|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Hej.
Ja dzisiaj jestem ledwo żywa. Mało spałam ![]() myboy i jak się czujesz? Jak ta noga? i proszę o wpisanie mi wizyty na 11.02.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-28 o 07:37 |
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam takie pytanie - wczoraj rozmawiałam z mamą i mówi żebym na początek miała coś w pokoju gdzie będę mogła bujać maleństwo, bo jak stwierdziła, że niektóre dzieci po prostu tego potrzebują i ja ponoć tak żądałam bujania
i było też rozwiązaniem przy kolkach. Co o tym sądzicie?? Czy wasze dzieci też miały w pierwszych miesiącach życia taką potrzebę bujania?? U nas wózek na pewno nie będzie stał w pokoju bo mieszkamy na poddaszu
|
|
#455 |
|
Konto usunięte
|
Tassia
![]() Tz oglądał wczoraj ze mną Porodówkę i powiedział, ze jedna ręka bedzie mi podtrzymywał głowę, a druga musi miec wolna na wszelki wypadek gdyby lekarz chciał wyciskać ze mnie dziecko... zeby dać mu w ryja |
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sobie uswiadomilam ze przecież miał kołyskę ale niezbyt korzystała z tej funkcji ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Poza tym pewnie tak czy siak kupicie jakiś lezaczek bujaczek wiec powinien się sprawdzić jakby co
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie cały czas myślę o leżaczku - bujaczku, w sumie na większości pisze, że można tam bujać dzieci od pierwszych dni - taki bujaczek dobry jest dla noworodka czy lepiej wsadzać tam dziecko po jakimś czasie?
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnych poduszek, lezaczkow itp. Tez nie zaleca się długich i częstych podróży samochodem bo fotelik nie jest płaski. ... No ale tak samo jak można wysadzić w fotelik to można w bujaczek. Są tez bujaczki które rozkładają się całkiem na płasko ale jest ich stosunkowo malo. Generalnie dla mnie lezaczek to must have. Chociaż mam jeszcze chustawke na baterie ...---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Opóźnienie na USG co najmniej godzina bo lekarz jeszcze nie przyjechał
|
|
|
#459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Tassia trzymam kciuki Poszłam wczoraj po stanik i mam załamkę nic nie pasuje |
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to małe od razu zasypiały.Zresztą sama biorę ten fotel. Co prawda jest stary i odrapany ale ma chyba ze 20 lat, trzeba go wyczyścić i będzie jak nowy ![]() Ale to planuję tak po paru miesiącach. Na początek będę miała jakiś zwykły fotel, żebym się nie bujała przy karmieniu ![]() Cytat:
![]() A odnośnie obecności tż'ta to z jednej strony chcę i nie chcę. Raczej będzie ze mną do akcji porodowej. Ale później.. nie bardzo mi się to widzi. Ale z drugiej strony chciałabym, żeby był ktoś przy mnie, żeby ewentualnie reagował, zadbał o mnie gdybym ja nie miała sił... Tylko się nie denerwuj ![]() Trzymam kciuki ![]() country ja się przymierzam do zakupu bo już się nie mieszczę.. Ale nie chcę wydawać powyżej 70 zł (a tańszych w moich sklepach nie ma:/) przeglądam allegro ale wszystkie praktycznie są miękkie a nie cierpię jak mi sutki widać, bleeh;/
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-28 o 08:55 |
||
|
|
|
#462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Musisz iść do lekarza. Ja na szczęście jutro mam wizytę to zapytam dlaczego mam skurcze w lewej łydce i pod koniec dnia boli. ![]() Cytat:
![]() Ale wczoraj to już przegięła i nie zamierzam się do niej odzywać. Co za babsko! Ryczałam przez to, bo w głowie mi się to nie mieści. Już widzę jaką kochaną babcie będzie miał mój syn Dobrze, że chociaż moi rodzice są normalni. ![]() ![]() Cytat:
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś.. Skąd się biorą takie baby? Serio..
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z piekła? ![]() Mój mąż jest całkiem inny, ale pewnie dlatego że szybko opuścił rodzinny dom... Teraz wypytuje się o imię. Żeby skrytykować.
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś do mnie rano też zadzwoniła moja babcia dobra rada i mówi żebym przypadkiem za dwoje nie jadła bo po porodzie będę miec problem... Przykro mi sie zrobiło, ale z drugiej strony szczerze powiem, ze ja swój zad doprowadzę do stanu, który miał przed ciążą a dla mnie teraz najwazniejsz jest maleństwo ![]() Jasne, że mi świadomość nadprogramowych kg po ciąży też przeszkadza, ale przecież to kwestia kilku mc, ruchu i zdrowej diety...
|
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój to teraz już będzie szedł na drugi jak weteran wojenny twierdzi, że się nie boi ![]() chociaż stres miał niezły jak przecinał pępowinę a mała nagle złapała rączką za nożyce w miejscu gdzie są te ostrza ![]() Cytat:
Ja już rano zdążyłam coś kupić dla małego w biedronce były fajne dżinsy takie z podszewką, rozmiar 74/80 akurat na zimę
|
|||
|
|
|
#470 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakims napisem na tych waflach. potem znalazłam w małym sklepiku osiedlowym i były takei same ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To prawda. Niektóre dzieci po prostu chcą tulenia i bujania Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One są przepyszne
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja to szukaj, jak znajdziesz to daj znać gdzie
![]() Kejtice u nas te Mikołaje zawsze w Intermarche przy kasie są w okresie świątecznym i je uwielbiam
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnei tez w interze były te mikołaje A na wielkanoc nie ma od nich zajączków?
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja się cieszę, że mama tżta się nie wtrąca. Zapyta tylko czy wszystko w porządku i zbiera ciuszki po znajomych. Nie wykazuje też chęci opieki nad wnuczką ale to się okaże po porodzie.
Jakby mi miała walić takimi tekstami to ![]() Lecę na badania |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Reakcja tż była adekwatna do jej zachowania, trzasnął drzwiami i wyszedł... Dobrze, że mnie wtedy nie było.
country111 trzymam kciuki
|
#476 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie ma ochoty na zabawę to ją omija szerokim łukiem ![]() Cytat:
Bo na 56 i 62 mam już komplet chyba![]() Cytat:
może myśli, że to dla niego i nie jest świadomy, że konkurencja poważna mu się szykuje ossszzz ty ![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że mieszka daleko to kiedy ona Ci tak truje? przez tel.?---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#478 |
|
Konto usunięte
|
Rybko nie daj się, bo jak raz dasz wejść sobie na głowę to potem będziesz miała do końca życia prze☠☠☠ane, ehhh, nic więcej nie piszę, żeby się nie w☠☠☠☠iać...
Nie wiem jak mozna takimi tekstami walić Pod żadnym pozorem nie zdradzaj imienia, albo wymyśl jakieś najgorsze na świecie i jej wkręć to, rozgada po rodzinie a potem wyjdzie na idiotkę ![]() Masija, mój powiedział, że nie wyjdzie choćby nie wie co ![]() Gabisun no zobaczymy, pewnie będzie tak samo jak przy pierwszym, te emooocjeee ![]() Ultraviolet no właśnie - po co Ci łóżeczko, możesz przecież dziecko w kartonie po butach trzymać Wanna Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-01-28 o 09:54 |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
przepraszam, ze pisze dopiero teraz, ale wczoraj jeszcze po wizycie mielismy z tztem mnostwo spraw do zalatwienia (m.in. optyka po okulary dla mnie! bede okularnica za jakies dwa dni... lepiej okularnica niz muzacy oczy i zezujacy krecik, nie? ) a potem poszlismy na kolacje na pizze i tak zeszlo, wrocilismy do domu po 22.z ludzikiem wszystko ok. ze zyje to wiedzialam, w koncu juz z 10 dni czuje ruchy, ale widzielismy jak machal raczkami szyjke mam ladnie zamknieta, infekcja sama przeszla (fakt juz od trzech dni nie czuje swedzenia i pieczenia), wyniki dobre (nawet zelazo mi podskoczylo bez brania wtamin, wystarczylo jesc wiecej miecha i ze dwa razy watrobke )tylko gin poradzil wiecej wody pic bo mocz troche zbyt gesty (fakt ostatnio pije malo bo jak zimno to mi sie nie chce).no i fajnie. ja tych maczkow nie znam, nigdy nie widzialam. ale nie lubie za bardzo takiej cukrowej posypki, wiec to raczej nie dla mnie... za to merci u mnie tesciowa jakos tak sie dziwi, ze bierzemy uzywane ciuszki, wydaje mi sie, ze dla niej to "wstyd" bo "jakbysmy biedni byli" haha. ja to olewam. fakt jest taki, ze bogaci na pewno nie jestesmy i nawet jesli nic nam nie brakuje, wole zaoszczedzic na niektorych rzeczach zeby potem moc wydac na inne... tassia daj znac po polowkowym!!! rybka moj tesc tez ma takie teksty juz mi planuje kolejne dzieci, bo przeciez "musze miec trojke" (nie przewiduje dwojka to max dla mnie raczej a i top niepewne...) i jeszcze sie ze mnie smieje, ze sie gruba robie.. wredne dziadu. tesciowa mam kochana (a przynajmniej mila i sie stara) ale tesciu to...tez mysle o bujaczku ale to raczej zakup na po porodzie dla mnie... moze sobie zazycze na prezent od kogos
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-28 o 10:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

i było też rozwiązaniem przy kolkach. Co o tym sądzicie?? Czy wasze dzieci też miały w pierwszych miesiącach życia taką potrzebę bujania?? U nas wózek na pewno nie będzie stał w pokoju bo mieszkamy na poddaszu

[/RIGHT]

Dobrze, że chociaż moi rodzice są normalni.
06.09.2014 
Żeby skrytykować. 

sama nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać
Pod żadnym pozorem nie zdradzaj imienia, albo wymyśl jakieś najgorsze na świecie i jej wkręć to, rozgada po rodzinie a potem wyjdzie na idiotkę