|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII
Cytat:
no właśnie przecież położne tam pracujące muszą się zająć.
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Nad jednoosobowym pokojem też się zastanawialiśmy, ale z opcją taką, że śpi z nami mąż. Na Ujastku 450zł się za to płaci, ale później sobie pomyślałam, że może jakąś fajną dziewczynę mi dadzą do pokoju i zostaniemy koleżankami z porodówki
Najbardziej się boję, że do tej współlokatorki z pokoju będą przychodziły tłumy odwiedzających Ja do siebie zaproszę tylko męża, a reszta niech czeka cierpliwie na nasz powrót do domu. Czy zdecydujemy się na osobny pokój to okaże się w trakcie, bo może nie być wolnych, więc nie ma co się zastanawiać i planować
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Uffff, nadrobiłam
Mon, Helenka jest śliczna i dzielna, na pewno już niedługo wyjdziecie do domu ![]() Cytat:
Zrobiliśmy resztę zakupów kosmetyczno-higienicznych dla mnie i dla małej, a dziś posegregowałam całe pranie na partie i od jutra zaczynam zabawę w pranie, prasowanie i układanie. Skończyliśmy też prace remontowe i sypialnia+ kącik małej prawie gotowy. Tylko komodę trzeba ustawić i czekam na kuriera z materacykiem do łóżeczka. Swoją drogą zamówienie z PL i zgodnie z rozmową tel kurier DHL miał dostarczyć paczkę w 3-4 dni, a właśnie mija 10 Wczoraj z kolei miała przyjść do domu położna, ale się rozchorowała i znowu wizyta odwołana Zmykam robić naleśniki, narobiłyście mi smaka parę stron temu
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
debraM
za wizytę! Myślę, że bank komórek macierzystych, super sprawa, ale mega kosztowna i dlatego musieliśmy sobie odpuścić, tym bardziej, że jak chcemy mieć więcej dzieci, to dla każdego dziecka osobno trzeba opłacać mrożenie komórek.A widziałyście tę stronkę? Przydatne info dla pierworódek, co po kolei załatwiać po porodzie:http://www.sosrodzice.pl/rejestracja...i-po-porodzie/
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w trakcie nadrabiania, ale utknęłam na 37 str. więc zanim dojdę do końca trochę czasu minie.
Melduję, że urośliśmy i wróciliśmy dziś do domu rosnąć dalej. Szyjka kiepska, ale może te 12 dni do donoszenia wytrzyma. Swoją drogą miałam sąsiadkę z datą na 2.03 która od 2 tyg. miała 4cm rozwarcia i nic. Także z tymi szyjkami to nic się nie da wymyślić. Poza tym wszyscy mi tam "gratulowali", że moje 35 tyg i 3 dni, to już super ciąża i powiedzieli, że po 34 tyg i tak nie hamują porodu. Jak się zacznie, to już się rodzi. Niunia ona widziałam, że cię tu straszą, że będziesz kolejna. Ja myślę właśnie, że nie będziesz. Takie jest moje przeczucie. Chyba, że urodziłaś już od tej 37 str, na której utknęłam, to gratuluję :p Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, ale chyba się ten temat nie przewijał do tej pory. Otóż bardzo wiele zawdzięczam swojemu lekarzowi, zrobił dla mnie dużo więcej niż przewiduje normalna relacja lekarz pacjent. No i chciałabym mu jakoś podziekować po porodzie. Może slyszałyście albo miałyście kiedyś jakiś fajny pomysł? Dodam, że niestety to mężczyzna. Babce kupiłabym duże kwiatki :p Wiem, że pewnie wiele z was myśli, że to jego praca itd. Ale ja na prawdę mam dług wdzięczności większy niż pałac kultury.
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że w domku A ile ma Twoja szyjka? ja też już słyszę, że i z rozwarciem wytrzymują i już sama nie wiem od czego to zależy
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym podziękowaniem lekarzowi to u mojego gina w gabinecie widziałam kilka butelek alkoholu i stwierdziliśmy z tż, że to podziękowania właśnie od pacjentów. A może jakieś własnoręcznie zrobione ciasto i zapakowane ładnie, czy babeczki?
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
o mamuniu, dopiero się obudziłam
![]() tak ładnie słonko świeci, a ja nie mam siły nic zrobić. Mam jedno okno do umycia, czekałam na ładniejszą pogodę ![]() Widzę, że był temat prywatnych położnych. Ja nie biorę, mama albo tż będzie moją prywatną położną Taki pokój do wynajęcia jest super sprawą, ale u nas w szpitalu nie ma możliwości wykupienia pokoju a pewnie zdecydowalibyśmy się, gdyby tż akurat był w PL
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to się trochę wkurzyłam, ale już mi przeszło i w sumie chyba wyszło na lepsze. Miałam mieć wózek z gondolą od nowszej wersji i spacerówką od starszej, bo wersja 'cały w czerni' bardziej mi pasowała, a różnią się tylko kolorem. A tu się okazało, że mają na stanie tylko już te nowe wersje, więc wyślą mi i gondolę i spacerówkę Lite Blue (czerń z granatem). Po ogólnym zdenerwowaniu, stwierdziłam, że łatwiej mi będzie później taki wózek w nowszej wersji sprzedać, więc odpuściłam złość
|
|
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A fakt bez niego to lepiej mieć kogoś w pokoju.
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to bym dala whisky albo wino
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się miałam o to pytać
![]() w takim razie dopisuję
|
|
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
odpoczywaj teraz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
ja mialam wizyte do neurologa to rok czasu musialabym czekac na nfz |
|||
|
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ile już Maluch waży?Ja też muszę coś wymyśleć na podziękowanie, ale dla kobiety, więc podłączam się pod pytanie
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obys szybko wyszla |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a widziałam ostatnio jak jedna dziewczyna przyniosła muffinki w pudełku z kokardką i też się położna cieszyła
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam , że u mojego lekarza jest taka 'tradycja', że po porodzie przynosi się fotkę dzidzi w ramce lub antyramie z napisanymi podziękowaniami na niej
Sporo takich ramek wisi właśnie w poczekalni. I ja zamierzam przygotować taką ramkę + dać małe pudełko czekoladek![]() Alkohol to chyba nie jest trafiony pomysł, bo to już niektórzy mogą uważać za łapówkę |
|
|
|
#1529 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a szkoda, bo tż nie będzie przy porodzie, mamy nie chce narażać na takie widoki, bo wiem, że gorzej by się przejmowała niż ja. Gdybym miała taką możliwość to pewnie mocno bym się nad nią zastanowiła ![]() Witam się z Wami, obleciałam dzisiaj lumpki, nic ciekawego nie było ale nie mogłam przecież wyjść z niczym! Kupiłam dla małego spodnie, koszulę, spodenki i kurtkę. I dla mamusi spódniczkę, ale mamusia pierwsze musi schudnąć. Póki co zjadłam pączka i kasztanki
|
||
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mieszka mi się w sumie ok. Jeszcze ciężko coś konkretnie powiedzieć, bo jestem od końca października dopiero. Ja jestem stety-niestety bardzo zakochana w Trójmieście i uważam je za najpiękniejsze i ciekawe. Tam mam też rodzinę, przyjaciół, dużo znajomych. Tutaj rodziny wcale, ale jest troszkę znajomych. Jest ok, nie płaczę ani nic takiego. Dobrze mi się mieszka, ale zawsze będę twierdzić, że Trójmiasto kocham, a tu jest po prostu w porządku.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

Najbardziej się boję, że do tej współlokatorki z pokoju będą przychodziły tłumy odwiedzających
Ja do siebie zaproszę tylko męża, a reszta niech czeka cierpliwie na nasz powrót do domu. Czy zdecydujemy się na osobny pokój to okaże się w trakcie, bo może nie być wolnych, więc nie ma co się zastanawiać i planować 
za wizytę! Myślę, że bank komórek macierzystych, super sprawa, ale mega kosztowna i dlatego musieliśmy sobie odpuścić, tym bardziej, że jak chcemy mieć więcej dzieci, to dla każdego dziecka osobno trzeba opłacać mrożenie komórek.

dobry ten film byl? 

a szkoda, bo tż nie będzie przy porodzie, mamy nie chce narażać na takie widoki, bo wiem, że gorzej by się przejmowała niż ja. Gdybym miała taką możliwość to pewnie mocno bym się nad nią zastanowiła