Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 21:42   #391
gusia52cc
Raczkowanie

Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV

Zna ktos cos dobrego na wypadanoe wlosow ?? [COLOR="Silver"]
gusia52cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:49   #392
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gusia52cc Pokaż wiadomość
Ja używałam takiej wcierki do wypadających włosów-->https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html . Dwa lata temu włosy wypadały mi garściami, przerzedziły się znacznie, zrobiły się zakola, a ja byłam bliska załamania nerwowego. Dzięki tej wcierce(w Naturze ją kupisz) wypadanie znacznie zmalało, a do tego pojawiło się mnóstwo babyhair I chociaż czasem przyspieszała przetłuszczanie się włosów, to ja uważam, że to jedna z najlepszych wcierek jakie stosowałam.
Poza tym piję pokrzywę-nie dość, że włosy mi rosną jak szalone i mniej wypadają, to cera mi się uspokoiła i wyładniała po ataku alergii skórnej I łykam tran-też na włosy dobrze działa od wewnątrz.

Lawendowa odżywka Garniera bosko pachnie, a do tego włosy podczas spłukiwania były niesamowicie miłe w dotyku
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 23:01   #393
gusia52cc
Raczkowanie

O sprobuje czegos takiego bo wlasnie cos mi zrzedzialy wlosy
Stary 2015-02-05, 00:00   #394
bitterheart
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50097317]Lawendowa odżywka Garniera bosko pachnie, a do tego włosy podczas spłukiwania były niesamowicie miłe w dotyku[/QUOTE]

Mówisz o tej odżywce ?
Stary 2015-02-05, 10:17   #395
moniaobcy
Raczkowanie

Cytat:
Na wypadające włosy najlepiej działać od środka i z zewnątrz.
Od środka: codziennie w pracy od maja piję siemię lniane (1 łyżeczkę ziarenek zalewam wrzątkiem, dodaję soku malinowego). Jestem wtedy na czczo i dopiero później coś jem (rano w domu nie zdążę, bo wolę spać )
Picie herbatki - pokrzywa + skrzyp, sama pokrzywa, sam skrzyp - tego za często nie mogę, bo mnie nery bolą, ale dużo osób sobie chwali. I mojemu mężowi muszę zacząć podsuwać
Drożdże - nie próbowałam osobiście, ale sporo dziewczyn już przetestowało.
Jeść zdrowo - żeby włosy miały z czego w ogóle rosnąć

Z zewnątrz: ja osobiście polecam olejek vatika firmy dabur (kupiłam na allegro). To był mój pierwszy olej, którym smarowałam włosy i od razu strzał w 10 (nawet w 11). Nie każdemu pasuje, nie każdemu spasują indyjskie zioła. Olej jest na bazie oleju kokosowego (więc znowu nie wszystkim podpasuje).
Wcierki - na rynku jest tego sporo, np: jantar (ok. 10zł, dostępny w osiedlowych drogeriach, trochę mniej oczywistych miejscach); placenta (kupiłam na allegro, to już większy wydatek. smarowałam sobie tylko zakola, żeby zagęścić tam włosy. działało); napar z kozieradki (jak myjesz włosy rano, to warto na noc posmarować, bo się pachnie rosołem. odkąd myję włosy wieczorem to jakoś ciężko mi się zabrać za smarowanie :/)

Co tam jeszcze... No, olej rycynowy - dodawany do masek np. klasyk czyli żółtko + olej rycynowy + olej bazowy - np. oliwa z oliwek + coś (sok z cytryny, półprodukty, można walnąć maskę do włosów, odżywkę) + mąka ziemniaczana (żeby zagęścić - nie spłynie tak szybko z głowy, a skrobia też robi dobrze włosom). Dla Ciebie jednak jest potrzebne odstawienie protein na jakiś czas to można zmieszać nawilżającą odżywkę/maskę z olejem rycynowym i jakimś olejem i na min. 30 min przed myciem.

Jak o czymś jeszcze zapomniałam to dziewczyny resztę dopiszą
moniaobcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:21   #396
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Mnie kusi barwa ale bez hydrolizowanej keratyny.

Puki co to w najbliszym czasie wieczorami będę myła włosy wiec i włosy bedą naturalnie schły, a do pracy zamierzam dla wygody je związywać. Dziś umyłam skalp herbal calre a długość odżywką kallosem latte , jak rano nie będą wyglądały na przetłuszczone to będzie ok, przed myciem na 2 godziny nakremowałam na wilgotno
Która to barwa?

Cytat:
Napisane przez Abisans Pokaż wiadomość
Ja używałam takiej wcierki do wypadających włosów-->https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html . Dwa lata temu włosy wypadały mi garściami, przerzedziły się znacznie, zrobiły się zakola, a ja byłam bliska załamania nerwowego. Dzięki tej wcierce(w Naturze ją kupisz) wypadanie znacznie zmalało, a do tego pojawiło się mnóstwo babyhair I chociaż czasem przyspieszała przetłuszczanie się włosów, to ja uważam, że to jedna z najlepszych wcierek jakie stosowałam.
Poza tym piję pokrzywę-nie dość, że włosy mi rosną jak szalone i mniej wypadają, to cera mi się uspokoiła i wyładniała po ataku alergii skórnej I łykam tran-też na włosy dobrze działa od wewnątrz.

Lawendowa odżywka Garniera bosko pachnie, a do tego włosy podczas spłukiwania były niesamowicie miłe w dotyku

Też tran biorę i musze znów zaczął pić pokrzywę i skrzyp.

Cytat:
Napisane przez moniaobcy Pokaż wiadomość
Na wypadające włosy najlepiej działać od środka i z zewnątrz.
Od środka: codziennie w pracy od maja piję siemię lniane (1 łyżeczkę ziarenek zalewam wrzątkiem, dodaję soku malinowego). Jestem wtedy na czczo i dopiero później coś jem (rano w domu nie zdążę, bo wolę spać )
Picie herbatki - pokrzywa + skrzyp, sama pokrzywa, sam skrzyp - tego za często nie mogę, bo mnie nery bolą, ale dużo osób sobie chwali. I mojemu mężowi muszę zacząć podsuwać
Drożdże - nie próbowałam osobiście, ale sporo dziewczyn już przetestowało.
Jeść zdrowo - żeby włosy miały z czego w ogóle rosnąć

Z zewnątrz: ja osobiście polecam olejek vatika firmy dabur (kupiłam na allegro). To był mój pierwszy olej, którym smarowałam włosy i od razu strzał w 10 (nawet w 11). Nie każdemu pasuje, nie każdemu spasują indyjskie zioła. Olej jest na bazie oleju kokosowego (więc znowu nie wszystkim podpasuje).
Wcierki - na rynku jest tego sporo, np: jantar (ok. 10zł, dostępny w osiedlowych drogeriach, trochę mniej oczywistych miejscach); placenta (kupiłam na allegro, to już większy wydatek. smarowałam sobie tylko zakola, żeby zagęścić tam włosy. działało); napar z kozieradki (jak myjesz włosy rano, to warto na noc posmarować, bo się pachnie rosołem. odkąd myję włosy wieczorem to jakoś ciężko mi się zabrać za smarowanie :/)

Co tam jeszcze... No, olej rycynowy - dodawany do masek np. klasyk czyli żółtko + olej rycynowy + olej bazowy - np. oliwa z oliwek + coś (sok z cytryny, półprodukty, można walnąć maskę do włosów, odżywkę) + mąka ziemniaczana (żeby zagęścić - nie spłynie tak szybko z głowy, a skrobia też robi dobrze włosom). Dla Ciebie jednak jest potrzebne odstawienie protein na jakiś czas to można zmieszać nawilżającą odżywkę/maskę z olejem rycynowym i jakimś olejem i na min. 30 min przed myciem.

Jak o czymś jeszcze zapomniałam to dziewczyny resztę dopiszą
Też siemię pije ale miele z mlynku zalewam czekam i pije no i pyłek kwiatowy tez od niedawna

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Można też dodać rycyny do szamponu trochę ja mam ochotę tak zacząć, postawie buteleczkę w prysznicu kropla do szamponu i lecimy

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:42   #397
MalinowaMilka
BAN stały

Mnie się wczoraj udało kupić nożyczki do cieniowania za 3 zł Już się nawet obciełam nimi wczoraj i jestem zadowolona Oddam je chyba tylko do ostrzenia
MalinowaMilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:26   #398
megustastu
Raczkowanie

Kupiłam ostatnio gliss kur pomarańczowy z kreatyną, chyba po dzisiejszym myciu wytestuje ♥
Pozbyłam się wszystkich rozwojowych końcówek przed chwilą, a teraz szykuje sobie maskę lniano-olejowa. Wolny dzień to dobry dzień
Stary 2015-02-05, 14:42   #399
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bitterheart Pokaż wiadomość
Mówisz o tej odżywce ?
Tak Rzeczywiście świetnie wygładza, włosy super lśnią i są milutkie w dotyku Tylko nie jest dla włosów, które trzeba dociążać, jest bardzo lekka-dla mnie w sam raz.

Cytat:
Napisane przez moniaobcy Pokaż wiadomość
Moja maska Wczoraj ją zrobiłam i rano w autobusie poczułam zapach żółtka dochodzący z mojej łepetyny i przebijający się przez cudny zapach lawendowej odżywki Garniera
Stary 2015-02-05, 15:22   #400
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez megustastu Pokaż wiadomość
Wolny dzień to dobry dzień

Dokładnie tak
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:46   #401
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Dziś krem do rąk Isana z mocznikiem pierwszy raz daje potem zmyje szamponem Cece z wiśnia i dam jakąś odżywkę tylko hmm nie wiem jaką, ale pewnie maskę Romantic zieloną bo dawno nie używałam.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-02-05, 16:47   #402
gusia52cc
Raczkowanie

Powiedzcie mi czy moge nalozyc olej kuchenny i na to isana oil care ?? Bo przsz te dwa razy uzywalam olej z maska alterry z granatem chce cos dla odmiany uzyc a tylko to bylo w sklepie
Stary 2015-02-05, 17:07   #403
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megustastu Pokaż wiadomość
Kupiłam ostatnio gliss kur pomarańczowy z kreatyną, chyba po dzisiejszym myciu wytestuje ♥
Pozbyłam się wszystkich rozwojowych końcówek przed chwilą, a teraz szykuje sobie maskę lniano-olejowa. Wolny dzień to dobry dzień
U mnie wczoraj było siemię+olejek łopianowy+balea do brązowych. Coś mi ten miks nie podszedł, odżywka nie chciała się wymieszać. W dodatku poszłam spać z mokrymi włosami, a to zawsze kończy się u mnie tragedią

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50106640]Tak Rzeczywiście świetnie wygładza, włosy super lśnią i są milutkie w dotyku Tylko nie jest dla włosów, które trzeba dociążać, jest bardzo lekka-dla mnie w sam raz.

Moja maska Wczoraj ją zrobiłam i rano w autobusie poczułam zapach żółtka dochodzący z mojej łepetyny i przebijający się przez cudny zapach lawendowej odżywki Garniera[/QUOTE]

Kupiłam ją dzisiaj zachęcona przez Ciebie no i od dawna chciałam kupić jakąś z tych prowansalskich odżywek, dostałam impuls i gotowe
Stary 2015-02-05, 17:10   #404
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz o tej odżywce ?
Mialam jej siostre i raczej nie wroce do odzywek z tej serii

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 17:10   #405
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy moge nalozyc olej kuchenny i na to isana oil care ?? Bo przsz te dwa razy uzywalam olej z maska alterry z granatem chce cos dla odmiany uzyc a tylko to bylo w sklepie
A te olejki są jak wysoko w składzie isany ? Jak do mocno emolientowego produktu dodasz jeszcze olej to może obciążyć Ci włosy ( tak mi się wydaje ). Chyba że potem szampon.
Stary 2015-02-05, 17:12   #406
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja bym pozostala przy olejach spozywczych a olejki zostawila do zabezpieczania wlosow

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
A te olejki są jak wysoko w składzie isany ? Jak do mocno emolientowego produktu dodasz jeszcze olej to może obciążyć Ci włosy ( tak mi się wydaje ). Chyba że potem szampon.
Zalezy jakie wlosy

Z moim A
Stary 2015-02-05, 17:13   #407
201612060923
Konto usunięte

Cytat:

Kupiłam ją dzisiaj zachęcona przez Ciebie no i od dawna chciałam kupić jakąś z tych prowansalskich odżywek, dostałam impuls i gotowe
Ja chciałam wtedy kupić tą z rozmarynem i liściem oliwnym, ale nie było, zaś o morelowej słyszałam, że obciąża. Poczytałam skład oraz obietnice producenta dotyczące lawendowej wersji, uznałam, że na moje potrzeby będzie w sam raz
W ogóle ostatnio zauważyłam, że czego nie nałożę na włosy, to one nigdy jeszcze nie były obciążone. Teraz niemal codziennie nakładam maskę/odżywkę także na skalp i moje włosy nie kończą oklapem

Edytowane przez 201612060923
Czas edycji: 2015-02-05 o 17:16
Stary 2015-02-05, 17:19   #408
megustastu
Raczkowanie

@bitterheart, ja mam tak samo, spanie z mokrymi to porażka... Zrobiłam bardzo gęstego gluta, dodałam łyżkę słonecznikowego i dwie kokosa, potem wymieszalam trzepaczka i wyszło całkiem nieźle. Lecę zmywac, bo się trochę zaczytałam ;x
Stary 2015-02-05, 17:31   #409
gusia52cc
Raczkowanie

Acha oki to ja moze jutro dla odmiany zrobie sobie domowa z oliwka z oliwek zoltko miod i cytryny i dodam troszke maski z alterry o i ojejek rycynowy bym zapomniala bo wsumie w tym tyg juz dwa razy olejowalam to cos dla odmiany zrobie a i na jutro zamowilam sobie mielone nasionka kazieradki i bede robila wcierke o i fryzjerka jutro ma przyjechac obciac koncowki wkoncu sie odwazylam

Edytowane przez gusia52cc
Czas edycji: 2015-02-05 o 17:34
Stary 2015-02-05, 18:10   #410
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja spa wlosowe zrobie w sobote

Z moim A
Stary 2015-02-05, 18:28   #411
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wczoraj było siemię+olejek łopianowy+balea do brązowych. Coś mi ten miks nie podszedł, odżywka nie chciała się wymieszać. W dodatku poszłam spać z mokrymi włosami, a to zawsze kończy się u mnie tragedią

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

O jezu raz poszłam tak tylko spać bo nie miałam suszarki u siostry w Anglii i masakra -.- zimno mi było bardzo i w ogóle włosy jak wstawałam były każdy w inną stronę.Raz i ostatni
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50109120]Ja chciałam wtedy kupić tą z rozmarynem i liściem oliwnym, ale nie było, zaś o morelowej słyszałam, że obciąża. Poczytałam skład oraz obietnice producenta dotyczące lawendowej wersji, uznałam, że na moje potrzeby będzie w sam raz
W ogóle ostatnio zauważyłam, że czego nie nałożę na włosy, to one nigdy jeszcze nie były obciążone. Teraz niemal codziennie nakładam maskę/odżywkę także na skalp i moje włosy nie kończą oklapem[/QUOTE]

Czyli tamta dla mnie by była w sam raz :P ale nie wiem po odżywce "nic nie robiącej" a karite jestem na nie ;P chociaż chcę kupić garniera tego z olejkami ;P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-02-05, 20:03   #412
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Acha oki to ja moze jutro dla odmiany zrobie sobie domowa z oliwka z oliwek zoltko miod i cytryny i dodam troszke maski z alterry o i ojejek rycynowy bym zapomniala bo wsumie w tym tyg juz dwa razy olejowalam to cos dla odmiany zrobie a i na jutro zamowilam sobie mielone nasionka kazieradki i bede robila wcierke o i fryzjerka jutro ma przyjechac obciac koncowki wkoncu sie odwazylam
Gratuluję, dobra decyzja z obcięciem
Stary 2015-02-05, 20:10   #413
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja idę się kąpać i od razu może dla odmiany zrobie peeling cukrowy i minimum pięlegnacji
Schnięcie naturalne bo i tak włosy spinam do pracy

Z moim A
Stary 2015-02-05, 20:21   #414
201612060923
Konto usunięte

Ja też popieram obcięcie Być może wyjdzie to na korzyść, Twoje włosy nabiorą formy, nie mówiąc o tym, że pozbędziesz się części zniszczeń oraz tych gorzej wyglądających włosków.

Dziabłam do maski po myciu ciut olejku rycynowego, jak myślicie, może mi się nie zmyć i obciążyć włosy?
Stary 2015-02-05, 20:27   #415
bitterheart
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50112178]Ja też popieram obcięcie Być może wyjdzie to na korzyść, Twoje włosy nabiorą formy, nie mówiąc o tym, że pozbędziesz się części zniszczeń oraz tych gorzej wyglądających włosków.

Dziabłam do maski po myciu ciut olejku rycynowego, jak myślicie, może mi się nie zmyć i obciążyć włosy?[/QUOTE]

Jeśli go było mało to nie
Stary 2015-02-05, 20:32   #416
gusia52cc
Raczkowanie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50112178]Ja też popieram obcięcie Być może wyjdzie to na korzyść, Twoje włosy nabiorą formy, nie mówiąc o tym, że pozbędziesz się części zniszczeń oraz tych gorzej wyglądających włosków.

Dziabłam do maski po myciu ciut olejku rycynowego, jak myślicie, może mi się nie zmyć i obciążyć włosy?[/QUOTE]

No niestety musze bo mam ich strasznie malo przerzedzialy mi okropnie i wkoncu wzielam.sie do pracy nad nimi oo a po Waszych radach kupilam tran do lykania i pilam dzis pokrzywe
Stary 2015-02-05, 22:47   #417
bitterheart
Zadomowienie

U mnie dzisiaj nastąpiła reanimacja po wczorajszej tragedii wynikającej ze spania w mokrych włosach. W ruch poszedł szampon timotei drogocenne olejki, odżywka do włosów brązowych z balei na pół godziny i odżywka wygładzająca masło kakaowe z ziaji na 10 minut. Czekam wytrwale, aż wyschną
Stary 2015-02-05, 23:26   #418
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Chyba sobie zrobię luty miesiącem olejowania sezamem Dokupię butelkę za 5zł na tygodniu azjatyckim w Lidlu Ma się pojawić też jakiś "olej do woka", ktoś wie co to i czy się nadaje do włosów też?

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 00:04   #419
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creatives Pokaż wiadomość
Chyba sobie zrobię luty miesiącem olejowania sezamem Dokupię butelkę za 5zł na tygodniu azjatyckim w Lidlu Ma się pojawić też jakiś "olej do woka", ktoś wie co to i czy się nadaje do włosów też?
Ja kupie ten z kiełków kukurydzy bo sezamowy mam od kiedy one? Bo zapomniałam.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-02-06, 08:13   #420
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja za swoje jutro sie wezme

Z moim A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości