Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 21:12   #3571
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

12mu05 moje dziecko od pół roku śpi z nami. Zazwyczaj kolo północy się budzi i juz do rana u nas, a kiedyś nie chciał spac z nami, wolał sam. Juz ma 16 zębów wiec raczej to nie piątki no cóż,kiedyś minie choć nie raz w nocy takiego kopa dostane ze aż usiąść musze

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:20   #3572
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
12mu05 moje dziecko od pół roku śpi z nami. Zazwyczaj kolo północy się budzi i juz do rana u nas, a kiedyś nie chciał spac z nami, wolał sam. Juz ma 16 zębów wiec raczej to nie piątki no cóż,kiedyś minie choć nie raz w nocy takiego kopa dostane ze aż usiąść musze
hahh nasz ostatnio między nami w poprzek się rozkłada,, a najgorsze że jak się przebudza to trzeba go pilnować żeby z łóżka nie spadł bo on łazi po łóżku i już 2 razy spadł... a my mamy to amerykanskie łózko takie wysokie z 2 rodzajami materaców(nawiasem mówiąc polecam takie łóżko- najlepszy sen w życiu).

więc jak mały się wierci to musze pilnować, więc nie lubię jak śpi z nami

16 zębów klaski: naszemu się ostanio zaczęły sypać i ma juz 5 i 2 się właśnie przebiły, a jeden próbuje

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
hahh nasz ostatnio między nami w poprzek się rozkłada,, a najgorsze że jak się przebudza to trzeba go pilnować żeby z łóżka nie spadł bo on łazi po łóżku i już 2 razy spadł... a my mamy to amerykanskie łózko takie wysokie z 2 rodzajami materaców(nawiasem mówiąc polecam takie łóżko- najlepszy sen w życiu).

więc jak mały się wierci to musze pilnować, więc nie lubię jak śpi z nami

16 zębów klaski: naszemu się ostanio zaczęły sypać i ma juz 5 i 2 się właśnie przebiły, a jeden próbuje

Nooooo... na mnie już pora zaraz marudek będzie wstawał a pasuje się cos wyspać jutro pracowity dzień bo znowu nowy towar nam przyjeżdza hih i mają być takie śliczne ubranka dla maluszków doczekać się nie mogę :brzyda l:

DOBRANOC MAMUŚKI
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:26   #3573
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja dziś spałam w dzień i teraz mi się nie chce

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-01-25, 21:29   #3574
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie potrafie w dzien spac jakos.. od porodu moze ze 2 razy drzemnelam sie z mlodym.. czyli cale 30min 😂
Stary 2015-01-25, 21:33   #3575
Acka
Rozeznanie

Macie racje napewno że przy drugim dziecku ciąża będzie już inną bajką.Może nie będzie az tak ciężko.Zazdroszczę tylko tym które mają jakieś wsparcie w rodzinie -dziadkach...Choćby żeby zostali w jeden weekend mi z dzieckiem/ dziećmi.My nie będziemy mieli tego szczęścia niestety bo mąż niema rodziców ja mame mam chorą,tata jedynie ale on się kiepsko nadaje na opiekunaTakże kolorowo nie będzie.
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:44   #3576
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Zaczęło się od tego ze nie mówił i nie reagował na swoje imię miał wtedy rok na oko
U lekarza miał badania kontrolne i tam odkryli ze nie słyszy chłopak myśleliśmy ze to przez to byliśmy u laryngologa i woda w uszach do tego polipy w nosie. Zabieg miał a po nim miało być lepiej ale nie. Przez ten czas termin juz w klinice był bo młody nie.mowil nadal i wgl zachowania dziwne złości dużo długo by opowiadac potem logopede dostał i specjalna panią która była pedagog. Potem byly wizyty kolejne w klinkce takze u psychologów. Diagnoza autyzmu wyszła w tym roku w lato .. Teraz dostał miejsce w przedszkolu z grupą integracyjna. Logopede ma nadal i fizjoterapie. Terapię na autyzm tez .a dostać niedługo.
Stary 2015-01-25, 21:48   #3577
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi - doświadczone mamy - w jakich łóżeczkach spią/spały Wasze 1,5-2 latki? bo my dla synka mamy łóżeczko turystyczne z dodatkowym wypasionym materacem i się sprawdziło, i Dzidziuś pewnie będzie z niego korzystał, tylko nie wiem w czym będzie spał nasz Synek... hmmm... macie jakieś pomysły..
junior miał niecałe dwa lata jak się przeniósł na takie łóżko : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/ i śpi w nim do dziś, czasami nawet ja z nim śpię czy TŻ, można się wyspać od biedy aaaa i nigdy się nie zdarzyło, żeby z łóżka zleciał.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:50   #3578
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Zaczęło się od tego ze nie mówił i nie reagował na swoje imię miał wtedy rok na oko
U lekarza miał badania kontrolne i tam odkryli ze nie słyszy chłopak myśleliśmy ze to przez to byliśmy u laryngologa i woda w uszach do tego polipy w nosie. Zabieg miał a po nim miało być lepiej ale nie. Przez ten czas termin juz w klinice był bo młody nie.mowil nadal i wgl zachowania dziwne złości dużo długo by opowiadac potem logopede dostał i specjalna panią która była pedagog. Potem byly wizyty kolejne w klinkce takze u psychologów. Diagnoza autyzmu wyszła w tym roku w lato .. Teraz dostał miejsce w przedszkolu z grupą integracyjna. Logopede ma nadal i fizjoterapie. Terapię na autyzm tez .a dostać niedługo.
Aha, rozumiem najgorsze chyba w tej chorobie jest to, że nie ma na to jednego sposobu leczenia ech. Życzę wam dużo siły ważne ze juz wiecie co małemu dolega i leczycie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-01-25, 21:52   #3579
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, rozumiem najgorsze chyba w tej chorobie jest to, że nie ma na to jednego sposobu leczenia ech. Życzę wam dużo siły ważne ze juz wiecie co małemu dolega i leczycie
Dokładnie i Tez nie wiadomo skąd się wzięła choroba ważne teraz żeby terapia była. Dzięki kochana przyda sie
Stary 2015-01-25, 21:53   #3580
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
junior miał niecałe dwa lata jak się przeniósł na takie łóżko : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/ i śpi w nim do dziś, czasami nawet ja z nim śpię czy TŻ, można się wyspać od biedy aaaa i nigdy się nie zdarzyło, żeby z łóżka zleciał.

akurat oglądam łozka dla małego bo łóżeczko przejmie młodsze rodzeństwo wpadło mi właśnie w oko to i jeszcze sundvik
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 21:55   #3581
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, witam Was w niedzielne popołudnie
U mnie chyba coraz lepiej z samopoczuciem! Wróciliśmy właśnie z brunch'u, apetyt coraz lepszy mam i dziś nawet pierwszy raz od ponad 3 miesięcy wypiłam latte macchiato
Udanej niedzieli
nawet nie wiesz jak mnie to cieszy, że kolejna mamusia wraca "do żywych"

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
TusiaeM-jakbym siebie wczoraj widziała..miałam takie zmiany hormonalne ze szok.Ryczałam bez powodu i oczywiście odbiło się na mężulku:/ no cóz niech razem z nami przechodzą ten stan blogosławiony:P
no co, ja ciągle powtarzam TŻ, że teraz to mi wolno

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
O ja tez wrzeszcze... az mi szkoda meza czasami.
Fiona spokojnie 2 osoby sie poloza do lozka
Z takich must have musze sobie jakis wygodny fotel do karmienia kupic, woombie, dostawke do wozka, chuste bo sprzedalam swoja i to chyba tyle, wozek mam jedo fyn po mlodym z wielka gondola w ktorej Niko do 7 msca jezdzil i spacerowke inglesine avio polecam wozek bardzo wygodny
ja też myślałam o fotelu ale niestety brakuje u nas miejsca...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Weekend juz na ukonczeniu,wlasnie wegetuje na kanapie,bo jakos brzuch mnie wyjatkowo ciagnie. Maz wlasnie wyjal z pieca rolade z makiem,ktora sam upiekl . Trzeba przyznac,ze smaczne wyszlo.

Widzialam,ze pisalyscie o roznicy wieku. U nas bedzie prawie 3,5 roku. W sumie chcialam zawsze mniej niz 3(jakby poprzednia ciaza sie zakonczyla dobrze to tqk by wlasnie bylo). Miedzy mna a moja siostra jest 5 lat i zdecydowanie kazda byla na innym etapie. Zaczelysmy sie dogadywac dopiero jako dorosle. Wiem,ze to nie zadna zasada,ale jakos moje doswiadczeniw sprawily,ze zdecydowanie optowalam za mniejsza roznica.

Moj Maly od 2 lat z hakiem spi w takim wiekszym lozku,barierka jest. W sumie obawialismy sie czy nie spadnie mimo to,ale nic takiego sie na szczescie nie stalo . Wczesniej od poczatku spal w lozeczku 120x60 i wlasnie ok 2 urodzin juz wydawalo mi sie,ze mial tam coraz mniej miejsca(jest wysoki jak na swoj wiek).

Co do wozkow to nie jestem totalnie na czasie. Mam po Malym odkupiona Teutonie Mistrall S i wierze,ze jeszcze nam posluzy bezawaryjnie . Fotelik kupilismy osobno(maxi cosi) i tez czeka. Wozek uniwersalny bo szaro-oliwkowy,a fotelik granatowy takze tez od biedy da rade

Wczoraj jadac autem mielismy ciekawa wymiane zdan. Maly nadawal cala droge,ze az uszy puchly.
W koncu dojezdzamy do sklepu i powiedzialam
" jeszcze trzeba kupic knebel". Na co Maly sie odzywa z tylnego siedzenia "mebelki?, ale ja mam mebelki,przeciez skladalismy". Uwielbiam taki gluchy telefon )))
boskie to jest jakie dzieci potrafią mieć hasełka, junior zaczął przynosić teraz takie z zerówki, że mi ręce opadają czasem!!

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Nie trzeba być na czczo Ja mam jutro na 16:30 więc tym bardziej umarłabym z głodu
dziekuje!

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciekawa co u dzidziusia u mnie 4 lutego genetyczne także jeszcze troszkę poczekam.
A mnie odpukać nic nie bierze tej zimy kupiłam nawet kiedyś te tabletki na gardło ale ani jednej nie zużyłam, bo zaraz przestało boleć

ja pytałam bo mam prawie 90 km do lekarza , to nie trzeba być na czczo. Też bym nie wytrzymała wizytę mam na 12.30 zanim wejdę będzie pewnie koło 15.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Witaj

Ale Ci zazdroszczę zakończenia sesji. Ja za 2 tygodnie mam jeszcze 4 egzaminy i jedno kolokwium A dzisiaj się zdenerwowałam bo baba wcisnęła mi 3 patrząc ja jedną rzecz, omijając moje prace i obecność i nie chciała się przegadać. Muszę poprawić pracę i wtedy dostanę 4. Głupia pinda
niestety studia nigdy sprawiedliwe nie były... ile ja się nawściekałam przez nie to głowa mała, wcześniej studiując pedagogikę to trafiłam na takiego ***, że musiałam zrezygnować ze studiów bo wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu ciąży przez niego. wtedy stwierdziłam, że gra nie warta świeczki. roku nie skończyłam ale za to junior zdrowy

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej

Idę jutro do szpitala, siedzę i ryczę że muszę zostawić moją ami.
Trzymajcie kciuki żeby kroplówki trochę pomogły i nie trzymali mnie dłużej niż 3 doby
pamiętaj - w słusznej sprawie!! daj znam znać co i jak!

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 22:06   #3582
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za życzenia

Jutro dam znać Może już bedzie widać siurka bo to już 13 tydzień więc końcówka terminu na 1 prenatalne ( machnęłam się z liczeniem )
Zrobiłam badania- toxo ujemne w obydwu mianach. Ale zaczyna mi się anemia
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę może uda się coś podejrzeć ciekawi mnie to bo ja za tydzień też mam prenatalne i też w 13tc więc jeśli u Ciebie się uda to i u mnie może będzie nadzieja

Cytat:
U mnie to 1 dzieciątko ale w planach jest że będzie potem drugie..Muszę się streszczać bo juz 30 na karkuWięc jak tylko się w miare ogarne po pierwszym działam dalej heh.Gorzej jak się nie ogarnę
jak tylko są siły i chęci to czemu nie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
magdowe
Ja nie wymiotuję na potęgę, ale mam dzisiaj jakiś gorszy dzień i fatalnie się czuję. Najchętniej to położyłabym się spać, ale szkoda mi niedzieli... jutro muszę iść do pracy Także chcę się trochę jeszcze porelaksować, bo jak zamknę oczy to obudzi mnie budzik o 6 rano
ile ja bym dała, żeby móc tak spać

Cytat:
OPONKI
no właśnie, oponki

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Ja kończę na dwójeczce czyli teraz w sierpniu juz ostatnie .. bede miala 25 lat, odchowam sobie bąblów i życie zacznie sie od nowa
Mnie tez jutro obudzi budzik , obstawiam 7 rano ..
...budzik w stylu '' mamaaaaaa wśtajaj !!! ''
wiesz, nigdy nie mów nigdy, moze akurat zapragniesz 3 bąbelka

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
wystarczyło,że się zamieniliśmy ze wstawaniem ( on miał w nocy a ja nad ranem) ale wyzywał pod nosem w nocy Nie mogę powiedzieć bo on jest jedyna osobą na którą moge liczyć. Bierze małego żebym mogła sie położyć itp ale nie zmienia to faktu, że twierdzi po moich humorach ,że niezłe zioło moze być z drugiego dziecka kurcze sama widzę, że jednak zupełnie inaczej mam...aż mi przykro ( chyba hormony)
mi też wszyscy powtarzają, że mam sie uspokoić bo maleństwo tez takie będzie

Cytat:
Zgadzam się z Wami dziewczyny
w I to nad wszystkim sie zastanawiałam, codzień czytałam co nowego się z Dzidzi dzieje, codzień oglądałam foty z USG i rozczulałam się nad sobą jak się źle czuję
a teraz, różowo nie jest, ale codzień zaciskam poślady i idę do kieratu
ale to tak jest, pierwszą ciążę się celebruje a przy drugiej nie ma na to czasu..

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 22:10   #3583
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w dzień nie spałam i też nawet nie myślę o spaniu, będziemy tu siedzieć i dobijać do 5.000

Cytat:
Macie racje napewno że przy drugim dziecku ciąża będzie już inną bajką.Może nie będzie az tak ciężko.Zazdroszczę tylko tym które mają jakieś wsparcie w rodzinie -dziadkach...Choćby żeby zostali w jeden weekend mi z dzieckiem/ dziećmi.My nie będziemy mieli tego szczęścia niestety bo mąż niema rodziców ja mame mam chorą,tata jedynie ale on się kiepsko nadaje na opiekunaTakże kolorowo nie będzie.
na pewno nie będzie ciężko, po prostu wszystko się zmienia ale wcale nie na gorsze tylko po prostu człowiek nie ma aż tyle czasu dla siebie już

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Dokładnie i Tez nie wiadomo skąd się wzięła choroba ważne teraz żeby terapia była. Dzięki kochana przyda sie
duuużo sił !

Cytat:
akurat oglądam łozka dla małego bo łóżeczko przejmie młodsze rodzeństwo wpadło mi właśnie w oko to i jeszcze sundvik
no u nas się sprawdziło teraz w marcu będziemy robić remont i zmieniać mebelki juniorowi więc już się zastanawiam nad jakimś łóżkiem dla "doroslego"

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 22:15   #3584
MsLullaby
Zakorzenienie

Poza tym już czuję napieranie w brzuchu kiedy maleństwo jest aktywne, z Bartkiem poczułam dopiero w 20tc do ruchów jeszcze trochę ale już czuję gdy maleństwo w brzuchu jest aktywne

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-01-25, 22:15   #3585
Acka
Rozeznanie

http://m4b-obrazki.bloog.pl/id,15641...39e#komentarze
boskie
Stary 2015-01-25, 22:22   #3586
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

buhahaha ale super te stroje według mnie wymiata: żuczek, żyrafa, goryl i pszczólka już widzę mojego młodego w tych strojach
Stary 2015-01-25, 22:28   #3587
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
buhahaha ale super te stroje według mnie wymiata: żuczek, żyrafa, goryl i pszczólka już widzę mojego młodego w tych strojach
Żyrafa wymiata
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 22:33   #3588
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Żyrafa wymiata
ja chciałabym koalę bo tak nazywamy naszą fasolkę:KOALKA
Tylko gdzie takie coś dostać?
http://smerfetka247.bloog.pl/id,4969...eci,index.html
A tu ten czarny ptak

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-01-25 o 22:38
Stary 2015-01-25, 22:35   #3589
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym już czuję napieranie w brzuchu kiedy maleństwo jest aktywne, z Bartkiem poczułam dopiero w 20tc do ruchów jeszcze trochę ale już czuję gdy maleństwo w brzuchu jest aktywne
ja nie pamietam kiedy poczułam coś w 1 ciaży teraz zdarza mi sie ze bardziej jakoś burgocze w brzuchu poza tym tylko przelewanie czuc ale ja to mam 10tc dopiero
Stary 2015-01-25, 22:42   #3590
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chciałabym koalę bo tak nazywamy naszą fasolkę:KOALKA
Tylko gdzie takie coś dostać?
http://smerfetka247.bloog.pl/id,4969...eci,index.html
A tu ten czarny ptak

LEW w końcu raczej będziemy miały lwiątka
Stary 2015-01-25, 22:44   #3591
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
super !

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 22:46   #3592
Acka
Rozeznanie

Cytat:
LEW w końcu raczej będziemy miały lwiątka
W sumie to fakt
Stary 2015-01-26, 08:20   #3593
12mu05
Rozeznanie

Dzien dobry!
my wstaliśmy o 5:45 i teraz Synek ma pierwszą drzemkę ;-) także mam całe pół ha luzu juppppi
Stary 2015-01-26, 08:27   #3594
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

12mu05 - Hello a my 0 6 wstalismy.. i teraz się bawimy autami drzemka pewnie dopiero o 12
Stary 2015-01-26, 08:37   #3595
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
12mu05 - Hello a my 0 6 wstalismy.. i teraz się bawimy autami drzemka pewnie dopiero o 12
hih mój ma dziennie 2 mini drzemki, właśnie tak po 8 i potem koło 14(obie po ok pół ha) a takto szaleje no ale wieczorem to 18-19 idzie spać

ale jak to mówi przysłowie... "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje" hahahah
Stary 2015-01-26, 08:37   #3596
roxana_lu
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny ! Ja wstałam przed 5:00
Oczywiscie ciśnienie dalej wysokie , humor do niczego (płakałam przy śniadaniu) i w ogole jakos tak nie fajnie

No nic, faceci wybyli juz z domu wiec lece sie cos ogarnac mieszkanie, buziaki

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 08:45   #3597
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiscie ciśnienie dalej wysokie , humor do niczego (płakałam przy śniadaniu) i w ogole jakos tak nie fajnie

no to nieźle o 5. To teraz włącz sobie wesołą muzykę a później drzemka .może humor sie polepszy. Ja czekam na wiosne jak jest słońce to chce sie żyć
Stary 2015-01-26, 09:02   #3598
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

roxana dzień dobry ranny ptaszku a masz leki na to ciśnienie? bo jak mimo leków wciąż wysokie to może powinnaś zadzwonić do gina? bo ciśnienie wysokie jest niebezpieczne w ciąży..
Stary 2015-01-26, 09:02   #3599
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry!
my wstaliśmy o 5:45 i teraz Synek ma pierwszą drzemkę ;-) także mam całe pół ha luzu juppppi
Dzień dobry

U nas był koncert do pierwszej w nocy a wstalismy o 5
Młody aż tydzień po chorobie pochodził do żłobka a od wczoraj ma katar także dziś ze mną w domu jest.

Cytat:

Coś się stało czy po prostu smuteczki ? Tulę

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:03   #3600
12mu05
Rozeznanie

nooo... mój Skarbek już o 8:50 wstał ;o)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości