|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
Cytat:
![]() zrobiłam tosty z czosnkiem i herbate z miodem i cytryną, zawsze coś. |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4503 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ja już nie śpię, bo mąż zrobił zamieszanie w domu szukając swojego portfela, kluczy i dowodu rej a ja wszystko miałam u siebie w torbie ![]() Cytat:
łóżeczko będzie w pastelowych kolorkach za to komplet do wózka wzięłam w żywych bo pewnie sam wózek będzie szary albo w jakimś stonowanym odcieniulampa super! a Wy w jakich kolorkach planujecie córci zrobić pokoik? ![]() Cytat:
ale lekka zadyszka jest już, nie powiem;/ to nie możemy tego brzucha tak macać, ale z drugiej strony nie zawsze to spięcie jest wyczuwalne ![]() jak boli jak na @ to już gorzej, a mówiłaś swojemu gin o tym? ![]() Cytat:
farmaceutka będzie wiedziała ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- dostałam wczoraj od szwagierki dwie wielkie siaty ubranek, po śniadanku siadam i oglądam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Niezawsze-stewardessa super ![]() zawsze mi się podobały w tych kostiumach, z elagancko upiętymi włosami i starannym make up
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy będą się lubić?
Już malutka dostała w prezencie ubranka, które koleżanka kupiła myśląc, że u niej też będzie dziewczynka, ja jej kilka chłopięcych dałam, ale nie miałam za dużo i teraz mi głupio, później przeszukam torby... Chyba mam dużo ubranek, bo koleżanka się dziwiła, że aż tyle ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż TŻet miał powód do robienia zamieszania, mój zwykle szuka czegoś, co ma pod nosem Zresztą ja tak samo, co tu dużo mówić wczoraj poczytałam z tej strony, którą tu któraś wklejała ze znaczeniami imion o swoim imieniu i ja się nie zgadzam! Wyszło, że jestem manipulantką, chłodną, bez empatii, zadufaną w sobie i agresywną Z tym opisem zgodzę się jedynie wówczas, kiedy mam wyjątkowo trudny PMS ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
( za wyjątkiem jednego lotu z BA gdzie stewardessa miała chyba 100 lat i bałam się o nią, naprawdę ) idę myć głowę, zaraz wrócę. |
||
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no te opisy imion są dziwne w ogólę nie będę patrzeć na opisy, bo to zwykłe wymysły kogoś, które przypadkowo mogą się sprawdzić ale w większości nie![]() już bardziej wierzę w cechy charakteru związane ze znakiem zodiaku, ale to też takie bajeczki ![]() tak, stewardessy boskie makijaże mają, ostatnio jak leciałam to była taka śliczna dziewczyna i miała przepięknie namalowane kreski i czerwone usta, idealnie pasowało to do niej ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Sylwia-daj znać po obchodzie czy wychodzicie
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny udanego dnia wszystkim,zabieram się za pranie wyprawki synusia-dużo tegoooooo
Pozdrawiam Malinka
|
#4507 |
|
Zadomowienie
|
Hej. nadrobilam
bylismy wczoraj na basenie. a dzis Milka z katarem sie obudzila :/ mam nadzieje ze to chwilowe. u nas cioza niby nie planowana. bo trafila sie po pierwszym okresie od lyzeczkowania. my raz z gumka a raz bez i jakos sie trafilo. bylam w szoku ale.ciesze sie ze sie udalo. juz moglby.sie ten miesiac skonczyc bo z kasa jestem pod.kreska. no i czekam na wyplate bo musze dokonczyc wyprawke. a w marcu zostanie wozek tylko. mnie czesto boli.jak dlugo siedze. w nocy budze sie na siku i za kazdym razem czuje jak mala.sie rusza. byleby pozniej w nocy byla mniej aktywna. i mam dylemat gdzie.postawic lozeczko. myslalam zeby u Milki al boje sie ze ona rez w nocy bedzie sie.budzic. ale z drugiej strony moze bedzie lepiej spala jak nie bedzie.sama. co myslicie? milego.dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Co do ciazy to u nas byla planowana, ale bylam w ciężkim szoku jak wyszly mi 2 kreski na teście w pierwszym cyklu... Choc dzien wczesniej mowilam do tz ze czuje ze jestem w ciazy ale chyba sobie wkręcam. Pamietam że to sobota byla, po teście polecialam na bete i potwierdziła ciążę tz wrócił z pracy i oczywiście radość niezmierna... Ja sie jakos bałam, niby cieszylam sie ale jakos nie mogłam w to uwierzyć :-P a na drugi dzien w niedziele juz musialam powiedzieć szefowej bo zadzwoniła ze jest zabieg i wielki pies był i musialabym dźwigać go na stół z nią :-P---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A moja mama smieje sie do tej pory z mojego męża bo on tak chcial dzidziusia ze az sie przy mamie posprzeczalismy :-P ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- No i czekam na paczkę, dzis to juz musi przyjsc... Pewnie jak do kardio pojade to przyjedzie kurier, choc zwykle z rana jest.
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po obchodzie
zlecone badanie na fotelu ci oznacza wyjście. Ordynator byl, powiedział, zeby do domy isc, bo lezac w szpitalu to tylko bledne kolo będzie. Oszczędzac się tylko i spr regularnosc skurczy. Wiec czekamy na badania, dam znac ![]()
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx,nie mówiłam bo wtedy jeszcze nie bolało,ale nie jest to mocny ból więc póki co się nie przejmuję,jak się będzie nasilalo to do niego zadzwonię wtedy,a jak nie to poczekam do wizyty za 3 tygodnie ;-)
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w domku będziesz wypoczywać i brać leki to na pewno będzie dobrze Cytat:
![]() ja mam teraz wizytę w środę to szyjke sprawdzi a 2 tyg póżniej mam usg 3 trymestru ![]() zjadłam naleśniki z jabłkiem na śniadanko i piję cappucino
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia gratki
oby tylko badanie delikatne ![]() Mogłaby przyjsc ta paczka bo Siedze w kuchni jak debil, ponieważ pan paczkonosz nie wejdzie zapewne na podwórko ...
