyście? Ja nie byłam w stanie wybrać kukurydzy i prawie płakałam w sklepie Czasami dopadają mnie wahania nastrojów i popłaczę sobie - nad rybą ostatnio. Niekiedy czuję się jak wariatka

Badania na szczęście wychodzą okej, mam lekką anemię i pilnuję diety. USG mam wyznaczone na 06.02 dopiero. Po cichu liczę na dziewczynkę
Dziewczyny, a Wy czynne zawodowo jesteście czy na zwolnieniu? Chodzicie na jakieś zajęcia dla ciężarnych?
Ja jestem na L4, i o ile wcześniej było to jak zbawienie tak teraz, gdy wracają mi siły i chęci do życia - zaczyna mnie powoli nosić
witamy!
Oj ja też stałam się bardziej wrażliwa i często się rozczulam nad błahymi rzeczami
ja jestem na zwolnieniu, to było dla mnie najlepsze wyjście, do końca grudnia miałam umowę więc zostałabym bez dochodu a tak, chociaż nie dostałam jeszcze żadnej kasy za zwolnienie, liczę, że będzie dobrze

Cytat:
Mam 26, jak urodzę będę miała w zasadzie 27. Faceta mam starszego 8 lat i śmiałam się, że złapał mnie na dziecko Szok był, bo nie planowaliśmy i dosyć szybko nam poszło
Ale jesteśmy szczęśliwi.
Piątka! Też mam 26 lat, w marcu skończę 27, męża mam o 5 lat starszego
Super, że się cieszycie!

Cytat:
Ja tez mam 26 i będę miała 27 jak urodze. Mój mąż ma 33. Także tez starszy o trochę.

O i kolejna 26-latka ze starszym od siebie facetem Piątka!

Cytat:
U nas pogoda całkiem ok no niech wiosna przyjdzie juz. Brzuszek widać powoli a u was?
U nas pogoda wiosenna ale brzydka, śnieg się rozpuszcza, mglisto
Muszę iść do sklepu po hiacynty i krokusy – od razu się u mnie wiosennie zrobi. Wtedy też prze aranżuję trochę dekoracje w mieszkaniu i będę sobie czekać na wiosnę

Sama jestem zdziwiona, że już u mnie brzuszek widać, bo cały czas myślałam, że to od najedzenia, ale wczoraj mało jadłam (taki dzień zabiegany) i okazało się, ze brzuszek jest zaokrąglony mimo pustego żołądka

Cytat:

Boski!

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Po południu rundka po babciach ...

Myślę że płeć poznam albo za 2 tygodnie (przy dobrych wiatrach) albo dopiero na nastepenj wizycie w 17 tygodniu
o u nas tez dziś jedziemy do babci i dziadka i do drugiej babci, trzecia daleko ale myślę, że kartka z życzeniami już do niej dotarła

ja mam w poniedziałek wizytę, będę w 12t3d (jak sobie wyliczyłam) i jestem ciekawa czy będzie już coś widać a jak nie to poczekamy do następnej

coraz bardziej marzy mi się chłopczyk

[QUOTE=fiona27;49858727]
Wrzucę Wam fotkę do klubu to zobaczycie tą moją długonogą modelkę ( albo modela)
[QUOTE]

Kurde ja tez chcę do tego klubu!! Mogę prosić jeszcze raz o zaproszenie?

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png

Edytowane przez 8katharina8
Czas edycji: 2015-01-21 o 12:35
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:45   #3060
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Piekna dzidzia

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Ja mam tez wlasnie co jakis czas bulgotanie i przelewanie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
To i ja tu wrzucę moje dzieciątko
Piekna

Wczoraj mi caly dzien praktycznie wizaz nie chodzil, a dzis znowu problemy

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-21 o 12:46 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości