Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 14:27   #3661
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Bo niektórzy ginekolodzy liczą właśnie według tej teorii czyli od dnia ostatniej miesiączki ale faktyczne zapłodnienie miało tak około 2 tyg później mi w pierwszej ciązy też położna tak liczyła pozniej sie zmienila i mialam inaczej wpisane, że musiałam to rozkminić u mnie od dnia zaplodnienia minelo 9 tyg i 2 dni

A na kiedy macie dziewczyny terminy? roxana masz na 17 sierpnia tak? a Ty Olenka? kurde potrzebuje pierwszą stronę wszystko mi sie myli

Tak tak, 17.08 a Ty ?

... Mój stały repertuar ImageUploadedByWizaz Forum1422278848.878510.jpg

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:30   #3662
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo niektórzy ginekolodzy liczą właśnie według tej teorii czyli od dnia ostatniej miesiączki ale faktyczne zapłodnienie miało tak około 2 tyg później mi w pierwszej ciązy też położna tak liczyła pozniej sie zmienila i mialam inaczej wpisane, że musiałam to rozkminić u mnie od dnia zaplodnienia minelo 9 tyg i 2 dni

A na kiedy macie dziewczyny terminy? roxana masz na 17 sierpnia tak? a Ty Olenka? kurde potrzebuje pierwszą stronę wszystko mi sie myli

Witaj Nie przywitałam się jeszcze z Toba

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Tak tak, 17.08 a Ty ?

... Mój stały repertuar Załącznik 5896949
Już wiem co u mnie jutro będzie Wygląda smaaaacznie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:34   #3663
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Kasperka Hej powiem szczerze,że mi się już wszystko tak myli. Kto jest kim, kto w jakim wieku ma dziecko i kiedy termin

Roxana ja mam 4 dni po Tobie na 22 w ogóle to jestem pewna,że będzie syn bo w samą owulację spłodzony
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:40   #3664
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Kasperka Hej powiem szczerze,że mi się już wszystko tak myli. Kto jest kim, kto w jakim wieku ma dziecko i kiedy termin

Roxana ja mam 4 dni po Tobie na 22 w ogóle to jestem pewna,że będzie syn bo w samą owulację spłodzony

Haha, u nas było tak ze jak TŻ powiedział ze chce jednak dzidziusia to go z lozka nie wypuszczalam i było średnio co drugi dzien :P ale tak w sumie patrząc jak różnorodne sa moje ciąże to ja juz sama nic nie wiem moze byc drugi synuś moze byc córcia tylko chce juz wiedziec

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Witaj Nie przywitałam się jeszcze z Toba

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Już wiem co u mnie jutro będzie Wygląda smaaaacznie

Dziekuje :P u mnie to jedyna rzecz która zjem ze smakiem do ostatniego kęsa !!

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 14:48   #3665
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, u nas było tak ze jak TŻ powiedział ze chce jednak dzidziusia to go z lozka nie wypuszczalam i było średnio co drugi dzien :P ale tak w sumie patrząc jak różnorodne sa moje ciąże to ja juz sama nic nie wiem moze byc drugi synuś moze byc córcia tylko chce juz wiedziec

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Dziekuje :P u mnie to jedyna rzecz która zjem ze smakiem do ostatniego kęsa !!
No wlasnie dla mnie to bez roznicy czy synus czy corcia, tylko chcialabym juz wiedziec
Stary 2015-01-26, 14:49   #3666
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

roxana oczywiście 5 dni, już nawet liczyć nie umiem ja już sama nie wiemZ początku myślalam,że czuję sie inaczej ale teraz zaczynam jeść mięcho tak jak z młodym. Jedyne na co nie mogę patrzeć to na pomarańcze a w tamtej ciązy jadłam codziennie.

A sprawdzałyście sobie płeć według chińskiego kalendarza? tak się kiedyś z tego śmiałam ale z młodym mi się akurat sprawdziło.. no ale w sumie 50 na 50% szans nie?
Stary 2015-01-26, 14:50   #3667
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie dla mnie to bez roznicy czy synus czy corcia, tylko chcialabym juz wiedziec

Ja tak bardzo liczę na to, ze w przyszłym tygodniu na prenatalnych cos sie dowiem

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 14:53   #3668
Olenka_24
Zadomowienie

Mi też się z synem sprawdziło, teraz wychodzi z tego kalendarza dziewczynka. No cóż wizytę mam 19 lutego to się dowiem jak kropek będzie chciał współpracować.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:53   #3669
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak bardzo liczę na to, ze w przyszłym tygodniu na prenatalnych cos sie dowiem
Mi na prenatalnym nie mogli powiedziec
Stary 2015-01-26, 14:56   #3670
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, 17.08 a Ty ?

... Mój stały repertuar Załącznik 5896949
oż Ty !!! zgłodniałam znowu a zaraz wychodzę wygląda przepysznie

ja mam dzisiaj 11t2d czyli jestem na 12tc

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
mi powiedziała, że może się dowiem na tych genetycznych ja wiem(czuję), że będzie córka a mąż wie, że będzie syn
Stary 2015-01-26, 14:56   #3671
asienka_182
Rozeznanie

cześć Dziewczyny postanowiłam się do was dołączyć bo również będę sierpniową mamą zbytnio nie wiem co mam narazie napisać bo jestem tu pierwszy raz... Mam na imię Asia i jest to moja oczywiście pierwsza ciąża termin mam na 21 sierpnia i wogóle gratuluje wam wszystkim
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:58   #3672
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mi też się z synem sprawdziło, teraz wychodzi z tego kalendarza dziewczynka. No cóż wizytę mam 19 lutego to się dowiem jak kropek będzie chciał współpracować.

No wlasnie ja z moim maleństwem dziennie wieczorem rozmawiam i mi tłumacze, ze ma współpracowac z mamusia i lekarzem, zeby mamusia juz wiedziała i mogła zaczac myślec nad zabawkami, mebelkami, ciuszkami specjalnie dla maleństwa hihihi

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Mi na prenatalnym nie mogli powiedziec

No wlasnie czytałam, moze na następnym juz bedziesz wiedziec ?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

mi powiedziała, że może się dowiem na tych genetycznych ja wiem(czuję), że będzie córka a mąż wie, że będzie syn

Wpadnij po drodze do mnie to poczestuje bo zrobiłam dla całego wojska

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny postanowiłam się do was dołączyć bo również będę sierpniową mamą zbytnio nie wiem co mam narazie napisać bo jestem tu pierwszy raz... Mam na imię Asia i jest to moja oczywiście pierwsza ciąża termin mam na 21 sierpnia i wogóle gratuluje wam wszystkim

Witaj napisz cos więcej o sobie !!

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 15:00   #3673
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia Hej
Stary 2015-01-26, 15:01   #3674
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i również gratuluję zostań z nami na dłużej
Cytat:
Wpadnij po drodze do mnie to poczestuje bo zrobiłam dla całego wojska
yhy ostrzegam, że jedzie ze mną mój mąż obżarciuch

dobra zmykam do lekarza
Stary 2015-01-26, 15:04   #3675
Olenka_24
Zadomowienie

Kasperka u mnie też na prenatalnych nie było widać, zresztą lekarka mi od razu powiedziała że płeć to na następnej wizycie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Witam.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:07   #3676
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i również gratuluję zostań z nami na dłużej

yhy ostrzegam, że jedzie ze mną mój mąż obżarciuch

dobra zmykam do lekarza
Nie ma problemu i męża obdaruje obiadem

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Kasperka u mnie też na prenatalnych nie było widać, zresztą lekarka mi od razu powiedziała że płeć to na następnej wizycie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Witam.

Ale z tego co sie orientuje to u kasperki ze względów prawnych nie chcieli powiedziec jesli mi sie cos myli to popraw mnie kochana...

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-26, 15:08   #3677
asienka_182
Rozeznanie

No wiec mam 21 lat i jestem fryzjerka ale obecnie nie pracuje w kwietniu wychodzę za mąż wiec narazie jak w bajce zobaczymy co będzie dalej
Stary 2015-01-26, 15:17   #3678
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma problemu i męża obdaruje obiadem

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ale z tego co sie orientuje to u kasperki ze względów prawnych nie chcieli powiedziec jesli mi sie cos myli to popraw mnie kochana...

Kochana masz racje U mnie ze wzgl.prawnych nie powiedzieli... Czytasz uwaznie wszystkie posty
Stary 2015-01-26, 15:19   #3679
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Kochana masz racje U mnie ze wzgl.prawnych nie powiedzieli... Czytasz uwaznie wszystkie posty

Po prostu zaczynam powoli Was kojarzyć ;D

No nic, posprzatalam po obiedzie wiec lecimy z juniorem na jakis spacerek

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-01-26 o 15:21
Stary 2015-01-26, 15:56   #3680
Acka
Rozeznanie

Cytat:

u mnie 11t i 3dni dzieli nas dzień róznicy
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:10   #3681
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mam zrobić kolejne badania krwi za 2 tygodnie usg i za 3 do kontroli. A i zacząć brać Femibion 2 ale kupię dopiero jak skończę kwas foliowy.

I już jestem głupia jeśli chodzi o liczenie tygodni. Z moich szacunków wychodzi że dzisiaj zaczynam 12 tydzień a jak w czwartek byłam na usg to podobno zaczęłam 10 tydzień więc już nie wiem jak to jest.

Fajnie by było jakby Ci przedłużli umowę na czas nieokreślony ale to zależy jak normalne jest szefostwo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Liczysz tygodnie od ostatniej miesiączki, wpisz sobie na kalkulatorze internetowym to Ci wyliczy. A lekarza, tak jak mówiła MsLullaby liczą skończone tygodnie. Czy jesteś w 10w6d załóżmy to dla nich jesteś nadal w 10 tygodniu, a nie 11. Tak to jest z nimi niestety

Cytat:
Ja mam nadzieję też, że w tą środę już mi powiedzą, Lekarka mi w piątek powiedziała, że może mi powiedzą, ale może być ciężko bo dziecko bardzo ruchliwe jest.

Cytat:
Witaj
Stary 2015-01-26, 16:10   #3682
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
witam bez kawy... To już dziś !!!! Jestem podekscytowana i troszkę się obawiam... Zdam Wam potem relację co i jak
trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści!
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
kasperka dlaczego sie spłakałaś
unikalna tez mam dziś wizyte
sugarbabylove jestem pedagogiem i wiem ze z autyzmem nie ma lekko,ze to trudne zaburzenie ale przez terapie mozna duzo osiagnac,a na dogo też chodzicie?
nam dzis w nocy 2 suczki sie podkopały i uciekły gdzies w siną dal.. dopiero co zrobilam sobie przerwe w szukaniu ich..ale martwie sie bo jedna już starsza 10lat i nie wiadomo w sumie czego się spodziewac,boje sie ze cos ją przejechalo a ja w ciazy, bez auta nie bede biegac po polach..najwyzej sie przejde w kilka pewniejszych miejsc zostal nam tylko lab ale lab to nie pies..do szczekania to ona ostatnia..
za Twoja wizytę też kciuki
a psiaki juz kiedyś uciekały? hmm to jakaś konkretna rasa,że mogła pójść za jakimś zwierzem? Rozumiem,że mieszkają cały czas na dworze,tak?
Echh trzymam kciuki,aby szybko same wróciły, całe i zdrowe
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
mravka, super, widzisz, nerwy niepotrzebne
U mnie pomogła witamina B6, a jeszcze le[piej sok grejfrutowy na pół z wodą. Ale w sumie już chyba mi przechodzi - mdli mnie okazjonalnie
Za to zaczęły się koszmarne migreny... no nic, jak nie upór, to sraczka

beatrix, ja jestem 84, więc niedaleko

A my w sobotę wybyliśmy Żukowi śnieg pokazac Wdrapałam się na Wielką Sowę - Młody w nosidle u taty na plecach - i żyję A potem żurek i smażony ser w schronisku
Niestety dalej kaszlę - Młody się wyleczył, a ja się dalej jak koopa czuję
no jak zwykle niepotrzebnie się nakręcałam
ooo widzisz tego nie próbowałam. Choć w sumie odpukać dziś pierwszy raz obudziłam się bez mdłości. Może to jakis znak?
Ooo ja też jestem rocznik 84
To z Was niezli turyści są ! Mały miał najlepsze miejsce, na plecach taty wie jak sie ustawić

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Czy Wasze dzieci też są takie absorbujące ? U mnie non stop mama baw się ze mną, uwiesił się na mnie i nie daje odejść na krok.
powiem Ci,że miał taki okres,że sam sie sobą nie zajał ani 5 min. Non stop jeczał i stękał. Na szczęście minęło i wrócił do normy. Czasem jak Mu się wybitnie dobrze bawi i to potrafi tak z godzine
Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki

U mnie fajny był weekend - imprezowo i rodzinnie. tego było mi trzeba

Dzisiaj apetyt mi dopisuje, że hej zjadłam 3 kanapki na śniadanie, solidnie obłożone wędliną, serem, warzywkami. potem wsunęłam jogurt i teraz podjadam ciasto i popijam słabą kawką Na obiad dzisiaj mamy krokiety od babci i barszczyk czerwony. Mmmm pyszności
ooo krokiety i barszcz! ale mi będą teraz po głowie chodziły...mniaaam, Śniadanie widzę ,że na bogato

Cytat:
Dopiero wróciłam do domu od lekarza a jechałam o 7.30, jaka ja byłam naiwna myśląc, że jak 3 tygodnie temu byłam zarejestrowana to szybko pójdzie. Siedzę czekam pod gabinetem byłam trzecią kobietą w ciąży w kolejce i zaczynają się schodzić te co właśnie się zarejestrowały. I już zaczynają się pretensje dlaczego tylko ciężarne mogą się do przodu rejestrować i że one chcą być pierwsze bo od rana siedzą i czekają. Zrobiło się tak nieprzyjemnie, że trzebabylo je co drugą wpuszczać. Aż mi się ciśnienie podniosło... Standardem jest 105/50 to dzisiaj miałam 125/85 :pała: nigdy się tak nie zdarzyło aby się wcisnely co są dalej w kolejce tylko dzisiaj jakieś awanturniczki.
zawsze mnie to dziwiło jak jedna kobieta drugiej może tak pod góre robić.Normalnie czasem więcej zrozumienia można uzyskać ze strony mężczyzn. Choć ja zauważyłam,że najgorsze są takie panie po 50-tce ...mam wrażenie,że już zapomniały ,że ciąża to stan specyficzny i nie każdy sie czuje kwitnąco. Niemniej mnie osobiście nic takiego nie spotkało z ich strony,ale byłam świadkiem takiego "wymądrzania się".

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja dziś wybieram się do pracy, zanieść L4 i zabrać swoje wszystkie rzeczy, bo lekarka mi powiedziała, że do pracy już nie wrócę. A pod koniec stycznia mieli mi przedłużyć umowę na czas nieokreślony, ciekawe czy mam jeszcze szansę, czy tylko do porodu przedłużą... ehh
Rozmawiałaś może z Szefostwem i wiesz czego sie spodziewać? czy trudno stwierdzić. W sumie specyficzna sytuacja. Dobrze,że jednak masz jasną sytuacje i lekarka powiedziała wprost jak jest. Wiesz na czym stoisz..
Trzymam kciuki,aby udało się z umową.
Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
zeby nie było tak kolorowo to niedoczytałaś, że wstaliśmy o 5:45 a o 8:20 poszedł na drzemke i wstał o 8:40

a teraz mi zbirkuje na podłodze i wszystko roznosi
matko kobieto jak Ty funkcjonujesz z tak małą ilością snu?

Cytat:
Ja też takie mam odczucia ale to moje jelita teraz szaleją i to sa ruchy perystaltyczne.

Na usg byłam w czwartek i wtedy niby był 10 tydzień więc nie wiem jak to liczą. Usg nie robią na wizycie, trzeba się na nie umawiać osobno.

Zazdroszczę Wam, że możecie jeść ryby. Też bym chętnie zjadła ale jak czuję zapach to wiecie... Już mi się nudzi samo mięso

mam podobne reakcje na rybę. Bardzo bym chciała zjeść, ale jak tylko czuje ten zapach to koniec..
Dziś na obiad mam poprostu pyzy z podsmażoną cebulą. Śniadanie standardem biały ser i dżem.
Cytat:
Witaj

Ja niedawno wróciłam dopiero do domu,bo dziś kilka spraw na mieście do załatwienia. Kolejny raz się tylko upewniłam,że moja kondycja jest -10. Normalnie wlokłam nogi za sobą prawie. Lada moment idę po Małego do przedszkola,pewnie wróci pełen energii .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 16:22   #3683
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Rozmawiałaś może z Szefostwem i wiesz czego sie spodziewać? czy trudno stwierdzić. W sumie specyficzna sytuacja. Dobrze,że jednak masz jasną sytuacje i lekarka powiedziała wprost jak jest. Wiesz na czym stoisz..
Trzymam kciuki,aby udało się z umową.
Rozmawiałam z kierowniczką, która powiedziała mi, że mi umowę przedłuży, ale nie zaznaczyła, czy do porodu, czy na czas nieokreślony. Dzisiaj pytałam kiedy dostanę umowę, powiedziała, że dostanę pocztą do domu. No więc pozostaje mi czekać. Jednak nawet gdyby dali mi tylko do porodu, to po porodzenie i macierzynskim, mogę wrócić w każdej chwili na to samo stanowisko, tylko, że podpiszę nową umowę. Mimo wszystko wolałabym mieć na nieokreslony, bez martwienia się, czy na pewno wrócę na swoje miejsce itd.. Zobaczymy jak wyślą umowę.

Ja też mam słabą kondycję, jak wchodzę na 4 piętro do siostry to sapię jak niedźwiedź
Stary 2015-01-26, 16:55   #3684
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Asia witaj o to super będziesz kuleczka biała na ślubie .😊 a ja sobie właśnie zamówiłam na ebay poduche do karmienia i spania taka 2 w 1 super jest wygoda na pewno . Co do tego wyliczania to mi pisze raz 11 a raz 10 tydzień z ufam lekarzowi ze 10 tydzień. A pytanie do was za tydzień mam kontrolę i rozmowę o badania . Czy w 11 tyg można płeć juz zobaczyć bo wiem ze kolo 14 ma pewno ale czy 11 juz ?
Stary 2015-01-26, 16:57   #3685
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Asia witaj o to super będziesz kuleczka biała na ślubie .�� a ja sobie właśnie zamówiłam na ebay poduche do karmienia i spania taka 2 w 1 super jest wygoda na pewno . Co do tego wyliczania to mi pisze raz 11 a raz 10 tydzień z ufam lekarzowi ze 10 tydzień. A pytanie do was za tydzień mam kontrolę i rozmowę o badania . Czy w 11 tyg można płeć juz zobaczyć bo wiem ze kolo 14 ma pewno ale czy 11 juz ?

Pokazesz poduche ??? Podobno super wygoda to jest

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-26 o 16:58 Powód: Blad
Stary 2015-01-26, 17:04   #3686
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie na komórce nie mogę linku dać kurde taka zwykła w formie długa taka chyba 130. Cm. Można poszewke prac kupiłam od kogoś prywatnie prawie nowa za 10 euro. Nowe są po 17- 20. Dam fotkę jak przyjdzie paczka ok ?
Stary 2015-01-26, 17:12   #3687
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Właśnie na komórce nie mogę linku dać kurde taka zwykła w formie długa taka chyba 130. Cm. Można poszewke prac kupiłam od kogoś prywatnie prawie nowa za 10 euro. Nowe są po 17- 20. Dam fotkę jak przyjdzie paczka ok ?
Sama myślalam o poduszce typu ROGAL ale nie o takiej chyba mówisz.Właśnie się zastanawiam nad kupnem ale cena też nie najniższa:/
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-d...960652084.html

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-01-26 o 17:15
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 17:14   #3688
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Sama myślalam o poduszce typu ROGAL ale nie o takie chyba mówisz.Właśnie się zastanawiam nad kupnem ale cena też nie najniższa:/
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-d...960652084.html
Nie tamta jest krótsza w środku ma takie kuleczki perełki . No cena wysoka mowie na ebay tez te fajne i firmowe kolo 20 30 euro nawet chcą.
Stary 2015-01-26, 17:21   #3689
asienka_182
Rozeznanie

No mam nadzieje że za dużej kulki nie bedzie no mi lekarz powiedział ze dopiero sie dowiem kolo 20 tygodnia... Bo na wizytę chodzę normalnie co miesiąc i teoretycznie mogłabym sie dowiedziec w 16 ale on akurat wtedy nie robi usg bo mówi ze najważniejsze narządy się rozwijają i ze sie nie robi... Trudno u mnie w domu wszyscy obstawiają że to będzie chłopiec bo zawsze na chłopca w rodzinie sa nudności a ja je niestety mam prawie caly czas i nie mam jak sobie z nimi poradzić
Stary 2015-01-26, 17:24   #3690
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam , TŻet pojechał , na kolejne 2 tygodnie Jak ja tego nie lubieeeeeeee

Tylko wyszedł a ja w ryk , jutro juz bedzie lepiej ale pierwszy dzien zawsze najgorszy

Cytat:
junior miał niecałe dwa lata jak się przeniósł na takie łóżko : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/ i śpi w nim do dziś, czasami nawet ja z nim śpię czy TŻ, można się wyspać od biedy aaaa i nigdy się nie zdarzyło, żeby z łóżka zleciał.
Ja sie właśnie boję że mi spadnie w nocy , no i że bede musiala co chwile latac do drugiego pokoju bo sie bedzie przebudzal

Cytat:
wiesz, nigdy nie mów nigdy, moze akurat zapragniesz 3 bąbelka
Wątpię , od zawsze marzyła mi sie dwójka , no i ja chce sie w koncu zaczac wysypiac jak czlowiek

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Poza tym już czuję napieranie w brzuchu kiedy maleństwo jest aktywne, z Bartkiem poczułam dopiero w 20tc do ruchów jeszcze trochę ale już czuję gdy maleństwo w brzuchu jest aktywne
Ja też już od jakiegos czasu czuje maluszka , to nie kopniaki ale lekkie smyranie , bardzo przyjemne uczucie W pierwszej ciazy poczułam pierwszego rannego kopniaka na poczatku 16 tygodnia

Cytat:
12mu05 - Hello a my 0 6 wstalismy.. i teraz się bawimy autami drzemka pewnie dopiero o 12
Też mamy drzemke koło południa , na szcześce jest dluga bo trwa 3 godziny

Cytat:
no to nieźle o 5. To teraz włącz sobie wesołą muzykę a później drzemka .może humor sie polepszy. Ja czekam na wiosne jak jest słońce to chce sie żyć
Też mam dość tej zimy , taka chlapowata szara ponura , wkurza mnie to juz . chce sloooonce

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też są takie absorbujące ? U mnie non stop mama baw się ze mną, uwiesił się na mnie i nie daje odejść na krok.
Są są To znaczy czasem daje mi chwile spokoju ale rzadko . Teraz np powiedziałam ze mam odpoczywa to owszem moge sobie posiedziec ale on ma wolna reke wiec mam w mieszkaniu mega syf , coś za coś

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Dzisiaj apetyt mi dopisuje, że hej zjadłam 3 kanapki na śniadanie, solidnie obłożone wędliną, serem, warzywkami. potem wsunęłam jogurt i teraz podjadam ciasto i popijam słabą kawką Na obiad dzisiaj mamy krokiety od babci i barszczyk czerwony. Mmmm pyszności
Mniaam
Ja nie mam apetytu ostatnio , jem bo wiem ze musze , czasem mnie najdzie na cos chętka ale zazwyczaj jem mózgiem

Cytat:
Dopiero wróciłam do domu od lekarza a jechałam o 7.30, jaka ja byłam naiwna myśląc, że jak 3 tygodnie temu byłam zarejestrowana to szybko pójdzie. Siedzę czekam pod gabinetem byłam trzecią kobietą w ciąży w kolejce i zaczynają się schodzić te co właśnie się zarejestrowały. I już zaczynają się pretensje dlaczego tylko ciężarne mogą się do przodu rejestrować i że one chcą być pierwsze bo od rana siedzą i czekają. Zrobiło się tak nieprzyjemnie, że trzebabylo je co drugą wpuszczać. Aż mi się ciśnienie podniosło... Standardem jest 105/50 to dzisiaj miałam 125/85 :pała: nigdy się tak nie zdarzyło aby się wcisnely co są dalej w kolejce tylko dzisiaj jakieś awanturniczki.
U mnie liczy sie kto pierwszy , ostatnio czekałam trzy godziny.. Nie ma znaczenia ze zapisalam sie tydzien czy dwa wczesniej , kto pierwszy ten lepszy

Cytat:
Ja tez jakas zdolowana i smutna od wczoraj
Też jestem smutna , poryczałam się dzisiaj już parę razy

Cytat:
Witaj Asiu
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości