Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 07:29   #451
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Co do wanienki to my tez mielismy ta najwieksza i jak najbardziej jest ok wg mnie. Duza sie wydawala moze przez pierwszy miesiac-dwa
Stary 2015-01-28, 07:35   #452
masija
Zakorzenienie

Hej.

Ja dzisiaj jestem ledwo żywa. Mało spałam

myboy i jak się czujesz? Jak ta noga?

i proszę o wpisanie mi wizyty na 11.02.

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-28 o 07:37
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 07:45   #453
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Za niecałe dwie godziny połówkowe
Trzymam kciuki
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:06   #454
Domincia_1987
Zadomowienie

Dziewczyny mam takie pytanie - wczoraj rozmawiałam z mamą i mówi żebym na początek miała coś w pokoju gdzie będę mogła bujać maleństwo, bo jak stwierdziła, że niektóre dzieci po prostu tego potrzebują i ja ponoć tak żądałam bujania i było też rozwiązaniem przy kolkach. Co o tym sądzicie?? Czy wasze dzieci też miały w pierwszych miesiącach życia taką potrzebę bujania?? U nas wózek na pewno nie będzie stał w pokoju bo mieszkamy na poddaszu

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:14   #455
201710041131
Konto usunięte

Tassia

Tz oglądał wczoraj ze mną Porodówkę i powiedział, ze jedna ręka bedzie mi podtrzymywał głowę, a druga musi miec wolna na wszelki wypadek gdyby lekarz chciał wyciskać ze mnie dziecko... zeby dać mu w ryja Rozczulilo mnie to tym bardziej, ze rodzę u niego w pracy
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:18   #456
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie - wczoraj rozmawiałam z mamą i mówi żebym na początek miała coś w pokoju gdzie będę mogła bujać maleństwo, bo jak stwierdziła, że niektóre dzieci po prostu tego potrzebują i ja ponoć tak żądałam bujania i było też rozwiązaniem przy kolkach. Co o tym sądzicie?? Czy wasze dzieci też miały w pierwszych miesiącach życia taką potrzebę bujania?? U nas wózek na pewno nie będzie stał w pokoju bo mieszkamy na poddaszu
Poniekąd to racja ... Ale zobaczysz po porodzie. Mój był 3 miesiące bujany na rekach, ewentualnie fotelik maxi cosi ma taka opcje .... Chyba nie inwestowalabym w cos takiego specjalnie.

Właśnie sobie uswiadomilam ze przecież miał kołyskę ale niezbyt korzystała z tej funkcji

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Poza tym pewnie tak czy siak kupicie jakiś lezaczek bujaczek wiec powinien się sprawdzić jakby co

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:23   #457
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Poniekąd to racja ... Ale zobaczysz po porodzie. Mój był 3 miesiące bujany na rekach, ewentualnie fotelik maxi cosi ma taka opcje .... Chyba nie inwestowalabym w cos takiego specjalnie.

Właśnie sobie uswiadomilam ze przecież miał kołyskę ale niezbyt korzystała z tej funkcji

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Poza tym pewnie tak czy siak kupicie jakiś lezaczek bujaczek wiec powinien się sprawdzić jakby co

No właśnie cały czas myślę o leżaczku - bujaczku, w sumie na większości pisze, że można tam bujać dzieci od pierwszych dni - taki bujaczek dobry jest dla noworodka czy lepiej wsadzać tam dziecko po jakimś czasie?

Jedna z wielu
Stary 2015-01-28, 08:27   #458
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie cały czas myślę o leżaczku - bujaczku, w sumie na większości pisze, że można tam bujać dzieci od pierwszych dni - taki bujaczek dobry jest dla noworodka czy lepiej wsadzać tam dziecko po jakimś czasie?
Lepiej później... Ale na chwile można wczesniej. Generalnie dziecko przez pierwsze 3 miesiące powinno być tylko na idealnie płaskim.
Żadnych poduszek, lezaczkow itp.
Tez nie zaleca się długich i częstych podróży samochodem bo fotelik nie jest płaski.
...
No ale tak samo jak można wysadzić w fotelik to można w bujaczek.
Są tez bujaczki które rozkładają się całkiem na płasko ale jest ich stosunkowo malo.

Generalnie dla mnie lezaczek to must have. Chociaż mam jeszcze chustawke na baterie...

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Opóźnienie na USG co najmniej godzina bo lekarz jeszcze nie przyjechał

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 08:33   #459
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej później... Ale na chwile można wczesniej. Generalnie dziecko przez pierwsze 3 miesiące powinno być tylko na idealnie płaskim.
Żadnych poduszek, lezaczkow itp.
Tez nie zaleca się długich i częstych podróży samochodem bo fotelik nie jest płaski.
...
No ale tak samo jak można wysadzić w fotelik to można w bujaczek.
Są tez bujaczki które rozkładają się całkiem na płasko ale jest ich stosunkowo malo.

Generalnie dla mnie lezaczek to must have. Chociaż mam jeszcze chustawke na baterie...

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Tassia dziekuje bardzo za radę

Jedna z wielu
Stary 2015-01-28, 08:49   #460
country111
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Tassia trzymam kciuki
Poszłam wczoraj po stanik i mam załamkę nic nie pasuje a jeszcze trochę to sobie namioty zacznę szyć
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:53   #461
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że moja mamuśka jak zostawała z wnuczkami to ciężko jej było uśpić. Ale jak siadała na takim fotelu bujanym https://www.google.pl/search?q=fotel...w=1366&bih=608 o takie coś to małe od razu zasypiały.
Zresztą sama biorę ten fotel. Co prawda jest stary i odrapany ale ma chyba ze 20 lat, trzeba go wyczyścić i będzie jak nowy
Ale to planuję tak po paru miesiącach. Na początek będę miała jakiś zwykły fotel, żebym się nie bujała przy karmieniu
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tassia

Tz oglądał wczoraj ze mną Porodówkę i powiedział, ze jedna ręka bedzie mi podtrzymywał głowę, a druga musi miec wolna na wszelki wypadek gdyby lekarz chciał wyciskać ze mnie dziecko... zeby dać mu w ryja Rozczulilo mnie to tym bardziej, ze rodzę u niego w pracy
Kochany, nie ma co

A odnośnie obecności tż'ta to z jednej strony chcę i nie chcę.
Raczej będzie ze mną do akcji porodowej. Ale później.. nie bardzo mi się to widzi. Ale z drugiej strony chciałabym, żeby był ktoś przy mnie, żeby ewentualnie reagował, zadbał o mnie gdybym ja nie miała sił...
Cytat:

Tylko się nie denerwuj
Trzymam kciuki

country ja się przymierzam do zakupu bo już się nie mieszczę.. Ale nie chcę wydawać powyżej 70 zł (a tańszych w moich sklepach nie ma:/) przeglądam allegro ale wszystkie praktycznie są miękkie a nie cierpię jak mi sutki widać, bleeh;/

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-01-28 o 08:55
Stary 2015-01-28, 08:57   #462
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny Wczoraj zima, a dzisiaj wiosna za oknem.

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ja z merci to przebieram smaki, gratuluję dziewczyny pierwszych ruchów. Szyje któraś na maszynie? Mnie ostatnio wzięło i taki kocyk to chyba sama zrobię😃
Zazdroszczę umiejętności. Ja niestety nie potrafię.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, do teraz boli mnie ta noga, ledwie nią ruszam, a stawanie na niej doprowadza do mnie do płaczu z bólu robiłam ciepła kąpiel, nasmarowalm maścią ale nic nie pomaga

Musisz iść do lekarza. Ja na szczęście jutro mam wizytę to zapytam dlaczego mam skurcze w lewej łydce i pod koniec dnia boli.

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Jeju moja teściowa tez nie moze przestać sypać głupimi komentarzami, ludzie z innej epoki, dobrze, ze chociaz moi rodzice maja inne podejście do swiata
Moja też ma takie poglądy. Najchętniej kąpałaby małego w rzece i ubierała w jakieś wyświechtane ciuchy sprzed 20 lat.
Ale wczoraj to już przegięła i nie zamierzam się do niej odzywać. Zapytała tż kiedy zaczniemy się starać o córkę (spodziewamy się syna)!!!! Jeszcze nie urodziłam, a ta już z takim tekstem wypala. Nie zapyta się jak się czuję, jak badania itp.
Co za babsko! Ryczałam przez to, bo w głowie mi się to nie mieści. Już widzę jaką kochaną babcie będzie miał mój syn Dobrze, że chociaż moi rodzice są normalni.

Cytat:

Cytat:
Tassia

My wczoraj też oglądaliśmy coś o porodach, to tż powiedział, że może się bardzo wzruszyć jak zobaczy swoje dziecko po raz pierwszy , a po chwili dodał że oj i tak go nikt nie zna w szpitalu.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 08:58   #463
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No mi właśnie wczoraj przyszła wanienka, zamówiałm taką najprostszą ze stelażem, wann 100cm i teraz się zastanawiam czy nie przesadziłam z z wielkością ale kupiłam też hamaczek tylko jeszcze czekam na niego http://allegro.pl/hamak-do-wanienki-...992842382.html
Mamy taka prosta ale duza, wlasnie ok 100 cm i teraz mysle ze chcialabym cos mniejszego na poczatek bo tak jednak duzo wody idzie. Spokojnie kapalismy w niej ponad 1,5 rocznego syna ktory lubil posiedziec w wodzie po pachy ale noworodka kapie sie szybko i szkoda duzej ilosci wody na pare minut.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:00   #464
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia dziekuje bardzo za radę
Cmok

[/RIGHT]
Stary 2015-01-28, 09:02   #465
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Moja też ma takie poglądy. Najchętniej kąpałaby małego w rzece i ubierała w jakieś wyświechtane ciuchy sprzed 20 lat.
Ale wczoraj to już przegięła i nie zamierzam się do niej odzywać. Zapytała tż kiedy zaczniemy się starać o córkę (spodziewamy się syna)!!!! Jeszcze nie urodziłam, a ta już z takim tekstem wypala. Nie zapyta się jak się czuję, jak badania itp.
Co za babsko! Ryczałam przez to, bo w głowie mi się to nie mieści. Już widzę jaką kochaną babcie będzie miał mój syn Dobrze, że chociaż moi rodzice są normalni.
Matko... co za baba
Nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś..
Skąd się biorą takie baby? Serio..

Stary 2015-01-28, 09:07   #466
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Matko... co za baba
Nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś..
Skąd się biorą takie baby? Serio..
Nie wiem Z piekła?
Mój mąż jest całkiem inny, ale pewnie dlatego że szybko opuścił rodzinny dom...
Teraz wypytuje się o imię. Żeby skrytykować.

06.09.2014
Stary 2015-01-28, 09:09   #467
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
country ja się przymierzam do zakupu bo już się nie mieszczę.. Ale nie chcę wydawać powyżej 70 zł (a tańszych w moich sklepach nie ma:/) przeglądam allegro ale wszystkie praktycznie są miękkie a nie cierpię jak mi sutki widać, bleeh;/
Ja wczoraj mierzyłam od Gaji za 45zł do Krissa za ponad 100zł i jak się w cos zmieściłam to wyglądało jak jamnik. Też mi się nie uśmiecha wydać dużo za stanik na chwilę ale jeszcze trochę to będę chodzić bez. Jeden widziałam miał piękny malinowy kolor i ...upa
Stary 2015-01-28, 09:20   #468
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Ooo matko co za teksty, nie rozumiem jak tam można :/ jeszcze jednym wnukiem się nie zdążyła nacieszyć a już wam planuje kolejne I jeszcze to pytanie kiedy się o córę bedziecie starać?? Ja nie wiem czy ludzie nie widzą jak ranią innych
Dziś do mnie rano też zadzwoniła moja babcia dobra rada i mówi żebym przypadkiem za dwoje nie jadła bo po porodzie będę miec problem... Przykro mi sie zrobiło, ale z drugiej strony szczerze powiem, ze ja swój zad doprowadzę do stanu, który miał przed ciążą a dla mnie teraz najwazniejsz jest maleństwo
Jasne, że mi świadomość nadprogramowych kg po ciąży też przeszkadza, ale przecież to kwestia kilku mc, ruchu i zdrowej diety...

Jedna z wielu
Stary 2015-01-28, 09:21   #469
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
u nas był tylko leżaczek-bujaczek i okazał się genialną inwestycją, bo mała korzystała z niego jakoś do 2,5 roku

Cytat:
Tassia

super mój to teraz już będzie szedł na drugi jak weteran wojenny twierdzi, że się nie boi
chociaż stres miał niezły jak przecinał pępowinę a mała nagle złapała rączką za nożyce w miejscu gdzie są te ostrza

Cytat:

Musisz iść do lekarza. Ja na szczęście jutro mam wizytę to zapytam dlaczego mam skurcze w lewej łydce i pod koniec dnia boli.

My wczoraj też oglądaliśmy coś o porodach, to tż powiedział, że może się bardzo wzruszyć jak zobaczy swoje dziecko po raz pierwszy , a po chwili dodał że oj i tak go nikt nie zna w szpitalu.
bosssszzz co za babsko jak tak można. I co jej odpowiedział?

Ja już rano zdążyłam coś kupić dla małego w biedronce były fajne dżinsy takie z podszewką, rozmiar 74/80 akurat na zimę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:23   #470
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

A nie wiem czy dobrze mysle - to sa takie wafle podobne do takich ktore mozna zrobic w domu?
Jesli zgadlam to u nas nazywa sie to piszingery i ja uwielbiam krowkowe
napewno można je zrobić w domu. Ale ta masa czekoladowa czy tam kakaowa była tak specyficznie pyszna.. i tylko konkretnie te miały taki smak, wafle były gładkie o takie http://pu.i.wp.pl/bloog/97172652/546...661_sD_big.jpg
Z jakims napisem na tych waflach. potem znalazłam w małym sklepiku osiedlowym i były takei same

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Maczki to smak mojego dzieciństwa uwielbiam, one mają takie nadzienie toffi tak jak te mikołaje z goplany teraz to tylko w sklepach społem są na wagę.
to szukam maczków od dziś

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

kejti - nie trzeba na piersi no ale tak jak pisała kaja jak jest mega
gorąco i jesteś na spcerze to jednak niekoniecznie masz ochotę co chwilę
się obnażać ja np dawałam jeszcze rumianek do picia
Ja też rumianek parzyłam i koperek włoski.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A wiecie co, w tym roku w moich rejonach nie było Mikołajów z goplany, po prostu żadna hurtownia nie miała ich na stanie.. a ja je uwielbiammmm..
ooo!! jak oni mogli!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rozważam jeszcze zakup jakiejś małej wanienki, ta z ikei chyba mała jest mamy dużą i dla noworodka zdecydowanie za duża jest. tylko to kolejny grat w domu będzie
Ja tez myślę o małej albo o tej z ikei.

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Najlepiej to olać. Jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać. Spokojnie, bo maluszek wyczuwa Twoje zdenerwowanie.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Moja teściowa jak byłam w ciąży z Wiki to tylko skomentowała, jak pojechaliśmy do mojej chrzestnej po wózek, zobaczymy to za wcześnie. Byłam wtedy w 17 tyg. To moja babcia prawie 80 lat i nic nie konentowała.
Moja teściowa płakała jak jechaliśmy po wózek ok 20tyg

Cytat:

Cytat:

To prawda. Niektóre dzieci po prostu chcą tulenia i bujania Moja nei miała takiej potrzeby.

Cytat:

:

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:31   #471
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
napewno można je zrobić w domu. Ale ta masa czekoladowa czy tam kakaowa była tak specyficznie pyszna.. i tylko konkretnie te miały taki smak, wafle były gładkie o takie http://pu.i.wp.pl/bloog/97172652/546...661_sD_big.jpg
Z jakims napisem na tych waflach. potem znalazłam w małym sklepiku osiedlowym i były takei same
Taaa to te wafle One są przepyszne

Jedna z wielu
Stary 2015-01-28, 09:33   #472
gabisun
Zakorzenienie

Kaja to szukaj, jak znajdziesz to daj znać gdzie

Kejtice u nas te Mikołaje zawsze w Intermarche przy kasie są w okresie świątecznym i je uwielbiam

Stary 2015-01-28, 09:36   #473
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Kaja to szukaj, jak znajdziesz to daj znać gdzie

Kejtice u nas te Mikołaje zawsze w Intermarche przy kasie są w okresie świątecznym i je uwielbiam
Haha mam tylko dwa sklepy społem, mam nadzieje że dorwę je

u mnei tez w interze były te mikołaje A na wielkanoc nie ma od nich zajączków?

Lena
Stary 2015-01-28, 09:37   #474
country111
Zakorzenienie

Jak ja się cieszę, że mama tżta się nie wtrąca. Zapyta tylko czy wszystko w porządku i zbiera ciuszki po znajomych. Nie wykazuje też chęci opieki nad wnuczką ale to się okaże po porodzie.
Jakby mi miała walić takimi tekstami to
Lecę na badania
Stary 2015-01-28, 09:43   #475
rybkaa90
Zakorzenienie

Reakcja tż była adekwatna do jej zachowania, trzasnął drzwiami i wyszedł... Dobrze, że mnie wtedy nie było. Staram się nie przejmować, bo szkoda zdrowia mojego i naszego Synka.

country111 trzymam kciuki

06.09.2014
Stary 2015-01-28, 09:47   #476
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Moja siostra wyczesywała małemu ciemieniuszkę czy tam skazę białkową, więc jej się bardzo przydała ta szczotka.

Masija co będzie to będzie, ważne, że zdrowe, a jakby co to różowe ubranka oddasz komuś potrzebującemu. Albo będziesz w domu chłopca na różowo ubierać

Ankaya toż to mała wojna musiała być na wątku

Gabisun a czy kot lubi być nią czesany? Jak tak to zaraz kupię mojemu

Dominika super, że już czujesz ruchy ))
raczej nie lubi, ale nie wiem czy to kwestia młodej czy samego czesania jak nie ma ochoty na zabawę to ją omija szerokim łukiem

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Byłąm dziś rano u dermatologa. Musiałam iść bez makijażu totalnie i czułam się jak wypłosz jakiś Oczywiście zaraz po wyjściu z gabinetu poszłam się malować
Aaaa i aż dwie osoby zauważyły dziś mój ciążowy brzuchol- pan w poczekalni ustąpił mi miejsca i pani w farmaceutka też od razu wiedziała jaki magnez będzie dla mnie dobry w ciąży. Także czuję się pełnoprawną cieżarówką

na rutinoscorbinie pisze, ze ze względu na brak badań nie jest wskazany w ciąży. Dlatego ja bym nawet takie rzeczy skonsultowała z lekarzem, bo tu przeciez chodzi o dużą dawkę i przyjmowaną długo.

U mnie brzuch był długo... Niestety, u szwagierki też. Dobrych kilka miesięcy. Także to kwestia indywidualna.

Mam. U mnie odwrotnie, zabieram się za coś np mycie podłogi a pies zaczyna skamleć przy drzwiach, że chce lecieć do ogrodu.

straszne....

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

na razie tylko 56 i 62, bo czekam na czwartkowe usg połówkowe i potwierdzenie płci malucha.
no to akurat. To ja jestem usprawiedliwiona i mogę już kupować większe Bo na 56 i 62 mam już komplet chyba

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też juz wyraźnie czuję. Z dnia na dzień się to zaczęło. Nawet pod ręką juz czuć, dopiero zaczynam 19 tc jutro.

znaczy teren
albo chce pokazać kto tu rządzi może myśli, że to dla niego i nie jest świadomy, że konkurencja poważna mu się szykuje

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mam MACZKI
Dzisiaj jeden reszta na jutro
ossszzz ty

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Tak a po co mi przewijak jak i tak dziecko sie na lozku przebiera, po co kupuje ciuszki jak dostanę, i ze za wcześnie, a babcia meza wymyśliła, ze po co nam łóżeczko dla dziecka skoro moze spać w wózku sama nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać
ale babsko....tak najlepiej przewijać na łóżku, schylać się wyginać i mieć potem styrany kręgosłup, bo szkoda 40zł na przewijak
Dobrze, że mieszka daleko to kiedy ona Ci tak truje? przez tel.?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Haha mam tylko dwa sklepy społem, mam nadzieje że dorwę je

u mnei tez w interze były te mikołaje A na wielkanoc nie ma od nich zajączków?
no chyba są zajączki, faktycznie!

Cytat:
Reakcja tż była adekwatna do jej zachowania, trzasnął drzwiami i wyszedł... Dobrze, że mnie wtedy nie było. Staram się nie przejmować, bo szkoda zdrowia mojego i naszego Synka.

country111 trzymam kciuki
i bardzo dobrze

Stary 2015-01-28, 09:48   #477
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

no chyba są zajączki, faktycznie!

i bardzo dobrze

To będziem jeeśśść

Lena
Stary 2015-01-28, 09:52   #478
201710041131
Konto usunięte

Rybko nie daj się, bo jak raz dasz wejść sobie na głowę to potem będziesz miała do końca życia prze☠☠☠ane, ehhh, nic więcej nie piszę, żeby się nie w☠☠☠☠iać... Nie wiem jak mozna takimi tekstami walić Pod żadnym pozorem nie zdradzaj imienia, albo wymyśl jakieś najgorsze na świecie i jej wkręć to, rozgada po rodzinie a potem wyjdzie na idiotkę

Masija, mój powiedział, że nie wyjdzie choćby nie wie co

Gabisun no zobaczymy, pewnie będzie tak samo jak przy pierwszym, te emooocjeee

Ultraviolet no właśnie - po co Ci łóżeczko, możesz przecież dziecko w kartonie po butach trzymać

Wanna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2374.jpg (35,5 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-28 o 09:54
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 09:53   #479
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko nie daj się, bo jak raz dasz wejść sobie na głowę to potem będziesz miała do końca życia prze☠☠☠ane, ehhh, nic więcej nie piszę, żeby się nie w☠☠☠☠iać... Nie wiem jak mozna takimi tekstami walić Pod żadnym pozorem nie zdradzaj imienia, albo wymyśl jakieś najgorsze na świecie i jej wkręć to, rozgada po rodzinie a potem wyjdzie na idiotkę

Wanna
I ile ta wanna ?

Lena
Stary 2015-01-28, 09:53   #480
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny!

przepraszam, ze pisze dopiero teraz, ale wczoraj jeszcze po wizycie mielismy z tztem mnostwo spraw do zalatwienia (m.in. optyka po okulary dla mnie! bede okularnica za jakies dwa dni... lepiej okularnica niz muzacy oczy i zezujacy krecik, nie? ) a potem poszlismy na kolacje na pizze i tak zeszlo, wrocilismy do domu po 22.

z ludzikiem wszystko ok. ze zyje to wiedzialam, w koncu juz z 10 dni czuje ruchy, ale widzielismy jak machal raczkami i nawet serce bylo widac czterokomorowe (gin powiedzial, ze bardzo ladne). Specjalnie poprosilam gina, zeby popatrzyl miedzy nogi, ale jakos tak sie ludzik ustawial (podkurczal nogi, nakladal jedna na druga), ze nic nie dalo sie dojrzec. chociaz przeczucie mi mowi, ze jakby byl sisiolek to by gdzies tam dyndal, wiec raczej to dziewczynka. ale to takie moje gdybanie, gin nic nie chcial stwierdzic. mam nadzieje, ze sie dowiemy na polowkowym.
szyjke mam ladnie zamknieta, infekcja sama przeszla (fakt juz od trzech dni nie czuje swedzenia i pieczenia), wyniki dobre (nawet zelazo mi podskoczylo bez brania wtamin, wystarczylo jesc wiecej miecha i ze dwa razy watrobke )tylko gin poradzil wiecej wody pic bo mocz troche zbyt gesty (fakt ostatnio pije malo bo jak zimno to mi sie nie chce).
no i fajnie.

ja tych maczkow nie znam, nigdy nie widzialam. ale nie lubie za bardzo takiej cukrowej posypki, wiec to raczej nie dla mnie... za to merci ale we wloszech nie ma...

u mnie tesciowa jakos tak sie dziwi, ze bierzemy uzywane ciuszki, wydaje mi sie, ze dla niej to "wstyd" bo "jakbysmy biedni byli" haha. ja to olewam. fakt jest taki, ze bogaci na pewno nie jestesmy i nawet jesli nic nam nie brakuje, wole zaoszczedzic na niektorych rzeczach zeby potem moc wydac na inne...

tassia daj znac po polowkowym!!!

rybka moj tesc tez ma takie teksty juz mi planuje kolejne dzieci, bo przeciez "musze miec trojke" (nie przewiduje dwojka to max dla mnie raczej a i top niepewne...) i jeszcze sie ze mnie smieje, ze sie gruba robie.. wredne dziadu. tesciowa mam kochana (a przynajmniej mila i sie stara) ale tesciu to...

tez mysle o bujaczku ale to raczej zakup na po porodzie dla mnie... moze sobie zazycze na prezent od kogos

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-01-28 o 10:00
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości