Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 23:21   #2221
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola uwielbia rodzynki z moich płatków do mleka siedzi w krzesełku ja jem moje płatki spokojnie a jej wybieram parę rodzynek i płatków na stolik i mogę zjeść śniadanie
Musze wlasnie kupić jej też żurawine, zobaczymy czy posmakuje tak jak rodzynki

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Tak ze płatna to wiem, tylko myślałam że to może taki mix wtedy jest wszystko w jednej... Aa to jeśli nie w jednej to zrobię później ta ospę. Jak myślicie ile trzeba odczekać?
Boję się bo ponoć w moim mieście jest ospa i nie chce żeby Ola złapała
3tyg minimum.
Ja tez bym robiła osobno
Mmr to trudna szczepionka wiec nie dokladalabym nic do niej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 23:24   #2222
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wydaje mi się że w dwóch ale pewna nie jestem ja bym odczekała z 4 tygodnie, niby mnie pediatra przekonywała że można razem itd... sama nie wiem ja pewnie zrobię 8tyg przerwy - bo mam zalecenie od neurologa wydłużać przerwy
Ale moja pediatra jest mega za szczepieniami i wg niej najlepiej na wszystko
No właśnie nie dopytalam dzisiaj jak zapisywalam dokładnie jak to jest, bo z góry powiedziałam ze chce ospę później a nie na raz a w domu zaczęłam się zastanawiać. Najwyżej jutro zapytam czy to jest jedna szczepionka czy dwie, chociaż nawet jak jedna to chyba lepiej osobno żeby aż takiej wielkiej bomby szczepionkowej nie było hmmm

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
3tyg minimum.
Ja tez bym robiła osobno
Tak właśnie też uważam ze to ciężka szczepionka i jeszcze coś dodawać to chyba jeszcze gorzej by było. Mam tylko nadzieje ze ola tej ospy nie złapie do szczepienia
Stary 2015-01-29, 23:26   #2223
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie dopytalam dzisiaj jak zapisywalam dokładnie jak to jest, bo z góry powiedziałam ze chce ospę później a nie na raz a w domu zaczęłam się zastanawiać. Najwyżej jutro zapytam czy to jest jedna szczepionka czy dwie, chociaż nawet jak jedna to chyba lepiej osobno żeby aż takiej wielkiej bomby szczepionkowej nie było hmmm

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Tak właśnie też uważam ze to ciężka szczepionka i jeszcze coś dodawać to chyba jeszcze gorzej by było. Mam tylko nadzieje ze ola tej ospy nie złapie do szczepienia
Ja wychodze z założenia że lepsza ospa niż jakiś NOP z powodu połączenia

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 23:30   #2224
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A ile za ospę sie płaci?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 23:39   #2225
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
A czego taki zły dzień? Jutro będzie lepiej
Jaaakie piękne loczki !!!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam piękną i zdrową dzidzie, właśnie wracamy
Super wieści

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej
trochę się za-opuściłam i mam sporo do nadrobienia...

Szymek chory, kaszle, kicha, prycha i gorączkuje, a mi w ciągu tygodnia nastawiali dwa razy kręgosłup także u nas takie rewelacje, o!
Brrrr....zdrówka

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Musze isc do dentysty dzwoniłam dzis to w następnym tyg nie ma miejsc a potem my wyjeżdżamy wiec jeszcze to potrwa a ten jest taki super dla dzieci leos na 4zeby do góry 2 ma wbite i 3ukruszone. Zawsze jak ma wypadek to na zeby leci i doszło do tego ze jak cos je to płacze, myślę czy cos mu wadzi o te pokruszone? W tym tygodniu 2razy to miało miejsce czyli nie tak często no ale jeszcze kilka lat te zeby muszą mu posłużyć.
Ojojoj...Nie martw się. Moja przyjaciółka ma synka i on również ma podobne przygody z ząbkami jak Leoś. Na pewno jeszcze przez wiele lat mu posłużą.

Pomyśl, że u mnie w rodzinie jest 3-letni dzieciaczek, któremu lekarz kazał z jakiejś przyczyny wyrwać wszystkie mleczaki, które mu wyrosły. To jest dramat. Teraz kilka lat musi czekać na stałe.

U nas jeśli chodzi o owoce to w zależności od humoru: banan to jest nr 1, jabłko, kiwi, pomarańcze. Z suszonych tylko rodzynki; żurawinę czy morelę pomemle i wypluje.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 23:41   #2226
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Jaaakie piękne loczki !!!

Super wieści

Brrrr....zdrówka

Ojojoj...Nie martw się. Moja przyjaciółka ma synka i on również ma podobne przygody z ząbkami jak Leoś. Na pewno jeszcze przez wiele lat mu posłużą.

Pomyśl, że u mnie w rodzinie jest 3-letni dzieciaczek, któremu lekarz kazał z jakiejś przyczyny wyrwać wszystkie mleczaki, które mu wyrosły. To jest dramat. Teraz kilka lat musi czekać na stałe.

U nas jeśli chodzi o owoce to w zależności od humoru: banan to jest nr 1, jabłko, kiwi, pomarańcze. Z suszonych tylko rodzynki; żurawinę czy morelę pomemle i wypluje.
O boze mld słyszałam o takich praktykach.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-01-29, 23:57   #2227
tassia
Zakorzenienie

Lula przez ciebie najadlam się grzanek z czosnkiem na noc

[/RIGHT]
Stary 2015-01-30, 00:09   #2228
badzia987
Wtajemniczenie

Może mi coś umknęło ale czy wiadomo coś kiedy Dady będą w promocji?

Jedziemy na oparach....A zawsze jakoś starczało od promocji do promocji...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:12   #2229
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
wczoraj poczytałam różne opinie na blogach i głównie same ochy achy
Także chyba kupię jak nastanie wiosna co prawda nasz tako mieści się do auta w całości ale jest ciężki, męczy mnie noszenie go. Z domu też mam parę schodów (dość stromych) i wkurzajace jest to wnoszenie i wynoszenie 15kg. A tu 7,9 więc prawie połowę mniej!
No i wjadę nim tylko do marketów typu tesco biedronka itd do zwykłego spożywczaka już nie bo zajmę pół sklepu a nie zawsze się zmieszczę między półkami
Kupowałaś przez neta ? Jestem ciekawa gdzie na śląsku dałoby radę go zobaczyć na żywo.
Regulacja podnóżka i oparcia jest za pomocą 'ściągania' taśmy ? Rączkę można regulować ?
Ty masz czarny zastanawiam się między czarnym a czerwonym... boje się że ugotuje młodego w czarnym...a on się bardzo szybko poci
Koleżanka ma Espiro więc miałam okazję dobrze zobaczyć ten wózek i poprowadzić. Kupowałam w sklepie stacjonarnym w Żorach -> http://www.ewozki.eu/ Sklep maleńki, zapchany na maxa ale magazyn mają chyba mega wielki bo co trzeba to wynoszą Jeśli chodzi o kolor to ja mam beżowy, na żywo ciemniejszy niż na zdjęciach z neta. Podnóżka normalnie nie widać - on jest zwijany i schowany pod siedziskiem. Przydaje się jeśli dziecko jest mniejsze. Po prostu go wyjmujesz, zapinasz na rzepie do barierki i gotowe. Oparcie jest faktycznie na taśmie - zależy pod jakim kątem chcesz aby dziecko siedziało to ściągasz i blokujesz. Z tym, że idealnie prosto maluch nie będzie siedział. Na najwyższej pozycji jest lekko po skosie. Wysokość rączki nie jest regulowana - w Maclarenie była.
Aha plamy z daszku czy siedziska łatwo schodzą, kiedyś Stasiek usiadł na kawałku czekolady, czekolada się stopiła i została tłusta plama. Poszorowałam chwilę gąbką z mydłem i śladu nie ma.
Czasem porównuję go z Graco i nie da się ukryć że prowadzenie parasolki jest inne niż takiego dużego wozka na pompowanych kołach (choć Graco nie jest duży na szczęście) i trzeba się po prostu przestawić.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:34   #2230
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Może mi coś umknęło ale czy wiadomo coś kiedy Dady będą w promocji?

Jedziemy na oparach....A zawsze jakoś starczało od promocji do promocji...
my już musieliśmy kupić bez promocji ale jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam 4+ to chyba jakaś nowośc? bo chyba aż taka ślepa nie jestem żebym nie zauważyła wcześniej chociaż kto wie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Koleżanka ma Espiro więc miałam okazję dobrze zobaczyć ten wózek i poprowadzić. Kupowałam w sklepie stacjonarnym w Żorach -> http://www.ewozki.eu/ Sklep maleńki, zapchany na maxa ale magazyn mają chyba mega wielki bo co trzeba to wynoszą Jeśli chodzi o kolor to ja mam beżowy, na żywo ciemniejszy niż na zdjęciach z neta. Podnóżka normalnie nie widać - on jest zwijany i schowany pod siedziskiem. Przydaje się jeśli dziecko jest mniejsze. Po prostu go wyjmujesz, zapinasz na rzepie do barierki i gotowe. Oparcie jest faktycznie na taśmie - zależy pod jakim kątem chcesz aby dziecko siedziało to ściągasz i blokujesz. Z tym, że idealnie prosto maluch nie będzie siedział. Na najwyższej pozycji jest lekko po skosie. Wysokość rączki nie jest regulowana - w Maclarenie była.
Aha plamy z daszku czy siedziska łatwo schodzą, kiedyś Stasiek usiadł na kawałku czekolady, czekolada się stopiła i została tłusta plama. Poszorowałam chwilę gąbką z mydłem i śladu nie ma.
Czasem porównuję go z Graco i nie da się ukryć że prowadzenie parasolki jest inne niż takiego dużego wozka na pompowanych kołach (choć Graco nie jest duży na szczęście) i trzeba się po prostu przestawić.
no napewno jest różnica... wiadomo że nie ma co porównywać spacerowki na pompowanych kołach do parasolki
dziękuję Ci za pomoc

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

u mnie beż odpada bo już tako był beżowo brązowy i mi się znudził na maxa... chyba potrzeba mi kolorów

Stary 2015-01-30, 01:01   #2231
kama1987
Rozeznanie

Hej dziewczynki

staram się być na bieżąco, ale w domu nie mam jak odpisywać przy Zuzce, a w pracy nie mam czasu, jedynie na czytanie

Zuza się przekonała w końcu do żłobka i idzie tam z uśmiechem Ale to od jakiegoś tygodnia bo tak to płakała i nawet właścicielka nam powiedziała żebyśmy ją na dłużej przyprowadzali, a ona nam nie będzie liczyć dopóki się nie zaaklimatyzuje bo jej żal jak tak płacze. Teraz daje buzi, robi papa i idzie się bawić Dzisiaj był dylemat: dać matce buzi czy od razu lecieć

Miałam pocytowane więcej, ale Zuzka nam zgasiła laptopa.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn ktorych dzieci mialy kolki/alergie na laktoze
Julia jak byla mala tylko po bebilon pepti nie miala bolu brzucha. Jak miala 10 mscy przesliszmy na nan pro ha. I teraz chcialabym zejsc na jakies zwykle bo szczerze to mnie nie stac co 4 dni kupowac mleko za 33zl.....jakie mleko polecacie, zeby zmienic i jak je wprowadzalyscie? Z dnia na dzien czy mieszalyscie to ha ze zwyklym? pytam bo podobno nie mozna ich mieszac...
My jeszcze mamy nieotwarte puszki Bebilonu DHA, ale dostałam Enfamil z dw. do lutego i chciałam go zużyć i akurat TZ jej robił mleko i dał od razu z dnia na dzień inne i Zuzce nic nie było.
I kiedyś kupowałam Babydream, cenowo ok i smakowało Zuzi

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
szybko-szybko-szybko-szybko ?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ulubionym słówkiem - i jednocześnie posiłkiem - Jula jest od dłuższego czasu "jaje"
hehe Zuzka też lubi "jojo" znaczy to u niej kinder jajko ale najpierw interesuje się zabawką, czekolada jest dodatkiem.

Cytat:
Czy ktoś oprócz mnie jest tak w czarnej d. Ze szczepienia mi?
Zuzka ma tylko jeszcze mmr, ale to dzięki mojej mamie, bo gdybym ja to pilnowała to było by dużo gorzej Moja Mama szczepi dzieci, przy okazji Zuzkę, czego nienawidzi, ale przynajmniej ktoś mi przypomina, że może już czas. Ale na mmr nie wiem kiedy się zjawimy, bo albo mamy katar my, albo Zuzka, albo pracuję od 12

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jaki wózek zamówiłaś?

będziesz dawała kabanos Leosiowi?
my Zuzce dajemy I nie wiem jak ona to robi, ale przeważnie przeżuje, zje środek a skórkę wypluwa

Cytat:
U nas suszone owoce memla 10minut w buzi i takie resztki wypluwa... Oprocz mango... To zjada do konca.
A suszonej zurawiny nie kupuje bo nie moge znalezc suszonej tylko wszedzie jest pseudosuszona tzn barfziej kanadyzowana bo tam sam cukier
spróbuj w aptece poszukać, powinna być jakaś suszona bez cukru, nie wiem czy herbapol nie ma przypadkiem

Cytat:
my już musieliśmy kupić bez promocji ale jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam 4+ to chyba jakaś nowośc? bo chyba aż taka ślepa nie jestem żebym nie zauważyła wcześniej chociaż kto wie

no właśnie to chyba jakieś nowe, u nas wogule były tylko te 4+, poluje na zwykłe bo ich nigdzie teraz nie ma. a od kiedy ma być promocja na nie??

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2015-01-30 o 01:04
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:16   #2232
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Mackowi daje kabanosa
doczytałam, że sobie świetnie radzi
Cytat:
No trzeba spróbować. Tylko jeszcze nie wiem jakie sa najlepsze dla dzieci. Te suszone chce kupic. Nie wiem co jeszcze, mowila ze jabłko nie jest twarde i łatwo je zjeść...
Ja dawałam Emilce, ale nie do rączki, tylko tak na spróbowanie. Teść przywoził od kogoś z Rożnowa
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jaika graco trekko duo
aaa to ten co planowałaś, myślałam, że jakiś inny
Cytat:
Mój brat do 5 rż pił na noc kasze z butli, teraz nosi aparat bo ma bardzo krzywe zęby (u mnie w domu wszyscy mieli bardzo proste) no i sepleni bardzo, ale coś ty, to napewno nie od tego, mojej matce nie przetłumaczysz

Cytat:
A my pożegnaliśmy smoczka.
Na popłudniową drzemke Kornel poszedł bez, teraz na noc też zasnął ładnie bez.

Aha i nie chce pić już z butli, więc na noc wypił kakao z kubka. I musze kupic większy bo ten co ma to 200 ml, a on wypija 270.
Kornelku
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też Hani daje

i jeszcze suszoną żurawinę czy inne suszone owoce fajnie się żuje
moja lubi żurawinę, ale pomemla i wypluwa, na szczęście mi do ręki, a nie jak Leoś Poziomki do kąta
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Brydzia u nas z owocow hitem sa pomarańcze
u nas też. Jeszcze nie zdąży przełknąć jednego kawałka, a już ładuje następny i to jest jedyny smakołyk, którym się nie podzieli

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Zuza się przekonała w końcu do żłobka i idzie tam z uśmiechem Ale to od jakiegoś tygodnia bo tak to płakała i nawet właścicielka nam powiedziała żebyśmy ją na dłużej przyprowadzali, a ona nam nie będzie liczyć dopóki się nie zaaklimatyzuje bo jej żal jak tak płacze. Teraz daje buzi, robi papa i idzie się bawić Dzisiaj był dylemat: dać matce buzi czy od razu lecieć

my Zuzce dajemy I nie wiem jak ona to robi, ale przeważnie przeżuje, zje środek a skórkę wypluwa
dla Zuzi za żłobek, super, że się przyzwyczaiła
sprytna z tym kabanosem
Stary 2015-01-30, 08:36   #2233
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
3tyg minimum.
Ja tez bym robiła osobno
zgadzam się

choć ja na ospę nie zamierzam szczepić...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:41   #2234
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
a jak się sprawdza na krawężnikach? Widziałam takie wózki z pojedynczymi skrętnymi kołami i przechylały się przy wjazdach na krawężnik, kółeczka "uciekały" krzywiły się
Stary 2015-01-30, 09:14   #2235
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
heh, to my ryanairem, z wizzair nas by wyszło koło 4 tys
Jaki luksus ze macie wybór u nas tylko wizz....

A co masz w składzie w tym kakao? Dużo cukru? Musze sprawdzić u nas jak to wygląda.

Graty dziewczyny za usg!!!

A wczoraj w przedszkolu Nina jadła pite z szynką, serem i warzywami i podobno był szał, siłą ja od stolu odciagali i jeszcze na pizze miala taką reakcje
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:19   #2236
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
O lala... też tak chcę... w sensie zasypiania, a nie kupy
Wasze dzieci tez taki koncert przed zaśnięciem urządzają? Janek zjada butlę i już taki półprzytomny jest, przenosimy go do łóżeczka, zapinamy w śpiwór, daję buziaka w czółko, wychodzę, a Bartek z nim zostaje i... zaczynają się śpiewy Gada, śpiewa, zawodzi po swojemu, po czym nagle zasypia

A czemu nie chcesz kupy oddam chętnie

Cytat:
będzie coraz lepiej
Ja wiem, ze będzie coraz lepiej. Ale wczoraj to odwalila zas koncert przy zasypianiu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale co mówił konkretnie odnośnie tych smoczków? bo mowy na pewno nie opóźniają, natomiast ciekawa właśnie jestem co do złej wymowy.

ojeju, ale ambitnie
brawo za zasypianie i ząbki-to ile już macie?chyba ostatnio dużo Alusi wyszło?

co do nocnika to moja też mówi kupa albo siii jak idziemy do łązienki lub jak siada na nocnik, ale mimo to nadal nie potrafi zczaic kiedy jej się będzie chciało. będziemy się uczyć jak już będzie cieplej
Alicja zębów posiada aż 9

Ze smoczka chce zrezygnować bo młoda z nim czasem zasypia i to tyle jeśli chodzi o używanie smoka. Wiec bez sensu jest zeby go używać nadal.

A jesli chodzi o nocnik to chce zeby się przyzwyczajala do niego bo my to sporadycznie ja sadzamy, no i chciałabym żeby jakoś zaraz jak się zrobi ciepło pożegnać się z pieluchami. Ale co z tego wyjdzie to się dopiero okaże

Cytat:
kropla jak oduczyliście picia mleka w nocy ?

My nie zalegamy z żadnym szczepieniem.
Trwało to chyba z 1,5 tygodnia. TŻ dawał jej po prostu coraz mniej AZ w końcu nie dal jej wcale, jedynie wodę. Fakt, ze trochę poplakiwala i nawet wyla jak jej nie dal tego mleka, ale w końcu się uspokajala, ponosił, pobujal i spala. A później budziła się chyba z 2 tygodnie jeszcze w porach karmienia, ale to podawalam tylko wodę i jak poczuła tylko ze to woda to się odwracala na bok i spala.

Cytat:
Mam piękną i zdrową dzidzie, właśnie wracamy

Cytat:
Emi waży ponad 12 kg jest dość duuuża

super

Ej , Alicja waży 11,9 kg i wcale nie uważam żeby była duża. Poza tym na filmie Emi wygląda normalnie a nie jakby była jakaś duuuza

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej
trochę się za-opuściłam i mam sporo do nadrobienia...

Szymek chory, kaszle, kicha, prycha i gorączkuje, a mi w ciągu tygodnia nastawiali dwa razy kręgosłup także u nas takie rewelacje, o!
zdrowia

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
tyle ze ja mam małe tesco u siebie ;( wiec bym musiala sie wybrac do miejscowosci obok a jakos narazie sie nie zapowiada :/ i pewnie nawet jakbym pojechała to nic by akurat nie było mam takie szczescie zawsze:p

apropo zakupów to dzisiaj przyszła paczka z endo i serio całkiem fajne te ubranka aż sie nie moge doczekać żeby je uprać wyprasować i ubrać lenie może nie ma szału jakiegos z niektórymi ale i tak warto było

no i rano byłam z sis w lidlu...masakraaa jednym słowem szłam tam z myślą jak kupie coś to kupię nie to nie świat sie nie zawali bo jakoś nie szczególnie mi zależało tyle ludzi było ze masakra a jak sie pchali najlepsze że przyjezdzaja z miejscowosci obok w której są dwa lidly.. że im sie tez chce jechac tak z rana do drugiej miejscowosci no ale luz... kupiłam jednak jedną bluzkę i sweter :P

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

dacie rade Filipek dzielny chłopak i myślę ze nie bedzie tak zle
Ale Ci fajnie z tymi zakupami

Cytat:
A my pożegnaliśmy smoczka.
Na popłudniową drzemke Kornel poszedł bez, teraz na noc też zasnął ładnie bez.

Aha i nie chce pić już z butli, więc na noc wypił kakao z kubka. I musze kupic większy bo ten co ma to 200 ml, a on wypija 270.

matko dużo bardzo pije tego mleka , młoda wypija 180-210 ml.

A z kubka to przez słomkę Kornik pije czy jak? Bo młoda mi z tego kubka 360 nie chce Pic, z niekapka tez nie. A tak z kubka normalnie to wypije 3 luki i koniec. Ma kubek ze słomka i tylko z tego pije, ale mleko z tego to raczej ciężko. Wiec zostaaje butelka...Chyba żeby jej kupić taki większy? Nie wiem czy wypije na nic mleko przez słomkę
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2015-01-30 o 09:31
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:25   #2237
nena_milka
Wtajemniczenie

Kupilam w koncu bidon ze slomka. taki od 12mies niekapiacy. Sa jeszcze od 18mies kapiace meeeega wygodne są tylko ze dzieć musi siedzieć zeby lecialo
Stary 2015-01-30, 09:30   #2238
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj poczytałam różne opinie na blogach i głównie same ochy achy
Także chyba kupię jak nastanie wiosna co prawda nasz tako mieści się do auta w całości ale jest ciężki, męczy mnie noszenie go. Z domu też mam parę schodów (dość stromych) i wkurzajace jest to wnoszenie i wynoszenie 15kg. A tu 7,9 więc prawie połowę mniej!
No i wjadę nim tylko do marketów typu tesco biedronka itd do zwykłego spożywczaka już nie bo zajmę pół sklepu a nie zawsze się zmieszczę między półkami
Kupowałaś przez neta ? Jestem ciekawa gdzie na śląsku dałoby radę go zobaczyć na żywo.
Regulacja podnóżka i oparcia jest za pomocą 'ściągania' taśmy ? Rączkę można regulować ?
Ty masz czarny zastanawiam się między czarnym a czerwonym... boje się że ugotuje młodego w czarnym...a on się bardzo szybko poci

u nas pomarańcze nie przejdą, tak samo mandarynki czy winogrona coś tam pomemla i wypluje

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Chyba w 2... ospa jest płatna
A w Gliwicach jest Smyk duży to zapraszam do macania wózków
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:32   #2239
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A w Gliwicach jest Smyk duży to zapraszam do macania wózków
Ale na slasku to chyba najwiecej wozkow naja w malym abc w DG
Stary 2015-01-30, 09:37   #2240
tassia
Zakorzenienie

Maciej po powrocie od teściowej i trzech nocach koszmarach przespał dziś cala noc.... Ale matka nie wyspana
Byłam w takim szoku (myslalam ze teściową mi dziecko zepsuła)
Ze pol nocy patrzylam na lozeczko i czekalam na pobudkę

[/RIGHT]
Stary 2015-01-30, 09:37   #2241
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

A co masz w składzie w tym kakao? Dużo cukru? Musze sprawdzić u nas jak to wygląda.

A wczoraj w przedszkolu Nina jadła pite z szynką, serem i warzywami i podobno był szał, siłą ja od stolu odciagali i jeszcze na pizze miala taką reakcje
Pasibrzuszek jak Emilka
Cytat:
Ja wiem, ze będzie coraz lepiej. Ale wczoraj to odwalila zas koncert przy zasypianiu

Ej , Alicja waży 11,9 kg i wcale nie uważam żeby była duża. Poza tym na filmie Emi wygląda normalnie a nie jakby była jakaś duuuza
no nie będzie codziennie kolorowo ale jak już wszystkie ząbki wyjdą, to będzie spokój, no chyba, że wtedy zaczną się koszmary senne

Emi dziś stanęła na wagę i wyszło 12,4 kg Ona się coraz bardziej pucata robi muszę ograniczyć żarełko
Stary 2015-01-30, 09:41   #2242
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Grypa takiej co nigdy nie widziałam ani nie slyszalam.
Musiał dostać zastrzyki rozkurczowego bo sinial od duszności. Chcieli karetkę wzywać do przychodnia... Masakra
Ale po zastrzyku przeszło i wrocilam z nim do domu
O kurcze, to zdrowia dużo

Cytat:
No trzeba spróbować. Tylko jeszcze nie wiem jakie sa najlepsze dla dzieci. Te suszone chce kupic. Nie wiem co jeszcze, mowila ze jabłko nie jest twarde i łatwo je zjeść...
Hmm... ja się tej skórki cykam... za to do żucia dostaje piętki z chleba, suszone owoce - lubi mango, ale pociamka i żurawinę - tą zjada

Cytat:
a Igor mi się cofie w rozwoju pił z niekapka i z lovi 360 a teraz nie napije się... w niekapkach wygryza dziury a lovi gryzie i będzie się wkurzał płakał rzucał kubkiem... tak jakby 'zapomniał' jak się z niego pije jeździ językiem po nim i ogólnie dziwne rzeczy wyczynia :wrr: dam u w butelce i pije bez problemu
A może bidon z rurką?

Cytat:
Dziewczyny jutro szczepie mmr i tak myślę, szczepić razem z ospa czy osobno ospę? To jest wtedy w jednym ukluciu?
Nam pediatra radziła rozdzielic. Raz, że gdyby coś się działo, to nie będziesz wiedziała po czym. Dwa, że ospa podobno często daje jakieś "nieprzyjemności" - niekoniecznie od razu NOP, ale temp czy cuś... A po trzy, ospa, to jednak żywa szczepionka i organizm ma z nią sporo roboty.

Cytat:
A czemu nie chcesz kupy oddam chętnie

Ze smoczka chce zrezygnować bo młoda z nim czasem zasypia i to tyle jeśli chodzi o używanie smoka. Wiec bez sensu jest zeby go używać nadal.
Kochana, kupy ma we własnym, Jasiowym zakresie

Nie ma weny na pisanie jakoś... budyń pełną gębą i do tego chyba dosyc niskie ciśnienie na zewnętrzu

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:43   #2243
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Maciej po powrocie od teściowej i trzech nocach koszmarach przespał dziś cala noc.... Ale matka nie wyspana
Byłam w takim szoku (myslalam ze teściową mi dziecko zepsuła)
Ze pol nocy patrzylam na lozeczko i czekalam na pobudkę
tak źle i tak nie dobrze Może jakieś ząbki mu przeszkadzały

A właśnie Emilce już jakiś czas temu przebiły się trójki i teraz rosną (na stanie mamy 16 ząbków) i strasznie zgrzyta. Właśnie ma tak przy każdych, jak już się przebiją i rosną. Najgorsze, że zaczęła pchać rączki, szczoteczkę, czy co tam ma w zasięgu na piątki No było chwilę spokoju

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Nie ma weny na pisanie jakoś... budyń pełną gębą i do tego chyba dosyc niskie ciśnienie na zewnętrzu
oj tak ciśnienie dziś bardzo niskie i biomet niekorzystny
Stary 2015-01-30, 10:18   #2244
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.nestlebebe.es/productos/b...-nestle-junior

Spałam dzisiaj 2h, a TŻ godzinę. Nic mi się nie chce. A mam góre prasowania.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:27   #2245
Larysa88
Zakorzenienie

Jesteśmy po szczepieniu Ola ani nie pisnela wiec traumy nie było lekarka dala mi jeszcze skierowanie na morfologie bo mówiła ze jakby blada była ale to może akurat przy tamtym świetle tak, no i ze jeszcze wcześniej nie miała robionej to pojechałam zrobić i tez było ok, przyglądała się oby wyniki były dobre

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zgadzam się

choć ja na ospę nie zamierzam szczepić...
A dlaczego nie chcesz?

Cytat:
Pasibrzuszek jak Emilka

no nie będzie codziennie kolorowo ale jak już wszystkie ząbki wyjdą, to będzie spokój, no chyba, że wtedy zaczną się koszmary senne

Emi dziś stanęła na wagę i wyszło 12,4 kg Ona się coraz bardziej pucata robi muszę ograniczyć żarełko
Wysoka dziewczyna będzie po prostu super
I ile macie ząbków wow

Cytat:
O kurcze, to zdrowia dużo

Hmm... ja się tej skórki cykam... za to do żucia dostaje piętki z chleba, suszone owoce - lubi mango, ale pociamka i żurawinę - tą zjada

A może bidon z rurką?

Nam pediatra radziła rozdzielic. Raz, że gdyby coś się działo, to nie będziesz wiedziała po czym. Dwa, że ospa podobno często daje jakieś "nieprzyjemności" - niekoniecznie od razu NOP, ale temp czy cuś... A po trzy, ospa, to jednak żywa szczepionka i organizm ma z nią sporo roboty.

Kochana, kupy ma we własnym, Jasiowym zakresie

Tak właśnie zrobiłam
Stary 2015-01-30, 10:31   #2246
misia332
Zakorzenienie

Kornel mleko pije z butli. Wszystko inne z kubka.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Kornik wazy 10 kg i ma 81 cm. Pielegniarka powiedziala ze jak najbardziej prawidlowo.

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2015-01-30 o 10:30
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:39   #2247
Larysa88
Zakorzenienie

Pojutrze chyba będzie kupon w aplikacji allegro
Stary 2015-01-30, 10:42   #2248
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Pojutrze chyba będzie kupon w aplikacji allegro
a mi jeden przepadł, a drugi jest chyba do końca stycznia?
Stary 2015-01-30, 10:46   #2249
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na slasku to chyba najwiecej wozkow naja w malym abc w DG
Właśnie tam się chce wybrać u nich też kupowałam axkida

Stary 2015-01-30, 10:57   #2250
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Laryska Ola byla dzielna nawet na pobraniu?

Leo jadł ostatnio o 1 w nocy a raczej ciumkał bo obudził sie z płaczem i do teraz nic nie chce jeść. Najpierw dałam mu kanapkę z pomidorem(uwielbia) ani nie spróbował, parówka to samo, kaszka to samo.
Cytat:
Kupilam w koncu bidon ze slomka. taki od 12mies niekapiacy. Sa jeszcze od 18mies kapiace meeeega wygodne są tylko ze dzieć musi siedzieć zeby lecialo
Moj leos tak sie przyzwyczaił ze jak na wyjazd raz zapomniałam kubka to nie umiał sie napić wody z butelki z niekapkiem bo nie podnosi do góry my teraz mamy z chico i utrzymuje ciepło wiec polecam choć jakos super długo to nie działa.
Cytat:
http://www.nestlebebe.es/productos/b...-nestle-junior

Spałam dzisiaj 2h, a TŻ godzinę. Nic mi się nie chce. A mam góre prasowania.
Co ty lepiej odpocznij!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

A do tego dzis w nocy pierwszy raz wylazl z łożeczka a raczej skoczył na główkę i wylądował na nas

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości