Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 12:16   #871
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja właśnie określenia szare mydło użyłam z myślą o tym dr Beekmannie A produkty z Białego Jelenia, np. płyny do prania czy żel do kąpieli, kupuję w mojej rodzinnej miejscowości w takim niefirmowym sklepie, bo w sieciówkach typu Rossmann czy supermarketach ciężko dostać. Oprócz tego ostatnio robiąc zamówienie w Gemini tam sobie coś od nich wzięłam.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Mydełko odplamiające dr Beekmanna dostaniesz w Rossmannie albo w takich sklepach z niemiecką chemią. Nie jestem pewna czy w Kauflandzie kiedyś nie widziałam.
dziękuję skoro polecacie, to muszę sobie sprawić na przyszłe kupkowe i nie tylko plamy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:17   #872
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mydełko odplamiające dr Beekmanna dostaniesz w Rossmannie albo w takich sklepach z niemiecką chemią. Nie jestem pewna czy w Kauflandzie kiedyś nie widziałam.
dokładnie bardzo fajnie spiera plamy, także też je polecamkosztuje chyba 7 czy 8 zł
Stary 2015-01-28, 12:17   #873
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ciuszki dla maleńkiej wybrałaś ucałuj ją od wizażowych ciotek klotek prognozują już kiedy Was wypuszczą do domku?

Niunia, też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto beeee... :/

Irish cream, witaj, ja też dopiero wróciłam na klachy do marcóweczek, zdrówka życzę!

Dziewczyny ja z innej beczki, prosiłyście już wybrane osoby na chrzestnych? Czekacie do porodu czy pytacie teraz?
My zdecydowanie czekamy, aż się urodzi i dopiero wtedy
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:18   #874
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładne ciuszki dla maleńkiej wybrałaś ucałuj ją od wizażowych ciotek klotek prognozują już kiedy Was wypuszczą do domku?

Irish cream, witaj, ja też dopiero wróciłam na klachy do marcóweczek, zdrówka życzę!

Dziewczyny ja z innej beczki, prosiłyście już wybrane osoby na chrzestnych? Czekacie do porodu czy pytacie teraz?
my jeszcze nie pytaliśmy...mamy jakieś typy, ale siostra TŻ jest z facetem bez ślubu więc nie wiem czy wtedy będzie mogła...ale chrzest planujemy w czerwcu, więc jeszcze mamy trochę czasu
Stary 2015-01-28, 12:19   #875
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

W osiedlowych sklepikach i w każdej drogerii "Koliber" znajdziecie i Beckmanna i Białejgo Jelenia

my jeszcze nie dokonaliśmy wyboru, tzn. Mamę Chrzestną mamy wytypowaną, ale mamy problem z Ojcem Chrzestnym... Ale ogólnie poprosimy po porodzie dopiero.
Stary 2015-01-28, 12:22   #876
ewka5891
Zakorzenienie

Ja moją siostrę poprosiłam juz na chrzestną ale to dlatego, że u brata w lipcu tez sie urodzi dziecko i nie chciałam, aby mnie ubiegl (u nas za dużego wyboru wsród kobiet nie ma wiec musiałam sie spieszyć)
Na chrzestnego jeszcze nie mam pomysłu, od strony Tzta Ci młodzi nie mają bierzmowania wiec pewnie bedzie ktoś z mojej strony.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:26   #877
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
my jeszcze nie pytaliśmy...mamy jakieś typy, ale siostra TŻ jest z facetem bez ślubu więc nie wiem czy wtedy będzie mogła...
Siostrze się ksiądz nie zgodził na chrzestną właśnie z tego powodu... ale oni mają dziecko więc trochę inaczej się sprawa miała. Zależy od księdza, jak się uprze to koniec :/
Stary 2015-01-28, 12:27   #878
irish cream
Raczkowanie

Mój brat też już wie, że ma być chrzestnym, ale tylko dlatego, że mieszka za granicą i musi sobie jakoś urlop ustawić. A siostra TŻ jeszcze nie jest poinformowana. Będziemy ją prosić dopiero po narodzinach
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:33   #879
EdithS
Zadomowienie

Ja mam bardzo dobry kontakt z moimi siostrami, a mam aż 3, więc byłoby w kim wybierać, ale ponieważ mamy dużą rodzinę, to siostry są już chrzestnymi i mają każda po kilka chrześnic lub chrześniaków. Stąd na myśl przyszła mi jedna z moich przyjaciółek, u której podoba mi się podejście do życia i tż się ze mną zgodził, że jemu też się taki wybór podoba. Z kolei tż ma jedną siostrę, ale ani mi ani jemu jakoś nie podobają się ani zasady, które wprowadza w wychowanie swoich dzieci i ma też wiele odmiennych poglądów na życie niż my (wiadomo szanujemy to, ale ona lubi te poglądy narzucać,a my niektórych nie mamy zamiaru w życiu wdrażać). Natomiast ciężko z wyborem chrzestnego... powinniśmy dobrać kogoś od strony tż
Stary 2015-01-28, 12:44   #880
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa dziewczyny czułam stópkę pod palcami to tak jakbym ją trzymała aż łezka mi poleciała ze wzruszenia, ile ona ma siły, ciągle ją wypycha lofciam ją i serduszkuje jakie to booskie uczucie chociaż troszkę booli
jak słodko ja niestety nie potrafię rozpoznać czym akurat mała sie wypycha...

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Masakra obudziłam się po 4 i koniec spania. Dzidek się wierci a mnie mostek pali (serio umieram od tego palenia mnie tan).
Dziś jadę do kuratorium odezwę się po powrocie. Zobaczymy co mądrego uslysze-oby na moja korzyść.
Wczoraj zaczęliśmy chodzić szukać mieszkania do kupienia - masakra. 125tys za 62m.kw i wszystko, ale to wszystko do remontu! Okropnosc.
Dziś idziemy jeszcze do dwóch innych ;ł
Powodzenia w kuratorium
A mieszkanie znajdziecie... ważne, że zaczęliście
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:45   #881
meganka18
Rozeznanie

Dzień Dobry ;*

Yhy yhy <kaszel> mnie dalej trzyma i w łożku leze ;( buu

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pieknych wag (widze ze dzieciaki idą na masę ) Haha

Kurcze jak to jest ze z USG wychodzi inny termin czy tylko Waga i wymiary dziecka wpływają na określenie terminu porodu - zawsze myślałam ze OM jest najbardziej obiektywna .

Dziewczyny prawie sie zdecydowałam ale stwierdziłam ze zapytam Was o zdanie.
Czy dla chłopca moze byc taki śpiworek ( gdzie kilka miśków jest różowych ) Chciałam cos wybrać do wózka co bedzie pasować a rownocześnie go troche rozweseli ...

Co myślicie ?
Mój wozek i śpiworek na oku ...ImageUploadedByWizaz Forum1422445531.017135.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422445549.404180.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:48   #882
smv
Zakorzenienie

a czy na chrzestnych moga byc rozwodnicy? moj brat i szwagierka oboje sa po rozwodach, nie mają rozgrzeszenia..zastanawia mnie to..
Stary 2015-01-28, 12:51   #883
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry ;*

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pieknych wag (widze ze dzieciaki idą na masę ) Haha

Kurcze jak to jest ze z USG wychodzi inny termin czy tylko Waga i wymiary dziecka wpływają na określenie terminu porodu - zawsze myślałam ze OM jest najbardziej obiektywna .

Czy dla chłopca moze byc taki śpiworek ( gdzie kilka miśków jest różowych ) Chciałam cos wybrać do wózka co bedzie pasować a rownocześnie go troche rozweseli ...

Co myślicie ?
Mój wozek i śpiworek na oku ...Załącznik 5898823Załącznik 5898824
jak dla mnie pasuje slicznie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Jakie pięknewszystk o bym brała:P ja w smyku kupiłam 3 rzeczy synkowi, mowa kolekcja wpadła nam z TŻ baardzo w oko
sliczne oddaj

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
nie mam wybranych, i ciezki bedzie wybor,

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Tez mam i mysle ze spokojnie ładnie bedą wyglądać, ale na pewno po czasie nie bedą juz tak ładnie wyglądać

A ja wczoraj miałam pierwsza kupę do sprania z kocyka 'udało sie!! Hehe

Zbieram sie do szpitala zaraz, jeszcze tylko sciagne o 12, mam nadzieje ze ładnie juz ubrali helen bo wczoraj zaniosłam juz nasze ubranka

A tu kilka łupów ze smyka te niektóre body no kotki tak mi sie podobają ze w kilku rozm bym je najchętniej kupiła hehe ale nie bede szaleć

te spodenki w paski sa dwustronne
Załącznik 5898732
Załącznik 5898737Załącznik 5898741Załącznik 5898749Załącznik 5898750Załącznik 5898751
Załącznik 5898755Załącznik 5898756Załącznik 5898757Załącznik 5898758Załącznik 5898759
Pierwsza kupa
a ubranka sa cudowne
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:52   #884
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
My się możemy bezpiecznie wypakowywać od 21 lutego...

Córa dziś uprawia boksowanie - przybiła mi nawet piątkę stopą

tempo wypakowywania się mam lutowych jest przerażające
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....
Cytat:
niunia chccesz rodzic w moje urodziny
A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat
Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
wiecie co właśnie jem? albo raczej ssie?

mrożone truskawki :cojest : ahh te zachcianki
Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Podejście nr 2!
Witałam się już z Wami w którejś z pierwszych części, ale jakoś tak wyszło, że przez dłuuuugi czas się nie odzywałam. Międzyczasie, a dokładnie w Boże Narodzenie trafiłam do szpitala z kolką nerkową, ból masakryczny!!! Teraz powoli szykuje się do przyjścia synka na świat. TP mam na 03.03. także ten dzień zbliża się wielkimi krokami. Mam nadzieje, że teraz będę Was odwiedzała częściej
Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

smv ale jaja.... i co teraz.normalnie cyrk
Stary 2015-01-28, 12:52   #885
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Crystal, aaakarolina, EdithS, mkluke dzięki kochane, trzymam się jeszcze muszę 3-4tyg i szpital nie będzie mi już groził. A dziś TŻ mnie rozczulił, pojechał z samego rana do swoich rodziców układać płytki( a teraz wszystkie posiłki przygotowuje on) więc wchodzę do kuchni z myślą zrobienia sobie wszystkiego, a tu woda nalana do czajnika, w szklance herbata i łyżeczka, woda nalana do garnka, talerzyk z widelcem i nożem, wyjęte masło, ketchup myślałam, że padnę, aż mu napisałam słitaśnego smska

tout-petit-fille gratuluję wizyty
kochany TZ
Stary 2015-01-28, 12:53   #886
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:

Co myślicie ?
Mamy ten sam wózek Śpiworek moim zdaniem śliczny i bardzo uniwersalny! Ja bym brała

Co do tp to większość lekarzy skłania się ku terminowi wg OM, pomiary usg nigdy nie są idealnie odwzorowane, zawsze jakieś ryzyko błędu, najczęściej widzimy to po wadze dziecka. No to kaszlemy razem, zdrówka życzę!

Smv z tego co słyszałam to nie może być rozwodnik ale naprawdę, dużo tu zależy od księdza. No i kurcze współczuję tej sytuacji, przykro mi, że nie udało się nic załatwić w kuratorium ale głowa do góry nie ma tego złego..

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:55
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:53   #887
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry ;*

Co myślicie ?
liczy się termin z OM lub z usg pierwszego trymestru, ale najbardziej z OM (jesli był w miarę regularne cykle). TP z usg nie jest miarodajne, bo jeśli tak by było, to każde dziecko rodziło by się z taką samą wagą, a zobacz jakie są różnice

wg mnie może być taki śpiworek, ale ja to w ogóle nie mam czegoś takie, że coś jest typowe dla chłopca, coś dla dziewczynki (no chyba, że jakieś typowo w całości różowe rzeczy)

Cytat:
a czy na chrzestnych moga byc rozwodnicy? moj brat i szwagierka oboje sa po rozwodach, nie mają rozgrzeszenia..zastanawia mnie to..
żeby być chrzestnym trzeba iść do spowiedzi i dostać rozgrzeszenie. Sam rozwód nie powoduje braku rozgrzeszenia, ale już życie z kimś innym po tym rozwodzie tak. I tak jest w przypadku siostry TŻta, ona ma niby tylko rozwód cywilny, bo nie brała kościelnego, ale żyje bez ślubu kościelnego, więc pewnie nie dostanie rozgrzeszenia i nie będzie mogła być chrzestną
Stary 2015-01-28, 12:54   #888
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat

:
kochana Samych Wspaniałości!!!!!!!!!!!!! !
Stary 2015-01-28, 12:55   #889
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat

Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

wszystkiego najlepszego kochana szczescia zdrowka a najwazniejsze szybkiego porodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wszystkiego_najlepszego_198 (2).jpg (55,1 KB, 0 załadowań)
Stary 2015-01-28, 12:55   #890
nouvelle2
Zakorzenienie

A ja trochę się przespalam, wrócił tz, okazuje się, że nie dało się wszystkiego załatwić w jeden dzień i trzeba czekać.... dzisiaj wracamy do domku, chociaż jeden plus. Juz mnie głowa boli z bezsilności.
Cytat:
Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(
U mnie podobna sytuacja, z tym ze ZUS odsyła mnie do NFZ i odwrotnie skute jest taki, że sprawa wisi w sądzie.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:55   #891
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś już mam27 lat
sto lat sto lat!! wszystkiego naj kochana!!
Stary 2015-01-28, 12:56   #892
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Podejście nr 2!
Witałam się już z Wami w którejś z pierwszych części, ale jakoś tak wyszło, że przez dłuuuugi czas się nie odzywałam. Międzyczasie, a dokładnie w Boże Narodzenie trafiłam do szpitala z kolką nerkową, ból masakryczny!!! Teraz powoli szykuje się do przyjścia synka na świat. TP mam na 03.03. także ten dzień zbliża się wielkimi krokami. Mam nadzieje, że teraz będę Was odwiedzała częściej
witaj
Stary 2015-01-28, 12:57   #893
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A ja trochę się przespalam, wrócił tz, okazuje się, że nie dało się wszystkiego załatwić w jeden dzień i trzeba czekać.... dzisiaj wracamy do domku, chociaż jeden plus. Juz mnie głowa boli z bezsilności.

U mnie podobna sytuacja, z tym ze ZUS odsyła mnie do NFZ i odwrotnie skute jest taki, że sprawa wisi w sądzie.
ehh zawsze coś biedne jesteście, że musicie się zmagać z takimi rzeczami w ciąży oby wszystko się pozytywnie rozwiązało!
Stary 2015-01-28, 12:59   #894
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak, chociaż chciałabym już urodzić pod koniec lutego, nie mogę się już doczekać małego wczoraj byłam zwiedzać szpital, w którym będę rodziła (publiczny szpital powiatowy, ale dość duży) i tak mi się żal zrobiło, że nie będę miała pokoju do porodów rodzinnych. Tam jest tak ślicznie ale mój TŻ zaparł się jak osioł i nie pójdzie ze mną rodzić. No nic zostaje mi zwykła sala
szkoda, ze TZ rezygnuje ze wspolnego porodu, ale nie ma co ich na sile zmuszac jesli nie chca.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Kochana - ale miałaś przygodę z samochodem, ważne że dobrze się skończyło ja też miałam podobny przypadek , ogromny huk i samochód nie chciał ruszyć - okazało się że walnął przegub w przedniej osi - i musiałam wzywać lawetę. Dzięki bogu że nie stało się to na trasie jak wracałam z Katowic bo chyba już by mnie nie było

za wizytę , i za wagę no a hemoglobinka przepiękna

Piękne zakupy ja również widzę różnicę jeśli chodzi o jakość - next na prawdę ma super ubranka

Mam nadzieję że z pracą Tż wszystko się wyjaśni i będzie okej Najgorsze takie kręcenie przez pracodawców bardzo tego nie lubię

Raz tylko udało mi się dotknąć rączki bo akurat mój Miki ją wyciągnął - ale była to sekundka - cudowna chwila - również się wzruszyłam. Uwielbiam gdy kręci się w brzuchu będzie mi tego brakowac jak już będzie z Nami

Ja witam się z Wami w 35 tc . Jutro idę do szpitala na podanie sterydów. Zobaczymy co mi tam w badaniach wyjdzie bo w zeszłym tygodniu nie robiłam Dzisiaj otwieram salon SPA - trzeba się doprowadzić do porządku w końcu jutro idziemy do ludzi
Oby bylo wszystko ok jutro 3mam kciuki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
nareszcie doczekałam się pięknego snu tak piękny że siku trzymałam aż do 9 śniła mi się moja córcia, taaaaaka ona śliczna i niebieskie oczy po mnie, a nie piwne po tatusiu taka miesięczna była a rozmawiała ze mną jak stara, taka inteligentna aaaaaach i mówiła do mnie
na koniec tylko mama do snu się wtrąciła, bo dała dziecku słodkie bezalkoholowe piwo zamiast mleka i poowiedziała że to jest spoko i to tego mój brat się wtrącił że ja na karmieniu dzieci nie znam że trzeba słodkie dawać od poczatku
co ja mam w tej głowie ? że takie sny, co jeden to leepszy
jakie ty masz sny

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(
Oni potrafia wykonczyc psychicznie czlowieka.....
Stary 2015-01-28, 12:59   #895
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

żeby być chrzestnym trzeba iść do spowiedzi i dostać rozgrzeszenie. Sam rozwód nie powoduje braku rozgrzeszenia, ale już życie z kimś innym po tym rozwodzie tak. I tak jest w przypadku siostry TŻta, ona ma niby tylko rozwód cywilny, bo nie brała kościelnego, ale żyje bez ślubu kościelnego, więc pewnie nie dostanie rozgrzeszenia i nie będzie mogła być chrzestną
wszytsko zalezy od ksiedza. Mój byly mąż jak chrzcił swoje dziecko to mimo że żyje bez ślubu i jest po rozwodzie dostał rozgrzeszenie i przystąpił do komunii. ehhhhhh masakra No bo teraz jak jestem po rozwodzie i jestem z nowym partnerem ( bez ślubu ) to oznacza że nigdy już chrzestną nie mogę byc? porąbane to
Stary 2015-01-28, 13:01   #896
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Smv, powodzenia w kuratorium. Ja mieszkam w pipidowie a ceny mieszkan do remontu wieksze o dobre 50tys.zl niz u Ciebie, masakra..

EdithS, Magusia ja bralam magnez 3x2 przez 2tyg ale gin powiedzial, ze to za duzo, musialam zmniejszyc do 3x1. Jak leze jest ok, jak tylko wstane twardnienie nie puszcza za cholere, nawet troche pobolewa i jak tu funkcjonowac. Na szczescie corka zaczyna ferie i nie bedzie 2tyg. klopotu z zalatwianiem odprowadzania do szkoly ale po feriach juz bede musiala chodzic, marnie to widze, najgorsze wchodzenie na 3 pietro nastawiam sie juz wtedy na porod w kazdej chwili, ale nie mam wyjscia, juz wykorzystalam wszystkich co mogli pomoc a i tak komplikowalam im zycie bo musza do nas dojezdzac. O ile przez ten czas nie urodze

Alunia79, tez jestem taka przerazona i tez tyle rzeczy nie przygotowane..ojj.. nie jestes sama. Damy jakos rade! A co do rozpakowywania sie przed terminem to najbardziej obawiam sie chorob, szczegolnie ze w domu mam prawie 7 latke ktora czesto cos lapie, mialam nadzieje, ze urodze kilka dni po terminie jak poprzednim razem, bylby prawie kwiecien i juz wiekszy luz bo wiosna na karku a tu doopa, jak na zlosc wszystkowskazuje na wczesniejsze rozwiazanie.

Fajne wozeczki macie my gondolke uzywana peg perego book plus luna kupilismy, tylko kolor nie teges na lato bo granat i ciut ecru skorka ale nie powiem podoba nam sie. Potem wole kupic porzadna spacerowke, lekka bo na 3pietro do targania

Biore szybciutko magnez bo za chwile sterta lekow i antybiotyk, kurcze kaszel i katar-klej moglby odpuscic bo na bank pogarsza sprawe. Dobra, obracam na drugi boczek bo cos dziwnie bolec zaczyna
O widzisz i znow co lekarz to opinia..bo u mnie ginekolog mowil ze 3x 2 to spoko dawka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja tez bralam magnez , ale skonczyl mi się a lekarz nie zapisal. Myslicie ze moge sobie go kupic i brac bez zgody lekarza?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

aaa moje kochane laczki
no coż takie zycie , zdarza sie ;p a byly specjalnie do porodu kupione

mysle ze mozesz spokojnie brac bez lekarza. Lepsze to niz no spa a po co masz sie martwic.

Cytat:
wracaj do domu i szykuj kącik Zosi

no ja właśnie chyba też takie wezmę zobaczymy ile miejsca będę miała

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...roku.html?as=1

łapiecie się do 20? Wasze dzieciaczki oczywiście moja nie

Kurcze...Bartek ( w wersji Bartosz ale co za roznica skoro i tak bedzie sie mowilo Bartek- Bartus) jest w pierwszej 20. No nie do konc mi to pasi bo jednak chcialam by oboje synowie mieli imiona ktorych wokol nir bedzie pelno...no ale ciagle sie zastanawiamy ktore...moze jednak Przemek. Sie okaze jak urodze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:02   #897
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
wszytsko zalezy od ksiedza. Mój byly mąż jak chrzcił swoje dziecko to mimo że żyje bez ślubu i jest po rozwodzie dostał rozgrzeszenie i przystąpił do komunii. ehhhhhh masakra No bo teraz jak jestem po rozwodzie i jestem z nowym partnerem ( bez ślubu ) to oznacza że nigdy już chrzestną nie mogę byc? porąbane to
no wg "prawa kościelnego" to nie, ale pewnie są wyjątki od reguły, księża, którzy spojrzą inaczej itd...
ja na razie nie jestem niczyją chrzestną, ale jakoś mi to nie przeszkadza
Stary 2015-01-28, 13:04   #898
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Lesyeux, spełnienia marzeń!!! Idealnego porodu
Stary 2015-01-28, 13:08   #899
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Tout- jakbym rodziła w czasie nasilonego ruchu i takich korków to bym zwyczajnie po pogotowie dzwoniła.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Byłam w lidlu obejrzec puste kosze. Chciałam podkoszulki i majtki córce kupic bo jakosc super. Ale kupiłam chrupiace pieczywo i wszamałam z serkiem śmietankowym i powidłami.
Na obiad córka chciała paluszki rybne.
Na temat chrzcin sie nie wypowiadam bo my nie chrzcimy.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:10   #900
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

Wszystkiego NAJLEPSZEGO kochana zdrówka, szczęśliwego rozwiązania i samych pięknych chwil:r oza:
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości