|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Ja w 16t6d waże 45,3kg
mam wrażenie że z Wiktorem miałam na tym etapie jednak trochę więcej, ale teraz się tak nie oszczędzam, pracuję, zajmuję dzieckiem, no i aktualnie chora jestem więc inaczej kalorie się spalają....do poniedziałku się kuruję w domku z herbatkami i takimi tam, mam nadzieje że dam radę ![]() A po wczorajszej wizycie wygląda na to, że jedyne co ma pomiedzy nogami moje dziecko to pępowina :P choć wstydliwe i nawet w pewnym momencie rączką się zasłaniało, buźkę za to pięknie pokazywało ale to potwierdzimy za 4tygodnie, wstępnie więc laseczka ale z sukienkami jeszcze się wstrzymujemy :P
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Ja od 7 juz w pracy..
Wczoraj znowu zasnelam na dywanie bawiac sie z J. a on siedzial i mnie pilnowal. Dobrze ze budzik nastawilam na kapiel.. Dzis po pracy znowu sami bedziemy do wieczora. Jednak juz wcale nie czuje sie tak dobrze, coraz bardziej zmeczona jestem.. |
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
5Widzę, że aros ma zniżki cos 34% na książki do 13 lutego jakoś
|
#4054 |
|
Konto usunięte
|
Monia
A propos książek - polecam serdecznie serię Popatrz i znajdź. Jest super, Artek się w niej zaczytuje. Mamy Przedszkole (Artek uwielbia mówić "miś" i szuka misia na każdej stronie ).Siedzę z umytymi włosami, kawa wypita, a dziecko dalej śpi :O |
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Hejka a ja jeszcze w luzku sie wyleguje mlodemu wlaczylam bajki wilk i zajac stare bajki ale smieje sie bez przerwy komentujac kazde poczynanie durnego Wilka
drugi raz mu je wlaczylam bo myslalam ze nie zainteresuja go takie stare bajki i sie okazaly lepsze od tych nowych. A mnie brzuch cos boli jakies skorcze mam albo jeden skorcz macicy dlugii od rana gdy wstalam... Wczoraj pobolewalo ale rzadziej a dzis tak od rana...
|
|
|
|
#4056 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mocno trzymam kciuki żeby było dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
działajcie normalnie Ja Was podczytuje cały czas, ale miałam ciężki tydzień, nawet nie miałam siły pisać Niestety pierwszy cykl starań skończył sie porażką. Najgorsze ze w piątek mi wyszła lekko podwyższona beta (5,7) więc już sobie narobiłam nadziei że coś z tego będzie, no ale wczoraj spadła, więc odstawiłam luteinę i czekam na @, która jak na złość nie przychodzi...
|
||||||||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jakoś nie mam weny na pisanie. Staram się jak najwięcej sprzątać bo Maks włazi wszędzie. Byliśmy na rehabilitacji. Jest o wiele lepiej, garb mniejszy
lepiej siedzi. Pracujemy nad stopami żeby odruch chwytny zlikwidować. Bo nie da się powstrzymać go od wstawania (uwielbia stać przy balkonie, jedną ręką trzyma się zasłony i podziwia widok..) Po nowym mleku bąble jakby go komar pogryzł i biegunka. Czyli testy skórne nie są u niego wiarygodne. Ciekawe co z refundacją będzie... Waderko przypomniało mi się że na stronie enfamil.com jest jakiś dodatek do mleka matki gdy dziecko za mało przybiera albo jest wcześniakiem i nie ssie aktywnie. Do ściągniętego mleka się dodaje. Może to lepsze niż mm. Tylko w Polsce nie ma ale myślę że na ebayu byś dostała. Jojla ale czas leci! Kocur no wiadomo żebym rozmiar xs chciała piekne to czasy były. Wszystkie spodnie w promocji były moje. Kupowałam po 20zl,30zl bo nikt nie chciał wykupić rozmiaru 34 ![]() Berbie dupka lepiej! Ostatnio obejmowało cały obszar jaki zajmuje pielucha.. Jakby czerwone majtki założył.. Czyli to od dad. Jesteśmy na pampersach, zmieniam co 1,5h-2h, smaruje Nivea sos. I jest o wiele lepiej. A wiecie co robię..? Nie kupuje Maksiowi żywca tylko filtruje kranówe w dafi i przegotowuje... O ja wyrodna I sterylizator schowałam ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Perse jeszcze do 9 nie wstał? Super. Maks dzisiaj 5:15... ![]() Pani super że z Oleńką ok! Będzie miała super starszego brata Monika współczuję przemęczenia rzytul:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
To jakie ksiazki polecacie z arosa? My sie troche zatrzymalismy i dawno nic nowego nie odkrylismy. Jakub ciagle meczy serie maly chlopiec, ostatnio w biedronce byla wiec tz kupil mu te ktore byly na nie mamy, wyszlo 7 ksiazek a z 10 juz mielismy..
Czy alternatywna seria mala dziewczynka tez taka ciekawa? Bo szukam czegos dla siostrzenicy. Co "babskiego" polecacie bo u nas to tylko samochody.. |
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie wiem co sie dzieje coraz mocniej boli, jutro bede musia isc do gina u nas w bloki prywatnie przyjmuje ale dzis zamkniete:/ chyba ze jakims cudem minie ale coraz mocniej boli:/
|
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Nic mi się nie chce. Wczoraj wróciliśmy z ferii. Droga ok, chłopaki nie wymiotowali, ślisko nie było. Rozpakowałam się i zaczęło mnie boleć gardło, więc dziś tak się źle czuje że masakra. Zimno mi i to gardło Dziś z Kubą zaczynamy się brać za lekcje, bo w poniedziałek do szkoły. Wszystko nadrobiłam, ale zupełnie już nie pamietam co komu. W każdym razie Buziaki dla wszystkich.
|
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
Wstał 15 minut temu, ja już cała w nerwach co on tak długo śpi
![]() Monia u nas hitowe są właśnie te książeczki, o których napisałam i Gąsienica, to najlepsze książki Artka. Wszystkie dziewczyny, u których źle się dzieje - przytulam
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory
rzytul: trzymam ogromnie kciuki. Monika ja polecam serie Maks ![]() Jeszcze książka naciśnij mnie. M jeszcze do niej za mały ale mi się podoba. Musze gąsienice zamówić i inne czereśniowe. U nas robią furore. Zima nie taka zła Perse dobra jesteś mój tż też myślał że Maks zemdlał jak pierwszy raz pospał dłużej na drzemce.
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Jes tez wersja dziewczęca ksiazeczek o Maksie. Tylko nie pamietam tytułu.
Przyjemne te ksiazeczki, kupowałam na prezent córeczce znajomych. A seria o Maksie Tymka nie jara. Naciśnij mnie tak. A najbardziej (oprocz czereśniowej) wszystkie ksiazeczki E. Carle. Biedronka, gąsienica, zostań moim przyjacielem, od stop do głów, moja pierwsza ksiazka o kolorach, moja pierwsza ksiazka o liczbach. Odpowiada mu chyba rozmiar, kolorystyka... bo bardzo czesto je wybiera do czytania. A oprocz tego Strzałkowska- na dobranoc obowiązkowa. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A i ma Tymon ciągoty do Słonika Bibu tez bardzo czesto go " męczy". (Seria 4 książeczek po 2 zeta )---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- A ostatnio na poczcie kupiliśmy te ksiazeczki- http://www.aksjomat.com/1209/ksiazki...W-miescie.html http://www.aksjomat.com/1208/ksiazki...ia-Na-wsi.html Polecamy. |
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde zamowilam już coś tam i zapomnialam że znów miałam mu z naklejkami zamówić... my teraz wskakujemy już na takie z miękkimi kartkami dzis o Franklinie coś tam wzięlam...
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory- silna babka jesteś, trudny czas, wszystko się ponakładało ale dasz radę
BERBIE- czyli polecasz "Moje dziecko nie chce jeść" kucyk, Perse- też tak mam z tym spaniem dzieci....przy kasi większa panikara byłam, ale teraz przy Tosi też zdarzyło mi się obudzić Tz-eta z Krzykiem, że Tosia...nie żyje a ona tak słodko spała wederko- Ania jest śliczna, nie sądzę aby głodne dziecko tak pięknie się uśmiechało ![]() pani- w całej teh sytuacji to chyba tylko ja nie czuję się komfortowo, Dzadki i moje Rodzeństwo cieszą się, że dziewczyny będą u nich częściej...Kasia uwielbia do nich jeździć i tam zostawać (równie chętnie wraca z nami do domu na szczęście) ale jak ją zapytasz czyja Ty jesteś to odpowiada "ziazia myśka" (Dziadziusiowa Myszka) monika- my mamy na jednym grafiku 3 na dwóch 4 dni pracujące i zamieniamy się w trójkę co miesiąc tymi grafikami, pewnie to wynika z tego, że od piątku wieczór do niedzieli wieczór nie pracujemy
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
jeszcze jak - dziś w szpitalu przeszedł sam siebie ![]() Cytat:
Cytat:
no cóż - nadzieja fajna rzecz ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie Przeżyłam szok, bo naczytałam się o bólu, jaki jest przy badaniu, poza tym mam w pamięci traumatyczny pobyt w szpitalu po #, wiec pół nocy nie spałam. Rano resztkami sił dotarłam do szpitala. Oczywiście, zaraz po założeniu cewnika zemdlałam. Ciśnienie od 140 do 80 i z powrotem. 2 godziny pod kroplówkami. Myślałam, że już mi tego badania nie zrobią. W końcu powiedziałam sobie: "no trudno niech boli", zawieźli mnie wózkiem do rentgena i czekałam tam na ten wielki ból. Doktorek w końcu mówi: "dziękuję!" A ja: "ale za co? nie będzie badania?" A on: "już po badaniu. Teraz napisz tam w internecie jak to naprawdę wygląda" . Gdyby nie dolargan szumiący w głowie to pewnie bym się ze wstydu spaliła
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już kliknęłam i zamówiłam.Ania dziękuje za komplementy Od czwartku córa nie robiła kupy, więc utwierdzałam się w pewności, że TEN dzień nadejdzie właśnie w niedzielę i oczywiście między ubieraniem sukienki a płaszczyka zrobiła mega 3-dniową kupę, na szczęście chrzestna wzięła ją na swoje bary ![]() Jak weszliśmy do kościoła zasnęła w najlepsze i przespała całą mszę, sesję zdjęciową (gdzie wszyscy przekładali ją z rąk do rąk) - spała jak kamień, i potem jeszcze godzinę w domu. Impreza fajna, tylko bratowej i mojego chrześniaka zabrakło, bo się rozchorowali. A przy okazji ospa synka może zaszkodzić jej ciąży? ![]() Berbie tort robiłam sama, wyszedł ogromny, z kg mąki, kg cukru i 12 jaj. Do mas dodałam barwniki i w środku był cudnie kolorowy. Ozdoby zamówiłam na allegro, więc nic prostszego. A, drugi chrzest był chłopaka 1,5 m-ca, kloc chyba ze 2 razy większy od Ani. Jadłospis - bebilon pepti. Ale ogromne dziecko, naprawdę... Przepraszam, że do Was się odnoszę, ale jakoś wypadłam z rytmu ![]() Zmieniamy cycusia i będziemy się szykować na szczepienie.
|
|
#4069 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
T. też nie. zupełnie... w ogóle on wszystko czIta. Instrukcje obsługi, najnowszą Tokarczuk, stare Kropki (gazetka biedronkowa - szał babcia mu kupuje ku szczęściu )... tak szczerze to czasem wymiękam na dobranoc wybiera na zmianę: strzałkowsko-brzechwo-tuwimów lub serię z Zakamarków. Nigdy mu się nie nudzi... w przeciwieństwie do mnie ![]() (na małych książeczkach z tyłu często jest pokazana seria i Michał tylko wylicza co ma a czego nie ma... i ryk, bo czegoś nie ma ...)Cytat:
Mam nadzieję, że mu się mózg naprostuje i wróci na swoje miejsce ![]() ![]() stolattyyyyy!!!! next level ![]() Cytat:
Jutro mam kontrolę. jestem bardzo ciekawa czy Olka przypakowała i czy przepływy po heparynie są mega-turbo-za☠☠☠iaszcze ![]() toś mnie rozbawiła genialny łobuz i genialna łobuzica - dream team ![]() Wika, odezwij się! Kciukuję i myślę ciepło ![]() a Michał na razie bardzo czeka na siostrę (jakoś nie sądzę, że u niego w głowie jest to mniejszy abstrakt niż w mojej). pokazuje jej rzeczy w szafie. książeczki do poczytania, zabawki do pokazania - stale rosnące sterty... z drugiej strony ma mocne poczucie własności odnośnie swojego inwentarza wszystko jej da, wszystko pożyczy (tja, oby ) oprócz: 2 świń, 2 miśków, 2 kur, sowy, pieska, pingwina. tu nie ma przebacz. wspaniałomyślnie uznał, że nowy królik i nowa kura są tylko jej (a myślałam, że zaanektuje...). najbardziej mnie jednak rozwalił wczoraj wieczorem, gdy retorycznie spytałam co my zrobimy jak Młoda będzie płakać... popatrzył na mnie z wyższością i absolutną pewnością i stwierdził: "tulić". ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Cytat:
uf uf uf! dobrze, że już po i że wszystko OK. choć omdlenia - nic fajnego... ![]() jesteś w najwłaściwszym rytmie świata pisz o Ani jak najwięcej ![]()
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy czytam jego wypowiedzi od razu widzę to zdjęcie na balkonie - taka mała Powaga
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem ze wszystko super drożne skoro nic nie poczułaś nawet? bo jak trzeba przepychać to jednak trochę boli Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- w prawym lekkie szczypanie czułam, bo trudno to bólem nazwać. Prawy niestety niedrożny, mięśniak go uciska. Może nie chcieli też mocno przepychać ze względu na tego mięśniaka.
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja bardzo polecam "Pokaż paluszkiem. Małpka jest głodna" u nas jest szał
i jak u Kubka Strzałkowska obowiązkowo na dobranoc. K. uwielbia piłkę (fajnie się czyta bo powtarza ko.ko hop, pac) i mały duszek Kucyk u mnie niestety przecenione to rozmiar 32 i 40 ![]() Waderka moja siostra miała chorą córkę na ospę w ciąży ale nic sie nie stało. Chociaż ta druga parę razy miała styczność z osobą która roznosiła, większość dzieci w przedszkolu już miała a ona nie. Chyba nabrała jakiś przeciwciał ![]() Pani błagam Cię! jaki on jest mądry!! wiedział że tulić? No Mistrz nad Mistrzami
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro jedna strona drożna to możesz stymulować, monitorować cykl i starać się wtedy kiedy owulacja jest z drożnej strony mam sporo staraczkowych znajomych które tak działają, niektóre już z pełnym sukcesem
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
wika cieszę się że już po i nie było tak strasznie jak myślałaś
![]() ale michaś jest mądry Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli git. sytuacja klarowna, jasna. zdiagnozowane. no i PLAN. trzymam palce i nie puszczam nic a nic
![]() Cytat:
zabawy Miśka mnie rozwalają. np. dziś rano zamówił domek z piętrem, balkonem, garażem, huśtawką dla królika. wybrał dwa ludki - babcię Kazię (teściowa) i Jana (brat t. - ludek-Klaun zielonowłosy) i pół przedpołudnia animował wchodzenie i wychodzenie z domku - bramą, drzwiami, balkonem, oknami. potem Kazia i Jan jeździli konikami przez mostek, w którym jest obowiązkowa dziura, by trochę Jana i Kazię wytelepało
|
|
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
|
powoli ogarniam
jest w miarę dobrze ![]() cholipcia a ja się chociaż na wirtualne nie załapałam już miesiąc - jak ten czas leci! ![]() w sumie przytyłam około 1kg ![]() Cytat:
no i wkurza mnie, że każdy pyta czemu na zwolnienie nie idę - wolę pracować, bo mi to lepiej na głowę robi (nie rozmyślam nad każdym ukłuciem ) no i czas szybciej od wizyty do wizyty leci a poza tym ruszam się więc i nie tyję tak bardzo same plusy ![]() Cytat:
![]() cichutko gratuluję córci ![]() Cytat:
![]() no i to jest najważniejsze!
|
|
#4079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czitałaś? Bo ja tylko słucham w Trójce. Ale moja sympatia do Tokarczuk jest wybiórcza, chyba mi się nie chce do tego tomiszcza sięgać.A Michał jest miszcz nad miszcze. Naprawdę masz mądre dziecko. Artek za to ni z tego ni z owego już drugi raz powiedział na książkę: buk :O Nikt go tego nie uczy, doszliśmy z TŻem do wniosku, że w poprzednim wcieleniu był Anglikiem
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49959176]
Czitałaś? [/QUOTE]czitam, czitam i końca nie widać...czytam generalnie szybko, a tu nie daję rady. to nie jest pozycja "do-wannowa", więc mam częste skoki w bok. jednak nie rzuciłam i codziennie podczytuję, także może w marcu skończę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49959176]doszliśmy z TŻem do wniosku, że w poprzednim wcieleniu był Anglikiem [/QUOTE]![]() ![]() of course!Renia, mam wieczne huśtawki wagowe (ostatnio raczej na gigancie ![]() choć teraz i tak przytyłam. z T. w całej ciąży 1 kg, teraz mam 4 x więcej
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

mam wrażenie że z Wiktorem miałam na tym etapie jednak trochę więcej, ale teraz się tak nie oszczędzam, pracuję, zajmuję dzieckiem, no i aktualnie chora jestem więc inaczej kalorie się spalają....

).
bardzo mocno trzymam kciuki żeby było dobrze

już dziś całą noc nie spałam i kombinowałam czy by nie przełożyć a tu rano doktorek zadzwonił i mi przypomniał, że już ma torbę dla mnie na jutro spakowaną 
gdzieś w necie wyczytałam, że plemniki odbudowują się co 70 kilka dni.. Macie jakąś wiedzę na ten temat? Teraz przez dwa cykle mamy nikłe szanse na zajście przez jego infekcję? Yhhh mam nadzieję, że w sobotę zobaczę II, bo się wścieknę..
piekne to czasy były. Wszystkie spodnie w promocji były moje. Kupowałam po 20zl,30zl bo nikt nie chciał wykupić rozmiaru 34 

i opowiadaj tu zaraz jak było.

bo jak trzeba przepychać to jednak trochę boli
. Jak nie to mam jeszcze jednego, który wystawi mi od ręki.