Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 14:47   #1501
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wiesz co, na fazę partą to zawsze jest położna albo 2, a czasem i lekarz, nie ma opcji, żeby cię samą ktoś wtedy zostawił, także na pewno ci muszą pomóc, bo to jest kluczowy etap porodu. A co do ulżenia w bólu, to niestety ale nie wydaje mi się, żeby poza ewentualnie zzo coś faktycznie mogło w tym bólu ulżyć. Na SR położna mówiła, że prywatna położna robi podczas porodu to, co normalnie robi tż - czyli masuje plecy, pociesza, pomaga wstać, itp. Ale jak ktoś ma kasę i będzie się czuł spokojniejszy, to czemu nie
Hmm no właśnie za drogie "buty", to tż zacznę przygotowywać no właśnie przecież położne tam pracujące muszą się zająć.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:49   #1502
debraM
Wtajemniczenie

O! Nad jednoosobowym pokojem też się zastanawialiśmy, ale z opcją taką, że śpi z nami mąż. Na Ujastku 450zł się za to płaci, ale później sobie pomyślałam, że może jakąś fajną dziewczynę mi dadzą do pokoju i zostaniemy koleżankami z porodówki Najbardziej się boję, że do tej współlokatorki z pokoju będą przychodziły tłumy odwiedzających Ja do siebie zaproszę tylko męża, a reszta niech czeka cierpliwie na nasz powrót do domu. Czy zdecydujemy się na osobny pokój to okaże się w trakcie, bo może nie być wolnych, więc nie ma co się zastanawiać i planować

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:49   #1503
Lillkaa
Zadomowienie

Uffff, nadrobiłam
Mon, Helenka jest śliczna i dzielna, na pewno już niedługo wyjdziecie do domu

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja jeszcze ani razu nie miałam ktg, ale u mnie tez jest płatne 50zł, co mnie mega zszokowało...
Ja tu w Niemczech mam ktg przy każdej wizycie. Jest za darmo na szczęście.
Zrobiliśmy resztę zakupów kosmetyczno-higienicznych dla mnie i dla małej, a dziś posegregowałam całe pranie na partie i od jutra zaczynam zabawę w pranie, prasowanie i układanie. Skończyliśmy też prace remontowe i sypialnia+ kącik małej prawie gotowy. Tylko komodę trzeba ustawić i czekam na kuriera z materacykiem do łóżeczka. Swoją drogą zamówienie z PL i zgodnie z rozmową tel kurier DHL miał dostarczyć paczkę w 3-4 dni, a właśnie mija 10
Wczoraj z kolei miała przyjść do domu położna, ale się rozchorowała i znowu wizyta odwołana Chyba się jej nie doczekam...
Zmykam robić naleśniki, narobiłyście mi smaka parę stron temu

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:50   #1504
EdithS
Zadomowienie

debraM za wizytę! Myślę, że bank komórek macierzystych, super sprawa, ale mega kosztowna i dlatego musieliśmy sobie odpuścić, tym bardziej, że jak chcemy mieć więcej dzieci, to dla każdego dziecka osobno trzeba opłacać mrożenie komórek.

A widziałyście tę stronkę? Przydatne info dla pierworódek, co po kolei załatwiać po porodzie:http://www.sosrodzice.pl/rejestracja...i-po-porodzie/
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:51   #1505
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
JoaMro dalej jesteście w szpitalu?
Jestem w trakcie nadrabiania, ale utknęłam na 37 str. więc zanim dojdę do końca trochę czasu minie.

Melduję, że urośliśmy i wróciliśmy dziś do domu rosnąć dalej. Szyjka kiepska, ale może te 12 dni do donoszenia wytrzyma. Swoją drogą miałam sąsiadkę z datą na 2.03 która od 2 tyg. miała 4cm rozwarcia i nic. Także z tymi szyjkami to nic się nie da wymyślić.

Poza tym wszyscy mi tam "gratulowali", że moje 35 tyg i 3 dni, to już super ciąża i powiedzieli, że po 34 tyg i tak nie hamują porodu. Jak się zacznie, to już się rodzi.

Niunia ona widziałam, że cię tu straszą, że będziesz kolejna. Ja myślę właśnie, że nie będziesz. Takie jest moje przeczucie. Chyba, że urodziłaś już od tej 37 str, na której utknęłam, to gratuluję :p

Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, ale chyba się ten temat nie przewijał do tej pory. Otóż bardzo wiele zawdzięczam swojemu lekarzowi, zrobił dla mnie dużo więcej niż przewiduje normalna relacja lekarz pacjent. No i chciałabym mu jakoś podziekować po porodzie. Może slyszałyście albo miałyście kiedyś jakiś fajny pomysł? Dodam, że niestety to mężczyzna. Babce kupiłabym duże kwiatki :p

Wiem, że pewnie wiele z was myśli, że to jego praca itd. Ale ja na prawdę mam dług wdzięczności większy niż pałac kultury.
Stary 2015-01-29, 14:51   #1506
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
O! Nad jednoosobowym pokojem też się zastanawialiśmy, ale z opcją taką, że śpi z nami mąż. Na Ujastku 450zł się za to płaci, ale później sobie pomyślałam, że może jakąś fajną dziewczynę mi dadzą do pokoju i zostaniemy koleżankami z porodówki Najbardziej się boję, że do tej współlokatorki z pokoju będą przychodziły tłumy odwiedzających Ja do siebie zaproszę tylko męża, a reszta niech czeka cierpliwie na nasz powrót do domu. Czy zdecydujemy się na osobny pokój to okaże się w trakcie, bo może nie być wolnych, więc nie ma co się zastanawiać i planować
U mnie z noclegiem męża 400zł i dokładnie tą sprawę rozstrzygnie los, jak będzie wony pokój to na tą pierwszą dobę poprosimy, chociaż TŻ mówi, że on spać nie będzie z wrażenia, ale ja odpocznę
Stary 2015-01-29, 14:52   #1507
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Uffff, nadrobiłam
Mon, Helenka jest śliczna i dzielna, na pewno już niedługo wyjdziecie do domu
Ja tu w Niemczech mam ktg przy każdej wizycie. Jest za darmo na szczęście.
Zrobiliśmy resztę zakupów kosmetyczno-higienicznych dla mnie i dla małej, a dziś posegregowałam całe pranie na partie i od jutra zaczynam zabawę w pranie, prasowanie i układanie. Skończyliśmy też prace remontowe i sypialnia+ kącik małej prawie gotowy. Tylko komodę trzeba ustawić i czekam na kuriera z materacykiem do łóżeczka. Swoją drogą zamówienie z PL i zgodnie z rozmową tel kurier DHL miał dostarczyć paczkę w 3-4 dni, a właśnie mija 10
Wczoraj z kolei miała przyjść do domu położna, ale się rozchorowała i znowu wizyta odwołana Chyba się jej nie doczekam...
Zmykam robić naleśniki, narobiłyście mi smaka parę stron temu
a możesz sprawdzić w necie po numerze przesyłki gdzie się teraz znajduje? Możesz też napisać do konsultanta z dhl. Jak Ci się mieszka w Niemczech?
Stary 2015-01-29, 14:54   #1508
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Jestem w trakcie nadrabiania, ale utknęłam na 37 str. więc zanim dojdę do końca trochę czasu minie.

Melduję, że urośliśmy i wróciliśmy dziś do domu rosnąć dalej. Szyjka kiepska, ale może te 12 dni do donoszenia wytrzyma. Swoją drogą miałam sąsiadkę z datą na 2.03 która od 2 tyg. miała 4cm rozwarcia i nic. Także z tymi szyjkami to nic się nie da wymyślić.

Poza tym wszyscy mi tam "gratulowali", że moje 35 tyg i 3 dni, to już super ciąża i powiedzieli, że po 34 tyg i tak nie hamują porodu. Jak się zacznie, to już się rodzi.

Niunia ona widziałam, że cię tu straszą, że będziesz kolejna. Ja myślę właśnie, że nie będziesz. Takie jest moje przeczucie. Chyba, że urodziłaś już od tej 37 str, na której utknęłam, to gratuluję :p

Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, ale chyba się ten temat nie przewijał do tej pory. Otóż bardzo wiele zawdzięczam swojemu lekarzowi, zrobił dla mnie dużo więcej niż przewiduje normalna relacja lekarz pacjent. No i chciałabym mu jakoś podziekować po porodzie. Może slyszałyście albo miałyście kiedyś jakiś fajny pomysł? Dodam, że niestety to mężczyzna. Babce kupiłabym duże kwiatki :p

Wiem, że pewnie wiele z was myśli, że to jego praca itd. Ale ja na prawdę mam dług wdzięczności większy niż pałac kultury.
super, że w domku A ile ma Twoja szyjka? ja też już słyszę, że i z rozwarciem wytrzymują i już sama nie wiem od czego to zależy
Stary 2015-01-29, 14:55   #1509
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
U mnie z noclegiem męża 400zł i dokładnie tą sprawę rozstrzygnie los, jak będzie wony pokój to na tą pierwszą dobę poprosimy, chociaż TŻ mówi, że on spać nie będzie z wrażenia, ale ja odpocznę
Super sprawa, że mąż może spać Bo na salę 1-os gdzie zostaje się samemu na noc bym się nie zdecydowała. Ja leżałam na poporodowej 4-osobowej, bo było przeludnienie ogólnie na porodówce. Trochę maskara, nie da się spać, co chwilę któreś dziecko płacze, któraś karmi, itp. Ale z drugiej strony nie ma problemu, żeby ktoś zerknął na dziecko jak się idzie do wc albo się umyć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:56   #1510
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

super, że wszystko u Was dobrze
z tym podziękowaniem lekarzowi to u mojego gina w gabinecie widziałam kilka butelek alkoholu i stwierdziliśmy z tż, że to podziękowania właśnie od pacjentów. A może jakieś własnoręcznie zrobione ciasto i zapakowane ładnie, czy babeczki?
Stary 2015-01-29, 14:56   #1511
nouvelle2
Zakorzenienie

o mamuniu, dopiero się obudziłam
tak ładnie słonko świeci, a ja nie mam siły nic zrobić. Mam jedno okno do umycia, czekałam na ładniejszą pogodę

Widzę, że był temat prywatnych położnych. Ja nie biorę, mama albo tż będzie moją prywatną położną
Taki pokój do wynajęcia jest super sprawą, ale u nas w szpitalu nie ma możliwości wykupienia pokoju a pewnie zdecydowalibyśmy się, gdyby tż akurat był w PL

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:57   #1512
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pokaz ja sie czaje na jeden komplecik u mnie w sklepie, ale wlasciwie to nie potrzebuje juz nic, no ale piekny jest i sama nie wiem dobry ten film byl? oj kochana relaks relaks...... bo nam tu urodzisz za szybko

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

dokladnie jak narazie to moj synek sie chyba przytula do mnie od srodka
Cytat:
debraM za wizytę! Myślę, że bank komórek macierzystych, super sprawa, ale mega kosztowna i dlatego musieliśmy sobie odpuścić, tym bardziej, że jak chcemy mieć więcej dzieci, to dla każdego dziecka osobno trzeba opłacać mrożenie komórek.

A widziałyście tę stronkę? Przydatne info dla pierworódek, co po kolei załatwiać po porodzie:http://www.sosrodzice.pl/rejestracja...i-po-porodzie/
Ja proponuje wrzucić taki link na pierwszą stronę-co Wy na to?
Stary 2015-01-29, 14:59   #1513
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
papalinka - tez mam od kilku dni te bóle. Pojawiaja sie znienacka a za chwile przechodzi.

Edith - to na pewno glowka uciska, bo moja Mala ma ja bardzo nisko i czuje takie jakby szczypanie w srodku jak naciska

Ja poloznej nie wykupuje, no kurcze polozne sa po to na dyzurze zeby pomoc, taka ich praca. Mi klienci w pracy dodatkowo nie placa za rozne nadprogramowe rzeczy.

Mialam wstawic moje wczorajsze zakupy dla Jagodki jeszcze tylko poluje na poduszke swinie do wozka z la millou
Piekne
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:00   #1514
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:

W tej diagnostyce 1770zł za pobranie, przygotowanie i pierwszy rok przechowywania, za każdy następny od 490 zł, a pewnie będzie tanieć. Niby dużo, ale jak pomyśli się o tym inaczej, to wcale dużo się nie wydaje. Okropnie się o tym myśli i mam jednak nadzieję, że te pieniądze będą wyrzucone w błoto.

3190g, 55cm
Stary 2015-01-29, 15:00   #1515
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Novuelle, ale przygody od rana i za postawę

Mon, śliczna jest Wasza Helenka Niech zdrowo rośnie

Wczoraj byliśmy na wizycie i u mnie też 14kg Jakoś się zgrałyśmy
Maleńka waży 2547g w 35t5d, troszkę poniżej 50 centyla, więc dalej ok. Ilość wód w normie, szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Mnie brzuch w ogóle nie boli i nie ciągnie, a napina się tylko po przejedzeniu

My nad położną się zastanawialiśmy, ale się nie zdecydujemy. U nas w szpitalu 1500zł, ale nikt mi nie umiał powiedzieć co mi daje prywatna położna, a po przeanalizowaniu tego stwierdziłam, że będzie mnie krępować jakaś obca babeczka na sali przedporodowej i wolę ten czas spędzić sam na sam z mężem, a przy porodzie już jakaś położna musi być, nie musi być miła, ale niech się sprawdzi

Zamiast prywatnej położnej zdecydowaliśmy się zainwestować w komórki macierzyste, przynajmniej jakiś pożytek może z tego być, a cena podobna. Będziemy je trzymać w diagnostyce.
http://www.bank.diag.pl/
Czy któraś z Was też się decyduje?
za wizyte
Stary 2015-01-29, 15:01   #1516
nouvelle2
Zakorzenienie

w ogóle to się trochę wkurzyłam, ale już mi przeszło i w sumie chyba wyszło na lepsze. Miałam mieć wózek z gondolą od nowszej wersji i spacerówką od starszej, bo wersja 'cały w czerni' bardziej mi pasowała, a różnią się tylko kolorem. A tu się okazało, że mają na stanie tylko już te nowe wersje, więc wyślą mi i gondolę i spacerówkę Lite Blue (czerń z granatem). Po ogólnym zdenerwowaniu, stwierdziłam, że łatwiej mi będzie później taki wózek w nowszej wersji sprzedać, więc odpuściłam złość

Stary 2015-01-29, 15:02   #1517
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Super sprawa, że mąż może spać Bo na salę 1-os gdzie zostaje się samemu na noc bym się nie zdecydowała. Ja leżałam na poporodowej 4-osobowej, bo było przeludnienie ogólnie na porodówce. Trochę maskara, nie da się spać, co chwilę któreś dziecko płacze, któraś karmi, itp. Ale z drugiej strony nie ma problemu, żeby ktoś zerknął na dziecko jak się idzie do wc albo się umyć
Będzie spał, jak będzie wolny ten pokój, ale mam nadzieję, że trafimy A fakt bez niego to lepiej mieć kogoś w pokoju.
Stary 2015-01-29, 15:02   #1518
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

3mam kciuki zebys wytrzymala do porodu jak najdluzej
Ja to bym dala whisky albo wino
Stary 2015-01-29, 15:02   #1519
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja proponuje wrzucić taki link na pierwszą stronę-co Wy na to?
właśnie się miałam o to pytać
w takim razie dopisuję

Stary 2015-01-29, 15:05   #1520
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki

My dalej w łożku mam nadzieje ze szybko nam przejdzie bo w pn pierwsze zajecia w SR a w środę wizytuje u ginekologa )

Zastanawiam sie nad tymi literkami dla Bartusia cena 10 zł za sztukę Załącznik 5899627

Patrzcie jakie piekne misie <love >

Załącznik 5899628Załącznik 5899629

Duzo wiecej zdjec na Facebooku - Roszpunka
jakie fajne te misie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
u mnie wyjście z przygodami
poszłam sobie z mamą spacerkiem do sklepów i jak tylko doszłyśmy do pawilonów, to zrobiło mi się lekko słabo. Weszłam z mamą do lumpka i w sumie w ostatniej chwili zdążyłam wyjść, czarno przed oczami i tak mocno siadłam na schodach przez 10 minut próbowałam dojść do siebie, na dodatek chciało mi się wymiotować. Zjadłam pączka, napiłam się wody i na tyle mi się polepszyło, że zdecydowałam, że nie bierzemy taksówki, ale wracamy na pieszo.
I dobrze wyszło, bo żeśmy facetowi życie uratowały Idziemy sobie, a na chodniku przy aucie leży wypakowany portfel Auto stało na przeciwko drukarni, weszłyśmy, zapytałyśmy się czyje to auto i okazało się, że właściciela. Facet słowa z siebie wydusić nie mógł, cały zbladł i potem dziękował nam na zmianę z 'o Boże!' chyba z 15 razy

także tego... nieźle dzień się zaczął
Obys za to dostala szybki bezbolesny porod kochana , to piekne z waszej strony odpoczywaj teraz

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witajcie u mnie za oknem bezchmurne niebo i słoneczko Siostra przyjechała to na spacerek z jej córką pójdziemy trzeba się dotlenić.

Mnie zaczęły męczyć : wzdęcio-zaparcia. normalnie nawet bąka nie mogę puścić... a brzuch mam tak wzdęty, że zaraz pęknie

Nouvele dobrze, ze doszłaś do siebie po tym nagłym zasłabnięciu. mi tak się też zdarzyło. to w pewnym momencie nie wiedziałam gdzie jestem i za dobry uczynek

ponoć jak się dzidzi zbytnio ulewa taką poduszkę się używa. ale można też zamiast jej, po prostu pod łóżko dać książki by lekko unieść jedną str łóżka, jak dzidzia ma taki refluks.

Na zdrowie jak smaczne to najważniejsze.

Tez bede brała zwykłe szczepienia na nfz. standardowe

a na obiad. udka w sosie pieczeniowym, ziemniaczki i buraki

Uciekam, dziewczynki buziaczki miłego udanego dnia. wpadne wieczorkiem

ps. a tak z newsów .
Siostra przed chwila próbowała zarejestrowac się na NFZ do endykrynologa we wrocławiu.
miejsce dopiero za 8 lat!!!! a w drugiej placówce jest lista rezerwowa ale dopiero na 2019 rok

MASAKRA
jak twoje urodzinki ? ja mialam wizyte do neurologa to rok czasu musialabym czekac na nfz
Stary 2015-01-29, 15:05   #1521
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:

Świetnie, że już w domku I ile już Maluch waży?

Ja też muszę coś wymyśleć na podziękowanie, ale dla kobiety, więc podłączam się pod pytanie

3190g, 55cm
Stary 2015-01-29, 15:05   #1522
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie Była dzisiaj u mnie koleżanka z 7-miesięczną córką. Kurcze już nie pamiętam, jak to było, jak Ola była taka mała, a co dopiero noworodek. Aż żałuję, że teraz nie mam SR na bieżąco, bo mam wrażenie, że już nic nie pamiętam

Położne mają swoje teksty Mój poród się zaczął o 3 w nocy i pierwsze 2 zdania od położnej, jakie usłyszałam, to było: po co tak wcześnie przyjeżdżamy, skoro to pierwszy poród, a potem, że jak ja mam mieć siłę rodzić, jak nie zjadłam śniadania Faktycznie pierwsza myśl, jak się budzę w środku nocy ze skurczami, to żeby lecieć śniadanie robić

współczuję strasznego masz pecha z tymi lekarzami na końcówce

jest za darmo w szpitalu. ja chodzę do gin prywatnie, ale na ktg mnie wysyłała do szpitala i nic nie płaciłam. Ja miałam dopiero od 38tc. A położna na SR mówiła, że jak ktoś chce mieć zrobione ktg tak o, bez żadnych skierowań, to trzeba jechać do szpitala i powiedzieć, że coś się dzieje albo że nie czujemy ruchów i wtedy zawsze zrobią

Kurcze mnie już boli jak na okres 3 dni bez przerwy

Zazdroszczę ci tego żłobka

Coś wcześnie zaczęli

Ja mam do dziś, ale kupiliśmy, jak Ola była większa, miała ze 3-4 miesiące i nie chciała w ogóle jeść w dzień, to karmiliśmy ją przez sen w łożeczku, więc żeby byłą pod kątem, to kupiliśmy klina
dzwonilas do ginekologa kochana?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo! Zwlaszcza po nocy

Pytalam o to CC, data zostaje ta sama, ale bede lezec w szpitalu od 19.02 i beda monitorowac stan dzieci. Tak sie ciesze
super dobra wiadomosc
Stary 2015-01-29, 15:06   #1523
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
w ogóle to się trochę wkurzyłam, ale już mi przeszło i w sumie chyba wyszło na lepsze. Miałam mieć wózek z gondolą od nowszej wersji i spacerówką od starszej, bo wersja 'cały w czerni' bardziej mi pasowała, a różnią się tylko kolorem. A tu się okazało, że mają na stanie tylko już te nowe wersje, więc wyślą mi i gondolę i spacerówkę Lite Blue (czerń z granatem). Po ogólnym zdenerwowaniu, stwierdziłam, że łatwiej mi będzie później taki wózek w nowszej wersji sprzedać, więc odpuściłam złość
na pewno i tak będzie piękny

Cytat:
W tej diagnostyce 1770zł za pobranie, przygotowanie i pierwszy rok przechowywania, za każdy następny od 490 zł, a pewnie będzie tanieć. Niby dużo, ale jak pomyśli się o tym inaczej, to wcale dużo się nie wydaje. Okropnie się o tym myśli i mam jednak nadzieję, że te pieniądze będą wyrzucone w błoto.
masz rację, jak się spojrzy na to z innej strony, to wiadomo, że dla dziecka zrobi się wszystko. My się głowiliśmy długo, ale podliczyliśmy koszty i po prostu nas nie stać. Spłacamy kredyt mieszkaniowy, no a jakieś oszczędności też trzeba mieć na "czarną godzinę", by dziecku niczego nie brakowało. Tak jak napisałaś, oby nigdy nie było potrzeby korzystać z tych komórek.
Stary 2015-01-29, 15:06   #1524
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wpadam na chwile, nadrobie jak będę w domu.
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok
3maj sie obys szybko wyszla
Stary 2015-01-29, 15:06   #1525
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jakie fajne te misie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Obys za to dostala szybki bezbolesny porod kochana , to piekne z waszej strony odpoczywaj teraz

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

jak twoje urodzinki ? ja mialam wizyte do neurologa to rok czasu musialabym czekac na nfz
o, jeżeli los miałby mi się odwdzięczyć za to w taki sposób, to ja bardzo proszę

Stary 2015-01-29, 15:08   #1526
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny trochę nie na temat

Dostałam pismo, że niestety złapał mnie radar, przekroczyłam prędkość ale przyszło tylko pismo, zdjęcia brak...czy mogę się jakoś odwołać i poprosić o przesłanie zdjęcia? Czy ktoś miał taką sytuację albo po prostu posiada wiedzę na ten temat? Nie chce teraz wydawać 200 zł na to :/
Nie wiem jak to jest w Polsce, ale tutaj nigdy nie dostawalismy zdiec, teraz czekamy na kolejny mandat :/

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja mam dziś wizytę w poradni chorób zakaźnych o 11.40, zobaczymy co tam mądrego wymyślą ??? Kilka probówek krwi pewnie zostawię. Musze tez dopytać co robić, jakbym urodziła zanim oni ustalą jaki jest mój stan faktyczny. Nie chcę ryzykować zarażeniem Małej.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Też w nocy nie mogę spać, ciągle śnią mi sie jakieś pierdoły. Budzę się tez przy zmianie pozycji. Za to na siusiu nie muszę wstawać. Ale woda pod ręką w nocy ostatnio stoi, bo dopadło mnie pragnienie, sporo wypijam. Organizm upomina się o swoje.
Powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
o, jeżeli los miałby mi się odwdzięczyć za to w taki sposób, to ja bardzo proszę
zycze ci tego kochana
Stary 2015-01-29, 15:09   #1527
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Świetnie, że już w domku I ile już Maluch waży?

Ja też muszę coś wymyśleć na podziękowanie, ale dla kobiety, więc podłączam się pod pytanie
dla kobiety to może być jakiś ładny bukiet kwiatków właśnie, moja szwagierka zanosiła swojej położnej jak już urodziła i kupiła taki wiosenny bukiecik w pastelowych kolorach i powiedziała, że to od córci a widziałam ostatnio jak jedna dziewczyna przyniosła muffinki w pudełku z kokardką i też się położna cieszyła
Stary 2015-01-29, 15:09   #1528
nouvelle2
Zakorzenienie

zauważyłam , że u mojego lekarza jest taka 'tradycja', że po porodzie przynosi się fotkę dzidzi w ramce lub antyramie z napisanymi podziękowaniami na niej Sporo takich ramek wisi właśnie w poczekalni. I ja zamierzam przygotować taką ramkę + dać małe pudełko czekoladek
Alkohol to chyba nie jest trafiony pomysł, bo to już niektórzy mogą uważać za łapówkę

Stary 2015-01-29, 15:12   #1529
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie grubości kocyka. Jak już przyjdzie wiosna, to jakim kocykiem będziecie przykrywać Malucha w wózku? Jeszcze tym zimowym, grubszym, czy już cieńszym? Nie wiem, czy zamówić kocyk z wypełnieniem czy bez
ja na razie mam jeden taki cieniutki polarowy, ale będę jeszcze dokupywała jakiś bawełniany. Myślę, że wystarczy. Chociaż jakbym znalazła jakiś gruby w promocji to kto wie...

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze wielki dylemat, czy któraś z Was będzie miała swoją położną? Bo ja bym się pewnie zdecydowała, zwłaszcza, że to 1 ciąża, na SR nie mogę nawet chodzić, ale strasznie drogo to wychodzi, bo to normalnie przez szpital się załatwia tzw indywidualna opieka położnej. Może któraś ma doświadczenie w tej kwestii??
u mnie w szpitalu niestety nie ma takich rarytasów a szkoda, bo tż nie będzie przy porodzie, mamy nie chce narażać na takie widoki, bo wiem, że gorzej by się przejmowała niż ja. Gdybym miała taką możliwość to pewnie mocno bym się nad nią zastanowiła

Witam się z Wami, obleciałam dzisiaj lumpki, nic ciekawego nie było ale nie mogłam przecież wyjść z niczym! Kupiłam dla małego spodnie, koszulę, spodenki i kurtkę. I dla mamusi spódniczkę, ale mamusia pierwsze musi schudnąć. Póki co zjadłam pączka i kasztanki
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:16   #1530
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
a możesz sprawdzić w necie po numerze przesyłki gdzie się teraz znajduje? Możesz też napisać do konsultanta z dhl. Jak Ci się mieszka w Niemczech?
Właśnie sprawdziłam i niby jest tu w DE na magazynie. A przysłali mi maila we wtorek wieczorem, że będą w środę i nic. Status przesyłki dalej taki sam- magazyn. Jutro trzeba będzie zadzwonić jak nie dojdzie.
A mieszka mi się w sumie ok. Jeszcze ciężko coś konkretnie powiedzieć, bo jestem od końca października dopiero. Ja jestem stety-niestety bardzo zakochana w Trójmieście i uważam je za najpiękniejsze i ciekawe. Tam mam też rodzinę, przyjaciół, dużo znajomych. Tutaj rodziny wcale, ale jest troszkę znajomych. Jest ok, nie płaczę ani nic takiego. Dobrze mi się mieszka, ale zawsze będę twierdzić, że Trójmiasto kocham, a tu jest po prostu w porządku.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości