|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Zawsze wychodzi gwarantuje!---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Następna czesc wątku bedzie pod takim tytułem haha
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
roxana_lu mam 2 koty ale one sobie tak chodza nikomu nie przeszkaodzaja ,
tez wolę psy u nas od zawsze były ,wczesniej mielismy owczarki niemieckie teraz mam labka i 2 mieszance, te uciekinierki własnie...
|
#3934 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Groch płucze i gotuje do miękkości w wodzie (często trzeba mieszać bo groch sie szybko przypala !!) z kawałkami wędzonego boczku. po ugotowaniu (jak sie praktycznie rozpadnie w papkę ten groch) dodajemy marchewkę potarta na tarce, ziemniaki w kostkę i gotujemy do miękkości. Dodajemy przesmażona kiełbaskę. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem oraz duza ilością majeranku. No i juz jak dla mnie - smakuje jak ta typowa wojskowa
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od strony mamy wiedzą chyba wszyscy bo moja mama to gaduła, od strony taty nikt łącznie z tatą, od tżta nikt nie wie
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ale w Łodzi śnieg prószy! Pięknie jest Co macie dzisiaj na obiad? Bo my kopytka z sosem z grzybów leśnych. Na mięso coś nie mam ochoty
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż dziwne Właśnie taka typowo wojskowa jest najlepsiejsza ![]() Cytat:
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Moja teściowa to ciagle mówi jak tam córeczka???? trochę mi przykro bo przy pierwszej ciązy też sie nastawiała i jaka wkurzona była jak chlopiec sie okazal. staram się ja sprowadzac na ziemię czy wie cos lepiej ode mnie ale ciagle coreczka , coreczka..
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Grzyby pod każdą postacia uwielbiam ![]() P.S Ja na mieso to nigdy ochoty nie mam
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
U nas w rodzinach wszyscy wiedzą
|
|
|
|
#3943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. ehh...w sumie chłopcu też mogę włosy zapuścić i kucyki zrobić nie ?
|
|
#3944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój przepis też wypróbuję ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Cytat:
jest też dziewczynka Krystyna
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy strasznie chcieli labladora ale często wyjeżdżamy i nas nie ma w domu (często samolotem latamy itd) a nie miałby sie kto nim zając ...
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
ja grochówki nigdy nie robiłam ale zapisuję przepis i trzeba spróbować
co do kalafiorowej to ja robię krem kalafiorowo - porowy , pycha ! Pieluchy to u nas do 10 miesiąca leciały tylko pampers , później koleżanka namówiła mnie na zakup pieluszek tesco loves baby i już z nami zostały a oszczędność niesamowita
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
U nas wszyscy się dowiedzieli w zeszłym tygodniu. Specjalnie do Polski polecieliśmy, żeby osobiście się pochwalić. Wszyscy bardzo się cieszą, ale i mówią, że smutno, że my tak daleko.
SugarbabyLove co do mieszkania w Irlandii to ma to swoje plusy jak i minusy. Na pewno na plus kwestia finansowa. Jednakże nie wiążemy swojej przyszłości z Irlandią i może za rok uda się wrócić. Ja strasznie tęsknię za rodziną.I też wyspiarska pogoda wpływa na mnie dosyć depresyjnie. I to dziwne podejście do ciąży. Ale może jeszcze zmienię zdanie na temat opieki medycznej, ale to się dopiero okaże. Pia Gizela a właśnie odnośnie grzybów i sosów grzybowych. Sama bym chętnie zjadła, ale słyszałam, że w ciąży się nie powinno. Tylko nie do końca pamiętam z jakiego powodu.. |
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez nie lubię kotów. Psy kocham. Grzybki tez Lubie. Mniam gulasz np
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
przed chwilą wróciłam z zakupów i zabieram sie za grochówkę z przespisu Roxany. Jak nie wyjdzie to Ci dam
![]() ![]()
|
|
|
|
#3950 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie twierdzę, że koty nie roznoszą, pisałam, że nie tylko ![]() BTW. ciekawe czy częściej od zwierzaków czy jednak z warzyw i owoców... nie wiem, ale jestem ciekawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas Dady sie nie sprawdziły Raz, że one są sztywniejsze od Pampków, a dwa, niestety natychmiast odparzyły Żuka... Wolałabym, żeby Księciunio miał mniej delikatny tyłek, ale cóż... płac i płacz ![]() Ha, Jaśko też jogurty naturalne wcina I kefir, i maślankę, i sery żółty, biały i kozi ![]() Cytat:
![]() Rodzicom powiem przy okazji imprezy urodzinowej, którą mam już po genetycznym. Mam nadzieję, że będę miała do przekazania dobre wieści ![]() Cytat:
U mnie z kolei moja mama nie mogła uwierzy, że chłopak, bo dla niej dziecko=dziewczynka (jestem jedynaczką Trochę jej zajęło oswojenie się z myślą, że jednak urodzę chłopca ![]() Cytat:
![]() Kurcze Wy cały czas o jedzeniu, a ja już zjadłam wszystko, co miałam w pracy i czuję, jak zaczyna mnie ssac... a do sklepu daleko |
||||||
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Czuje mały stresik haha ![]() U nas wiedza wszyscy z najbliższych aaaa i pewnie o wiele więcej osob ale kto to tam wie komu sie "babcie" wygadaly :PDo mnie wlasnie babcia zadzwoniła i zapytała czy jak przyjedzie z produktami to machniemy "przy kawce" domowa pizze haha :P chce mi sie jak nie wiem no ale odmówić nie potrafię wiec jeszcze pizza dzisiaj bedzie !
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-27 o 13:23 |
|
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas w koncu napadalo, zrobilismy z mlodym balwana, ale mial radoche!
Czuje totalna niemoc i szkoda mi synka, nie mam sily wymyslac mu fajnych, kreatywnych zabaw jak przedtem..z lenistwa jemy dzis na miescie. Budze sie rano, zjem cos i marze o spaniu, 2 trymestrze przybywaj bo nie ogarniam! ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Czuje laskotanie w dole brzucha ale to chyba flaki, bo dopiero 11 tydz zaczynam :-D |
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo ! Oprócz tego spania...
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Vea7 jednak najczęściej z surowego mięsa ta toxoplazmoza ale jak gotujemy w 60 stopnia to już te cysty gina. Teraz mi sie przypomnialo ze jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to zjadlam troche tataru
z owoców i warzyw bardzo rzadko mowila nam babka ale wspominala wlasnie o truskawkach.no i ofkors od kota szybciutko ale jak się go nie ma to własnie te pierwsze drogi Ja też doznalam szoku,że syn ale ona to przegiela wtedyczułam sie jakbym wszystkich zawiodła bo obstawiali dziewczynkę a siora pamiatam co mi powiedziala mowie syn siora a ona.. Ty taka damulka i syn buhaha do dzis sie z tego smiejemy
Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-01-27 o 13:38 |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
UNIKALNA1983 gratulacje udanej wizyty
![]() Cytat:
Wczoraj teściowa przyniosła to trzeba zjeść
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
U nas też już chyba wszyscy wiedza
teście to sie chwalili szybciej od nas... Troche głupio no ale nic nie zrobimy mimo ze to nasza sprawa.. No cóż teściów się nie wybiera
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie też biało i pada cały czas ![]() ja dzisiaj leżę od 10, zjadłam pączka i tak mi źle nie napiszę co pomyślałam jak to przeczytałam...mam to samo ja kiedyś jak zrobiłam grochówkę to łyżka w niej stała taka mega gęsta |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to. Mnie tez tak jedna osoba "wyręczyła" i jeszcze nic złego w tym nie widziała
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez, ja tez ! Ale juz nie chciałam nic pisac, zeby nikt nie pomyślał, ze ja o jednym ale juz nawet zaczęłam wtedy odpowiadać, ze maz fajny poranek miał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

gwarantuje!
a nic się po tym nie ma, ja bardzo żałuję,że poszłam na biologie 5 lat katorgii
także lepiej wyszło u Ciebie- owocna nauka drugie dziecko u Was

aż dziwne 

z owoców i warzyw bardzo rzadko mowila nam babka ale wspominala wlasnie o truskawkach.
nie napiszę co pomyślałam jak to przeczytałam...