Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 14:28   #3091
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
kasperka chwal się jakie ?

Mslullaby
męża brata córka ma Laurka i też bardzo mi się podoba
Synuś raczej już na 99, 9 % Maximilian, a córeczka Lea, Viviana ew. Vivienne , Maja ( ale też dość popularne)

A teraz Fiona Ty się chwal

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-21 o 15:22 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:35   #3092
12mu05
Rozeznanie

Pia Gizela
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja tez mam 26 i będę miała 27 jak urodze. Mój mąż ma 33. Także tez starszy o trochę.
jakie Wy młode jesteście... ja we wrześniu skończę 30 a mój mąż skończył już 36...
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:37   #3093
Olenka_24
Zadomowienie

Ja w kwietniu 29

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:39   #3094
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mój też lekko widać, ale też momentami wygląda jak z przejedzenia

Zarzuć jakimś linkiem do Twojego sklepu

Ja w pierwszej ciąży bardzo chciałam chłopca no i jest mój Leon a teraz mówię że mi obojętnie byle zdrowe ! Choć czasami mi się wydaje ze fajnie jakby drugi chłopak, a czasami wydaje mi się że to dziewczynka w brzuchu siedzi :p czas pokaże

Ja też całą pierwszą ciąże chciałam pójść i nie poszłam
ja chciałam dziewczynkę i do końca miałam jakąś drobną nadzieję, że będzie dziewczynka, choć widziałam co ma między nogami
teraz wszyscy życza dziewczynki do parki to ja od początku myślę że będzie chłopiec

a mój sklepik jest na niemieckim ebay
polecam podejrzec jakie cuda dla maluszków są

http:// stores.ebay.de/miki-P-shop
Stary 2015-01-21, 14:40   #3095
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Pia Gizela

jakie Wy młode jesteście... ja we wrześniu skończę 30 a mój mąż skończył już 36...
nie dobijaj ja niedawno miałam 31 urodziny
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:41   #3096
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jestem potwornie zmęczona, z 3 razy w nocy wstawałam, a zasnęłam dopiero po 3 Wstałam już po 8 i teraz mnie coś zmęczenie łapie, chyba położę się i zdrzemnę
witaj w moim świecie mój Synek od porodu nie przespał ani jednej całej nocy. Zwykle pobudki co 2-3 ha i rano wstaje o 6!!

i tak od 10 miesiecy....

:brzyda l:
Stary 2015-01-21, 14:41   #3097
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ja chciałam dziewczynkę i do końca miałam jakąś drobną nadzieję, że będzie dziewczynka, choć widziałam co ma między nogami
teraz wszyscy życza dziewczynki do parki to ja od początku myślę że będzie chłopiec

a mój sklepik jest na niemieckim ebay
polecam podejrzec jakie cuda dla maluszków są

http:// stores.ebay.de/miki-P-shop
Jak będę na kompie to na pewno obejrzę.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:43   #3098
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam ostatnio w hm legginsy ciążowej super sprawa !
Jaki piękny i wyraźny Dzidziuś!! klask i::r oza:
Stary 2015-01-21, 14:45   #3099
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
No ja też widuje dzieciaki szwagierki one mają 4 miesiące i są juz takie prawie siedzące małe ale pulpety z nich haha. Czy wy czujecie już coś w brzuchu? Ja przelewanie bąbelki i blugotanie. Co do plakania ja racze często o byle co wczoraj o kurczaka ostatnio o nic. Haha straszne ale mój mąż to kochany jest mnie tuli i ociera łzy.
no niestety hormony ciążowe robią z nas dziwadla ale fajnie że mąż taki kochany

a powiedz mi, jak Wy sobie radzicie z autystycznym Synkiem? sorry że tak pytam,, ale mam wrażenie, że to nie łatwe...
Stary 2015-01-21, 14:45   #3100
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
witaj w moim świecie mój Synek od porodu nie przespał ani jednej całej nocy. Zwykle pobudki co 2-3 ha i rano wstaje o 6!!

i tak od 10 miesiecy....

kurcze to niewiele Ci zostało czasu,aby zaliczyć w pełni przespaną nocke! Oby Synek się wyrobił
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-01-21, 14:46   #3101
MsLullaby
Zakorzenienie

To jestem tu jedna z najmłodszych

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:48   #3102
goooosienka
Zakorzenienie

Lekarz na mdłości nic mi nie powiedział, taki urok ciąży. Jest tak źle że podejście do lodówki czy do zlewu z naczyniami powoduje bieg do łazienki bo zmieszane zapachy jedzenia mnie totalnie mdlą :/

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:58   #3103
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wy chcecie śnieg a ja już,chce żeby go nie było choć to pierwszy śnieg tej zimy, na chodnikach chlapa, śnieg sypie, my cali mokrzy, buty mi przemokły, teraz suszę wózek pod kaloryferem a Bartuś właśnie zasnął. Juz dziś nigdzie nawet nie wychodzę mi już mdłości opuszczają choć zupełnie jeszcze mi spokoju nie dały
A mi się śniegu chce... wolę śnieg niż deszcz... w ogóle lepiej znoszę mróz i śnieg, niż lekko powyżej zera i deszcz

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
vea7 to się naczekamy ale później będziemy się razem dzieliły wrażeniami
A pewnie

Cytat:
To i ja tu wrzucę moje dzieciątko

Cytat:
A jak tam Wasze brzuszki, rosną ?
Mój jakoś przystopował.
Mój niestety rośnie... trochę z ciąży, trochę pewnie wzdęcie, ale już się muszę nagimnastykowac, żeby się ubrac wygodnie i tak, żeby nie było widac

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
matko,jak Wy szalejecie!nie bylo mnie raptem pol dnia,zalatwilam sprawunki a teraz zjadlam jogurt i lece po synka do p.potem do biblioteki,
kupilam forme do muffinek bo w samych papilotkach wszystko wyłaziło
no i lakier akrylowy oraz sniezke to moge wrocic niebawem do decoupage

dzis pogorszenie aury ale jzu niedlugo,pol dnia kaszle jakby na wymioty..
dobrze ze kupilam wczoraj rumianek,
sugarbabylove ja sie powoli nie dopinam ale walczedobrze ze mam takie jedne jeansy na gumke w pasie to tym sie ratuje...leginsy super sprawa.
magdowe bedziesz mogla sobie pzoniej pzowolic na wzomozne tycie
fiona27 super maluszek

chcielibysmy córeczke ale pewnie bedzie synek choc ze wzgledu na zamilowanie do slodyczy to na 2 babcia wrożyła..
ja budyn ciazowy mialam przez pierwsze 2 mce czego nie wyprawialam to
dopadła mnie jakas niezrecznosc..cos rozsypie rozleje,grr tez jestem wrazliwsza i nie czytam juz drastycznych ksiazek .. choc i bez ciazy trzeba miec do nich zelazną psychę...
vea7 gdynadchodzimrok.blogspot .com
to moj blog ,chwilowo nic nie czytałąm.wrzucałam bo cos sie skupic nie moge..
Dzięki za link, zaraz zmykam oglądac
Skończyłam właśnie Kossakowską, ale średnio mi leży, za to w ciąży ewidentnie jestem, bo mnie znowu do Sagi Zmierzch ciągnie. Wstyd się przyzna, ale w poprzedniej się tym cudem zaczytywałam
Spróbuję po angielsku pożyczyc... niech mam poczucie mniejszego obciachu

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Najczęściej nadawane imiona w 2014 roku

Dziewczynki :
1. Lena - 9642
2. Zuzanna - 8856
3. Julia - 8572
4. Maja - 8055
5. Zofia - 6733
6. Hanna - 6407
7. Aleksandra - 5935
8. Amelia - 5586

Chłopcy:
1. Jakub - 9382
2. Kacper - 7232
3. Antoni - 7143
4. Filip - 6903
5. Jan - 6817
6. Szymon - 6112
7. Franciszek - 5139
8. Michał - 5004
Kurcze Kubuś wysoko... Maja w sumie też

Cytat:
Ja mam Bartoszka a jak druga będzie córka to Laura a jak syn to Miłosz albo Mikołaj
Uwielbiam imię Miłosz
Znam dwóch i są super

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Synuś raczej już na 99, 9 % Maximilian, a córeczka Lea, Viviana ew. Vivienne
Max średnio mi się podoba, ale imiona dla dziewczynek super

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:59   #3104
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Lekarz na mdłości nic mi nie powiedział, taki urok ciąży. Jest tak źle że podejście do lodówki czy do zlewu z naczyniami powoduje bieg do łazienki bo zmieszane zapachy jedzenia mnie totalnie mdlą :/

Mam dokładnie to samo. A jak wchodzę do domu ze świeżego powietrza to ledwo co zdążam do łazienki. Już tak miałam nadzieje że będzie lepiej bo zaczeło się u mnie tydzień przed świętami a tu nic Tracę nadzieję że będzie lepej.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:02   #3105
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
kurcze to niewiele Ci zostało czasu,aby zaliczyć w pełni przespaną nocke! Oby Synek się wyrobił
hahah ja wyszłam z założenia, że jak będzie drugi Dzidziuś to będzie bez różnicy a przynajmniej jestem wprawiona w bojach moje pierwsze miesiące po porodzie to wyglądałam jak zombie :brzyda l:

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Gosienkaa
Cytat:
Mam dokładnie to samo. A jak wchodzę do domu ze świeżego powietrza to ledwo co zdążam do łazienki. Już tak miałam nadzieje że będzie lepiej bo zaczeło się u mnie tydzień przed świętami a tu nic Tracę nadzieję że będzie lepej.
wpółczuję dziewczyny aż takiej mordęgi.. a wszędzie gadają, że ciąża to stan błogosławiony
Stary 2015-01-21, 15:07   #3106
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Gratuluje wizyt.
Ja siedzę od wczoraj w domu nie dawałam rady w pracy. Wczoraj miałam mieć wizytę tyle na nią czekałam bo chciałam podejrzeć maleństwo sprawdzić czy wszystko ok i wziąść zwolnienie a wizyta odwołana bo lekarzowi coś wypadło. Jestem strasznie zła bo do pracy nie chodzę a zwolnienia nie mam a jutro na wizytę nie mam mnie kto zawieść a sama do samochodu teraz nie wsiadam bo mi tak się w głowie kręci. Mąż wczoraj wziął specjalnie wolne a jutro już nie może.

A jeszcze robiłam badania i wczoraj poszłam odebrać wyniki i się okazało że połowy nie ma. Zapłaciłam za wszystkie a połowy nie zlecili bo pielęgniarka nie spisała z drugiej strony skierowania
Dzisiaj kazały mi przyjść na pobranie ale nie dałam rady.

Nicole a Ty jak się czujesz? wracasz do pracy?

Piszecie o spodniach ciążowych ja tak schudłam że moje ukochane woski co były dla mnie obcisłe przed ciążą teraz są luźne. Wogóle wszystko zrobiło się za duże.
Kurcze, ale pech z tym lekarzem Po zwolnienie może idź do rodzinnego? Ja mam zamiar tak zrobić jeśli jednak nie dam rady pracować. Jutro wracam do pracy. Czwartek i piątek mam zamiar spróbować i zobaczę jak się będę czuła i jak mi się będzie pracowało. Ogólnie to już postanowiłam sobie, że jak będzie źle to nie będę rwała włosów z głowy i biorę L4.

Z tymi badaniami też pech niesamowity miałaś

U mnie jest lepiej, bo już nie mam mdłości 24/7. Zaczynają mi się ok 16-17-18 i im później tym gorzej jest. Ale poranki mam w miarę znośne więc poprawa to dla mnie ogromna chociaż chciałabym żeby mi już całkiem przeszło, bo nie mogę w nocy spać, a do pracy muszę wstawać o 6 rano

Luźnymi spodniami się nie przejmuj, nadrobisz

Cytat:
Ja mam Bartoszka a jak druga będzie córka to Laura a jak syn to Miłosz albo Mikołaj
Miłosz i Mikołaj.... cudnie!!!
Mój mąż nie chce słyszeć o tych dwóch imionach a mi się bardzo podobają

Cytat:

i tak od 10 miesiecy....

Nieźle... szczerze współczuję Jak sobie radzisz? Śpisz w dzień?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
wpółczuję dziewczyny aż takiej mordęgi.. a wszędzie gadają, że ciąża to stan błogosławiony
Mówiąc szczerze to już mi przechodzi nerw... ale jeszcze kilka tygodni temu jak mi ktoś tak mówił to strasznie mnie to denerwowało... nigdy się tak źle nie czułam jak w ciąży i to tak długo I w kółko takie głosy, że jak to... z ciąży się nie cieszysz?

Miałam ochotę wyć...
Stary 2015-01-21, 15:16   #3107
Acka
Rozeznanie

ja dla odmiany mam takie napady głodu ze przeraża mnie to.Zawsze byłam dosć szczupła a teraz to niewiem jak sie to skonczy.:/W nocy np o 3 budzę się i burczy mi w brzuchu i ssie jakbym nic od kilku dni nie jadła.a to dopiero 1 trymestr!
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:18   #3108
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Błogosławiony...
błogosławisz wszystko i wszystkich, kiedy się wreszcie skończy

A tak poważnie, początek jest trudny i niestety koniec bywa kijowy, pomiędzy (przynajmniej u mnie) luz blues i sielanka, czego i Wam życzę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:19   #3109
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
niech szybko mija. W.troszczy się należycie?
Cytat:
Nie trać, będzie lepiej
Cytat:
hahah ja wyszłam z założenia, że jak będzie drugi Dzidziuś to będzie bez różnicy a przynajmniej jestem wprawiona w bojach moje pierwsze miesiące po porodzie to wyglądałam jak zombie :brzyda l:

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Gosienkaa

no podziwiam. Mój mi dał taki wycisk właśnie przez pierwsze 10mc ,że miałam dość. Ale jak po 10mc przespał całą noc bez pobudek tak jest do dziś. Poprostu jak ręką odjął. Po cichu mam nadzieję,że drugie nie będzie mnie tak testowało

Miłosz też mi się podobało,ale moj TZ jest totalnie na nie(ma bardzo złe skojarzenia z tym imieniem i pewną osobą). Najgorsze właśnie,że często patrzy się przez pryzmat danej osoby. Imię samo w sobie może być ładne,ale jak znamy kogoś kto nam zaszedł za skórę to ciężko się wyzbyć uprzedzeń.
Stary 2015-01-21, 15:25   #3110
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia, ja się już nie łudzę... Ciąża mi bokiem wychodzi :/
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
niech szybko mija. W.troszczy się należycie?

Nie trać, będzie lepiej

no podziwiam. Mój mi dał taki wycisk właśnie przez pierwsze 10mc ,że miałam dość. Ale jak po 10mc przespał całą noc bez pobudek tak jest do dziś. Poprostu jak ręką odjął. Po cichu mam nadzieję,że drugie nie będzie mnie tak testowało

Miłosz też mi się podobało,ale moj TZ jest totalnie na nie(ma bardzo złe skojarzenia z tym imieniem i pewną osobą). Najgorsze właśnie,że często patrzy się przez pryzmat danej osoby. Imię samo w sobie może być ładne,ale jak znamy kogoś kto nam zaszedł za skórę to ciężko się wyzbyć uprzedzeń.
Troszczy, bardzo chociaż od kilku dni mieszkamy razem, więc staram się mu coś w mieszkaniu pomóc ale ciężko idzie, właśnie próbowałam pozmywać ale nie dałam rady :/

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-01-21, 15:29   #3111
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Pia Gizela

Ja tez należę do starszyzny, bo też 30 na karku, mąż 35
Cytat:
Synuś raczej już na 99, 9 % Maximilian, a córeczka Lea, Viviana ew. Vivienne , Maja ( ale też dość popularne)

A teraz Fiona Ty się chwal
\Już się chwaliłam, że Lenka jak coś. Dla chłopca nie myślę .
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
ja dla odmiany mam takie napady głodu ze przeraża mnie to.Zawsze byłam dosć szczupła a teraz to niewiem jak sie to skonczy.:/W nocy np o 3 budzę się i burczy mi w brzuchu i ssie jakbym nic od kilku dni nie jadła.a to dopiero 1 trymestr!
Niczym ja w ciąży z synkiem dlatego przytyłam 18 kg
Najgorszy apetyt miałam do 30 tc, czyli większość ciąży Tylko o jedzeniu myślałam .
Stary 2015-01-21, 15:30   #3112
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia, ja się już nie łudzę... Ciąża mi bokiem wychodzi :/

Troszczy, bardzo chociaż od kilku dni mieszkamy razem, więc staram się mu coś w mieszkaniu pomóc ale ciężko idzie, właśnie próbowałam pozmywać ale nie dałam rady :/
Gosia, ja mialam identycznie jak Ty. Po 10 tygodniu zaczelo powoli puszczac Teraz mam jeszcze mdlosci, ale tylko wieczorami... Jem wtedy kolacje, ide pod prysznic i klade sie do lozka z kasiazka albo gazetka Jesli chodzi o jedzenie to nadal na niektore rzeczy patrzec nie moge, ale jem normalnie to na co akurat mam ochote. Glowa do gory, bedzie lepiej.. Jeszcze troche cierpliwosci.
Stary 2015-01-21, 15:30   #3113
fiona27
Zakorzenienie

goosienka, magdowe i niech ktoś powie, że ciąża to nie choroba ...
Stary 2015-01-21, 15:31   #3114
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, ja mialam identycznie jak Ty. Po 10 tygodniu zaczelo powoli puszczac Teraz mam jeszcze mdlosci, ale tylko wieczorami... Jem wtedy kolacje, ide pod prysznic i klade sie do lozka z kasiazka albo gazetka Jesli chodzi o jedzenie to nadal na niektore rzeczy patrzec nie moge, ale jem normalnie to na co akurat mam ochote. Glowa do gory, bedzie lepiej.. Jeszcze troche cierpliwosci.
Tylko że ja już jestem prawie w 13 tygodniu

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-01-21, 15:32   #3115
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez należę do starszyzny, bo też 30 na karku, mąż 35

\Już się chwaliłam, że Lenka jak coś. Dla chłopca nie myślę .

Niczym ja w ciąży z synkiem dlatego przytyłam 18 kg
Najgorszy apetyt miałam do 30 tc, czyli większość ciąży Tylko o jedzeniu myślałam .
A no wlasnie dla dziewczynki to juz widzialam, ale czekalam az dla synusia napiszesz
Stary 2015-01-21, 15:46   #3116
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Długo Cię trzyma

Na genetyczne się wybierasz ?

Kasperka mam przeczucie na córeczkę, co wstępnie zostało potwierdzone, więc o imieniu dla chłopca nie myślę. Jak przyjdzie potrzeba to coś się wymyśli

Kiedy planujecie jakieś pierwsze zakupy dla maluszków ?
Ja po połówkowym.
Stary 2015-01-21, 15:56   #3117
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
O kurdeee na dole masz, ze w 8 tc, a na pierwszej str nie sprawdzilam

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Długo Cię trzyma

Kasperka mam przeczucie na córeczkę, co wstępnie zostało potwierdzone, więc o imieniu dla chłopca nie myślę. Jak przyjdzie potrzeba to coś się wymyśli

Ja po połówkowym.

Ja juz chcialabym ogladac wozki, ciuszki , urzadzic pokoik
Ale jeszcze za wczesnie Po polowkowym czyli po 20 tyg ???
Stary 2015-01-21, 16:01   #3118
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Długo Cię trzyma

Ja po połówkowym.
Genetyczne czyli prenatalne?
Cytat:
O kurdeee na dole masz, ze w 8 tc, a na pierwszej str nie sprawdzilam

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Nie mam siły nawet podpisu zmienić

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-01-21, 16:05   #3119
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Szybko zleci
W naszym przypadku to zaledwie 2 miesiące do połowy, nawet nie .

Ja nie ma właśnie ciśnienia na zakupy .

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Gooosienka tak. Tylko prenatalne to te bardziej inwazyjne o ile się nie mylę. Mój lekarz mówi na nie genetyczne.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-01-21 o 16:03
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 16:12   #3120
CalineczkaO
Przyczajenie

Halo Sierpniowe mamusie
Chcialabym się przywitać i do Was się dołaczyć
Jestem w 11 tc i mam tp 09.08.2015r.
CalineczkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości