|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
między 9 a 13 lutym
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to samo, co jest naprawdę dziwne, bo uwielbiam zakupy. Może wraz z lepszym samopoczuciem przyjdzie i na nie ochota ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Gosia, a Ty w prawie 13 tyg.jestes to nie bedzie za pozno na badania prenatalne miedz 9 a 12 lutym ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Faktycznie, masz racje ! Niecale 2 miesiace do polowkowego
|
||
|
|
|
#3124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ucięłam sobie trzy godzinną drzemkę, miałam się uczyć, ale nie dałam rady a jutro zaliczenie jestem ciekawa co z tego wyjdzie Dobra uciekam się uczyć, nadrobię tu po sesji ![]() Miłego wieczoru dziewczyny i oby bez mdłości
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidziuś obecnie miał o pół centymetra za mało
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Rozeznanie
|
znowu mnie wywala!!!
Cytat:
ja tylko na początku miałam mdłości, bez wymiotów, bóle głowy i bywałam śpiąca niby jestem na zwolnieniu ale ciągle na pełnych obrotach, to zakupy zrobić, to śniadanie, obiad i kolację żeby mąż był najedzony, pozmywać, posprzątać itd. nie narzekałam, tylko robiłam, nie miałabym sumienia żeby przeleżeć w łóżku cały dzień, i mąż mnie w niczym nie wyręczał, pewnie dlatego, że nie dawałam mu do tego powodów dziś aż się popłakałam, bo mam gorszy dzień, i wygarnęłam mu, a on na to, że przecież siedzę w domu to mam obowiązek Noszzzz kurde, tak mi się przykro zrobiło Wiem, że sama jestem sobie winna, bo go tak nauczyłam… ehh Cytat:
Cytat:
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|||
|
|
|
#3128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurde! jak on Ci tak mógł powiedzieć? Ty w ciąży masz odpoczywać a nie charować w domu by obsłużyć JAśnie PAna... a tak radzę , oducz go tego jak dasz radę. Po porodzie jest mniej czasu i jeszcze mniej sił, a jak mąż bęzie nauczony obsługiwania to będzie Ci to wypominał, bo przecież będziesz "tylko" siedzieć cały czas z dzieckiem w domu ![]() ale to tylko moja rada bo po porodzie w związku się jednak wiele zmienia.. moim zdaniem, na początku na gorsze..a Wy doświadczone mamusie,jak tam u Was w związkach/małżeństwach po ur dziecka? sielanka i lepiej? czy w drugą stronę? ciekawa jestem Waszych dośw.
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Przyczajenie
|
Halo dziewczyny
Jestem najstarsza tutaj wiekiem przyszła mamą ![]() Mam 37 lat i dosyc dlugo z mężem staraliśmy sie o dzidziusia,aż praktycznie zrezygnowaliśmy i tutaj taka niespodzianka ![]() Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze 28 stycznia mam badania prenatalne i wtedy zobaczymy czy nadal bede taka szczęśliwa jak dotądEdytowane przez CalineczkaO Czas edycji: 2015-01-21 o 19:14 |
|
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i 3mam kciuki za prenatalne ![]() ale fajną macie niespodziankę To Wasze pierwsze Dzieciątko?
|
|
|
|
|
#3131 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ale naskrobałyście od wczoraj Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim i ogarniam studia ;D Piękny ![]() Cytat:
może autobusem na tą wizytę, dasz radę?? Albo jakaś koleżanka ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To mamy ten sam termin. Nie jesteś czasem w 12 tygodniu?? Kiedy miałaś OM?
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-01-21 o 19:25 |
||||||||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że mój mąż widzi swoją wypłatę gdy ją dostaje i nie robi problemów, że większość ja wydam bo są nasze pieniądze. On uważa że to co w domu robię to też jest praca choć pieniędzy z tego nie ma. Szanujemy się. Nie wymaga ode mnie sniadan obiadów i.kolacji. Ma ręce i sam potrafi zrobić sobie. Jak po urodzeniu? Ciężko, trzeba się nauczyć obsługiwać nowego człowieka i się nie zatracic. Nie być matką/ojcem swojego dziecka a żoną przyjaciółka i kochanką. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Juz teraz sie przejmuje aby wszystko było dobrze ale sobie powtarzam ze teraz nic nie potrafie zrobic jak tylko czekac z pozytywnymi myślami Jeszcze tydzien do badań muszę być silna
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy się razem cieszyć
|
|
#3135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży też chuchałam, dmuchałam strasznie się bałam czy będzie wszystko OK... czy znowu nie poronię, a okazało się że ciąża przebiegła bez jakichkoliwiek komplikacji ![]() także tego również wszystkim życzę ![]() i oczywiście 3mamy kciuki za kolejnego małego człowieczka na wątku ![]()
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Przyczajenie
|
'Witaj
To mamy ten sam termin. Nie jesteś czasem w 12 tygodniu?? Kiedy miałaś OM?[/QUOTE]' Tak z terminu ostatniej miesiączki wyszłoby 12 tc jednak z usg wyszło tydzień mniej ,gin wytłumaczył ,że ze wzgledu ze cykl miałam 31-dniowy ![]() Dokladniej będę wiedziała za tydzien
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam ciężki dzień. Strasznie mnie bolą nogi i kręgosłup, nie mogę się doczekać aż wezmę kąpiel i się położę.. Tż jeszcze w pracy, a Bartek cały dzień tylko tata i tata
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ale wy du uuu zo piszecie ja dziś nie byłam pół dnia tu a tu ponad 5 stron hahha. No więc tak fotki śliczne tutaj któraś wystawiła. Tak moja szwagierka ma właśnie bliźniaki Elena i Marlena się nazywają lenki hehe w sumie są. No mi się podoba imię Emilia albo Nadia mój mąż chce Natalia ale mi się nie podoba o tyle będzie walka o to imię jeśli będzie dziewczę. Co do synka to jest ciężko czasem bardziej czasem mniej młody nie mówi ale zaczyna powoli dużo pokazuje kiwa głową. Problem się pojawia jak czegoś nie chce krzyk panika i wgl albo jak coś chce a ja mówię nie. To jest trzaskanie rzucanie się na ziemię itp na ulicy czasem ucieka jest taki nadpobudliwy ma logopede i fizjoterapie do tego w przedszkolu grupę integracyjna. Dostanie jeszcze terapię na autyzm niedługo ogólnie no nie jest źle ale dobrze też nie . Dajemy rade mamy nadzieję że rodzeństwo poprawi sprawę.
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za badania prenatalne w przyszlym tygodniu Wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
calineczkaO witam!
ja mam lat 29. 30 skoncze jakis miesiac przed urodzeniem dziecka... moniska139 no to dobrze sobie faceta wychowałas,u mnie tez byly problemy typu gosposia podpadl kilka razy i mu sie ukróciło.. Porod i pojawienie sie dziecka zmienia malzenstwo o 360stopni i to nie zawsze na lepsze,brak snu ,siedzenie z dzieckiem w domu..rozne akcje moga sie zdarzac,wzajemne obwinianie się ,obrazanie.. trzeba faceta nauczyc samodzielnosci zawczasu bo jak chce gosposi to niech zatrudni.. wogole mysle by w opiece nad dzieckiem facet bral taki sam udzial i pomagal a nie udawał ze spi ,nie ma,wstawac przewijac,ubierac kąpac, i robic mleko niech od arzu zna swoje przywileje a nie wyreczac sie zona ze ona to zrobi lepiej.to jest niestety czesta wymówka.. .moze to nie ebdzie na mistrzowskim poziomie,ale neich robi jak umie.. my kobiety tez caly dzien nie lezymy i zcekamy az laskawie dzidzia sie posiusia czy zachce sie jesc.. Ale stajemy sie przez to mistrzyniami w zarządzaniu czasem...
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-21 o 20:46 |
|
|
|
#3141 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
Również chciałabym ,przyłączyć się do wątku ![]() Mam 22 lata , tak więc zostanę młodą mamą ,mianowicie termin porodu mam na 15 sierpnia 2015r , dziś mija 11 tydzień
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witamy. A to twoja 1 ciąża? Ja miałam 21 jak się marcelek urodził 😊
|
#3143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z terminu ostatniej miesiączki wyszłoby 12 tc jednak z usg wyszło tydzień mniej ,gin wytłumaczył ,że ze wzgledu ze cykl miałam 31-dniowy ![]() Dokladniej będę wiedziała za tydzien [/QUOTE]Aha, wszystko jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś moją rówieśnicą
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam za to, że dajcie radę, wiadomo każdy by musiał, ale nie każdy się potrafi odnaleźć w takiej sytuacji. Duży szacunek ![]() Witaj Jesteś moją rówieśnicą [/QUOTE]I moją hehe
|
|
#3145 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za mile słowa i kciuki
|
|
|
|
#3146 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie 2 ciąża niespodzianka można powiedzieć chcieliśmy 2 dziecko ale niespodzianka ze teraz akurat wyszło hehe
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też dzidziuś z niespodzianki
|
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3150 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mają trójkę dzieci (dziewczynki, 5lat, 4lata i 1,5roku) nienawidzę go za to jak ją traktuje, mój mąż też tego nie znosi ale mówi, że się w czyjeś małżeństwo nie wtrąca próbuję z mężem rozmawiać, tłumacze mu, proszę a on cały czas powtarza, że jak za 9 miesięcy przyjdzie czas i będzie dziecko to wtedy się zmieni ciąża to nie choroba, tym bardziej u mnie, skoro nie mam prawie żadnych "dolegliwości" ... więc uważa, że nie ma potrzeby niczego zmieniać ... Cytat:
Cytat:
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png Edytowane przez 8katharina8 Czas edycji: 2015-01-21 o 22:48 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

między 9 a 13 lutym 

28 stycznia mam badania prenatalne i wtedy zobaczymy czy nadal bede taka szczęśliwa jak dotąd
może autobusem na tą wizytę, dasz radę?? Albo jakaś koleżanka ? 

Juz teraz sie przejmuje aby wszystko było dobrze ale sobie powtarzam ze teraz nic nie potrafie zrobic jak tylko czekac z pozytywnymi myślami