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wizytę w piątek
Ale mi się nie chce wyychodzic z ciepłego łóżka ale tz szykuje śniadanie więc trzeba się pospieszyc
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz ten sam co w pon tydz temu wiec nie licze na delikatne badanie :/ ale przeżyje to, byle byle by stad wyjsc
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie bedzie tak zle ;-)
|
#4517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my przez moją rozje.... tarczyce staraliśmy rok (przez pierwsze pół roku ustawiałam tarczycę i na ciąże w zasadzie nie było szans )Cytat:
Cytat:
hej ![]() ja już po śniadanku, idę zaraz porządki robić w związku z tym nie mam czasu gotować, więc trochę zaburzę moje menu i czekam na kuriera z Makaszkową paczką
|
||||
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym mamy duze znizki na bezclowkach na kosmetyki.oj wszedzie stewki sa stare w panstwowych liniach w locie rekord chyba to 64 lata czy jakos tak. Moja mama np. Przezywa stewki z klm-u, ze takie byly duze i stare, ale jak chca latac i przechodza testy z ewakuacji i zdrowotne to czemu nie. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Sylwia super, ze wychodzisz! Ciekawe jak Hanka |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Ja jeszcze w lozku ale juz sie podnosze i sniadanie bede ogarniac jakies..
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzixx u mnie USG co wizytę Ja też czekam na paczkę z koszulkami,tetrami itd ![]() A na obiad dzisiaj krupniczek Niezawsze zazdroszczę zniżek
|
|
#4521 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja bym spała dobrze, ale budziłam sie w nocy 2 razy, bo wciaż mnie meczy to co sie stało z mamą tego kolegi synka z przedszkola. Nie potrafię sobie tego w głowie ułożyć, zrozumieć :/ Cytat:
![]() Cytat:
Przy drugim trochę szaleństwa i raczej mało wiary na szybkie zajście w ciążę (biorąc pod uwagę starania o pierwszego synka) a tu w drugim cyklu i proszę Okres ciut misie spóźniał, w tajemnicy zrobiłam test i wybiegłam z nim do Tż bo był z Młodym na podwórku i sie rozbeczałam. Wybiegłam w majtkach przed dom, wiem że wtedy ktoś przechodził ulicą Czas jak najbardziej dobry, synek już samodzielny, u mnie znów sie obudził instynkt na kolejnego dzidziusia i chciałam dziecko wiosenne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Bo głupi jest. Specjalnie psy zamykam jak czekam na paczkę a on nie wlazi ...
|
#4523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mialam jakas pluszowa pozytawke, zwykle gryzaki, mate edukacyjna (nie droga bo naprawde sluzy bardzo krotko). ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Nosz calego strychu przegladac nie bede ![]() Ale mam podejrzenia gdzie moga byc. |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka - daj znać co u Ciebie!!!
Kordelka - ja na swoim przykładzie widzę, ze warto wszystko z grubsza przejrzeć, bo nie pamiętałam o połowie rzeczy, które mam
|
#4525 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- U nas 2gi cykl po odstawieniu pigulek.Pierwsza ciaza byla wpadka. Nie wzielam 2 tabletek. |
|
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pojadlam tym śniadaniem az mi się nie chce ruszać, pycha bylo. Tz odśnieża a ja leżę
|
|
|
|
#4527 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja uczestnicze w watku staraczkowym i naprawde dziewczyny maja tam takie przeboje, ze az wstyd sie przyznac do wpadki. |
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj z tz wybralam pościel w gwiazdki granatowo-biala plus taki sam ochraniacz na całe łóżeczko. A na jesień może zamówie jeszcze jedna z minky
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Jeszcze nie zamowilam ale przynajmniej wiem co chce. |
|
|
|
#4529 |
|
BAN stały
|
No czasami warto, ale czy teraz z brzuchem i zimno tam to niekoniecznie mi te wory przewalac. My tu az tak dlugo tez nie mieszkamy, zeby tam niewiadomo co bylo.
|
|
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale usg szyjki chcę ![]() Cytat:
co do krzesełka to opinie ma b.dobre ale jestem przekonana czy jest warty ten ceny ![]() Blackberry i Bird-kciuki, zeby kurier szybko przyszedł ![]() ja mam na pieńku z moim listonoszem, pamiętacie jak opisywałam sytuację z kotkiem minky i brakiem awiza napisałam skargę na niego do Naczelnika i listonosz przyszedł któregoś dnia i się wykłócał, że go bezpodstawnie oskarżyłam, że awizo było...taaa było, ale powtórne i że w ogóle to nie było zgodne z prawem, bo przesyłka handlowa nie może iść w liście poleconym czy coś takiego nie wiem skąd oni widzą co było w tym liście?!oczywiście kasy za ponowną wysyłkę i dopłatę za zwrot nie otrzymam i muszę bulić ponownie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

muszę do nich napisać
ale to wszystko spadek po rodzince jest,teraz już nic nie kupuję chyba że jakaś super okazja będzie,bo jeszcze trochę wyprawkowych wydatków mi zostało...