|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
Ja tez bym robiła osobno Mmr to trudna szczepionka wiec nie dokladalabym nic do niej
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
ze to ciężka szczepionka i jeszcze coś dodawać to chyba jeszcze gorzej by było. Mam tylko nadzieje ze ola tej ospy nie złapie do szczepienia
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
A ile za ospę sie płaci?
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jaaakie piękne loczki !!!
Super wieści Cytat:
Cytat:
Pomyśl, że u mnie w rodzinie jest 3-letni dzieciaczek, któremu lekarz kazał z jakiejś przyczyny wyrwać wszystkie mleczaki, które mu wyrosły. To jest dramat. Teraz kilka lat musi czekać na stałe. U nas jeśli chodzi o owoce to w zależności od humoru: banan to jest nr 1, jabłko, kiwi, pomarańcze. Z suszonych tylko rodzynki; żurawinę czy morelę pomemle i wypluje.
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Lula przez ciebie najadlam się grzanek z czosnkiem na noc
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Może mi coś umknęło ale czy wiadomo coś kiedy Dady będą w promocji?
![]() Jedziemy na oparach....A zawsze jakoś starczało od promocji do promocji...
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kolor to ja mam beżowy, na żywo ciemniejszy niż na zdjęciach z neta. Podnóżka normalnie nie widać - on jest zwijany i schowany pod siedziskiem. Przydaje się jeśli dziecko jest mniejsze. Po prostu go wyjmujesz, zapinasz na rzepie do barierki i gotowe. Oparcie jest faktycznie na taśmie - zależy pod jakim kątem chcesz aby dziecko siedziało to ściągasz i blokujesz. Z tym, że idealnie prosto maluch nie będzie siedział. Na najwyższej pozycji jest lekko po skosie. Wysokość rączki nie jest regulowana - w Maclarenie była.Aha plamy z daszku czy siedziska łatwo schodzą, kiedyś Stasiek usiadł na kawałku czekolady, czekolada się stopiła i została tłusta plama. Poszorowałam chwilę gąbką z mydłem i śladu nie ma. Czasem porównuję go z Graco i nie da się ukryć że prowadzenie parasolki jest inne niż takiego dużego wozka na pompowanych kołach (choć Graco nie jest duży na szczęście) i trzeba się po prostu przestawić. |
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam 4+ to chyba jakaś nowośc? bo chyba aż taka ślepa nie jestem żebym nie zauważyła wcześniej chociaż kto wie ![]() Cytat:
![]() dziękuję Ci za pomoc ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- u mnie beż odpada bo już tako był beżowo brązowy i mi się znudził na maxa... chyba potrzeba mi kolorów
|
|
|
#2231 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
staram się być na bieżąco, ale w domu nie mam jak odpisywać przy Zuzce, a w pracy nie mam czasu, jedynie na czytanie Zuza się przekonała w końcu do żłobka i idzie tam z uśmiechem Dzisiaj był dylemat: dać matce buzi czy od razu lecieć Miałam pocytowane więcej, ale Zuzka nam zgasiła laptopa. ![]() Cytat:
I kiedyś kupowałam Babydream, cenowo ok i smakowało Zuzi ![]() Cytat:
ale najpierw interesuje się zabawką, czekolada jest dodatkiem.Zuzka ma tylko jeszcze mmr, ale to dzięki mojej mamie, bo gdybym ja to pilnowała to było by dużo gorzej Moja Mama szczepi dzieci, przy okazji Zuzkę, czego nienawidzi, ale przynajmniej ktoś mi przypomina, że może już czas. Ale na mmr nie wiem kiedy się zjawimy, bo albo mamy katar my, albo Zuzka, albo pracuję od 12my Zuzce dajemy I nie wiem jak ona to robi, ale przeważnie przeżuje, zje środek a skórkę wypluwaCytat:
Cytat:
no właśnie to chyba jakieś nowe, u nas wogule były tylko te 4+, poluje na zwykłe bo ich nigdzie teraz nie ma. a od kiedy ma być promocja na nie??
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2015-01-30 o 01:04 |
||||
|
|
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
doczytałam, że sobie świetnie radzi
![]() Cytat:
aaa to ten co planowałaś, myślałam, że jakiś inny ![]() Cytat:
Cytat:
Kornelku Cytat:
![]() u nas też. Jeszcze nie zdąży przełknąć jednego kawałka, a już ładuje następny i to jest jedyny smakołyk, którym się nie podzieli ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
dla Zuzi za żłobek, super, że się przyzwyczaiła ![]() sprytna z tym kabanosem
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ja na ospę nie zamierzam szczepić... |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki luksus ze macie wybór
u nas tylko wizz....A co masz w składzie w tym kakao? Dużo cukru? Musze sprawdzić u nas jak to wygląda. Graty dziewczyny za usg!!! A wczoraj w przedszkolu Nina jadła pite z szynką, serem i warzywami i podobno był szał, siłą ja od stolu odciagali
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2236 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu nie chcesz kupy Ja wiem, ze będzie coraz lepiej. Ale wczoraj to odwalila zas koncert przy zasypianiu Cytat:
![]() Ze smoczka chce zrezygnować bo młoda z nim czasem zasypia i to tyle jeśli chodzi o używanie smoka. Wiec bez sensu jest zeby go używać nadal. A jesli chodzi o nocnik to chce zeby się przyzwyczajala do niego bo my to sporadycznie ja sadzamy, no i chciałabym żeby jakoś zaraz jak się zrobi ciepło pożegnać się z pieluchami. Ale co z tego wyjdzie to się dopiero okaże Cytat:
Ej , Alicja waży 11,9 kg i wcale nie uważam żeby była duża. Poza tym na filmie Emi wygląda normalnie a nie jakby była jakaś duuuza Cytat:
Cytat:
Cytat:
matko dużo bardzo pije tego mleka , młoda wypija 180-210 ml. A z kubka to przez słomkę Kornik pije czy jak? Bo młoda mi z tego kubka 360 nie chce Pic, z niekapka tez nie. A tak z kubka normalnie to wypije 3 luki i koniec. Ma kubek ze słomka i tylko z tego pije, ale mleko z tego to raczej ciężko. Wiec zostaaje butelka...Chyba żeby jej kupić taki większy? Nie wiem czy wypije na nic mleko przez słomkę
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2015-01-30 o 09:31 |
||||||
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupilam w koncu bidon ze slomka. taki od 12mies niekapiacy. Sa jeszcze od 18mies kapiace
meeeega wygodne są tylko ze dzieć musi siedzieć zeby lecialo
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do macania wózków
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale na slasku to chyba najwiecej wozkow naja w malym abc w DG
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Maciej po powrocie od teściowej i trzech nocach koszmarach przespał dziś cala noc.... Ale matka nie wyspana
Byłam w takim szoku (myslalam ze teściową mi dziecko zepsuła) Ze pol nocy patrzylam na lozeczko i czekalam na pobudkę
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak już wszystkie ząbki wyjdą, to będzie spokój, no chyba, że wtedy zaczną się koszmary senne Emi dziś stanęła na wagę i wyszło 12,4 kg Ona się coraz bardziej pucata robi muszę ograniczyć żarełko
|
|
#2242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma weny na pisanie jakoś... budyń pełną gębą i do tego chyba dosyc niskie ciśnienie na zewnętrzu
|
|||||
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakieś ząbki mu przeszkadzałyA właśnie Emilce już jakiś czas temu przebiły się trójki i teraz rosną (na stanie mamy 16 ząbków) i strasznie zgrzyta. Właśnie ma tak przy każdych, jak już się przebiją i rosną. Najgorsze, że zaczęła pchać rączki, szczoteczkę, czy co tam ma w zasięgu na piątki No było chwilę spokoju ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spałam dzisiaj 2h, a TŻ godzinę. Nic mi się nie chce. A mam góre prasowania.
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po szczepieniu
Ola ani nie pisnela lekarka dala mi jeszcze skierowanie na morfologie bo mówiła ze jakby blada była ale to może akurat przy tamtym świetle tak, no i ze jeszcze wcześniej nie miała robionej to pojechałam zrobić i tez było ok, przyglądała się oby wyniki były dobre A dlaczego nie chcesz? Cytat:
super I ile macie ząbków wow Cytat:
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Kornel mleko pije z butli. Wszystko inne z kubka.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Kornik wazy 10 kg i ma 81 cm. Pielegniarka powiedziala ze jak najbardziej prawidlowo.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2015-01-30 o 10:30 |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Pojutrze chyba będzie kupon w aplikacji allegro
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jeden przepadł, a drugi jest chyba do końca stycznia?
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tam się chce wybrać
u nich też kupowałam axkida
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Laryska Ola byla dzielna nawet na pobraniu?
Leo jadł ostatnio o 1 w nocy a raczej ciumkał bo obudził sie z płaczem i do teraz nic nie chce jeść. Najpierw dałam mu kanapkę z pomidorem(uwielbia) ani nie spróbował, parówka to samo, kaszka to samo. Cytat:
my teraz mamy z chico i utrzymuje ciepło wiec polecam choć jakos super długo to nie działa.Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A do tego dzis w nocy pierwszy raz wylazl z łożeczka a raczej skoczył na główkę i wylądował na nas
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

siedzi w krzesełku ja jem moje płatki spokojnie a jej wybieram parę rodzynek i płatków na stolik i mogę zjeść śniadanie

[/RIGHT]

ja bym odczekała z 4 tygodnie, niby mnie pediatra przekonywała że można razem itd... sama nie wiem
ja pewnie zrobię 8tyg przerwy - bo mam zalecenie od neurologa wydłużać przerwy 
ze to ciężka szczepionka i jeszcze coś dodawać to chyba jeszcze gorzej by było. Mam tylko nadzieje ze ola tej ospy nie złapie do szczepienia

zastanawiam się między czarnym a czerwonym... boje się że ugotuje młodego w czarnym...a on się bardzo szybko poci 

Kornelku