Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 12:22   #3181
dd1dd
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży miałam spodnie z h&m i bardzo je polecam. Wygodne, nie niszą się tak bardzo ogólnie dobre jakościowo. Teraz też kupiłam jedna parę. Nie są jakoś bardzo tanie, bo zapłaciłam 150 zł, ale to jedyne spodnie, które miałam zamiar nabyć ( nie licząc tych z poprzedniej ciąży, które są takie typowo wiosenno- letnie )
o widzisz, czyli jak najbardziej zajrzę chciałabym jakieś proste dżiny i z dziurami do trampek i na luza tylko, że ja wydrukuję sobie te -25% , zawsze coś w portfelu zostanie
Stary 2015-01-22, 12:23   #3182
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Weż ze sobą chociaż kartę ciąży żeby lekarz wiedział, ze go nie oszukujesz.
Powinien wystawić, chyba
tylko jest MAŁY problem. Nie mam jeszcze karty ciaży . Na pierwszej wizycie nie założył mi, bo jeszcze nie miałam żadnych wyników itp. Mieliśmy teraz zakładać(są juz badania etc). Więc jedyne co mam to zaświadczenie o ciąży i USG, wyniki i to zabiore. Generalnie wezmę co mam. Koleś wydaje się ok, ostatnio u Niego byłam jak miałam kręcz szyji(nie życzę nikomu).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:27   #3183
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
kurcze a ja nigdy nic nie mogę dla siebie znaleźć za to moja siostra takie perełki zawsze znajdzie tylko , że tu gdzie ja mieszkam nie ma nic specjalnego, a tam gdzie ona to ma tyle do wyboru ... już mi kupuje ciuszki hehe uniwersalne ale ma też i dla dziewczynki jeszcze jej męża siostra jest w ciąży więc jak nie mi to jej da
To mamy podobnie, bo ja też nie mogę nic dla siebie znaleźć
za to dla synka już nie miałam problemu. Teraz też musze poszukać jakiegoś dobrego sh i połazić za ciuszkami dla noworodków

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
o widzisz, czyli jak najbardziej zajrzę chciałabym jakieś proste dżiny i z dziurami do trampek i na luza tylko, że ja wydrukuję sobie te -25% , zawsze coś w portfelu zostanie
Dokładnie takie spodnie kupiłam
Nie jakieś mega rurki i z dziurami do trampek, ba nawet trampki do nich kupiłam w h&m
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
tylko jest MAŁY problem. Nie mam jeszcze karty ciaży . Na pierwszej wizycie nie założył mi, bo jeszcze nie miałam żadnych wyników itp. Mieliśmy teraz zakładać(są juz badania etc). Więc jedyne co mam to zaświadczenie o ciąży i USG, wyniki i to zabiore. Generalnie wezmę co mam. Koleś wydaje się ok, ostatnio u Niego byłam jak miałam kręcz szyji(nie życzę nikomu).
Wydaje mi się, ze powinno wystarczyć zaświadczenie.
Stary 2015-01-22, 12:27   #3184
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
muszę w końcu tam zajrzeć co mają chociaż spokojnie mam luz jeszcze w spodniach , jeszcze troszkę może pochodzę w moich. Fajne mają spodnie, dobre jakosciowo? na stronie h&m to mało do popatrzenia.
W sklepie powinni miec duuużo więcej. Co do jakości powiem Ci tak - swoje materiałowe kupiłam jakoś w styczniu 2013, a chodzę w nich do dzisiaj - literalnie mam je dzisiaj na tyłku Nic się z nimi nie dzieje, poza tym, ze kolor trochę zblakł Jeansy w poprzedniej ciąży pożyczałam od koleżanki - chodziła w nich ona, jej siostra i ja, i jedyne co się stało, to odpruł się kawałek tego bawełnianego pasa - 3 minuty z igłą i po sprawie.
Spodnie kosztują tyle co ich normalne spodnie, czyli tak 100-150 zł, ale często można się załapac na promocje, więc warto zajrzec.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ah Tez bym do kumpka poszła gdyby jakiś tu był taki gdzie to dostane u nas są 2 i ona z cenami powyżej normy i z małym wyborem rzeczy . Niestety
A no tak, w Niemiaszkowie podobno trudno z lumpkami... a jakiś komis dzieciowy?

Cytat:
Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
O siet
Nie powinien zrobic Weź kartę ciąży i powiedz, że się źle czujesz - internista też może ciążowe L4 wystawic

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:28   #3185
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Był fajny z dziecięcymi rzeczami ale zamknęli niestety
Stary 2015-01-22, 12:28   #3186
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny witam Was w 10 tc podczytuje Was ciągle ale na tel nienawidzę odpisywać

z ciuchów to wczoraj zaszalałam, ledwo się mieszczę w to co mam i zamówiłam na allegro 2 pary spodni długich z hm mama, jeansy i takie miętowe, spódnice z zary mama czy jakoś tak, 2 pary krótkich spodenek to juz przyszlościowo też z hm i zapłaciłam niecałe 200 zł także lubię to!

no a co do zachwania tż po porodzie ojjj było ciężko, kłótnie i niedomówienia, choć przy młodym dużo robił, kąpanie, wstawanie i podawanie mi do cyca w nocy, przebieranie, ubieranie, sprzątanie itp

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:41   #3187
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Nie denerwuj się
Cytat:
To mamy podobnie, bo ja też nie mogę nic dla siebie znaleźć
za to dla synka już nie miałam problemu. Teraz też musze poszukać jakiegoś dobrego sh i połazić za ciuszkami dla noworodków

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dokładnie takie spodnie kupiłam
Nie jakieś mega rurki i z dziurami do trampek, ba nawet trampki do nich kupiłam w h&m

Wydaje mi się, ze powinno wystarczyć zaświadczenie.
ja też za jakiś czas się porozglądam jak będę u siostry ceny sklepowe za takie małe ubranka są przerażające, ale na szczęście jeszcze przed nami wyprzedaże letnie więc może się coś okazyjnie kupi
Hehe to teraz obowiązkowo muszę zajrzeć do hm

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
W sklepie powinni miec duuużo więcej. Co do jakości powiem Ci tak - swoje materiałowe kupiłam jakoś w styczniu 2013, a chodzę w nich do dzisiaj - literalnie mam je dzisiaj na tyłku Nic się z nimi nie dzieje, poza tym, ze kolor trochę zblakł Jeansy w poprzedniej ciąży pożyczałam od koleżanki - chodziła w nich ona, jej siostra i ja, i jedyne co się stało, to odpruł się kawałek tego bawełnianego pasa - 3 minuty z igłą i po sprawie.
Spodnie kosztują tyle co ich normalne spodnie, czyli tak 100-150 zł, ale często można się załapac na promocje, więc warto zajrzec.
:
ja też miałam jedne spodnie z h&m ale długo w nich nie pochodziłam. Wtedy strasznie schudłam i leżały na mnie idealnie, kolor piękny proste rurki ale jak to u mnie bywa, jak szybko schudłam tak szybko przytyłam,więc długo w nich nie pochodziłam ale były idealne więc ciężko mi się wypowiedzieć na temat jakości ich spodni i dlatego pytam a woskowane mają ciążowe ?
nawet nie czuję jak rymuję

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-01-22 o 12:42
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:48   #3188
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie denerwuj się

ja też za jakiś czas się porozglądam jak będę u siostry ceny sklepowe za takie małe ubranka są przerażające, ale na szczęście jeszcze przed nami wyprzedaże letnie więc może się coś okazyjnie kupi
Hehe to teraz obowiązkowo muszę zajrzeć do hm

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

ja też miałam jedne spodnie z h&m ale długo w nich nie pochodziłam. Wtedy strasznie schudłam i leżały na mnie idealnie, kolor piękny proste rurki ale jak to u mnie bywa, jak szybko schudłam tak szybko przytyłam,więc długo w nich nie pochodziłam ale były idealne więc ciężko mi się wypowiedzieć na temat jakości ich spodni i dlatego pytam a woskowane mają ciążowe ?
Nie wiem jak w Pl, ale u mnie w De są woskowane czarne Jak będą dobrze na mnie leżeć to zamierzam je kupić . Myślę, że w Pl też powinny być dostępne
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:51   #3189
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w Pl, ale u mnie w De są woskowane czarne Jak będą dobrze na mnie leżeć to zamierzam je kupić . Myślę, że w Pl też powinny być dostępne
świetnie by było, uwielbiam woski

idę ogarnąć chałupę....
miłego dnia
Stary 2015-01-22, 12:56   #3190
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie by było, uwielbiam woski

idę ogarnąć chałupę....
miłego dnia
Ja tez biore sie za prasowanie, gotowanie itd

Milego dnia Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (50,9 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-22 o 12:57 Powód: Blad
Stary 2015-01-22, 13:21   #3191
fiona27
Zakorzenienie

Woskowane czarne też były, bo nawet je przymierzałam . Takie jak wkleiła kasperka
Stary 2015-01-22, 13:22   #3192
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Woskowane czarne też były, bo nawet je przymierzałam . Takie jak wkleiła kasperka
Fajnie leżały ???
Stary 2015-01-22, 13:26   #3193
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Spakowane
Od rana zapierniczam jak mrówka .. Została jeszcze tylko kuchnia , TŻet własnie to co już jest znosi na mieszkanie, na szczęście to blok obok

Jutro jeszcze meble łóżka i po wszystkim

Cytat:

ale z Was gaduły
spróbuję nadrobić ale nie wiem jak mi to pójdzie moje samopoczucie jest do dupy ... nie mam pomysłu na obiad, pogoda za oknem mi nie sprzyja w poniedziałek był blue monday ale ja chyba cały tydzień będę miała blue
U mnie na szybko dzisiaj spaghetti

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Gdzie kupię fajne dżinsy ciążowe? Już mi powoli ciasno w moich spodniach
W h&m mama , mam dwie pary z poprzedniej ciąży

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ah Tez bym do kumpka poszła gdyby jakiś tu był taki gdzie to dostane u nas są 2 i ona z cenami powyżej normy i z małym wyborem rzeczy . Niestety
A jak ja żałuję mojego lumpka z Rabki , teraz jak sie przeprowadziłam nie mam gdzie kupować . Tam po znajomości płaciłam dyszkę za tyle ile mi sie w plecaku czy w torbie zmieściło . Czasem było to nawet 20 ciuszków a jakościowo były super i do tego same firmówki.. I siebie, TŻeta i dziecia ubierąłam tam przez 2 lata ..

Cytat:
W pierwszej ciąży miałam spodnie z h&m i bardzo je polecam. Wygodne, nie niszą się tak bardzo ogólnie dobre jakościowo. Teraz też kupiłam jedna parę. Nie są jakoś bardzo tanie, bo zapłaciłam 150 zł, ale to jedyne spodnie, które miałam zamiar nabyć ( nie licząc tych z poprzedniej ciąży, które są takie typowo wiosenno- letnie )
A ja ich nie polecam , może dlatego że nie na moją figurę szyte . Ja brzuch miałam bardzo mały pod koniec więc mi ten pas ich nie trzymał wystarczająco dobrze i mi z tyłka leciały . Teraz sie może bardzije przydadza bo brzuch będzie na pewno wiekszy . Chociaż wątpię bo jak juz bedzi duzy to sie na leginsy przerzucę bo będą upały

Kasperka mega te spodnie
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:30   #3194
Pia Gizela
Zadomowienie

Miała byś zupa albo ryba pieczona a będą kotleciki w wersji healthy - zamiast bułki tartej zrobię w otrębach ale mi się smaki zmieniają co chwilę!

Muszę dokończyć pindrację i jadę do sklepu. Póki co szerokim łukiem omijam sklepy odzieżowe - do wypłaty

Dziewczyny, ile jecie posiłków?

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:40   #3195
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie leżały ???
Tak ładnie, wyszczuplały.
Tylko ja wybrałam jeansy, bo te były bardziej na luzie, a ja wolę taki styl.

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Spakowane
Od rana zapierniczam jak mrówka .. Została jeszcze tylko kuchnia , TŻet własnie to co już jest znosi na mieszkanie, na szczęście to blok obok

Jutro jeszcze meble łóżka i po wszystkim

A ja ich nie polecam , może dlatego że nie na moją figurę szyte . Ja brzuch miałam bardzo mały pod koniec więc mi ten pas ich nie trzymał wystarczająco dobrze i mi z tyłka leciały . Teraz sie może bardzije przydadza bo brzuch będzie na pewno wiekszy . Chociaż wątpię bo jak juz bedzi duzy to sie na leginsy przerzucę bo będą upały

Kasperka mega te spodnie
A widzisz, ja miała duży brzuch i super się trzymały.

To dziś nocleg w nowym mieszkaniu czy jeszcze w starym ?

Cytat:
Miała byś zupa albo ryba pieczona a będą kotleciki w wersji healthy - zamiast bułki tartej zrobię w otrębach ale mi się smaki zmieniają co chwilę!

Muszę dokończyć pindrację i jadę do sklepu. Póki co szerokim łukiem omijam sklepy odzieżowe - do wypłaty

Do wypłaty powiadasz

Nie mam określonej ilości posiłków, jem kiedy mam ochotę. Dużo podjadam w między czasie typu jabłko, kiwi, wafelek. Zazwyczaj nie jem kolacji.
Stary 2015-01-22, 13:46   #3196
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:

Główne 2 bo kolacji nie jadam
Ale miedzy tymi głównymi podjadam oj podjadam wczoraj miałam zachciewajkę na snaki orzechowe , te kulki takie . Całą pakę przed obiadem wtrąbiłam

Cytat:
A widzisz, ja miała duży brzuch i super się trzymały.

To dziś nocleg w nowym mieszkaniu czy jeszcze w starym ?
U mnie mały brzuch i mała dupka spowodowały to że się do nich zraziłam bo ciągle je podciągać musiałam

A nocleg jeszcze na starym dzisiaj bo jutro łóżka dopiero przenosimy
Stary 2015-01-22, 13:47   #3197
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz...całe życie się człowiek uczy... właśnie po raz pierwszy usłyszałam o woskowanych spodniach

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Spakowane

Gratulacje

Kocham Fejsa Wrzuciłam pytanie o ciuchy ciążowe na grupę i mam kilka bardzo fajnych propozycji na już

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 13:51   #3198
Pia Gizela
Zadomowienie

U mnie niestety różnie z tym apetytem. Chociaż zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że nie mam pod nosem sklepu tylko muszę odpalać bruma i jechać do marketu muszę chłopa w weekend wyciągnąć na duże zakupy spożywcze bo samej mi ciężko (i przytargać, i się skoncentrować). Serio, zakupy na 2 dni to szczyt moich możliwości intelektualnych

A jeszcze zapytać muszę - o skórę jak dbacie? Ja mam oliwkę p. rozstępom rossmanowską ale nie wiem czy to dobry wybór? kiedyś ją stosowałam na włosy

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:58   #3199
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Ja nie smaruje , w pierwszej ciazy smarowalam jak mi sie przypomnialo a i tak rozstepow nie mialam , teraz po cichu tez na to licze

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

http://www.pharmaceris.pl/pl/pielegn...y-foliacti/234 Tym smaorwałam ale wkurzała mnie konsystencja , zdecydowanie wolałabym bardziej balsam
Stary 2015-01-22, 13:58   #3200
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie niestety różnie z tym apetytem. Chociaż zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że nie mam pod nosem sklepu tylko muszę odpalać bruma i jechać do marketu muszę chłopa w weekend wyciągnąć na duże zakupy spożywcze bo samej mi ciężko (i przytargać, i się skoncentrować). Serio, zakupy na 2 dni to szczyt moich możliwości intelektualnych

A jeszcze zapytać muszę - o skórę jak dbacie? Ja mam oliwkę p. rozstępom rossmanowską ale nie wiem czy to dobry wybór? kiedyś ją stosowałam na włosy
Dobry A jeszcze lepszy jest balsam z ich serii dla mam.
Dopóki pamiętałam i smarowałam pół rozstępu nie było... niestety po porodzie sobie odpuściłam i mam "piękne" na udach i biodrach

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 14:04   #3201
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uzywam rossmanowskiej oliwki i lotionu z serii dla mam . Skladem powalaja inne kosmetyki tego typu... Wklejalysmy juz jakis czas temu link tutaj , wklejam jeszcze raz

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html?m=1

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-22 o 14:06 Powód: Blad
Stary 2015-01-22, 14:06   #3202
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Ale pospałam, ponad 12h Idę sobie zaraz grzanki zrobić z żurawiną i serem brie
Z tego co mi wiadomo to w ciazy nie mozna jesc plesniowych serów
nie obawiasz się?

ja oliwke rossmanowska tez stosuje i na włosy i na brzuszek..

vea7 a to pilnie Ci potrzebne te ciuchy...?
ja zaczelam ubierac od polowy 4mca..jzu odlozylam kilka obecnie i wczesniej noszonych spodni bo wiem ze wiosną na 100% juz w nie nie wejde i nie ebda mi zalegały..moje ciazowe to nie wiem na ile sie przydadza bo o ile w zeszlej ciazy zakaldalam jzu w marcu to ogolnie byly ze sztruksu,bciele i guma kiespko tzrymała ,spodnie spadały chyba tez bede musiala cos kupić..
z bluzkami luz mam wiele z 1 ciazy zawsze cos wybiore czy tuniki ale ze spodniami to ja zawsze bylam biedna...
rurki uwielbiam, no ale juz nie w tym stanie..
niespodziewajka25 ja tez odwiedze lumpka ale u nas raptem 1 został ...a ja msuze przymierzyc nie moge kupowac ciuchów po rozmiarze w sklepie internetowym bo nic by pewnie nie pasowało..kazdy ma inna numeracje praktycznie..
w sumie moglabym napisac do mojej kolezanki ktora rodzila w sierpniu 2014 bo ona pierwotnie tez nosila r,40..tj ja..

a ja zrobilam obiad,zakupy tez nie na wiecej niz 2 dni.,dalam synkowi zadania,jakies szlaczki,kolorowanki..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:10   #3203
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo to w ciazy nie mozna jesc plesniowych serów
nie obawiasz się?

ja oliwke rossmanowska tez stosuje i na włosy i na brzuszek..

vea7 a to pilnie Ci potrzebne te ciuchy...?
ja zaczelam ubierac od polowy 4mca..jzu odlozylam kilka obecnie i wczesniej noszonych spodni bo wiem ze wiosną na 100% juz w nie nie wejde i nie ebda mi zalegały..moje ciazowe to nie wiem na ile sie przydadza bo o ile w zeszlej ciazy zakaldalam jzu w marcu to ogolnie byly ze sztruksu,bciele i guma kiespko tzrymała ,spodnie spadały chyba tez bede musiala cos kupić..
z bluzkami luz mam wiele z 1 ciazy zawsze cos wybiore czy tuniki ale ze spodniami to ja zawsze bylam biedna...
rurki uwielbiam, no ale juz nie w tym stanie..
niespodziewajka25 ja tez odwiedze lumpka ale u nas raptem 1 został ...a ja msuze przymierzyc nie moge kupowac ciuchów po rozmiarze w sklepie internetowym bo nic by pewnie nie pasowało..kazdy ma inna numeracje praktycznie..
w sumie moglabym napisac do mojej kolezanki ktora rodzila w sierpniu 2014 bo ona pierwotnie tez nosila r,40..tj ja..

a ja zrobilam obiad,zakupy tez nie na wiecej niz 2 dni.,dalam synkowi zadania,jakies szlaczki,kolorowanki..
Pleśniowe można, o ile są z mleka pasteryzowanego - a większośc tych zwykłych, paczkowanych jest

Bluzek czy swetrów nie potrzebuję - zresztą takich typowo ciążowych nie miałam - ale spodnie owszem. Zwykłe zaczynają mnie cisnąc i po prostu mi niewygodnie w nich

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-22, 14:23   #3204
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Jaki piękny i wyraźny Dzidziuś!! klask i::r oza:
też się nie mogę napatrzeć pokazałam wczoraj teściowej, patrzy patrzy i mówi, że nic nie widzi więc jej junior powiedział, że ślepa jest bo tam taaaaaka wielka głowa jest

Cytat:
Błogosławiony...
błogosławisz wszystko i wszystkich, kiedy się wreszcie skończy

A tak poważnie, początek jest trudny i niestety koniec bywa kijowy, pomiędzy (przynajmniej u mnie) luz blues i sielanka, czego i Wam życzę
ja w ósmym miesiącu ciąży z juniorem po górach chodziłam

Cytat:
Długo Cię trzyma

Na genetyczne się wybierasz ?

Kasperka mam przeczucie na córeczkę, co wstępnie zostało potwierdzone, więc o imieniu dla chłopca nie myślę. Jak przyjdzie potrzeba to coś się wymyśli

Kiedy planujecie jakieś pierwsze zakupy dla maluszków ?
Ja po połówkowym.
ja już bym kupowała ale czekam dzielnie na płeć

Cytat:
Napisane przez CalineczkaO Pokaż wiadomość
Halo Sierpniowe mamusie
Chcialabym się przywitać i do Was się dołaczyć
Jestem w 11 tc i mam tp 09.08.2015r.
no cześć

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:27   #3205
Milcia31
Przyczajenie

hej. witam wszystkie sierpniowe mamusie.
Czy można do was jeszcze dołączyć?
Mam 31 lat 10 letniego syna i 8 letnią córeczkę i termin na 08.08.2015
Chyba jako jedyna tutaj czekam na 3 szczęście
Prenatalne mam 28 stycznia i już się nie mogę doczekać

pozdrawiam
Milcia31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:33   #3206
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
o kurde! jak on Ci tak mógł powiedzieć? Ty w ciąży masz odpoczywać a nie charować w domu by obsłużyć JAśnie PAna... a tak radzę , oducz go tego jak dasz radę. Po porodzie jest mniej czasu i jeszcze mniej sił, a jak mąż bęzie nauczony obsługiwania to będzie Ci to wypominał, bo przecież będziesz "tylko" siedzieć cały czas z dzieckiem w domu
ale to tylko moja rada bo po porodzie w związku się jednak wiele zmienia.. moim zdaniem, na początku na gorsze..

a Wy doświadczone mamusie,jak tam u Was w związkach/małżeństwach po ur dziecka?
sielanka i lepiej? czy w drugą stronę?

ciekawa jestem Waszych dośw.
ja powiem szczerze, że okres ciąży i późniejszy wspominam cudownie.. zresztą do teraz się z TŻ raczej nie ścinamy TŻ w ciąży nosił mnie na rękach a po ciąży mnie i juniora oczywiście, że nam się kłótnie zdarzają bo nie ma małżeństw idealnych ale BARDZO rzadko

Cytat:
Napisane przez Mrsvintage Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Również chciałabym ,przyłączyć się do wątku
Mam 22 lata , tak więc zostanę młodą mamą ,mianowicie termin porodu mam na 15 sierpnia 2015r , dziś mija 11 tydzień
hej!
ja miałam 20 lat jak rodziłam juniora
uważam, że jeśli z TŻ potrafi sobie człowiek życie ułożyć to i wszystko inne się uda. najgorzej jak między dwoma osobami miłości nie ma...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
roxana_lu to z ktorego roku im mca jest Twoj synek?Remek jest z lipca 2010
a nad mezem tzreba niestety pracowac przez caly czas i wymagac,
niestety matce nikt nie da chorobowego ,to jak praca na 2 etaty ..

a ja odebralam wyniki i TSH skoczyło mi az na 10!wieczorem musze zadzwonic do endo bo w dzien to ona pracuje w szpitalu.

morfologia nadal marna,,kilka parametrow ponizej normy ,mocz,wole nie myslec bo dopiero wczoraj dalam i chyba pojade do gina kolo srody piatku bo niewiem czy ten pon wypali....
moze dlatego tak kiepsko sie czuje i nic mi sie nie chce...
mam nadzieje ze 2trymestr przyniesie ze soba wiecej dobrego samopoczucia
chyba pora zaczac sie oszczedzać...
z tym TSH masz idealnie jak ja, też miesiąc temu ponad 10 miałam na szczęście ft3, ft4 idealnie, zwiększona dawka leków przed endo i spadło na niecałe 6. znów zwiększona dawka i liczę, że się unormuje. bierzesz euthyrox? jaką dawkę?

juniora rodziłam we wrześniu 2009 roku

Cytat:
W h&m sa bardzo fajne Mam i polecam
ja ostatnio się obkupiłam w 3 pary jeansów z h&m mama, każda para za 99zł. do tego jeszcze jakieś wdzianka pobrałam. aaaa... i w c&a dorwałam spódniczkę ciążową przecenioną ze 109zł na 59zł

ja już obkupiona jestem, na lato mam jakieś tam sukienki z szafy i już

Cytat:
Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
kciuki trzymam za wizytę i abyś l4 dostała

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-22, 14:34   #3207
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Pleśniowe można, o ile są z mleka pasteryzowanego - a większośc tych zwykłych, paczkowanych jest

Bluzek czy swetrów nie potrzebuję - zresztą takich typowo ciążowych nie miałam - ale spodnie owszem. Zwykłe zaczynają mnie cisnąc i po prostu mi niewygodnie w nich
Ale chyba sama pleśń jest już niebezpieczna w tych serach

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:38   #3208
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milcia31 Pokaż wiadomość

pozdrawiam
witamy

8katharina8 , vea7 , Olenka_24 , Mravka - zaproszenia poleciały

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ale chyba sama pleśń jest już niebezpieczna w tych serach
no ja też tak uważam, żadnych serów pleśniowych

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-22, 14:38   #3209
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milcia31 Pokaż wiadomość

pozdrawiam
Witamy
Stary 2015-01-22, 14:42   #3210
Olenka_24
Zadomowienie

roxana - dziękuję

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości