|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
oni niech chodza i dzieci na barana nosza
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lub w PL jeszcze jest przekonanie ze to tylko mamusie z dziecmi na zakupy chodza, a tatus w domu siedzi mecz oglada i piffkko pije |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tak jak pisałam wyżej czasami naprawdę jest ciężko z większymi zakupami i dwójką dzieci bezpiecznie przejść cały parking i tak wiem - to mój problem, moje dzieci, nasze zakupy etc, ale skoro ktoś postanowił ułatwić coś takim osobom jak ja to no nie rozumiem dlaczego ktoś inny nie potrafi tego zrozumieć - nie wiem czym to tłumaczyć? zazdrość, mentalność tego danego człowieka?
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
No ba,na pakringowe miejsce dla rodziny z dzieckiem/ćmi,może stanać np: policja.
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Iwa, nawet, jeśli tabliczka: "Miejsce dla matek z dziećmi" jest umieszczona pod znakiem P to niestety, Prawo Drogowe nie przewiduje takiej ewentualności. Właściciel obiektu, przed ktorym tabliczkę z takim znakiem umieszczono być może ma do tego prawo. Ale żaden policjant nie ukarze kierowcy mandatem, poniewaz kodeks przewiduje jedynie mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidy. Prawo o Ruchu Drogowym w ogóle nie przewiduje miejsc parkingowych uprzywilejowanych dla matek z dziećmi. Dura lex, sed lex. Nie możesz ukarać nikogo mandatem, jeśli nie stosuje się do niego żaden przepis. Możesz jedynie nakleić kierowcy karnego (sama wiesz co) na szybę. Ewentualnie spuścić powietrze z opon. Ale to drugie z kolei jest wybrykiem chuligańskim. Spróbuj pierwsze, na karnego nie ma przepisu
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestaje się dziwić, że tyle tu nie porozumiem jak wszystko trzeba pisać drukowanymi literami, każdy przeczyta co innego, a do komentarza wyciągnie fragment zdania.... Znak Was nie przekonuje, bo nie ma go prawie o ruchu drogowym, to na jakiej podstawie przekonuje Was kartka o uprzywilejowanej kolejce w laboratorium dla ciężarnej? To chyba też nie jest nigdzie w prawie zapisane?? |
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
To jest dobre.
|
|
|
|
#850 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Moi akurat mieli, w latach 90 już dużo ludzi miało samochody
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie można już normalnie porozmawiać bez ataków na siebie nawzajem oraz personalnych przytyków? Temat jak temat, a Wy się jakoś negatywnie nakręcacie i robi się niemiło..
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Ok czyli jak za cos nie mozna dostac mandatu to juz kultura nie obowiazuje? Super...
|
|
|
|
#853 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No wreszcie ktoś i o mnie pomyślał w kwestii parkowania! Więceeeeeeej!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#854 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ciri no ja. Cos jeszcze?
|
|
|
|
#856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Policja przyjechala po telefonie ze sklepu, ze maja zlodzieja, przepisy sa takie, ze policyjne auto musi zaparkowac jak najblizej wejscia/wyjscia aby wyprowadzenie aresztowanego bylo jak najszybsze/wprowadzilo jak najmniej zamieszania. Zdjecie zrobione w UK, gdzie za parkowanie na miejscu rodzinnym bez dziecka jest karane mandatem. Nie wystarczy miec fotelik w aucie, musi byc dziecko. |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam jedynie, że skoro właściciel sklepu, galerii postawił taki znak to nasza kultura, świadomość, że jest do jednak miejsce skierowane dla pewnej grupy ludzi w pewnym sensie "wyprasza" w nas pewną dozę uprzejmości, zrozumienia względem tych dla których ktoś ten znak postawił. byłam kiedyś pod jednym z Lidlów są 3 miejsca dla niepełnosprawnych 2 dla rodzin z dziećmi (no tam akurat jest chyba wózek narysowany jak już drobiazgowi jesteśmy) pojechałam na zakupy sama sobota, ludzi tłum, miejsc nie ma akurat odjeżdżała rodzina z miejsca z tych dla dzieciatych i no kurde wiecie, ale nie zaparkowałam, zrobiłam 2 kółka i wjechałam w inne miejsce, z którego ktoś akurat wyjeżdżał...nie kosztowało mnie to ani więcej wysiłku, może ze 2-3 minuty poczekałam na miejsce z innej strony - da się ![]() ale trzeba mieć w sobie trochę chociaż chęci zrozumienia, że komuś takie miejsce może trochę pewne rzeczy ułatwić a nie wjeżdżać na bezczelnego bo "moim zdaniem takie miejsce to przesada"
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2015-01-24 o 01:12 |
|
|
|
|
#858 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Poza tym, w tej chwili rozmawiamy o legalności tego znaku w świetle przepisów o ruchu drogowym. A taki znak w tym świetle jest non-existent. A teraz wszystkim dobranoc < ziaaaaaaafffffffffffff>. Koffam Was wszystkie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-24 o 01:10 |
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Mijanou ale to Ty rozmawiasz i rozpatrujesz to caly czas w swietle prawa, my mowimy caly czas o tym, ze wiemy ze nie mozna dostac mandatu co nie zmienia faktu, ze osoby nieuprzywilejowane same powinny dojsc do wniosku ze to nie miejsce dla nich.
Za stanie w kasie z pierwszenstwem bez powodu tez pewnie mandatu dostac nie mozna ale czy to znaczy ze kazdy sobie ma tam stawac i olewac osoby uprzywilejowane? |
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wien, raczej juz dawno bylo powiedziane ze to parking prywatny I chodzi o kulture
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drakulka ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4990517 4]Przeczytalas artykul czy tylko zdjecie wkleilas zeby sie posmiac? Policja przyjechala po telefonie ze sklepu, ze maja zlodzieja, przepisy sa takie, ze policyjne auto musi zaparkowac jak najblizej wejscia/wyjscia aby wyprowadzenie aresztowanego bylo jak najszybsze/wprowadzilo jak najmniej zamieszania. Zdjecie zrobione w UK, gdzie za parkowanie na miejscu rodzinnym bez dziecka jest karane mandatem. Nie wystarczy miec fotelik w aucie, musi byc dziecko.[/QUOTE] Przyznaje,że nie czytałałam bo miałam zaćmienie i chciałam sprawdzić jak jest w uk,czy z wozkiem rodzice czy z dzieckiem za ręke na obrazku/tablicach.A dzisiaj byłam w Tesco,ale niezakodowałam.Wpisałam w wyszukiwarke i tadam wyskoczyło mi to foto. |
|
|
|
|
#862 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak już tak o kulturze mówimy.
|
|
#863 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Przykład OZM z dzisiejszej nocy: Nie wiem, które z dzieci sąsiadów przez pół nocy na przemian biegało i odbijało o ściany piłkę. Wszystko do rytmu piosenek Bebe Lilly. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Pasjami grywam w erpegi i animuję wampirzą postać^^ Powinno się liczyć. Postuluję utworzenie miejsc parkingowych dla żywych inaczej! Przydałyby się też takie specjalne miejsca przed gabinetami weterynaryjnymi, bo wysiąść z czterema transporterami kocimi to sztuka. Jak całe towarzystwo kocie jedzie na szczepienia to nie dość, że lament i wrzaskliwy protest to jeszcze wąsko i wysiąść trudno. Nie no. Żart oczywiście. Jakoś sobie radzę albo szczepię na dwie tury. Gorzej popakować je w transportery, bo na widok czterech transporterów i czterech ksiązeczek zdrowia koty nagle cudownie znikają i nie ma ich
|
|
|
|
#864 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Moje koty to jakieś tępe są. Od pół roku wciskam w ragdolla pastę na odkłaczanie, na siłę bo on nie lubi tej pasty. I co? I do dzisiaj się nie nauczył, że jak się zbliżam z tubką w ręce to należy się pośpiesznie oddalić
|
#865 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() BTW Wrzuć jakieś foty ragdolla, jak zwisa, pls
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-24 o 07:47 |
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie widzę powodu dla którego miałabym się kajać i nieśmiało prosić o wpuszczenie mnie w kolejkę. Jest informacja, że mam pierwszeństwo, to korzystam i tyle i jedynie informuję, w razie, gdyby ktoś jej nie dojrzał, że wchodzę pierwsza, bo mam pierwszeństwo. Jeśli w kolejce jest inna ciężarna i była przede mną, to ona wchodzi pierwsza-to baaardzo proste, gdzie tu filozofia?
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co ułatwienia dla osób z dziećmi, przecież i tak mają łatwo-co to za filozofia upilnować własne dzieci?A jak ktoś nie daje rady, to jest nieogarnięty i w ogóle ot jego problem ![]() Ciekawe jak panny, które wygłaszają te mądre wywody będą śwpiewać, kiedy będą miały własne dzieci
|
|
|
|
|
#869 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Rudasku,wrzucę później, muszę zrobić. Ale lepiej niż zwisanie wychodzi mu robienie płaszczki
. Jak nie chce żeby go dotykać kiedy stoi albo idzie, to się tak przypłaszcza do ziemi, żeby uniknąć dotyku ręki. To jest takie śmieszne, że szok bo ugina mu się głównie środek kręgosłupa a on jednocześnie idzie dalej . Ale tego na zdjęciu raczej nie uchwycę.A wracając do meritum. Ani ciężarni ani dzieciaci nie przeszkadzają, natomiast chamstwo i wymuszanie czegoś tylko z powodu rozmnażania się już są niefajne.
|
#870 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do opisanego przypadku: wiadomo, nie musisz się kajać i prosić, skoro masz pierwszeństwo. Nikt Ci tego nie zapiera. Ale zawsze jest miło używać trzech magicznych słów: proszę, dziękuję, przepraszam. Nie szkodzi, jak poza informacją, że jesteś ciężarna dodasz jedno z nich. I Tobie będzie milej i ludziom w kolejce. Małgorzato, to ja zaczekam na te fotki bo warto!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-24 o 08:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Haters Gonna Hate 

.
Drakulka