Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 22:12   #3151
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Mrsvintage Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Również chciałabym ,przyłączyć się do wątku
Mam 22 lata , tak więc zostanę młodą mamą ,mianowicie termin porodu mam na 15 sierpnia 2015r , dziś mija 11 tydzień
Hej hej Witamy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:47   #3152
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość

jakie Wy młode jesteście... ja we wrześniu skończę 30 a mój mąż skończył już 36...
Ja Młoda to byłam jak Juniora rodziłam , miałam 22 lata , teraz bedzie 25 wiec stara dupa ze mnie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Lekarz na mdłości nic mi nie powiedział, taki urok ciąży. Jest tak źle że podejście do lodówki czy do zlewu z naczyniami powoduje bieg do łazienki bo zmieszane zapachy jedzenia mnie totalnie mdlą :/
ojojoj , ale przejedzie na pewno , do końca ciąży nie bedzie meczyc przeciez
Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Gooosienka tak. Tylko prenatalne to te bardziej inwazyjne o ile się nie mylę. Mój lekarz mówi na nie genetyczne.
Ja też tak mówię i lekarz też

Cytat:
Napisane przez CalineczkaO Pokaż wiadomość
Halo Sierpniowe mamusie
Chcialabym się przywitać i do Was się dołaczyć
Jestem w 11 tc i mam tp 09.08.2015r.
witaj

Cytat:

a Wy doświadczone mamusie,jak tam u Was w związkach/małżeństwach po ur dziecka?
sielanka i lepiej? czy w drugą stronę?

ciekawa jestem Waszych dośw.
U nas na gorsze ale idzie przeżyć , kłótni dużo i to zazwyczaj o Juniora .. no ale co poradzić , najważniejsze że się kochamy

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
To kolejna, która ma 28 prenatalne będziemy się razem cieszyć
Ja mam 27 ale będę się razem z wami cieszyć i dzień później

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale wy du uuu zo piszecie ja dziś nie byłam pół dnia tu a tu ponad 5 stron hahha. No więc tak fotki śliczne tutaj któraś wystawiła. Tak moja szwagierka ma właśnie bliźniaki Elena i Marlena się nazywają lenki hehe w sumie są. No mi się podoba imię Emilia albo Nadia mój mąż chce Natalia ale mi się nie podoba o tyle będzie walka o to imię jeśli będzie dziewczę. Co do synka to jest ciężko czasem bardziej czasem mniej młody nie mówi ale zaczyna powoli dużo pokazuje kiwa głową. Problem się pojawia jak czegoś nie chce krzyk panika i wgl albo jak coś chce a ja mówię nie. To jest trzaskanie rzucanie się na ziemię itp na ulicy czasem ucieka jest taki nadpobudliwy ma logopede i fizjoterapie do tego w przedszkolu grupę integracyjna. Dostanie jeszcze terapię na autyzm niedługo ogólnie no nie jest źle ale dobrze też nie . Dajemy rade mamy nadzieję że rodzeństwo poprawi sprawę.
Super że dajecie radę i że nie jest wcale tak źle jakby mogło być , synek dzielny chłopak i trzymam kciuki żeby urodzenie maluszka wpłynęło na niego pozytywnie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

wogole mysle by w opiece nad dzieckiem facet bral taki sam udzial i pomagal a nie udawał ze spi ,nie ma,wstawac przewijac,ubierac kąpac, i robic mleko niech od arzu zna swoje przywileje a nie wyreczac sie zona ze ona to zrobi lepiej.to jest niestety czesta wymówka..
.moze to nie ebdzie na mistrzowskim poziomie,ale neich robi jak umie.. my kobiety tez caly dzien nie lezymy i zcekamy az laskawie dzidzia sie posiusia czy zachce sie jesc..
Ale stajemy sie przez to mistrzyniami w zarządzaniu czasem...
Mnie najbardziej wkurza jak ktoś mi mówi że '' no przecież Ci pomaga bo pieluszkę przebrał '' Facet nie ma pomagać kobiecie , on ma tak samo w tym uczestniczyć jak i ona . Idzie do pracy to go nie ma , to zrozumiałe ale wraca i jest obecny a nie wielki panicz z piwem przed tv siada bo zmeczony . Ja tez pracuje caly dzien przy dziekcu i tez jestem zmeczona ..praca ''po godzinach'' jest i dla jednego i dla drugiego rodzica .. no przykro mi bardzo

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Mam 22 lata , tak więc zostanę młodą mamą ,mianowicie termin porodu mam na 15 sierpnia 2015r , dziś mija 11 tydzień
Witamy Termin mamy taki sam , mimo że moj z każdym usg się zmienia
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:48   #3153
roxana_lu
Zakorzenienie

Weszłam na forum a tu ponad 60 wiadomosc - no WAY !

Miałam ciężki dzien, lece spac a czytać bede jutro

Doczytałam o zaproszeniach do klubu - dziewczyny, ktore nie maja dostępu napiszcie mi wiadomosc prywatna, tak mi bedzie łatwiej Was wpisać jutro na pewno to zrobie z rana

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:11   #3154
vea7
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczynki
Jak tam ranek?

Cytat:
Ja tez należę do starszyzny, bo też 30 na karku, mąż 35
Heh, to ja już totalne próchno, bo mam 31, a jak urodzę będzie 32... Kolega Małżonek trzy lata starszy

Cytat:
Kiedy planujecie jakieś pierwsze zakupy dla maluszków ?
Ja po połówkowym.
Oglądam już Zresztą w pierwszej ciąży też oglądałam wcześnie, natomiast kupowałam bardzo późno, bo nie miałam miejsca na trzymanie klamotów
Ciuszków tych pierwszych pewnie znowu sporo od znajomych dostanę - mamy system przechodni - kolejne mam po Żuku, więc tylko trochę dokupię. Na razie jak odwiedzam jakieś lumpki, to i za malutkimi patrzę. Ale zacznę jakieś konkretne zakupy jak poznam płec.

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja juz chcialabym ogladac wozki, ciuszki , urzadzic pokoik
Ale jeszcze za wczesnie Po polowkowym czyli po 20 tyg ???
Na pokoik chyba rzeczywiście za wcześnie, ale co do oglądania, to czemu nie Wg. mnie idealny jest II trymestr, bo jeszcze na chodzi się jest, ganianie po sklepach nie jest problemem, a czasu jeszcze sporo

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Genetyczne czyli prenatalne?
Z tego co wiem to z badaniami jest tak:

Prenatalne - wszystkie badania płodu w czasie ciąży, które mają na celu wykluczenie lub potwierdzenie ewentualnych chorób i nieprawidłowości rozwojowych. Dzielą się na inwazyjne i nieinwazyjne. Z kolei badania nieinwazyjne dzielą się na badania oparte o usg, testy z krwi matki oraz inne np. echo serca czy usg dopplerowskie. Standardowo podczas zdrowej ciąży wykonuje się 3 usg tzw.prenatalne - na początku ciąży, ok. 20 tc i na ok. 2 tygodnie przed porodem.

Genetyczne - badanie robione tylko raz w czasie ciąży (między 11 a 14 tc) mające na celu określenie prawdopodobieństwa wystąpienie niektórych chorób genetycznych. Najczęściej wykonywane składa się z dwóch elementów - usg (często jest traktowane jako usg prenatalne) oraz testów z krwi.
Są też metody bardziej inwazyjne, ale raczej się ich nie wykonuje jeśli nie ma po temu wyraźnych wskazań.

Cytat:
Halo Sierpniowe mamusie
Cześc

Cytat:
U nas zdecydowanie lepiej w ciąży i po
Generalnie oboje nerwusy jesteśmy, i przed ciążą nieraz "kłaki fruwały", a w ciąży - zresztą bardzo przez męża upragnionej i wyczekanej (to on mnie na Dziecia namawiał ), pełen spokój i harmonia. Po urodzeniu Żuka w sumie też, bo się małżonek wczuł bardzo - np. sam kąpał maluch, bo ja się bałam. Do teraz dzielimy się jakoś w miarę równo, żeby było śmieszniej, to mąż się budzi, jak Żuk płacze, ja podobno śpię jak zabita. Jedyne w sumie czego Bartek nie robi, to obcinanie paznokci
Zdecydowanie nie narzekam, trafił mi się chyba Tata na Medal

Cytat:
Halo dziewczyny
Jestem najstarsza tutaj wiekiem przyszła mamą
Mam 37 lat i dosyc dlugo z mężem staraliśmy sie o dzidziusia,aż praktycznie zrezygnowaliśmy i tutaj taka niespodzianka i juz 11tc
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze 28 stycznia mam badania prenatalne i wtedy zobaczymy czy nadal bede taka szczęśliwa jak dotąd
Na pewno będziesz
No i gratuluję, że się udało

Cytat:
wogole mysle by w opiece nad dzieckiem facet bral taki sam udzial i pomagal a nie udawał ze spi ,nie ma,wstawac przewijac,ubierac kąpac, i robic mleko niech od arzu zna swoje przywileje a nie wyreczac sie zona ze ona to zrobi lepiej.to jest niestety czesta wymówka..
.moze to nie ebdzie na mistrzowskim poziomie,ale neich robi jak umie.. my kobiety tez caly dzien nie lezymy i zcekamy az laskawie dzidzia sie posiusia czy zachce sie jesc..
Ale stajemy sie przez to mistrzyniami w zarządzaniu czasem...

Cytat:
Cześć Dziewczyny
O, witam kolejną mamę

U mnie dalej kicha, wiec jutro biorę wolne - czytaj będę chora z chorym dzieckiem i mężem w domu
A w ogóle musimy Żuka do fryzjera zabrac, a to wyższa szkoła jazdy, bo nie chce da się obciąc za żadne skarby... no i znowu będę za nim po całym salonie ganiała

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:19   #3155
beatrix28
Zadomowienie

roxana_lu to z ktorego roku im mca jest Twoj synek?Remek jest z lipca 2010
a nad mezem tzreba niestety pracowac przez caly czas i wymagac,
niestety matce nikt nie da chorobowego ,to jak praca na 2 etaty ..

a ja odebralam wyniki i TSH skoczyło mi az na 10!wieczorem musze zadzwonic do endo bo w dzien to ona pracuje w szpitalu.

morfologia nadal marna,,kilka parametrow ponizej normy ,mocz,wole nie myslec bo dopiero wczoraj dalam i chyba pojade do gina kolo srody piatku bo niewiem czy ten pon wypali....
moze dlatego tak kiepsko sie czuje i nic mi sie nie chce...
mam nadzieje ze 2trymestr przyniesie ze soba wiecej dobrego samopoczucia
chyba pora zaczac sie oszczedzać...
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:27   #3156
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
Jak tam ranek?

Heh, to ja już totalne próchno, bo mam 31, a jak urodzę będzie 32... Kolega Małżonek trzy lata starszy

Oglądam już Zresztą w pierwszej ciąży też oglądałam wcześnie, natomiast kupowałam bardzo późno, bo nie miałam miejsca na trzymanie klamotów
Ciuszków tych pierwszych pewnie znowu sporo od znajomych dostanę - mamy system przechodni - kolejne mam po Żuku, więc tylko trochę dokupię. Na razie jak odwiedzam jakieś lumpki, to i za malutkimi patrzę. Ale zacznę jakieś konkretne zakupy jak poznam płec.

Na pokoik chyba rzeczywiście za wcześnie, ale co do oglądania, to czemu nie Wg. mnie idealny jest II trymestr, bo jeszcze na chodzi się jest, ganianie po sklepach nie jest problemem, a czasu jeszcze sporo

Z tego co wiem to z badaniami jest tak:

Prenatalne - wszystkie badania płodu w czasie ciąży, które mają na celu wykluczenie lub potwierdzenie ewentualnych chorób i nieprawidłowości rozwojowych. Dzielą się na inwazyjne i nieinwazyjne. Z kolei badania nieinwazyjne dzielą się na badania oparte o usg, testy z krwi matki oraz inne np. echo serca czy usg dopplerowskie. Standardowo podczas zdrowej ciąży wykonuje się 3 usg tzw.prenatalne - na początku ciąży, ok. 20 tc i na ok. 2 tygodnie przed porodem.

Genetyczne - badanie robione tylko raz w czasie ciąży (między 11 a 14 tc) mające na celu określenie prawdopodobieństwa wystąpienie niektórych chorób genetycznych. Najczęściej wykonywane składa się z dwóch elementów - usg (często jest traktowane jako usg prenatalne) oraz testów z krwi.
Są też metody bardziej inwazyjne, ale raczej się ich nie wykonuje jeśli nie ma po temu wyraźnych wskazań.

Cześc

U nas zdecydowanie lepiej w ciąży i po
Generalnie oboje nerwusy jesteśmy, i przed ciążą nieraz "kłaki fruwały", a w ciąży - zresztą bardzo przez męża upragnionej i wyczekanej (to on mnie na Dziecia namawiał ), pełen spokój i harmonia. Po urodzeniu Żuka w sumie też, bo się małżonek wczuł bardzo - np. sam kąpał maluch, bo ja się bałam. Do teraz dzielimy się jakoś w miarę równo, żeby było śmieszniej, to mąż się budzi, jak Żuk płacze, ja podobno śpię jak zabita. Jedyne w sumie czego Bartek nie robi, to obcinanie paznokci
Zdecydowanie nie narzekam, trafił mi się chyba Tata na Medal

Na pewno będziesz
No i gratuluję, że się udało

O, witam kolejną mamę

U mnie dalej kicha, wiec jutro biorę wolne - czytaj będę chora z chorym dzieckiem i mężem w domu
A w ogóle musimy Żuka do fryzjera zabrac, a to wyższa szkoła jazdy, bo nie chce da się obciąc za żadne skarby... no i znowu będę za nim po całym salonie ganiała

Vea, masz racje... Za wczesnie na pokoik i tego typu sprawy
Wiadomo marzyc i rozmyslac sobie moge jak go urzadzic itd, ale pewnie po polowkowym wezmiemy sie za wszystko
Stary 2015-01-22, 09:28   #3157
SugarbabyLove
Zakorzenienie

no mi dzis tez niedobrze bylo z rana teraz juz dobrze bogu dzieki
ja juz sie rozgladam za rzeczami ale kupie wiekszosc jak sie dzidzia urodzi bo bedziemy sie wyprowadzali ale przed przeprowadzka pare rzeczy kupic musze: wozek, fotelik do auta .. kolyske dostane od szwagierki poki co wysrarczy poki sie nie wyprowadzimy na pierwsze 1-2 miesiace
ciuszkow tez dostane troche ale tylko jesli bedzie to dziewczynka bo po tych dzieciakach od szwagierki
jak synek to oczywiscie rozowego mu nie dam i kupie cos
Stary 2015-01-22, 10:11   #3158
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

a ja odebralam wyniki i TSH skoczyło mi az na 10!wieczorem musze zadzwonic do endo bo w dzien to ona pracuje w szpitalu.

morfologia nadal marna,,kilka parametrow ponizej normy ,mocz,wole nie myslec bo dopiero wczoraj dalam i chyba pojade do gina kolo srody piatku bo niewiem czy ten pon wypali....
moze dlatego tak kiepsko sie czuje i nic mi sie nie chce...
mam nadzieje ze 2trymestr przyniesie ze soba wiecej dobrego samopoczucia
chyba pora zaczac sie oszczedzać...
O kurcze, ale pamiętaj, że normy są robione dla "normalnych", ciężarne mają prawo miec inne wyniki i to jest ok.
Ale jeśli źle się czujesz, to może coś jest na rzeczy - może nie odkładaj jednak gina... popatrzy na wyniki, powie Ci czy i co jest nie tak i od razu zaczniecie działac
Co do oszczędzania, to jak najbardziej czas

Cytat:
Vea, masz racje... Za wczesnie na pokoik i tego typu sprawy
Wiadomo marzyc i rozmyslac sobie moge jak go urzadzic itd, ale pewnie po polowkowym wezmiemy sie za wszystko
Wiesz co, mówię za wcześnie, bo podejrzewam, że by Ci się jeszcze 10 razy zmieniło
Ale planowac, ogląda, szukac inspiracji jak najbardziej już możesz... o ile tylko masz ochotę Ja np. wózek miałam wybrany jakoś w 4-5 mc - kiedy tylko się dowiedziałam jaki fotelik od znajomych dostaniemy A kupiliśmy na dwa tygodnie przed terminem

Cytat:
ja juz sie rozgladam za rzeczami ale kupie wiekszosc jak sie dzidzia urodzi bo bedziemy sie wyprowadzali ale przed przeprowadzka pare rzeczy kupic musze: wozek, fotelik do auta .. kolyske dostane od szwagierki poki co wysrarczy poki sie nie wyprowadzimy na pierwsze 1-2 miesiace
ciuszkow tez dostane troche ale tylko jesli bedzie to dziewczynka bo po tych dzieciakach od szwagierki
jak synek to oczywiscie rozowego mu nie dam i kupie cos
Wiesz co, myślę, że spokojnie te pierwsze mogą by i po dziewczynkach Sporo jest uniwersalnych - my mieliśmy od znajomych, którzy same dziewczyny mają i spokojnie udało się zebra "nie różową" wyprawkę... nawet i bez motylków i kwiatków

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 10:14   #3159
dd1dd
Zakorzenienie

ale z Was gaduły
spróbuję nadrobić ale nie wiem jak mi to pójdzie moje samopoczucie jest do dupy ... nie mam pomysłu na obiad, pogoda za oknem mi nie sprzyja w poniedziałek był blue monday ale ja chyba cały tydzień będę miała blue
Stary 2015-01-22, 10:22   #3160
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

ale z Was gaduły
spróbuję nadrobić ale nie wiem jak mi to pójdzie moje samopoczucie jest do dupy ... nie mam pomysłu na obiad, pogoda za oknem mi nie sprzyja w poniedziałek był blue monday ale ja chyba cały tydzień będę miała blue
U mnie dzisiaj polędwiczki z frytkami i sałatką grecką
A jak mąż ugotuje (czytaj: rozmrozi wywar i dorzuci do niego pomidory od teściowej), to i zupa pomidorowa

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 10:30   #3161
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzisiaj polędwiczki z frytkami i sałatką grecką
A jak mąż ugotuje (czytaj: rozmrozi wywar i dorzuci do niego pomidory od teściowej), to i zupa pomidorowa
mniam, smacznie u Ciebie dzisiaj ja nie mam apetytu i po prostu nie wiem co zrobić, żeby to zjeść a na męża nie mam co liczyć, zawsze jak mówię, żeby coś zrobił na obiad to słyszę pytanie "to gdzie jedziemy na obiad"? no ewentualnie frytki z keczupem
Stary 2015-01-22, 10:33   #3162
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ojj frytki bym se zjadla .. chyba zrobie bo mam rybe dzis do niej frytki beda pasowały
Stary 2015-01-22, 10:39   #3163
kasperka
Zakorzenienie

Smacznie u Was dzisiaj dziewczyny Moze jakas inspiracje zaciagne od Was Jak czytam co dzis gotujecie to tez chetnie zjadlabym to
Ale jak ja mialabym to przygotowac to niewiadomo czy zjadlabym... Masz tu babo placek. Kiedy w koncu przyjdzie ten czas, ze bez wyjatkow wszystko bedzie mi smakowac
Stary 2015-01-22, 10:43   #3164
Pia Gizela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny.

Ale pospałam, ponad 12h Idę sobie zaraz grzanki zrobić z żurawiną i serem brie na obiad będzie pieczarkowa albo łosoś pieczony z sałatką. zobaczymy. do sklepu podjechać muszę ale taaaak mi się nie chce.

Gdzie kupię fajne dżinsy ciążowe? Już mi powoli ciasno w moich spodniach

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:49   #3165
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej ho
Gizela ja zamierzam w hm kupić ciążowe ciuchy.
Ja dziś mam obiad z głowy, mam fasolkę po bretonsku z wczoraj ale chyba jakieś ciasto upiekę. My już po porannym spacerku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:50   #3166
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
mniam, smacznie u Ciebie dzisiaj ja nie mam apetytu i po prostu nie wiem co zrobić, żeby to zjeść a na męża nie mam co liczyć, zawsze jak mówię, żeby coś zrobił na obiad to słyszę pytanie "to gdzie jedziemy na obiad"? no ewentualnie frytki z keczupem
Smacznie i szybko, bo polędwiczki to moment
Kurcze, ja bym chętnie gdzieś na obiad wyskoczyła... może jutro namówię męża, bo nam niedaleko podobno świetną pizzerię otworzyli

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Ale pospałam, ponad 12h Idę sobie zaraz grzanki zrobić z żurawiną i serem brie na obiad będzie pieczarkowa albo łosoś pieczony z sałatką. zobaczymy. do sklepu podjechać muszę ale taaaak mi się nie chce.

H&M mama

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 10:50   #3167
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

W h&m sa bardzo fajne Mam i polecam
Stary 2015-01-22, 11:28   #3168
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Witam na wstępie nowe mamusie

Ja dziś średnio wyspana, młody urządził w nocy godzinny koncert od 1.20 nie wiem co biedakowi było a później przed 6 pobudka.

vea zdrówka dla Ciebie i Twojej rodzinki !

roxana wysłałam Ci PW odnośnie zaproszenia do klubu

ja dziś z rańca poszalałam w reserved bo miałam bon na 200 pln który na gwiazdkę dostałam

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:41   #3169
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Aa pizze tez bym wciągnęła haha no teraz się za obiad biorę w hm jest za drogo dla mnie 40 e to za dużo za parę spodni a ich ze 3 szt trzeba żeby mieć na zmianę. Także ja szukam na ebay za te 40 e będę mieć Co najmniej 2 pary
Stary 2015-01-22, 11:50   #3170
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Witam na wstępie nowe mamusie

Ja dziś średnio wyspana, młody urządził w nocy godzinny koncert od 1.20 nie wiem co biedakowi było a później przed 6 pobudka.

vea zdrówka dla Ciebie i Twojej rodzinki !

roxana wysłałam Ci PW odnośnie zaproszenia do klubu

ja dziś z rańca poszalałam w reserved bo miałam bon na 200 pln który na gwiazdkę dostałam
Dziękuję
Heh, ja mam nadzieję, że poszaleję sobie w H&M bo jest szansa, ze na urodziny dostanę bon

Cytat:
Aa pizze tez bym wciągnęła haha no teraz się za obiad biorę w hm jest za drogo dla mnie 40 e to za dużo za parę spodni a ich ze 3 szt trzeba żeby mieć na zmianę. Także ja szukam na ebay za te 40 e będę mieć Co najmniej 2 pary
Dobra pizza nie jest zła
Miałam plan, żeby teraz na wyprzedaży zapolowac, ale jakoś mi ciągle nie po drodze. Więc albo dostane ten bon albo będę szukała lumpka z ciążowymi ciuchami - podobno we Wrocławiu w kilku są... a jak nie, to Facebook albo Allegro

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 11:51   #3171
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Halo Sierpniowe mamusie
O już mamy jedną calineczkę na wątku
Witaj i kciuki za genetyczne
Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość

kurde to głupie ale ja Wam chyba zazdroszczę tych dolegliwości, mdłości, wymiotów, itp.idt.
ja tylko na początku miałam mdłości, bez wymiotów, bóle głowy i bywałam śpiąca
niby jestem na zwolnieniu ale ciągle na pełnych obrotach, to zakupy zrobić, to śniadanie, obiad i kolację żeby mąż był najedzony, pozmywać, posprzątać itd.
nie narzekałam, tylko robiłam, nie miałabym sumienia żeby przeleżeć w łóżku cały dzień, i mąż mnie w niczym nie wyręczał, pewnie dlatego, że nie dawałam mu do tego powodów
dziś aż się popłakałam, bo mam gorszy dzień, i wygarnęłam mu, a on na to, że przecież siedzę w domu to mam obowiązek
Noszzzz kurde, tak mi się przykro zrobiło
Wiem, że sama jestem sobie winna, bo go tak nauczyłam… ehh
No nie zazdroszczę sytuacji z mężem i radzę się przeciwstawić, bo inaczej zamiast jednego dziecka to będziesz miała dwoje.
Cytat:

W moim przypadku nie było kolorowo( ciągłe kłótnie) choć nie powiem, bo mąż pomagał mi we wszystkim i nie miał taryfy ulgowej. Od samego początku to on kąpał i tak samo przebierał dziecko. Chodził na spacery i nawet wstawał w nocy do małego mimo, że rano szedł do pracy( z własnej woli ). Do tej pory wszystko robi z synkiem. Nawet zabiera go na spotkania z kolegami, na basen. Jednym słowem gdzie się da
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość

Dobrze, że mój mąż widzi swoją wypłatę gdy ją dostaje i nie robi problemów, że większość ja wydam bo są nasze pieniądze. On uważa że to co w domu robię to też jest praca choć pieniędzy z tego nie ma. Szanujemy się. Nie wymaga ode mnie sniadan obiadów i.kolacji. Ma ręce i sam potrafi zrobić sobie.

Jak po urodzeniu? Ciężko, trzeba się nauczyć obsługiwać nowego człowieka i się nie zatracic. Nie być matką/ojcem swojego dziecka a żoną przyjaciółka i kochanką.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie jest podobnie. Nawet teraz jak siedzę w domu to sam mi mówi, że nie muszę gotować obiadów każdego dnia i żebym lepiej poleżała odpoczęła, a swoja wypłatę w większości oddaje mi, bo on nie ma pojęcia o zakupach i rachunkach

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Hej

Ale tu sporo nowych dziewczyn
Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość

próbuję z mężem rozmawiać, tłumacze mu, proszę a on cały czas powtarza, że jak za 9 miesięcy przyjdzie czas i będzie dziecko to wtedy się zmieni
ciąża to nie choroba, tym bardziej u mnie, skoro nie mam prawie żadnych "dolegliwości" ... więc uważa, że nie ma potrzeby niczego zmieniać ...
Z własnych doświadczeń moge Ci powiedzieć, że po porodzie to się nie polepsza tylko zazwyczaj jest gorzej, bo to nowa sytuacja dla każdego, zmęczenie robi swoje.
Choć nie można każdego wrzucać do jednego wora i może u Ciebie będzie inaczej.
Cytat:

O kurcze to wysokie masz tsh. Dodzwoniłaś się do endo?

A tak w ogóle mój synek z października 2010
Stary 2015-01-22, 12:10   #3172
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznie u Was dzisiaj dziewczyny Moze jakas inspiracje zaciagne od Was Jak czytam co dzis gotujecie to tez chetnie zjadlabym to
Ale jak ja mialabym to przygotowac to niewiadomo czy zjadlabym... Masz tu babo placek. Kiedy w koncu przyjdzie ten czas, ze bez wyjatkow wszystko bedzie mi smakowac
ja mam tak od 3 dni, nie wiem sama czego chcę, nie wiem czego się napić , zeby było mi dobrze płakać mi się chce na tą bezradność

Cytat:
Smacznie i szybko, bo polędwiczki to moment
Kurcze, ja bym chętnie gdzieś na obiad wyskoczyła... może jutro namówię męża, bo nam niedaleko podobno świetną pizzerię otworzyli

H&M mama
muszę w końcu tam zajrzeć co mają chociaż spokojnie mam luz jeszcze w spodniach , jeszcze troszkę może pochodzę w moich. Fajne mają spodnie, dobre jakosciowo? na stronie h&m to mało do popatrzenia.
Stary 2015-01-22, 12:12   #3173
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ah Tez bym do kumpka poszła gdyby jakiś tu był taki gdzie to dostane u nas są 2 i ona z cenami powyżej normy i z małym wyborem rzeczy . Niestety
Stary 2015-01-22, 12:15   #3174
Mravka
Zadomowienie

Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:16   #3175
fiona27
Zakorzenienie

W pierwszej ciąży miałam spodnie z h&m i bardzo je polecam. Wygodne, nie niszą się tak bardzo ogólnie dobre jakościowo. Teraz też kupiłam jedna parę. Nie są jakoś bardzo tanie, bo zapłaciłam 150 zł, ale to jedyne spodnie, które miałam zamiar nabyć ( nie licząc tych z poprzedniej ciąży, które są takie typowo wiosenno- letnie )
Stary 2015-01-22, 12:17   #3176
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
o kurcze mega szkoda z tym lekarzem. Miałaś mieć teraz jakieś badania? myślę że internista nie powinien robić problemów ze zwolnieniem

Stary 2015-01-22, 12:18   #3177
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Weż ze sobą chociaż kartę ciąży żeby lekarz wiedział, ze go nie oszukujesz.
Powinien wystawić, chyba
Stary 2015-01-22, 12:19   #3178
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ah Tez bym do kumpka poszła gdyby jakiś tu był taki gdzie to dostane u nas są 2 i ona z cenami powyżej normy i z małym wyborem rzeczy . Niestety
kurcze a ja nigdy nic nie mogę dla siebie znaleźć za to moja siostra takie perełki zawsze znajdzie tylko , że tu gdzie ja mieszkam nie ma nic specjalnego, a tam gdzie ona to ma tyle do wyboru ... już mi kupuje ciuszki hehe uniwersalne ale ma też i dla dziewczynki jeszcze jej męża siostra jest w ciąży więc jak nie mi to jej da
Stary 2015-01-22, 12:20   #3179
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
o kurcze mega szkoda z tym lekarzem. Miałaś mieć teraz jakieś badania? myślę że internista nie powinien robić problemów ze zwolnieniem
liczyłam po cichu na USG. Mam też słabe wyniki krwi i liczyłam,że coś mi więcej powie. Poza tym kilka pewnie typowych dolegliwości,które chciałam zgłosić. Ogólnie wiadomo co swój lekarz to swój. Mam nadzieję,że tj piszesz ten internista nie będzie robił problemów. Jeśli jednak zrobi to będe musiała szukać gin prywatnie ...na już. Tego wolałabym uniknąć.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:21   #3180
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
kurcze a ja nigdy nic nie mogę dla siebie znaleźć za to moja siostra takie perełki zawsze znajdzie tylko , że tu gdzie ja mieszkam nie ma nic specjalnego, a tam gdzie ona to ma tyle do wyboru ... już mi kupuje ciuszki hehe uniwersalne ale ma też i dla dziewczynki jeszcze jej męża siostra jest w ciąży więc jak nie mi to jej da
ja mam tak samo, oglądam te rzeczy i nic dla siebie nie widzę a jak już coś kupię to później ani razu nie założę :p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości